Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdıızda belirtile kitapçık kodu ile size verile soru kitapçığıı koduu ayı olup olmadığıı kotrol ediiz. İMZ:. Sıavla ilgili tüm kuralları okudum, aladım, kabul ediyorum. SINV İÇERİĞİ 1. YRIYIL Testi dı Soru Sayısı Sayfa No GENEL BİYOLOJİ-I 0 0 GENEL KİMY-I 0 04 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I 0 07 BİYOİSTTİSTİK-I 0 09 SINVD UYULMSI GEREKEN ÖZEL KURLLR 1. Sıavı ilk 30 dakikası ve so 5 dakikası içide sıavıızı tamamlasaız bile saloda çıkamazsıız. Herhagi bir edele saloda çıktığıız takdirde, tekrar sıava devam etmeize izi verilmeyecektir.. Soru kitapçığıdaki her bir testi cevaplamaız içi verile süre 30 dakikadır. 3. Yalış cevaplarıız dikkate alımayacaktır. Bu edele, cevapsız soru bırakmamaız yararııza olacaktır. 4. Sıavda hesap makiesi kullaabilirsiiz. cak, kullaacağıız makiede alfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasıa, saklamasıa, çalıştırılmasıa imkâ vere EXE, STORE, RUN vb. tuşlar buluamaz. 5. Soruları ait olduğu dersleri içerikleride basımda sora değişiklik yapılmış olabilir. Bir soruu cevabı soraki düzelemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabıızda verile bilgileri dikkate alarak cevaplayıız. "Sıavda Uyulması Gereke Geel Kurallar" soru kitapçığıı arka sayfasıda yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyuuz. adolu Üiversitesi tarafıda hazırlamış ola bu testleri her hakkı saklıdır. Hagi amaçla olursa olsu, testleri tamamıı veya bir kısmıı adolu Üiversitesi'i yazılı izi olmada kopya edilmesi, fotoğraflarıı çekilmesi, herhagi bir yolla çoğaltılması, yayımlaması ya da kullaılması yasaktır. Bu yasağa uymayalar gerekli cezai sorumluluğu ve testleri hazırlamasıdaki mali külfeti peşie kabullemiş sayılır.

2 016 GÜZ DÖNEM SONU GENEL BİYOLOJİ-I Calı sistemde TP üretimide kullaıla elektroları hidroje kayağı, fotosetezde ve hücre soluumuda hagi moleküllerdir? Her ikiside de hidroje içere besiler Fotosetezde su, soluumda hidroje içere besi molekülleri Her ikiside de su Fotosetezde işasta, soluumda su Fotosetezde glikoz, soluumda su şağıdaki orgaellerde hagisi bitki hücreleride bulumaz? Mitokodri Koful Plastid Ribozom Setriol Prokaryot hücrelerde, ökaryotlardaki mitokodriye karşılık gele oluşum Ribozom Peroksizom Mesosom Edozom Fagozom So yıllarda oluşturula ve tüm kategorileri üzeride yer ala kategori aşağıdakilerde hagisidir? Filum Divisio Domai Sııf lem Mikotoksi ürete e öemli mikroorgaizma Saccharomyces cerevisiae spergillus flavus Rhizopus stoloifer Bacillus cereus E. coli Kok şeklideki hücreler kümeler halide buluuyorsa hagi ismi alır? Sarsima Diplokok Streptokok Stafilokok Basil I. Yei virüs partikülleri setezleir. II. Virüsler koak hücre kromozomua bağlaarak uzu süre orada kalırlar. III. Bakteriyofaj DN' sı profaj adıı alır. Yukarıdakilerde hagileri litik dögüü özellikleride değildir? Yalız II Yalız III I ve II I ve III II ve III Bazı protozoolarda meydaa gele kötü çevre koşullarıa dayaıklı form Kist Koidia Edospor Oidia Klamidospor şağıdakilerde hagisi fugusları özellikleri arasıda yer almaz? Fotosetetik pigmet içermemeleri erobik soluum yapmaları Hareket edebilmeleri Parazitik ya da çürükçül olabilmeleri Tipik olarak ipliksi yapıda olmaları 10. Prokaryotlarda, peptidoglikaı yer aldığı yapı aşağıdakilerde hagidir? Kapsül Hücre membraı Hücre duvarı Flagella Mukoz tabaka 11. şağıdakilerde hagisi virüsleri işlevleride biri değildir? İsa hastalıklarıa ede olması Hayva hastalıklarıa ede olması Bitki hastalıklarıa ede olması Gıda ve içeceklerde bozulmalara ede olması Kaserli hücre oluşturması İzleye sayfaya geçiiz.

3 016 GÜZ DÖNEM SONU şağıdakilerde hagisi prokaryotik hücre yapısıa sahiptir? 17. Fotosetez ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? rkea Olayı hammaddelerii tümü havada Küf alıır. Protozoa Olayda rol ala elektroları tümüü kayağı kloroplastlardır. Maya Fotosetezi ETS sistemi soluum olayıda lg da görev yapar. Olayı gerçekleşmesii tek bir yolu vardır. 13. şağıdakilerde hagisi destek doku Olayı bütü evreleri içi ışık gerekli elemaıdır? değildir. Tüyler Depo parakiması Epiderma Sklerakima Ksilem 14. I. Sarılma II. Tutuma III. Fotosetez IV. Su depo etme Yukarıdakilerde hagileri bitkilerde gövdei yapabileceği görevlerdir? Yalız I I ve IV II ve IV II, III ve IV I, II, III ve IV 15. Epiderma dokusu ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? Kökte epidermaya rastlamaz. Bitki yüzeyii tamame sara kesitisiz bir yapıya sahiptir. Hem primer hem de sekoder bitki yapısıda görülür. Letiseller, epidermaı öemli bir parçasıdır. Bitkilerde fotosetez görevii üstlemiştir. 18. şağıdaki yapı-görev eşleştirmeleride hagisi yalıştır? Selüloz çeper - Madde alışverişi Vakuol - Turgor sağlamak Kloroplast - Fotosetez Levkoplast - Besi depolamak Kromoplast - Yeşil dışıdaki rekleri vermek 19. Çiçek ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? Çiçeği temel görevi fotosetez yapmaktır. Vejetatij bir bitki orgaıdır. Bütü bitkiler çiçek üretmez. çık tohumlu bitkiler, rekli çiçekler içerirler. Erkek ve dişi çiçekler, ayı bitkide bir arada bulumaz. 16. Kök, tohum çimlemesi sırasıda gelişe hagi embriyoik dokuda köke alır? 0. şağıdakilerde hagisi parakima dokusuu görevleride biri değildir? Kotiledo Testa Plumula Radikula Edosperm Salgı Depo Havaladırma similasyo İletim 3 İzleye sayfaya geçiiz.

