T.C. M ERSİN VALİLİĞİ İl Milfı Eğitim Müdürlüğü. ...K AYM AK A M LIĞ IN A (İlçe Milli Eğitini Müdürlüğü)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. M ERSİN VALİLİĞİ İl Milfı Eğitim Müdürlüğü. ...K AYM AK A M LIĞ IN A (İlçe Milli Eğitini Müdürlüğü)"

Transkript

1 T.C. M ERSİN VALİLİĞİ İl Milfı Eğitim Müdürlüğü Sayı : /10.04/ /09/2014 Konu :Ç o cu k K u lü p leri Y önergesi...k AYM AK A M LIĞ IN A (İlçe Milli Eğitini Müdürlüğü) B ak an lığ ım ız T em el E ğitim G enel M ü d ü rlü ğ ü n ü n 27/08/2014 tarih li ve /10.04/ sayılı M akam O naylarıyla y ü rü rlü ğ e k o n u lan "M illî E ğ itim B akanlığı O kul Ö ncesi E ğitim ve İlköğretim K u ru m lan Ç ocuk K u lü p leri Y ö n erg esi" ile ilgili yazıları ilişik te g ö n d erilm iştir. K onuyla ilgili iş ve işlem lerin yen i y ö n erg ey e u y g u n olarak y ap ılm ası h u su su n d a; B ilg ilerin izi v e g ereğ in i rica ederim. Haşan GÜL Vali a. Milli Eğitim M üdürü EK LER 1-Y azı ve E k leri( 13 sayfa) DAĞITIM : 13 ilçe K ay m ak am lığ ın a (İlçe M illi E ğ itim M üdürlü ğ ü ) Güvenli Elektronik İmzalı Asiı ile Aynıdır Qi ^ aj- ^ Bu belge, 5070 sayılı E lektronik İm za K anununun 5 inci m addesi gereğince güvenli elektronik im za ile im zalanm ıştır Evrak teyidi eb.gov.tr adresinden d-371b-913c-8152 kodu ile yapılabilir. D um lupm ar M ah.g M K. Bulvarı Y enişehir-m ersin Ayrıntılı bilgi için: M urat B A G IŞ-Şube M udurü /M,A Y D IN -V.H.K.İ Elektronik A ğ: ersin.m eb.gov.tr Tel: (0 324) (266) e-posta:tem elegitim 33@ m eb. gov.tr F aks:(0 324)

2 T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü S ay ı : / / /0 8 / K o n u : Ç o cu k K u lü p leri Y önergesi... v a l i l i ğ i n e 2 6 /0 8 / tarihli ve /20/ sayılı M ak am O nayı ile y ü rü rlü ğ e konulan M illî E ğ itim B ak an lığ ı O kul Ö ncesi E ğitim ve İlk ö ğ retim K u ru m lan Ç o cu k K ulüpleri Y ö n erg esi ve ek leri ekte gönderilm iştir. B ilg ilerin izi ve g ereğ in i rica ederim. F u n d a K O C A B IY IK B ak an a. G enel M ü d ü r EK: 1 - M ak am O nayı (1 sayfa) 2- Y ö n erg e (6 sayfa) 3- Y önerge ekleri (5 sayfa) D A Ğ IT IM 81 İl V aliliğ in e Bu belge, 5070 sayılı E lektronik İm za K anununun 5 inci m addesi gereğince güvenli elektronik im za ile im zalanm ıştır A tatürk Blv K ızılay/a N K A R A Ayrıntılı bilgi için: D. D E M İR Bilg. İşit. Elektronik A ğ: w w w.m eb.gov.tr Tel: (0 312) e-posta: tegm _m evzuat@ m eb.gov.tr Faks: (0 3 12)

3 T.C. O. y J 1 M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü S ay ı : /2 0 / /0 8 / K o n u : Y ö n erg e B A K A N L IK M A K A M IN A İlgi: a) M illî E ğ itim B akanlığı O kul Ö ncesi ve İlköğretim K u ru m lan Y ö n etm eliğ i, b) Ş u b at 2008 tarihli ve 2605 sayılı T eb liğ ler D ergisinde y ay ım lan an M illî E ğ itim B ak an lığ ı O kul Ö ncesi E ğ itim K u ru m lan Ç ocuk K ulübü Y önergesi. 3 0 /3 / tarihli 6287 sayılı İlk ö ğ retim ve E ğitim K an u n u ile B azı K anunlard a D eğişik lik Y apılm asın a D air K an u n gereğince eğitim sistem im iz ve eğ itim k u ru m la n y en id en y ap ılan d ırılm ış olup b u b ağ lam d a h azırlan an ilgi (a) Y ö n etm elik 2 6 /7 / tarih li sayılı R esm î G azete'd e y ay ım lan arak yürü rlü ğ e girm iştir. İlgi (a) Y ö n etm eliğ in 83 ü n cü m ad d esin in birinci fıkrası h ü k m ü g ereğ in ce ilgi (b) Y ö n erg e y erin e y en id en h azırlan an M illî E ğitim B akanlığı O kul Ö ncesi E ğ itim ve ilk ö ğ retim K u ru m lan Ç o cu k K u lü p leri Y önergesi ekte sunulm uştur. M ak am ların ızca da u y g u n görülm esi hâlinde ekte sunulan Y ö n erg en in y ü rü rlü ğ e k o n u lm asın ı o lu rların ıza arz ederim. Z ey n ep Ö Ç G Ü D E R G enel M ü d ü r V. E K : Y ö n erg e (11 Sayfa) U y g u n g ö rü şle arz ederim..../08/2014 Y u s u f T E K İN M ü steşar O L U R.../08/2014 N abi A V C I B akan Bu belge, 5070 sayılı E lektronik İm za K anununun 5 inci m addesi gereğince gıivenli elektronik im za ile im zalanm ıştır Atatürk Blv K ızılay/a N K A R A A yrıntılı bilgi için: D. D E M İR Bilg. İşit. E lektronik Ağ: w w w.m eb.gov.tr Tel: (0 312) e-posta: tegm _m evzuat@ m eb.gov.tr Faks: (0 312)

4 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İL K Ö Ğ R E T İM KURUM LARI Ç O CUK KULÜPLERİ YÖ NERG ESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç M A D D E 1- (1) B u Y önerg en in am acı; B akanlığabağlı resm î/ö zel okul öncesi eğ itim k u ru m ları ileilk o k u llara dev am ed en çocukların, eğitim saatleri d ışın d ak izam an lard a ilgi alan ların a y ö n elik so sy al, kültürel, sanatsal, sp o rtif ve bilim sel alan lard a eğ itim le rin in ve sosyal g elişim lerin in d estek len m esi içinkurulan çocuk kulü b ü n ü n işley işin eilişk in usul ve esasları d ü zenlem ek tir. Kapsam M A D D E 2- (1) B u Y önerge, B akanlığabağlı resm î/özel okul öncesi eğ itim k u ru m la n ile ilk o k u llar b ü n y esin d e k u ru lan ço cu k k ulüplerinin kuruluş, yönetim, eğitim ve işley işi ile ilgili usul ve esasları kapsar. Dayanak M A DD E 3- (1) B u Y önerge; 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı M illî E ğ itim T em el K anunu, 2 6 /7 / tarih li ve Sayılı R esm î G azete 'd e y ay ım lan an M illi E ğ itim B ak an lığ ı O kul Ö ncesi E ğitim ve İlköğretim K u ru m lan Y önetm eliği, 2 1 /5 / tarihli ve sayılı R esm î G azete de yayım lanan M illîe ğitim B akanlığı K u ra m la rın d a S özleşm eli v ey a E k D ers G ö revi ile G ö rev len d irilecek U zm an veu sta Ö ğ reticiler H ak k ın d a Y önetm eliğ e d ay anılarak h azırlan m ıştır. Tanım lar M A D D E 4- (1) B u Y önergede geçen; a) A lan: M ezu n oldukları lisans düzeyindeki yüksek ö ğ retim p ro g ram ın a bağlı olarak k u lü b ü n açıldığı eğ itim k u ru m u n a öğretm en olarak atanabilecekleri alanları, b) B ak an lık : M illî E ğitim B akanlığım, c) Ç o cu k kulü b ü : E ğ itim /d ers saatleri dışında; ço cu k lard a güven, so ru m lu lu k d uygusu ile m ev cu t ilgi alan ların ı geliştirm eye ve yeni ilgi alanları o lu ştu rm ay a, b eceriler k azan d ırm ay a y ö n elik bilim sel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sp o rtif etk in lik lerin yap ılm ası am acıy la istekli v elilerin çocukları için kurulan kulübü, ç) G rup: K u lü p te görevli öğretm en/usta öğretici soru m lu lu ğ u n d ak i en az 10 çocuktan o lu şan grubu, d) K o o rd in a tö r öğretm en: A lan dışından görev y apacak olan u sta ö ğ reticilere etk in lik ler sırasın d a reh b erlik ve g ö zetim faaliyetlerini yürüten alan m ezunu öğretm en i, e) K u lü p etk in lik saati: O kul öncesi eğitim k u ram ların d a k esin tisiz 50 dakika, ilk o k u llard a ise 40 d ak ik alık etk in lik süresini, f) Ö ğ retm en : B ak an lığ a bağlı resm î ve özel öğretim k u ram ların d a görev y ap an v ey a bu k u ra m la ra atan m a şartlarım taşıy an alan m ezunu öğretm eni, g) T em el giderler: M ateryal alım ı, beslenm e, Sosyal G ü v en lik K u ru m p rim i ve o k u lu n d iğer g id erlerin i, ğ) U sta öğretici: K o o rd in atö r öğretm en rehberlik ve g özetim inde ilgili k u lü p etkinliğini y ü rü teb ilecek sertifik aya sahip en az lise m ezunu öğreticiyi ifade eder. 1

