Ölçüm gösterimleri. Genel. BEP kodları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ölçüm gösterimleri. Genel. BEP kodları"

Transkript

1 BEP (Üstyapı Değişim Parametresi), araç üreticisi ile üstyapı imalatçısı arasında bilgi transferi yapmak için araçtaki özgün hedefleri tanımlayan kodlardır. BEP kodları ISO uluslararası standardına uygundur. BEP kodları Tablo P, G ve R serilerinden şasi için boyutları açıklamaktadır. A L011 Aks mesafesi. İlk ön aksın merkez çizgisinden ilk arka tahrik aksının orta çizgisine kadar olan mesafe. AF L030.n.A Basınçlı hava tankının uzunluğu. AG L031.n.A.L İlk ön aksın merkez çizgisi ile basınçlı hava tankı sol tarafa yerleştirildiğinde en arkasındaki bir nokta arasındaki mesafe. 8x2, 8x4 ve 8x2 * 6 yapılandırmalarına uygulanmaktadır. AL L030.n.A.L İlk arka aksın merkez çizgisi ile basınçlı hava tankı sol tarafa yerleştirildiğinde en önündeki bir nokta arasındaki mesafe. AR L030.n.A.R İlk arka aksın orta çizgisi ile basınçlı hava tankı sağ tarafa yerleştirildiğinde en önündeki bir nokta arasındaki mesafe. AS L031.n.A İlk arka aksın merkez çizgisi ile şasi içinde bulunduğunda basınçlı hava tankının en en arkasındaki bir nokta arasındaki mesafe. AT L015 Teorik aks mesafesi. Ön ve arka basınç dağıtım merkezleri arasındaki mesafe. B L012.2 Boji boşluğu. B L012.3 Boji boşluğu. BA L036.2 İlk ön aksın merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. BB L036.3 İlk ön aksın merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. BC L036.4 İlk ön aksın merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. BD L036.5 İlk ön aksın merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. - L078 Beşinci tekerleğin aks pimi merkezi ile kapağın arkasındaki en yakın obje arasındaki mesafe. - L079 Radyal bir ölçüm olarak beşinci tekerleğin aks pimi merkezi ile traktörün arkasındaki en uzak set arasındaki mesafe. CA L037.n İlk arka tahrik aksının merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. 02:20-02 Yayım 3 tr-tr 1 (5)

2 CB L037.n İlk ön aksın merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. CC L037.n İlk ön aksın merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. CD L037.n İlk arka tahrik aksının merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. CE L037.n İlk arka tahrik aksının merkez çizgisi ile travers veya şasi parçası arasındaki mesafe. CI L061 İlk ön aks merkez çizgisi ile eğik konumda kabin üzerindeki en uzak nokta arasındaki mesafe. CM H062 Kabin kaldırma için yarıçap. Kabinin eğilirken (TTC) etrafında hareket ettiği teorik nokta ile eğilirken kabin üzerindeki en yüksek nokta arasındaki yarıçap. CO Şasinin en üst kenarı ile kabinin eğilme sırasındaki en yüksek noktası arasındaki mesafe. CP L062 İlk ön aksın merkez çizgisi ile eğilme sırasındaki kabinin etrafında hareket ettiği teorik nokta (TTC) arasındaki mesafe. CR H060 Şasinin en üst kenarı ile eğilme sırasındaki kabinin etrafında hareket ettiği teorik nokta (TTC) arasındaki mesafe. CX Kabin üzerindeki en yüksek nokta ile hava saptırıcısı üzerindeki en yüksek nokta arasındaki mesafe. CZ Kabin üzerindeki en yüksek nokta ile açık konumdaki tavan menteşesi üzerindeki en yüksek nokta arasındaki mesafe. D Yüksüz tekerlek çapı. DKU Yedekleme ünitesinin dışarıdaki kısmı. Çekme ünitesi mafsalının arkası ile çekme ünitesi bağlantısı çekme kirişinin içi arasındaki mesafe. DX Arka kenarın koruyucu plakasının boyutları (arka kenarında koruyucu plaka olan çekicilere uygulanır). E H042.2 Şasinin en üst kenarı ve ikinci ön aks üzerindeki lastiğin en üst kenarı arasındaki mesafe (8x2, 8x4 ve 8x2 * 6). Paralel maksimum süspansiyon sıkıştırmasına uygulanır. EH H030.1 Şasinin en üst kenarı ve egzoz borusunun en üst kenarı arasındaki mesafe (dikey egzoz borusu olan araçlara uygulanır). EX L064.n İlk ön aks merkez çizgisi ve egzoz borusu üzerindeki en arka nokta arasındaki mesafe (dikey egzoz borusu olan araçlara uygulanır). F Şasinin en üst kenarı ve ikinci ön aks üzerindeki lastiğin en üst kenarı arasındaki mesafe (8x2, 8x4 ve 8x2 * 6). Paralel maksimum süspansiyon sıkıştırmasına uygulanır. FA Şasi katlanma açısı. Şasinin düz ve eğik parçası arasındaki açıyı gösterir. FB L042.1 İlk ön aks merkez çizgisi ve şasinin eğiklik noktası arasındaki mesafe. FF W032 Yan eleman genişliği. FF W033 Yan eleman genişliği. FH H032 Yan eleman yüksekliği. 02:20-02 Yayım 3 tr-tr 2 (5)

