Aktivite Yardımı ve Gelişim Ödencesi [Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning]

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Aktivite Yardımı ve Gelişim Ödencesi [Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning]"

Transkript

1 Aktivite Yardımı ve Gelişim Ödencesi [Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning] İş piyasası programına katılıyor iseniz, aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilirsiniz. 25 yaşını doldurduysanız ya da işsizlik kasası şartlarını yerine getiriyorsanız aktivite yardımı, aksi halde ise gelişim ödencesi alırsınız. Her iki ödence için geçerli olan kuralları burada okuyabilirsiniz. Aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi nedir? [Vad är aktivitetsstöd och utvecklingsersättning?] Gelişim ödencesi nedir? [Vad är utvecklingsersättning?] 18 yaşını doldurmuş, ama 25 yaş altındaysanız ve işsizlik kasasının belirlediği şartları yerine getirmiyorsanız, iş piyasası programına katılmanız halinde gelişim ödencesi alabilirsiniz. İşsizlik kasası şartlarını yerine getiriyorsanız aktivite yardımı alırsınız. Haftada en fazla beş gün için gelişim ödencesi verilir. Gelişim ödencesi için hiç vergi ödemezsiniz, ayrıca bu gelir, emekli aylığı, yıllık izin ve hastalık parasına temel alınmaz. Aktivite yardımı nedir? [Vad är aktivitetsstöd?] 25 yaşını doldurmuş olmanız ve işsizlik kasasının belirlediği şartları yerine getirmeniz halinde, iş piyasası programına katıldığınızda aktivite yardımı alırsınız. Haftada en fazla beş gün için aktivite yardımı verilir. Aktivite yardımı için vergi ödersiniz ve bu gelir emekliliğe temel alınır, ama yıllık izin ve hastalık parasına temel alınmaz. 1 (13)

2 Aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilmek için ne yapmalıyım? [Hur gör jag för att få aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning?] Programa katıldığınız ya da ödence hakkı doğuran bir sebepten dolayı programa hiç katılmadığınız günler için ödence/yardım alırsınız. Sigorta Kurumuna ayda bir kez Försäkran aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning (FK5057) adlı beyan formunu gönderirisiniz. Sigorta Kurumuna sayfasından ya da numaralı telefondan bildirimde bulunabilirsiniz Sigorta Kurumunun adresli web sayfasında bu formu doldurun ya da numaralı self servis telefonundan formu istetebilirsiniz. Bildirim formunda programa katıldığınız ya da katılmadığınız günleri belirtmeniz gerekir. Gelişim ödencesi olarak ne kadar para alabilirim? [Hur mycket kan jag få i utvecklingsersättning?] Lise mezuniyet belgeniz olması ve tamgün üzerinden bir programa katılmanız halinde günde 142 kron alırsınız. Lise mezuniyet belgeniz olmaması ve tamgün üzerinden bir programa katılmanız halinde günde 48 kron alırsınız. 20 yaşını doldurduğunuz yılın 1 temmuz tarihinde size ödenecek para günde 142 krona çıkar. Gelişim ödencesi vergiden muaftır. Katıldığınız program yarım gün ise alacağınız para daha az miktarda olur. 2 (13)

3 Aktivite yardımı olarak ne kadar para alabilirim? [Hur mycket kan jag få i aktivitetsstöd?] İşsizlik kasasının belirlediği şartları yerine getirmeniz halinde, aktivite yardımınızın miktarı, aktivite yardımı için kullandığınız işsizlik kasası gün sayısına bağlıdır. Programınız tam gün üzerinden değilse ve başka ödence ve gelirleriniz varsa kural olarak aktivite yardımının miktarı da düşer. Aktivite yardımı alacak olan size ne kadar para ödeneceğini belirten bir yazı gönderilir. Alacağınız paranın nasıl hesaplandığı konusunda daha geniş bilgiler aşağıda yer almaktadır. İşsizlik kasası şartlarını yerine getiriyorsanız [Om du uppfyller villkoren för a-kassa] İşsizlik ödeneği [A- kassa] alabilmek için gereken koşullar İşsizlik ödeneği alabilmeniz için gereken koşullar mevcut ise, size verilecek etkinlik desteği [aktivitetsstöd] işsizlik ödeneği olarak alacağınız miktardan yola çıkarak hesaplanır. Eğer tam gün olarak bir programa katılıyorsanız ödeneğe/desteğe hakkınız olan dönemin ilk 100 gününde en fazla günde 910 kron alırsınız. Daha sonra en yüksek miktar 760 krondur. Bir gün için alabileceğiniz en düşük miktar ise 365 krondur. Etkinlik desteğinin günleri, A-kassa dan [İşsizlik ödeneği sandığı] işsizlik ödeneği almaya başlayacağınız günden itibaren hesaplanır. 3 (13)

4 Aktivite yardımı geçen süre zarfında azalır [Aktivitetsstöd minskas med tiden] Ödence aldığınız gün sayısı arttıkça alacağınız aktivite yardımı da azalır. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 80 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 70 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun 301 ve sonraki günler için, sabit gün paranızın en fazla yüzde 65 i size ödenir. 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa ödence miktarı daha yavaş azaltılır. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 80 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 70 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun 451 ve sonraki günler için, sabit gün paranızın en fazla yüzde 65 i size ödenir. Programa başladığınızda 25 yaş altında olan sizler için özel kurallar [Särskilda regler för dig som är under 25 år när du börjar i programmet] 25 yaş altındaysanız üç seviyeli ödemede başka kurallar geçerlidir. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 80 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 70 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun 201 ve sonraki günler için, sabit gün paranızın en fazla yüzde 65 i size ödenir. 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa ödence miktarı daha yavaş azaltılır. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 80 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun günleri arasında, sabit gün paranızın en fazla yüzde 70 i size ödenir. İşsizlik kasası ödence periyodunun 301 ve sonraki günler için, sabit gün paranızın en fazla yüzde 65 i size ödenir. İşsizlik kasası şartlarını yerine getirmiyorsanız[om du uppfyller villkoren för a-kassa] İşsizlik kasası şartlarını yerine getirmiyorsanız, tamgün programına katılmanız halinde alacağınız aktivite yardımı günde 223 krondur. 4 (13)