5 İKİNCİBÖLÜM Çocuk Kulübü Kurulması Ç ocuk kulübü kurulması M A D D E 5- (1) A lan taram ası yapılarak, çağ nüfu su n u n eğitim taleb in in k arşılan d ığ ı okul ö n cesi eğ itim k u ru m lan ile ilkokullarda,personel ve fizikî im k ân ların yeterli olm ası, uygun eğ itim ortam ı bulu n m ası ve kulüp için en az 10 çocuk v elisin in b aşv u ru d a b u lu n m ası d u ru m u n d a, okul m ü d ü rlü ğ ü n ü n teklifi ve il/ilçe m illî eğitim m ü d ü rlü ğ ü n ü n onayı (E K -1 ) ile çocuk kulü b ü kuru lu r. Ç o cu k kulübü, k u rulduğu okulun adını alır. (2) O kul y ö n etim i, bir sonraki eğitim ve öğretim yılı için o k u ld a k u ru lacak kulüplere k ay ıtlar b aşlam ad an önce; k u ru m u n türünü, im kân ve şartlarını, ö ğ rencilerin s ın ıf seviyesini, çev ren in so sy o - ek o n o m ik, kültürel ve coğrafi özelliklerini dikkate alarak k arar verir. (3) A çılm ası p lan lan an çocuk kulüpleri, kayıt dönem inde velilere d u yurulur. (4) Ç o cu k k u lü b ü kuru lam ay an okullardaki çocuklar, başka o k u lların çocuk k u lü p lerin e k ay ıt y ap tırab ilirler. O kul öncesi eğitim k u rulularında bu çocu k lar için, E K -4 K ay ıt F o rm u ve EK -5 A cil D u ru m lard a B aşvurulacak K işiler Form u doldurtulur. (5) Ç o cu k lar, velilerin talepleri de dikkate alınarak çocuk kulü b ü n e k ay d ed ilir. (6) B ir k u lü p tek i çocuk/öğrenci sayısının okul öncesi eğitim k u ru m ların d a 20*yi, ilk o k u llard a 3 0 u g eçm em esi esastır. (7 )Ç o cuk k u lü b ü isteğe bağlı ve ücretlidir. V eliler, çocuklarım ço cu k k u lü b ü n e kayıt y ap tırm ay a zo rlan am az. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Kulübün Çalışma Esasları Kulübün çalışma esasları M A DDE 6- (1) Ç o cu k kulübü çalışm a esasları şunlardır; a) D u ru m ların ın b elg elendirilm esi kaydıyla; 1)K ulüpte b ird en çok çocuğu bulunan v elilerin diğer ço cu k ların d an ü cretin y a n sı alınır. 2 )K u lü p lerd e, d u ru m larm ıb elg elendirm elerik ay d ıy laşeh it, harp m alû lü v em u h arip g aziço cu k lan ilek u lü p tek iö ğ rencik o n ten jan m m o ranın d akiy o k su lailelerin en g elliço cu k lan n d anücretah n m az. 1 /1 0 'u b) Fler y a ş/sın ıf düzey in d e yeterli sayıda başv u ru olm ası h âlin d e,ço cu k lar sev iy elerin e u ygun y a ş/sın ıf d ü zeylerin eg ö re kulüp etkinliklerine alınır. Z orunlu h âllerd e ise farklı yaş g ru b u n d aki/sın ıflard aki çocu k lara bir arada da kulüp etkinliği yaptırılabilir. c)k u lü p etk in lik saati günlük, 2 çalışm a saatinden az, 6 çalışm a saatin d en çok olam az. E tk in lik lerin en geç s a a tl8.3 0 'd a sona erdirilm esi zorunludur. Y arıyıl tatili ile sınırlı olm ak ü zere g ü n lü k 8 k u lü p etk in lik saati kulüp faaliyeti yapılabilir. ç) K u lü p te farklı alan lard a etkinlik yaptırılabilir. A ncak, b ir alan a ait etk in lik saati günlük iki etk in lik saatin d en fazla olam az. d) R esm î ve d in î bayram günleri ile yılbaşı günü ve 1 M ayıs günü çocuk k u lü b ü faaliy etleri yapılm az. DÖ RDÜNCÜ BÖLÜM Kulüpte Yapılacak Etkinlikler Yapılacak etkinlikler M A D D E 7- (l)k u lü p etkinlikleri, T ürk m illi eğitim in genel am aç ve tem el ilkeleri ile eğ itim /ö ğ retim p ro g ram ların a uygun olarak yürütülür. (2 )Ç o cuk/ö ğ ren cilerin yaş ve gelişim sel durum larına göreço cu k k u lü b ü etk in lik lerin d e; bilim olim p iy atları ve p ro je çalışm aları, güzel sanatlar, beden eğ itim i ve sp o r çalışm aları, halk oyunları, gelen eksel ço cu k oyunları, yabancı dil ile ilk o k u llard a g ü n lü k eğ itim ve 2

6 ö ğ retim id estek ley ici çalışm alar yapılır. A ncak, eğitim ve öğretim i d estek leyici çalışm alar g ü n lü k 1 (bir) etk in lik saatin d en fazla olam az. (3) B eslen m e saati ile üç saatten fazla kulüp etkinliği y ap ılan okul ö n cesi eğitim k u ra m la rın d ak i din len m e saatleriö ğ retm en /u sta öğretici g özetim inde yapılır. BEŞİNCİBÖLÜM Kayıt, Devanı ve Devamsızlık Kayıt zam anı M A D D E 8- (1) Ç o cu k k u lü b ü kayıtları eğitim ve öğretim yılı k ay ıtları ile b irlik te başlar, eğitim v e ö ğ retim yılı süresince devam eder. Çocuk kulübü kayıtları M A D D E 9- (1) Ç o cu k k u lü b ü n ek ay ıtta öncelik sıralam ası; a) Ç alışan an n e b ab aların o k u la kayıtlı çocukları, b) O k u la k ay ıtlı d iğ er çocuklar, c) Ç o cu k k u lü b ü k u ru lam ayan okullardaki anne babası çalışan çocuklar, ç) Ç o cu k k u lü b ü k u ru lam ay an okullardaki d iğ er çocuklar, o larak belirlenir. (2) M ü racaatın fazla olm ası duru m u n d a bu b elirlem eler v eliler h u zu ru n d a k u ra ile yapılır. (3) K u lü b e kaydı y ap ılan çocuğun velisi ile Ç ocuk K ulübü S özleşm esi (E K -2) im zalanır. Devam ve devamsızlık M A D D E 10- (1) K ulübe kayıtları yapılan çocukların kulüp etk in lik lerin i ak satm ay acak şek ild ed e v am la n n ın velileri tarafından sağlanm ası esastır. (2) K u lü b e d ev am etm ey en çocukların durum u veliye ivedilikle b ild irilir. M azeretsiz ve k esin tisiz 20 (yirm i) gün devam etm eyen çocukların k ulüple ilişiği k esilir ve veli b ilg ilen d irilir. (3) 7 (yedi) g ü n d en fazla sağlık raporuna dayalı hastalıklar, doğal afet, anne, b ab a ve k ard eşlerin ö lü m ü gibi ö zü rler n edeniyleyapılan devam sızlıklarda, devam etm ed iğ i günlere ait ü cret b ir so n rak i ay ın ücretine sayılır. B ir sonraki ayda ücret ö dem esi yok ise b u ü cret veliye iade edilir. (4) Ç o cu k k u lü b ü n e k ayıtyaptıran, ancak hiçbir h izm et alm ad an k ay ıttan vazgeçen v elilere ö d ed ik leri aidat iade edilir. ALTINCI BÖLÜM Kulüp Yönetimi ve Personel İşleri Çocuk kulübü yönetim kurulu ve görevleri M A D D E 11- (1) Ç o cu k k u lübü yönetim kurulu; okul m ü d ü rü n ü n b aşk an lığ ın d a bir m ü d ü ry ard ım cısı, k ulüpte görevli bir öğretm en vey a k o o rd in atö r ö ğ retm en ileçocuklarını kulübe k ay d ettiren v elilerin kendi aralarında seçecekleri ikiveli tem silc isin d en o lu şu r.m ü d iir y ard ım cısı b u lu n m ay an okullarda, okul m üdürlüğünce uygun g ö rü len b ir öğretm en ço c u k k u lü b ü y ö n etim in d e görevlendirilir. U y g u lam a sın ıfların d a bu g ö rev b ö lü m şefi tarafın d an yapılır. (2) Y ö n etim K urulu; a) G ö rev ve so ru m lu lu k lar konusu n d a üyeler arasın d a iş b ö lü m ü yapar. b) V elilerin ve ço cu k ların istekleri d o ğrultusunda kulüp etk in lik alan ların ı belirler. c) K u lü p etk in lik p ro g ram ın ı hazırlatır, onaylar ve uygulan m asın ı sağlar, ç) K u lü p ü cretlerin i, bu Y önerge esaslarına göre belirler. 3