3 FW W036 Şasi genişliği. G L001 Maksimum şasi uzunluğu. GH H030.1.G Transfer şanzımanı zerindeki en yüksek nokta ile şasinin en üst kenarı arasındaki mesafe. GX Tamponun en ön parçası ile çekme biriminin en ön parçası arasındaki mesafe (çıkıntılı tampon ve merkezi yerleştirilmiş çekme birimi olan araçlara uygulanır). H Arka tekerleklerin içi arasındaki mesafe. HL L039.L.n İlk arka tahrik aksının merkez çizgisi ile sol taraftaki gövde uyumu için temel delik (tüm dokusunda standart delikler ve gövdesinde özel delikler olan kamyonlara uygulanır). HR L039.R.n İlk arka tahrik aksının merkez çizgisi ile sağ taraftaki gövde uyumu için temel delik (tüm dokusunda standart delikler ve gövdesinde özel delikler olan kamyonlara uygulanır). I L016 Ön çıkıntı. İlk ön aksın merkez çizgisi ile tamponun en ön parçası arasındaki mesafe. J L019 Arka çıkıntı. Arka aks (veya ilave aks) merkez çizgisi ile şasinin arka kenarı arasındaki mesafe. JA L020 İlk arka çekiş aksı merkez çizgisi ile şasinin arka kenarı arasındaki mesafe. JB İlk arka çekiş aksı merkez çizgisi ile üstyapının arka kenarı arasındaki mesafe. JC Römork kaplin bağlantısı çekme demiri içi ile çekme piminin merkez çizgisi arasındaki mesafe. JE İlk tahrik aksının merkezi ile çekme kirişinin ön sabitleme deliği arasındaki mesafe. JEc İlk tahrik aksının merkezi ile çekme kirişinin ön tespit deliği arasındaki mesafe (kapalı bağlantılı römorklar için geçerlidir). JF Çekme piminin merkezi ile gövdenin arka kenarı arasındaki mesafe. JFc Çekme piminin merkezi ile gövdenin arka kenarı arasındaki mesafe (kapalı bağlantılı römorklar için geçerlidir). JG Şasinin arka kenarı ve gövdenin arka kenarı arasındaki mesafe. JK Çekme kirişinin ön sabitleme deliğinin merkezi ile çekme bağlantısı ekindeki çekme ünitesinin içi arasındaki mesafe. JKc Çekme kirişinin ön tespit deliğinin merkez çizgisi ile çekme ünitesi bağlantısı çekme kirişinin içi arasındaki mesafe (kapalı bağlantılı römorklar için geçerlidir). JL İlk arka çekiş aksı merkezi ile alt korumanın arka kenarı arasındaki mesafe. JT İlk arka tahrik aksı ile çekme piminin merkezi arasındaki mesafe. JTc İlk tahrik aksının merkezi ile çekme piminin merkezi arasındaki mesafe (kapalı bağlı çekiciler için çekme kirişine uygulanır). 02:20-02 Yayım 3 tr-tr 3 (5)

4 KA W003.1 Ön tekerlekler üzerindeki dış tekerlek saplamaları arasındaki maksimum mesafe. KB W003.2 Çift bağlı tekerlekler için arka tekerleğin dış kenarları arasındaki maksimum mesafe. Bazı durumda, arka aksın arkasındaki ilave aks üzerindeki tek bağlı tekerlekler bu ölçümü aşabilir. L L014 İlk arka tahrik aksının merkez çizgisi ile arka basınç dağıtım merkezinin arasındaki mesafe. LK L076 Beşinci tekerleğin konumu. İlk arka tahrik aksı ile aks pimi girintisinin merkez çizgisi arasındaki mesafe. LL L013 İlk ön aks merkez çizgisi ile teorik basınç dağıtım merkez çizgisi arasındaki mesafe (çift ön aksı olan araçlar için geçerlidir). M W013.1 Ön aks iz genişliği. Sol taraftaki lastiğin merkezi ile sağ taraftaki tekerleğin lastik merkezi arasındaki mesafe. NA W013.n Çift monteli lastiklerle arka aks(lar)ın iz genişliği. Sol taraftaki çift lastiklerin merkezi ile sağ taraftaki çift lastiklerin merkezi arasındaki mesafe. NB W013.n Tek tekerlekli arka ilave aksın iz genişliği. Sol taraftaki lastiğin merkezi ile sağ taraftaki tekerleğin lastik merkezi arasındaki mesafe. L030.n.A.L L031.n.A.L L031.n.A.R OF H063 Şasinin en üst kenarı ve kabinin en üst noktası arasındaki mesafe. OM H071 Beşinci tekerleğin yüksekliği. Şasinin en üst kenarı ve aks pimi girintisinin merkezindeki beşinci tekerleğin üst kısmı arasındaki mesafe. OM H074 Beşinci tekerleğin yüksekliği. Şasinin en üst kenarı ve aks pimi girintisinin merkezindeki beşinci tekerleğin üst kısmı arasındaki mesafe. PG H031.1.G Şasinin en üst kenarı ve şanzıman üzerindeki en üst nokta arasındaki mesafe. PH H031.1.G Şasinin en üst kenarı ve EK güç çıkışı üzerindeki en üst nokta arasındaki mesafe. PJ L043.n İlk ön aks merkez çizgisi ile EK PTO arka noktası arasındaki mesafe. Q L012.1 İki komşu ön aksın merkez çizgisi arasındaki mesafe (çift ön aksı olan araçlar için geçerlidir). RX Kabin üzerindeki en üst nokta ile tavan profilleri üzerindeki en üst nokta arasındaki mesafe. S H015.n Ön aks(lar) üzerindeki en alt nokta ile yer arasındaki mesafe. T H016.n Tahrik edilen arka aks(lar) üzerindeki en alt nokta ile yer arasındaki mesafe. TLA H030.n.L Yakıt deposu üzerindeki en yüksek nokta ile şasinin en üst kenarı arasındaki mesafe. TLD L030.n.F.L İlk ön aksın merkez çizgisi ile sol taraftaki yakıt deposunun en önündeki bir nokta arasındaki mesafe. TLL L031.n.F.R Sol taraftaki yakıt deposunun en önündeki bir nokta ile deponun en arkasındaki bir nokta arasındaki mesafe. 02:20-02 Yayım 3 tr-tr 4 (5)