5 İş ve gelişim garantisi programına katılanlar için [För dig som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin] İş ve gelişim garantisi programına katılıyorsanız en fazla 450 gün için aktivite yardımı alırsınız. Daha önce gelişim ödencesi aldı iseniz, ödence gün sayısı bu süreye dahil edilir. İşsizlik kasası ya da Alfa-kasaya üye olursanız daha fazla miktarda aktivite yardımı alabilirsiniz [Du kan få högre aktivitetsstöd om du går med i a-kassan eller Alfa-kassan] Alfa-kasası, hangi branşta olduğuna bakılmaksızın herkese açık bir işsizlik kasasıdır. Alfa-kasaya başvurarak ya da herhangi bir işsizlik kasasına üye olarak şartları yerine getirdiğinizde, tamgün programına katılmanız durumunda aktivite yardımınızı günde en az 320 krona yükseltebilirsiniz. Alfa-kasa başvuru formlarını İş-Kur da bulabilirsiniz. Alfa-kasasına başvuru yapmak mı ya da başka bir işsizlik kasasına üye olmak mı istediğinizi İş-Kur a bildirmelisiniz. Alfa-kasa hakkında daha geniş bilgiyi adresinde bulabilirsiniz. Fonksiyon engelli genç iseniz [Om du är ung med funktionsnedsättning] Genç ve fonksiyon engelliyseniz ve iş piyasası programına 12 ay süreyle katılmış olmanız ve bir programa tamgün katılmanız halinde, günde en az 475 kron üzerinden aktivite yardımına hakkınız olur. Fonksiyon engeli ve iş piyasası programı hakkında daha geniş bilgiyi adresinde bulabilirsiniz. İşsizlik kasasına verdiğiniz bilgiler aktivite yardımınızı etkiler [Uppgifter till din a-kassa påverkar ditt aktivitetsstöd] Herhangi bir işsizlik kasasına üyeyseniz ve 25 hafta ya da daha uzun süreyle ödence almamış iseniz, üyesi olduğunuz işsizlik kasasına bazı bilgileri göndermeniz gerekir. Hangi bilgileri göndermeniz gerektiğini üyesi olduğunuz işsizlik kasasıyla irtibat kurarak öğrenin. Sigorta Kurumunun aktivite yardımınızı doğru hesaplayabilmesi için, programa başlamadan önceki süreye ait işsizlik kasa kartınızı en kısa zamanda işsizlik kasasına bırakmanız önemlidir. İşsizlik kasasına üyelik aidatı ödemiyorsanız [Om du inte betalar avgiften till a-kassan] İşsizlik kasasına üyelik aidatı ödemiyorsanız, bu durum işsizlik ödencesi şartlarını artık yerine getirmiyorsunuz anlamına gelebilir. Üyelik aidatı ödemesine son verdiğiniz için hakkınız olandan daha fazla aktivite yardımı aldıysanız bu parayı geri ödemekle yükümlenebilirsiniz. 5 (13)

6 Gelirleriniz aktivite yardımını etkileyebilir [Dina inkomster kan påverka aktivitetsstödet] Aşağıdaki gelirlerden herhangi birine sahipseniz aktivite yardımınız azalabilir. hastalık ya da aktivite ödencesi genel yaş haddinden emekli aylığı özel emekli ek aylığı özel dul yetim aylığı görev emekliliği iş kazası sigortasından yaşam tazminatı ana babalık parası rehabilitasyon parası maaş ya da başka iş imtiyazları, örneğin tazminat parası öğrenim yardımı, öğrenci bursu ya da Öğrenci Yardım Kurumundan (CSN) TUFF-ödencesi Hem yerleşim ödencesi hem de aktivite yardımını aynı anda alamazsınız. Aktivite yardımını azaltmayan gelirlere örnek [Exempel på inkomster som inte minskar aktivitetsstödet] Aktivite yardımınızı azaltmayan bazı gelirlere sahip olabilirsiniz. Bunlardan bazıları şunlardır: aktivite yardımı ile önceki maaşınız arasındaki ek maaş miktarı kira ek yardımı ikamet ek yardımı bakım yardımı sakatlık ödencesi yetim ve dullara prim aylığı özel sigorta şirketlerinden ödenen yaşam tazminatı emekli tasarruf hesabından yapılan ödemeler Aktivite yardımı ve bakım yardımı [Aktivitetsstöd och vårdnadsbidrag] Siz ya da diğer ebeveyn tarafından aktivite yardımı alınmaktayken, aynı anda bakım yardımı alamazsınız. 6 (13)

7 Olağan sorular [Vanliga frågor] Hastalanırsam ne yapmalıyım? [Vad gör jag om jag blir sjuk?] Hastalığınızın ilk günü Sigorta Kurumuna ve İş-Kur a hasta olduğunuzu bildirin. Program İş-Kur dışında başka bir kuruluşça düzenlenmişse oraya da hasta olduğunuzu bildirmeniz gerekir. Sigorta Kurumuna sayfasından ya da numaralı telefondan bildirimde bulunabilirsiniz. Hastalık bildiriminizden sonra Sigorta Kurumu tarafından evinize bir form gönderilir. Yedi takvim gününden fazla hasta kalırsanız ödence alabilmek için doktor raporu bırakmanız gerekir. Hastalandığımda hangi kural geçerlidir? [Vad gäller om jag blir sjuk?] Hastalanıp programa hiç katılmadığınız ilk gün ödencesiz gündür. Yani bu gün için ne aktivite yardımı ne de gelişim ödencesi alırsınız. Hastalık parasında olduğu gibi, aktivite yardımı ya da gelişim ödencesine hakkınız olup olmadığını Sigorta Kurumu değerlendirir. Yani, hastalık nedeniyle programa katılamadığınızda aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alırsınız. Programa paralel olarak çalışıyor iseniz, hastalık döneminin başlangıcında işveren tarafından hastalık maaşına da hakkınız olabilir. Önleme yönelik tedavi görmek için programa katılmamanız durumunda aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alamazsınız. Çocuğum hastalandığında hangi kural geçerlidir (VAB)? [Vad gäller om mitt barn blir sjukt (VAB)?] Evde bütün gün kalıp hasta çocuğunuza bakıyorsanız (VAB) bu günler için aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilirisiniz. Geçici ana babalık parasında geçerli olan aynı kurallar gereğince aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alırsınız. Evde kalıp hasta çocuğunuza baktığınızda aşağıdaki şu formlardan birini göndermeniz gerekir. Hasta çocuğa geçici olarak evde bakmak için aktivite yardımı/gelişim ödencesi beyan formu (FK6420). Hasta çocuğa geçici olarak evde bakmak için aktivite yardımı/gelişim ödencesi beyan formu, diğer ebeveyne devir için (FK6422). Bu formların hepsini sayfasında bulabilirsiniz numaralı servis telefonundan da formları isteyebilirsiniz. 7 (13)

