AYLIK BÜLTEN Nisan 2005

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AYLIK BÜLTEN Nisan 2005"

Transkript

1 AYLIK BÜLTEN Nisan 2005 IMF heyeti 4 Nisan da Niyet Mektubu için Türkiye ye geliyor. 16 Nisan daki IMF bahar toplantıları öncesinde Niyet Mektubu na son şeklinin verilmesini ve ay içinde Direktörler Kurulu nun toplantı zamanının belirlenmesini bekliyoruz. Turkcell ve YKB hisselerinin satış sürecinin yolunda gitmesinin, hem bu şirketlerin ortaklık yapısının güçlenmesi hem de doğrudan yabancı yatırımdaki artışa işaret etmesi açısından piyasa üzerinde olumlu etki yaratmasını bekliyoruz. Dışbank için de Doğan Holding uluslararası bankalardan teklif bekliyor. Petkim in ek satış hakkı hariç %30 u bu ay içerisinde halka arz edilecek. Tüpraş ın da %51 inin blok satışına ilişkin sürecin ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu ay Türkiye nin reformlardaki performansını değerlendirecek Avrupa Parlamentosu ile AB-Türkiye Ortaklık Konseyi nin insan hakları konusuna ve TCK nın önemine dikkat çekmelerini bekliyoruz. Fed in faiz politikası risk oluşturmayı sürdürüyor. Fed in 3 Mayıs taki toplantıda ABD faizlerini 50 baz puan art ıracağı endişesi rahats ızlık yaratabilir. Siyasi kanatta ise, Ermeni lobilerinin soykırım günü ilan ettikleri 24 Nisan a doğru girişimleri diğer bir risk faktörünü oluşturuyor. 28 Mart 2005 İMKB ,842 İMKB-100 (Cent) 18,301 Hedef İMKB-100* 33,351 Yükseliş Potansiyeli %34 * Önümüzdeki 1 yıl için nominal YTL hedef 2004T 2005T F/K FD/VAFÖK Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürlük: Çağrı Merkezi: Bono piyasasında faizlerin bu ay %16.75-%18.25 aralığında seyretmesini öngörüyoruz. Kısa orta vade tercihli yatırımcılara 24/08/2005 ve 09/11/2005 bonoları, uzun vade tercihli yatırımcılara 05/07/2006 ve 09/08/2006 vadeli tahvilleri önermekteyiz.$/ytl kurunun ise bandında seyretmesini bekliyoruz. Bu beklentiler ışığında, hisse senedi piyasası için TUT olan görüşümüzü koruyoruz. Bir yıllık endeks hedefimiz, 23,001 dolar (YTL bazında nominal 33,351) seviyesiyle 28 Mart itibariyle dolar bazında %26, YTL bazında %34 lük yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Temel analizimize göre, piyasa F/K ve FD/VAFÖK çarpanları 2004 için 12.2 ve 5.0, 2005 içinse 10.3 ve 4.7 seviyesindedir. Başlıca hisse önerilerimiz Altınyıldız, Sabancı Holding, TEB ve Yapı Kredi dir. Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz

2 İÇİNDEKİLER 3 1. GÖRÜNÜM 4 2. HİSSE SENETLERİ PİYASASI Hisseler Teknik Analiz İMKB-30 Hisseleri Destek Direnç Tablosu Geçen Aya Bakış Yabancı İşlemler BONO VE DÖVİZ PİYASASI Bono Piyasası Döviz Piyasası MAKRO EKONOMİ Üretim Enflasyon Bütçe Rakamları Ödemeler Dengesi AJANDA Aylık Gündem IMF Ajandası AB Ajandası GEÇEN AYDAN SEÇMELER Haberler Şirket Haberleri/Yorumları EKLER Hisse Senetleri Piyasası Veri Tablosu Enflasyona Göre Düzeltilmiş Değerleme Tablosu İMKB-100 Hisseleri Dip Zirve Analizi İMKB-100 Hisseleri Performans Tablosu Olağan Genel Kurul Toplantı Tarihleri Sermaye Artırımı Tablosu MAKRO GÖSTERGELER UYARI Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

3 1. GÖRÜNÜM Stand-by anlaşmasında son dönemece gelindi... Hükümetin önkoşullardaki hazırlıklarını hızlandırmasına bağlı olarak bu ay içerisinde IMF ile stand-by anlaşmasının imzalanacak seviyeye gelmesini bekliyoruz. IMF Heyeti 4 Nisan da geliyor Önkoşullarda son durum IMF den 10 milyar dolarlık finansman sağlanacak Geri ödemelerde erteleme IMF Heyeti 4 Nisan da Niyet Mektubu nun güncelleştirilmesi amacıyla Türkiye ye geliyor. Bankacılık, Sosyal Güvenlik ve Gelir İdaresi reformlarında istenilen aşamanın sağlanmasıyla, Niyet Mektubu na ilişkin çalışmaların 16 Nisan da yapılacak ve Türkiye nin Devlet Bakanı Babacan başkanlığındaki bir heyet ile temsil edileceği IMF-Dünya Bankası bahar toplantıları öncesinde tamamlanması hedefleniyor. Nisan ın ilk haftasında, Meclis ten geçmesi gereken Gelirler İdaresi Reformu nun Meclis gündemine gelmesi, stand-by anlaşmasının imzalanması için Meclis e sunulması yeterli olan yeni Bankacılık Yasası ile Sosyal Güvenlik Reformu yasalarının da Meclis e sunulması bekleniyor. Bütçeye getireceği ek yük nedeniyle ön koşullar arasına giren Teşvik Yasası ise şimdilik alt komisyonda bekletiliyor. Tasarı üzerindeki görüşmelerin yine aynı hafta başlaması bekleniyor. IMF, teşviklerin finansmanı için ek önlem alınmasını veya yasanın geri çekilmesini istemişti. Hükümet ise, teşvik kapsamını daraltarak maliyetini düşürmeyi planlıyor. Ayrıca, yasanın yürürlük tarihinin önümüzdeki yıla kaydırılma olasılığı da bulunuyor. Hatırlanacağı üzere, Aralık 2004 te yeni stand-by anlaşması üzerinde ön mutabakat sağlanmıştı. Buna göre, Türkiye döneminde IMF den 12 eşit dilim halinde 10 milyar dolar tutarında kredi alacak. 833 mn dolar tutarındaki ilk dilim ise IMF Direktörler Kurulu nun yeni anlaşmayı onaylamasının hemen ardından serbest bırakılacak. Ayrıca, yeni programa göre 2006 daki geri ödemelerin 3.7 milyar dolarlık kısmı 2007 ye ertelenecek. IMF ye olan borcun 2004 sonu itibariyle 20 milyar dolar olan seviyesinden 2007 yılında 9.3 milyar dolara inmesi hedefleniyor. Böylelikle, Türkiye IMF karşısında net borç ödeyicisi konumunda bulunacak. Yeni Stand-by Anlaşmasının Yıllara Göre Dağılımı $ mn (aksi belirtilmedikçe) Toplam Kredili Dilimi (adet) Kredi Kullanımı 4,167 3,333 2, ,000 Geri Ödeme 7,500 7,400 4, ,200 Net Ödeme -3,333-4,067-2, ,200 Borç stoku-yıl başı 20,100 16,700 12,600 9,300 a.d. Borç stoku-yıl sonu 16,700 12,600 9,300 m.d. a.d. Kaynak: 14 Aralık 2004'teki IMF- Devlet Bakanı Babacan ortak basın toplantısı m.d: mevcut değil a.d: anlamlı değil Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

4 Stand-by daki gecikme sürerse Söz konusu anlaşmanın devreye girmemesi halinde ise Türkiye nin Mayıs ayında bu yılın en yüklü geri ödemesi olan 2.1 milyar dolarlık geri ödemeyi gerçekleştirmesi gerekiyor. Stand-by'sız IMF'ye 2005'te yapılacak geri ödemeler (mn $) 2,500 2,085 2,000 1,726 1,808 1,500 1, Ocak Mart Nisan Haziran Temmuz Ekim Toplamda ise bu yıl için IMF ye 7.8 milyar dolar ödemesi kalan Türkiye nin önümüzdeki yıl da 11.8 milyar dolar ödemesi gerekiyor. IMF'ye geri ödemeler & Yeni IMF kredileri mn $ Toplam Yürürlükteki plan* 7,796 11,870 1, ,348 Olası plan* 5,631 10,458 3,936 1, ,703 * Yeni stand-by'ın öngördüğü borç ertelemesi henüz rakamlara yansıtılmamıştır. Data Şubat sonu itibariyledir. Kaynak: IMF & OYAK Yatırım Ekonomik Araştırmalar Direktörler Kurulu nun toplantı tarihinin ay sonuna doğru açıklanmasını bekliyoruz Gerek yüklü geri ödemeler, gerekse global piyasalardaki tedirginlik nedeniyle hükümetin stand-by anlaşmasında daha fazla gecikmeye izin vermeyeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla IMF Heyeti nin küçük çaplı bir gözden geçirme sayılabilecek ziyaretini 4 Nisan da başlayacak görüşmesinde Niyet Mektubu na son şeklinin verilmesini ve IMF Direktörler Kurulu nun toplantı tarihinin ay sonuna doğru açıklanması bekliyoruz. Niyet Mektubu üzerinde anlaşma sağlanması ve Direktörler Kurulu nun toplantı tarihinin belirlenmesinin ardından piyasalarda bir miktar rahatlama sağlanacağını düşünüyoruz. Turkcell ve Yapı Kredi Bankası ndaki satış süreci ile Dışbank için uluslararası bankalardan teklif beklenmesi, doğrudan yabancı yatırım açısından olumlu işaretler veriyor... TeliaSonera-Turkcell Yapı Kredi Bankası nın satışı için Koç Finansal Hizmetler ile hisse devir sözleşmesi imzalayan Çukurova Grubu, geçen ay da Turkcell deki %27 lik payın 3.1 milyar dolara satışı için Sonera Holding ile görüşmelere başladı. Bu hisse transferi sonrası, şirket kontrolü Çukurova Grubu ndan %64 oranında hisseye sahip olacak Sonera Holding e geçecek. Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