5 TLT Sol taraftaki yakıt deposunun en önündeki bir nokta ile yakıt doldurucusunun merkez çizgisi arasındaki mesafe. TRD L030.n.F.R İlk ön aksın merkez çizgisi ile sağ taraftaki yakıt deposunun en önündeki bir nokta arasındaki mesafe. TRL L031.n.F.R Sağ taraftaki yakıt deposunun en önündeki bir nokta ile deponun en arkasındaki bir nokta arasındaki mesafe. TRT Sağ taraftaki yakıt deposunun en önündeki bir nokta ile yakıt doldurucusunun merkez çizgisi arasındaki mesafe. TTC Kabinin teorik kaldırma merkezi. Kabin eğilirken etrafında hareket ettiği teorik nokta. U Şasinin en üst kenarı ile ön basınç dağıtım merkezindeki yer arasındaki mesafe. Uc Ön şasi ağırlık noktasındaki U. Ucc Şasinin en üst kenarı ile ön alt korumanın en alt noktasındaki yer arasındaki mesafe. Ön şasi ağırlık noktasında, harici aks ağırlığı. Um H036 Maksimum ön aks ağırlığında U. USP H030 İkinci ön aks üzerindeki amortisör braketinin en yüksek noktası ile şasinin en üst kenarı arasındaki mesafe (8x2, 8x4 ve 8x2 * 6). V Şasinin en üst kenarı ile arka basınç dağıtım merkezindeki yer arasındaki mesafe. Vc Arka şasi ağırlık noktasındaki V. Vm Maksimum arka aks ağırlığında V W W002 Aynalar hariç kabin genişliği. Vm H038 Maksimum arka aks ağırlığında V WM W001 Aynalar dahil kabin genişliği. X Şasinin en üst kenarı ile ilk arka tahrik aksı üzerindeki lastiğin en üst kenarı arasındaki mesafe. Aks üzerindeki en büyük yüke uygulanır. XX Şasinin en üst kenarı ile artırılmış ilave aks ile lastiğin en üst kenarı arasındaki mesafe. YA H042.n Şasinin en üst kenarı ile ilk arka tahrik aksı üzerindeki lastiğin en üst kenarı arasındaki mesafe. Paralel maksimum süspansiyon sıkıştırması için geçerlidir. YB H042.n Şasinin en üst kenarı ile ilave aks için lastiğin en üst kenarı arasındaki mesafe. Paralel maksimum süspansiyon sıkıştırması için geçerlidir. Z L063 İlk ön aks merkez çizgisi ile kabin süspansiyonunun arka kenarı arasındaki mesafe. ZA L064.n İlk ön aks merkez çizgisi ile kabin hava saptırıcısının arka kenarı arasındaki mesafe. ZD İlk ön aks merkez çizgisi ile üstyapının ön kenarı arasındaki mesafe. 02:20-02 Yayım 3 tr-tr 5 (5)

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020 Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka uzantı, 750 mm ve 5.200 mm sınır değerler arasındaki 10 mm'nin katları şeklinde artan ölçülerde fabrikadan sipariş edilebilir (resme

Detaylı

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri kamyon şasisinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks yükü hesaplamalarının amacı

Detaylı

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler Açıklama Açıklama Çalışma sırasında oluşabilecek her tip gerilmeyi karşılayabilmek için şasi çerçevesi, alt şasi ve takviye birlikte etkileşim gösterir. Alt şasi boyutlandırma ve tasarımı, ek ve takviyesi,

Detaylı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Şasi çerçevesi sürüş yöntemine ve yol yüzeyinin doğasına bağlı olarak farklı yönlerde güçlere maruz kalır.