8 Çalışıyorsam hangi kural geçerlidir? [Vad gäller om jag arbetar?] Programa katılmak yerine bir gün çalışırsanız o gün için hiçbir ödence alamazsınız. Programa katılmak yerine günün bir bölümünde çalışırsanız aktivite yardımı miktarı düşer. [Hur fungerar det om jag arbetar?] Hem programa katılıp hem çalışırsanız aktivite yardım miktarı düşürülmez. Çocuğum olacaksa ya da evlat edineceğimde hangi kural geçerlidir? [Vad gäller om jag ska få barn eller ska adoptera? Çocuk sahibi olacağınızda ya da evlat edineceğinizde 10 gün için aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilirsiniz. Bunun için çocuk sahibi olacağımda ya da evlatlık ediineceğimde aktivite yardımı/gelişim ödencesi beyan formunu (FK6424) doldurmanız gerekir. Bir yakınımın bakımını yapacağımda hangi kural geçerlidir? [Vad gäller om jag ska vårda en närstående?] Akrabalık/yakınlık parasında olduğu gibi, yakınınıza bakmak için programa hiç katılmadığınızda aktivite yardımı ya da gelişim ödencesine hakkınız olup olmadığını Sigorta Kurumu değerlendirir. Bulaşıcı hastalık taşıyorsam hangi kural geçerlidir? [Vad gäller om jag är smittbärare?] Bulaşıcı hastalık parasında olduğu gibi, bulaşıcı hastalık taşıyıcısı olduğunuz için programa hiç katılmadığınızda aktivite yardımı ya da gelişim ödencesine hakkınız olup olmadığını Sigorta Kurumu değerlendirir. 8 (13)

9 Tatilde ya da izin döneminde hangi kural geçerlidir? [Vad gäller vid lov eller ledighet från programmet?] Program düzenleyiciyle aranızda anlaştıysanız, kısa süreli ara verişlerde kural olarak aktivite yardımı ya da gelişim ödencesine hakkınız vardır. Aktivite yardımı ya da gelişim ödencesini hangi süre boyunca alabileceğiniz ise katıldığınız programın türüne bağlıdır. İş Piyasası Eğitimi [Arbetsmarknadsutbildning] İş piyasası eğitimine katılanların, eylül-mayıs arasındaki dönemdeki tatil izinlerinde aktivite yardımı ya da gelişim ödencesine hakları olabilir. Haziran-ağustos arasındaki dönemde tatil izinlerinde aktivite yardımı ya da gelişim ödencesini en fazla 10 gün süreyle alabilirsiniz. İş ve Gelişim Garantisi [Jobb- och utvecklingsgarantin] İş ve Gelişim Garantisi programına dahilseniz, oniki aylık dönem içinde toplam olarak en fazla 20 gün süreyle aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilirsiniz. Bu dönem programın başladığı tarih olarak hesaplanır. Peşpeşe birden fazla program dönemine yönlendirilmişseniz, oniki aylık dönemin başlangıcı, ilk program döneminin başladığı tarihtir. Ticari faaliyete başlama desteği [Stöd till start av näringsverksamhet] Ticari faaliyete başlama desteği programına dahilseniz, faaliyete ara verildiğinde aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi hakkınız olmaz. İş hayatı tanıtımı [Arbetslivsintroduktion] İş hayatı tanıtımı programına dahilseniz, faaliyete ara verildiğinde aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi hakkınız olmaz. Diğer iş piyasası politik programları [Övriga arbetsmarknadspolitiska program] Yukarıda belirtilenler dışında bir programa dahilseniz, örneğin pratik yaptığınız yerin kapalı olması gibi durumlarda geçici süreyle aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilirsiniz. Programa verilen ara İş-Kur tarafından kabul edilmiş olmalıdır. Haziranağustos yaz döneminde aktivite yardımı ya da gelişim ödencesini en fazla 10 gün süreyle alabilirsiniz. 9 (13)

10 Fonksiyon engelli genç iseniz [Om du är ung med funktionsnedsättning] [Om du är ung med funktionsnedsättning] Genç ve fonksiyon engelliyseniz, oniki aylık süre içinde programa 25 günlük ara verdiğinizde aktivite yardımı ya da gelişim ödencesine hakkınız olabilir. Önemli kişisel mazeretlerde izinli olmak [Ledighet för enskild angelägenhet av vikt] Önemli, kişisel mazeretlerde, program düzenleyhicisi tarafından kısa süre için izinli olduğunuzda aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi alabilirsiniz. Örneğin, cenaze töreni, tereke tespiti, doktor randevusu, taşınma, İş-Kur randevusu, işveren ziyareti ve sürücü belgesi sınavı gibi durumlar önemli özel mazeretlerdendir. Kural olarak en fazla üç gün izinli olup aktivite yardımı alabilirsiniz. Para ne zaman ödenir? [När betalas pengarna ut?] Aktivite yardımı ya da gelişim ödencesi aylık olarak dönem sonunda ödenir. Sabit ödeme günleri yoktur. Sigorta Kurumu kural olarak beyan formunun ulaştığı tarihten 14 gün sonra ödeme yapar. Paranız, normal şartlarda banka ya da plus ciro hesabına yatırılır. På Mina sidor på adresinde Benim sayfam bölümünde (Mina sidor) banka hesap numaranızı bildirebilirsiniz. Hesap numarası bildirimini beyan formunda da yapabilirsiniz. Paranın ne zaman ödeneciğine siz karar verebilirsiniz [Du kan själv bestämma när pengarna ska betalas ut] Beyan formunu ilk gönderdiğinizde yaklaşık olarak ne zaman ödeme yapılacağını kendiniz belirlersiniz. Bir aylık dönemden daha kısa bir süre için formu doldurursunuz ve böylece paranın elinize geçeceği tarihi belirlemiş olursunuz. Ödeme döneminizi sadece ilk kez bir defalığına etkileyebilirsiniz. Örnek [Exempel] Anna 1 ocak tarihinde bir programa başlıyor. Aktivite yardımını ayın 28 inden önce almak istediği için ilk forma 1-11 Ocak dönemini yazıp gönderiyor. Posta süresi üç gün olduğu için bu form Sigorta Kurumuna 14 Ocak tarihinde ulaşıyor. Ödeme süresi 14 gün olduğu için Anna nın parası 28 Ocak tarihinde eline geçmiş oluyor. Anna Şubat ayı ödemesini etkileyemez artık, onun için 12 ocak 11 şubat arası dönemini dolduruyor ve 28 Şubat tarihinde parası eline geçiyor. Daha önceki program dönemi sonunda aynı ya da yeni bir programa yönlendirilirseniz aylık ödemeler aynı şekilde devam eder. 10 (13)

