İÇİNDEKİLER FMV I MART 2015 I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇİNDEKİLER FMV I MART 2015 I"

Transkript

1

2 İÇİNDEKİLER

3 Montessori Felsefesi

4 İtaat Her ne kadar itaat etmek insanın fiziksel doğasına aykırı ise de, itaat insan ruhunun önemli bir niteliğidir. İtaat bir çeşit evrim sürecinden geçerek ve yavaş yavaş dereceli olarak ortaya çıkar. İtaat; ne hemen kabul edilebilir, ne de kolaydır. Ve emreden ile itaat etmek zorunda olan arasında her zaman bir çelişki vardır. İtaat edebilmek için belirli bir düzeyde olgunlaşmaya ihtiyaç vardır. Bir çocuk bir başkasının emrini yerine getirebilmeyi öğrenmeden önce kendi kendisini kumanda etmeyi öğrenmelidir.

5 İtaat konusunda bazı yanlış fikirler vardır. Bunlar: 1.İtaat birinin iradesinin diğerinin önünde boyun eğmesidir. İtaat eden kişinin diğerinden daha genç, düşük rütbeli, daha az bilgili ve daha tecrübesiz olmasının gereğine inanılır. 2.İtaat çocuğun soru sormamasını gerektirir. 3.Çocuğun doğal hareketleri düzensiz hatta saldırgandır. Bu yüzden bir yetişkin tarafından kontrol edilmelidir. 4.Yetişkin taklit edilecek bir modeldir ve çocuk ta aktif olmaktan çok sadece alıcı durumundadır. Çocuğun kişiliği doğuştan getirdiği güçleri vasıtasıyla evrimleşmek yerine taklit ile gelişir. 5.Bir kişinin iradesi itaat edebilmesi için zayıflatılmalıdır.

6 İtaat Çeşitleri: 1.Yerine getirilmesi mümkün olmayan itaat vardır. 2.Korku ve kuvvet kullanarak zorla itaat ettirmek vardır. 3.Zevkle itaat vardır. Bu sevgiye dayalı ilişkinin sonucudur. Çocuk itaat etmekten mutludur, çünkü yetişkinin emirlerinin kendi yararına olduğunu bilir. 4.Bilinçli itaat vardır. Kişi sadece mümkün olduğu için sevgi nedeniyle itaat etmez. İtaat eder çünkü bilir ki itaat doğrudur. Muhakemesini ve bilinçli iradesini kullanarak kime ve neye itaat edeceğini seçer. Eğer anaokulu düzeyindeki çocuklara neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendi kendilerine keşfetmek için olanak sağlanırsa bu çocuklar, ilkokula başladıklarında bu tarz bir itaat göstereceklerdir. 5.Sosyal itaat vardır. Bu olmadan sosyal hayat imkansızdır. İşbirliği ve birlikte yaşam sosyal itaatin formlarıdır. Hangi tip itaat olursa olsun eğer özgür irade kullanılmıyorsa, körü körüne ve pasifse ancak yıkıcı olur.

7 İtaat Mekanizması: İtaat çocukta karakterinin diğer özellikleri ile aynı şekilde gelişir. Başlangıçta sadece yaşamsal bir dürtüdür. Daha sonra bilinçlilik düzeyine yükselir ve bilinçli iradenin kontrolü altına girinceye kadar derece derece gelişir. Fiziksel yaşamının başında çocuk, hormé denilen evrensel güce itaat etmekten başka bir şey yapamaz. Kısa bir süre sonra hareketlerini düşünerek yapar, gücü artık bilinçli hale gelmeye başlar. Buna irade denir. Bu güç gelişmeye başlar ve süreç devam eder. Dolayısıyla irade doğuştan gelmez, gelişmeli ve evrimleşmelidir. Evrimleşme doğal kuralları takip eder. Bireyin yaptığı şeyi onaylayan irade bilinçli gelişme için açık bir yol bulur. Bir şeyi kendiliğinden, istekle yapmak çocuğun iradesinin gelişmesi için gereklidir. Yaptıkları işi kendileri seçen ve tekrar eden çocuklar hareketlerinin farkındadırlar. Bu bilinçli ve gönüllü hareketle çocuğun ruhu, varlığı uyanır. Çocuk mutludur, aktiftir. Ancak ne yapacağı söylenen çocuklar, ne yaptıklarını düşünmezler bile.