Detaylı

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın çekme gücünü treylera aktarmaktır. Çekme

Detaylı

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi Genel Genel Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesinin farklı tüleri vardır. Özellikle şunlar yer alır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Bir vinç

Detaylı

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri, fabrikadan tedarik edilen şasinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks ağırlık hesaplamaları

Detaylı

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11 Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi sınıfı aşağıdaki şasi tiplerini içerir: Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) 766 +1 768 +1 771 +1

Detaylı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Bazı ülkelerin 109/2011 No AB direktifi Komisyon Tüzüğü (AB) gibi çamurlukları ve tozlukları düzenleyen yasal düzenlemeleri

Detaylı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi 2 şasi yan kirişinden oluşur. Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasiler hakkında daha fazla bilgi şasiye özel teknik özelliklerinde (ICS) ve şasiye özel çizimde (ICD)

Detaylı

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır.

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Üst yapı imalatçısının, Scania dışında bir üreticiden alınmış bir uç bağlantı demirini

Detaylı

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken bir veya birden fazla parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın

Detaylı

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler Genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Genel bilgiler Bu döküman, opsiyonel donanımların ve üstyapının

Detaylı

Üstyapı ve opsiyonel ekipman için sınırlamalar. Bu belgeyle ilgili genel bilgiler. Sıcak bileşenler

Üstyapı ve opsiyonel ekipman için sınırlamalar. Bu belgeyle ilgili genel bilgiler. Sıcak bileşenler Bu belgeyle ilgili genel bilgiler Bu belgeyle ilgili genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Bu döküman,

Detaylı

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Başlıca aşağıdakiler olmak üzere farklı devrilme stabilitesi türleri vardır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Vinç kullanırken devrilme stabilitesi

Detaylı

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları Model tahsisi Model tahsisi Scania'nın model tahsisi aşağıdaki örnekte olduğu gibi nitelik bileşeni derlemesidir: Kamyon modeli Kabin tipi Güç kodu Şasi adaptasyonu Tekerlek konfigürasyonu Şasi yüksekliği

Detaylı

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar,

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar, Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Fabrika uyarlaması Arka çıkıntı, 10 mm'nin katları şeklinde artan uzunluklarda fabrikadan sipariş

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT hakkında genel bilgi hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar farklı taşıma gereksinimleri için farklı yük taşıyıcıları

Detaylı

EW 100. EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun. Tekerlekli Ekskavatörler

EW 100. EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun. Tekerlekli Ekskavatörler EW 100 Tekerlekli Ekskavatörler EW100 mobil ekskavatör ile hızla yola koyulun 10 tonluk mobil ekskavatör EW100, güçlü bir çıkış, düşük yakıt tüketimi ve özellikle kullanıcı dostu özellikleriyle göz doldurur.

Detaylı

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Hava direnci

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Hava direnci Özet Özet Bu belgede, bir aracın yakıt tüketimini etkileyen faktörler özetlenip açıklanmaktadır. PTO, aracı ileriye doğru hareket ettirmek için ne kadar enerji kullanılacağını etkileyen en önemli etkenlerden

Detaylı

Arka alt koruma. Genel

Arka alt koruma. Genel Genel Genel UN ECE R58 standardı ile uyum için kamyonlara arka alt korumanın takılması gerekmektedir. Alt koruma fabrikadan temin edilebilir ya da üstyapı imalatçısı tarafından takılabilir. Bu belgede,

Detaylı

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Genel bilgiler Traktörler yarı römorku çekmek için tasarlanmıştır. Yaygın yarı römork örnekleri: Kapalı römork Makine römork Damperli treyler Bu belgedeki talimatlar aşağıdaki etmenlerle

Detaylı

Marka, Model PERKINS Tip 1104D - 44TA dizel motor Emisyon Sınıfı Faz III - A (Tier 3) Silindir Adedi 4 adet sıra Çap x Strok 105 x 127 mm Hacim 4.400 cc Max. Güç 74,5 kw, 100 hp (2200 d/dk) Max. Tork 410

Detaylı

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler Genel bilgiler Araçlar ve dahili sistemler yol güvenliği, çevresel etki gibi yasal gereksinimleri karşılamak için belgelenmiştir. Genel bilgiler Bileşen, birkaç sertifika bölgesinden etkilenebilir. Egzoz

Detaylı

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ TÜRK LİRASI FİYATLI 1842T Çekici Ekstra Yüksek Tavan 13L / 420PS /

Detaylı

8 Ocak 2019 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

8 Ocak 2019 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 8 Ocak 2019 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ F-MAX Mega Kabin 13L / 500PS / 2500Nm 12 İleri Otomatik Türkiye 589.090

Detaylı

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme

Detaylı

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Yükü şasi çerçevesi üzerine düzgün bir şekilde dağıtmak için Tekerlekler ve çerçeve üzerinde dik duran diğer parçalar için boşluk sağlamak amacıyla Üstyapıyı

Detaylı

şasi 1 Şasi kamyon 8 6 Şasi kamyon 8 4 ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir)

şasi 1 Şasi kamyon 8 6 Şasi kamyon 8 4 ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon X- 60 63 65 67 60 63 65 67 X- 60 Şasi kamyon 4 4 XX- Şasi kamyon 6 2 60 48 60 48 60 60 Şasi kamyon 6 4 X- 32 32 X-

Detaylı

7 Temmuz 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

7 Temmuz 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 7 Temmuz 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ EURO ( ) FİYATLI ( ) 1842T Çekici Ekstra Yüksek Tavan 13L / 420PS

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir.