7 d) K u lü p te g ö rev alan y önetici, öğretm en, usta öğretici, k o o rd in atö r ö ğ retm en, ilgili p erso n ele ö d en ecek ü cret m iktarı ile diğer giderleri bu Y önerge h ü k ü m lerin e u ygun o larak tesp it ed er ve ilg ililere duyurur. e) Ç o cu k k u lü b ü ad ın a k am u bankalarının birinde hesap açar. f)k u lü b ü n g elir ve giderlerinin usulüne uygun olarak k ay ıt ed ilm esin i ve h arcan m asın ı sağlar. g) K u lü p etk in lik lerin in düzenli yürütülm esi için zam anın d a gerekli ted b irleri alır. Usta öğretici, öğretmen ve koordinatör öğretmeningörevlendirilmesi ve görevi M A D DE 12- (1) Ç ocuk kulübünde g ö revlendirilecek u sta ö ğ retici/ö ğ retm en ve g erek m esi h âlin d e k o o rd in atö r öğretm en, yönetim k u ru lu n ca tesp it edilir. İh tiy açtan fazla b aşv u ru olm ası h âlin d e, g ö rev len d irm e işlem lerindeki öncelik; diplom a, sertifik a, iş deneyim i ve b en zeri h u su slar belgeye dayalı olarak y önetim kurulunca b elirlen erek seçim y ap ılır ve d o sy asın d a b u lu n d u ru lu r. (2) A lan d ışın d an g ö revlendirilen usta öğreticilere, reh b erlik ve g ö zetim faaliyetlerini y ü rü tm ek üzere üç g ru b a k ad ar 1 (bir) k o o rd in atö r öğretm en g ö revlendirilir. G rup sayısının ü çü geçm esi h alin d e ikinci k o o rd in atö r öğretm en görevlendirilir. İstekli o lm am ası d u ru m u n d a okul d ışın d an d a alan m ezu n u öğretm en ler k oordinatör öğretm en o larak görev len d irileb ilir. (3) Ç o cu k k u lü b ü n d e görev len d irilen usta ö ğretici/öğretm en ve k o o rd in atö r ö ğ retm en,en az 15 gün ö n ceden görev len d irm e onayının ip talin iistey eb ilir.b u k işiler, yerlerine g ö rev len d irm e y ap ılın cay a k ad ar görevlerini sürdürürler. Bu süre 15 günü geçem ez. (4) Ç o cu k k u lü b ü n d e g örevlendirilen usta ö ğ retici/ö ğ retm en ve k o o rd in atö r öğretm en, y ap ılacak etk in lik lerle ilgili aylık/yıllık çerçeve planı hazırlar. H azırlan an çerçeve planları okul m ü d ü rlü ğ ü n ce onay lan d ık tan sonra uygulanır. (5) Ç o cu k k u lü b ü n d e g örevlendirilen usta ö ğ retici/ö ğ retm en ve k o o rd in atö r ö ğ retm en,k u lü p etk in lik leri esn asın d a m evzuata uygun olarak nöbet g ö rev in i y erin e getirir. M em ur ve diğer personelin görevlendirilmesi M A D D E 13- (1) Ç o cu k k u lübü yönetim kurulunca, a) O k u lu n m u h aseb e işlerinden sorum lu bir m em ur, y o k sa o k u ld a sözleşm eli olarak çalışan p erso n el, çocuk k u lübünün idari ve m ali işlerini y ü rütm ek ü zere g ö revlendirilir. B u n ların b u lu n m am ası d u ru m u n d a bu görevi m ü d ü r y ardım cısı yürütür. b) Ç o cu k k u lü b ü n ü n tem izlik ve beslenm e işlerinde yeterli say ıd a y ard ım cı personel g ö revlendirilir. c) O k u ld a sö zleşm eli olarak çalışan personelin kulüp h izm etlerin d e de g ö rev lendirilm esi d u ru m u n d a, bu k işiler için kulüp bütçesinden ödenecek olan vergi ve d iğ er k esin tiler, k işilerin sözleşm eli o larak çalıştırıld ık ları h esaba aktarılarak ödenebilir. YEDİNCİBÖLÜM Mali Hükümler Kulüp ücretinin tespiti ve alınması M A D D E 14- (1) V elilerin ekonom ik durum ları ve kulübe d ev am eden ço cuk sayısı esas alınarak; çocuk k u lü b ü n ü n etk in lik saat ücreti. D evlet M em urları K an u n u n a göre g ündüz ö ğ retim i için b elirlen en g österge rakam ı ile ay lık lar için belirlenen kat say ın ın çarp ım ın d an o lu şan ders saati ü cretin in 1/10 undan az, 1/5 inden fazla o lm ay acak şek ild e kulüp y önetim k u ru lu n ca b elirlen ir.a n cak özel o kullarda kuru lan çocuk k u lü p lerin in ü cretleri okul y ö n etim in ce belirlenir. 4

8 (2) G ü n lü k k u lü p etk in lik saati kulüp yönetim ince belirlenir. K ulüp faaliyeti y ap ılan gün say ısın a göre h esaplan an ay lık ücret veliye bildirilir.v eli, kulüp ücretin i her ay peşin o larakkulü p ad ın ab ankad aaçılan h esaba yatırarak dekontu n u k u lü p y ö n etim in e teslim eder. (3) K u lü p ücretin i b ir ay içerisinde yatırm ayan v elinin çocuğu, b ir so m ak i ay kulüp etk in lik lerin e alın m az ve k u lü p le ilişiği kesilir. Harcam aların yapılması M A D D E 15- (1) Ç o cu k kulü b ü n ü n giderleri, v elilerd en alm an ü cretlerd en o lu şan kulüp b ü tçesin d ekig elirlerd en karşılanır. H arcam alar yönetim kurulu kararı d o ğ ru ltu su n d a yapılır. (2) H arcam alard a, 4/1 / tarihli ve 4734 sayılı K am u İhale K an u n u, 5 /l/ ta rih li ve 4735 sayılı K am u İhale S özleşm eleri K anunu ile 10/12/2003 tarih li ve 5018 say 111 K am u M alî Y ö n etim i ve K ontrol K anunu, 31/12/2005 tarihli ve sayılı 3. M ü k errer R esm î G azete *de y ay ım lan an M erk ezî Y önetim H arcam a B elgeleri Y önetm eliği ve 19/12/2002 tarihli ve sayılı R esm î G azete de y ayım lanan M al A lım la n D en etim. M u ay ene ve K abul İşlem lerin e D air Y ö n etm elik hüküm leri uygulanır. (3) Ç o cu k k u lü b ü gelir ve giderleri okulun tabi olduğu m u h aseb e sistem in e göı e tutulur. M u h aseb e k ay d ın ın ispatlayıcı bir belgeye dayanm ası ve m ali sonuç d o ğ u ran her işlem in m u h aseb e k ay ıtların d a g österilm esi zorunludur. (4) H arcam alarla ilgili belgeler dosy alan ır ve denetim e h azır hâlde b u lu n d u ru lu r. Kulüp giderleri M A D D E 16- (l)k u lü p gelirlerinin; a) % 3 4 ü tem el giderlere, b) % 3?üokul öncesi eğ itim k u ru m lan ve ilkokulların ih tiy açların d a k u llan ılm ak üzere o k u lu n bağlı b u lu n d u ğ u il/ilçe m illi eğitim m üdürlüğüne, c) % 4 5 i k u lü p te g ö revlendirilen öğretm en, usta öğretici ve k o o rd in atö r ö ğ retm ene, ç) % 12 sik u lü p y ö n etim kuru lu başkanı, m üdür yardım cısı y a da m ü d ü r y ard ım cısı o lm ay an o k u llard a m ü d ü r yardım cısı yerine g örevlendirilen üye öğretm en e, ay rılır. d) % 2 si k u lü b ü n y azışm a ve m uhasebe islerinde g ö revlendirilen p erso n ele, e) % 4 ü k u lü b ü n tem izlik, bakım ve beslenm e işlerini y ü rü tm ek le görev li personele t) H esap lam alar Ö rnek B ütçe T ablosu E K -3 e göre yapılır. (2) Ö d em eler aylık; ek gösterge dâhi! en yüksek D evlet m em u ru b rü t ay lığ ın ın k ulüpte g ö revlendirilen ö ğ retm en, usta öğretici ve k o o rd in atö rö ğ retm en lerd en resm î g örevi b u lu n an lar için % 8 0 ini, resm î görevi b u lu n m ay an lar için % 140 ını, kulüp yönetim k u ru lu başk an ı için % 7 5 'in i, y ö n etim k u ru lu üyesi için % 5 0 sini, kulübün y azışm a ve m u h aseb e işleri ile tem izlik, b ak ım ve b eslen m e islerini yürüten personel için % 4 0 ını geçem ez. (3) K u lü p te b irden fazla görevi olan p eıso n ele, bu görevleri k ap sam ın d a ücreti en fazla o lan k alem d en ö d em e yapılır. (4) K ulü b ü n tem izlik, bakım ve beslenm e işlerini y ü rü tm ek üzere b ird en fazla personel g ö revlen d irileb ilir. B u d u ru m d a % 4 liik pay g örevlendirilen p erso n ele eşit o larak p ay laştın lır. B u g id er k alem in d en b ir kişiye ödenecek ücret % 2 yi geçem ez. (5) B u m ad d en in ikinci fıkrasına göre hesaplanan gider k alem lerin d en artan m iktar, ay lık o larak tem el g id erler kalem ine aktarılır. (6) E ğ itim ve ö ğ retim yılı sonunda kulüp hesabında para k alm ası d u ru m u n d a, bu para okul öncesi aid at h esabı v ey a okul-aile birliği h esabına aktarılır. Çocuk kulübünde tutulacak defter ve dosyalar M A D D E 17- (1) Ç ocuk kulüplerinde; a) N o ter tasd ik li K arar D efteri, b )K u lü p K ay ıt D efteri, 5