8 İrade ile itaat birlikte düşünülmelidir. İrade, gelişimin erken dönemlerinde ortaya çıkar. İtaat daha sonraki dönemde iradenin üzerine kurulur. Bu nedenle, iradenin bastırılması veya kırılması itaat etme güçlüğü yaratır. Sonuçta, yetişkinin iradesi, çocuğun iradesinin yerine geçer ve onu itaate mecbur kılar. Bilinçli irade aktivite ile ve kullanılarak gelişen bir güçtür. Kullanılmayan her güç her yetenek kaybolur. Bilinçli irade çevre ile ilişkili süregelen aktiviteler yoluyla gelişen yavaş bir süreçtir. Ancak irade bir dakikada kırılıp dağılabilir. İradeyi çocuk kurar, bunda yetişkinin hiçbir rolü yoktur. Yetişkin sadece seyircidir. Kuran çocuktur, ancak yıkan yetişkindir.

9 İTAATİN 3 DÜZEYİ: 1.Hormé tarafından kontrol edilen itaat (0-1):0-1 yaşları arasında hormé ye tam bir itaat vardır. Ancak çocuk büyüdükçe bu azalır çünkü bilinci açılmaktadır. Bu aşamada itaat çocuğun sahip olduğu ve kazandığı yeteneklere bağlıdır. Çocuk eğer belli bir düzeyde olgunlaşmışsa ve verilen emir halihazırda sahip olduğu yetenekleri içeriyorsa emre uyar. 3 yaşından önce çocuk sadece eğer aldığı emir onu yaşamsal ihtiyaçlarıdan birine uyuyorsa o emre uyar. Çocuk henüz bilinçsiz olarak kişiliğini kurmak tadır. Mekanizmalarını objektif zihni ile yönetme olanağını henüz kazanmamıştır.

10 3 yaşından sonra çocuk halen başka kişilerin iradelerine uygun olarak davranamamaktadır. Henüz yetişkinin kendisinden ne yapmasını istediğini anlayacak muhakeme düzeyine sahip değildir. İç yapılanması safhalar halinde gelişimini sürdürmektedir. Ancak, bazen kendisinden istenileni yerine getirebilir. Fakat henüz iç yapılanma sağlam olarak kurulmadığı için onu sürekli kullanamaz ve kendisinden istenileni yerine getirmede her zaman başarılı olamaz. Çocuğun bazen bir emre itaat etmesi, ancak aynı isteği başka bir zamanda yapmaması yetişkinler tarafından kasten yaptığı şeklinde yanlış anlaşılır. Yetişkin ısrar edebilir. Bu, çocuğun içinde süregelmekte olan gelişimi kolayca engelleyebilir. Yeni bir oluşum kurulurken çocuğun cesaretinin kırılması kadar zarar veren bir şey yoktur. Çocuk henüz kendi hareketlerinin sahibi değildir. Henüz kendi kendisine bile itaat edemezken nerde kaldı başkasının iradesine itaat etsin. Bu, iradenin olmadığı anlamına gelmez. Bireyde bu yeteneğin henüz tam şekillenmediğini gösterir.

11 2.Bu aşamada artık çocuğun kontrol eksikliğinin neden olduğu engeller yoktur. Gücü pekişmiştir ve artık hem kendi iradesi hem de başkalarının iradesi tarafından yönetilebilir. Bu düzeyde çocuk daima itaat edebilir. Sanki başkasının dilini kendi diline tercüme edebilmektedir. Başka kişilerin arzularını anlayıp onları hareketleri ile ifade edebilir. Bu noktada eğer çocuğun gelişimi gereksiz engellerle kesilmezse itaatin 3. aşamasına ulaşır.