11 İş hayatı tanıtımı [Arbetslivsintroduktion] Hastalık sigortasından artık ödence almadığınız zaman [När du inte längre får ersättning från sjukförsäkringen] Maksimum süreyle hastalık parası ya da hastalık ödencesi aldıysanız, hastalık sigortasından alınan ödencenin sona erdiğini gösteren belge formunu (FK7285) işsizlik kasasına göndermelisiniz. Bu formu Sigorta Kurumuna telefon ederek isteyebilirsiniz. İşsizlik kasasından size ödenen günlük para, daha önceki hastalık paranız ya da hastalık ödencesi aldıysanız tahmin edilen geliriniz temel alınarak saptanır. Para ne zaman ödenir? [När betalas pengarna ut?] Ayın 1-20 si arasında başlarsanız, yaklaşık aynı ayın 27 sinde paranız ödenir. Ayın i arasında başlarsanız, kural olarak bir sonraki ayın başlarında paranız ödenir. İlk ödeme için herhangi bir form bırakmanız gerekmez, bir sonraki ödemeden önce ödeme yapılan günler için beyan formunu bırakmış olmanız gerekir. İlk ödemeden sonraki ödemeler her ayın yaklaşık 27 sinde yapılır. Beyan formunu gönderdikten sonra ödeme yapılmasını tercih edebilirsiniz. Sigorta Kurumuna telefon ederek bilgi edinin. Sigorta Kurumu sonradan gözden geçirmektedir [Försäkringskassan prövar i efterhand] Ödeme size dönem başında yapıldığı için, örneğin izinli olduğunuz ya da devamsızlığınız nedeniyle size fazla ödeme yapılmış olabilir. Fazla ödeme yapılmış ise bu miktar sizden geri istenir. İş hayatı tanıtımı sonrasında [Efter arbetslivsintroduktionen] İş hayatı tanıtımından hemen sonra yeni bir programa başladığınızda paranızın en kısa zamanda elinize geçmesi için, Sigorta Kurumu ilk beyan formunuzu daha çabuk işlemden geçirir ve ödemeyi kural olarak devam rapor formunuzun ulaştığı tarihten yedi gün sonra yapar. İlk iki devam beyan formunuzu bir aydan kısa dönem halinde doldurma olanağınız da vardır. Böylece paranızın eline geçmesini uzun süre beklememiş olursunuz. 11 (13)

12 Diğer bilgiler [Övrig information] Şirket sahibi olanlar için vergi [Skatt för dig som är egen företagare] Şirket sahibi ve vergi karneli olsanız da Sigorta Kurumu vergi kesintisini yapar. Hem işveren hem ücretlilere mahsus vergi karneniz varsa ve işverenlere mahsus vergi karnenizi beyan etmek isterseniz bunu bize yazılı olarak bildirmelisiniz. Ocak ayında size kontrol bilgileri gönderilir. Kontrol bilgilerinde, Sigorta Kurumunun size yıl içinde ne kadar günlük ödeme (hastalık parası, aktivite yardımı vs.) yaptığı ve ne kadar vergi kesildiği bilgileri yer alır. Hastalık parasına temel alınan gelir [Sjukpenninggrundande inkomst] Bir programa başladığınızda hakkınız olan hastalık parasına temel alınan geliri program süresince muhafaza etmeye hakkınız vardır. Ama programa dahil olduğunuz süre içinde, hastalık parasına temel alınan gelire dayalı ödence alamazsınız. Bunun istisnası ana babalık ve rehabilitasyon parasıdır. Programı bitirdiğinizde ya da yarım bıraktığınızda, hastalık parasına temel alınan gelirinizi muhafaza etmek için işsiz olarak hemen İş-Kur a kaydınızı yapmalısınız. Program beraberinde işte çalışıyor ve geliriniz varsa, hastalık parası, geçici ana babalık parası ve diğer ödencelerde bu gelir temel alınır. Programa katıldığınızda iş gelirinizde olacak değişikliği hastalık parası vs. başvurusu yaptığınızda Sigorta Kurumuna bildirmelisiniz. Sigorta Kurumu ve İş-Kur denetleme yapar [Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen kontrollerar] Sigorta Kurumu ve İş-Kur, devam, devamsızlık konusunda belirsiz, belirli, habersiz ve rastgele denetimler yapmaktadır. Program düzenleyicisi olan kuruluş, programa devamsızlık durumunuzu istendiğinde Sigorta Kurumuna bildirmekle yükümlüdür. Sigorta Kurumu sizin verdiğiniz bilgileri de denetler. Gelir, işe devamsızlık, medeni hal veya ikamet yeri gibi konulardaki bilgiler denetlenebilir. Başka resmi kurumlarla aramızda veri alış verişi yapılmaktadır ve örneğin, Öğrenci Yardım Kurumu, işsizlik kasaları ve Vergi Dairesi ile eşgüdümlü veri kayıtları kullanmaktayız. Bilerek yanlış bilgiler vermek veya ödeme hakkını etkileyebilecek değişiklikleri bildirmemek suç teşkil edebilir. Sigorta Kurumu şüpheli bulduğu tüm parasal yardım suçlarını polise bildirir. 12 (13)

13 Daha fazla bilgi [Mer information] Bu broşür konuya ilişkin yasa metni değildir. Sigorta Kurumu web sayfasında kolayca ve çabucak bazı işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, hastalık bildirimi yapabilir, devamsızlık beyan formunu doldurabilir ve hesap numarasını değiştirebilirsiniz numaralı hizmet telefonumuzdan belge, form sipariş edebilirsiniz. Bazı bildirimlerde de bulanabilirsiniz. sayfası ve işsizlik kasanızın web sayfasında da daha fazla bilgi bulabileceğiniz aklınızda bulunsun. Sorular? [Frågor?] Sorularınız varsa, dijital asistanımız Hanna dan yararlanabilirsiniz. Sigorta ve hizmetlerimizle ilgili en çok sorulan sorulara cevap verir ve sizi doğru bilgiye yönlendirir numaralı telefondan doğrudan müşteri hizmetleriyle ve metin destekli telefonlar için dan Ulusal aracılık hizmetleriyle de konuşabilirsiniz. 13 (13)

Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning]

Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 01.07.2010 Geçici anababalık parası [Tillfällig föräldrapenning] 16 yaşını doldurmuş olan ve Bazı Fonksiyon Engellilere Verilen Destek ve Hizmet Hakkında Kanun

Detaylı

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg]

Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Çocuk ve Çocuk Ek Yardımı [Barnbidrag och flerbarnstillägg] Klicka här, skriv ev. Undertitel Çocuk yardımı, çocuk 16 yaşını dolduruncaya kadar ödenir. Ondan sonra, temelokula devam eden çocuklara süresi

Detaylı

Ana babalık Parası [Föräldrapenning]

Ana babalık Parası [Föräldrapenning] Ana babalık Parası [Föräldrapenning] Ana babalık parası, çalışmak yerine çocukları ile birlikte evde kalabilmeleri için ana babalara verilen ödenektir. Bu, çocuk başına toplam 480 gün süre ile ödenir.