9 c) K u lü p Y o k lam a D efteri, ç) K u lü p D ers D efteri, d) N o te r tasd ik li İşletm e D efteri, e) K u lü p ü cretleri ile ilgili b an k a dekontları ve H arcam a B elgeleri D osyası, f) K u lü p eğitim etk in lik leri p rogram ve planlar dosyası tutulur. SEKİZİNCİ BÖLÜM Denetim ve Sorumluluk Denetim M A D D E 18- (1) Ç o cu k k ulübü eğitim etkinlikleri ile evrak, d efter ve d o sy aların zam anın d a, d o ğ ru v ed ü zgün olarak tutulup tutulm adığı, y önetici, ö ğ retm en ve diğer p erso n elin g ö rev lerin i zam anın d a ve düzenli olarakyürütüp y ü rü tm ed ik leri ve benzeri h u su slar, y ö n etim k u ru lu başkanı ile denetim yetkisi b u lu n an larca denetlenir. Sorum luluk M A D D E 19- (1) B u Y önerge h üküm lerince kulüp h izm etlerin d e g ö rev alan her k ad em edek i p erso n el,g ö revlerin i zam anında ve etkin olarak yerine g etirm ek le y ü k ü m lü d ü r. Özel öğretim kurum lan ile ilgili işve işlemler M A D D E 20- (1 )8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Ö zel Ö ğretim K u ru m lan K an u n u k ap sam ın d a faaliy ette b u lu n an özel okulöncesi eğ itim k u ru m ları ile ö zelilk o k u llard a açılacak çocuk k u lü p lerin işley işin d e,ö zel öğretim k u ru m lan m ev zu atın d a h ü k ü m b u lu n m ay an h u su slard a b u y ö n erg e hüküm leri uygulanır. Yürürlükten kaldırılan mevzuat: M A D D E 21- B u y ö n erg en in yürürlüğe girdiği tarih itib arıy lal 1/02/ 2008 tarih li ve 39 sayılı T alim ve T erb iy e K u ru lu K ararı ile yürürlüğe konulan M illî E ğ itim B ak an lığ ı O kul Ö ncesi E ğ itim K u ru m lan Ç ocuk K ulüpleri Y önergesi y ürürlükten kald ırılm ıştır. Y ürürlük M A D D E 22- (1) B u Y önerge O nay tarihinde yürürlüğe girer. Yürütm e M A D D E 23- (1) B u Y önerg e hüküm lerini M illî E ğitim B akanı yürütür. 6

10 Ç O C U K K U LÜ B Ü ONAY Ö R N E Ğ İ EK-1 K U R S Y Ö N E T İM K U R U L U G Ö R E V İ 1 OkulM üdürü 2 M üdüryrd. 3 Ö ğretm enveyakoordinatoröğretm en 4 Veli 5 Veli Ö Ğ R E T M E N /U S T A Ö Ğ R E T İC İ/K O O R D İN A T Ö R Ö Ğ R E T M E N G Ö R E V L İ P E R S O N E L A.Y azışm a - M uhasebeişleri B. T em izlikb akım veb eslenm e K U L Ü P E T K İN L İĞ İ Y A P IL A C A K G Ü N L E R... G Ü N L Ü K E T K İN L İK SA A T İ S A Y IS I... B aşlam asaati :...B itişsaati :... K U L Ü P E T K İN L İK SA A T İ Ü C R E T İ Ö Ğ REN Cİ SA Y ISI :... TAHM İNİ B ÜTÇE :... TL K U L Ü P E T K İN L İK A L A N L A R I 1- Folklor 2- D ram a 3- M üzik 4- Y ukandakibilgilerdoğrultusundaçocukkulübüaçılm asım olurlarınızaarzederim. A dısoyadı O kulm üdürü U ygungörüşlearzederim. M üdüry ardım cısı/şubem üdürü OLUR... /.../... ADI SOYADI İl/İlçeM illieğitim M üdürü

11 (EK-2) Ç O C U K K U LÜ B Ü S Ö Z L E Ş M E S İ Bu sözleşm e...kulüp yönetim kuruluile... nınvelisi... nın arasm dakiyüküm lülükleribelirlem ekam acıyladüzenlenm iştir. 1- Y önetim kuruluncayönergehüküm lerinegörehesaplananbiretkinliksaatücreti... TL dir. 2- K ulüpfaaliyetiyapılangünsayısınagörehesaplananaylıkücretveliyebildirilir. Veli, belirlenenkulüpücretini her ay peşinolarakkulüpadınabankadaaçılanhesabayatırarakdekontunukulüpyönetim ineteslim eder. 3- Veli, yönetim kuruluncabelirleneneğitim etkinliksaatlerineuym akzorundadır. 4-7 (yedi) gündenfazlasağlıkraporunadayalıhastalıklar, doğalafet, anne, baba vekardeşlerinölüm ügibiözürlernedeniyleyapılandevam sızlıklarda, devam etm ediğigünlereaitücretbirsonrakiayınücretinesayılır. B irsonrakiaydaücretödem esiyokisebuücretveliyeiadeedilir. 5- Çocuğunukulübekayıtyaptırdığıhaldehiçbirhizm etalm adankayıttanvazgeçilm esivetalephâlindekulüpücretiaidatıiadeedilir. 6- Veli, çocuğunundevam sızlığındankulüpyönetim inihaberdareder. 7- M azeretsizvekesintisiz 20 (yirm i) gündevam etm eyençocuklarilekulüpücretinibir ay içerisindeyatırm ayanvelininçocuğu, birsonraki ay kulüpetkinliklerinealınm azvekulüpleilişiğikesilir. 8- Veli, öğretm en/ustaöğreticininizniolm adanetkinliksınıflarınagirem ez. 9-Veli, kulüpyönetim ivegrupöğretm enlerinindüzenlediğitoplantılarakatılır. 10- Bu sözleşm edebelirtilm eyenhususlardayönergehüküm leriuygulanır. 11- Sözleşm edebelirtilenhususlarlailgiliyaşanacakuyuşm azlıkhalinde...ilindekim ahkem eleryetkilidir. Bu sözleşme on bir (11) m addeolup tarihindeikinüshaolarakdüzenlenm işvetaraflarcaim zaedilm iştir. V eiiy önetim K urulubaşkam A dısoyadı: AdıSoyadı: İm zası : İmzası : * K ulüpyönetim kurulu, yönergehüküm lerineaykırıolm am akkaydıylasözleşm eyegerektiğindem addeekleyebilir.

12 ÇOCUK KULÜPLERİ ÖRNEK BÜTÇE TABLOSU EK-3 A Aylıklar İçin Belirlenen Katsayı B Gündüz Öğretimi G östergesi C Belirlenebilecek En Az Saat Ücreti (A*B/10) D Belirlenebilecek En Çok Saat Ücreti (A*B/5) Ü CR ET BELİR LEM E TABLOSU E F Okulun Belirlediği Saat Günlük Kulüp Ücreti Etkinlik Saati Sayısı G Aylık Ortalama İş Günü Sayısı H Okulun Belirlediği Aylık Ücret (E*F*G) I Kulübe Katılan Çocuk Sayısı J Aylık Aidat Toplamı <H*I) K En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığı 0, ,08 TL 2,16 TL 2,00 TL ,00 T L ,00 T L 731,00 TL GİDER KALEMLERİ ÖZET TABLOSU GİDER KA LEM LERİ ORAN MİKTAR Temel Giderler (Materyal Alımı, Beslenme, SGK Prim ve Okulun Diğer Giderleri) 34% 4.080,00 TL ll/llçe Milli Eğitim Müdürlüğü Payı 3% 360,00 TL Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyesi 12% 1.440,00 TL Öğretmen, Usta Öğretici ve Koordinatör Öğretmen 45% 5.400,00 TL Yazışma-Muhasebe İşlerini Yürüten Personel 2% 240,00 TL Temizlik Bakım ve Beslenme İşlerini Yürüten Personel 4% 480,00 TL TOPLAM 100% ,00 T L GİDER KALEMLERİ Kadro Durumu Brüt Ücret GİDER KALEMLERİ AYRINTI TABLOSU 16.M addenin 2.Fıkrasına Göre En Fazla Ödenecek AÇIKLAMA 1 AÇIKLAM A 2 Net Ücret Tem el Giderler (M ateryal Alımı, Beslenm e, SGK Pıim ve Okulun E Diğer Giderleri) 4.080,00 TL 4.080,00 TL İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü 360,00 TL 360,00 TL c m tu >. Başkan (Müdür) 720,00 TL 548,25 TL En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığının %75'i Gelir ve damga vergilerini hesaplayınız :0 cs û > se Üye (Müdür Yardımcısı/Öğretmen) 720,00 TL 365,50 TL En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığının %50'i Gelir ve damga vergilerini hesaplayınız Öğretmen, Usta Öğretici ve Koordinatör Öğretm en Öğretmen Resmi Görevli 900,00 TL 584,80 TL En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığının %80'i Gelir ve damga vergilerini hesaplayınız Öğretmen SGK'lı 900,00 TL 1.023,40 TL En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığının %140'ı Gelir ve damga vergisi ile SGK prim ve diğer kesintileri hesaplayınız. Usta Öğretici SGK'lı 900,00 TL 1.023,40 TL En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığının %140'ı Gelir ve damga vergisi ile SGK prim ve diğer kesintileri hesaplayınız. Koordinatör Öğretmen Resmi Görevli 900,00 TL 584,80 TL En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığının %80'i Gelir ve damga vergilerini hesaplayınız Koordinatör Öğretmen SGK lı 900,00 TL 1.023,40 TL En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığının %140'ı Gelir ve damga vergisi ile SGK prim ve diğer kesintileri hesaplayınız. Usta Öğretici 900,00 TL Kadro durumunu giriniz Kadro durumunu giriniz Kesintiler için kadro durumunu giriniz Y azışm a-m uhasebe İşlerini Yürüten Resmi Görevli 240,00 240,00 En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığı %40'ı Gelir ve damga vergilerini hesaplayınız Personel Temizlik Bakım ve Beslenme İşlerini Yürüten Personel Hizmetli Resmi Görevli 240,00 240,00 En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığı %40'ı Gelir ve damga vergilerini hesaplayınız Aşçı SGK'lı 240,00 240,00 En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığı %40'ı Gelir ve damga vergisi ile SGK prim ve diğer kesintileri hesaplayınız.