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Genel Genel Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Teknik özellikler Belirtilen ağırlıklar içinde sıvı olmayan şanzımanı gösterir. Şanzımanın ağırlık merkezi sıvı filtre kapağının aşağı

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

6 Aralık 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

6 Aralık 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 6 Aralık 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ KDV(%1) + ÖTV DAHİL FİYAT ( ) F-MAX Mega Kabin 13L / 500PS / 2500Nm

Detaylı

27 Ağustos 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

27 Ağustos 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 27 Ağustos 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ EURO ( ) FİYATLI ( ) 1842T Çekici Ekstra Yüksek Tavan 13L / 420PS

Detaylı

8 Kasım 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

8 Kasım 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 8 Kasım 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ KDV(%1) + ÖTV DAHİL FİYAT ( ) F-MAX Mega Kabin 13L / 500PS / 2500Nm

Detaylı

Üstyapılar için anahtarlar. Genel

Üstyapılar için anahtarlar. Genel Genel Genel Bu belge, üstyapıcılar tarafından kullanılabilen anahtarların bir özetini içerir. Anahtarlar ve kontak muhafazaları Scania bayilerinden sipariş edilebilir. Ayrıca özel sembollere sahip düğmeler

Detaylı

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ TÜRK LİRASI FİYATLI 1842T Çekici Ekstra Yüksek Tavan 13L / 420PS /

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK30 veya EK40 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK50, şanzıman

Detaylı

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans Hidrolik pompa motoru Düşük hıza ayarlanabilen Motorlu hidrolik pompa çıkış gücü, yüksek performans ve uzun kullanım ömrü sağlar. Forkliftin operatör tarafından değiştirilebilen

Detaylı

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler Genel Genel Hidrolik donanımı çalıştırmak için fabrikadan bileşenlerin sipariş edilmesi mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Kumanda Basınç sınırlama valflı hidrolik yağ deposu Hidrolik pompa Hortumlar

Detaylı

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar 341 722 340 905 341 740 İlave arka lambalar İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler Arka lambalar 3 tip arka lamba vardır: Kompakt

Detaylı

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Traktör fabrikadan gönderildiğinde, beşinci tekerlek 10.9 cıvatalarla montaj plakasına takılmıştır. Cıvatalar özel bir torka sıkılır.

Detaylı

Hidrolik donanım bileşenleri

Hidrolik donanım bileşenleri Genel bilgiler Genel bilgiler Eksiksiz hidrolik sistem fabrikadan sipariş edilebilir. Hidrolik ekipman için ayrı bileşenler sipariş etmek de mümkündür, örneğin yarı römorklu traktörler için veya üstyapılı

Detaylı

Yönlendirme aksı takılması

Yönlendirme aksı takılması Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Ek ilave dingiller takılırken orijinal Scania yedek parçaları kullanın. Bunun avantajları şu şekildedir:

Detaylı

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi Vinçler hakkında genel bilgi Vinç konumunun bağlantı dizaynı üzerindeki etkisi büyüktür. Burada kabinlerin, arka montajlı vinçlerin ve merkezi montajlı vinçlerin arkasına yerleştirmek için bazı öneriler

Detaylı

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri Üstyapı adaptasyon braketi ve delik düzenleri Şasi çerçevesinin arka bölümü ve arka uç delikli veya deliksiz şekilde ya da üstyapı adaptasyon braketleri takılı bir şekilde sipariş edilebilir. Şasi çerçevesinin

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar

Detaylı

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları Model tanımlama Model tanımlama Scania'nın model tanımlaması aşağıdaki örnekte olduğu gibi karakter kombinasyonu derlemesidir: Kamyon modeli Kabin tipi Güç kodu Şasi adaptasyonu Tekerlek konfigürasyonu

Detaylı

5 Şubat 2019 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

5 Şubat 2019 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 5 Şubat 2019 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ F-MAX Mega Kabin 13L / 500PS / 2500Nm 12 İleri Otomatik Türkiye 589.090

Detaylı

CLG2160H FORKLIFT ÇETİN BİR DÜNYA. GÜÇLÜ BİR EKİPMAN.