Detaylı

Hastalık Parası [Sjukpenning]

Hastalık Parası [Sjukpenning] Hastalık Parası [Sjukpenning] Hastalık nedeniyle çalı amayacak durumda oldu unuz zaman Försäkringskassa dan [İsveç Sosyal Sigortalar Kurumu] hastalık parası alma hakkınız vardır. 15 aylık bir dönem içinde

Detaylı

Hastalık sigortası tazminatı kesildiği zaman ne olacağını belirten bilgiler

Hastalık sigortası tazminatı kesildiği zaman ne olacağını belirten bilgiler Hastalık sigortası tazminatı kesildiği zaman ne olacağını belirten bilgiler Turkiska Türkçe İsveç Parlamentosu hastalık sigortasıyla ilgili yeni kuralları içeren, hasta oldukları için tanınan maksimum

Detaylı

Sosyal Sigorta Sistemi Hakkında [Om socialförsäkringen]

Sosyal Sigorta Sistemi Hakkında [Om socialförsäkringen] Sosyal Sigorta Sistemi Hakkında [Om socialförsäkringen] Sosyal sigorta, İsveç in sigorta güvence sisteminin önemli bir parçasıdır. İsveç sosyal sigorta sistemi İsveç te yaşayan veya çalışan hemen herkesi

Detaylı

Çalı ma Gücünün Azalması Durumunda Aktivite Ödene i [Aktivitetsersättning] [Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga]

Çalı ma Gücünün Azalması Durumunda Aktivite Ödene i [Aktivitetsersättning] [Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 01.01.2010 Çalı ma Gücünün Azalması Durumunda Aktivite Ödene i [Aktivitetsersättning] [Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga] Aktivite ödene i, genç

Detaylı

Kimler konut ek yardımı alabilir? [Vem kan få bostadstillägg?]

Kimler konut ek yardımı alabilir? [Vem kan få bostadstillägg?] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 01.01.2010 Aktivite Ödeneği veya Erken Emeklilik Aylığı Alanlar İçin Konut Ek Yardımı [Bostadstillägg] [Bostadstillägg till dig som har aktivitetsersättning

Detaylı

Erken Emeklilik Ödene i [Sjukersättning]

Erken Emeklilik Ödene i [Sjukersättning] Försäkringskassa tarafından verilen bilgiler 21.08.2009 Erken Emeklilik Ödene i [Sjukersättning] Çalı ma gücünüz en az dörtte bir oranında sürekli biçimde dü mü ise erken emeklilik ödene i alabilirsiniz.

Detaylı

ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş

ğ ğ ş ğ ğ ğ ş ğ ğ ş ş ş ğ İ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Çocuğun bakımı için ie gitmediğinizde aağıdaki durumlarda anababalık geçici parası alabilirsiniz: Çocuk hastaysa veya bulaıcı hastalık kapmısa; Çocuğun normal bakıcısı hastaysa veya bulaıcı

Detaylı

Engellilik Ödeneği [Handikappersättning]

Engellilik Ödeneği [Handikappersättning] Engellilik Ödeneği [Handikappersättning] Kronik bir hastalık veya fonksiyon kaybı nedeniyle ekstra yardıma ihtiyaç duyuyorsanız veya ekstra giderleriniz varsa 19 yaşı üstünde olan sizlere engellilik ödeneği

Detaylı

Hangi statü altında çalışıyorsunuz?

Hangi statü altında çalışıyorsunuz? Hangi statü altında çalışıyorsunuz? Belçika da ücretli veya serbest çalışan statüsü altında çalışabilirsiniz. Bu iki statü, altında çalıştığınız statünün mevzuatına uyduğunuz sürece yasal bakımdan kusursuzdur.

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası İçindekiler Neden gönüllü sigorta yaptırmalısınız 2 Gönüllü sigorta kimler içindir? 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne kadar

Detaylı

Annelik İzninde Değişiklikler

Annelik İzninde Değişiklikler PL507 (Rev 3) Maternity leave changes - Turkish Annelik İzninde Değişiklikler Temel Özet 1 Hükümet çalışan anne babalara yardımcı olma konusunda kararlıdır. Annelik iznine ilişkin olarak meydana gelecek

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Anw geride kalanlar ödeneği Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler Anw geride kalanlar ödeneğinizi etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri dört hafta içerisinde bu form

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Çocuk parası Değişikliği bildirmek Ailevi durumunuzdaki değişiklikler çocuk parasını etkiliyebilir. Bu nedenle değişiklikleri, bu form ile dört hafta içerisinde bildiriniz. Hollanda dışında ikamet edenler

Detaylı

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU * Bu form Üniversiteler ile Lisede okuyacak/okuyan engelilere yönelik olduğundan bu şartı haiz olmayan başvurular dikkate alınmaz. *

Detaylı

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi 3- Gelir Beyanı ile ilgili olarak: a- Aile reisinin (Anne veya Baba yada

Detaylı

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Ebeveyn katkı payının hesaplanması ile ilgili bildiri Sayın Bay/Bayan! Sevgili Ebeveynler! Çocuğunuzun Hannover şehrine

Detaylı

GT 4c: Gelir Belgesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler ve Doğru Doldurulma Şekli

GT 4c: Gelir Belgesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler ve Doğru Doldurulma Şekli Stand: 27.11.2012 GT 4c: Gelir Belgesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler ve Doğru Doldurulma Şekli 1 Gelir Formunu Kimler Doldurmalı? Ücrete tabi programlara (saat 6 ila 8 ya da 16 ila 18 arası rehberlik, tatil

Detaylı

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISININ MÜŞTERI HIZMETLERINE HOŞ GELDINIZ Te-toimisto İstihdam ve ekonomik kalkınma ofisinin

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası İçindekiler AOW nedir? 2 Gönüllü sigorta neden gerekebilir 2 Gönüllü sigorta kimler içindir 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne

Detaylı

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 Genel Sağlık Sigortası nedir? Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi

Detaylı

Skåne de hastalık nedeniyle yapılan seyahatler

Skåne de hastalık nedeniyle yapılan seyahatler (2013 yılından itibaren geçerlidir) Skåne de hastalık nedeniyle yapılan seyahatler Skånetrafiken adlı kurumun sorumlulukları Skånetrafiken, Region Skåne kapsamında faaliyet gösteren, Skåne bölgesinde toplu

Detaylı

ALMANYA DA 2012 ARALIK AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER

ALMANYA DA 2012 ARALIK AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER ALMANYA DA 2012 ARALIK AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER 1. İstihdam Piyasası Çalışanların sayısı, Aralık 2012 de bir ay öncesine göre öenmli bir değişme

Detaylı

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Sida: 1 av 4 Turkiska Faktablad för arbetssökande Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet 2014-12 Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Yardım ve İşgücü

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı ÖN KAPAK İÇİ Hayalinizdeki emeklilik için BES BES geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. Çalışma hayatınızda elde ettiğiniz kazancı

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI Bireysel emeklilik sistemine giriş tarihinden itibaren En az 10 yıl sistemde kalmak kaydı ile 56 yaşını tamamlayan katılımcı EMEKLİLİĞE hak kazanır Sisteme

Detaylı

TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE SSK KANUNU AÇISINDAN ÜCRET BORDROSUNUN ÖNEMİ

TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE SSK KANUNU AÇISINDAN ÜCRET BORDROSUNUN ÖNEMİ TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE SSK KANUNU AÇISINDAN ÜCRET BORDROSUNUN ÖNEMİ Ali İhsan KAYMAK Vergi Denetmeni I-GENEL AÇIKLAMA: Gelir Vergisi Kanunu'nun 61. maddesine göre ücret, işverene tabi ve belirli

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ (ALO 170) Bilgi Notu 03.06.2014 1.