12 3.Artık çocuk sadece bu yeni kazandığı yeteneği kullanmakla kalmaz, aynı zamanda gücünü hissettiği kişiye de itaat etmeye başlar. Çocuk bu yetişkinin kendi gücünü bastıran bu güce sahip olduğunu fark edince şöyle düşünür. Benim içimde hareket eden bu yetişkin beni hedefime ulaşmam için yönlendirebilir. Böyle bir keşifle çocuk itaat etmek için heycanlı ve sabırsız bir hale gelir. İtaat gücü iradenin gelişiminin son safhasıdır. Yetişkinler çocuğun bu hızlı ve neşeli itaati ve vericiliğini farkında olmadan dahi kendi istekleri doğrultusunda kullanmamaya çok dikkat etmelidirler.

13 Pratik Yaşam Materyalleri

14 Huni Kullanmak (2.5 yaş ve üzeri) Amaçlar: Küçük kas ve el göz koordinasyonu sağlama.huni yardımıyla dökme.

15 Delme Çikarma Çalışması(2,5 ve üstü) Amaçlar: El göz koordinasyonu, konsantre yeteneği ve düzen duygusunu geliştirmek. Küçük kas gelişimini desteklemek.

16

17 Barış Masası Amaç: Çocukların birbirleriyle şiddet ve savaş yerine, iletişim ve dayanışma ile anlaşabilmesini kavraması için somut ve değerli bir araç verir.

18 Duyusal Materyaller

19 Pisagor Tablosu(3,5 ve üstü) Direk Amaç: Şekil, boyut ve renkleri olarak Pisagor karelerı kur. Dolaylı Amaç: Çarpmaya hazırlık. Cebire Hazırlık ( )² = (a+b+c+d+e+f+g+h+i+j)²

20

21 Gizem Çantası (3-6 yaş) Direk Amaç: Stereognostik duyu eğitimi Dolaylı Amaç: Zihinsel olarak görselleştirme egzersizi. Hafızayı çalıştırma

22 Matematik Materyalleri

23 Küçük Kırmızı Mavi Çubuk Toplama

24 Çıkarma Kavramı

25 Dil Materyalleri

26 Geometrik Dolap isimleri (Daire, kare, eşkenar üçgen, dikdörtgen, oval, elips, eğik kenarlı üçgen, dört yapraklı yonca, eşkenar dörtgen, dik yamuk, paralel kenar, ikizkenar yamuk, konkav dörtgen, beşgen, altıgen, yedigen, sekizgen, dokuzgen, ongen, ikizkenar dar acılı üçgen, ikizkenar dik acılı üçgen, ikizkenar geniş acılı üçgen, çeşitkenar dar acılı üçgen, çeşitkenar dik açılı üçgen ve çeşitkenar geniş açılı üçgen)

27 Geometrik Cisimlerin İsimleri (küp, silindir, elipsoit, yumurtamsı, koni, küre, dikdörtgen prizma, kare piramit, üçgen piramit, üçgen prizma)

28 Kültürel Çalışmalar

29 Coğrafya Güney Amerika Kıtası

30 Güney Amerika Yap-boz ve bayrak çalışma

31 Güney Amerika Rio Festivali

32 Tarih Saat Çalışma Amaç: Saniye, dakika ve saat kavramlarını öğretmek.

33 Bir Günün Şeridi (4-6 yaş) Amaçlar: To introduce the child to the time line as a means of showing time graphically. To give the child a clearer impression of the sequence of activities in a normal school day.