4 016 GÜZ DÖNEM SONU GENEL KİMY-I Katot ışıları ve elektrou keşfiyle ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi doğrudur? Katot ışıları aotta katoda doğru akar. Katot ışıları hem elektrik hem de mayetik alada saparlar. Katot ışılarıı özellikleri katodu yapıldığı metale bağlıdır. Katot ışıları -parçacığı olarak adladırıla helyum çekirdekleridir. Elektro, -parçacık saçılması deeyi ile keşfedilmiştir. Karbo, hidroje ve oksije atomları içere bir bileşiği,683 gramlık öreği yeterli miktarda oksije gazı ile yakıldığıda ürü olarak 4,401 g CO ve 1,80 g H O oluşmaktadır. Bua göre bileşiği basit formülü (H=1,01 g/mol; C=1,01 g/mol; O=16,00 g/mol) C H 3 O C 3 H 5 O 3 C 4 H 7 O C 5 H 8 O 3 C 5 H 10 O 4 Özgül ısısı 0,90 J g 1 C 1 ola bir maddei 10 gramıı sıcaklığıı 5 C artırmak içi verilmesi gereke eerji değeri kaç J dir? 5,5 451,5 1078,3 7,5 4515, I. Evlerde ısıma amaçlı kullaıla sobalar, arabalar açık sisteme örek olarak verilebilir. II. İzole sistem, çevre ile madde ve eerji alışverişi olmaya sistemdir. III. Kapalı sistem, çevre ile hem eerji hem de madde alışverişi ola sistemdir. Sistem ile ilgili yukarıdaki ifadelerde hagileri doğrudur? Yalız I Yalız II I ve II II ve III I, II ve III şağıdakilerde hagisi basit formül olarak da iteledirilebilir? C 6 H 6 O CH 4 O N H 4 C H C 4 H 10 Yukarıdaki tepkime deklemide a, b, c, d stokiyometrik katsayıları sırasıyla aşağıdakileri hagiside birlikte ve doğru verilmiştir? 1, 3,, 1, 6, 4, 4, 3, 1, 4, 6,, 3 3, 4,, iyouu elektro dizilimi ( 36 Kr, 18 r ) 5s 4d 10 4s 3d 10 4p 4d 10 5p 5s 4d 10 5p 4s 3d 10 4 İzleye sayfaya geçiiz.

5 016 GÜZ DÖNEM SONU Silisyum ( 14 Si) elemetii ilk beş iyolaşma eerjisi karşılaştırıldığıda e yüksek ola m dalgaboyua sahip bir ışığı frekası kaç Hz tir? (c = 3,00 x 10 8 m/s) 4,07 x ,11 x ,8 x ,99 x ,0 x Spi kuatum sayısı ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Elektrou kedi eksei etrafıda her iki yöe döebilmesi soucuda kayaklaa bir kuatum sayısıdır. Diğer üç kuatum sayısıda (baş kuatum, açısal kuatum ve magetik kuatum sayıları) bağımsızdır. +1 ve 1 sayısal değerleri ile gösterilir. Bir atomda, l ve m l sayıları ayı acak spi kuatum sayıları farklı e fazla iki elektro buluabilir. Bir orbital içide e fazla iki elektro buluabileceğii gösterir. 1. şağıdakilerde hagisi sürekli spektruma örek olarak verilebilir? Bir göl kearıdaki su yüzeyide ağaçları oluşturduğu rek kümesi Dijital cep telefolarıı yüzeyide oluşa tek dalga boyudaki rek çeşidi Gökkuşağı rek kümesi Mikroskop ile bakıldığıda yüzeyde yasıya sarı ve mavi rek bileşei Hidrojei yayıma spektrumu 13. Hidroje atomuu temel halde dördücü eerji seviyesie uyarılabilmesi içi soğurması gereke eerji kaç joule dür? ( R H =,18x1018 J ) 0,07x ,78x ,56x10 18,04x ,39x Elektromagetik ışımaı toplam eerjisii oluştura eerji paketçiklerie e ad verilir? 14. şağıdaki bağlarda hagisi e polardır? Frekas Rek Gelik Foto Siyah cisim H - Cl H - F H - H H - I F - F 5 İzleye sayfaya geçiiz.

6 016 GÜZ DÖNEM SONU ClF3 molekülüü VSEPR kuramıa göre çizilmiş e olası molekül yapısı (Cl merkez atomudur. Cl ve F, VII grubu elemetlerdir.) 16. Yukarıda yapısı verile molekülde kaç tae sigma () ve pi () bağı vardır? 17. NH 3 molekülüde merkez atom N i hibritleşme türü edir? (N V, H I grubu elemetlerdir.) sp sp sp 3 sp 3 d sp X yapısıdaki bir molekülü şekli ile ilgili aşağıdakilerde hagisi doğrudur? Üçge piramittir. Doğrusaldır. Tetrahedraldir. T-şeklidir. Kare düzlemdir. 19. sp 3 hibrit atom orbitalleride toplam e fazla kaç tae elektro çifti buluabilir? şağıdaki atom çiftleride hagisii kuvvetli iyoik bağ yapması bekleir? ( 6 C; 8 O; 11 Na; 9 F; 9 Cu; 16 S; 3 Li; 1 Mg) 1 sigma ve 5 pi sigma ve 1 pi sigma ve 4 pi 4 sigma ve pi 5 sigma ve 1 pi C, O Cu, S Na, F Li, Mg F, F 6 İzleye sayfaya geçiiz.

7 016 GÜZ DÖNEM SONU TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I Bilgi toplumu ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerde hagisi yalıştır? Eerji Kayağı: Elektrik ve Nükleer Eerji Çoğuluğu Yaptığı İş: Sembol İşleme İşlee Nese: Toprak Sembol: Bilgi ve Kişisel Yeteek Zama Düzelemesi: Kişisel Biyolojik Ritm şağıdakilerde hagisi hesap tablolarıı çizimii desteklediği geel grafik türleride biri değildir? Pasta Kutu Sütu Dağılım la şağıdaki sekmelerde hagisi slayttaki eselere aimasyo uygulamak, değiştirmek, zamalama eklemek veya kaldırmak içi kullaılır? Geçişler Slayt Gösterisi Tasarım imasyolar Giriş IP ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? İterete doğruda bağlı her bilgisayarda buluur. İterette bilgisayarı kimlik umarası görevi alır. Her URL i bir IP adresi vardır. Dörtlü sayı sistemide yazılır. İteret Protokolü alamıa gelir. Dizüstü bilgisayarları diğer adı Microsoft Word sözcük işlemciside, bir belgede birde fazla kişii yaptığı değişiklikleri, hagi satırlarda değişiklik yapıldığıı, bu değişiklikleri eler olduğuu ve e zama yapıldığıa dair verileri görütülemek amacıyla kullaıla seçeek Yorumları Göster Birleştir Değişiklikleri İzle Düzelemeyi Kısıtla Karşılaştır Bağlatı süresie göre değil, veri alışveriş miktarıa göre ücretledirme olaağı, aşağıdaki tekolojilerde hagisiyle başlamıştır? 4G GPRS 3G GSM EDGE şağıdakilerde hagisi Saayi Devrimii souçlarıda biri değildir? Ketlerdeki işçi üfusuu artması Yei bir iş bölümüü oluşması Eğitimi kitleselleşmesi Sııf kavgalarıı yoğulaşması ileleri üretim merkezi halie gelmesi Tablet bilgisayarlar içi e doğru ifade Başka doaımlarla kullaılamaya bir sistemdir. Saal klavyesi ola tek bilgisayar sistemidir. Küçük ve taşıabilir kişisel bilgisayar sistemidir. İteret erişimii e hızlı sağlaya tekolojidir. Ekra çözüürlüğü e yüksek ola tekolojidir. 10. Birbirie bağlı sayısız küçük bilgisayar ağlarıda oluşa iletişim tekolojisi Notebook Suucu Desktop kıllı bilgisayar Masaüstü bilgisayar İteret Local rea Network Sosyal Medya Elektroik Posta Metadata 7 İzleye sayfaya geçiiz.