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ (ALO 170) Bilgi Notu 03.06.2014 1. Bilgi Notu T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ (ALO 170) 03.06.2014 1. GENEL BİLGİLER; 15 Kasım 2010 tarihinde 50 kişi ile hizmete başlayan Çalışma ve

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

TÜRK VERGİ SİSTEMİ DERS NOTU 3.DERS

TÜRK VERGİ SİSTEMİ DERS NOTU 3.DERS TÜRK VERGİ SİSTEMİ DERS NOTU 3.DERS III. ÜCRETLER Ücret, işverene tabi ve belli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar ile sağlanan ve para ile temsil edilebilen

Detaylı

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2018-11-15 AMAÇ : Maddi olanakları kısıtlı, ihtiyaç içinde bulunan dernek üyelerinin

Detaylı

Nuhoğlu Vakfı ndan kırtasiye yardımı talep etmenizin nedenlerini kısaca belirtiniz.

Nuhoğlu Vakfı ndan kırtasiye yardımı talep etmenizin nedenlerini kısaca belirtiniz. Nuhoğlu Vakfı ndan kırtasiye yardımı talep etmenizin nedenlerini kısaca belirtiniz. ÖNEMLİ NOTLAR: Kırtasiye yardımı isteğinde bulunacak üyelerin, bu formu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle

Detaylı

Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska)

Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska) 1(7) Informationsenheten Broschyren "Vi ger råd, stöd och behandling" på andra språk 2009 juli Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska) Elinizdeki bu yazı

Detaylı

DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER

DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER DOĞUM İZNİ ve DİĞER GÜNCEL DEĞİŞİKLİKLER DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI DOĞUM İZNİ Doğum öncesi Doğum Doğum sonrası 5+3 hafta 8+X Hafta Çoğul gebelik halinde 10 hafta Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan

Detaylı

Burs devam edilen kurumunun kendi bünyesinde kurulu bulunan burs komisyonu

Burs devam edilen kurumunun kendi bünyesinde kurulu bulunan burs komisyonu SPOR YARDIM ve VAKFI YÜKSEK BURS DUYURUSU Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü gören, Türkiye

Detaylı

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ AMAÇ : Maddi olanakları kısıtlı, ihtiyaç içinde bulunan dernek üyelerinin bakmakla yükümlü

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı.

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı. Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: Program Adı: İkametgâh Adresi: T.C SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ İlk

Detaylı

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINA KATILANLAR İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HAK KAZANIR MI?

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINA KATILANLAR İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HAK KAZANIR MI? İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINA KATILANLAR İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HAK KAZANIR MI? Gökhan BEDİR* 46 * ÖZ Kuruma kayıtlı işsizlerin yine Kuruma kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası İçindekiler Neden gönüllü sigorta yaptırmalısınız 2 Gönüllü sigorta kimin içindir 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne

Detaylı

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ

Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Herkes için bir hasta (patientförsäkring) sigortası TEDAVINIZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ TEDAVİNİZ SIRASINDA YARALANIRSANIZ Tedaviniz sırasında yaralanırsanız, Hasta Yaralanma Yasası [patientskadelagen]

Detaylı

TEMİZLİK ÜTÜ YEMEK YAPMA ÇAMAŞIR YIKAMA BULAŞIK YIKAMA

TEMİZLİK ÜTÜ YEMEK YAPMA ÇAMAŞIR YIKAMA BULAŞIK YIKAMA ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI TEMİZLİK ÜTÜ YEMEK YAPMA ÇAMAŞIR YIKAMA BULAŞIK YIKAMA Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenin: ALO 170 i arayarak evhizmetleri@sgk.gov.tr

Detaylı

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hannover Eyalet Başkenti Ocak 2017 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü - 01.08.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hanımefendiler ve

Detaylı

Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor!

Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor! Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor! 10 Soruda Yeni BES 1- Yeni BES te Vergi Avantajı nın yerini alacak Devlet Katkısı nedir? Yeni düzenleme ile Bireysel Emeklilik Sistemi nde Devlet Katkısı

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2014 TÜRKİYE 2015 İZMİR 2014 İZMİR 2015 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000 İSTİHDAM 25.933.000

Detaylı

Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır.

Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır. İşsizlik Maaşı Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır. - 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

Detaylı

Aktif İşgücü Hizmetleri İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

Aktif İşgücü Hizmetleri İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI Aktif İşgücü Hizmetleri İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI Aktif işgücü hizmetleri, İstihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ Gelir Testi nasıl başladı, kimler muaf? Sosyal Güvenlik Reformu ile tüm vatandaşların sağlık güvencesi kapsamına alınması 1 Ocak 2012 tarihinde başladı.

Detaylı

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr %25 DEVLET KATKISI 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr BES Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aktif çalışma hayatınız süresince yaptığınız tasarrufların uzun vadeli yatırıma yönlendirilmesini sağlayan,

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 SUNUM PLANI İşe Yerleştirme Hizmetleri İstihdam Teşvikleri Kısa Çalışma Ödeneği 2 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ 3 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ İş arayanların kayıtlarının

Detaylı

1. ÜCRETLĐ VEYA ĐŞVEREN TARAFINDAN BĐREYSEL EMEKLĐLĐK SĐSTEMĐNE ÖDENECEK KATKI PAYLARI VE SĐGORTA ŞĐRKETLERĐNE ÖDENEN ŞAHIS SĐGORTA PRĐMLERĐ

1. ÜCRETLĐ VEYA ĐŞVEREN TARAFINDAN BĐREYSEL EMEKLĐLĐK SĐSTEMĐNE ÖDENECEK KATKI PAYLARI VE SĐGORTA ŞĐRKETLERĐNE ÖDENEN ŞAHIS SĐGORTA PRĐMLERĐ Konu: Bireysel Emeklilik Sistemine ve Sigorta Şirketlerine Ödenen Katkı Payları ve Şahıs Sigorta Primleri Đle Anılan Kurumlarca Yapılacak Ödemelerin, 4697 Sayılı Kanun Hükümleri Kapsamında Değerlendirilmesi

Detaylı

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar Kimlerin Çalışma İzni İçin Başvurmasına Gerek Yoktur? Türkiye, 1951 Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşmesine koyduğu coğrafi kısıtlılık sebebiyle, Avrupa Konseyi üye ülkeleri dışından gelen sığınmacılar

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik Mavi Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik Mavi Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik Mavi Emeklilik Planı Önce Sen KAPAK İÇİ Hayalinizdeki emeklilik için BES BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES, güvenli bir sistemdir, NN Hayat ve

Detaylı

Ne zaman işsizlik ödeneği hakkına sahip olacaksın?