5 Çağrı muafiyeti şartları Turkcell hisselerinin satışı, öncelikle Sonera Holding e Turkcell hisseleri için çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet tanınmasına bağlı bulunuyor. Bu noktada SPK nın vereceği karar önem taşıyor. Şu hallerde, çağrı muafiyeti uygulanabiliyor: - Ortaklığın hisse senetlerinin ve oy haklarının iktisabının, ortaklığın mali yapısının güçlendirilmesi bakımından zorunlu olan bir sermaye veya yönetim yapısı değişikliği gereğince gerçekleştirilmesi. - Ortaklığın hisse senetlerinin ve oy haklarının iktisabının, TTK nun 388 inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesindeki yeter sayı ile (şirket hisselerinin en az üçte ikisine sahip pay sahiplerinin katılımıyla) toplanan ortaklık genel kurulunda onaylanması. - Ortaklığın hisse senetlerinin ve oy haklarının iktisabına rağmen, ortaklığın sermaye dağılımı gereğince, yönetim hakimiyetinde hiç bir değişiklik olmaması. - Ortaklığın hisse senetlerinin ve oy haklarının, yasal zorunluluklar sonucunda iktisap edilmesi veya oranların istenmeden aşılması hallerinde, çağrı yapma zorunluluğunu gerektiren kısmın Kurul'ca belirlenecek asgari sürede elden çıkarılacağının taahhüt edilmesi. Turkcell in 29 Nisan daki Genel Kurul toplantısında mevcut ortaklar tarafından satışın onaylanması durumunda çağrı muafiyeti verilebileceğini düşünüyoruz. Turkcell in satış işleminin 2005 in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Koç Finansal Hizmetler- YKB YKB nin Unicredito ile ortaklığı bulunan Koç Finansal Hizmetler e satış süreci ise devam ediyor. Medyada çıkan haberlere göre, 31 Mart ta sona ermesi gereken inceleme süresini uzatmak için taraflar bir aylık ek süre aldı. Turkcell le ilgili gelişmenin YKB açısından da bankanın satış süreci ve Çukurova Grubu nun bankaya 2 milyar $ lık borcu göz önüne alındığında olumlu olduğunu düşünüyoruz. Turkcell in kontrolünün finansal güçlük içinde olan Çukurova Grubu ndan daha güçlü bir ortak olan TeliaSonera ya geçecek olması sebebiyle, şirket için olumlu olarak değerlendiriyoruz. Böylece, bu hisse transferinin gerçekleşmesi durumunda Turkcell, yatırımcıları uzun süredir rahatsız eden hem ortaklık yapısı ve hem de hukuki konulara ilişkin tüm problemlerden kurtulmuş olacak. Ayrıca, Çukurova Grubu ve TeliaSonera arasında Turkcell hisse satışına ilişkin görüşmeler YKB nin ortaklık yapısı ve bankadaki Çukurova riskinin çözümüne yaklaşıldığına işaret ediyor. Uluslararası bankalar- Dışbank Piyasaya etkisi olumlu Makro tarafta yaşanan olumlu gelişmeler ve bankacılık sektöründe devam eden yeniden yapılandırma çalışmaları paralelinde yabancı yatırımcıların Türk bankacılık sektörüne olan ilgisi son zamanlarda oldukça arttığı görülüyor. Bu bağlamda Doğan Holding Dışbank ile ilgili olarak çeşitli olasılıklara dair değerlendirme çalışmaları sürmekte olan bazı uluslararası bankalardan çalışmalarını tekamül ettirerek tekliflerini Holding e sunmalarını istedi. Söz konusu gelişmeleri hem endeks ağırlığı yüksek bu şirketlerin ortaklık yapısının güçlenmesi, hem de doğrudan yabancı yatırımdaki artışa işaret etmesi açısından olumlu buluyoruz. Petkim ve Tüpraş özelleştirmeleri Nisan da... Yerli ve yabancı yatırımcıların bankacılık sektörünün yanı sıra, özelleştirmeler ile TMSF şirketlerine olan ilgisinin, önümüzdeki dönemde somut girişimlere dönüşebileceğini düşünüyoruz. Petkim Daha önce iki blok satış ihalesi başarısızlıkla sonuçlanan Petkim in %30 oranındaki hissesinin (%4.5 luk ek satış hariç) Nisan ayında halka arzı Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

6 gerçekleştirilecek. 30 Mart-6 Nisan arasında ön talep, Nisan da kesin talep toplanacak olup yeni hisseler 21 Nisan da borsada işlem görmeye başlayacak. Tüpraş Tekel in Sigara Bölümü BOTAŞ ihalesi Ereğli Demir Çelik Bankacılık Sektörü Türk Telekom Enerji piyasası Uzan Grubu şirketleri Özelleştirme İdaresi nin, %14.76 oranındaki Tüpraş hissesini 453 mn dolara borsada yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı sonrasında kalan %51 hissesi için blok satış ihalesi açabileceğini düşünüyoruz. Söz konusu stratejinin Tüpraş ın Nisan daki Olağan Genel Kurulu nun ardından belli olması bekleniyor. İptal edilen önceki ihalede Efremov-Zorlu konsorsiyumu şirketin %65.76 sı için 1.3 milyar dolar teklif vermişti. Tekel in Sigara bölümü için varlık satışı ihalesinde ise teklif verme süresi 8 Nisan a uzatıldı. Medyada çıkan haberlerde BAT, Imperial, SÜPAŞ, Mey Gıda Tekel Sigara ile ilgilendiği belirtilmişti. Daha önceki ihalede 1.15 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren JTI nın ise yeniden teklif verip vermeyeceği konusunda belirsizlik bulunuyor. Ayrıca, Tekel Toptancıları Derneği nin kurduğu ve Tekel in Sigara Bölümü için 2 milyar dolar teklif edeceğini açıklayan SÜPAŞ ın ihalede tek kalabileceği, bu nedenle ihalenin iptal edilme olasılığının bulunduğu belirtiliyor. Botaş'ın, Doğalgaz Piyasası Yasası gereği kontrat devri yoluyla doğalgaz tüketiminin yüzde 64'ünü devretmek amacıyla çıktığı ihalede son teklif verme süresi ise ikinci defa uzatılarak 25 Şubat tan 25 Nisan a ertelendi. Statoil, Shell, BP, Gazprom; Koç Statoil (Koç Holding ve Statoil of Norway ortaklığı), Erdemir, Ak Enerji ve Zorlu Enerji dahil 16 şirket ilgileniyor. Teklif verme süresi talep üzerine 20 Ocak 2005 ten 25 Şubat 2005 e uzatıldı. Ereğli Demir Çelik in %46 sının özelleştirmesi de sırada bekliyor. Ereğli Demir Çelik le ilgilenen şirketler içinde, uluslararası büyük demir çelik üreticileri Arcelor, Mittal, Novolipetsk, Severstal, US Steel, Corus ve Posco bulunuyor. Yukarıda bahsedildiği üzere, Koç Finansal Hizmetler ile Çukurova Grubu arasındaki Yapı Kredi Bankası nın %57.4 lük hissesinin devrine ilişkin ön inceleme devam ediyor. Şekerbank ile Rabobank arasındaki ortaklık görüşmelerinin ise yakın bir zamanda başarıyla sonuçlanması bekleniyor. Türk Telekom un %55 hissesinin blok satışı içinse ilgili yatırımcıların 31 Mayıs 2005 e kadar tekliflerini sunmaları gerekiyor. İhaleyle ilgilenenler arasında, Doğan Şirketler Grubu, Emirates Telecommunications Corporation (Etisalat)/Cetel Çalık Enerji/ Dubai Islamic Bank ortak girişim grubu, Koç Holding/Sabancı Holding ortak girişim grubu, Mapa İnşaat ve Ticaret, Multi Global Link Sdn. Bhd., OYAK, Saudi Oger Ltd., SK Telecom, Telecom Italia International N.V, Telefonica SA, Turkish Privatisation Investors S.ar.I ve Turktell Bilişim Servisleri Liderliğinde 14 üyeli ortak girişim grubu bulunuyor. Dünya Bankası ile üzerinde uzlaşılan Strateji Belgesi kapsamında Enerji piyasasının serbestleştirilmesi çerçevesinde yapılması planlanan elektrik dağıtım ihalelerine ise bir miktar gecikmeyle birlikte, ikinci çeyrekte başlanması bekleniyor. İlgili yasal değişikliklerin taslaklarının hazırlandığı belirtiliyor. Enerji ihaleleriyle Türkiye'den Koç, Sabancı, Doğan Holding ve Park Grubu nun yanı sıra Rusya, Ermenistan, İtalya ve Belçika kökenli şirketlerin ilgilendiği belirtiliyor. Uzan Grubu şirketlerinin satışını kolaylaştırmayı hedefleyen hukuki riski azaltacak yasal düzenleme Meclis ten geçti, ancak Cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Bu durumda, Star ve çimento şirketlerinin satış sürecinin başlamasının gecikmesini bekliyoruz. Star TV ile ilgilenenler arasında, Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

7 Canadian Canwest, Italian Mediaset, Doğan Yayın Holding yer alıyor. Çimento şirketlerini ise, Akçansa, Çimsa ve Oyak Grubu nun yanı sıra uluslararası çimento şirketlerinden Heidelberg Cem., LaFarge, Cementir, Vicat, Holcim, Cemez, Titan ve CRH nın değerlendirdiği belirtiliyor. Telsim in satışının ise Motorola ve Nokia ile borcun yeniden yapılandırılmasına ilişkin görüşmelerin ardından ve Turk Telekom un özelleştirmesinin ardından gündeme geleceğini düşünüyoruz. Vodafone, Deutsche Telekom, Telenor, MTC ve Hatchison Telsim le ilgilenen şirketler arasında yer alıyor. Fed in faiz politikası risk oluşturmaya devam ediyor Gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışına yol açıyor ABD Merkez Bankası FED, 22 Mart ta faizleri beklentiler doğrultusunda 25 baz puan daha artırarak %2.75 e çıkardı. Ancak, Fed in daha agresif bir faiz artırım politikası izleyebileceğine yönelik endişeler gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışlarına yol açarken, doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yol açıyor. Gerek ABD de enflasyonun ivme kazanması, gerekse Fed Başkanı Greenspan in yaptığı konuşmalarda faiz artırım politikasına ilişkin ölçülü tanımlamasını kullanmaması, ABD Hazine tahvillerinin son ayların en yüksek getirisine ulaşmasına yol açtı. Fed in faiz artırım kararında ölçülü deyimini kullanmasına karşın, enflasyonun baskısını artırdığı yönündeki açıklama da tedirginlik yarattı. Faizlerin 50 bazpuan artacağı endişesi rahatsızlık yaratabilir Dolayısıyla, bu ay içerisinde ABD enflasyon ve işsizlik verilerinin yanı sıra 12 Nisan da açıklanacak Fed in 22 Nisan daki toplantısına ilişkin tutanakların faizlerle ilgili beklentileri şekillendireceğini düşünüyoruz. Fed in bu ay içinde yeni bir toplantısı bulunmazken, bir sonraki faiz kararını 3 Mayıs taki toplantısında verecek. Fed in bu toplantıda faizleri 50 bazpuan artırabileceği endişeleri ise piyasalarda rahatsızlık yaratıyor. Fed in toplantı takvimi ve ABD de önümüzdeki ay açıklanacak önemli ekonomik verilerin takvimi aşağıdadır. ABD verilerinin açıklanma tarihleri 1 Nisan Mart ayı işsizlik oranı 7 Nisan Haftalık işsizlik başvuruları verisi 12 Nisan Fed in 22 Mart toplantısına ilişkin toplantı tutanakları Şubat ayı dış ticaret rakamları 13 Nisan Mart ayı perakende satışları 14 Nisan Haftalık işsizlik başvuruları verisi 15 Nisan Şubat ayı net sermaye girişi Şubat ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanımı 19 Nisan Mart ayı ÜFE 20 Nisan Mart ayı TÜFE 21 Nisan Haftalık işsizlik başvuruları verisi 27 Nisan Dayanıklı mal siparişleri 28 Nisan 1. Çeyrek GSYİH verileri Haftalık işsizlik başvuruları datası Bu yılki Fed toplantıları 3 Mayıs Fed toplantısı 29/30 Haziran Fed toplantısı 9 Ağustos Fed toplantısı 20 Eylül Fed toplantısı 1 Kasım Fed toplantısı 13 Aralık Fed toplantısı Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