34 Biyoloji Botanik Sınıflandırılmış kartlar(ağacın bölümleri)

35 Mart Kültürel Konuları Coğrafya Tarih Biyoloji Botanik/Zooloji Fen Bilgisi Mevsimlik Yaklaşım Çevre Keşfi Kuzey Amerika Kıtası Çocuğun Hayatının Şeridi Hayvanlarda büyük ve küçük kavramı Bitkilerde büyük ve küçük kavramı Doğal çevrede büyük ve küçük kavramı İnsan eli ile inşa edilen çevrede büyük ve küçük kavramı Çevre gezisi İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Eğitim Programı Büyük ve Küçük

36 BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ

37 Due to the snow holiday experienced recently, in the month of March we will recap on: Theme: Fruit &Vegetables/ Food/Coffee event revision Concepts: yummy/yucky,round, short/tall, heavy/light, up/down

38 This month the children enjoyed learning the following songs: Fruit salad Fruit Salad,Yummy Yummy (x4) Let's make some fruit salad today (Uh huh) It's fun to do it the healthy way (Uh huh) Take all the fruit that you want to eat It's gonna be a fruit salad treat! The first step Peel your bananas The second step Toss in some grapes The third step Chop up some apples Chop up some melons And put them on your plate Head, shoulders, knees and toes Head and shoulders knees and toes Knees and toes Head and shoulders knees and toes Knees and toes And eyes and ears And mouth and nose Head and shoulders knees and toes Knees and toes Repeat!

39 This month the children enjoyed reading the following books:

40 We have learned lots of new vocabulary: Coffee EventFruit&Vegetables/Food/ Fruit & Vegetable Pear Pepper Cherry Carrots Grapes Tomatoes Plum Apple Banana Coffee Event Body&face parts Family Clothes Toys Weather& Feelings Food Steak Pasta Pizza Cereal Sandwich Juice

41 Games we will play throughout this month Fruit Waltz Tag a tail Lucky dip Jumping İs it? Simon says and We will make a yummy fruit salad!

42 Due to the snow holidays experienced recently, in the month of March we will recap on: Furniture: (Bedroom furniture, Living Room furniture and Kitchen utensils) My Community (Shopping Mall, market, butcher, bakery, hair dresser, post office, police station, fire brigade). Coffee Event (Would you like...cheese, black olives, green olives, jam, honey, bread, etc.)

43 In the month of February the children will learn the following songs: Supermarket Song by Peter Weatherall - YouTube

44 Songs continued... The Shopping Song - Tunes for Preschool Kindy ESL Kids

45 The children will enjoy reading the following stories:

46 This month the children will enjoy learning and listening to the letter m and r songs: Letter songs Letter m Letter r

47 We will learn lots of new vocabulary: Coffee Event Breakfast vocabulary Dances and songs for the event School tour done in small groups Furniture Kitchen utensils Bathroom Toilet Living Room furniture Garage tools Basement & storage My Community Bakery Butcher Market Toy Shop Antiques Shop Library Post Office

48 The games we will be playing in the classroom are: Mystery Box Hopscotch using flashacards Detective Who took the Cookie? TPR Games using a ball Flashcard Tower Interative Games on the smartbaord Online games Musical Chairs Tiger s Attention Penguin s Attention Dance and freeze

49 GÖRSEL SANATLAR Ebru Çalışması Henri Matisse kimdir? Eserlerini inceleme ve sergi gezisi Serbest çalışma Çocuk ve hayvan sevgisi MÜZİK Hayvan sesleri Konser izleme kuralları Vurmalı çalgılar

50 FİZİKİ ETKİNLİK Yoga Duruşları (Asanalar), Nefes çalışması, Heykel oyunu Hazine Kutum oyunu, Sıçramalar, Tırmanmalar, koşu ve engel aşma Küçük topları hız alarak uzağa atma, Hedefe Top Atma oyunu Topları ileri ve yukarı atıp tutma. Denge tahtası üzerinde koordineli ve ritmik hareketlerle yürüme, planör YÜZME duruşu, engel üzerinden atlama, ters takla Ayak tahtası ile yüzüstü ve sırtüstü ayak vuruşu çalışması. Yan ayak vuruş çalışması. Nefessiz kulaç taklidi çalışması Ayak-kol-nefes koordinasyonu çalışmaları(nefesli kol mekaniği çalışmaları)serbest teknik Ayak tahtası ile yandan nefes alarak, ayak-nefes koordinasyonu çalışmaları Kol-ayak-nefes koordinasyonu çalışmaları Nefessiz kısa mesafeli yüzüstü ve sırtüstü, ayak vuruşu ile ilerleme çalışması.