Ne zaman işsizlik ödeneği hakkına sahip olacaksın? Sida: 1 av 11 Ersättning vid arbetslöshet Information om arbetslöshetsförsäkringen 2013-09 Turkiska İşsizlik Ödeneği İşsizlik sigortası hakkında bilgiler. İşsizlik ödeneği nedir? İşsizlik sigortası, işsizlik

Detaylı

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir.

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından 2018-2019 eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. Koloğlu Holding Bursu, üniversitelerde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz olan

Detaylı

Elleriniz temiz mi? Hastalar ve ziyaretçiler için açıklayıcı bilgiler

Elleriniz temiz mi? Hastalar ve ziyaretçiler için açıklayıcı bilgiler Elleriniz temiz mi? Hastalar ve ziyaretçiler için açıklayıcı bilgiler Ellerin temiz olması enfeksiyon riskini azaltır Herkesin ellerinde bakteri bulunur. Eğer hastaysanız ya da tedavi oluyorsanız, enfeksiyona

Detaylı

2013 Yılında Geçerli Olacak Ücret Bordrosu Parametreleri

2013 Yılında Geçerli Olacak Ücret Bordrosu Parametreleri 2013 Yılında Geçerli Olacak Ücret Bordrosu Parametreleri Her yıl olduğu gibi, bu yıl da, ücret bordroların hesaplanmasına esas; gelir vergisi tarifesinden vergiden istisna kıdem tazminatı tavanına kadar

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

DESTEK DOKÜMANI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5921 Kabul Tarihi: 11/8/2009 MADDE 1 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

ONUR BAKIR HAKLARIMIZ VAR! İŞÇİ KADINLAR SORUYOR, EKMEK VE GÜL YANITLIYOR yılından 100 soru ve 100 yanıtta kadın işçilerin hakları

ONUR BAKIR HAKLARIMIZ VAR! İŞÇİ KADINLAR SORUYOR, EKMEK VE GÜL YANITLIYOR yılından 100 soru ve 100 yanıtta kadın işçilerin hakları ONUR BAKIR HAKLARIMIZ VAR! İŞÇİ KADINLAR SORUYOR, EKMEK VE GÜL YANITLIYOR 2018 yılından 100 soru ve 100 yanıtta kadın işçilerin hakları ÖNSÖZ 11 I. BÖLÜM / ÜCRET, AGİ, FAZLA MESAİ, TATİL GÜNÜ ÇALIŞMASI

Detaylı

1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ Sirküler Rapor 03.07.2013/146-1 1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 01.07.2013-31.12.2013 tarihleri arasında uygulanacak

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 2018-2019 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON SUNUMU Mevlana Değişim Programı Belgeler Burslar Konaklama, Ulaşım, Vize Diğer

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik VIP Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik VIP Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik VIP Emeklilik Planı Önce Sen KAPAK İÇİ Hayalinizdeki emeklilik için BES BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES güvenli bir sistemdir, NN Hayat ve

Detaylı

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2017)

TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU. ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2017) TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BİLGİLERİ (Ocak 2017) Tablo 1: 2017 Yılı Asgari Ücret Hesabı Asgari Ücret (Brüt) İşçiye Ait SGK Primi (%14) İşçiye Ait İşsizlik Sigortası

Detaylı

SİGORTALI HAYAT BEREKETLİ HAYAT

SİGORTALI HAYAT BEREKETLİ HAYAT Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey SİGORTALI HAYAT BEREKETLİ HAYAT NEME LAZIM DEME

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır!

EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır! EVDE ÇOCUK BAKIM HİZMETLERİ YOLUYLA KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ Çocuk Bakım Desteğiyle Sigortalı Çalış, Çalıştır! PROJE HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Ön Kayıt Yaptırdım

Detaylı

TBMM BAŞKANLIĞI Uzman Yardımcılığı Aday Başvuru Formu

TBMM BAŞKANLIĞI Uzman Yardımcılığı Aday Başvuru Formu TBMM BAŞKANLIĞI Uzman Yardımcılığı Aday Başvuru Formu UYARI 1. Doldurmaya başlamadan önce lütfen dikkatle okuyunuz. 2. Cevaplarınızı mürekkepli kalemle ve kitap harfleri ile okunaklı yazınız. 3. Bu forma,

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU / 20..

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU / 20.. T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU 20... / 20.. Açıklama: Burs başvurusu yapan adayların bu formu doğru ve eksiksiz doldurduktan sonra, ekleriyle birlikte, Biruni Üniversitesi

Detaylı

BURS BAŞVURU FORMU

BURS BAŞVURU FORMU BURS BAŞVURU FORMU 2017-2018 Açıklama: Burs başvurusu yapan adayların bu formu doğru ve eksiksiz doldurduktan sonra, ekleriyle birlikte, Biruni Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ne 31.07.2017

Detaylı

KGK BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVI 2019 / 1

KGK BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVI 2019 / 1 2019 / 1 11 Mart - 09 Mayıs 2019 Değerli Meslek Mensuplarımız ve Stajyerlerimiz, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK)tarafından yapılacak 2019/1. Dönem Bağımsız Denetçilik sınavlarına

Detaylı

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

TÜM BU İŞLEMLERİN ARDINDAN STAJINIZA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE İZLENECEK YOL DİKKAT Staj yapacak öğrencilerin programda okutulan dört dönem derslerini en az bir kez almış ve bu derslerin devam şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir.

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ İÇİN; ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ İÇİN; SAMİMİYET SÖZLEŞMESİ KRİTERLERİ BÖLÜM I: GENEL HÜKÜMLER MADDE 1: AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı; maddi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM Başkanlık Makamının

Detaylı

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA ADANA

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA ADANA EKLER 1- Burs başvuru dilekçesini (Form 1) doldurdum. 2- Burs başvuru formu (Form 2-3-4) doldurdum. 3- GEV burs koşullarını okudum ve imzaladım. 4- SGK dan anne ve baba adına ilişki durum belgesini aldım

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek AOW yaşlılık aylığı Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler, AOW yaşlılık aylığınızı etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri, dört hafta içinde bu form ile bize bildiriniz.