CLG2160H FORKLIFT ÇETİN BİR DÜNYA. GÜÇLÜ BİR EKİPMAN. CLG2160H FORKLIFT ÇETİN BİR DÜNYA. GÜÇLÜ BİR EKİPMAN. 2 CLG2160H FORKLIFT YATIRIMINIZIN GERİ DÖNÜŞÜNÜ MAKSİMİZE EDİN LiuGong un müşteri-odaklı tasarımı ve kalite-odaklı mühendisliği günün sonunda size

Detaylı

KUBOTA SÜPER MİNİ EKSKAVATÖR

KUBOTA SÜPER MİNİ EKSKAVATÖR KUBOTA SÜPER MİNİ EKSKAVATÖR Süper kompakt. Yüksek güvenilirlikte. Çalıştırması kolay. 1 tonun altında dünya çapında en iyi satan modelimiz, inanılmaz derecede verimli süper mini ekskavatör olarak geliştirilmiştir

Detaylı

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT Açıklama Açıklama Etkileşimli bir alt çerçeve, dahili çerçevelerin iki farklı çerçeve yerine bir şasi çerçevesinin etkileşimine bağlı olduğu bir yapıdır. Etkileşimli bir alt çerçevenin, etkileşimsiz bir

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği artıran ve araç için durma zamanını azaltan

Detaylı

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ Daha fazla esneklik sunan yükleyici Dar alan koşulları için özellikle bir şey gerekir: daha fazla esneklik. Wacker Neuson tekerlek yükleyicisi

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları Genel bilgiler Genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği arttıran ve araç için durma zamanını azaltan yük taşıyıcıyı hızlıca değiştirmek için kullanılır. Yük değiş tokuşunun en genel türü,

Detaylı

Scania İnşaat Araçları. Damper Serisi

Scania İnşaat Araçları. Damper Serisi Scania İnşaat Araçları Damper Serisi İnşaat Sektörünü İleriye Taşıyoruz. Dünyanın her yerinde şantiye sahalarında zor işlerde kullanılmakta olan Scania araçlarına her gün rastlayabilirsiniz. Dayanıklılık,

Detaylı

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir.

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Tasarım Beton mikserlerinin damper fonksiyonu yoktur

Detaylı

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır.

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonu üstyapıları yükün büyüklüğüne bağlı

Detaylı

Damperli kamyonlar. Tasarım PGRT

Damperli kamyonlar. Tasarım PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler ın kıvrımlı bir esnek üst yapı olduğu düşünülmektedir. ın asıl kullanım amacı gevşek materyallerin taşınmasına yöneliktir. Damperli gövde, eklemeli olup

Detaylı

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon 4 2 RAD-L90 Yüksek 34 35 37 40 43 46 49 52 56 60 RAD-GR Yüksek 34 37 40 43 46 49 52 56 60 63 65 67 Orta 37 40 43 46

Detaylı

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN!

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! DFSK Mini Maxi Güçlü Motor Mini Maxi'nin DK1506 motoru, Dual VVT teknolojisi ile orta, düşük ve yüksek devirlerde mükemmel bir tork çıkışı sağlayarak güçlü

Detaylı

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi Açıklama Açıklama Bu belgenin amacı üstyapı montajının araç ömrü süresince yüksek kalite ve minimum bedensel yaralanma ile maddi hasar sağlayacak şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini kontrol

Detaylı

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma Sayfa 1/21 Uyarılar ve öneriler Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Zamanlama zincirini her

Detaylı

WL32. Güçlü ufaklık: WL32

WL32. Güçlü ufaklık: WL32 WL32 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Güçlü ufaklık: WL32 WL32 tekerlek yükleyici, dar makine eni sayesinde özellikle tüm dar alanlarda birinci sınıf iç sonuçları sağlar. Düşük geçit yüksekliği de onu yapı

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DİDON GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : 30S ÇAYIRBİÇME MAKİNASI CF178FE SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DİDON GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : 30S ÇAYIRBİÇME MAKİNASI CF178FE SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET Grup : DİDON GRUBU Mamül kodu : 40-41302-3600215 Mamül adı : 30S ÇAYIRBİÇME MAKİNASI CF178FE SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET 1 3646003 Kumanda borusu komple 30S 1 1a 3602418 Takoz bağlantı sacı

Detaylı

Kanca sistemli kamyonlar

Kanca sistemli kamyonlar Genel bilgiler Genel bilgiler Kanca sistemli kamyonlar gevşek yük taşıyıcıları taşımak için kullanılır. Yüklerin taşınması yük taşıyıcıyı mesela kanca kolu veya kablosu kullanılarak kamyonun arka ucuna

Detaylı

Traktör AXION 900-800 ARION 600-500 - 400 AXOS 300

Traktör AXION 900-800 ARION 600-500 - 400 AXOS 300 Traktör AXION 900-800 ARION 600-500 - 400 AXOS 300 XERION 5000 / 4500 / 4000 TRAC / TRAC VC 2 0 7 4 8 3 5 6 9 Mercedes-Benz Motor OM 47 LA 5 Şase (XERION 5000 / 4500), maks. 530/490 bg OM 470 LA (XERION

Detaylı

530.07.302 500L Trekking ESA 1ed 13/03/13 14.46 Pagina 1

530.07.302 500L Trekking ESA 1ed 13/03/13 14.46 Pagina 1 530.07.302 500L Trekking ESA 1ed 13/03/13 14.46 Pagina 1 F I A 5 T T R E K K I 0 N G 0 L 530.07.302 500L Trekking ESA 1ed 13/03/13 14.46 Pagina 26 TR Bu ilave kılavuz beraberinde verildiği kullanım kılavuzuna