51 KULÜP ETKİNLİKLERİ DRAMA «Körebe» oyunu «Sandalye Kapmaca» oyunu «El el üstünde kimin eli var?» oyunu «Kulaktan kulağa» oyunu DANS Ritimle adımlamalar yapabilme Ritimle kol ve bacak savurma Denge geliştirici oyunlar Belirlenen yörenin halkoyunu adım çalışması Koreografi çalışmaları SATRANÇ Piyonun dönüşüm karesine ulaşması Öğrenilen tüm kuralların örneklerle pekiştirilmesi Serbest oyunlar

52 AYIN GEZİLERİ 09 Mart 2015 Enerji Eğitim Programı 27 Mart 2015 Masallar, Oyunlar ve Resimler Etkinliği

53 MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ AYIN MÜZİSYENİ Marie Émilie de Joly de Choin AYIN RESSAMI Henri MATISSE

54 MART AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ Suyun Önemi nedir?suya neden ihtiyacımız var? Dünya daki su kaynakları neler? Canlılar için suyun önemi nedir? Gibi sorulara öğrencilerimizle cevap arayacak ve suyun hayatımızdaki önemini; kitaplar okuyarak eğitici kısa filmler izleyerek öğreneceğiz.

55 DUYURULAR 28 Mart Cumartesi günü Bireysel Veli Görüşmeleri yapılacaktır. Breakfest Event 6 etkinliği Mart sonunda gerçekleştirilecektir. FMV I Şubat 2014 I

56 MART AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI KÜTÜPHANELER HAFTASI Kitaplar hakkında sohbet ediyoruz. Kitap ayracı tasarlıyoruz. Kütüphane kuralları hakkında sohbet ediyoruz. Okulumuzun kütüphanesini ziyaret ederek kitapları inceliyoruz.

57 MART AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI 11 MART GÜNÜ DENİZ PAPAĞANI PAFİN GEZİCİ KİTAPEVİ OKULUMUZDA! Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri kapsamında Deniz Papağanı PAFİN gezici kitapevi okulumuza gelecektir. Öğrencilerimize kitap sevgisini kazandırmayı amaçladığımız bu etkinliklerle, öğrenciler kitapevinden kendi karar verdikleri kitapları seçerek inceleyeceklerdir.

58 Okul Öncesi Eğitimde Oyunun, Oyunda Yetişkinin İşlevi Eskiden eğitim, çocuğu yetişkin toplumuna hazırlamak, öğretim de bireye birtakım temel bilgiler kazandırmaktı. Bugün artık çocuğu yetişkin toplumuna hazırlamak ve ona birtakım bilgileri kazandırmak yeterli olmamakta; eğitim daha geniş bir çerçeve içinde ele alınmaktadır. Günümüzde eğitimin amacı: Bireyin en iyi şekilde gelişimini sağlamak, uyumlu ve mutlu bireyler yetiştirmektir. Eğitimin amacına ulaşması da ancak bireyi tanımakla mümkün olmaktadır. Bireyi tanımak, onu tanıyarak eğitmek de, tüm gelişim basamaklarını ve bu basamakların özelliklerini bilmekle gerçekleşebilmektedir. Konumuz okulöncesi eğitimi olduğundan, bu dönemin, insan gelişiminde taşıdığı öneme değinmek istiyorum. İnsan yaşamının ilk beş-altı yılı, uzmanlar tarafından " sihirli yıllar " olarak adlandırılmaktadır. Çünkü bu yıllar zihinsel, bedensel, duygusal ve toplumsal gelişimin en süratli olduğu yıllardır. Yine bu yıllar, karakter ve kişilik oluşumunda en etkili yıllardır. Sihirli yıllar olarak nitelendirilen okulöncesi dönemde, çocuğun dış dünyayı tanıması için fırsat yaratmak, onun gelişimini sağlayan bir ortam hazırlamak, onu sosyal ilişkiler kurabileceği bir çevrede yetiştirmek, ona oyun imkanı ve oyun malzemesi sağlamak, aileye ve eğitimcilere düşen başlıca görevlerdendir.