13 ... O K U L U Ç O C U K K U LÜ B Ü B A ŞVURU F O R M U EK-4 Ç ocuğun Atlı ve Soyadı E v A d resi :... Ev T elefonu :... O k u l T elefonu :... Doğum T a rih i :... Y aşı (G ün,a y,y ıl) :... C insiyeti K ız ( ) E rk e k ( )... O k u lu ve Sınıfı :... E vde O tu ra n K işiler : A dı Y aşı Sağ /Ö lm üş/ö z /Üvey B aba :... A n n e :... K a rd e şle r : D iğer K işiler : A dı -Soyadı Y aşı Y a k ın lık D erecesi A n n e-b ab a H a k k ın d a B ilgiler : A nne B aba E ğitim D üzeyi :... M esleği :... Ç alıştığı Y e r :... T elefonu :... A y lık G eliri :... A n n e-b ab a A y rı ise A y rı O tu ra n ın : A d r e s i:... T elefon :...B oşanm ış( ) A yrı Y aşıyor ( ) Ç ocuğun Ö zel D u ru m u : B edensel E ngel, Dil ve K o n u şm a B ozukluğu, Ü stün veya Özel Y etenekli, G en etik B o zuklu k, Y aygın G elişim sel B o zuklu k, Z ih in sel Y etersizlik, D ik k a t E ksikliği ve Yıkıcı D avran ış B ozukluğu, A lerji, Ç iğnem e, Y u tm a G üçlüğü, K ro n ik H a sta lık la r, D a v ran ış B o zuklu k ları, G eçirdiği H a sta lık lar ve Y apılan A şılar B a şv u ranın : A dı-soyadı : İm zası : T a rih : N O T : ' B aşvuru Form u m üracaat eden veli tarafından doldurulacak ve çocukların kulübe alınm asında bu bilgiler esas alınacaktır.

14 ... O K U L U Ç O C U K K U LÜ B Ü A C İL D U R U M L A R D A B A SV U R U LU C A K K İŞ İL E R F O R M U Ç O C U Ğ U N A dı :... S o y a d ı:... D oğum Y eri :... D oğum T a rih i :... B A B A N IN A dı -Soyadı :... İşA d resi :... İşT elefonu :... Ev A d r e s i:... Ev T elefonu :... A N N E N İN A dı-soyadı :... İşA dresi :... İş T elefonu :... E v A d r e s i:... Ev T elefonu :... O K U L A G E T İR İP G Ö T Ü R E N İN A d ı-s o y a d ı:... A d r e s i:... T elefon :... A C İL D U R U M L A R D A A N A B A B A N IN D IŞIN D A B A Ş V U R U L A C A K K İŞ İN İN A dı-s oyadı :... A d resi :... T elefon :... V A R SA Ç O C U Ğ A B A K A N H A ST A N E V EY A D O K T O R U N A d ı-s oyadı :... A d resi :... T elefon :... N O T : Ç ocuğa ve yakınlarına ait bilgilerin bulunduğu bu form karta bastırılarak çoğaltılır.

M Ü FE TT Ġġ Y A R D IM C ILIĞ I S IN A V I B A ġ V U R U FO R M U

M Ü FE TT Ġġ Y A R D IM C ILIĞ I S IN A V I B A ġ V U R U FO R M U M Ü FE TT Ġġ Y A R D IM C ILIĞ I S IN A V I B A ġ V U R U FO R M U S ınava girm ek istediğiniz ili seçiniz İstanbul Ankara 4,5*6 eb ad ın dakifoto ğrafın ızı yap ıştırın ız İzm ir B ilim sınavına girm

Detaylı

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün www.urlsolar.com S L D-S K -6 0 W ile 1 5 0 W St an d art S o kak L a m ba sı F iya t K arşılaşt ırm a sı kw h Ü c reti Yıllık Tü ke tim Ü cre ti Y ıllık T ü ketim Fa rkı kw Sa at G ü n A y Stan d art

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı REKTÖRLÜK MAKAMINA

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı REKTÖRLÜK MAKAMINA Evrak Tarih ve Sayısı: 28/10/2015-6400 A t ERZURUM Tf K-NİK UN İVERSI I ISI T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı B E K A Sayı :78096178-100/ Konu :Eğitim REKTÖRLÜK

Detaylı

Açıklama: Bu Yönerge, Talim ve Terbiye Kurulunun 11/02/2008 tarihli ve 39 sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.

Açıklama: Bu Yönerge, Talim ve Terbiye Kurulunun 11/02/2008 tarihli ve 39 sayılı Kararı ile kabul edilmiştir. 1 Açıklama: Bu Yönerge, Talim ve Terbiye Kurulunun 11/02/2008 tarihli ve 39 sayılı Kararı ile kabul edilmiştir. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bakanlığa bağlı resmî/özel

Detaylı

T.C. M E R S İN V A L İ L İ Ğ İ İl M illi E ğ itim M ü d ü r lü ğ ü. ... V A L İ L İ Ğ İ N E (İl M illi E ğ itiın M ü d ü r lü ğ ü )

T.C. M E R S İN V A L İ L İ Ğ İ İl M illi E ğ itim M ü d ü r lü ğ ü. ... V A L İ L İ Ğ İ N E (İl M illi E ğ itiın M ü d ü r lü ğ ü ) T.C. M E R S İN V A L İ L İ Ğ İ İl M illi E ğ itim M ü d ü r lü ğ ü Sayı : 93525931/310-01/ K o n u : 6. U lu s la ra ra s ı A h m e t Y eşil R esim Y arışm a sı 1 1 Şubat 2013... V A L İ L İ Ğ İ N E (İl

Detaylı

T.C. R E Y H A N L I K A Y M A K A M L IĞ I İlçe M illi E ğ itim M ü d ü rlü ğ ü -154566

T.C. R E Y H A N L I K A Y M A K A M L IĞ I İlçe M illi E ğ itim M ü d ü rlü ğ ü -154566 T.C. R E Y H A N L I K A Y M A K A M L IĞ I İlçe M illi E ğ itim M ü d ü rlü ğ ü -154566 Sayı : 8 6 5 5 5 3 0 9.4 2 0 / 3> O \ K o n u : O kul Ö ncesi E ğ itim i Ü cret T espiti 0 6/06/2013 M Ü D Ü R L

Detaylı

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 406 A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 A GRU BU STAJ ARA DÖ NEM DE ER LEN D R ME S AY RIN TI LI SI NAV KO NU LA

Detaylı

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A N L IĞ I İm ar ve Ş ehircilik D airesi Başl<aniığı B A Ş K A N L IK M A K A M IN A

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A N L IĞ I İm ar ve Ş ehircilik D airesi Başl<aniığı B A Ş K A N L IK M A K A M IN A Antalya BûyOkşetur BeİeKliyesi Planlama Ş ul» Müöurloğu Sayr 90852262-301 03-E 273^ Tarih. 04.10.2017 Dosya Numargsi' 20i7-îT930l T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A N L IĞ I

Detaylı

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006.

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006. Faz lur Rah man: 21 Ey lül 1919 da Pa kis tan n Ha za ra şeh rin de doğ du. İlk öğ re ni mi ni Pa kis tan da Ders-i Niza mî ola rak bi li nen ge le nek sel med re se eği ti mi şek lin de biz zat ken di

Detaylı

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di -gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di ne: Sen gü neş li so kak lar da do laşı yor sun, is

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü Antalya Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürlüğü Sayı: 90852262-301.03-E.15 Tarih: 02.01.2017 22:26 Dosya Numarası: 2017-263 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi

Detaylı

MACARİSTAN DA LİSANS DÜZEYİNDE VE MEZUNİYET SONRASI ORMANCILIK EĞİTİMİ1

MACARİSTAN DA LİSANS DÜZEYİNDE VE MEZUNİYET SONRASI ORMANCILIK EĞİTİMİ1 MACARİSTAN DA LİSANS DÜZEYİNDE VE MEZUNİYET SONRASI ORMANCILIK EĞİTİMİ1 B erene B E L D İ2 G İR İŞ B ü tü n d ü n y ad a son y ıllard a genel an lam d a b ir eğitim refo rm u n u n g erçek leştirilm esi

Detaylı

/ \ / \ T.C. ERDEMLİ KAYMAKAMLIĞI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü. Sayı : ÂF 3 ^ S Konu : Yayla Alanları Kullanıcı Tespit İlanı

/ \ / \ T.C. ERDEMLİ KAYMAKAMLIĞI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü. Sayı : ÂF 3 ^ S Konu : Yayla Alanları Kullanıcı Tespit İlanı T.C. KAYMAKAMLIĞI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü Sayı : 91375411-518-..ÂF 3 ^ S Konu : Yayla Alanları Kullanıcı Tespit İlanı o 3 jstos/.üu İlg i: Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünün 18.08.2014 tarihli ve 1655493

Detaylı

ÖĞ R ENME HEDEFLER İ

ÖĞ R ENME HEDEFLER İ ÖĞ R ENME HEDEFLER İ S u n u m s o n u n d a k a t ı l ı m c ı la r ı n ; n fe k s iy o n k o n tr o l h e m ş ir e le r in in s o r u m lu lu k a la n la r ı h a k k ı n d a b ilg ile n m e s i, E n fe

Detaylı

G lik o l,k arb o m er,t rietan o lam in,izo p ro p an o l,d estile Su

G lik o l,k arb o m er,t rietan o lam in,izo p ro p an o l,d estile Su D O L İN E J e l D e ri ü z e rin e u y g u la n ır. Etkin madde: H e r b ir 1 g je l 50 m g eto fenam at içerir. Yardımcı maddeler :Ç am E san sı,o k alip tü s E sansı, E m u lg in M -8,P o lietilen G

Detaylı

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS : Ö ğretm enlik U ygulam ası SINIFI: 4 DERS SAATİ: 2 teorik+6 U ygulam a SÜRE : II. Y arıyıl KREDİSİ : 5 DERS KODU:4Û5 Dersin