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Alçak Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Alçak Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Alçak Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Alçak Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Katlanabilir Aynalar

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler WL20 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Dar alanlarda çok yönlü Wacker Neuson tekerlek yükleyici WL20 her yerde çalışmaya hazır, şeritlerin en darında bile. Sadece bununla kalmaz: Tekerlek yükleyici aynı zamanda

Detaylı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

434F2. Caterpillar 434F2 Kazıcı Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74.5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-10 900 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4353-5330 mm 434F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı

Yakıt soğutucusunun bağlanması ve soğutma havası girişinin geliştirilmesi

Yakıt soğutucusunun bağlanması ve soğutma havası girişinin geliştirilmesi Yakıt soğutucusu ihtiyacına dair genel bilgiler Yakıt soğutucusu ihtiyacına dair genel bilgiler Güç çıkışı nispeten yüksek olduğunda HPI ve PDE sistemli araçlar hareketsiz olarak kullanıldığında geri dönüş

Detaylı

ÇEMBER SIVAMALI FANLAR

ÇEMBER SIVAMALI FANLAR Ocak / 0 HAVA ÜFLEME YÖNÜ «"V" "A"» W SERİSİ FAN TİPİ ( Kare Davlumbaz ) S SERİSİ FAN TİPİ ebmpapst AKSİYEL FANLAR «"V" SS50-AH0-0 SE300-AS7-37 SE350-AN0-50 S6E350-AN-0 SE00-AP0- S6E00-AP-7 SE50-AP0-06

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK730 veya EK740 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK750, şanzıman yağının

Detaylı

ET 18. ET18 Çalışma dünyanızın evrimi. İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri

ET 18. ET18 Çalışma dünyanızın evrimi. İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri ET 18 İzlenen Geleneksel Arka Ekskavatörleri ET18 Çalışma dünyanızın evrimi. Wacker Neuson, 1,7'den 2,4 t sınıfına kadar yeni nesil modellerle kompakt ekskavatörler için yeni standartları belirliyor.test

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 GİRİŞ

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 GİRİŞ İÇİNDEKİLER Bölüm 1 GİRİŞ 1.1 TAŞITLAR VE SOSYAL YAŞAM... 1 1.2 TARİHSEL GELİŞİM... 1 1.2.1 Türk Otomotiv Endüstrisi... 11 1.3 TAŞITLARIN SINIFLANDIRILMASI... 14 1.4 TAŞITA ETKİYEN KUVVETLER... 15 1.5

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Bu hafta Şasi Sistemleri Tekerlekler ve Lastikler Süspansiyonlar Direksiyon Sistemleri

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. SU TANKERİ VE ARAZÖZ 2013 A. GENEL BİLGİLER Su tankerleri ve arazözler, gereken durumlarda içme suyu veya temizlik amaçlı kullanılacak suyun belirli

Detaylı

SER VİS SÖZLEŞMELERİ

SER VİS SÖZLEŞMELERİ SERVİS SÖZLEŞMELERİ REFERENCE Bakım Sözleşmesi Renault Trucks Reference Servis Sözleşmesi aracın bakım işlemlerini içerir. (Motor, şanzıman ve diferansiyel yağ değişimleri, filtre değişimleri ve kontroller)

Detaylı

Web sitemizden Daima en güncel fiyat listelerine erişebilirsiniz.

Web sitemizden Daima en güncel fiyat listelerine erişebilirsiniz. Web sitemizden Daima en güncel fiyat listelerine erişebilirsiniz. Sipariş, bilgi ve teklif talepleriniz için Telefon: +90 () 76 9 Whatsapp: +90 (553) 077 9 www.universalelektrik.com.tr info@universalelektrik.com.tr

Detaylı

KOMMAR OTOMOTİV 2018 FİYAT LİSTESİ

KOMMAR OTOMOTİV 2018 FİYAT LİSTESİ 10.100 6552501813 Debriyaj Çatalı 154,59 10.101 9402500213 DEBRİYAJ ÇATALI MAKARALI MİLSİZ 139,64 10.102 6552501513 Debriyaj Çatalı 118,37 10.103 6502503813 Debriyaj Çatalı 185,85 10.104 6502501313 DEBRİYAJ

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri:

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri: Genel Genel GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Aletler Scania'dan uygun alet örnekleri: Parça numarası Tanımlama 99 309 Döndürme aleti 99 318 Motor desteği 99 502 Debriyaj bilyası aleti

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

EZ 17. Üst formda sıkılık:ez17. İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri

EZ 17. Üst formda sıkılık:ez17. İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri EZ 17 İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri Üst formda sıkılık:ez17 EZ17 kompakt ekskavatör, sınıfındaki en iyi performanslı Zero Tail modelidir.büyük hacimli Dizel motorla LUDV'nin (Yük Algılama Sistemi) ve

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T EX2 Güvenlik ışık perdesi verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T EX2 Güvenlik ışık perdesi verici Ürün no.: 68040312 MLC500T30-1200-EX2 Güvenlik ışık perdesi verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