59 Okulöncesi dönemde çocuğun en ciddi uğraşı oyun, en önemli işi yine oyundur (Montaigne). Eskiden oyun: Fazla enerjinin boşaltılması [Spencer], atalarımızın etkinliklerinin tekrarlanması [Hall], antisosyal eğilimlerden kurtuluş [Catharsis], gerçek hayata hazırlayan alıştırmalar [Gross], sinir sistemini uyardığı için organların gelişimini sağlayan bir araç [Karr] olarak ele alınmaktaydı. Günümüzde ise oyun şöyle tanımlanmaktadır: Çocukluk döneminin temel amacıdır. Öğrenme, yaratma, deneyim kazanma, iletişim kurma ve yetişkinliğe hazırlanma aracıdır. Yorgunluk ve sıkıntılardan kurtuluştur. Özgürce ve kendiliğinden yapılan, haz veren, mutluluk kaynağı olan çocuğu geliştiren ve eğlendiren etkinliktir, [Sel].Çocuğun zihinsel yetenekleri kadar, tüm gelişim yüzlerini uyaran, duygularını ve duyularını geliştiren etkinliklerin tümüdür. [Tezcan]. Artık oyun, geçmişte olduğu gibi çocuğun boş zamanını geçirmek için yaptığı bir faaliyet olarak değerlendirilmemekte, oyunun bir ihtiyaç olduğu kabul edilmektedir. Oyun sırasında çocuk pek çok şeyi kendi kendine deneyerek öğrenmekte, kendisinde gizil güç olarak var olan yetenekleri geliştirmekte, birçok beceriyi zorlanmadan kazanmakta, yetişkinin ve dış dünyanın baskısından kurtulmaktadır. Bu açıdan ele alındığında oyunun geliştirici, eğitici, psiko-sosyal ve tedavi edici işlevleri ortaya çıkmaktadır.

60 Oyunun geliştirici işlevi : Oyun sırasında çocuğun bazı organları ya da tüm bedeni hareket halindedir. Çocuk hareketli oyunlarla kaslarını geliştirme fırsatını bulur, el becerisini geliştirir, bir takım beceriler kazanır, birikmiş enerjisini oyun yoluyla harcamayı öğrenir. Çocuk bedenini ve bedeninin kısımlarını tanır, bunların görevlerini keşfeder, bunlardan yararlanmayı başarır. Oyunun eğitici işlevi : Oyun yoluyla çocuk çevresindeki nesneleri tanımayı, cisimleri kullanmayı öğrenir. Çocuk: küçük - büyük, ağır - hafif, az - çok gibi bir takım kavramları oyunda kazanır. Renkleri, boyutları ve biçimleri ayırd etmeyi öğrenir. Oyunun psiko - sosyal işlevi : Yetişkinin müdahalesine gerek kalmadan, çocuk bazı gerçekleri oyun sırasında öğrenir. Keşfetme, yaratma etkinlikleri ile zihinsel yeteneklerini harekete geçirir. Çaba harcamayı, başladığı işi bitirmeyi ve bundan zevk almayı öğrenir. Kabullenmekte güçlük çektiği kuralları benimser. Deneme - yanılma yoluyla doğruyu bulmayı öğrenir. Ben ve başkası kavramlarını kazanır. İşbirliği, paylaşma, yardımlaşma, yenme ve yenilmeyi yaşayarak öğrenir. Kısaca sosyalleşmeyi başarır. Bu arada çocuk, oyun yoluyla iletişim kurmayı, duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi öğrenir. Oyunun tedavi edici işlevi : Çocuk, oyun yoluyla yetişkin baskısından, sıkıntı, üzüntü gibi olumsuz duygularından kurtulur. Kardeşine yönelik saldırganlığını, annesine duyduğu kızgınlığı oyuncak bebeğine yöneltir. Kısa bir süre için de olsa oyunlarında korku, endişe, öfke, kıskançlık gibi duyguları yenmeyi başarır.