8 016 GÜZ DÖNEM SONU pple firmasıı geliştirdiği web tarayıcısı Safari Widows İteret Explorer Facebook Google Chrome Mozilla Firefox 1. Facebook ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? Taıdıklar ile iletişim kurarak paylaşımda bulumaya olaak sağlar. Meti biçimideki paylaşımlar 140 karakter ile sıırlıdır. Güümüzde, e-posta adresi ola herkesi üye olabileceği bir platformdur. 004 yılıda Mark Zuckerberg tarafıda kurulmuştur. Sergi, düğü ve buluşma gibi etkilikler oluşturularak kullaıcılara davet göderilebilmektedir. 13. Giyilebilir tekolojileri alata e temel özellik Ses usuruu etkili kullaabilme Kişisel verileri takip edebilme Giyilebilir ve taşıabilir olma Küçük boyutlarda üretilme Ekra çözüürlüğüü yüksekliği 14. şağıdakilerde hagisi sosyal paylaşım ağlarıda bireyleri kedii suma yötemleride biridir? Sofalisig Özçekim Siber uzam ğlarda gezime Saal bulumazlık 15. Kablo bağlatısıı ortada kaldıra, kısa mesafe radyo frekası (RF) tekolojisi GPRS Ifrared-Irda Bulut Sistem EDGE Bluetooth 16. Dijital çağı öğreme yaklaşımı olarak görüle ağlar üzeride öğreme aşağıdaki kavramlarda hagisiyle aılmaktadır? Toplumsal dolaşım Kostrüktivizm Koektivizm Saal topluluklar Davraışçılık 17. İsa bilgisayar etkileşimi içi yei sistemleri geliştirilmesideki temel amaç Kullaıcı memuiyetii artırmak rayüz tasarımıı e az maliyetle gerçekleştirmek Coğrafi mesafeleri azaltmak Tekolojik sistemleri etkisii ölçmek Bilgisayarı daha hızlı ve isaa daha doğal gelecek yollarla kullaılabilir hale getirmek 18. şağıdakilerde hagisi arama motorlarıda biri değildir? Big Yahoo Google Facebook Yadex 19. İsaı varoluşuyla birlikte tekolojii ortaya çıkmasıda temel etke let yapımıda ustalaşma isteği Yiyecekleri depolamasıı sağlama Çevre koşullarıı değişkeliği İsaı doğaya egeme olma dürtüsü let kullaımıı yei kuşaklara aktarma isteği 0. ğlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerde hagisi yalıştır? ğları geişleyebilmesi ve yei düğümlerle bütüleşebilmesi, toplumsal açıklık ve esekliği beraberide getirir. ğlar, toplumdaki ilişkileri bozulmasıa ede olur. ğlardaki düğümler söz kousu ağı özelliklerie bağlı olarak değişir. Sosyal ağlar toplumsal yapıı şekillemeside rol oyar. Eformasyo toplumuda bilgii üretimi ve iletimie dayalı olarak ağlar oluşturulur. 8 İzleye sayfaya geçiiz.

9 016 GÜZ DÖNEM SONU BİYOİSTTİSTİK-I Bu testteki soruları cevaplamasıda gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığı souda verilmiştir. şağıdakilerde hagisi istatistiksel bir araştırmada birim olarak alıabilir? Gülümseme Tat Koku ile His Belli bir değişkei ortaya çıkış biçimlerie e ad verilir? Parametre İstatistik a kütle Öreklem Şık Bir lokataı hafta sou sabah kahvaltısı içi gele müşteri sayılarıa ilişki grupladırılmış frekas serisi yukarıda verilmiştir. Bu grupladırılmış frekas seriside faydalaılarak de az serisi oluşturulursa lokata kaç hafta 30 ve 30 da daha az müşteriye hizmet verir? Bir firmaı ürülerie ilişki dağılım yukarıdaki sütu grafiğide verilmiştir. Bua göre, portakalları toplam içideki oraı kaçtır? 0,03 0,14 0,0 0,36 0,65 Bir araştırmacı üzeride çalıştığı değişke içi veri toplamış ve veri kümesi içi aritmetik ortalamayı 58 ve stadart sapmayı da 14 olarak hesaplamıştır. Bu veri kümesi içi değişkelik katsayısı kaçtır? 0,4,08,57 3,5 4,14 6. Gözlem değerlerii 1, 1, 1, 1,,,,, 3, 3, 3, 3, 5, 5, 5, 5, 6, 6, 8 olduğu bir araştırmada medya değeri kaçtır? İzleye sayfaya geçiiz.

10 016 GÜZ DÖNEM SONU şağıdakilerde hagisi biom deemesii özellikleride biri değildir? Yapılacak adet deeme, daima ayı koşullarda tekrarlamalıdır. Tek bir deemede ilgileile durumu ortaya çıkma olasılığı ve buu tersi durumuu olasılığı, tüm deemelerde ayı kalmalıdır. Yapılacak her deemei souda var ola iki souçta birisi ortaya çıkmalıdır. Deemeler birbiride bağımsız yapılmalıdır. Deemei her tekrarıda istee olayı gerçekleşme olasılığı ya sıfıra ya da bire yaklaşmalıdır. Hilesiz bir paraı kez atılması deemeside, e az bir yazı gelme olasılığı kaçtır? 3/4 5/8 1/ 3/8 1/4 Kalite kotrolü yapılmak üzere icelemeye alıa 4 adet süt ürüü kaç farklı düzede sıralaabilir? Bir rassal değişkei, solu ya da sayılabilir sosuz sayıda olası değeri buluuyor ise bu rassal değişkee e ad verilir? 11. olayıı gerçekleştiği biliiyorke, B olayıı ortaya çıkma olasılığı P(B P( P( P( P( P(U 1. 5 farklı meyve suyu arasıda 3 meyve suyu kaç değişik şekilde seçilebilir? K ve L gibi herhagi iki olayda birii gerçekleştiğii bilimesi, diğerii ortaya çıkma olasılığıı etkilemiyor ise, bu iki olaya e ad verilir? yrık olaylar Bağımsız olaylar Kesi olaylar Rassal olaylar Bileşik olaylar 14. İlgileile solu aa kütlei bütü birimlerie ilişki bilgileri sistemli olarak elde edilmesi ve kaydedilmesi sürecie e ad verilir? Kesikli olasılık foksiyou Stadart değişke Sürekli stokastik değişke Kesikli rassal değişke Sürekli rassal değişke Yakısama Öreklem hacmii belirlemesi Örekleme Tam sayım Tahmileme 10 İzleye sayfaya geçiiz.

11 016 GÜZ DÖNEM SONU İstatistiksel bir araştırmada, bir örekleme birimii iceleme maliyetii 10 TL ve sabit örekleme maliyetii TL olduğu bilimektedir. Bu araştırma içi seçilecek öreklem hacmi 400 olduğua göre, araştırmaı toplam maliyeti kaç TL dir? Oraları örekleme dağılımıı stadart sapmasıı formülü aşağıdakilerde hagisidir? 17. şağıdakilerde hagisi olasılıklı örekleme yötemleride biridir? Kolayda örekleme Karar öreklemesi Kota öreklemesi Küme öreklemesi Kartopu öreklemesi 18. Bir araştırmada, 500 birimde oluşa bir aa kütlede 75 birimlik bir öreklem çekilecektir. Bu araştırmadaki örekleme oraı kaçtır? 19. Sistematik örekleme yötemide seçilebilecek olası öreklem sayısı kaçtır? N NC k N k 0. Bir araştırmada, bilgileri elde edildiği ve istatistikleri derlediği birime e ad verilir? 0,15 0,55 0,67 1,50 6,67 Rassal değişke Tahmici Gözlem birimi Parametre İstatistik 11 TEST BİTTİ.