Detaylı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji G eliştirm e Başkanlığı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji G eliştirm e Başkanlığı T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji G eliştirm e Başkanlığı Sayı : 10903426-841.99-E.2225381 21.02.2017 Konu : Mal, Hizm et ve Yapım Harcamaları İlgi : a) 24 Aralık 2016 tarih ve 29928 Sayılı M ükerrer

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i )

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i ) M O D E M N E D İR : M o d u la to r -D e m o d u la to r k e lim e le r in in k ıs a ltm a s ı M O D E M. Y a n i v e r ile r i s e s s in y a lle r in e s e s s in y a lle r in i v e r ile r e d ö n

Detaylı

T.C. İlçe M illi Eğitim M üdürlüğü

T.C. İlçe M illi Eğitim M üdürlüğü F î l1 j g T.C G Ü LN A R K A Y M A K A M LIĞ I İlçe M illi Eğitim M üdürlüğü Sayı: 14249564-1 4 0 / S / ö / 31/12/2013 Konu: İzm ir U ygulam a Oteli ve Ö ğretm en Eğitim M erkezi. M Ü D Ü R LÜ Ğ Ü N E

Detaylı

İçindekiler 3. 5510 SAYILI KANUNLA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN KANUNLAR... 27 9. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ... 68

İçindekiler 3. 5510 SAYILI KANUNLA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN KANUNLAR... 27 9. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ... 68 İçindekiler Önsöz...7 2. Baskıya Önsöz... 9 Özgeçmiş... 11 Kısaltmalar... 19 1. 4/1-a KAPSAMINDA SAYILAN SANATÇI LİSTESİ...21 2. 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU NUN GEÇİCİ 20'İNCİ MADDESİNE TABİ ÖZEL

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ HAZİRAN 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ) 2015-2016 Eğitim öğretim

Detaylı

T.C. M İL L Î E Ğ İT İM B A K A N L IĞ I T em el E ğitim G enel M üdürlüğü D A Ğ IT IM Y E R L E R İN E

T.C. M İL L Î E Ğ İT İM B A K A N L IĞ I T em el E ğitim G enel M üdürlüğü D A Ğ IT IM Y E R L E R İN E T.C. M İL L Î E Ğ İT İM B A K A N L IĞ I T em el E ğitim G enel M üdürlüğü Sayı : 43769797-1 0.0 7.0 1 -E.2 3 2 0 4 8 9 02.02.2018 K onu : 2018-2019 E ğitim Ö ğretim Y ılında O kutulacak Seçm eli D ersler

Detaylı

Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği)

Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği) Türkiye V. T arım Eko nom isi Kongresi 18-20 E y lü l 2002 Erzurum Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği) A. Ahmet Yl'CER1 Nurettin

Detaylı

: 908rD E.2681

: 908rD E.2681 Antalya Büyükşetıir Belediyesi Planlama Şube K/uourlüğO Sayı- 90S53?6?-301 03-F?6fi1 Tarih 03.10.2017 Dosya Numafasr 20I7-178183 T.C. A N T A LY A B Ü Y Ü K ŞEH İR B ELED İY E B A ŞK A N LIĞ I İm ar ve

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Turgutlu Meslek Yüksekokulu İş Akış Şeması

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Turgutlu Meslek Yüksekokulu İş Akış Şeması i İÇİNDEKİLER TABLOSU İÇİNDEKİLER TABLOSU... İ TURGUTLU MYO AKIŞ ŞEMALARI... 2 2.1. ÖĞRENCİ İŞLERİ FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI... 2 2.2. MALİ FAALİYETLER İŞ AKIŞ ŞEMALARI... 7 2.3. PERSONEL İŞLERİ FAALİYETLERİ

Detaylı

KARAR. ^Şükrü İBİŞ. Y apılan g ö rü şm eler sonunda;

KARAR. ^Şükrü İBİŞ. Y apılan g ö rü şm eler sonunda; KARAR KARARA ESAS OLAN EVRAKIN S. NO TA R İH İ : NO NEREDEN GÖNDERİLDİĞİ GÜNDEM 2014/3 K ar dağıtım ı hakkında Toplantı Tarihi Başkan Başkan Vekili Başkan Yardım cısı Üyeler 31.01.2014 Dursun U Y A R Abdullah

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Sayı : 70297673-10.04-E. 17158601 Konu : İlkokullarda Yetiştirme Programına 24.09.2018 İlişkin Yönerge DAĞITIM YERLERİNE İlgi : Bakanlık Makamı

Detaylı

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNERGE TASLAĞI (KARġILAġTIRMA TABLOSU)

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNERGE TASLAĞI (KARġILAġTIRMA TABLOSU) MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNERGE TASLAĞI (KARġILAġTIRMA TABLOSU) YÜRÜRLÜKTEKĠ ġeklġ ÖNERĠLEN ġeklġ (TASLAK) Dayanak MADDE

Detaylı

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2 B T - 111 A n a l o g T r a n s m i t t e r T e k n i k K ı l a v u z u R e v 1. 2 1. Ö N G Ö R Ü N Ü M, Ü S T Ü N L Ü K L E R İ VE Ö Z E L L İ K L E R İ M i k r o k o n t r o l ö r t a b a n l ı BT- 111

Detaylı

% % m t. iş&ty. m 3. KURUM İÇİ BELGELER

% % m t. iş&ty. m 3. KURUM İÇİ BELGELER o e» l R E t 0 m t % % iş&ty İÂ m 3. KURUM İÇİ BELGELER «4 3.1 Gelir Makbuzu 1 crrı 1 cm 3 cm 16 cm GELİR MAKBUU Teslim Edenin Adı Soyadı : _ A dresi : _ Seri Sıra o lu Gelir Türü Miktar I U) Toplam Süleym

Detaylı

Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi

Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi I ürkiye V. Tarım Ekonomisi Kongresi 18-20 Eylül 2002 Erzurum Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi Adcnı AKSOY Tecer ATSAN Fahri YAVUZ Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi larıın Ekonomisi

Detaylı

İÇİNDEKİLER YAZARLAR HAKKINDA...VII. ÖNSÖZ (Av. Hakan BEZGİNLİ)... XIII. ÖNSÖZ (Dr.Jur. Tuııay KOKSAL)...XV İÇİNDEKİLER...XVII GİRİŞ...

İÇİNDEKİLER YAZARLAR HAKKINDA...VII. ÖNSÖZ (Av. Hakan BEZGİNLİ)... XIII. ÖNSÖZ (Dr.Jur. Tuııay KOKSAL)...XV İÇİNDEKİLER...XVII GİRİŞ... r İÇİNDEKİLER YAZARLAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ (Av. Hakan BEZGİNLİ)... XIII ÖNSÖZ (Dr.Jur. Tuııay KOKSAL)...XV İÇİNDEKİLER...XVII GİRİŞ...1 Birinci Böliim KARAYOLU TAŞIMACILIĞI İLE İLGİLİ TEMEL KURALLAR 1.

Detaylı

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar la da gi di le mez. Çün kü uçak lar çok ya kın dan geçi

Detaylı

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H ip o k r a t (M.Ö. 4 6 0-3 7 0 ) Ö n c e lik le z a r a r v e r m e 2 F lo r e

Detaylı

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR SIR A NO U -N ET NO FİRM A Ü N VANI BELGE TÜ RÜ BELG E G E Ç ER LİLİK TA R İH İ 1 47894 E R H A LLA R D.Ç SA N. T İC.A.Ş K İ 2

Detaylı

GENÇLER ÜRETİYOR SANAYİ GELİŞİYOR

GENÇLER ÜRETİYOR SANAYİ GELİŞİYOR GENÇLER ÜRETİYOR SANAYİ GELİŞİYOR Bu proje, T.C. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilmektedir. Bu araştırmada kullanılan veri toplama araçları ve raporu Sn. Dr. Özgür Dirim Özkan ve Sn. Oğuzhan

Detaylı

T.C K AM U DENETÇİLİĞİ KURUM U RET KARARI

T.C K AM U DENETÇİLİĞİ KURUM U RET KARARI KAMU DENETÇİllCi KURUMU T.C K AM U DENETÇİLİĞİ KURUM U ŞİK AYET NO : 01.2013/428 K ARAR T A R İH İ:21/03/2014 RET KARARI ŞİKAYET EDİLEN İDARE ŞİKAYETİN KONUSU ŞİKAYET BAŞVURU TARİHİ Em niyet Genel M üdürlüğü

Detaylı

E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z

E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z K U R A SIR A A D I S O Y A D I i p y 51 5 9 9 E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z 52 1038 G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z 53 179 A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z 54 1316 H A T İÇ

Detaylı

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üye iz, Bili diği üzere ali tatili düze leye sayılı ka u.. tarih ve sayılı Res i Gazete'de yayı la arak ay ı tarih iti ariyle yürürlüğe gir iştir...