8 Ermeni lobisi 24 Nisan öncesinde faaliyetlerini sıklaştıracak Sözde soykırımın 90. yılı çerçevesinde yeni girişimler Ermeni lobileri soykırım günü ilan ettikleri 24 Nisan yaklaşırken sözde soykırımın tanınması yönündeki girişimlerini artıracaklar. ABD Kongresi ne bu yönde bir tasarı teklifi sunulması ve Başkan Bush un 24 Nisan daki konuşmasında soykırım sözcüğünü kullanması için baskı yapılması bekleniyor. Ayrıca, Avrupa Birliği içinden de Ermeni konusunun gündeme getirilme olasılığı yüksek gözüküyor. Önceki senelerdeki benzer girişimlerde Ermeni lobilerinin çabası Bush yönetiminin destek vermemesi nedeniyle başarıya ulaşamamıştı. Ancak, ABD- Türkiye ilişkilerindeki gerginlik nedeniyle bu yıl Bush yönetiminin aynı hassasiyeti göstermeyebileceği yönünde endişeler bulunuyor. Ancak, bu yıl da önceki dönemlerde olduğu gibi bu faaliyetlerin amacına ulaşmayacağını, fakat piyasalarda bir miktar rahatsızlık yaratabileceğini öngörüyoruz. Avrupa Parlamentosu ve AB-Türkiye Ortaklık Konseyi Türkiye nin reform sürecini değerlendirecek Reform süreci ele alınacak AB nin beklentileri Avrupa Parlamentosu 13 Nisan dan sonra toplanarak Türkiye nin reform sürecindeki performansını değerlendirmeyi planlıyor. AB-Türkiye Ortaklık Konseyi ise 26 Nisan da toplanacak. Ek protokol süreci ve insan hakları alanındaki uygulamaların odak noktasında olmasını bekliyoruz. AB nin Türkiye den beklentileri arasında 3 Ekim e kadar ek protokolün imzalanmasının dışında, Vakıflar Yasası nın gayrimüslim vakıfların mal edinimlerine izin verilecek şekilde değiştirilmesi, gayrimüslim okullarının açılmasına olanak sağlanması ve TCK nın uygulanması yer alıyor. Müzakere tarihinin alınması koşullarından olan TCK ve ilgili yasaların bazı yasal konularda boşluk yaratacağı nedeniyle yürürlüğe girişi 1 Nisan dan 1 Haziran a ertelendi. Yürürlük tarihinin ertelenmesinin yanı sıra yasayla basına uygulanacak cezaların basın özgürlüğünü tehdit edebileceği yönündeki eleştiriler Avrupa Birliği nden olumsuz yorumlar gelmesine yol açabilir. Ek protokolde süreç başladı Kıbrıs için dolaylı görüşmeler başlayabilir Gümrük Birliği nin kapsamını Rum Kesimi ni de alacak şekilde genişletecek ek protokolün metni üzerinde ise uzlaşma sağlandı. Bundan sonraki süreçte, metin Daimi Temsilciler Konseyi (COREPER) ve AB dışişleri bakanlarından oluşan AB Genel İşler Konseyi'nin onaylarına sunulacak. Avrupa Parlamentosu nun onayının ardından, AB ve Türkiye arasında imzalanacak. Bu sürecin 3 Ekim den önce tamamlanması gerekiyor. Protokolün yürürlüğe girmesi ise ancak TBMM nin onayından sonra olacak. TBMM de söz konusu protokolle birlikte bunun Kıbrıs Rum Kesimi ni tanıma anlamına gelmeyeceği yönünde bir çekinceyi de dile getirmesi bekleniyor. Yürürlüğe girme tarihi konusunda, AB nin 6 ay ile 1 yıl arasında bir süreyi makul karşıladığı belirtiliyor. Ancak, Rum bandıralı gemilerin bu anlaşmanın dışında tutulması AB kanadında hoşnutsuzluk yaratabilir. KKTC de Annan planı çerçevesinde çözüm yanlısı partiler CTP ile DP koalisyon hükümetini kurdu. Rauf Denktaş ın aday olmayacağı 17 Nisan daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de CTP lideri Talat ın kazanması olasılığı yüksek gözüküyor. Rum kesimi ise Nisan sonuna doğru adada dolaylı görüşmelerin başlayabileceği işaretini veriyor. Kıbrıs la ilgili somut adımların ise Mayıs tan önce atılmasını beklemiyoruz. İnsan hakları uygulamalarındaki aksamalar ve Kıbrıs sorunu gibi bazı engellere karşın Türkiye nin 3 Ekim de AB ile tam üyelik müzakerelerine başlayacağını düşünüyoruz. Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

9 AB Takvimi Nisan Avrupa Parlamentosu nda 13 Nisan dan sonra Türkiye nin reformları uygulama konusundaki performansı ele alınacak. - AİHM nin Öcalan Davası na ilişkin kararını birkaç ay içinde açıklaması bekleniyor. 17 Nisan KKTC de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Ardından dolaylı görüşmeler başlayabilir. 25 Nisan Bulgaristan ile Romanya nın AB ye tam üye olmasını sağlayacak katılım anlaşmasını imzalaması bekleniyor. 26 Nisan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısı. 3-4 Mayıs Almanya Başbakanı Schroeder in Türkiye ziyareti 29 Mayıs Fransa da AB nin yeni anayasası referanduma sunulacak. Haziran Müzakere Çerçevesi nin hazırlanması bekleniyor. - Hükümetin G. Kıbrıs ı Gümrük Briliği ne dahil etmesine ilişkin ek protokolü imzalaması bekleniyor 1 Haziran Yeni TCK ile ilgili yasalar yürürlüğe girecek. 1 Temmuz İngiltere AB Dönem Başkanlığı nı Lüksemburg tan devralıyor. 3 Ekim Ankara Anlaşması nın yeni AB üyelerini de içerecek şekilde genişletilmesi halinde, Türkiye üyelik müzakerelerine başlayacak. Tarama sürecinin başlaması bekleniyor. Ekim (sonu) veya Kasım (başı) Avrupa Komisyonu nun Katılım Ortaklığı Belgesi ile İlerleme Raporu nu yayınlaması bekleniyor. 1 Ocak Avusturya AB Dönem Başkanlığı nı İngiltere den devralıyor. Bono ve Döviz Piyasası Bono piyasasında faizlerin bu ay %16.75-%18.25 aralığında seyretmesini öngörüyoruz. Kısa orta vade tercihli yatırımcılara 24/08/2005 ve 09/11/2005 bonoları, uzun vade tercihli yatırımcılara 05/07/2006 ve 09/08/2006 vadeli tahvilleri önermekteyiz. ABD de daha agresif faiz politikası izleneceği endişelerinin gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışına yol açması nedeniyle geçen ay önemli ölçüde değer kaybeden YTL nin ise bu ay IMF beklentilerine bağlı olarak $ karşısında seviyelerinde hareket etmesini bekliyoruz. Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

10 Hisse Senetleri Piyasası Stand-by anlaşmasının sağlayacağı güvene karşılık global piyasalardaki rahatsızlık ve AB yolundaki engeller nedeniyle kısa dönemde İMKB de dalgalı seyrin devamını bekliyoruz. Bu beklentiler ışığında, hisse senedi piyasası için TUT olan görüşümüzü koruyoruz. Bir yıllık endeks hedefimiz, 23,001 dolar (YTL bazında nominal 33,351) seviyesiyle 28 Mart itibariyle dolar bazında %26, YTL bazda %34 lük yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Temel analizimize göre, piyasa F/K ve FD/VAFÖK çarpanları 2004 için 12.2 ve 5.0, 2005 içinse 10.3 ve 4.7 seviyesindedir. Başlıca hisse önerilerimiz Altınyıldız, Sabancı Holding, TEB ve Yapı Kredi dir. Portföy Önerisi Hisse senedi portföyümüz Mart ayı içinde endeksin %2 üzerinde bir performans gösterdi. Altınyıldız endeksin üzerindeki %11 lik performansıyla portföyümüzün bu ay içinde en yüksek getirili hissesi oldu. Nisan ayı için portföyümüze Altınyıldız ı eklerken, Arçelik i çıkarıyor ve Sabancı Holding, Ereğli Demir Çelik, TEB, YKB hisselerini yatırımcılara tavsiye etmeye devam ediyoruz. Mart 2005 Artış / Azalış Portfoy Performansı YTL Bazında Relatif Altınyıldız -%1 %11 Arçelik -%3 %0 Ereğli Demir Çelik -%6 %8 Sabancı Holding -%17 -%6 TEB -%23 -%11 YKB -%7 %6 HS PORTFÖYÜ -%11 %2 *Altınyıldız portföyümüze 1 Mart 2005 tarihinde katılmıştır. Arçelik hissesi ise 10 Mart 2005 tarihinde portföyümüzden çıkarılmıştır. Nisan ayı için önerdiğimiz portföy dağılımı ise: Hisse Senetleri Piyasası: %30 Tahvil-Bono: %30 Nakit: %20 Döviz: %20 Tahvil- Bono 30% HSP 30% Döviz 20% TL 20% 1 Nisan 2005 Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

11 2. HİSSE SENETLERİ PİYASASI 2.1. Hisseler Altınyıldız Piyasa Değeri: 41 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 101 mn $ Artış Potansiyeli: %149 Yüksek kalitede yün kumaş ve hazır giyim üreten Altınyıldız, Türk tekstil sektörünün özellikle Çin den artan oranda gelmesi beklenen rekabete karşı en iyi şekilde konumlandırılmış şirketlerinden biridir. Daha yüksek katma değere sahip ve %75 e yakını şirketin kendi mağaza zincirleri aracılığıyla gerçekleştirilen hazır giyim satışları, Altınyıldız ın toplam satış gelirlerinin 2004 itibariyle %51 ini oluşturmaktadır. Şirketin kumaş ihracatının 2004 te %33 arttıktan sonra 2005 te devreye giren %10 oranında kapasite artışı sayesinde %31 gibi önemli bir oranda daha büyümesi beklenmektedir. Altınyıldız ın satış hacmi büyümesinin asıl satış gelirinin %26 sını oluşturan ihracattan gelecek olmasına rağmen, döviz kurlarındaki düşüşün şirketin brüt kar marjını olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Bunun nedeni şirketin maliyetlerinin yaklaşık %40 ının dolar bazında yün alımlarından oluşmasıdır. Tam tersine, şirketin VAFÖK marjının kapasite artışı, daha katma değerli ürünlere odaklanma ve maliyet düşürücü tedbirler sayesinde 2004 teki tahmini %8 lik seviyesinden bu yıl %11 e yükseleceğini öngörüyoruz. Buna göre, Altınyıldız ın VAFÖK ünün 2004 te dolar bazında %33 ve 2005 te de %46 oranında büyüyerek bu yıl sonunda 17 mln $ a ulaşacağını tahmin ediyoruz. Altınyıldız ın şu andaki 2005T FD/VAFÖK ve F/K oranları sırasıyla 4.1 ve 4.2 seviyesindedir ve piyasa genelinin çok altında kalmaktadır. Altınyıldız için, indirgenmiş nakit akımı metoduyla ve sahip olduğu piyasa değeri 26 mln $ a yükselen %18.95 oranındaki Boyner hisselerini de dahil ederek, 101 mln $ lık bir değer biçiyoruz. Şu anda şirketin piyasa değeri ise, Boyner hisselerinin değeri hariç tutulduğunda yalnızca 19 mln $ dır. Altınyıldız hisseleri 28 Şubat taki ALIM önerimizden bu yana %11 artış göstererek endeksin %27 üzerinde performans göstermiştir. Hedef değerimize göre halen %149 gibi kayda değer bir çıkış potansiyeline sahip Altınyıldız için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Veriler (UMS) Fiyat (TL/$) 1.52 / 1.11 Ort. Günlük İşlem Hacmi (mn $) 0.9 Fiyat/Kazanç 04T Fiyat/Kazanç 05T 4.2 Firma Değeri/VAFÖK 04T 6.0 Firma Değeri/VAFÖK 05T 4.1 Kapanış verileri tarihi itibariyledir. 140% 120% 100% 80% 60% 40% 20% 0% 04/03 05/03 06/03 07/03 08/03 09/03 Relatif Performans ve Piyasa Değeri Piy.Değ. Rel.Perf /03 11/03 12/03 01/04 02/04 03/04 04/04 05/04 06/04 07/04 08/04 09/04 09/04 10/04 11/04 12/04 01/05 02/05 Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