12 BİYOİSTTİSTİK-I SORULRININN CEVPLNMSIND GEREKLİ OLBİLECEK TBLOLR z 0,00 0,01 0,0 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,010 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0, 0,0793 0,083 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,117 0,155 0,193 0,4 0,1554 0,1591 0,168 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,019 0,6 0,57 0,91 0,34 0,357 0,7 0,5800 0,611 0,64 0,673 0,8 0,881 0,910 0,939 0,967 0,9 0,3159 0,3186 0,31 0,338 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1, 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,403 0,4049 0,4066 0,408 1,4 0,419 0,407 0,4 0,436 1,5 0,433 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,445 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,458 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,476 0,473,0 0,477 0,4778 0,4783 0,4788,1 0,481 0,486 0,4830 0,4834, 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901,4 0,4918 0,490 0,49 0,495,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968,8 0, ,4975 0,4976 0,4977,9 0,4981 0,498 0,498 0,4983 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 Tablo 1.. Normal Eğri laları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,039 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,106 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,177 0,054 0,088 0,13 0,389 0,4 0,454 0,704 0,734 0,764 0,995 0,303 0,3051 0,364 0,389 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,379 0,3749 0,3770 0,395 0,3944 0,396 0,4099 0,4115 0,4131 0,451 0,465 0,479 0,438 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,484 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,497 0,499 0,4931 0,4945 0,4946 0,4948 0,4959 0,4960 0,4961 0,4969 0,4970 0,4971 0,4977 0,4978 0,4979 0,4984 0,4984 0,4985 0,4988 0,4989 0,4989 0,07 0,08 0,09 0,079 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,157 0,190 0,4 0,486 0,517 0,549 0,794 0,83 0,85 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,361 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,416 0,4177 0,49 0,4306 0,4319 0,4418 0,449 0,4441 0,455 0,4535 0,4545 0,4616 0,465 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,481 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,493 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,495 0,496 0,4963 0,4964 0,497 0,4973 0,4974 0,4979 0,4980 0,4981 0,4985 0,4986 0,4986 0,4989 0,4990 0,4990

13 Serbestlik Derecesi Tablo. Kritik t Değerleri Tablosu P=0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0,4 0,3 0, 0,1 0,05 0,0 0,01 1 0,158 0,35 0,510 0,77 1,000 1,376 1,963 3,078 6,314 1,706 31,81 63,657 0,14 0,89 0,445 0,617 0,816 1,061 1,386 1,886,90 4,303 6,965 9,95 3 0,137 0,77 0,44 0,584 0,765 0,978 1,50 1,638,353 3,18 4,541 5, ,134 0,71 0,414 0,569 0,741 0,941 1,190 1,533,13,776 3,747 4, ,13 0,67 0,408 0,559 0,77 0,90 1,156 1,476,015,571 3,365 4,03 6 0,131 0,65 0,404 0,553 0,718 0,906 1,134 1,440 1,943,447 3,143 3, ,130 0,63 0,40 0,549 0,711 0,896 1,119 1,415 1,895,365,998 3, ,130 0,6 0,399 0,546 0,706 0,889 1,108 1,397 1,860,306,896 3, ,19 0,61 0,398 0,543 0,703 0,883 1,100 1,383 1,833,6,81 3, ,19 0,60 0,397 0,54 0,700 0,879 1,093 1,37 1,81,8,764 3, ,19 0,60 0,396 0,540 0,697 0,876 1,088 1,363 1,796,01,718 3, ,18 0,59 0,395 0,539 0,695 0,873 1,083 1,356 1,78,179,681 3, ,18 0,59 0,394 0,538 0,694 0,870 1,079 1,350 1,771,160,650 3, ,18 0,58 0,393 0,537 0,69 0,868 1,076 1,345 1,761,145,64, ,18 0,58 0,393 0,536 0,691 0,866 1,074 1,341 1,753,131,60, ,18 0,58 0,39 0,535 0,690 0,865 1,071 1,337 1,746,10,583, ,18 0,57 0,39 0,534 0,689 0,863 1,069 1,333 1,740,110,567, ,17 0,57 0,39 0,534 0,688 0,86 1,067 1,330 1,734,101,55, ,17 0,57 0,391 0,533 0,688 0,861 1,066 1,38 1,79,093,539, ,17 0,57 0,391 0,533 0,687 0,860 1,064 1,35 1,75,086,58, ,17 0,57 0,391 0,53 0,686 0,859 1,063 1,33 1,71,080,518,831 0,17 0,56 0,390 0,53 0,686 0,858 1,061 1,31 1,717,074,508, ,17 0,56 0,390 0,53 0,685 0,858 1,060 1,319 1,714,069,500, ,17 0,56 0,390 0,531 0,685 0,857 1,059 1,318 1,711,064,49, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,316 1,708,060,485, ,17 0,56 0,390 0,531 0,684 0,856 1,058 1,315 1,706,056,479, ,17 0,56 0,389 0,531 0,684 0,855 1,057 1,314 1,703,05,473, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,855 1,056 1,313 1,701,048,467, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,311 1,699,045,46, ,17 0,56 0,389 0,530 0,683 0,854 1,055 1,310 1,697,04,457,750 α 0,157 0,533 0,3853 0,544 0,6745 0,8416 1,0364 1,816 1,6449 1,9600,364,5759

14 ν α Tablo 3. Ki-kare Tablosu 0,995 0,990 0,975 0,950 0,050 0,05 0,010 0,005 0, , ,000 0,0010 0,0039 3,8415 5,039 6,6349 7, ,876 0,0100 0,001 0,0506 0,106 5,9915 7,3778 9,103 10, , ,0717 0,1148 0,158 0,3518 7,8147 9, ,3449 1,838 16,66 4 0,070 0,971 0,4844 0,7107 9, , ,767 14, , ,4117 0,5543 0,831 1, ,0705 1,835 15, ,7496 0, ,6757 0,871 1,373 1,6354 1, , , ,5476, ,9893 1,390 1,6899, , ,018 18,4753 0,777 4, ,3444 1,6465,1797,736 15, ,5345 0,090 1,9550 6, ,7349,0879,7004 3,351 16, ,08 1,6660 3,5894 7,877 10,1559,558 3,470 3, ,3070 0,483 3,093 5,188 9, ,603 3,0535 3,8157 4, ,6751 1,900 4,750 6, , ,0738 3,5706 4,4038 5,60 1,061 3,3367 6,170 8,995 3, ,5650 4,1069 5,0088 5,8919,360 4,7356 7,688 9, , ,0747 4,6604 5,687 6,5706 3,6848 6,1189 9,141 31, , ,6009 5,93 6,61 7,609 4,9958 7, ,5779 3, , ,14 5,81 6,9077 7,9616 6,96 8, , ,67 39, ,697 6,4078 7,564 8,6718 7, , , , , ,648 7,0149 8,307 9,3905 8, ,564 34, ,1565 4, ,8440 7,637 8, , ,1435 3,853 36, ,583 43,80 0 7,4338 8,604 9, , , , ,566 39, , ,0337 8,897 10,89 11,5913 3, , ,93 41, ,7970 8,647 9,545 10,983 1, ,944 36, ,894 4, , ,604 10, , , ,175 38, , , ,78 4 9,886 10,8564 1,401 13, , ,3641 4, , , , ,540 13, , ,655 40, , ,979 5, ,160 1, , ,379 38, ,93 45, ,899 54, ,8076 1, , , , , ,969 49, , , , , ,979 41, , ,78 50, , ,111 14,565 16, ,7084 4, ,73 49,5879 5, , , , , ,497 43, ,979 50,89 53,670 59, ,7065,1643 4,4330 6, , , , , , ,9907 9,7067 3, , , ,40 76, , , ,376 70, ,19 77,995 14,341 19, , , ,4493