61 Yetişkin, çocuk için oyun materyali veya oyuncak seçerken, onun yaşını, olgunluk düzeyini, yetenek, ilgi ve isteklerini göz önünde tutmalıdır. Çocuğun yaşına ve olgunluk düzeyine uygun olmayan malzeme, çocukta ilgi uyandırmaz. Çocuğun yetenek ve becerilerine uymayan oyuncak, çocuğu mutlu etmez. Çocuğun ilgilerine hitap etmeyen malzeme, çocuğun dikkatini çekmez. Bu nedenle yetişkin, oyuncak seçimine gitmeden önce çocuğunu çok iyi tanımaya özen göstermelidir. Çocuğun yaş düzeyinin altında olan, onun yetenek düzeyine oranla basit ve kolay oyun materyali, ona cazip gelmez, ilgisini çekmez. Çocuğun yaş düzeyinin üstünde olan, onun yeteneklerini zorlayan oyun materyali de, çocukta kırıklık ve mutsuzluk yaratır. Bu noktaları dikkate alarak, oyun ve oyuncak seçimine aile gereken önemi vermelidir. Kaynakça: Prof. Dr. Norma RAZON Eğt. Danışmanı

62

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU KADRİYE ÖRER ULVİYE TÜZÜ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU KADRİYE ÖRER ULVİYE TÜZÜ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU KADRİYE ÖRER ULVİYE TÜZÜ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 İÇİNDEKİLER 1. MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2. MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ BEHİCE DEMİRCİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ BEHİCE DEMİRCİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU DERYA KILIÇ BEHİCE DEMİRCİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I Kasım 2013 I İÇİNDEKİLER KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2016 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2016 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015

HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 İÇİNDEKİLER 1. MART AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. MART AYI ETKİNLİK

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2015 İÇİNDEKİLER 1. ŞUBAT AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ŞUBAT AYI

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT 2016

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT 2016 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT 2016 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT FMV I Şubat 2016 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT FMV I Şubat 2016 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I Kasım 2013 I İÇİNDEKİLER 1. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 2. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Montessori

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. MONTESSORİ SINIFI 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (4 YAŞ) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK-PAYLAŞIM (02.11.2015) KAYBOLAN ŞEKİLLER SANAT VE OYUN SUDOKU MATEMATİK BU NE İŞE YARAR?

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2013 FMV I KASIM 2013 I 1. EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 2. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ARALIK

Detaylı

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ Oyun bir çocuğun en önemli işidir. Çocuklar oyun ortamında kendilerini serbestçe ifade edip, yaşantılarını yansıtırlar ve dış dünyaya farketmeden hazırlık yaparlar.

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı-Sarı-Mavi Zıt Kavramlar; Büyük-Küçük, Sıcak-Soğuk, Kirli-Temiz Duyu Kavramı; Pürüzlü-Pürüzsüz Şekil Kavramı; Daire-Kare-Üçgen Miktar; Ağır-Hafif GELİŞİMSEL ARŞİV (Portfolyo)

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.NİSAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR?

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? Big Fun veli mektupları, öğrencilerinizin mektuplar üzerine kendi resimlerini ve ailelerinin resimlerini çizerek kişiselleştirebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Veli

Detaylı

NELERİ SORGULAYACAĞIZ

NELERİ SORGULAYACAĞIZ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi fark etmek Kendimizi anlamada duyu organların önemi

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ.

Detaylı

5 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017

5 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 5 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK GRUPLARI MART NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: BULUNDUĞUMUZ ZAMAN VE MEKAN Ana fikir: İcatlar insanların hayatlarını

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı Boyut Kavramı; Büyük-Küçük Şekil Kavramı; Daire FEN-MATEMATİK ETKİNLİKLERİ Yaprak ve dal toplama-inceleme etkinliği Kaç yaprak/dal topladık? Sayalım,gruplayalım GEMS- AĞAÇ

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar

Detaylı

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız -Aynı-Farklı-Benzer -Altında-Üstünde

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN, 2015 İÇİNDEKİLER 1.NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.NİSAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