Detaylı

1991'LİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BURS BAŞVURU FORMU

1991'LİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BURS BAŞVURU FORMU 1991'LİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BURS BAŞVURU FORMU KİŞİSEL BİLGİLER FOTOĞRAF SON 6 AY İÇİNDE ÇEKİLMİŞ ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NUMARASI : DOĞUM TARİHİ / YERİ : KAN GRUBU : CEP TELEFONU NUMARASI

Detaylı

İşsizlik sigortası nedir, nasıl alınır?

İşsizlik sigortası nedir, nasıl alınır? On5yirmi5.com İşsizlik sigortası nedir, nasıl alınır? Kimler işsizlik sigortasından yararlanabilir, işsizlik sigortası hangi süre ile verilir, hangi durumlarda kesilir? Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2014 Çarşamba

Detaylı

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evde bakıma muhtaç yakını olup da evinde bu malül kişilere bakanlara evde bakım parası adı altında her ay net asgari ücret düzeyi kadar para vermektedir. Bu paranın

Detaylı

İŞ BAŞI EĞİTİM KURSLARI VE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI

İŞ BAŞI EĞİTİM KURSLARI VE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI İŞ BAŞI EĞİTİM KURSLARI VE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ERSİN UMDU E. SGK MÜFETTİŞİ İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMANI ersinumdu@gmail.com İşbaşı Eğitim Programı Nedir? Kurumumuz tarafından işsizliğin azaltılmasına

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /...

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /... ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Programı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası ( ) İkametgah Adresi STAJ YAPILAN İŞYERİNİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Telefon Numarası ( ) Faks Numarası

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1)

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) SGK İŞLEMLERİ SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) (01.10.2008 TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) 01.10.2008 den önce iştirakçi olup, 01.10.2008 tarihi itibarıyla 4c li sigortalıların emekli keseneğine

Detaylı

Sorular ve yanıtlar Okul öncesi eğitim & pedagojik Bakım ve gözetim

Sorular ve yanıtlar Okul öncesi eğitim & pedagojik Bakım ve gözetim Sorular ve yanıtlar Okul öncesi eğitim & pedagojik Bakım ve gözetim Enköping belediyesi Enköping belediyesi sınırları içindeki tüm çocuk ve gençlere kendilerini geliştirmeleri ve kendi geleceklerini en

Detaylı

PERSONEL BİLGİ ENVANTERİ

PERSONEL BİLGİ ENVANTERİ Değerli Mesai Arkadaşlarım, PERSONEL BİLGİ ENVANTERİ Şirketimiz her geçen gün sizlerin çok kıymetli emekleriyle büyümektedir ve gelişmektedir. Bu bağlamda hedeflerimize ulaşırken personel sayımızda hızla

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER

SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER SOSYAL GÜVENLİĞE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ÜCRETLER Bilindiği üzere, 01.10.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu nun 82 nci maddesinde, bu

Detaylı

İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU

İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Randevu Talep Edilen Şehir: o İstanbul o Ankara o İzmir o Gaziantep o Bursa Bu bölüm ATUS tarafından doldurulacaktır Tarih / İsim İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Bu formdaki cevaplarınız birebir konsolosluk

Detaylı

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER

İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER İŞKUR TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLER AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İŞGÜCÜ PİYASASI RAKAMLARI TÜRKİYE 2015 TÜRKİYE 2016 İZMİR 2015 İZMİR 2016 İŞGÜCÜ 28.786.000 29.678.000 1.746.000 1.745.000

Detaylı

DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI

DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLAE PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ ÖDENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURU FORMU VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE 1-CEP TELEFONU : 2-EV TELEFONU : MUHTACIN VEYA VELİSİNİN ADI VE SOYADI

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURU FORMU VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE 1-CEP TELEFONU : 2-EV TELEFONU : MUHTACIN VEYA VELİSİNİN ADI VE SOYADI VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURU FORMU VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE EK- 11 /../.. Genel Müdürlüğünüzün muhtaç engelliler ile yetim çocuklara verdiği aylıktan faydalanmak istiyorum. Aşağıdaki

Detaylı

İşsizlikle ilgili işlemler

İşsizlikle ilgili işlemler İşsizlikle ilgili işlemler İŞKUR a iş arayan olarak nasıl kayıt olunur? Kurumumuza kayıt yaptırmak isteyen iş arayanlar, ikamet ettikleri yerdeki İl Müdürlüğümüze T.C. kimlik numarasını belirleyen bir

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR 01 Nisan 2017 tarihi itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) kamu kurumlarının geçişi zorunlu olduğundan

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com I. GİRİŞ Ev hizmeti: Ev içerisinde yaşayan aile bireyleri tarafından

Detaylı

BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI

BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI SORULARLA VERGİ AVANTAJI Yasal Hakkınızı Kullanıyor musunuz? BES TE VERGİ AVANTAJI SORULARLA VERGİ AVANTAJI 1. Vergi avantajı nedir? Bireysel emeklilik sisteminde

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik Özel Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik Özel Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik Özel Emeklilik Planı Ozel Emeklilik Plani A4_R1.indd 1 29.01.2015 13:35 ÖN KAPAK İÇİ Ozel Emeklilik Plani A4_R1.indd 2 29.01.2015 13:35 Hayalinizdeki emeklilik için BES BES geleceğiniz

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek AOW yaşlılık aylığı Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler, AOW yaşlılık aylığınızı etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri, dört hafta içinde bu form ile bize bildiriniz.

Detaylı

Giderler & yardım hizmeti saatleri listesi

Giderler & yardım hizmeti saatleri listesi Giderler & yardım hizmeti saatleri listesi 1. Kaza nedeniyle uzmanlara gidilen ve gelinen kilometreler Uzmanın adi ve soyadı Posta kodu Tarih Toplam km ler Sürücü Toplam saatler Toplam km/ saat Uzmanlara

Detaylı

AÇIKLAMALAR İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRET VE UNSURLARININ HESAPLANMASI

AÇIKLAMALAR İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRET VE UNSURLARININ HESAPLANMASI AÇIKLAMALAR İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRET VE UNSURLARININ HESAPLANMASI Sözleşme ücreti; temel ücret, ikramiye, performans ücreti ve ilave ödemelerden oluşur. Temel ücret: Temel ücret tablosunda

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu TÜRKİYE İŞ KURUMU İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu 2018 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? İşbaşı Eğitim Programı, işsizlerimiz ve öğrencilerimizin mesleki deneyim ve tecrübe

Detaylı

https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ Soru: İşçi sendikasına üye olmanın şartları nelerdir? Cevap: a.15 yaşını doldurmuş olmak b. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde; bir iş sözleşmesine

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

İŞSİZLİK SİGORTASI. İşsizlik Sigortası Ödemeleri

İŞSİZLİK SİGORTASI. İşsizlik Sigortası Ödemeleri İŞSİZLİK SİGORTASI Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan sigortalılardan; hizmet akdinin sona erdiği tarihi izleyen günden itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimlerine veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr

Detaylı