15 BİYOİSTTİSTİK-I SORULRININ CEVPLNMSIND GEREKLİ OLBİLECEK FORMÜLLER e büyük gözlem değeri - e küçük gözlem değeri Sııf aralığı= 1 (3,33)logN f Mod=S + c s= i=1 alt (x -x) i -1 m-1 f m-1+f 1 m+1 σ= N i=1 fx i i i=1 μ= N G.O= x x... x logg.o = logx i i (x -μ) f N s= N i=1 Pearso eğiklik katsayısı 3 x-medya s x P(x)= C.p.q x -x t 1- C-c0 = d t pq p f= N = 1- c σ = p i i (x -x) f -1 1 i=1 s Değişkelik katsayısı= x x z N k= σ = x σ P( P(BI= P( fx i i i=1 x= c Medya=L+ -fk f i Ort. sapma= P Nt σ t σ = d N-1 t σ i=1! (-k)! x-x k r i C σ= m N i=1 (x -μ) i N! r r!(-r)! P( =P(P(B =P(P( P( =P(+P(-P( = d Nt 1- = d N-1 t 1-

16 SINVD UYULMSI GEREKEN GENEL KURLLR 1. Sıav süresice görevlilerle kouşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. yı şekilde görevlileri de öğrecilerle yakıda ve alçak sesle kouşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yeriizi değiştirebilir.. Size verile cevap kâğıdıı üzerideki TCKN, ad, soyadı, bilgilerii kotrol ediiz, üzerideki ilgili alaları doldurarak imzalayıız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdıı isteyiiz. Başka öğreciye ait cevap kâğıdı kullaa öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerie test grubuu (, B, C, kodlamaya veya birde fazla kodlama yapa öğrecileri sıavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, ot vb. dokümaları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefou, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerie geçebilecek eseler ile sıava girmek kesilikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdııza yazacağıız her türlü yazı ve yapacağıız işaretlemeler içi koyu yaza siyah kurşu kalem kullamalısıız. Siyah kurşu kalem dışıda farklı bir kalem (tükemez, mürekkepli ya da rekli vb.) kullaa öğrecileri sıavları geçersiz sayılır. 6. şağıdaki durumlarda sıav görevlileri tarafıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı düzeleir ve ilgili öğrecileri o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır: a) Sıav kurallarıa ve sıav görevlilerii uyarılarıa uymamak, sıav düzeii bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, ot vb. dokümaları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefou, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerie geçebilecek eseleri yaıda buludurmak, c) lfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasıa, saklamasıa, çalıştırılmasıa imkâ vere EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulua hesap makieleri kullamak, d) Sıav sırasıda kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımıda bulumak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışıda bir yere yazmak ve sıav salouda dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarıda izili er ve erbaşlar haricide) sıava girmek, g) Sıava girebilmek içi gerekli belgeleri eksik olduğu halde sıava katılıp, cevap kâğıdıda işaretleme yapmak, h) Sıav görevlileri tarafıda öğrecii kimliğide şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdıı ve/veya soru kitapçığıı sıav görevlilerie eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sıav salou dışıa çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesie yardımcı olmak vb. eylemlerde bulua öğreciler hakkıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı düzeleir, o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır ve kopya olayıı gerçekleştiği sıav döemii izleye ilk sıav döemide hiçbir dersi sıavıa giremezler. 8. Cevap kâğıdıı ve/veya soru kitapçığıı yırtmak, başka bir öğrecii yerie sıava girmek ya da kedisi yerie başka birii sıava sokmak eylemleride herhagi birii gerçekleştire öğreciler hakkıda Bireysel Sıav İptal Tutaağı tutulur, o oturumdaki sıavları geçersiz sayılır ve haklarıda ilgili Fakülte tarafıda disipli soruşturması açılır. 9. Sıav başlamada öce Sıav Giriş Belgeizi ve Fotoğraflı ve Oaylı Kimlik Belgeizi sıraızı üzerie bırakıız. 10. Soru kitapçığıızı aldığıızda sayfalarıa hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığıı kotrol ediiz. Hata/eksik olması durumuda kitapçığıızı değiştirilmesi içi derhâl Salo Başkaıa başvuruuz. Sıav görevlileri sıavı başladığıı belirtmede kitapçığıızı tekrar açmayıız. 11. Soru kitapçığıızdaki ilgili alalara ad, soyadı, TCKN, sıav salo o, sıra o bilgileriizi eksiksiz doldurarak imzaızı atıız. Soru kitapçığıızı sayfalarıdaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullaabilirsiiz. 1. Cevap kâğıdıızda belirtile kitapçık kodu ile soru kitapçığıızı koduu karşılaştırıız. yı değilse, sıav görevlilerie durumu bildirerek doğru kitapçığı verilmesii talep ediiz. 13. Cevaplarıızı, cevap kâğıdıda ilgili ders içi ayrılmış ola alaa, cevap yerii dışıa taşırmada işaretleyiiz. Soru kitapçığı üzeride yapıla işaretlemeler değerledirmeye alımayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzeride değişiklik yapmak istediğiizde, iz bırakmaya bir silgi kullaıız. Cevap kâğıdıızı buruşturmayıız, katlamayıız ve üzerie gereksiz hiçbir işaret koymayıız. 15. Her soruu tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru içi birde çok cevabı işaretlerseiz, o soruyu yalış cevaplamış sayılacaksıız. 16. Sıav bitimide, cevap kâğıdıızı ve soru kitapçığıızı salo görevlilerie eksiksiz biçimde teslim ediiz. Sıav bittikte sora göderile cevap kâğıtları dikkate alımayacaktır. SINV KURLLRIN UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINVINIZD BŞRILR DİLERİZ.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 113 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 015-016 - GÜZ R - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER BÖLÜM 3 YER ÖLÇÜLERİ İkici bölümde verileri frekas tablolarıı hazırlaması ve grafikleri çizilmesideki esas amaç; gözlemleri doğal olarak ait oldukları populasyo dağılışıı belirlemek ve dağılışı geel özelliklerii

Detaylı

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler.

İşlenmemiş veri: Sayılabilen yada ölçülebilen niceliklerin gözlemler sonucu elde edildiği hali ile derlendiği bilgiler. OLASILIK VE İSTATİSTİK DERSLERİ ÖZET NOTLARI İstatistik: verileri toplaması, aalizi, suulması ve yorumlaması ile ilgili ilkeleri ve yötemleri içere ve bu işlemleri souçlarıı probabilite ilkelerie göre

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 1110 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3485 2015 - BAHAR ARA - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 4. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3400 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdıızda belirtile

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birici Bölüm DENEME-4 Bu sıav iki bölümde oluşmaktadır. * Çokta seçmeli

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 016-017 8. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - FEN BİLİMLERİ Adı ve Soyadı :... Sııfı

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir.