İNTER OTOMOTİV SCANIA OCAK 2014

İNTER OTOMOTİV SCANIA OCAK 2014 NO REF NO PARÇA TANIMI RESİM S1228 1865178 1873209 R SERİ TAMPON ORTA PLASTİK YENİ TİP S1730 1865188 IZGARA PLASTİK TAMPON S1229 1923745 R SERİ TAMPON PLASTİĞİ YENİ TİP S1230 1923744 R SERİ TAMPON PLASTİĞİ

Detaylı

200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER

200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER 200 SERİSİ NOKTA DÖNÜŞLÜ MİNİ YÜKLEYİCİLER super boom nokta dönüşlü mini yükleyici teknik özellilkler boyutlar L G C J A B D H R T V W Q U P M E F K S üstten görünüş boyutlar L218 L220 L223 L225 L230 Genel

Detaylı

TEKNİK VERİLER TIGER 55 (2WD) 65 (2WD)

TEKNİK VERİLER TIGER 55 (2WD) 65 (2WD) Ürün Gamı TIER III HRT yeni nesil motor 12+3 vites Sürüngen vites 540-540ECO PTO 3.000kg hidrolik kaldırma kapasitesi Kabin seçeneği Üstün manevra kabiliyeti Performans ve yakıt ekonomisi TIGER 55 65 (2WD)

Detaylı

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler

Pnömatik sistemi ile ilgili genel bilgiler Tanımlamalar Aracın pnömatik sistemine ilişkin aşağıdaki tanımları ve konseptleri bilmek çok önemlidir: Basınçlı hava deposu Basınçlı hava deposu basınçlı hava içeren basınçlı bir depodur. Basınçlı hava

Detaylı

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52

WL52. Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL52 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Şantiyelerdeki klasik: WL52 WL 52 tekerlek yükleyici hiçbir şantiyede eksik olmamalıdır. Güçlü hidroliklere ek olarak, operatörlere uzun iş günlerinde dahi yorulmadan

Detaylı

Sõcak su sirkülasyon pompalarõ Standart Program

Sõcak su sirkülasyon pompalarõ Standart Program Tip Kitapçõğõ./- G HPK Sõcak su sirkülasyon pompalarõ Standart Program Kullanõm Alanlarõ Standart dizayn HPK pompalarõ, sõcak su veya kõzgõn õsõ transfer yağlarõnõn boru veya tank sistemleri ile transferinin

Detaylı

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Üstyapı uyarlama braketleri üstyapının ataşmanı için bir sistem olarak kullanılır. Kombinasyona bağlı olarak sert ataşmandan

Detaylı

Lastik Tekerlekli Mini Yükleyici 403. Maksimum Motor Gücü: 28kW (37.5BG) Maksimum Çalışma Ağırlığı: 2.115kg Maksimum Kova Kapasitesi: 0.

Lastik Tekerlekli Mini Yükleyici 403. Maksimum Motor Gücü: 28kW (37.5BG) Maksimum Çalışma Ağırlığı: 2.115kg Maksimum Kova Kapasitesi: 0. Lastik Tekerlekli Mini Yükleyici 403 Maksimum Motor Gücü: 28kW (37.5BG) Maksimum Çalışma Ağırlığı: 2.115kg Maksimum Kova Kapasitesi: 0.3m 3 PERFORMANS Her yer, her iş için kompakt performans Kompakt ölçüleri

Detaylı

EZ 80. Kompakt tasarım, güçlü performansla buluşuyor. İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri

EZ 80. Kompakt tasarım, güçlü performansla buluşuyor. İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri EZ 80 İzlenen Zero Tail Ekskavatörleri Kompakt tasarım, güçlü performansla buluşuyor EZ80, Wacker Neuson'un en büyük zero tail ekskavatörüdür. Kompakt boyutlar, azaltılmış yakıt tüketimi ve yüksek performans

Detaylı

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir.

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Tasarım Şasi salınım riskini azaltmak

Detaylı

MARKA VE OEM NUMARALARI SADECE TANIMLAMA AMAÇLI KULLANILMIŞTIR. SCANIA Sayfa 1

MARKA VE OEM NUMARALARI SADECE TANIMLAMA AMAÇLI KULLANILMIŞTIR. SCANIA Sayfa 1 S-02 001 AMORTİSÖR LASTİĞİ 339188 S-02 002 AKİS CONTA 114-124 S-02 003 AKÜ KAPAK LASTİĞİ 1529552 124 S-02 004 AKARDEON HORTUM 270142 111-112 S-02 005 AĞIR SERİ TAKVİYE TM. TK. BÜYÜK 1474732 124 S-02 006

Detaylı

PML Hattı KATALOGLARI

PML Hattı KATALOGLARI PML Hattı KATALOGLARI 2017-2018 İÇERİK ÜRÜN PML Hattı 3 Siparişe genel bakış PML Hattı 4 Pnömatik sıkıştırmalar 6 Serbest üretim için esnek ve modüler pnömatik mengeneler 6 Ağız, 3 PML Komple tamamladı

Detaylı