İNSANİ DEĞERLER HAREKETİ

İNSANİ DEĞERLER HAREKETİ İNSANİ DEĞERLER HAREKETİ Sunum: Yaşar ÜNAL-Osman AKSOY-Elif ÇAĞLAYAN-Mustafa DİKİCİGİL İNSANİ EĞERLER HAREKETİ Değerlerin öneminin arttığı şu günlerde, yok olmaya başlamış olan değerlerimizi korumak ve

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak OYUN VE ÇOCUK Oyun oynamak çocukluk çağına özgü psikolojik, fizyolojik ve sosyal içerikli bir olgudur. Oyun hem zihinsel gelişimin aynası olan hem sosyal becerilerin öğrenildiği hem de duygusal boşalımın

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları:

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları: OYUN VE ÇOCUK Çocuklar oyunla dünyayı keşfederler, diğer kişilerle kuracakları ilişkileri öğrenirler, kendi yeteneklerini ve güçlerini test ederler, yeni fikirleri denerler ve farklı aktiviteleri deneyecek

Detaylı

Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim. * Okul arkadaşlarımız ve aile bireylerimizle ilgili iletişim yolları

Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim. * Okul arkadaşlarımız ve aile bireylerimizle ilgili iletişim yolları BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim *Duygularımızı fark etme, tanımlama *Bir olay yada durumla ilgili olumlu olumsuz duygularımızı uygun yollarla gösterme * Okul arkadaşlarımız

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN

HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN HER ÇOCUK ÖZELDİR BÜLTEN SAYI: 5 ŞUBAT 2016 OYUN VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ (Belirlenen hedefler tüm yaş gruplarında gelişim özelliklerine göre yapılandırılmaktadır. EĞİTİM RUTİNLERİMİZ -Ayın Kuantum Olumlaması

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız Disiplinlerüstü Temalar Kim Olduğumuz Bulunduğumuz mekan ve zaman Kendimizi ifade etme Kendimizi Gezegeni paylaşmak Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK?

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK? 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 3. SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNDE NELER YAPTIK? Değerli Velimiz, Salihli Koleji Yabancı Diller zümresi olarak 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2. döneminde 3. sınıflarımızda

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART, 2015 İÇİNDEKİLER 1.MART AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MART

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR: Toplumların ve Bireylerin İhtiyaçları

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015 HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK, 2015 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK FMV I Ocak 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM TÜRKÇE-MÜZİK-SANAT ETK. (03.11.2015)

Detaylı

ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Oyunun, çocuğun gelişimi üzerindeki

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS, HAZİRAN

Detaylı

OKULÖNCESİ DÖNEMDE BEDEN EĞİTİMİ

OKULÖNCESİ DÖNEMDE BEDEN EĞİTİMİ OKULÖNCESİ DÖNEMDE BEDEN EĞİTİMİ Harekete Sürükleyici Etkinlikler- 5 dak. İşlevsel Etkinlikler- 10 dak. Grup Etkinlikleri 20 dak. Tüm sınıf Etkinlikleri 5 dak. HAREKETE SÜRÜKLEYİCİ ETKİNLİKLER Yürüme ve

Detaylı

MUTLU PANDA ANAOKULU

MUTLU PANDA ANAOKULU Neden 0-6 yaş & Neden Montessori? Kişilik gelişiminin %80 i 0-6 yaş arasında gerçekleşir. Bu yıllarda çocukların, çevrelerinden öğrenmek ve bilgiyi emmekte olağanüstü duyarlılıkları ve zihinsel güçleri

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.MART ETKİNLİKLERİ Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi 3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi Neden ikinci bir dile ihtiyaç var? Çocuklar küçük yaşta İngilizce öğrenmeli mi veya öğrenebilir mi? Biz Park Anaokulu olarak İngilizce yi nasıl öğretiyoruz? Tema yaklaşımı

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle yazmada imla kurallarını uygulama, akıcı okuma, dikkatini dinlediğine yoğunlaştırma, deneyim

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ FMV EKİM 20 6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı