Etik lkeler. Genel lkelere likin Esaslar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Etik lkeler. Genel lkelere likin Esaslar"

Transkript

1 Etik lkeler Genel lkelere likin Esaslar Genel lkeler Sermaye piyasası faaliyetlerinin, toplumsal ve ekonomik yararın artırılması, aracılık mesleinin saygınlıının korunması ve gelitirilmesi, dier aracı kurulular ve müterilerle olan ilikilerde adil ve dürüst davranılması ve haksız rekabete yer verilmemesi amacıyla, yasal ve idari düzenlemeler ile aaıda yer alan genel ilkeler dorultusunda sürdürülmesi gerekmektedir. Çalıanlar, devlet, devlete balı kurum ve kurulular, düzenleyici otoriteler ve aracı kuruluların faaliyetlerini yöneten meslek kuruluları tarafından çıkarılmı kanun, tüzük, yönetmelik ve düzenlemeleri bilmeli ve söz konusu yasal düzenlemelere balı kalmalıdırlar. Dürüst ve Adil Davranma lkesi Faaliyetler yürütülürken müteri çıkarları ve piyasaların bütünlüü göz önünde tutularak dürüst ve adil davranılması gerekir. Çalıanlar, kuracakları ilikilerde ve gerçekletirecekleri ilemlerde doru beyana dayalı ve mesleki gereklere uygun hareket ederek, Yatırım a ve piyasaya olan güveni zedeleyici hareketlerden özenle kaçınırlar. Mesleki Özen ve Titizlik lkesi Çalıanlar, yürüttükleri faaliyetler için teknik bilgi birikimini salarlar, meslek ile ilgili gelimeleri takip ederler ve bu konuda yapılacak düzenlemelere balı kalırlar. Bu yolla hem kendi hem de çalıma arkadalarının bilgisini sürekli olarak artırırlar. Saydamlık lkesi Mesleki faaliyetler sırasında kurulacak ilikilerde ve gerçekletirilecek ilemlerde ilgili tüm taraflar ve kamu kurum ve kuruluları, mevzuatın ve mesleki teamüllerin gerektirdii ekilde tam, doru, hızlı ve eit olarak bilgilendirilir. Kaynakları Etkin Kullanma lkesi Yatırım ın devamlılıını salamak ve müterilerin hak ve çıkarlarını korumak üzere, maddi, teknolojik ve beeri kaynaklar etkin ve verimli bir ekilde kullanılır. Rekabet ve Toplumsal Yararı Gözetme lkesi Mesleki faaliyetler, haksız rekabete yol açmayacak ekilde meslek adabını dikkate alarak yürütülür. Ticari amaçlarla birlikte toplumsal yarar ve çevreye saygı da gözetilir.

2 Kara Paranın Aklanması le Mücadele Sermaye piyasası faaliyetlerinin güven ve açıklık içinde yerine getirilmesini teminen, uluslararası ve ulusal mevzuat hükümleri çerçevesinde, kara paranın aklanması, yolsuzluk ve benzeri suçlarla mücadele konusunda üpheli ilemlerin belirlenmesi ve mevzuat çerçevesinde ilem yapılması için gerekli önlemler alınır, konuyla ilgili kurum ve kurulularla ibirlii yapılır, irket bünyesinde bu amaca yönelik önlemler alınır ve eitim programları düzenlenir. Müterilerle likiler Müteriyi Tanıma Kuralı Çalıanlar, müterilerle i ilikisi kurulmadan önce kendilerine ait kimlik bilgilerini alırlar ve mesleki faaliyetlerini yazılı sözlemeler çerçevesinde yürütürler. Ayrıca, müterilerin mali durumları, yatırım amaçları ve risk-getiri tercihleri konularında gerekli bilgileri edinirler. Müterinin, mali durumu, yatırım amaçları ve risk-getiri tercihleri konusunda bilgi vermek istememesi halinde, buna ilikin yazılı beyanını alarak sözlemeyle birlikte saklarlar. Müteri veri bankasında yer alan bilgiler düzenli olarak gözden geçirilir ve güncellenir. Müterinin yatırım amaçlarını, risk tercihini, mali durumunu ve yatırım yapma serbestisini etkileyecek türden deiiklikler mutlaka takip edilir ve müteriye de bu tarz bilgilendirmeleri yapması yönünde gereken uyarı yapılır. Müteri Talimatlarına Uyma Çalıanlar, müterileri ile imzaladıkları çerçeve sözlemenin sınırları içinde, müteri talimatlarına uygun ve müterinin çıkarlarını korumayı amaçlayan ekilde davranırlar. Müteri talimatlarının açık ve anlaılır olması için gereken önlemleri alırlar. Çalıanlar, müterilere ait sermaye piyasası araçları ve nakit üzerinde hak ve yetkileri olmaksızın kendileri veya üçüncü ahıslar lehine herhangi bir tasarrufta bulunamazlar. 1. Bilgi Verme Sözlemeler çerçevesinde müterilere sunulan hizmetlerle ilgili olarak yapılan ilemler ve bu ilemlerden doan ücret, komisyon ve masraflar ile karılıklı yükümlülükler ve bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde uygulanacak yaptırımlar hakkında müteriler doru, eksiksiz ve zamanında bilgilendirilir. Hizmet vermeye balanmadan önce müteriler, verilecek hizmetler, sunulacak bilgi ve tavsiyeler, yatırım yapılacak sermaye piyasası araçları ve muhtemel riskler, müteri ismine saklama uygulaması ve yatırımcıyı koruma ve dier düzenlemelere ilikin hususlarda bilgilendirilir. Müterilerin yatırım kararları verebilmeleri için sunulan bilgiler, güvenilir belge, destekleyici rapor ve analizlere dayandırılır. Bu belgelerde kesin bilgiler ile yoruma dayalı bilgilerin ayrımının açıkça anlaılmasına yönelik ifadelere ve bilgi kaynaklarına yer verilir. Müterilere, menkul kıymetler, sektör, sundukları hizmetler ve kendileri hakkında verdikleri bilgilerde abartılı, yanıltıcı ve yanlı anlaılmaya neden olabilecek ve yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının önceden saptanmı belirli bir getiriyi salayacaına dair garanti nitelii taıyan ifadeleri yazılı ve sözlü açıklamalarda kullanamazlar.

3 Bütün yatırımcıların bilgiye ulama hakları vardır. Genel olarak kamunun ulaabildii bilgi haricinde bir bilgiye ulaılması durumunda, çalıanlar hiçbir yatırımcı veya yatırımcı grubuna avantaj salayamazlar. 2. Müteri Menfaatleri Yatırım, faaliyetlerini sürdürürken müteri haklarını gözetir. Bu kapsamda; a) Müteriler ile imzalanacak sözlemelerde, müterilerin hak ve menfaatlerini zedeleyici ve iyi niyet kurallarına aykırı hükümlere yer verilemez. b) Müterilere yönelik hazırlanan aratırma raporlarını yayınlamadan önce Kurum lehine kullanılması halinde bu durumu aratırma sonuçlarıyla birlikte açık ekilde ve e zamanlı olarak duyurulur. c) Müterilerinin piyasa hakkında bilgisizlik ve tecrübesizliinden yararlanıp, alımsatım kararlarını etkileyerek Kurum lehine kazanç salanamaz.. d) Müteriye verilen hizmetler karılıı alınacak ücret, komisyon ve masrafların tarifeye balanmı olması durumunda, belirlenen tutar ve oranların üzerine çıkamaz. e) Gerek teknolojik gelime ve elektronik ortamda alım satım aracılıına paralel olarak gelien hizmetler, gerekse deien hizmet çeitleri nedeniyle her türlü hizmet ortamında ilem güvenliinin salanmasına ve müteri maduriyetlerinin önlenmesine yönelik gerekli teknik ve hukuksal önlemleri alır. 3. Çalıanların Müterilerle likileri Yatırım çalıanları, a) Kendileri ve yakınları adına müterilerden / üçüncü ahıslardan hediye ölçüsünü açıkça aan hediyeler kabul edemezler ve/veya müterilere / üçüncü ahıslara bu tür hediyeler veremezler. Aaıdaki haller bu kuralın istisnalarını oluturur: Makul ölçülerde i yemek ve ikramları, müteri ziyaretleri sırasındaki aırlamalar, Özel günlerde (bayram, yılbaı v.b) verilen makul deerdeki hediyeler, Kurumsal iletiim stratejisi dorultusunda, tanıtım amaçlı olarak daıtılan eantiyon malzemeleri, Akrabalık, evlilik ve sosyal ilikilerden ileri gelen ve i ilikileri ile hiçbir balantısı olmayan hediyeler. b) Görevlerinin yerine getirilmesinde politik düünce, kiisel yakınlık, antipati, garez ve bunlara benzer sebeplerle müteriler arasında ayrım yapamazlar. c) Yapmak istedikleri ite yasadıı kolaylık veya çabukluk salanması için müterilere ve/veya dier üçüncü ahıslara para veya mal veremezler. Bu tür bir durumla karılaıldıı takdirde, bir üst amiri yazılı olarak bilgilendirirler.

4 d) Müteriye, kendilerine veya aile bireylerine çıkar salamak amacı ile deerinin altında bir bedelle menkul veya gayrimenkul satın alamaz, sair kiisel menfaat isteyemez veya vaat ettiremezler. e) Varsa daha önceki iyerleri ve iyerlerindeki müterilerle olan ilikilerinde Yatırım ın çalıma ilkelerine göre hareket eder ve sermaye piyasasının saygınlıına zarar verecek eylemlerde bulunamazlar. f) Müterilerle borç-alacak, kefalet ve müterek hesap açtırmak (birinci dereceden akrabaları dıında) gibi etik ilkelerle badamayan ilikilere giremezler, gizli veya açık ticari ortaklık kuramazlar. g) Konumlarını kullanarak, gerek kendi i ortamlarından, gerekse müterilerinin i olanaklarından kiisel çıkar salayamazlar. h) Portföy yönetimi faaliyetleri dıında, müterilerden hisse senedi alım satım emri verme, ordino ve dier belgeleri imzalama, nakit ve menkul kıymet yatırma ve çekme, virman ilemi yapma gibi ilemlerin bir veya birkaçını içeren vekaletname alarak müteri adına ilem yapamazlar. 4. Çıkar Çatımaları Çalıanlar, müterileriyle olan ilikilerinde çıkar çatımalarından kaçınmak için gereken her türlü çabayı gösterirler. Çıkar çatımalarının önlenemedii durumlarda, öncelikle müterilerinin menfaatini gözetirler. Çıkar çatımalarının müterileri arasında olması halinde ise müterilerine adil ve tarafsız davranırlar. 5. Sır Saklama Çalıanlar, müterilerine ait kimlik bilgilerini ve faaliyetleri dolayısıyla örendikleri her türlü bilgiyi, bu konuda kanunen açıkça yetkili kılınan mercilerden bakasına açıklayamazlar. Dier Aracı Kurululara likiler Mesleki Sorumluluk, Dayanıma ve Bilgi Alıverii Yatırım, sermaye piyasasının salıklı bir ekilde gelimesi ve olası finansal suçların önlenmesi amacıyla dier aracı kurulular ile dayanıma içinde hareket eder. Sermaye piyasasının ve aracılık mesleinin gelitirilmesi temel hedefine dönük olarak yapılacak çalımalarda kullanılmak üzere Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluları Birlii bünyesinde oluturulacak bilgi bankası için yasal olarak sır kapsamında bulunmayan veriler açık, anlaılır ve öngörülen süre içinde salanır. Haksız Rekabetin Önlenmesi Çalıanlar, sermaye piyasasının dürüst, rekabetçi ve etkin bir yapı içinde gelimesi için üzerlerine düen görevi yerine getirirler. Bu çerçevede;

5 a) Dier Aracı Kuruluların ticari itibarlarını zedeleyecek ve adil alım-satım ilkelerini ihlal edecek ekilde davranamazlar. b) Müteri elde etmek amacıyla, dier Aracı Kuruluların faaliyetleri, verdikleri hizmetler ve mali gücü hakkında yanlı, yanıltıcı ve kötüleyici beyanlarda bulunarak dorudan veya dolaylı ekilde menfaatler salayamazlar. c) Kendilerinin veya yöneticilerinin özellikleri, faaliyetleri, müterilere verdii hizmetler, mesleki deneyim ve yeterlilikleri konusunda yanıltıcı açıklamalarda bulunamazlar. d) Bir menkul kıymetin deerine ilikin olarak elde ettikleri kamuya açıklanmamı bilgileri kullanarak kendileri ve/veya müterileri için ilem yapamazlar ya da bakalarını bu yönde ilem yapmaya sevk edemezler. e) Manipülatif ilem yapamazlar, bu tür ilemlerin yapılmasını engellemek için gerekli özeni gösterirler ve bu ilemlere bilerek imkan tanıyamazlar. f) Sundukları hizmetlerle ilgili olarak müterilerinden düzenlemelerde yer alan oran ve tutarların altında komisyon, ücret ve masraf alamazlar ya da bu sonucu dolaylı olarak douracak ekilde ilemlerde bulunamazlar. g) Dier aracı kurumların faaliyetlerini sürdürmelerini ciddi ekilde zorlatıracak veya kesintiye uratacak ekilde ekip halinde personel transferi yapamazlar. h) Yeni ie balayan personelin en son çalıtıı dier aracı kurumun müterilerine hizmet sunmak amacıyla irtibat kurması en az bir ay süreyle engelleyici önlemler alınır. i) Haksız rekabet sonucunu doruracak dier fillerde bulunmazlar. lan ve Reklamlar Yatırım, kendi mali yapısına, sunduu hizmet ve sermaye piyasası araçlarına ilikin duyuru, ilan ve reklamlarında dürüst ve gerçekçi olur, genel ahlaka uygun davranır. Reklamların müterileri aldatıcı, küçük düürücü, yanıltıcı veya deneyim ve bilgi noksanlıklarını istismar edici nitelikte olmamasına özen gösterilir. Duyuru, ilan ve reklamlarında dier aracı kuruluları ya da dier aracı kuruluların ürün ve hizmetlerini kötüleyen, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluları Birlii nin baka bir üyesinin ticari ününü dorudan ya da dolaylı olarak zedeleyen nitelikte ifade ve ibarelere yer vermekten kaçınılır. lan ve reklamlarda bir aracı kuruluun öteki aracı kurulutan daha güvenli olduu izlenimini yaratacak ifadeler ve görüntüler kullanılamaz. lan ve reklamlarda kullanılacak olan, ülke ekonomisine, sermaye piyasasına ve ilgili aracı kurulua ilikin sayısal veriler, yetkili makamlarca yayınlanmı ya da onaylanmı olmalıdır. Dier konularda, kaynak göstermek suretiyle ilan ve reklamlar verilebilir.

6 Menkul kıymetlerin alı ve satıına ilikin ilan ve reklamlarda yatırımcıları yanlı yönlendirecek ifadeler kullanılamaz. Çalıanlar, Genel Müdürlüün izni olmadan, Yatırım ın iletme politikası, sermaye piyasaları, sermaye piyasası faaliyetleri ve sır sayılan konularda yayın organlarına yazı yazamaz, demeç veremez ve herhangi bir kimseye bilgi veremezler. Çalıanlarla likiler Çalıanların Genel Nitelikleri Yatırım, çalıanlarının meslein toplumdaki saygınlıını gelitirmek amacıyla çalımalarını ve görevlerinin gerektirdii bilgi birikimi ve sorumluluk duygusuna sahip olmalarını gözetir. 1. Mesleki Yeterlilik Mesleki yeterlilik, üstlenilecek görevin gerektirdii eitim ve mesleki deneyimlerin faaliyetlerin yürütülmesine yetecek düzeyde olmasını ifade eder. Çalıanlar, mevzuatın öngördüü alanlarda gerekli lisansa sahip olmak için üzerilerine düen sorumlulukları yerine getirirler. 2. Mesleki Özen ve Titizlik Mesleki özen ve titizlik, dikkatli ve basiretli bir çalıanın aynı koullar altında ayrıntılara verecei önem, gösterecei dikkat ve gayreti ifade eder. Çalıanlar, kurulmu olan iç kontrol sistemi içinde mesleki özen ve titizlii gösterir. Yatırım çalıanları, a) Kendilerine verilen görevleri karılıklı uyum ve yardımlama içinde, gereken dikkat ve özeni göstererek zamanında, doru ve verimli ekilde yaparlar, irketin çıkarlarını koruyarak, irkete zararlı olan her türlü davranıtan sakınırlar. b) Yöneticilik görevi verildii takdirde, yönettikleri birimin düzenli çalımasından, bu konuda gereken tüm önlemlerin alınarak, ilerin astlarına daıtılıp zamanında sonuçlandırılmasından sorumludurlar. c) Çalıma arkadaları ve müterilerle ilikilerinde olduu gibi özel yaamlarında da, Yatırım ın itibarına uygun düecek bir ekilde davranırlar. Bu yüzden Kurum dıında da, Yatırım ın eref ve haysiyetine gölge düüren davranılardan kaçınırlar. d) Geçerli bir nedenleri olmadıı sürece görevlerine geç gelemez, görevlerinden izinsiz ayrılamaz, görev saatleri içinde baka ilerle uraamazlar. e) Yatırım a ait bilgi, belge ve dokümanların muhafaza edilmesinde azami özen ve dikkati gösterirler.

7 f) üzerinden Kurumun itibarına gölge düüren, asılsız ve yanıltıcı mesajlar göndermekten kaçınırlar. g) irketin usul ve mevzuat hükümleri ile yasalara göre açıkça suç sayılmayan hallerde amirlerinin yazılı ve sözlü emirlerine uyarlar. Ancak, emrin mevzuata aykırı olduu kanısına varan personel, görü ve inancını emri verene ifade ettikten sonra durum deimiyorsa, amirlerinin emri yazılı olarak vermesini takiben emri yerine getirdikten sonra durumu vakit geçirmeden bir üst makama bildirmekle yükümlüdür. h) Üstlerinin veya i arkadalarının eref ve namusuna dokunacak yalan beyanlarda ve bunları lekelemek kastı ile eref, haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve ikayetlerde bulunmaktan kaçınırlar. 3. Kariyer Geliimi Yatırım, tüm çalıanlarına görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli araçları, baarılı olabilmeleri için gerekli bilgiyi, becerilerini gelitirebilmeleri için gerekli eitim programlarını ve kariyer geliimleri için gerekli fırsatları salamaya özen gösterir. 4. Çalıanların Müteri Olarak likileri Çalıanlar dorudan ya da yakınları aracılııyla, Yatırım da veya dier kurumlarda hisse senedi alım satımında bulunamazlar. Çalıanlar Yatırım a borçlanamazlar. irket çalıanları, varsa daha önceki iyerleri ve bu iyerlerindeki müterilerle ilikilerinde Yatırım ın çalıma ilkelerine göre hareket ederler ve sermaye piyasalarının saygınlıına zarar verecek eylemlerde bulunamazlar. Dier bir aracı kurumun çalıanının Yatırım da hesap açtırması durumunda, hesabı açtıranın dier üyenin çalıanı olduunu bildirmesi ya da herhangi bir ekilde hesabın dier üyenin çalıanına ait olduunun örenilmesi halinde, bu bilginin, örenildii tarihten itibaren en fazla bir hafta içinde hesabın açıldıı zamanı da belirtmek suretiyle dier üyeye yazılı olarak bildirilmesi gerekmektedir. Meslek Kurallarına Uyulması Yatırım çalıanlarının yukarıda yer alan kural ve düzenlemeler haricinde, irket tarafından çıkarılan dier tüm Mevzuat, Genelge, Yönetmelik ve Prosedürler hakkında bilgi sahibi olma ve bunlara uyma sorumluluu vardır. Uymayanlara Personel Yönetmelii nin Disiplin ve Disiplin Cezaları Bölümü çerçevesinde ceza uygulanır.

8 Çeitli Hükümler Yatırım, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluları Birlii ve dier Kamu Kurum ve Kurulularıyla ilikilerinde dürüstlük ve saydamlık ilkeleri dorultusunda hareket eder, mevzuat gerei denetim ve kontrol amacıyla Birlik ve bilgi istemeye yetkili kurum ve kurulularca istenebilecek bilgi, belge ve kayıtların doru, eksiksiz ve zamanında iletilmesi konularında gereken özeni gösterir ve söz konusu elemanların çalımalarını kolaylatırıcı ekilde hareket eder.

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER ETK LKELER Türkiye Bankalar Birlii tarafından hazırlanan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun 15 Haziran 2006 tarih ve 1904 sayılı kararlı ile yayımlanan Bankacılık Etik lkeleri Bankamız tarafından

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ ETİK KURALLAR 1. AMAÇ Bu yönetmeliği amacı, İntegral Menkul Değerler A.Ş. nin tüm çalışanlarının ; yatırımcılar, rakip kurumlar, düzenleyici kuruluşlar ve birbirleri ile ola iş ve ilişkilerinde dürüst,

Detaylı

ETİK İLKELER Genel İlkelere İlişkin Esaslar 1. Genel İlkeler Bağımsızlık, Dürüstlük ve Adillik İlkesi Mesleki Özen ve Titizlik İlkesi

ETİK İLKELER Genel İlkelere İlişkin Esaslar 1. Genel İlkeler Bağımsızlık, Dürüstlük ve Adillik İlkesi Mesleki Özen ve Titizlik İlkesi ETİK İLKELER Genel İlkelere İlişkin Esaslar 1. Genel İlkeler Sermaye piyasası faaliyetlerinin, toplumsal ve ekonomik yararın artırılması, aracılık mesleğinin saygınlığının korunması ve geliştirilmesi,

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ ÜYELERİNİN SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜRKEN UYACAKLARI MESLEK KURALLARI

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ ÜYELERİNİN SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜRKEN UYACAKLARI MESLEK KURALLARI TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ ÜYELERİNİN SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜRKEN UYACAKLARI MESLEK KURALLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu düzenlemenin amacı;

Detaylı

GEDĐK YATIRIM ETĐK/ MESLEK KURALLARI YÖNETMELĐĞĐ I. BÖLÜM AMAÇ

GEDĐK YATIRIM ETĐK/ MESLEK KURALLARI YÖNETMELĐĞĐ I. BÖLÜM AMAÇ GEDĐK YATIRIM ETĐK/ MESLEK KURALLARI YÖNETMELĐĞĐ I. BÖLÜM AMAÇ Amaç Madde 1 - Bu yönetmeliğin amacı; sermaye piyasasının geliştirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlama ana hedefi doğrultusunda; tüm Gedik

Detaylı

Sigortacılık Etik İlkeleri

Sigortacılık Etik İlkeleri Sigortacılık Etik İlkeleri ETİK İLKELERİN AMACI Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigortacılık Etik İlkelerinin amacı; sigorta ve reasürans şirketlerinin, müşterileri, çalışanları, aracıları,

Detaylı

TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER

TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER Ek 7 Etik lkeler TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER GR Etik lkeler; Türkiye Halk Bankası A.. çalıanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalıma düzenine ilikin düzenlemeleri

Detaylı

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk TEKSTL BANKASI A.. Amaç ve Kapsam Tekstil Bankası A.. (Tekstilbank) bilgilendirme politikası; Bankacılık Kanunu ve bu kanuna ilikin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, stanbul

Detaylı

TÜRKĠYE DEĞERLEME UZMANLARI BĠRLĠĞĠ MESLEK KURALLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

TÜRKĠYE DEĞERLEME UZMANLARI BĠRLĠĞĠ MESLEK KURALLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar TÜRKĠYE DEĞERLEME UZMANLARI BĠRLĠĞĠ MESLEK KURALLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu düzenlemenin amacı; Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Üyelerinin; birbirleri

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ MESLEKİ ETİK İLKELER

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ MESLEKİ ETİK İLKELER İş Faktoring A.Ş., Finansal Kurumlar Birliği tarafından belirlenen Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Mesleki Etik İlkelerini benimsemekte ve faaliyetlerini buna uygun bir biçimde yürütmektedir.

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ( Vestel Elektronik veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI Amaç Brisa, hissedarlarıyla effaf ve yakın bir iletiim içinde olmayı ilke edinmitir. Bu kapsamda Brisa yönetimi stratejik planları uygulayıp,

Detaylı

FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ

FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ I. Giriş Faktoring Derneği (Dernek), faktoring şirketlerinin mesleki ve örgütsel alanda etik ilkelerine bağlı olarak çalışmaları zorunluluğu konusunda bir çerçeve oluşturmuştur.

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla kamuya

Detaylı

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021 TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL Büyükdere Cad.No:173 I. Levent Plaza A-Blok Kat:4 34394 I. Levent-stanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr stanbul, 11 Ekim 2004

Detaylı

Müşterilerine hizmet sunarken ulus, din, finansal ve toplumsal statü, cinsiyet gibi farklılıklar gözetmez.

Müşterilerine hizmet sunarken ulus, din, finansal ve toplumsal statü, cinsiyet gibi farklılıklar gözetmez. 43 1. GENEL HÜKÜMLER Madde 1. Amaç ve Kapsam Finansal Kurumlar Birliği ( Birlik ) üyesi şirketlerin, gerek birbirleri, gerek müşterileri ve hissedarları gerekse de çalışanları ve diğer kurumlar arasındaki

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politika, Doğan Grubu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki yaklaşımının açık bir şekilde belirtilmesini amaçlamaktır. Doğan Grubu

Detaylı

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ BANKACILIK ETİK İLKELERİ * I. Giriş Etik, insanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri,normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi

Detaylı

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ DAR KAPSAMLI SERMAYE PİYASASI MEVZUATI VE MESLEK KURALLARI DENEME SINAVI 1. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu na göre aşağıdakilerden hangisi yatırım fonu kurucusu olabilir? A) Yatırım Ortaklıkları B)

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu politikanın amacı, İntegral Menkul Değerler A.Ş. (Şirket) yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetleri sunarken müşterilerinin çıkarını ve piyasanın

Detaylı

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ 1-Görevin Yerine Getirilmesinde Kamu Hizmeti Bilinci Teftiş Kurulu Müdürlüğü Olarak, Hizmetin Yerine Getirilmesinde; -Sürekli gelişimi -Katılımcılığı -Saydamlığı -Tarafsızlığı -Dürüstlüğü -Kamu yararını

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 2 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi

Detaylı

TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1)

TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) 21 Ocak 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28889 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, makul bir ekonomik veya finansal

Detaylı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdakilerden hangisi yatırım hizmet ve faaliyetleri arasında yer almaz? A. Yatırım danışmanlığı B. Sermaye piyasası araçlarının halka arzında yüklenimde bulunmaksızın satışa aracılık edilmesi C.

Detaylı

DELTA MENKUL DEERLER A..

DELTA MENKUL DEERLER A.. sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2008 31 Mart 2008 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. 3. Dönem çinde

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri ÜNİTE VII KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Etik Davranış İlkeleri

Detaylı

PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1)

PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) Sermaye Piyasası Kurulundan: Amaç ve kapsam PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (VI-104.1) MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, makul bir ekonomik veya finansal bir gerekçeyle açıklanamayan, borsa ve teşkilatlanmış

Detaylı

A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 E) 30

A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 E) 30 1. Sermaye piyasası çalışanı, sermaye piyasasının onurunu ve müşterilerinin çıkarlarını kendi kişisel çıkarlarının üzerinde tutar; müşterilere açık, anlaşılır ve doğru bilgi verir ve hizmetleri zamanında,

Detaylı

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ İÇİNDEKİLER Gizlilik İlkesi... 3 Genel Kurallar... 4 Mesleki Gizlilik... 4 Müşteri Çıkarlarının Üstünlüğü ve Önceliği... 5 Yasal

Detaylı

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir:

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz

Detaylı

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Amaç ve Kapsam TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Madde 1 Bu Esasların amacı, aracı kurulu, portföy yönetim irketi, yatırım fonu, yatırım ortaklıı (menkul kıymetler, gayrimenkul

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1. Belli miktarda bir mal veya kıymetin ve bunların karşılığı olan paranın işlemin ardından el değiştirmesini sağlayan piyasalara ne ad verilir? A) Swap B) Talep piyasası C) Spot piyasa D) Vadeli piyasa

Detaylı

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu Tepe Güvenlik İş Etiği Kılavuzu Önsöz Tepe Güvenlik A.Ş. bu kılavuzda, günümüz profesyonel iş dünyasında benimsenmiş ve serbest rekabet düzeninin yürütülmesi bakımından kılavuz niteliğinde olan, kişiler

Detaylı

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 13-03-POL-002 MAYIS 2015 Versiyon 0. 0 İÇİNDEKİLER I. Politikalar... 3 1. Amaç ve Kapsam... 3 2. Müşteri Emirlerinin Kabulü Ve Gerçekleştirilmesine Yönelik Esaslar...

Detaylı

Bankacılık Etik İlkeleri (*)

Bankacılık Etik İlkeleri (*) I- Giriş Bankacılık Etik İlkeleri (*) Etik, bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, formları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaki açıdan araştıran ölçüler bütünüdür.

Detaylı

SUÇ GELRLERNN AKLANMASI VE TERÖRZMN FNANSMANI LE MÜCADELEDE BANKAMIZ POLTKASI

SUÇ GELRLERNN AKLANMASI VE TERÖRZMN FNANSMANI LE MÜCADELEDE BANKAMIZ POLTKASI TÜRKYE KALKINMA BANKASI A.. SUÇ GELRLERNN AKLANMASI VE TERÖRZMN FNANSMANI LE MÜCADELEDE BANKAMIZ POLTKASI NSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜÜ NSAN / 2006 GR... 1 I. AMAÇ... 1 II. KAPSAM... 1 III. MÜTERNN TANINMASI...

Detaylı

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ BÖLÜM 1: Etik Nedir? BÖLÜM 2: İş Etiği Kurallarımız. 1.Halka hizmet bilinci: 2. Dürüstlük ve tarafsızlık: 3. Saygınlık

Detaylı

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU Sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2009 31 Mart 2009 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. irket in Merkezi

Detaylı

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama LEM KURALLARI BLDRM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasasında gerçekletireceiniz hisse senedi ilemleri sonucunda kâr edebileceiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, ilem yapmaya karar vermeden

Detaylı

4. Aşağıdakilerden hangisi müşteri şikayetleri ile ilgili kayıtların, her bir şikâyete ilişkin asgari unsurlardan

4. Aşağıdakilerden hangisi müşteri şikayetleri ile ilgili kayıtların, her bir şikâyete ilişkin asgari unsurlardan Yatırım Kuruluşları 1. Aracı kurumların bir müşteriye açacakları kredi tutarı, genel işlem sınırı hesaplamasında kullanılan ortalama özsermaye tutarının % kaçını aşamaz? a. %10 b. %25 c. %35 d. %50 e.

Detaylı

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM ETİK KURALLARI

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM ETİK KURALLARI T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM ETİK KURALLARI (İdari İşler Amirliği, Güvenlik Amirliği, Atölye ve Garaj Amirliği) İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1-Görevin yerine getirilmesinde

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları 1. Aşağıdakilerden hangisi finansal piyasaların fonksiyonlarından değildir? A) Reel piyasaya kaynak sağlamak B) Sermaye birikimini oluşturmak C) Firmaların karşı karşıya kaldığı riskleri dağıtmak veya

Detaylı

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri # Soru Sonuç 1 Aşağıdakilerden hangisi TSPB 'nin Etik İlkeleri arasında sayılamaz? A Tutarlılık B Özen ve Titizlik C Sürekli Gelişim D Bağımsızlık, Dürüstlük ve Adillik E Sır Saklama 2 Anonim ortaklıkların,

Detaylı

"ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ"

ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ "ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ" Görevin yerine getirilmesinde kamu hizmeti bilinci: Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde; sürekli gelişimi, katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü,

Detaylı

YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM DANIŞMANLIĞI FAALİYETİ ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI

YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM DANIŞMANLIĞI FAALİYETİ ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM DANIŞMANLIĞI FAALİYETİ ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI 02.02.2015 A. Amaç Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. (Kurum) Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde yatırım

Detaylı

ETİK İLKELER POLİTİKASI

ETİK İLKELER POLİTİKASI 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Amaç Bu politikanın amacı, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. nin faaliyetlerinde uyulması gereken etik ilkelerin tanımlanması, sorumlulukların ve ilkelere uyumda gözetilecek esasların

Detaylı

İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI

İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İÇİNDEKİLER 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı... 1 2. Kabul Edilemez Davranışlar... 1 2.1 Kabul Edilemez Davranışların Bildirimi... 1 2.2 Kabul Edilemez Davranışların Sonuçlandırılması...

Detaylı

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8)

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Hazine Müsteşarlığı ndan: 27/04/2011 SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Bir şirketin yönetim kurulu, yöneticileri, ortakları

Detaylı

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama İş Etiği Kuralları 1. Amaç Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( EGCYO veya Şirket ) İş Etiği Kuralları, Şirket faaliyetlerini yerine getirirken başvurulacak bir davranış rehberi

Detaylı

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliin amacı; meslekteki bilimsel, teknolojik gelimelerle ve uygulama alanları ile ilgili olarak Üye Mühendislere verilecek

Detaylı

ICS 04.200.10 TÜRK STANDARDI TS EN OHSAS 18001/Mart 2001

ICS 04.200.10 TÜRK STANDARDI TS EN OHSAS 18001/Mart 2001 OHSAS 18001 SALII VE GÜVENL YÖNETM REHBER STANDARDI GR : Dünyada, üretim faktörünün temel öesi olan çalıanların salıı ve güvenlii endüstriyel gelimelere paralel olarak, ön plana çıkmaktadır. Salıı ve i

Detaylı

Taahhütname. Etik Kurallar

Taahhütname. Etik Kurallar Etik Kurallar Doküman No : 1. GRP 08.4.3 Yayın Tarihi : 141203 Revizyon No : 150121-002 Revizyon Tarihi : 13.10.2015 Doküman Revizyon Tarihçesi REVİZYON TARİHİ YAZAN REVİZYON NO REVİZYON AÇIKLAMASI 13.10.2015

Detaylı

YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI

YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İÇİNDEKİLER 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı 1 2. Kabul Edilemez Davranışlar 1 2.1 Kabul Edilemez Davranışların Bildirimi 1 2.2 Kabul Edilemez Davranışların Sonuçlandırılması

Detaylı

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI MADDE 1 01/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüe

Detaylı

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1 İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI 02.12.2014 149.v1 Mevzuat Uygunluk Müdürlüğü Onaylayan: Yönetim Kurulu İçindekiler 1. Amaç... 2 2. Dayanak... 2 3. Kapsam... 2 4. Tanımlar Ve

Detaylı

KURUMSAL ETİK POLİTİKASI

KURUMSAL ETİK POLİTİKASI T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL ETİK POLİTİKASI PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KOMİSYONU [ MART 2009 ] 1 KURUMSAL ETİK POLİTİKAMIZ; Görevlerimizi; tarafsızlık, dürüstlük ve adalet ilkeleri çerçevesinde yürütmektir.

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1 RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Nadir Metal Rafineri San. Ve Tic. A.Ş. nin

Detaylı

Araştırma Etiği İlkeleri

Araştırma Etiği İlkeleri Araştırma Etiği İlkeleri 1. Araştırmada kullanılan veriler ve elde edilen sonuçlar çarpıtılamaz. Elde edilmemiş sonuçlar araştırma sonuçlarıymış gibi gösterilemez. 2. Araştırmacılar; çalışmalarında yasa

Detaylı

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI 1. GİRİŞ İşbu Çıkar Çatışması Politikası (Politika), 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak Sermaye Piyasası Kurulu tarafından

Detaylı

Yapı Kredi Yönetim Kurulu

Yapı Kredi Yönetim Kurulu Sermaye Piyasaları İşlemleri Politikaları Yazan: Uyum Ofisi & Özel Bankacılık Pazarlama ve Ürün Yönetimi Onay tarihi: Onaylayan: Yapı Kredi Yönetim Kurulu Gözden Geçirme Tarihi: Versiyon: 1.0 Geçerlilik:

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin;

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; ! "! # $% & % & ' &! ' ( )* +$' #,*,-. / - Gecici Madde 3 Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; a)

Detaylı

4) Katılma paylarının satışı ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? 1) Üyeler, mesleki faaliyetleri sırasında

4) Katılma paylarının satışı ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? 1) Üyeler, mesleki faaliyetleri sırasında 1) Üyeler, mesleki faaliyetleri sırasında kuracakları ilişkilerde ve gerçekleştirecekleri işlemlerde ilgili tüm tarafları ve kamu kurum ve kuruluşlarını, mevzuatın ve mesleki teamüllerin gerektirdiği şekilde

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir.

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir. - 1 Bilgisayar Kullanma Taahütnamesi AMAÇ Bu i talimatının amacı aaıdaki gibidir : -- Çalıanlara irket bilgisayarlarının kullanımı için gerekli yol gösterici bilgiyi salamak. -- irkete ait bilgisayar ve

Detaylı

Şirketimiz tarafından sürdürülen faaliyetler ve sunulan hizmetler kapsamında ilgili yasal düzenlemeler paralelinde müşterilerin bilgilendirilmesine

Şirketimiz tarafından sürdürülen faaliyetler ve sunulan hizmetler kapsamında ilgili yasal düzenlemeler paralelinde müşterilerin bilgilendirilmesine Şirketimiz tarafından sürdürülen faaliyetler ve sunulan hizmetler kapsamında ilgili yasal düzenlemeler paralelinde müşterilerin bilgilendirilmesine yönelik gerekli bildirimlerin gerçekleştirilmesine; müşterilere

Detaylı

GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : TÜM ÜYELERMZE,

GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : TÜM ÜYELERMZE, GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : 09.11.2007 TÜM ÜYELERMZE, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun gereince, terörün finansmanının önlenmesine ilikin üpheli ilem bildirim yükümlülüünün

Detaylı

BLG SSTEMLERNN GÜVENLNE LKN OECD REHBER LKELER- GÜVENLK KÜLTÜRÜNE DORU

BLG SSTEMLERNN GÜVENLNE LKN OECD REHBER LKELER- GÜVENLK KÜLTÜRÜNE DORU BLG SSTEMLERNN GÜVENLNE LKN OECD REHBER LKELER- GÜVENLK KÜLTÜRÜNE DORU 14 Aralık 1960 tarihli ktisadi birlii ve Gelime Tekilat Anlamasının, özellikle 1b), 1 c), 3 a) ve 5 b) maddeleri uyarınca; 23 Eylül

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI Amaç ve Kapsam Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası 1. Amaç Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası Bu politika metni ile Şişecam Topluluğu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki taahhütlerinin ve bu konudaki yaklaşımının açık ve net

Detaylı

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU YÖN-İK-07 REV.NO : 00 YAYIN TARİHİ: 01.09.2009

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU YÖN-İK-07 REV.NO : 00 YAYIN TARİHİ: 01.09.2009 ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU YÖN-İK-07 REV.NO : 00 YAYIN TARİHİ: 01.09.2009 1 İGDAŞ İSTANBUL GAZ DAĞITIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU I. ETİK KURALLARIMIZ

Detaylı

nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amacı, Avcılar Belediyesi nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü nün kurulu, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalıma

Detaylı

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram Temel Düzey Eitim Proram Amaç : Sermaye Piyasas Kurumlarnda görev yapanlar veya bu görevlere atanacaklar, SPK nn düzenleyecei Lisanslama snavna hazrlama. Katlmclar Hisse Senetleri Piyasas Mü"teri Temsilcileri,Yatrm

Detaylı

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının

Detaylı

Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Amaç Madde 1. Bu Yönetmeliin amacı; Bilgi lem Müdürlüünün tekilat yapısını, hukukî statüsünü, görev, çalıma usul ve esaslarını belirleyerek, hizmetlerin daha

Detaylı

Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı mahiyetteki fiiller yüzde 50'si yüzde 25 yüzde 25 1/5

Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı mahiyetteki fiiller yüzde 50'si yüzde 25 yüzde 25 1/5 BİST'TE BORSA İŞLEMLERİNİN AÇIK, DÜZENLİ VE DÜRÜST BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMESİNE AYKIRI EMİR VE İŞLEMLER İLE BU NİTELİKTEKİ EMİRLERİ VEREN VEYA İŞLEMLERİ YAPAN YATIRIMCILARA UYGULANACAK TEDBİRLER HAKKINDA

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

B) Risk yönetim sistemine ilişkin iş akış prosedürleri ile yetki, görev ve sorumlulukları

B) Risk yönetim sistemine ilişkin iş akış prosedürleri ile yetki, görev ve sorumlulukları 1. Aşağıdakilerden hangisi risk yönetim birimi yöneticisinin görevleri arasında yer almaz? A) Risk limitlerinin aşılması durumunda alınması öngörülen önlemleri içermesi ve bu hususların yazılı iş akış

Detaylı

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. Ödenmi Sermaye: 11.173.366 YTL. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Sayfa No:

Detaylı

MERKEZĠ KAYIT KURULUġU ETĠK KURALLAR

MERKEZĠ KAYIT KURULUġU ETĠK KURALLAR MERKEZĠ KAYIT KURULUġU ETĠK KURALLAR 1- AMAÇ VE KAPSAM 1.1. Etik Kurallar Etik kurallar, MKK ve çalışanlarının görevlerini ifa ederken mevzuata uyum, gizli bilgilerin korunması, çıkar çatışmalarının önlenmesi

Detaylı

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri Çıkar Çatışması Politikası

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri Çıkar Çatışması Politikası Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri Çıkar Çatışması Politikası 1. GİRİŞ İşbu Çıkar Çatışması Politikası (Politika), 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ ŞİRKET DÜZEYİNDE S O S YA L D İ YA LO G E N İ Yİ UYG ULA M A YA

Detaylı

SOSYAL DYALOG HAYATINDA STRES. hayatında stres ile ilgili Çerçeve anlaması

SOSYAL DYALOG HAYATINDA STRES. hayatında stres ile ilgili Çerçeve anlaması SOSYAL DYALOG HAYATINDA STRES hayatında stres ile ilgili Çerçeve anlaması This project is organised with the financial support of the European Commission 1. Giri hayatında stres, uluslararası, Avrupa ve

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÜYELERİNİN ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÜYELERİNİN ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÜYELERİNİN ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI YÖNETMELİĞİ 1. KAPSAM VE AMAÇ Bu Yönetmelik, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği nin itibarı ve her üyenin statüsü ve mesleki

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1001 Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek

Detaylı

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI SERBEST MÜAVR MÜHENDSLK HZMETLER YÖNETMEL

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI SERBEST MÜAVR MÜHENDSLK HZMETLER YÖNETMEL TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI SERBEST MÜAVR MÜHENDSLK HZMETLER YÖNETMEL 2006 ENAZ ÜCRET KTABINDAN Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliin amacı, 27/01/1954 tarihli ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birlii

Detaylı

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE Sayfa No: 1 A- 1-RAPORUN DÖNEM : Faaliyet raporu, BOYASAN A. nin MART/2010 yılı faaliyetlerini kapsar. 2-ORTAKLIIN ÜNVANI : BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET A.. 3-DÖNEM ÇNDE YÖNETM VE DENETM KURULUNDA GÖREV

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PROSEDÜRÜ

KAMUYU AYDINLATMA PROSEDÜRÜ KAMUYU AYDINLATMA PROSEDÜRÜ 1. DAYANAK Bu Prosedür, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu nun ( Kanun ) 15 inci maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu ( SPKr/Kurul ) nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği

Detaylı

Bilgilendirme Politikası:

Bilgilendirme Politikası: Bilgilendirme Politikası: AMAÇ Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (Dentaş), sektörünün önde gelen saygın kuruluşlarından biri olarak ilgili kanunlara uyumlu olmak kaydıyla eşitlik, doğruluk, tarafsızlık,

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Sayfa No 1 / 145 TANIMI ve N GEREKLER 1. N KML Kadro Unvanı Müfetti Fiili Görev Unvanı Müfetti stihdam Türü (Statü) Memur Tarih Kod No 2. E LKN BLGLER 2.1. in Özeti...belediyesi; faaliyet ve ilemlerinde

Detaylı

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Sermaye Piyasası Kurulundan: Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Seri : VIII No : BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve

Detaylı

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU Atlantis Yatırım Ortaklıı A.. nin Kurumsal Yönetimin Ana Hatları aaıdaki yer almaktadır. irketimizin yönetimi için ana çerçeveyi oluturmaktadır. 01. KURUMSAL YÖNETM

Detaylı

KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN

KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN KURUMSAL T BAR tibar alglamalardan oluur. Kurumsal itibar, bir kuruma yönelik her türlü alglamann bütünüdür. Kurumsal itibar; sosyal ortaklarn kurulula ilgili

Detaylı

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder.

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3. Alım Satım Aracılığı Faaliyeti Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3.1. Emir İletimine Aracılık

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı.

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006 çindekiler: Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. YILLIK ALI VE SATILARIN FORMLAR LE BLDRLMES HAKKINDA TEBL YAYIMLANDI

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM: Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgilendirme politikasının amacı Sermaye piyasası Mevzuatı, ilke kararları ve Kurumsal Yönetim

Detaylı