12 Sabancı Holding Piyasa Değeri: 4,049 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 6,580 mn $ Artış Potansiyeli: %63 Demir Sabancı nın 11 Kasım 2004 te, sahip olduğu %6.2 oranındaki Sabancı Holding hisselerinin tamamını satmak istediğini açıklamasından bu yana, Sabancı Holding hisseleri endeksin ve NAD nin %60 civarını oluşturan Akbank ın %20 altında performans gösterdi. Dolayısıyla, geçmişte tarihsel olarak ortalama %10 primli işlem görmekte olan Holding in Net Aktif Değerine (NAD) göre işlem gördüğü iskonto oranı da %17 ye yükseldi. Gerçekten de, Sabanci Holding şu anda hem endekse hem Akbank a göre son 2 yıldaki en düşük relatif fiyat seviyelerinde işlem görmektedir. Özelleştirmelerin gerçekleşmesiyle ilgili bazı kaygılarımızın olmasına karşın, Sabancı Holding in ilgilendiği özelleştirme ihaleleri ve TMSF satışları konusunda (TT, elektrik dağıtım, Telsim, Uzan Grubu çimento şirketleri, vb.) kayda değer gelişmelerin olması, Holding için olumlu görüşümüzü daha da güçlendirecektir. Sabancı Holding hisseleri üzerindeki hisse satışı beklentisinin yarattığı baskı da tamamıyla sona erdiğinden, Holding in daha fazla endeksin altında performans göstermesini haklı çıkartacak bir neden kalmamıştır. Dolayısıyla, biçtiğimiz 6.6 milyar $ lık hedef değere göre %63 lük çıkış potansiyeline sahip Sabancı Holding için AL tavsiyesi veriyoruz. Veriler (UMS) Fiyat (TL/$) 4.58 / 3.37 Ort. Günlük İşlem Hacmi (mn $) 38.9 Net Aktif Değer (mn $) 4,904 NAD'e göre Prim/(İskonto) -17% Kapanış verileri tarihi itibariyledir. 130% 120% 110% 100% 90% 80% 70% 60% Relatif Performans ve Piyasa Değeri Piy.Değ. Rel.Perf. 6,000 5,000 4,000 3,000 2,000 1,000 04/03 05/03 06/03 07/03 08/03 09/03 10/03 11/03 12/03 01/04 02/04 03/04 04/04 05/04 06/04 07/04 08/04 09/04 09/04 10/04 11/04 12/04 01/05 02/05 TEB Piyasa Değeri: 315 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 493 mn $ Artış Potansiyeli: %56 Düşük enflasyon ve faiz sürecine girildiği şu dönemde biz BNP Paribas ile ortaklığın bankanın rekabet gücünü artırmasını bekliyoruz. TEB 316 mn $ lık piyasa değerinde 1.0 lık konsolide 2004 F/DD işlem görmektedir. BNP Paribas ın %50 ortaklık için ödediği fiyat 2.1 F/DD çarpanına işaret etmektedir. Biz bu ortaklığın TEB in hem sermaye maliyetini düşürmesini hem de orta vadede büyüme beklentilerini olumlu yönde etkilemesini bekliyoruz. TEB için 493mn $ lık hedef piyasa değerimiz %56 lık yükselme potansiyeline işaret etmektedir. Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

13 Veriler (BDDK) Fiyat (TL/$) 7.4 / 5.45 Ort. Günlük İşlem Hacmi (mn $) 2.3 DD 04 (mn $) 295 DD 05T (mn $) 321 F/DD F/DD 05T 1.0 Kapanış verileri 28 Mart 2005 tarihi itibariyledir. 200% 150% 100% 50% 0% 04/03 05/03 06/03 07/03 08/03 09/03 10/03 Relatif Performans ve Piyasa Değeri 11/03 12/03 01/04 02/04 03/04 04/04 05/04 06/04 07/04 08/04 09/04 09/04 10/04 11/04 Piy.Değ. l f 12/04 01/05 02/05 03/ YKB Piyasa Değeri: 2,965 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 4,615 mn $ Artış Potansiyeli: %56 Çukurova Grubu ve Koç Finansal Hizmetler A.Ş. Çukurova Grubu nun YKB de sahip olduğu %44.53 lük payının satışıyla ilgili olarak Hisse Devir Sözleşmesi imzaladı. Buna ek olarak TMSF de YKB deki %12.9 luk payını bu paralelde Koç Finansal Hizmetler e satacak. Böylece Koç Finansal Hizmetler e satılacak toplam YKB hissesi %57.4 e geliyor. Bankanın toplam değeri yukarıdaki satış işlemi paralelinde 30 Haziran finansalları bazında 2,050mn Euro dan (2,487mn $) değerlenmiş (%57.4 lük kısmı 1,177mn Euro). Ancak satış değeri inceleme çalışmalarının tamamlanması ve devir tarihi itibariyle düzenlenecek mali tabloların göz önüne alınması paralelinde revize edilecek. Açıklamaya göre devir bedelinin büyük bölümü Çukurova nın YKB ye olan borcuna mahsuben Çukurova Grubu tarafından YKB ye ödenecektir. YKB nin 30 Haziran 2004 sonu itibariyle defter değeri 2,590mn $ seviyesindeydi. Ancak yatırımcılar YKB nin büyük iştirak ve sabit kıymet (gayrimenkul) portföyünün olduğunu ve işlemin bu aktiflerin değerinde düzeltme işlemini de içermesi gerektirdiğini unutmamalıdır. Bunu söyledikten sonra YKB nin 2004 sonu defter değeri 3.5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu paralelde YKB nin finalize edilmiş satış değerinin milyar $ aralığında olmasını (3.5milyar $ a daha yakın) bekliyoruz. Hesaplamalarımız sonucunda (YKB nin finans dışı aktif değerlerine belli düzeltmeler yaptıktan sonra) biz YKB için 2.3 milyar $ lık 2004 sonu düzeltilmiş defter değerine ulaşıyoruz. YKB için hedef 2.0x F/DD göz önüne alındığında, imzalanan anlaşma paralelinde büyük oranda ortaklık probleminin çözümünde yol katedilen bankanın hedef değerinin 4.6milyar $ a ulaşacağını düşünüyoruz. Veriler (BDDK) Fiyat (TL/$) 5.35 / 3.94 Ort. Günlük İşlem Hacmi (mn $) 65.6 DD 03T (mn $) 3,470 DD 04T (mn $) 3,554 F/DD F/DD 05T 0.8 Kapanış verileri 28 Mart 2005 tarihi itibariyledir. 200% 150% 100% 50% 0% 04/03 05/03 06/03 07/03 08/03 09/03 10/03 Relatif Performans ve Piyasa Değeri 11/03 12/03 01/04 02/04 03/04 04/04 05/04 06/04 07/04 07/04 08/04 09/04 10/04 11/04 12/04 Piy.Değ. l f 01/05 02/05 03/ Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

14 2.2. Teknik Analiz 28 Mart 2005 Endeks te Mart ayında yaşanan dalgalanmanın azalarak da olsa Nisan ayında da devam edeceğini düşünüyoruz. Nisan ayı boyunca gözler IMF ile imza aşamasına gelen stand-by anlaşması için yapılması gereken yasal düzenlemelerde ve ABD ekonomisinde yaşanacak gelişmeler ve açıklanacak olan makroekonomik verilerde olacak. Geçen ay yayımladığımız bültenimizde Endeks in 28,000-28,500 bandını aşma olasılığını zayıf gördüğümüzü ve bu seviyeden kar satışlarının gelme olasılığının yüksek olduğunu belirtmiştik. Yurt dışında yaşanan gelişmeler Endeks in kısa sürede hızla değer kaybetmesinde etkili oldu. Ancak yaşanan gerilemenin hızlı da olsa bir kar realizasyonu boyutunda olduğunu ve ana trendin bozulmadığını düşünüyoruz. 24,400 puan seviyesindeki destek son derece kritik gözüküyor. 24,400 desteğinin kırılması durumunda yeni bir satış dalgasının oluşacağını ve gerilemenin ana yükseliş trendine karşılık gelen 22,500 puan seviyesine kadar devam edebileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle 24,400 puan seviyesinin son stop-loss seviyesi olarak takip edilmesi gerekiyor. Diğer taraftan 28,000 ve üzeri seviyelerde hisse senedi pozisyonlarını kapatan ya da azaltan yatırımcıların, 24,400 puan seviyesine yaklaşıldıkça kendi risk algılama biçimlerine gore kademeli alış yönünde hareket etmelerini önermekteyiz. Mevcut ortamda Endeks için teknik açıdan en önemli sorunu bir dip teyidinin henüz yapılamamış olması olarak görüyoruz. 24,400 desteğine yaklaşıldıkça zaman zaman gelecek alımların da tepki alımından öteye geçmeyeceğini ve direnç seviyelerine yaklaşıldıkça yeniden satışların geleceğini düşünüyoruz. Endeks in 25,000 puan seviyesini aşmakta zorlanmaya başladığı gözleniyor. Teknik açıdan bir rahatlamadan söz edebilmemiz için Endeks in 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde tutunması gerekiyor. Sonraki dirençler ise 26,300-26,850 ve 27,100 puan seviyelerinde bulunuyor. ZU100 (24,842.21, 25,587.66, 24,783.92, 24,842.21) 100.0% 61.8% 50.0% 38.2% 23.6% 0.0% x10000 June July August September October November December 2005 February March A Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

15 Beklentilerimiz doğrultusunda 22,000 dolar seviyesinin üzerinde zorlanan ve bu seviyeden gelen satışlarla 17,500 dolar seviyesine kadar gerileyen Endeks, özellikle Mart ayının son günlerinde kurdaki hareketlere de bağlı olarak dalgalı bir seyir izledi. Dip teyidinde zorlanan Endeks in ilk direnci 18,900 puan seviyesinde bulunuyor. Endeks, 18,900 dolar seviyesindeki direncini aşar ve bu seviyenin üzerinde tutunmayı başarabilirse, yükseliş 20,000 dolar seviyesindeki psikolojik direnç seviyesine kadar devam edebilir. Ancak mevcut şartlarda beklenmedik ve olumlu gelişmeler yaşanmadıkça 20,000 dolar seviyesindeki psikolojik ve kritik direncin aşılamayacağını ve bu seviyeye yaklaşıldıkça kar satışlarının yeniden yoğunlaşacağı görüşündeyiz. Destekler ise 17,000 ve 17,300 dolar seviyelerinde bulunuyor. 17,300 dolar seviyesindeki kritik desteğin kırılması satışların hızlanmasına ve gerilemenin 16,500 dolar seviyesine kadar sürmesine neden olabilir. ZU100 (18,855,896.0, 18,561,958.0, 17,978,904.0, 18,021,190.0) x x May June July August September October November December 2005 February March April Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