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL KİMLİK KARTLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Millî Eğitim Bakanlığı personel kimlik kartlarıyla ilgili işlemlere ait usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN 10131 MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5671 Kabul Tarihi : 26/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/2007 Sayı : 26545 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 13 298 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : 37.81 1.563-934/ ' ^ ' 3» 07/05/2014 K onu : Teklife Davet Sayın :... Tel : Faks : K u ru m lunuzu n ihtiyacı olan (10)

Detaylı

< a H < < ^ 5 i r DÖNEM 3 HBD BECERİLERİ YETERLİLİK DURUMU ( 3.ÖBD SONUÇLARI) M U R A T H A N M y M M

< a H < < ^ 5 i r DÖNEM 3 HBD BECERİLERİ YETERLİLİK DURUMU ( 3.ÖBD SONUÇLARI) M U R A T H A N M y M M F A K Ü L T E N O A D I - S O Y A D I CL LU H < < CL P O ı/) CL < LU ^ 5 i r CL LU V) *~3 < a z CÛ 8 1. 1 9 8 8 9 1 1 5 1 7 M U R A T D U R S U N M y M M 2. 2 0 0 6 1 0 5 1 2 0 R U H T A N U Z U N M y

Detaylı

AB ve Türkiye de Tarım Kesiminde Çalışanların Sosyal Güvenlik Açısından Değerlendirilmesi

AB ve Türkiye de Tarım Kesiminde Çalışanların Sosyal Güvenlik Açısından Değerlendirilmesi T ü r k iy e V. T a r ım E k on om isi Kongresi 18-20 Eylül 2002 Eminim AB ve Türkiye de Tarım Kesiminde Çalışanların Sosyal Güvenlik Açısından Değerlendirilmesi i. Bülent GÜRBÜZ Orhan YAVUZ Uludağ Üniversitesi

Detaylı

T.C. Ü M R A N İY E K A Y M A K A M L IĞ I İlçe Y azı İşleri M üdürlüğü. U 'n r t n f f l ^ E g f k r )

T.C. Ü M R A N İY E K A Y M A K A M L IĞ I İlçe Y azı İşleri M üdürlüğü. U 'n r t n f f l ^ E g f k r ) T.C. Ü M R A N İY E K A Y M A K A M L IĞ I İlçe Y azı İşleri M üdürlüğü Savı :B.0 5.4.V L K.0.3 4.76.0 1-870-714 K onu : G önül E lçileri Projesi (K oruyucu A ile) A C E LE 19/02/2013 U 'n r t n f f l

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA.

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA. / T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü «f' # ^ ^ s EXP02016 ANTALYA Sayı ; 90852262-301.03- Konu: Muratpaşa, Güzeloba 6927 ada 15 parsel

Detaylı

T E K L İF M EK TU BU

T E K L İF M EK TU BU T O Î.V A I D E S T fk P R O G R A M I ' ^ ı r. VAN \ALİI V A N H A L K S A Ğ L IĞ I M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü (B ÎZ D E V A R IZ ) S A Y I ; 2 0 1 4 K O N U : P iy a sa A ra ştırm a sı T E K L İF M EK TU BU S

Detaylı

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 11735510/20/4281022 29/09/2014 Konu: MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi... KAYMAKAMLIĞINA (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

Detaylı

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir.

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir. SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ Ye i tip sürü ü elgesi al ak, değiştir ek ve e ile ek iste e vata daşlar, / / tarihi de iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eggov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik

Detaylı

T.C. A N TA LY A B Ü Y Ü K ŞE H İR BELED İY E B A ŞK A N LIĞ I İm ar ve Şelıircilik D airesi Başkanlığı

T.C. A N TA LY A B Ü Y Ü K ŞE H İR BELED İY E B A ŞK A N LIĞ I İm ar ve Şelıircilik D airesi Başkanlığı A n la lya Bü^/Ckşehir Belediyesi Planlam a Ş u b e M uourttığu S a y ı 9085?2 6 2-3 0 1 0 3 -E 18^1 Ta rih 03.0 7.20 1 7 20.3 7 D o sya N um arası' 2 017-1 21063 T.C. A N TA LY A B Ü Y Ü K ŞE H İR BELED

Detaylı

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ 10. IIF KOU ALATIMLI 2. ÜİTE: ELEKTRİK VE MAYETİZMA 4. Konu MAYETİZMA ETKİLİK ve TET ÇÖZÜMLERİ 2 Ünite 2 Elektrik ve Manyetizma 2. Ünite 4. Konu (Manyetizma) A nın Çözümleri 3. 1. Man ye tik kuv vet ler,

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına

Detaylı

HALKLARIN YASASI VE. 2. Baskı İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

HALKLARIN YASASI VE. 2. Baskı İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI Jo h n R a v v l s HALKLARIN YASASI VE Ka m u s a l A kil D ü ş ü n c e s İn İn Y e n İde n Ele A l in m a s i 2. Baskı İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI J O H N R A W L S John Rawls 1921 yılında

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 28360

Resmî Gazete Sayı : 28360 21 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28360 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 20/3/2012

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Eğilim Öğretim Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Eğilim Öğretim Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE Eğilim Öğretim Dairesi Başkanlığı Sayı :75850160-301.06.01/1355 Konu: Yatay Geçiş 12/01/2015 DAĞITIM YERLERİNE Yükseköğretim kurum lannda Ö n Lisans ve Lisans Düzeyindeki Program lar A rasın d a G eçiş.

Detaylı

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ YAYINLARI

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ YAYINLARI TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ YAYINLARI BUGÜNDEN YARINA ORTAÖĞRETİMİM İZ TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VIII. EĞİTİM TOPLANTISI 15-16 K asım 1985 .şiijcjk matbaası. TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ BİLİM DİZİSİ N O : 8 Y aym a H azırlayanlar

Detaylı

T.C REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü T.C REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-154566 Sayı : &6 5 5 5 3 0 9 25/04/2014 Konu : Araştırma İzni...MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI İl Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 17/04/2014

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kat :1

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kat :1 BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kat :1 13 Şubat 2017 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A.Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri İşletme Müdürü

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. SE R Î CÎLT SAYI SER IES p VOLÜME NUMBE.R ~ M I H SER IE O BAND t ö H EFT ^ İV/O SER IE TOME FASCICULE

ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. SE R Î CÎLT SAYI SER IES p VOLÜME NUMBE.R ~ M I H SER IE O BAND t ö H EFT ^ İV/O SER IE TOME FASCICULE SE R Î CÎLT SAYI SER IES p VOLÜME NUMBE.R ~ M I H SER IE O BAND t ö H EFT ^ İV/O SER IE TOME FASCICULE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ R E V IE W O F T H E F A C U L T Y O F FO R E ST R Y,

Detaylı

T.C. M İLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Y enilik ve Eğitim Teknolojileri Genel M üdürlüğü

T.C. M İLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Y enilik ve Eğitim Teknolojileri Genel M üdürlüğü T.C. M İLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Y enilik ve Eğitim Teknolojileri Genel M üdürlüğü S ayı : 88013337/821.05/661437 18/04/2013 Konu: Resim ve K om pozisyon Y arılm ası...valiliğine (İl M illi Eğitim M üdürlüğü)

Detaylı

MESLEK HUKUKU. Yahya ARIKAN Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

MESLEK HUKUKU. Yahya ARIKAN Serbest Muhasebeci Mali Müşavir MESLEK HUKUKU Yahya ARIKAN Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Mevzuat Yayınları 1 Grafik ve Uygulama: Evren Günay Bask ve Cilt TOR OFSET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Hadımköy Yolu Akçaburgaz Mah.

Detaylı

T.C. UŞAK VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. KAYAMAKAMLIGINA (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne)...İLK/ORTAOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. KAYAMAKAMLIGINA (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne)...İLK/ORTAOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE UŞAK VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 48684385/604/3312208 Konu: "BirSen Daha Var" iletişim Kampanyası 12/11/2013 KAYAMAKAMLIGINA (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne)...İLK/ORTAOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi

Detaylı

YÖNETMELİK TEHLİKELİ M ADDELER VE M ÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ HAZIRLANMASI VE DAĞITILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK TEHLİKELİ M ADDELER VE M ÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ HAZIRLANMASI VE DAĞITILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 26 A ralık 2008 C U M A Resm î G azete S ayı : 27092 (M ü kerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orm an Bakanlığından: TEHLİKELİ M ADDELER VE M ÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ HAZIRLANMASI VE DAĞITILMASI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sayı : 20880154-10.08-E.2042469 Konu : İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilere Yapılacak Devlet Katkısı. 16.02.2017 DAĞITIM YERLERİNE

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. SAYI : : /08/2014 KONU: Tescil

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. SAYI : : /08/2014 KONU: Tescil T.C. MERSİN VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü SAYI : 15712586-152.99- : /08/2014 KONU: Tescil ü Y Y r 'V L : ' - o.... İlimiz Erdemli İlçesi, Koyuncu Mahallesi içerisinde bulunan 68 ada, 80 parselin

Detaylı

S TR E S Y Ö N E T M İ İ

S TR E S Y Ö N E T M İ İ STR E S Y ÖN E TİMİ K ON U B A ŞL IK L A R I Stres N edir? Stresin B elirtileri Stres Ka yn a kla rı Stresin O lum lu E tkileri O lum suz Stres Ö rgütsel Stres K a yn a kla rı K işisel Stres Yön etim i

Detaylı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğrencileri Yetiştirme Kursları Yönergesi

Millî Eğitim Bakanlığı Öğrencileri Yetiştirme Kursları Yönergesi Millî Eğitim Bakanlığı Öğrencileri Yetiştirme Kursları Yönergesi Tebliğler Dergisi: nisan 2004 /2559 Ek ve Değişiklikler: 1) OCAK 2006/2580 TD 2) 14/10/2009 tarihli ve B.08.0.OGM.0.09. 01.02.020-9007 sayılı

Detaylı

T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 11/11/2014 tarihli ve sayılı yazısı.

T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 11/11/2014 tarihli ve sayılı yazısı. T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 565696/00/560 Konu: DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi //0...MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün //0 tarihli ve 5596 sayılı yazısı.

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/06/2015-26320 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BEACS1FR* Sayı :83768245/300/ Konu :Felsefe Yaz Okulu FELSEFE BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Fakültemiz

Detaylı

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008 U MK E K A MP Ç I L I K E ĞİT İMİ 2008 K A MP Y E R İ S E Ç İMİ V E Ö ZE L L İK L E R İ (Y A Z OP E R A S Y ON L A R I ) U L A Ş I M İÇ İN A R A Ç V E Y A Y A Y A Y OL U N A Y A K I N OL MA L I D I R.