8. SINIF FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Aşağıdaki grafikte bir canlının hücre sayısının zamanla değişimi verilmiştir. FEN BİLİMLERİ TESTİ 1. Aşağıdaki grafikte bir calıı hücre sayısıı zamala değişimi verilmiştir. Hücre sayısı. I. Bölüme II. Bölüme K L M Zama Bu grafiğe göre, I. K zama aralığıda bu calıı hücreleri belli

Detaylı

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin

4/16/2013. Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyansı için Tahmin 4/16/013 Ders 9: Kitle Ortalaması ve Varyası içi Tahmi Kitle ve Öreklem Öreklem Dağılımı Nokta Tahmii Tahmi Edicileri Özellikleri Kitle ortalaması içi Aralık Tahmii Kitle Stadart Sapması içi Aralık Tahmii

Detaylı

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ

ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ İSTATİSTİKSEL TAHMİNLEME VE İSTATİSTİKSEL YORUMLAMA TAHMİNLEME SÜRECİ VE YORUMLAMA SÜRECİ ÖRNEKLEME TEORİSİ VE TAHMİN TEORİSİ ÖRNEKLEME VE ÖRNEKLEME ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI VE ÖRNEKLEME DAĞILIMLARI Yorumlama

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

ÇÖZÜM.1. S.1. Uyarılmış bir hidrojen atomunda Balmer serisinin H β çizgisi gözlenmiştir. Buna göre,bunun dışında hangi serilerin çizgileri gözlenir?

ÇÖZÜM.1. S.1. Uyarılmış bir hidrojen atomunda Balmer serisinin H β çizgisi gözlenmiştir. Buna göre,bunun dışında hangi serilerin çizgileri gözlenir? KONU:ATOM FİĞİ ebuyukfizikci@otmail.com HAIRLAYAN ve SORU ÇÖÜMLERİ:Amet Selami AKSU Fizik Öğretmei www.fizikvefe.com S.1. Uyarılmış bir idroje atomuda Balmer serisii H β çizgisi gözlemiştir. Bua göre,buu

Detaylı

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+...

Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri. n c = nc i= 1 n ca i. k 1. i= r n. Σ sembolü ile bilinmesi gerekli bazı formüller : 1) k =1+ 2 + 3+... MC formülüü doğruluğuu tümevarım ilkesi ile gösterelim. www.matematikclub.com, 00 Cebir Notları Gökha DEMĐR, gdemir@yahoo.com.tr Tümevarım_toplam_Çarpım_Dizi_Seri Tümevarım Metodu : Matematikte kulladığımız

Detaylı

İstatistik ve Olasılık

İstatistik ve Olasılık İstatistik ve Olasılık Ders 3: MERKEZİ EĞİLİM VE DAĞILMA ÖLÇÜLERİ Prof. Dr. İrfa KAYMAZ Taım Araştırma souçlarıı açıklamasıda frekas tablosu ve poligou isteile bilgiyi her zama sağlamayabilir. Verileri

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları Alteratif üretim

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ .. MİLLÎ EĞİİM BKNLIĞI ÖLÇME, EĞERLENİRME VE SINV HİZMELERİ ENEL MÜÜRLÜĞÜ 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 2016-2017 8. SINIF EĞERLENİRME SINVI - 1 FEN BİLİMLERİ dı ve Soyadı :... Sııfı :... Öğreci

Detaylı

Ki- kare Bağımsızlık Testi

Ki- kare Bağımsızlık Testi PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TEKNİKLER Prof. Dr. Ali ŞEN Ki- kare Bağımsızlık Testi Daha öceki bölümlerde ölçümler arasıdaki ilişkileri asıl iceleeceğii gördük. Acak sıklıkla ilgileile veriler ölçüm

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Burak DNA modeli yapmak için nükleotitteki yapılara ait tabloda belirtilen sayıdaki gibi kartondan şekiller yapıyor.

FEN BİLİMLERİ TESTİ. 1. Burak DNA modeli yapmak için nükleotitteki yapılara ait tabloda belirtilen sayıdaki gibi kartondan şekiller yapıyor. FEN BİLİMLERİ ESİ 1. Burak N modeli yapmak içi ükleotitteki yapılara ait tabloda belirtile sayıdaki gibi kartoda şekiller yapıyor. 3. şağıda bir N molekülüü eşlemesi gösterilmiştir. Şekil emsil ettiği

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz.

ˆp x p p(1 p)/n. Ancak anakütle oranı p bilinmediğinden bu ilişki doğrudan kullanılamaz. YTÜ-İktisat İstatistik II Aralık Tahmii II 1 ANAKÜTLE ORANININ (p GÜVEN ARALIKLARI (BÜYÜK ÖRNEKLEMLERDE Her birii başarı olasılığı p ola birbiride bağımsız Beroulli deemeside öreklemdeki başarı oraıı ˆp

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için

ÖzelKredi. İsteklerinize daha kolay ulaşmanız için ÖzelKredi İstekleriize daha kolay ulaşmaız içi Yei özgürlükler keşfedi. Sizi içi öemli olaları gerçekleştiri. Hayalleriizi süsleye yei bir arabaya yei mobilyalara kavuşmak mı istiyorsuuz? Veya özel güler

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ALTERNATİF SİSTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI µ µ içi Güve Aralığı ALTERNATİF İTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMAI Bezetimi e öemli faydalarıda birisi, uygulamaya koymada öce alteratifleri karşılaştırmaı mümkü olmasıdır. Alteratifler; Fabrika yerleşim tasarımları

Detaylı

TÜME VARIM Bu bölümde öce,kısaca tümevarım yötemii, sorada ÖYS de karşılamakta olduğumuz sembolüü ve sembolüü ele alacağız. A. TÜME VARIM YÖNTEMİ Tümevarım yötemii ifade etmede öce, öerme ve doğruluk kümesi

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr

İSTATİSTİK 2. Tahmin Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI. aysecagli@beykent.edu.tr İSTATİSTİK 2 Tahmi Teorisi 07/03/2012 AYŞE S. ÇAĞLI aysecagli@beyket.edu.tr İstatistik yötemler İstatistik yötemler Betimsel istatistik Çıkarımsal istatistik Tahmi Hipotez testleri Nokta tahmii Aralık

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

7. Ders. Bazı Kesikli Olasılık Dağılımları

7. Ders. Bazı Kesikli Olasılık Dağılımları Hatırlatma: ( Ω, U, P) bir olasılık uzayı ve 7. Ders Bazı Kesikli Olasılık Dağılımları : Ω ω R ( ω) foksiyou Borel ölçülebilir, yai B B içi { ω Ω : ( ω) B } U oluyorsa foksiyoua bir Rasgele Değişke deir.

Detaylı

Ders 2: Küme Teorisi, Örnek Uzay, Permütasyonlar ve Kombinasyonlar

Ders 2: Küme Teorisi, Örnek Uzay, Permütasyonlar ve Kombinasyonlar Ders 2: üme Teorisi, Örek Uzay, Permütasyolar ve ombiasyolar üme avramı üme İşlemleri Deey, Örek Uzay, Örek Nokta ve Olay avramları Örek Noktaları Sayma Permütasyolar ombiasyolar Parçalamalar (Partitio)

Detaylı

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR?