16 2.3. İMKB-30 Hisseleri Destek Direnç Tablosu (YTL) 28 Mart 2005 Hisse Destek Seviyeleri 28 Mar Direnç Seviyeleri Anadolu Efes Akbank Ak Enerji Aksigorta Arçelik Denizbank Doğan Holding Doğan Yayın Hold Enka İnşaat Ereğli Demir Çelik Ford Otosan Finansbank Garanti Bankası Hürriyet İhlas Holding İş Bankası (C) Koç Holding Migros Petkim Sabancı Holding Şişe Cam Turkcell THY Tansaş Tofaş Tüpraş Ulker Gıda Vestel Yazıcılar YKB Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

17 2.4. Geçen Aya Bakış Hisse senetleri piyasası 24 Şubat-28 Mart döneminde global ekonomideki endişelere bağlı olarak sert dalgalanmalara maruz kaldı. IMF yasalarında ilerleme beklentisiyle aya olumlu bir havayla başlayan endeks AB kanadından Türkiye nin 17 Aralık zirvesinden sonra reformlarda ilerleme kaydetmediği yönündeki açıklamaların etkisiyle yatay bir seyre girdi. Beklentilerden iyi gelen enflasyon rakamlarının ardından Merkez Bankası nın faiz indirimi ise fiyatlara yansımış olduğu için kayda değer bir etki yaratmadı. Petrol fiyatlarındaki sert yükselişler de İMKB nin hızını kesti. Ancak, ayın ikinci yarısında Fed in faizleri faiz politikasında daha agresif bir yaklaşım sergileyeceği beklentilerinin global piyasalarda ağırlık kazanması tüm piyasalara satış getirdi. Bunun paralelinde kur ve faizlerdeki yükseliş de endekse olumsuz yansıdı. Özellikle gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışının hızlanması endekste sert düşüşlere yol açtı. Tepki alımlarına bağlı toparlanmalar ise kısa süreli oldu. IMF ile anlaşmanın resmiyet kazanmamış olması da volatilitenin daha fazla hissedilmesine neden oldu. AKP den gelen istifalar ise hükümetin sarsıldığı yönünde yorumlara yol açtı. Çukurova Holding in Sonera Holding ile Turkcell payını satmak üzere görüşmelere başlaması ise endeksi rahatlatan bir gelişme oldu. Ay içerisinde 24,000 seviyesinin altını da test eden IMKB-100 Endeksi, önceki bülten kapanışımızdan 28 Mart kapanışına kadar geçen sürede %13 değer kaybıyla 24,842 puandan kapandı. En Çok Kazandıranlar En Çok Kaybettirenler Hisse 24 Şub 28 Mar Değ. Hisse 24 Şub 28 Mar Değ. Beşiktaş %66 1 Bisaş Tekstil %33 Doğusan %46 2 Petkim %31 Aselsan %46 3 Raks Ev Aletleri %28 Favori Dinlenme %32 4 Aksu Elektrik %27 Eczacıbaşı İlaç %31 5 Kerevitaş %26 Marmaris Altınyunu %30 6 Mensa Mensucat %24 Petrokent Turizm %29 7 Eminiş Ambalaj %24 L.Aslan Çimento %29 8 Akal Tekstil %24 İş Bankası (A) 19, , %29 9 Toprak Fin. Kir %23 Afyon Çimento %28 Ceylan Giyim %23 TSKB %25 Brisa %23 İpek Matbaacılık %25 Vakıf Risk Ser. YO %22 Arena Bilgisayar %25 Beko Elektronik %21 Emek Elektrik %24 Viking Kağıt %21 Garanti YO %23 Varlık YO %21 Milliyet Pazarlama %23 Haznedar Tuğla %20 Çimbeton %23 Arat Tekstil %19 Tek-Art Turizm %19 Ceytaş Tekstil %19 Koniteks %16 TEB %19 İntema %16 Kav Dan.Paz.Tic %19 İMKB 100 Endeksi - İşlem Hacmi Grafiği Endeksler 24 Şub 28 Mar Değ. İMKB ,355 24,842 -%9 İMKB-50 27,234 24,711 -%9 İMKB-30 34,881 31,528 -%10 Mali 40,113 35,404 -%12 Sanayi 22,673 21,172 -%7 Banka 50,668 44,913 -%11 28,000 27,000 26,000 25,000 24,000 23,000 22,000 21,000 20,000 2,100 1,900 1,700 1,500 1,300 1, Şub 1 Mar 2 Mar 3 Mar 4 Mar 7 Mar 8 Mar 9 Mar 10 Mar 11 Mar 14 Mar 15 Mar 16 Mar 17 Mar 18 Mar 21 Mar 22 Mar 23 Mar 24 Mar 25 Mar 28 Mar Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

18 2.5. Yabancı İşlemler Şubat 2005 EN FAZLA NET ALIS (İlk 10 hisse) (mn ADB$) ALIS SATIS NET SABANCI HOLDİNG İŞ BANKASI (C) PETROL OFİSİ Finansbank ALARKO HOLDİNG ENKA İNŞAAT KOÇ HOLDİNG GARANTİ BANKASI DOĞAN YAYIN HOL ÇİMSA İMKB Toplam 1, , EN FAZLA NET SATIŞ (İlk 10 hisse) (mn ADB$) ALIS SATIS NET AKBANK Koç Holding TÜRK HAVA YOLLARI TOFAŞ OTO. FAB ARÇELİK GOOD-YEAR DOĞAN HOLDİNG TURKCELL NET HOLDİNG DIŞBANK İMKB Toplam 1, , YABANCI İŞLEMLERİNİN YILLARA GÖRE SEYRİ NET YABANCI ISLEM (mn ADB$) ALIS HACMI PAYI 1999 Toplam 1,024 17,880 % Toplam -3,134 33,410 % Toplam ,139 % Toplam ,869 % Toplam 1,010 17,333 % Toplam 1,430 37,368 % Ocak 484 7,753 % Şubat 485 7,744 %20 70% 60% İMKB'DE YABANCI PAYI Halka Açık Piyasa Değerinin %'si Olarak % % 40% 30% 20% Haz 99 Ağu 99 Eki 99 Ara 99 Şub 00 Nis 00 Haz 00 Ağu 00 Eki 00 Ara 00 Şub 01 Nis 01 Haz 01 Ağu 01 Eki 01 Ara 01 Şub 02 Nis 02 Haz 02 Ağu 02 Eki 02 Ara 02 Şub 03 Nis 03 Haz 03 Ağu 03 Eki 03 Ara 03 Şub 04 Nis 04 Haz 04 Ağu 04 Eki 04 Ara 04 Şub 05 Kaynak: İMKB Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

19 3. BONO VE DÖVİZ PİYASASI 3.1 Bono Piyasası Nisan ayında tahvil- bono piyasasında faizlerin % % aralığında hareket edeceğini düşünüyoruz. TCMB, gelişen piyasalara fon akışının desteğiyle güçlenen YTL ve verimlilik artışının enflasyon beklentilerinde yarattığı iyimserliği göz önünde bulundurarak, 8 Mart ta gösterge faiz oranlarında %1 lik indirim gerçekleştirdi. Sıkı maliye politikası ile enflasyondaki gerileme, Türkiye de faiz oranlarında gevşeme beklentisine karşılık, ham petrol ve emtia fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasıyla global enflasyonist baskının ivme kazanacağı endişesi, ABD 10 yıllık tahvil faizlerini son 7 ayın en yüksek seviyelerine taşıdı. Fed in daha agresif bir faiz artırımına gidebileceği endişelerinin artmasıyla, Türk tahvil-bono ve eurobond piyasasında artan volatiliteyle birlikte gösterge faiz oranlarında hızlı bir yükseliş yaşandı. En Aktif Bono Faiz Oranı % Oca 03 Şub 03 Mar 03 Nis 03 May 03 Haz 03 Tem 03 Ağu 03 Eyl 03 Eki 03 Kas 03 Ara 03 Oca 04 Şub 04 Mar 04 Nis 04 May 04 Haz 04 Tem 04 Ağu 04 Eyl 04 Eki 04 Kas 04 Ara 04 Oca 05 Şub 05 Mar 05 Kaynak: OYAK Yatırım, İMKB Geçtiğimiz ay, Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye nin kredi notunda artırım gerçekleştirdi. IMF ile yeni stand-by anlaşması düzenlemelerinin ardından, uluslararası piyasalarda en fazla tanınan iki kredi derecelendirme kuruluşundan birinden (S&P veya Moody s) önümüzdeki ay içerisinde yerel ve yabancı para cinsi kredi notlarında artırım kararı gelebileceğini bekliyoruz. Nisan ayında, Hazine nin piyasaya olan 14.1 milyar YTL lik iç borç geri ödemesi yanında 2 milyar YTL lik dış borç ödemeleri bulunuyor. Ocak ve şubat aylarındaki yüksek borçlanmanın getirdiği rahatlıkla Mart ayında iç borç çevirme oranını %60.6 olarak gerçekleştirmesinin ardından, ihtiyatlı borç yönetiminin en başarılı örneğini sergileyen Hazine nin, Nisan ayına eli güçlü olarak girdiğini düşünüyoruz. Buna ek olarak, faiz dışı fazlanın hedefin üzerinde olması nedeniyle bu ay Hazine nin iç borç çevirme oranını %84 seviyesinde tutmasını bekliyoruz. Hazine nin 20 Nisan 2005 tarihinde itfalı üç ayda bir değişken kupon ödemeli tahvilin kuponunu belirleyecek referans bono ihalesi açacağını, tarihinde de 8 milyar YTLlik itfasına karşılık 27/09/2006 gösterge tahvil yerine yeni bir gösterge tahvil ihracı gerçekleştireceğini düşünüyoruz. Kısa orta vade tercihli yatırımcılara 24/08/2005 ve 09/11/2005 bonoları, uzun vade tercihli yatırımcılara 05/07/2006 ve 09/08/2006 vadeli tahvilleri önermekteyiz. Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

20 3.2 Döviz Piyasası Dolar kurunun Mart ayında seviyelerinde seyretmesini bekliyoruz. Dolar/YTL Oca 03 Şub 03 Mar 03 Nis 03 May 03 Haz 03 Tem 03 Ağu 03 Eyl 03 Eki 03 Kas 03 Ara 03 Oca 04 Şub 04 Mar 04 Nis 04 May 04 Haz 04 Tem 04 Ağu 04 Eyl 04 Eki 04 Kas 04 Ara 04 Oca 05 Şub 05 Mar 05 Kaynak: Merkez Bankası TCMB nin %1 lik faiz indiriminin, döviz kurlarının kısa vadeli YTL faizlerine olan duyarlılığının zayıflaması nedeniyle, döviz piyasasındaki arz-talep dengesinin sağlanması için yeterli gelmedi. Bunun sonucunda, 9 Mart günü TCMB yaklaşık 2.5 milyar dolarlık doğrudan alım müdahalesinde bulundu. TCMB nin müdahalesi öncesi USD seviyesinde işlem görmekteydi. ABD 10 yıllık Hazine Tahvil faizlerininin yükselmesi ve ABD de faiz artırımının hız kazanabileceği beklentisiyle gelişmekte olan piyasalar genelinde yaşanan yabancı fon akımının yavaşlaması, döviz kurlarında sert yükseliş yaşanmasına ve USD kurunun 1.40 seviyesine dayanmasına sebep oldu. Stand-by için çalışmaların hızlandırılaracağı bu ay YTL nin $ karşısında seviyelerinde hareket etmesini bekliyoruz. / $ Oca 03 Şub 03 Mar 03 Nis 03 May 03 Haz 03 Tem 03 Ağu 03 Eyl 03 Eki 03 Kas 03 Ara 03 Oca 04 Şub 04 Mar 04 Nis 04 May 04 Haz 04 Tem 04 Ağu 04 Eyl 04 Eki 04 Kas 04 Ara 04 Oca 05 Şub 05 Mar 05 Kaynak: Merkez Bankası FED in 22 Mart ta, faiz oranlarını yedinci kez artırarak % 2.75 seviyesine getirmesine karşılık, Avrupa Merkez Bankası(ECB) nın Haziran 2003 tarihinden bu yana faiz oranını %2 seviyesinde sabit tutuyor. Euro karşısında 2004 yılı sonunda değer kaybı yaşayan USD, ECB ile FED in gösterge faiz oranları arasındaki farkın artması sebebiyle yılbaşından bu yana %5.5 düzeyinde değer kazandı. Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

21 17 Mart tarihinde tarihi zirve seviyesine ulaşan petrol fiyatları ve değerli Euro sebebiyle sekteye uğrayan ihracat gelirleri sonucu yavaşlayan ekonomik büyümenin, Avrupa genelinde yaşanan işsizlik sorunuyla mücadelede yetersiz kalışı, Avrupa Merkez Bankasının faiz artırımına gitmesini engellemektedir. Nisan ayında, faiz farkının artması sonucu düşüş yaşayan /$ paritesinin, bandında dengelenebileceğini düşünüyoruz. FED in faiz artırımı kararını etkileyebilecek ABD ekonomik verilerinin piyasalarda dikkatle takip edileceğini düşünüyoruz. Fed in Faiz Politikası 22 Mart ta ABD Merkez Bankası FED, %2.50 seviyesinde bulunan gösterge faiz oranının beklentiler dahilinde %2.75'e yükseltti. Toplantının ardından yapılan açıklamada, FED 'ölçülü' ifadesini sürdürmekle birlikte, enflasyon üzerindeki baskıların geçen aylarda artış gösterdiği ve fiyatlama gücünün daha belirgin hale geldiği ifade edildi. Bu açıklama, FED in yıl sonuna kadar, kalan altı toplantıda faiz artırımlarına devam edeceği, yılın ikinci yarısında ise enflasyon, istihdam ve büyüme verilerinin beklentiler üzerinde gerçekleşmesi halinde daha agresif bir artırıma gidebileceği şeklinde yorumlandı. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %4.48 seviyesinden, %4.63 seviyesine yükselmesiyle, gelişmekte olan ülkeler finansal piyasaları genelinde de satış yaşanmasına neden oldu. Fed in halihazırda %2.75 seviyesinde bulunan gösterge faiz oranını, 3 Mayıs ve 30 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği 25 er baz puanlık faiz artırımları ile yılın ilk yarısı sonunda %3.25 seviyesine yükseltebileceğini düşünüyoruz. Fed in, yılın ikinci yarısında gerçekleştireceği 4 toplantıda da 25 er baz puanlık faiz artırımlarına devam edeceğini ve gösterge faiz oranını yıl sonunda %4.25 seviyesine çıkarabileceğini düşünüyoruz. Bahsettiğimiz senaryoda ise halen %4.60 seviyesinde bulunan ABD 10 yıllık gösterge Hazine tahvil faizinin %5.00-%5.25 aralığında denge bulacağını öngörüyoruz. Fed in faiz kararlarına dair uluslararası piyasalardaki beklentileri yansıtan en önemli göstergeyi Chicago Vadeli İşlemler Borsası ndaki Fed kısa vadeli faizleri üzerine düzenlenmiş vadeli işlem kontratları oluşturuyor. Mayıs 2005 kontratı, 3 Mayıs ta yapılacak FOMC toplantısında yapılması muhtemel 25 baz puanlık faiz artırımının 30 Mart kapanış fiyatına göre %128 oranında fiyatlandığını gösteriyor. Temmuz 2005 kontratı ise, 30 Haziran'da yapılacak FOMC toplantısında yapılması muhtemel 25 baz puanlık ilave faiz artırımının %140 oranında fiyatlandığına işaret ediyor. FED in 3 Mayıs tarihinde gerçeleşecek bu yılki dördüncü toplantısına kadar bu dalgalanmaların devam edeceği görüşündeyiz. Tahvil-bono piyasasında faizlerdeki düşüş hareketinin yeniden başlayabilmesinin ancak Fed'in faiz politikasının ölçülü niteliğinin sürmesine bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda, Fed'in 3 Mayıs toplantısındaki faiz kararı ve söyleminin belirleyici olmasını bekliyoruz. Fed in bu toplantıda 50 bazpuanlık bir faiz artırımına gidebileceği endişelerinin piyasaları rahatsız edebileceğini düşünüyoruz. Nisan Lütfen son sayfadaki uyarıyı okuyunuz.

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Migros Genel Kurulu %15 brüt (%14.73 net) nakit temettü

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Migros Genel Kurulu %15 brüt (%14.73 net) nakit temettü 1 Nisan 2005 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 25,786 -%0.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 19,165 %3.8 $/YTL 1.3455 %0.7 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 17.21 %0.0 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,445 -%1.1 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,710 %1.3 $/YTL 1.3600 %1.3 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 17.52 %0.7 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.07 -%3.1

Detaylı

- TEFE bazlõ reel efektif döviz kuru Aralõk ayõnda %0.8 değer kazandõ

- TEFE bazlõ reel efektif döviz kuru Aralõk ayõnda %0.8 değer kazandõ Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,042 -%1.6 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,650 %1.0 $/YTL 1.3427 %0.3 Bono Faizi (5 Temmuz 2006) 19.95 -%1.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.40

Detaylı

39,000 37,000 35,000 33,000

39,000 37,000 35,000 33,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 38,297 %0.5 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 28,358 %51.7 $/YTL 1.3505 %0.0 Bono Faizi ( 27 Haziran 2007) 13.91 %0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.48

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Ocak 2005

AYLIK BÜLTEN Ocak 2005 AYLIK BÜLTEN Ocak 2005 Sağlõklõ, mutlu ve bol kazançlõ yõllar dileriz 27 Aralõk 2004 İMKB-100 24,591 İMKB-100 (Cent) 1.82 Hedef İMKB-100* 26,619 Yükseliş Potansiyeli %8 * Önümüzdeki 1 yõl için nominal

Detaylı

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 25 Ocak 2016 Çin ekonomisine dair sorunlar, düşen emtia fiyatları ve global büyümeye yönelik zayıflama beklentileri nedeniyle global piyasalar yılbaşından beri oldukça zayıf bir

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Hazine nin 182-günlük bono ve 609 hünlük tahvil ihaleleri

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Hazine nin 182-günlük bono ve 609 hünlük tahvil ihaleleri PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 24,329 -%4.5 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 17,600 -%4.7 $/YTL 1.3823 %1.9 Bono Faizi (8 Kasõm 2006) 17.94 %3.7 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.87

Detaylı

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 21 Aralık 2015 Geçtiğimiz hafta Fed in beklentiler doğrultusunda gerçekleştirdiği 25 baz puanlık faiz artırımı sonrasında, yurtdışı piyasalarda risk iştahı düşük. Faiz artırımı

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 35,264 %0.9 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,055 -%22.2 $/YTL 1.5296 -%1.1 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 20.35 -%1.5 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 6.63 -%0.1

Detaylı

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 46,824 -%1.19 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 35,374 %27.1 $/YTL 1.3237 %0.71 Bono Faizi ( 4 Şubat 2009) 17.64 -%0.06 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.03 %2.65

Detaylı

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500. - Türkşeker in özelleştirme stratejisi imzada

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500. - Türkşeker in özelleştirme stratejisi imzada Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 10,503 -%2.1 TL/$ 1,388,066 %0.0 Bono Faizi (7 Temmuz 2004) %50.3 -%2.6 İMKB 500 400 300 200 100 0 İşlem Hacmi ($ mn) 10,884 153 10,750 187 10,691 10,727

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Aralõk 2004

AYLIK BÜLTEN Aralõk 2004 AYLIK BÜLTEN Aralõk 2004 AB Zirvesi nden Türkiye ile müzakerelerin 2005 yõlõnõn ikinci yarõsõnda başlamasõ yönünde karar çõkmasõnõ bekliyoruz. Ancak, 17 Aralõk taki zirvede müzakere süreci için katõ bir

Detaylı

46,000 45,000 44,000 43,000 42,000. - Tansaş, Ak Enerji ve Aksa MSCI Turkey endeksinden

46,000 45,000 44,000 43,000 42,000. - Tansaş, Ak Enerji ve Aksa MSCI Turkey endeksinden PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 43,599 -%2.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 32,461 %9.5 $/YTL 1.3431 %0.8 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 14.27 -%0.5 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.75

Detaylı

34,000 32,000. - TMSF nin Kral FM ihalesi yapõlacak. 1 Ekim - Yeni yasama yõlõ başlõyor. 30,000. - Döviz rezervi geçen hafta 93 mn dolar azaldõ

34,000 32,000. - TMSF nin Kral FM ihalesi yapõlacak. 1 Ekim - Yeni yasama yõlõ başlõyor. 30,000. - Döviz rezervi geçen hafta 93 mn dolar azaldõ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 33,396 %2.0 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,911 %34.9 $/YTL 1.3406 -%0.2 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 15.04 -%0.1 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.23

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Mart 2005

AYLIK BÜLTEN Mart 2005 AYLIK BÜLTEN Mart 2005 Hükümetin stand-by anlaşması için önkoşulları ay sonuna kadar tamamlamasını ve Teşvik Yasası nda bütçe yükünü azaltacak değişiklikler yapmasını bekliyoruz. AB ile müzakere hazırlıkları

Detaylı

34,000. 27 Eylül 32,000 30,000. belirtti

34,000. 27 Eylül 32,000 30,000. belirtti PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 33,250 -%0.6 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,888 %34.8 $/YTL 1.3360 %0.4 Bono Faizi ( 7 Mart 2007) 15.24 %0.9 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.48

Detaylı

31,000 29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000

31,000 29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 29,925 -%0.1 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 22,800 %23.5 $/YTL 1.3125 %0.4 Bono Faizi ( 7 Mart 2007) 16.18 %1.1 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.02 -%0.89

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009 GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 05 Mayıs 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 05 Mayıs 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 05 Mayıs 2014 1 May 13 Haz 13 Tem 13 Ağu 13 Eyl 13 Eki 13 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde son bir ay boyunca 71,000-74,000

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Şubat 2005

AYLIK BÜLTEN Şubat 2005 AYLIK BÜLTEN Şubat 2005 Bankacõlõk sektörüne, özelleştirme kapsamõndaki kuruluşlara ve TMSF şirketlerine yerli ve yabancõ ilgisi artarak devam ediyor. Yapõ Kredi Bankasõ nõn satõşõ için Çukurova Grubu

Detaylı

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma 0 Ekim 2005 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 33,414 -%0.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,819 %34.4 $/YTL 1.3463 -%0.4 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 14.73 -%0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Sosyal güvenlik tasarõsõ haftaya altkomisyonda ele. - Yabancõlara gayrimenkul satõşõna ilişkin yeni taslak

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Sosyal güvenlik tasarõsõ haftaya altkomisyonda ele. - Yabancõlara gayrimenkul satõşõna ilişkin yeni taslak PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,478 -%0.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,822 %1.9 $/YTL 1.3536 -%0.5 Bono Faizi (27 Ocak 2007) 16.10 %0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.39 -%0.4 İMKB

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 12 Mayıs 2015 Salı Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Geçtiğimiz hafta %0.13 değer kazanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.82 artışla 84,752.83 puandan kapattı. Endeks gün içerisinde

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009 GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500 7,000. - Merkez Bankasõ 4-haftalõk depo alõm ihalesi

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500 7,000. - Merkez Bankasõ 4-haftalõk depo alõm ihalesi Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Günlük Değ. İMKB-100 9,944 -%1.9 TL/$ 1,654,404 %0.0 Bono Faizi (2 Tem 2003) %70.0 -%1.0 İMKB 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 9,699 339 İşlem Hacmi ($

Detaylı

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER I. KÜRESEL GELİŞMELER Zayıf ücret artışları, güçlü istihdam artışını gölgede bıraktı ABD de Şubat ayında toplam tarım dışı istihdam 195 bin kişilik beklentilerin belirgin üzerinde 242 bin kişi olarak açıklandı.

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 01 Haziran 2015 Pazartesi Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Haftanın son işlem gününde olumlu seyreden ve 84,697.26 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi kapanışa doğru artan satış baskısı

Detaylı

SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT A.Ş HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU

SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT A.Ş HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT A.Ş HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU 26 Aralık 2013 Raporun Amacı Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK, Kurul ) tarafından yayınlanan

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 8 Ocak 2010

GÜNE BAŞLARKEN 8 Ocak 2010 GÜNE BŞLRKEN 8 Ocak 2010...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı seyrine

Detaylı

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ HİSSE Düne satıcılı eğilimle başlayan BİST100 endeksinde dalgalı geçen günün ardından kapanış %0,5 lik artışla 84.537 seviyesinden gerçekleşti. İşlem hacmi önceki güne göre %46 lık artışla 3,36 milyon

Detaylı

- Bankalarõn BDDK bazõnda, konsolide 3Ç2004 sonuçlarõnõ

- Bankalarõn BDDK bazõnda, konsolide 3Ç2004 sonuçlarõnõ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 23,293 -%0.7 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.64 %22.7 TL/$ 1,419,996 -%0.1 Bono Faizi (24 Mayõs 2006) 23.09 %0.5 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 9,300

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 35,722 -%0.1 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,824 -%19.6 $/YTL 1.4994 %0.2 Bono Faizi ( 16 Temmuz 2008) 19.33 -%1.4 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 6.75

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

konusu olabilir. 21,988

konusu olabilir. 21,988 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 21,988 %1.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.46 %9.3 TL/$ 1,504,409 %0.4 Bono Faizi (12 Nisan 2006) 24.63 %1.0 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 7,100 -%0.6 İMKB

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009

GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009 GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalarda bir süredir

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009 GÜNE BŞLRKEN 5 ğustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, dünkü spot kapanışa göre kayda değer

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (14 Mart 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (14 Mart 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (14 Mart 2016) BIST100 Endeksi dünü 355 (% 0.45) puanlık yükseliş ile 79.380 seviyesinden ve 4.018 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada çıkış sürerken bono faiz oranları ve döviz kurlarında

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (21 Mart 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (21 Mart 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (21 Mart 2016) BIST100 Endeksi dünü 1.566 (% 1.92) puanlık yükseliş ile 82.943 seviyesinden ve 4.971 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa çıkış devam ederken bono faiz oranları ve döviz

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015 Haftalık Piyasa Beklentileri 16 Mart 2015 1 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 Kas 14 Ara 14 Oca 15 Şub 15 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde Ocak sonunda başlayan düşüş eğilimli

Detaylı

04.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

04.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0617 1,4945 123,248 2,8888 1053,60 42,75 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0981 1,5155 123,561 2,8966 1065,53 44,66 Düşük

Detaylı

AYLIK BÜLTEN MART 2004

AYLIK BÜLTEN MART 2004 AYLIK BÜLTEN MART 2004 Kõbrõs sorununda çözüme çok yaklaşõldõ. Bu ay sonuna kadar çözüm planõnõn son şeklini almasõyla, Türkiye AB yolunda önemli bir mesafe kaydetmiş olacak. Kõbrõs ta 1 Mayõs a kadar

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (18 Nisan 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (18 Nisan 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (18 Nisan 2016) BIST100 Endeksi dünü 211 (% 0.25) puanlık düşüş ile 85.573 seviyesinden ve 4.364 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada kâr satışları görüldü. Satışlar piyasa tarafından

Detaylı

2.000 1.000. %15,00 %13,50 %12,00 %10,50 %9,00 %7,50 %6,00 %4,50 %3,00 Tem.08

2.000 1.000. %15,00 %13,50 %12,00 %10,50 %9,00 %7,50 %6,00 %4,50 %3,00 Tem.08 HAFTALIK EKONOMİ VE FİNANS BÜLTENİ İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR BÖLÜMÜ 20 Temmuz 2009 / 29 İktisadi Araştırmalar Bölümü İzlem Erdem Müdür +90 (212) 316 16 50 izlem.erdem@isbank.c om.tr Canan Aslan Müd. Yrd. +90

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (11 Nisan 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (11 Nisan 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (11 Nisan 2016) BIST100 Endeksi dünü 1.337 (% 1.65) puanlık yükseliş ile 82.502 seviyesinden ve 4.054 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada son günlerdeki kâr satışları tepki alımlarıyla

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Gündem Cari Denge (Nis) Haz. 11 İşsizlik Oranı (Mar) Haz. 15 TCMB Politika Faiz Duyurusu Haz. 17. 10 Haziran 2010 TEKNİK YORUM

GÜNLÜK BÜLTEN. Gündem Cari Denge (Nis) Haz. 11 İşsizlik Oranı (Mar) Haz. 15 TCMB Politika Faiz Duyurusu Haz. 17. 10 Haziran 2010 TEKNİK YORUM GÜNLÜK BÜLTEN 10 Haziran 2010 TEKNİK YORUM IMKB 100 endeksi 53250-53500 desteğini dün de korudu. Destekte yatay hareket eden endeksin yukarda 54750-55000 ve 56500 seviyelerinde dirençleri var. Kısa vadede

Detaylı

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK-MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK-MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK-MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU KAPAK...1 YÖNETİM KURULU BAŞKANI NIN MEKTUBU...3

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu ABD de başlayan ve ardından tüm gelişmiş ülke piyasalarına

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (30 Mayıs 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (30 Mayıs 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (30 Mayıs 2016) BIST100 Endeksi dünü 6 (% 0.013) puanlık düşüş ile 78.028 seviyesinden ve 2.628 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste zayıf tepki alım denemeleri görülürken bono faiz

Detaylı

36,000 34,000 32,000 30,000. - YKB, Yapõ Kredi Finansal Kiralama, Yapõ Kredi Koray. - Doğan Holding'in Petrol Ofisi hisselerinde yapacağõ çağrõ

36,000 34,000 32,000 30,000. - YKB, Yapõ Kredi Finansal Kiralama, Yapõ Kredi Koray. - Doğan Holding'in Petrol Ofisi hisselerinde yapacağõ çağrõ 4 Ekim 2005 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 32,054 -%3.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,547 %27.5 $/YTL 1.3613 %1.0 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 14.84 %0.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

AKBANK Ekonomi Sunumu. Ocak 2016

AKBANK Ekonomi Sunumu. Ocak 2016 AKBANK Ekonomi Sunumu Ocak 2016 2016 görünüm Gelişmekte olan ülkelerde yavaşlama Zayıf küresel ticaret hacmi Çin belirsizliği Uzun süreli düşük emtia fiyat seyri ve emtia ihraç eden ülkelerdeki düşük talebin

Detaylı

1- Ekonominin Genel durumu

1- Ekonominin Genel durumu GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2014 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu 2014 yılı TCMB nin Ocak ayında faizleri belirgin şekilde arttırmasıyla

Detaylı

Günlük Bülten 12 Eylül 2014

Günlük Bülten 12 Eylül 2014 Bülten 12 Eylül 21 PİYASALAR Döviz Piyasası Sabah saatlerinde 2,2 seviyesini aşan USD/TL kuru temmuz ayı cari açık verisinin beklentilere paralel açıklanmasıyla gerileyerek 2,192 seviyesine kadar geldi.

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (08 Şubat 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (08 Şubat 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (08 Şubat 2016) BIST100 Endeksi dünü 301 (% 0.41) puanlık düşüş ile 74.203 seviyesinden ve 3.876 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada kâr satışları görülürken bono faiz oranları ve döviz

Detaylı

YURTDIŞI PİYASALAR 23-27 Ocak 2012

YURTDIŞI PİYASALAR 23-27 Ocak 2012 YURTDIŞI PİYASALAR 23-27 Ocak 2012 YENİ HAFTADA BEKLENTİLER ABD vadeli işlemler haftanın ilk gününde hafif satıcılı, D&J %-0,17 ve S&P %-0,29. Dax %0,06 ekside... Global piyasalarda tahvil takviminde çok

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 16 Mayıs 2016, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 16 Mayıs 2016, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji - Döviz girişi gerilemeye devam eder mi? Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji

Detaylı

TCMB O/N Faiz Oranları (% ) 70.0% 60.0% 50.0% 40.0% 30.0% 20.0% 10.0% 0.0%

TCMB O/N Faiz Oranları (% ) 70.0% 60.0% 50.0% 40.0% 30.0% 20.0% 10.0% 0.0% GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2006 YILI İLK 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu 2002 yılında başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerde başlayan

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 10 Kasım 2014 1 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde geçtiğimiz hafta 81,000 seviyesine

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 17 Aralık 2009

GÜNE BAŞLARKEN 17 Aralık 2009 GÜNE BAŞLARKEN 17 Aralık 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesinin aşağı

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 21 Nisan 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 21 Nisan 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 21 Nisan 2014 1 Nis 13 May 13 Haz 13 Tem 13 Ağu 13 Eyl 13 Eki 13 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde Mart-Nisan döneminde 61,000

Detaylı

42,000. - Halkbank Genel Kurul toplantõsõ 40,000. - Hazine Haziran ayõ finansman ve borçlanma programõnõ 38,000 36,000 34,000

42,000. - Halkbank Genel Kurul toplantõsõ 40,000. - Hazine Haziran ayõ finansman ve borçlanma programõnõ 38,000 36,000 34,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 38,909 %0.8 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 25,552 -%13.8 $/YTL 1.5227 %0.0 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 16.30 %0.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.91 %1.7 İMKB

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 26/03/2012

Detaylı

16,000 15,000 14,000 13,000 12,000 11,000 10,000 9,000 8,000. - Erdemir Isdemir in bedelli sermaye artõrõmõna

16,000 15,000 14,000 13,000 12,000 11,000 10,000 9,000 8,000. - Erdemir Isdemir in bedelli sermaye artõrõmõna Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Günlük Kapanõş Değişim İMKB-100 9,753 -%5.8 TL/$ 1,669,700 %1.0 Bono Faizi (2 Tem 2003) %57.0 %0.8 İMKB 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 10,370 İşlem Hacmi ($