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Halk Sağlığı M üdürlüğü

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Halk Sağlığı M üdürlüğü I.C - ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ - ANTALYA ÇEVRE SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 04.12.2014 17:57-10663847 İti.01 2014. i305743.761 T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Halk Sağlığı M üdürlüğü Sayı : 10663847/111.01 Konu

Detaylı

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU Örnek İncelenen İhale dosyası bilgileri: 20 OCAK 2015 Tarihinde ilana çıkan İdareye Telefonla İhale Dosyasında yapmış oldukları hatalar İHALE UZMANI Tarafından sözlü olarak

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Çetin Öner. Roman GÜLİBİK. Çeviren: Aslı Özer. 26. basım. Resimleyen: Orhan Peker

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Çetin Öner. Roman GÜLİBİK. Çeviren: Aslı Özer. 26. basım. Resimleyen: Orhan Peker Çetin Öner GÜLİBİK ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Roman Çeviren: Aslı Özer Resimleyen: Orhan Peker 26. basım Çetin Öner GÜLİBİK Resimleyen: Orhan Peker cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü: İpek

Detaylı

T.C. İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ İÇ YÖNERGESİ M AYIS 2015

T.C. İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ İÇ YÖNERGESİ M AYIS 2015 İstanbul İl Müftülüğü 13.05.2015 tarih ve 1717 sayılı Valilik Onayı ile yürürlüğe girmiştir. T.C. İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ İMZA YETKİLERİ İÇ YÖNERGESİ 2015 M AYIS 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL ESASLAR

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Muğla Üniversitesinde görevli personelin çocuklarının bakım ve eğitimi için açılan "Gündüz

Detaylı

empozuumu D üretmen en d Okulları / lo^emo 7er: ' STE< Özel AuUem Iar\V\ ' 'İİ+ Nisan 00?- ~ ~ e,

empozuumu D üretmen en d Okulları / lo^emo 7er: ' STE< Özel AuUem Iar\V\ ' 'İİ+ Nisan 00?- ~ ~ e, Iar\V\ ' 'İİ+ Nisan 00?- 7er: ' STE< Özel AuUem Okulları ~ ~ e, ve / lo^emo D üretmen en d empozuumu İSTEK Ö/el Acıbadem Okulları İbrahımaga Mah. Bag.Sok No: 4 34718 Acıbadem/İSTANBUL Tel: 0216 325 30

Detaylı

T.C. ADIYAMAN-GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Sayı : 87019193-703.03-E.7637929 30.07.2015 Konu: İnternet ve Bilgi Güvenliği.

T.C. ADIYAMAN-GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Sayı : 87019193-703.03-E.7637929 30.07.2015 Konu: İnternet ve Bilgi Güvenliği. T.C. ADIYAMAN-GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Sayı : 87019193-703.03-E.7637929 30.07.2015 Konu: İnternet ve Bilgi Güvenliği. GÖLBAŞI...MÜDÜRLÜĞÜNE Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

MELİKGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1. Hizmetten yararlananlar

MELİKGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1. Hizmetten yararlananlar MELİKGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1 Sıra No Kurum Kodu Sta dart dosya pla ı kodu Hiz eti Adı Hiz eti Ta ı ı Hiz eti daya ağı evzuatı adı adde u arası Hizmetten yararlananlar Hizmeti

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. VAN VALİLİĞİ Sayı : 37.811.563-934/ 19/01/2015 Konu : Teklife Davet Sayın :... T e l: F ak s: Kurumumuzun ihtiyacı olan (4) kalem AFİŞ, BROŞÜR VE PLASTİK M ÜHÜR ALIMI işi satın alınacaktır. İlgilendiğiniz

Detaylı

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26 ÜRESE AYNAAR BÖÜ 6 ODE SORU DE SORUARN ÇÖZÜER d d noktası çukur aynanın merkezidir ve ışınlarının izlediği yoldan, yargı doğrudur d noktası çukur aynanın odak noktasıdır d olur yargı doğrudur d + d + dir

Detaylı

T C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü( 154566)... MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI

T C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü( 154566)... MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI T C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü( 154566) Sayı.86555309/ 03/11/2014 Konu : Donatım Malzemesi... MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI Milli Eğitim Bakanlığının 22/10/2014 tarihli e-postası ekte gönderilmiştir.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu nun 07.07.2009 gün ve 80 sayılı kararında

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHÎR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHÎR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Antalya Bûyûkşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürtûğü Sayı: 90852262-301.03-E.1210 Tarih: 02,05.2017 14:02 Oosya Numarası: 2017-62516 1^1 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHÎR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İm ar ve Şehircilik

Detaylı

TEST 1. Hareketlilerin yere göre hızları; V L. = 4 m/s olarak veriliyor. K koşucusunun X aracına göre hızı; = 6 m/s V X.

TEST 1. Hareketlilerin yere göre hızları; V L. = 4 m/s olarak veriliyor. K koşucusunun X aracına göre hızı; = 6 m/s V X. TEST 1 ÇÖZÜER BAĞI HAREET 1 40m a =3m/s 4m/s 3 1m/s 6m/s 4m/s ere göre yüzücünün hızı: = 5 m/s olur I yargı doğrudur a =3m/s y =4m/s + Hareketlilerin yere göre hızları; = 1 m/s = 6 m/s = 4 m/s olarak veriliyor

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

Dünya da ve Türkiye'de Kırsal Turizm

Dünya da ve Türkiye'de Kırsal Turizm T ü r k iy e V. T a rım E k o n o m is i K o n g re s i 18-20 E y lü l 2 0 0 2 E rz u ru m Dünya da ve Türkiye'de Kırsal Turizm I. Uiilcnt C;URBtZ A.Orkuıı EROL Orhan VAVLZ Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

B u gü n, T ü rk iy e de yaşayan bütün insanları ço k yakından ilgilendiren bir kon u yu, eğ itim k on u su n u, yerel

B u gü n, T ü rk iy e de yaşayan bütün insanları ço k yakından ilgilendiren bir kon u yu, eğ itim k on u su n u, yerel Recep Tayyip ERDOĞAN S ayg ıd eğer h ocalarım, Kıym etli m isafirler, Yazılı ve g örsel B asın ın D eğerli tem silcileri; B u gü n, T ü rk iy e de yaşayan bütün insanları ço k yakından ilgilendiren bir

Detaylı

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLKÖĞRETİM KURUMLARI ETÜT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLKÖĞRETİM KURUMLARI ETÜT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLKÖĞRETİM KURUMLARI ETÜT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul İlinde bulunan normal(tekli) öğretim yapan veya ikili öğretim

Detaylı

Kararda ta tarih ve No.lu Vergi Usul Kanunu Genel. Kanununun 5 inci maddesinin

Kararda ta tarih ve No.lu Vergi Usul Kanunu Genel. Kanununun 5 inci maddesinin Mevzuat De i iklikleri 07.06.2016 tarihinde Gelir n- r- www.gib.gov.tr rleri e- a- ilirler. 10.06.2016 tarihinde Gelir zmet na (BTRANS) elektronik ortamda i- r- e- BTRANS sis 18.06.2016 tarih ve 29746

Detaylı

tarihinde SGK Genelge. r tarih ve ( ile 6552 Kanunlarda. 2015/8112 Bu. 24/08/2015 tarihinde meydana

tarihinde SGK Genelge. r tarih ve ( ile 6552 Kanunlarda. 2015/8112 Bu. 24/08/2015 tarihinde meydana Mevzuat De i iklikleri 09.09.2015 tarih ve 29470 Tahsilat afet nedeniyle 48 inci maddesine istinaden tecil ve taksit- 14.09.2015 tarihinde Gelir Bu sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameleri

Detaylı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BA KANLIĞI Öğretm en Yetiştirme ve Geliştirme Genel M üdürlüğü DAĞITIM YERLERİN E

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BA KANLIĞI Öğretm en Yetiştirme ve Geliştirme Genel M üdürlüğü DAĞITIM YERLERİN E T.C. M İLLÎ EĞİTİM BA KANLIĞI Öğretm en Yetiştirme ve Geliştirme Genel M üdürlüğü Sayı : 3501582-77-E.6309056 Konu : Mesleki Çalışm alar 08.06.2016 DAĞITIM YERLERİN E İlgi : a) M illi Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU RET KARARI

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU RET KARARI K A M U D EN ETÇİLİĞ İ KURUM U T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ŞİKAYET NO : 02.2013/805 KARAR TARİHİ 04/04/2014 RET KARARI ŞİKAYET EDİLEN İDARE ŞİKAYETİN KONUSU ŞİKAYET BAŞVURU TARİHİ : 1) Yükseköğretim K

Detaylı

Yeni Sınav Sistemi (TEOGES) Hakkında Bilgilendirme

Yeni Sınav Sistemi (TEOGES) Hakkında Bilgilendirme Yeni Sınav Sistemi (TEOGES) Hakkında Bilgilendirme 8. SINIF Sevgili Ö renciler, SBS nin kald r lmas ile bunun yerine yaz l s navlar n merkezî bir uygulamayla yap lmas n esas alan bir sistem getirilmifltir.

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ...

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... İÇİNDEKİLER SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... BİRİNCİ BÖLÜM PARLAMENTO HUKUKU: KAVRAM, KAYNAKLAR VE TARİHSEL

Detaylı

T.C. A D IY A M A N VALİLİĞ İ İl M illi Eğitim M üdürlüğü. S ayı : 12705949/903.99/886229 08/05/2013 K onu: T ercüm an L istelerinin O luşturulm ası

T.C. A D IY A M A N VALİLİĞ İ İl M illi Eğitim M üdürlüğü. S ayı : 12705949/903.99/886229 08/05/2013 K onu: T ercüm an L istelerinin O luşturulm ası ilîpti»# T.C. A D IY A M A N VALİLİĞ İ İl M illi Eğitim M üdürlüğü S ayı : 12705949/903.99/886229 08/05/2013 K onu: T ercüm an L istelerinin O luşturulm ası...k A Y M A K A M L IĞ IN A (İlçe M illi Eğitim

Detaylı