NİÇİN ÖRNEKLEME YAPILIR? İÇİ ÖREKEME YAPIIR? Zama Kısıdı Maliyeti Azaltma Hata Oraıı Azaltma Souca Ulaşma Hızı Doç.Dr. Ali Kemal ŞEHİRİOĞU Araş.Gör. Efe SARIBAY Örekleme Teorisi kousuu içide, Örekleme Tipleri populasyoda örek

Detaylı

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı)

TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ Sapmasızlık 3.2. Tutarlılık 3.3. Etkinlik minimum varyans 3.4. Aralık tahmini (güven aralığı) 3 TAHMİNLEYİCİLERİN ÖZELLİKLERİ 3.1. Sapmasızlık 3.. Tutarlılık 3.3. Etkilik miimum varyas 3.4. Aralık tahmii (güve aralığı) İyi bir tahmi edici dağılımı tahmi edilecek populasyo parametresie yakı civarda

Detaylı

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ

ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ 8. HAFTA ISF404 SERMAYE PİYASALARI VE MENKUL KIYMETYÖNETİMİ PORTFÖY YÖNETİMİ II Doç.Dr. Murat YILDIRIM muratyildirim@karabuk.edu.tr Geleeksel Portföy Yaklaşımı, Bu yaklaşıma göre portföy bir bilim değil,

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

Komisyon ÖABT KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir.

Komisyon ÖABT KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Komisyo ÖABT KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ DENEME ISBN 97860538354 Kitapta yer ala bölümleri tüm sorumluluğu yazarlarıa aittir. Pegem Akademi Bu kitabı basım, yayı ve satış hakları Pegem Akademi Yay.

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Lise Matematik Soru Kitapçık

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir.

HİPOTEZ TESTLERİ. İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adlandırılır. Ortaya atılan doğru veya yanlış iddialara hipotez denir. HİPOTEZ TETLERİ İstatistikte hipotez testleri, karar teorisi olarak adladırılır. Ortaya atıla doğru veya yalış iddialara hipotez deir. Öreği para hilesizdir deildiğide bu bir hipotezdir. Ortaya atıla iddiaya

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 341 013 - BAHAR DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

A A A A A. FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ. 3. Ankara'da yaşayan Göktürk ve Ata tek yumurta. 1. Oktay'ın günlüğüne yazdığı birkaç olay

A A A A A. FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ. 3. Ankara'da yaşayan Göktürk ve Ata tek yumurta. 1. Oktay'ın günlüğüne yazdığı birkaç olay FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ 1. Oktayı gülüğüe yazdığı birkaç olay aşağıda verilmiştir. Elimi kesmiştim, iyileşmesi 5 gü sürdü. Babamı bahçeye diktiği gül dalı tomurcuk açtı. Beslediğim kertekelei kopa kuyruğuu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Atom Kavramının Tarihsel Gelişimi. Test 1 in Çözümleri. 1. n: yörünge numarası. Z: atom numarası. Yörünge yarıçapı; r n. = (0,53Å) n 2.

Atom Kavramının Tarihsel Gelişimi. Test 1 in Çözümleri. 1. n: yörünge numarası. Z: atom numarası. Yörünge yarıçapı; r n. = (0,53Å) n 2. 39 Atom Kavramıı Tarihsel Gelişimi 1 Test 1 i Çözümleri 4. 1. : yörüge umarası : atom umarası Yörüge yarıçapı; r = (,53Å) Toplam eerji; E = 13,6 ev Açısal mometum; L = h r dir. Bohr atom modelie göre H

Detaylı

6. BÖLÜM VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYLARI

6. BÖLÜM VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYI VEKTÖR UZAYLARI 6. BÖLÜM VEKTÖR LARI -BOYUTLU (ÖKLİT) I Taım: Eğer pozitif bir tam sayı ise sıralı -sayı, gerçel sayılar kümesideki adet sayıı (a 1, a 2,, a ) bir dizisidir. Tüm sıralı -sayılarıı kümesi -boyutlu uzay

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makine Mühendisliği Bölümü BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Makie Mühedisliği Bölümü 1 STAJLAR: Makie Mühedisliği Bölümü öğrecileri, öğreim süreleri boyuca 3 ayrı staj yapmakla yükümlüdürler. Bularda ilki üiversite içide e fazla 10 iş güü süreli

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

POLİNOMLAR. reel sayılar ve n doğal sayı olmak üzere. n n. + polinomu kısaca ( ) 2 3 n. ifadeleri polinomun terimleri,

POLİNOMLAR. reel sayılar ve n doğal sayı olmak üzere. n n. + polinomu kısaca ( ) 2 3 n. ifadeleri polinomun terimleri, POLİNOMLAR Taım : a0, a, a,..., a, a reel sayılar ve doğal sayı olmak üzere P x = a x + a x +... + a x + a x + a biçimideki ifadelere x e bağlı reel katsayılı poliom (çok terimli) deir. 0 a 0 ax + a x

Detaylı

Diziler ve Seriler ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV

Diziler ve Seriler ÜNİTE. Amaçlar. İçindekiler. Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV Diziler ve Seriler Yazar Prof.Dr. Vakıf CAFEROV ÜNİTE 7 Amaçlar Bu üiteyi çalıştıkta sora; dizi kavramıı taıyacak, dizileri yakısaklığıı araştırabilecek, sosuz toplamı alamıı bilecek, serileri yakısaklığıı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

MAKEDONYA CUMHURİYETİ NDEKİ İLKOKUL VE LİSELERE YÖNELİK ELEKTRONİK ARAŞTIRMA

MAKEDONYA CUMHURİYETİ NDEKİ İLKOKUL VE LİSELERE YÖNELİK ELEKTRONİK ARAŞTIRMA БИРО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА macedoia civic educatio ceter MAKEDONSKI CENTAR ZA GRA\ANSKO OBRAZOVANIE Eğitimde Etiklerarası Etegrasyo Projesi

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadıızı, adıızı, umaraızı ve salo umaraızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10 KOMBİNASYON tae esei r taesii seçimie elemaı r li kombiasyoları deir ve C(,r) veya ( ile gösterilir. 1) ( ) = ( 0) =1 r) C(;r)= ( r) =! ( r)!.r! 2) ( 1) = ( 1) = 3) ( r) = ( r) 4) ( a) = ( b) (r ) ise

Detaylı

İstatistik Ders Notları 2018 Cenap Erdemir BÖLÜM 5 ÖRNEKLME DAĞILIMLARI. 5.1 Giriş

İstatistik Ders Notları 2018 Cenap Erdemir BÖLÜM 5 ÖRNEKLME DAĞILIMLARI. 5.1 Giriş İstatistik Ders Notları 08 Ceap Erdemir BÖLÜM 5 ÖRNEKLME DAĞILIMLARI 5. Giriş Öreklem istatistikleri kullaılarak kitle parametreleri hakkıda çıkarsamalar yapmak istatistik yötemleri öemli bir bölümüü oluşturur.gülük

Detaylı

İSTATİSTİK DERS NOTLARI

İSTATİSTİK DERS NOTLARI Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü umutokka@balikesir.edu.tr İSTATİSTİK DERS NOTLARI Yrd. Doç. Dr. Umut OKKAN idrolik Aabilim Dalı Balıkesir Üiversitesi İşaat Mühedisliği Bölümü Bölüm 5 Örekleme

Detaylı

4/4/2013. Ders 8: Verilerin Düzenlenmesi ve Analizi. Betimsel İstatistik Merkezsel Eğilim Ölçüleri Dağılım Ölçüleri Grafiksel Gösterimler