Detaylı

Günlük Bülten. 23 Eylül 2002

Günlük Bülten. 23 Eylül 2002 Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Günlük Değ. İMKB-100 9,325 %0.7 TL/$ 1,651,792 -%0.5 Bono Faizi (7 Mayõs 2003) %72.4 %0.0 İMKB İşlem Hacmi ($ mn) 9,093 67 9,225 9,258 9,325 9,264 94 İMKB-100 118

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Kasõm 2004

AYLIK BÜLTEN Kasõm 2004 AYLIK BÜLTEN Kasõm 2004 AB liderleri 5 Kasõm da bir araya gelerek, 17 Aralõk zirvesi öncesinde Türkiye konusunda ön uzlaşma arayacaklar. Avrupa Parlamentosu nun eleştirel Türkiye raporu da bu ay son şeklini

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 08 Nisan 2013

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 08 Nisan 2013 GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 08 Nisan 2013 Yurt dışı piyasalar önemli gelişmelerin yaşandığı hareketli bir haftayı geride bıraktı. ABD den gelen tarım dışı istihdam verisi ile Japonya Merkez Bankası (BoJ)

Detaylı

Arçelik. Net kar beklentilerin hayli üzerinde gerçekleşti R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com. Şeker Yatırım Araştırma

Arçelik. Net kar beklentilerin hayli üzerinde gerçekleşti R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com. Şeker Yatırım Araştırma 2Ç15 Sonuçları Dayanıklı tüketim ürünleri 29 Temmuz 2015 Arçelik Net kar beklentilerin hayli üzerinde gerçekleşti R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com Arçelik, 2Ç15 te, piyasa beklentisi TL164.0mn

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 27 Ekim 20 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde düşen petrol fiyatlarının makro dengelere olumlu etkisi ve global hisse piyasalarında olumlu seyir paralelinde tepki yükselişi

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 18 Mart 2009

GÜNE BAŞLARKEN 18 Mart 2009 GÜNE BAŞLARKEN 18 Mart 2009...eekkoonnoommiikkaarraassttiirrmmaa@@hhaallkkbbaannkk..ccoomm..ttrr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta,

Detaylı

-1- METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU. Yönetim Kurulu

-1- METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU. Yönetim Kurulu METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU 2011 in ilk çeyreğinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında piyasalarda genelde aşağı yönlü bir seyir izlemişti. 2011

Detaylı

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004 5 Mayõs 2004 HSBC Doğan Holding Tavsiyemiz Ekle Önceki tavsiye Ekle 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile sürecek * Net Satõşlar Esas Faaliyet Karõ Net Kar F/K F/DD FVAOK FD/FVAOK FD/Satõşlar

Detaylı

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil 18 Ocak 2016 Yüksek volatiliteyle başlayan yılın ilk hasar tespit raporu Petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi, Çin kaynaklı volatilite ve jeopolitik risklerin etkisiyle 2016 yılına kötü performansla başlangıç

Detaylı

Günlük Bülten. 15 Mart 2005. Piyasanõn yatay seyretmesini bekliyoruz. Bonosu ihalesi öncesinde hisse senedi piyasasõnõn yatay seyretmesini bekliyoruz.

Günlük Bülten. 15 Mart 2005. Piyasanõn yatay seyretmesini bekliyoruz. Bonosu ihalesi öncesinde hisse senedi piyasasõnõn yatay seyretmesini bekliyoruz. 5 Mart 2005 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 26,937 -%2.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 21,110 %14.3 $/YTL 1.2760 %1.4 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 16.38 %2.4 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.)

Detaylı

Günlük Bülten 17 Mart 2014

Günlük Bülten 17 Mart 2014 Bülten 7 Mart PİYASALAR Döviz Piyasası Kırım daki gerilim sebebiyle güne, seviyesinden başlayan USD/TL kuru, gelişmekte olan ülkelere yaşanan giriş ve paritedeki yükselişe paralel gün boyu aşağı bir seyir

Detaylı

30/12/2005 tarihli Bilanço (YTL)

30/12/2005 tarihli Bilanço (YTL) 01/01/2005 31/12/2005 DÖNEMİNE İLİŞKİN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI (EUROBOND) EMEKLİLİK YATIRIM FONU 12 AYLIK RAPORU BU RAPOR EMEKLİLİK YATIRIM FONLARININ KAMUYU

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik veri takviminde Avrupa seansında Fransa, Almanya ve diğer Euro Bölgesi ülkeleri Hizmet PMI rakamları ile Euro Bölgesi ÜFE verileri takip edilecek. ABD seansında ise ADP

Detaylı

2011 NİSAN YABANCI YATIRIMCI İŞLEMLERİ

2011 NİSAN YABANCI YATIRIMCI İŞLEMLERİ 28.11.2005 28.02.2006 31.05.2006 31.08.2006 30.11.2006 28.02.2007 31.05.2007 31.08.2007 30.11.2007 29.02.2008 31.05.2008 31.08.2008 30.11.2008 28.02.2009 31.05.2009 31.08.2009 30.11.2009 28.02.2010 31.05.2010

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (16 Mayıs 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (16 Mayıs 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (16 Mayıs 2016) BIST100 Endeksi dünü 495 (% 0.63) puanlık düşüş ile 77.808 seviyesinden ve 3.482 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa dalgalı seyirle düşüş sürerken bono faiz oranları

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 3 Nisan 2006 Haftaya Bakış İMKB-100 Teknik Analizi Para ve Döviz Piyasası Haftalık Hisse Önerileri Takip Edilmesi Gereken Veriler

HAFTALIK BÜLTEN 3 Nisan 2006 Haftaya Bakış İMKB-100 Teknik Analizi Para ve Döviz Piyasası Haftalık Hisse Önerileri Takip Edilmesi Gereken Veriler HAFTALIK BÜLTEN 3 Nisan 2006 Haftaya Bakış İMKB-100 Teknik Analizi Para ve Döviz Piyasası Hisse Önerileri Takip Edilmesi Gereken Veriler www.alanyatirim.com.tr Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Nispetiye

Detaylı

ZĐRAAT PORTFÖY YÖNETĐMĐ A.Ş. 01 OCAK 2013-30 HAZĐRAN 2013 DÖNEMĐNE AĐT YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU

ZĐRAAT PORTFÖY YÖNETĐMĐ A.Ş. 01 OCAK 2013-30 HAZĐRAN 2013 DÖNEMĐNE AĐT YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU ZĐRAAT PORTFÖY YÖNETĐMĐ A.Ş. 01 OCAK 2013-30 HAZĐRAN 2013 DÖNEMĐNE AĐT YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU I-GĐRĐŞ: 1- Raporun Dönemi : 01.01.2013 30.06.2013 2- Ortaklığın Unvanı : ZĐRAAT PORTFÖY YÖNETĐMĐ A.Ş.

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİ. FED in faiz artırımı sürecine yönelik zamanlamayı fiyatlandırmakla güçlük çeken küresel piyasalar,

DÜNYA EKONOMİSİ. FED in faiz artırımı sürecine yönelik zamanlamayı fiyatlandırmakla güçlük çeken küresel piyasalar, AĞUSTOS 2015 DÜNYA EKONOMİSİ 2015 yılının Ağustos ayında; küresel ekonomiye olan güvensizlik ortamının sürdüğü ve buna bağlı olarak riskten kaçınma eğiliminin artış gösterdiği görülmektedir. 2008 krizi

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Günün odak noktasında Avrupa da açıklanacak Mart ayı PMI endeksleri yer alıyor. Bloomberg

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016

HAFTALIK BÜLTEN 02 MAYIS 06 MAYIS 2016 2 MAYIS 6 MAYIS 216 HAFTANIN ÖZETİ İç piyasalar veri takvimi açısından hareketli olmasa da riskli bir haftayı geride bıraktı. Artan politik riskler, TL ve TL cinsi varlıklara negatif yansıdı. Geçtiğimiz

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Yıllık) (Kas) AZ 1,7% 1,7% 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas) ORTA 0,0% 0,1% 11:30 GBP İmalat Üretimi (Yıllık) (Kas)

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR Bu rapor Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş. Katkı Emeklilik Yatırım Fonu nun 02.01.2015 30.06.2015 dönemine ilişkin gelişmelerin, Fon Kurulu

Detaylı

Günlük Bülten 13 Nisan 2012

Günlük Bülten 13 Nisan 2012 Bülten 13 an 2 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Perşembe gününe 1,835 seviyesinden başladı. TCMB nin dünü de Çarşamba günü olduğu gibi istisnai

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016 04-08 OCAK 2016 HAFTANIN ÖZETİ Yeni yılın ilk haftasında Ortadoğu da yaşanan gerginliklere bir yeni halka daha ekleyen Suudi Arabistan İran gerginliği piyasalarda etkisini hissettirdi. Bölgeye ilişkin

Detaylı

Makro Veri. Cari açık yeni rekorda. Tablo 1: Cari Denge (milyon $) -month,

Makro Veri. Cari açık yeni rekorda. Tablo 1: Cari Denge (milyon $) -month, Makro Veri Ödemeler Dengesi: Cari açık yeni rekorda İbrahim Aksoy Ekonomist Tel: +90 212 334 91 04 E-mail: iaksoy@sekeryatirim.com.tr Cari denge Aralık ta 7,5 milyar $ rekor açık verirken, rakam, piyasa

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. 27 Ağustos 2010 TEKNİK YORUM

GÜNLÜK BÜLTEN. 27 Ağustos 2010 TEKNİK YORUM GÜNLÜK BÜLTEN TEKNİK YORUM İMKB 100 endeksi yurt dışı piyasalardan olumlu yönde ayrışmaya devam ediyor. Endeks kısa vadeli desteklerini test ettikten sonra 59,000 in üstünde kapanış yaparak tekrar 59,500

Detaylı

BBH - Groupama Emeklilik Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu

BBH - Groupama Emeklilik Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu BBH - Groupama Emeklilik Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu BİST-100, Aralık ta %10,5 değer kaybederek 67.801 den kapattı. Aynı dönem içerisinde Bankacılık endeksi %12,4,

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (18 Ocak 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (18 Ocak 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (18 Ocak 2016) BIST100 Endeksi dünü 878 (% 1.22) puanlık düşüş ile 71.062 seviyesinden ve 4.179 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada dalgalı seyirle düşüş, bono faiz oranları ve döviz

Detaylı

21.01.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72

21.01.2016. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0907 1,4155 117,620 3,0392 1087,88 28,63 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0976 1,4219 117,685 3,0613 1109,65 28,72 Düşük

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 15 Eylül 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 15 Eylül 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 15 Eylül 2014 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksi FED baskısı altında doların genelde tüm varlıklara karşı değer kazanması paralelinde geçen hafta %6 ya yakın değer kaybederek

Detaylı

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1379 1,4358 112,566 2,8146 1232,10 40,16 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Düşük

Detaylı

Notlar FX Emtia. Bugün ABD de açıklanacak TÜFE rakamlarının ve yarın açıklanacak büyüme verilerinin bu anlamında önemli olabileceğini düşünüyoruz.

Notlar FX Emtia. Bugün ABD de açıklanacak TÜFE rakamlarının ve yarın açıklanacak büyüme verilerinin bu anlamında önemli olabileceğini düşünüyoruz. DÖVİZ Notlar FX Emtia DÖVİZ PİYASASINDA GÜNE BAKIŞ 26/02/2015 Küresel piyasalarda FED Başkanı Yellen ın açıklamaları ardından esen iyimser hava sürerken. TRY diğer gelişen ülke kurlarından olumsuz ayrışmaya

Detaylı