4/4/2013. Ders 8: Verilerin Düzenlenmesi ve Analizi. Betimsel İstatistik Merkezsel Eğilim Ölçüleri Dağılım Ölçüleri Grafiksel Gösterimler Ders 8: Verileri Düzelemesi ve Aalizi Betimsel İstatistik Merkezsel Eğilim Ölçüleri Dağılım Ölçüleri Grafiksel Gösterimler Bir kitlei tamamıı, ya da kitlede alıa bir öreklemi özetlemekle (betimlemekle)

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İstatistik Nedir? Sistem-Model Kavramı

İstatistik Nedir? Sistem-Model Kavramı İstatistik Nedir? İstatistik rasgelelik içere olaylar, süreçler, sistemler hakkıda modeller kurmada, gözlemlere dayaarak bu modelleri geçerliğii sıamada ve bu modellerde souç çıkarmada gerekli bazı bilgi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 1101 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9

EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Girdi Analizi Prosedürü. Dağılıma Uyum Testleri. Dağılıma Uyumun Kontrol Edilmesi. Girdi Analizi-II Ders 9 ..7 EME 37 Girdi Aalizi Prosedürü SİSTEM SIMÜLASYONU Modelleecek sistemi (prosesi) dokümate et Veri toplamak içi bir pla geliştir Veri topla Verileri grafiksel ve istatistiksel aalizii yap Girdi Aalizi-II

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 5-6 GÜZ DÖNEMİ - DÖNEM SONU -. OTURUM - Cumartesi : ÖĞRENCİNİN. YRIYIL MTEMTİK SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV

Detaylı

Bölüm 5 Olasılık ve Olasılık Dağılışları. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER

Bölüm 5 Olasılık ve Olasılık Dağılışları. Doç.Dr. Suat ŞAHİNLER Bölüm 5 Olasılık ve Olasılık Dağılışlaı Doç.D. Suat ŞAHİNLE Olasılık ve Olasılık Dağılışlaı Olasılık: Eşit saşla meydaa gele tae olayda A taesi A olayı olsu. Bu duumda A olayıı meydaa gelme olasılığı;

Detaylı

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10

n ile gösterilir. 0) + ( n 1) + ( n 2) + + ( n n) =2n Örnek...4 : ( 8 3) = ( 8 Örnek...5 : ( 7 5) + ( 7 6) + ( 8 7) + ( 9 8) + ( 10 KOMBİNASYON tae esei r taesii seçimie elemaı r li kombiasyoları deir ve C(,r) veya ( ile gösterilir. 1) ( ) = ( 0) =1 r) C(;r)= ( r) =! ( r)!.r! 2) ( 1) = ( 1) = 3) ( r) = ( r) 4) ( a) = ( b) (r ) ise

Detaylı

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME. aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? n exp 1.

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI RİSK ANALİZİ VE AKTÜERYAL MODELLEME. aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir? n exp 1. 06 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI Soru Toplam hasar miktarı S i olasılık ürete foksiyou X x i PS ( t) = E( t ) = exp λi( t ) ise P S(0) aşağıdaki seçeeklerde hagiside verilmiştir? A) 0 B) C) exp λ i

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayılamış eski sıav soruları htttp://eogreme.aadolu.edu.tr adreside yer ala deeme sıavı hizmetide öğrecilerimize suulmaktadır. aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO

Detaylı

Atom Kavramının Tarihsel Gelişimi. Test 1 in Çözümleri. 1. n: yörünge numarası. Z: atom numarası. Yörünge yarıçapı; r n. = (0,53Å) n 2.

Atom Kavramının Tarihsel Gelişimi. Test 1 in Çözümleri. 1. n: yörünge numarası. Z: atom numarası. Yörünge yarıçapı; r n. = (0,53Å) n 2. 6 Atom Kavramıı Tarihsel Gelişimi Test i Çözümleri. : yörüge umarası : atom umarası Yörüge yarıçapı; r = (,5Å) Toplam eerji; E =,6 ev Açısal mometum; L = h r dir. Bohr atom modelie göre H atomuu. eerji

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

Venn Şeması ile Alt Kümeleri Saymak

Venn Şeması ile Alt Kümeleri Saymak Ve Şeması ile lt Kümeleri Saymak Osma Ekiz Bu çalışmada verile bir kümei çeşitli özellikleri sağlaya alt küme veya alt kümlerii ve şeması yardımıyla saymaya çalışacağız. Temel presibimiz aradığımız alt

Detaylı

DÖNEM I BİYOİSTATİSTİK, HALK SAĞLIĞI VE RUH SAĞLIĞI DERS KURULU Ders Kurulu Başkanı : Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ

DÖNEM I BİYOİSTATİSTİK, HALK SAĞLIĞI VE RUH SAĞLIĞI DERS KURULU Ders Kurulu Başkanı : Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ DÖNEM I BİYOİSTATİSTİK, HALK SAĞLIĞI VE RUH SAĞLIĞI DERS KURULU Ders Kurulu Başkaı : Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ ARAŞTIRMADA PLANLAMA VE ÇÖZÜMLEME (03-09 Ocak 014 Y.ÇELİK) Araştırma Süreci (The research

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Ön Söz Polinomlar II. ve III. Dereceden Denklemler Parabol II. Dereceden Eşitsizlikler...

İÇİNDEKİLER. Ön Söz Polinomlar II. ve III. Dereceden Denklemler Parabol II. Dereceden Eşitsizlikler... İÇİNDEKİLER Ö Söz... Poliomlar... II. ve III. Derecede Deklemler... Parabol... 9 II. Derecede Eşitsizlikler... 8 Trigoometri... 8 Logaritma... 59 Toplam ve Çarpım Sembolü... 7 Diziler... 79 Özel Taımlı

Detaylı

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 106 İSTATİSTİK YÖNTEMLER I BAHAR DÖNEMİ ARASINAV SORULARI

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 106 İSTATİSTİK YÖNTEMLER I BAHAR DÖNEMİ ARASINAV SORULARI LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 106 İSTATİSTİK YÖNTEMLER I 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ ARASINAV SORULARI Tarih: 22/04/2016 Istructor: Prof. Dr. Hüseyi Oğuz Saat: 11:00-12:30

Detaylı

KİM-117 TEMEL KİMYA Prof. Dr. Zeliha HAYVALI Ankara Üniversitesi Kimya Bölümü

KİM-117 TEMEL KİMYA Prof. Dr. Zeliha HAYVALI Ankara Üniversitesi Kimya Bölümü KİM-7 TEMEL KİMYA Prof. Dr. Zeliha HAYVALI Akara Üiversitesi Kimya Bölümü Bu slaytlarda alatılalar sadece özet olup ayrıtılı bilgiler ve örek çözümleri derste verilecektir. BÖLÜM 3 ATOMUN YAPISI *Maddei

Detaylı

(3) Eğer f karmaşık değerli bir fonksiyon ise gerçel kısmı Ref Lebesgue. Ref f. (4) Genel karmaşık değerli bir fonksiyon için. (6.

(3) Eğer f karmaşık değerli bir fonksiyon ise gerçel kısmı Ref Lebesgue. Ref f. (4) Genel karmaşık değerli bir fonksiyon için. (6. Problemler 3 i Çözümleri Problemler 3 i Çözümleri Aşağıdaki özellikleri kaıtlamaızı ve buu yaıda daha fazla soyut kaıt vermeizi isteyeceğiz. h.h. eşitliğii ölçümü sıfır ola bir kümei tümleyei üzeride eşit

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1144 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL aofdersotlari.et aofdersotlari.et ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı