TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER"

Transkript

1 Ek 7 Etik lkeler

2 TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER GR Etik lkeler; Türkiye Halk Bankası A.. çalıanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalıma düzenine ilikin düzenlemeleri içermektedir. Bu ilkelerin amacı çalıanlar, müteriler ve kurum arasında doabilecek her türlü anlamazlık ve çıkar çatımasını engellemektir. Bu kurallara aykırı tutum ve davranılar disiplin yönetmelii gereince deerlendirilecek olup, çalıanlarımızdan beklentimiz, bu kuralların kapsamadıı durum ve artlarda saduyu ve iyiniyet kurallarına göre hareket etmeleridir. ahlakı ilkeleri dorultusunda çalıanlarımız; Tüm i ilikilerinde haysiyetli, erefli ve dürüst davranmalıdır. Sorumluluklarını yerine getirirken, Türkiye Halk Bankası nın saygınlıını zedeleyecek her türlü kiisel davranı ve tutumdan kaçınmalıdır. Görevleri ile ilgili konularda, kanun, tüzük, yönetmelik ve düzenlemeleri detaylı olarak bilmeli ve bunlara balı kalmalıdır. Halka açık olmayan bilgileri, bilmesi gereken kiiler dıında üçüncü ahıslara hiçbir ekilde açıklamamalıdır. Çalıma artlarının düzenlenmesi, i disiplininin korunması ile ilgili olarak çıkarılacak emir, yönetmelik, prosedür ve talimatları günü gününe takip edip, incelemeli ve bunlara uygun davranmalıdır. Bilinen veya üphelenilen kural ihlallerini, herhangi kiisel bir önlem almadan önce yöneticisi veya nsan Kaynakları Bölümünün dikkatine sunmalıdır. Siyasi, sosyal ve dini görülerini asla çalıma ortamında ifade etmemelidir.

3 Herzaman i ortamına uygun, sade ve ık olmalı, kurumun ciddiyeti ile badamayacak spor veya abiye ile siyasi veya dini anlam veya toplumsal görüü ifade eden giysiler giymekten mutlak suretle kaçınmalıdır. Kurumumuzda, kadın-erkek eitliine, saygısına ve genel ahlak ile toplumda kabul görmü ahlaki davranılara aykırı davranmamalıdır. Çalıanların bu ilkelerle düzenlenmi olan kurallara uygun davranmasından ube veya birim yöneticileri 1. Derecede sorumludur.

4 BÖLÜM I. ÇIKAR ÇATIMALARI ANA LKE Çalıanlarımız kurumdaki görev ve yetkilerini hiçbir ekilde kiisel ve özel çıkar salamak üzere kendilerinin, ailelerinin veya 3. ahısların yararına kullanamazlar. 1) ÖDEME/ HEDYE KABUL YASAI Çalıanlarımız, kurum ile i yapan 3.ahıslardan hiçbir ekilde kiisel bir ödeme veya hediye talep veya kabul edemezler ve bu anlamı douran davranılarda bulunamazlar. 2) MÜTERLERE VERLECEK HEDYELER Müterilere verilecek hediyelerin taraflar arasında bir çıkar çatıması yaratmayacaından emin olunmalıdır. Bu dorultuda verilecek hediyeler için aaıdaki kurallar belirlenmitir. Yıl sonlarında veya özel günlerde Banka tarafından belirlenen ilkeler dorultusunda müterilere hediye verilebilir. Hiçbir ekilde ve miktarda parasal ödeme yapılamaz. Verilen hediyelerin kurumun içinde yer aldıı herhangi bir i veya anlamayla ilgili karı tarafı etkilemek amacını taımaması gerekmektedir. 3) KURUMSAL ÖDEMELER VE SYAS ÇERKL BAILAR Kurumun faaliyetlerinin devamı ile ilgili veya kurum yararına olabilecek herhangi bir kararın etkilenmesi amacıyla hiçbir ekilde hiçbir devlet yetkilisine, siyasi parti adaylarına kurumsal bir ödeme yapılamaz, hediye verilemez. 4) KSEL SYAS ÇERKL BAILAR Kurumun faaliyetlerinin devamı ile ilgili veya Kurum yararına olabilecek herhangi bir kararın etkilenmesi amacıyla hiçbir ekilde hiçbir devlet yetkilisine, siyasi parti adaylarına kiisel ödeme, yardım veya baıta bulunulamaz. Kurumu temsil anlamına gelecek ekilde siyasi toplantı ve gösterilere katılınamaz. 5) BORÇLANMA LE LGL DÜZENLEMELER Kurum çalıanları yalnızca kanuni olarak yetki verilen ve kredi ve borç para verme ilemleri için kurulmu kurum ve kurululara borçlanabilirler.

5 6) EK Kurum çalıanları gerek i günlerinde, hafta tatilinde, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde ve gerekse de yıllık ücretli izin günlerinde ikinci bir ite çalıamazlar. Çalıanlarımız kendilerine ücret ödenmesini gerektirecek danımanlık veya benzeri bir pozisyon sözkonusu olduunda mutlaka nsan Kaynakları Bölümünün yazılı onayını almalıdırlar. Ancak çalıanlarımız kurumdaki görev ve sorumluluklarını aksatmayacak ekilde gönüllü (kanuni yollarla kurulmu yardım kuruluları, dernekler veya sivil toplum örgütleri vb.) faaliyetlerde bulunabilirler. 7) MÜTERLERLE VEKALET ANLAMALARI Çalıanlar dorudan veya dolaylı olarak müterilerden (eer yakın akrabalar veya aile üyelerinden biri deilse) hiçbir ekilde miras veya vasiyet kabul edemezler. Portföy yönetimi ilemleri dıında, müteriyi kanunen temsile yetkili vasilik görevini üstlenemez ve müteriye vekalet edemezler, müterinin hesapları üzerinde kendilerini yetkili konuma getirecek bir vekalet üstlenemezler. 8) KSEL YATIRIMLAR Çalıanlarımız kiisel yatırımlarını yönlendirirken, kurumdaki görev ve sorumlulukları ile olası herhangi bir çıkar çatıması yaratacak firmaların hisse senetleri veya dier yatırım araçları ile kiisel yatırım yapamazlar. BÖLÜM II. BLG AKIINI DÜZENLEYC KURALLAR ANA LKE: Kuruma ait her türlü bilgiler gizlilik esasına haiz olup, bu bilgilerin 3. ahıslara aktarılması ve ticaretinin yapılması yasaktır. 1) KURUMA AT BLGLER Kuruma ait özel ticari sırlar, mali bilgiler, müteri-çalıan bilgileri ve çalıılan süre içinde derlenen tüm bilgiler, materyaller, programlar ve dökümanlar, bilgisayar ve telekomünikasyon sistemleri, hardware-software ve tüm dier düzenleme ve uygulamalar ile çalıanların kurumdaki çalıma süreleri içerisinde yapmı oldukları tüm iler, anlamalar ve gelitirdikleri ürünler gizlidir ve kurumun mülkiyeti altındadır. Bu tür döküman, bilgi veya araçların izin verilen ve kurumdaki görevin gerektirdii durumlar haricinde, kiisel ve özel çıkarlar için veya üçüncü ahıslar, kurum ve kurulular yararına, kurumda çalıılan süre içinde veya daha sonrasında kullanılması kesinlikle yasaktır. Buluların patent hakkı kuruma aittir.

6 2) BLG TCARET YASAI Kuruma, müterilerine veya ilemlerine ait her türlü gizli bilgiye sahip olan çalıanlarımızın bu bilgileri hisse senedi vb. mali enstrümanların alım satımında kullanarak kiisel çıkar salamaları veya bu bilgileri uygunsuz yollarla 3. ahıslara aktarmaları mutlak suretle yasaklanmıtır. Bu kural çalıanlarımızın görev süresince edindikleri tüm bilgiler için geçerli olacaktır. 3) BLG SSTEMLER Hangi amaçla (kiisel veya ile ilgili) olursa olsun kurumda gelitirilen veya dıarıdan satın alınan hiçbir software yetkisiz ve izinsiz olarak kullanılamaz ve kopyalanamaz. 4) ELEKTRONK VEYA DER BLGLERN GZLL Çalıanlarımızın kiisel ve özel nitelii olan bilgileri hazırlamak, saklamak veya göndermek için kurumun ekipman, sistem veya sistemini kullanmamaları esastır. Ancak, kullanılması durumunda kiisel bilgilerinin gizliliinden feragat etmi sayılacaklar ve kurumun denetim ve güvenliinden sorumlu çalıanlar, bu tür bilgileri inceleme hakkına sahip olacaklardır. 5) MAL BLGLER Kurumun tüm kayıtları gerçei tam ve doru biçimde yansıtacak ekilde genel kabul görmü muhasebe prensiplerine uygun olarak yapılır. Tüm ilemler, kontroller, borçlar ve alacaklar, kazançlar ve harcamalar mutlaka gerektii ekilde kaydedilmeli ve raporlanmalıdır. Gizli ve kayıt dıı hiçbir anlama ve kontrat yapılamaz. Kazanç veya mal elde edilemez. Herhangi bir ilem veya hesapla ilgili hiçbir ekilde yanlı, fiktif veya yanıltıcı kayıt tutulamaz. 6) RAPORLAMALAR Kurumun mali durumu, operasyonların kanuna uygunluu v.b. konularda düzenli olarak kanunen yapılması zorunlu olan tüm raporların doru ve eksiksiz hazırlanması esastır. Yetkili makamlardan veya denetimcilerden bu tür bilgilerin saklanması, bilgilerde tahrifat veya deiiklik yapılması kesinlikle yasaktır. 7) MEDYA ARATIRMALARI VE RÖPORTAJ TALEPLER Medyada (gazete, dergi, televizyon v.s.) kullanılacak her türlü röportaj veya açıklama talepleri mutlaka Reklam ve Tanıtım Birimi tarafından koordine edilip cevaplandırılacaktır. Çalıanlar, Genel Müdürlüün izni olmadan kurumla ilgili konularda, yazılı, sözlü, görsel basına hiçbir açıklama yapamaz. Kongre, konferans, seminer gibi bakaları tarafından tertip edilen toplantılarda konuulması, tebli sunulması veya panelist olunması için, nsan Kaynakları Bölümünün yazılı onayı gerekir. Keza onaysız olarak kurumdaki unvanlar kullanılarak, makale, yazı, resim hazırlanamaz.

7 BÖLÜM III. MÜTERLERLE LKLER ANA LKE: Çalıanlar kurumun faaliyet alanına giren konularda müteriler adına hareket edemez. Onları temsil ile onlar adına kurumun zararına olabilecek ilem yapamazlar. 1) LETM Müterilerimizle veya dier kurumlarla kurulan iletiimde verilen bilgilerin yanlı, yanıltıcı ve abartılı olmasından mutlak surette kaçınılmalıdır. 2) FYATLAMA Kurumun sunduu tüm ürün ve hizmetlerin fiyatlandırılmasında çalıanlarımız kurum içi düzenlemelere ve bu konuyla ilgili yasal zorunluluklara uymakla yükümlüdürler. 3) MÜTER KAYETLER Müterilerimizin kurum ürün ve hizmetleri ile ilgili her türlü ikayetleri hızlı ve doru bir ekilde gereken yerlere yönlendirilmelidir. Kurumun saygınlıını etkileyebilecek derecede ciddi ve olaan dıı her türlü ikayet gecikmeksizin ilgili birim yöneticilerine iletilmelidir. 4) GAYR HUKUK MÜTER LKLER Müterilerimize kanunlara uymayan herhangi bir ilem gerçekletirmelerinde yardımcı olmak kesinlikle yasaktır. 5) MÜTERLERLE LGL YASAL SORUTURMALAR Yetkili makamlar tarafından, müterilerimize yönelik olarak istenilen bilgiler ancak ilgili Birimin onayı dahilinde verilebilir. 6) REKABET YASALARINA AYKIRI LEMLER Çalıanlarımız hiçbir koulda rakiplerle fiyatlama ve pazarlama politikalarını etkileyebilecek anlamalar içinde yer alamaz. 7) HUKUK KONULAR Çalıanlarımızın, hangi sebeple olursa olsun (tanık olarak dinlenmek üzere veya suçlanan taraf olarak), herhangi bir kanuni veya resmi soruturmaya dahil olmaları, tutuklanmaları, sorgulamaya alınmaları veya mahkum edilmeleri halinde derhal yöneticilerini ve nsan Kaynakları Bölümünü yazılı olarak bilgilendirmeleri gerekmektedir.

8 Çalıanlarımız eer kanunen zorunlu kılınmamısa kurumun saygınlıını, devamlılıını ve yürütülen ileri etkileyecek konularda tanıklık edemez, 3. ahısların istei üzerine hazırlanmı savunmaları imzalayamaz. BÖLÜM IV NSAN KAYNAKLARI ANA LKE: Çalıma hayatını düzenleyen mevzuat hükümlerinin uygulanması ve çalıanların kuruma en yüksek verimle balılıklarının karılılıklı iyi niyet ilkeleri çerçevesi içinde gelitirilmesidir. Bu çerçevede, Kurum çalıanları ile ilgili tüm politika ve uygulamalar (fırsat eitlii, performans deerlendirme, ücret ve yan ödeme uygulamaları ve istihdam ile ilgili tüm dier konular) nsan Kaynakları Bölümü tarafından yasal düzenlemelere uygun olarak gelitirilir ve ilikilerde çalıma hayatını düzenleyen mevzuat hükümleri aksi belirtilmedikçe uygulanır. Çalıanların, Etik lkeler, üst amirlerinin talimatları, sektör genel davranı ve teamülleri ile yasalara aykırı davranıta bulunmaları halinde disiplin yönetmelii hükümleri uygulanır. BÖLÜM V SON HÜKÜMLER ANA LKE: Tüm insan kaynakları uygulamalarına ilikin detaylı bilgiler ilgili yönetmeliklerde açıklanmıtır. Bu yönetmeliklerin okunması çalıanlarımızın sorumluluundadır. 1) YETK DEVR Yönetim sorumluluu taıyan çalıanlarımız, ilerin devredildii kiilerin iin tatmin edici ekilde yapılması için gereken yetenek ve deneyime sahip olduklarından emin olarak i paylaımı ve yetki devri yapmak zorundadır. Çalıanlarımızın bu kural ve standartlara aykırı davranıları ilgili yerlere bildirmemeleri de balı baına bir kural ihlali sayılacak ve bu durum, tesbiti halinde disiplin cezalarına konu olacaktır. Etik lkeler de yer alan kuralları deitirmeye Yönetim Kurulu yetkilidir.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ GİRİŞ Etik İlkeler; Türkiye Halk Bankası A.Ş. çalışanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalışma düzenine ilişkin düzenlemeleri içermektedir.

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ETİK KURALLAR VE TEMEL FAALİYET PRENSİPLERİ

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ETİK KURALLAR VE TEMEL FAALİYET PRENSİPLERİ Sayfa1 ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ETİK KURALLAR VE TEMEL FAALİYET PRENSİPLERİ Hazırlayan: İç kontrol ve Risk Yönetimi Departmanı 16 Mart 2012 Ziraat Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi Sayfa2 ETİK KURALLAR

Detaylı

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ GİRİŞ

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ GİRİŞ TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ GİRİŞ Etik İlkeler; Türkiye Halk Bankası A.Ş. çalışanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalışma düzenine ilişkin düzenlemeleri içermektedir.

Detaylı

METE GROUP ETİK İLKELER

METE GROUP ETİK İLKELER METE GROUP ETİK İLKELER 1. Genel Hükümler Etik ilkeler METE GROUP ve tüm çalışanlarının görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalışma düzenine ilişkin düzenlemeleri içermektedir. Etik

Detaylı

Etik İlke ve Kurallar

Etik İlke ve Kurallar Etik İlke ve Kurallar 1. KONU VE KAPSAM Etik kuralları, şirketimiz çalışanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalışma düzenine ilişkin ilkeleri içermektedir. Bu ilkelerin

Detaylı

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİ A.Ş. ETİK İLKE ve DAVRANIŞ KURALLARI

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİ A.Ş. ETİK İLKE ve DAVRANIŞ KURALLARI ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİ A.Ş. ETİK İLKE ve DAVRANIŞ KURALLARI 10 Mart 2015 1. UYGULAMA ESASLARI 1.1. Çıkar Çatışmaları Çıkar çatışmaları ve bunların yönetimi konusundaki temel prensiplere aşağıda yer

Detaylı

DOĞAN GRUBU ETİK İLKE VE DAVRANIŞ KURALLARI

DOĞAN GRUBU ETİK İLKE VE DAVRANIŞ KURALLARI DOĞAN GRUBU ETİK İLKE VE DAVRANIŞ KURALLARI Sayfa : 1/11 1. KONU VE KAPSAM Etik kuralları, şirketimiz çalışanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalışma düzenine ilişkin

Detaylı

COFACE SİGORTA A.Ş ETİK İLKELER İŞ VE DAVRANIŞ KURALLARI. Hazırlayan: İç Denetim Bölümü

COFACE SİGORTA A.Ş ETİK İLKELER İŞ VE DAVRANIŞ KURALLARI. Hazırlayan: İç Denetim Bölümü COFACE SİGORTA A.Ş ETİK İLKELER İŞ VE DAVRANIŞ KURALLARI Hazırlayan: İç Denetim Bölümü 1 Kasım 2013 COFACE SİGORTA Anonim Şirketi Sayfa 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM I- COFACE SİGORTA ETİK İLKELERİ...3 A. GENEL

Detaylı

ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ

ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 8 1. AMAÇ Sanko Havlu çalışanlarının görevlerini yerine getirirken uymaları gereken kuralları, ilkeleri ve çalışma ortamına ait düzenlemeleri içermekte, çalışanlara şirketin etik kurallarına

Detaylı

D-SMART ETİK KURALLAR VE ÇALIŞMA İLKELERİ UYGULAMA KILAVUZU

D-SMART ETİK KURALLAR VE ÇALIŞMA İLKELERİ UYGULAMA KILAVUZU D-SMART ETİK KURALLAR VE ÇALIŞMA İLKELERİ UYGULAMA KILAVUZU 1 D-SMART ETİK KURALLAR VE ÇALIŞMA İLKELERİ UYGULAMA KILAVUZU İÇERİK 1.TANIM, AMAÇ ve KAPSAM... 5 2.ÇALIŞANLARIN UYMASI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ

Detaylı

DİTAŞ DOĞAN YEDEK PARÇA İMALAT VE TEKNİK A.Ş. ETİK İLKE VE DAVRANIŞ KURALLARI

DİTAŞ DOĞAN YEDEK PARÇA İMALAT VE TEKNİK A.Ş. ETİK İLKE VE DAVRANIŞ KURALLARI DİTAŞ DOĞAN YEDEK PARÇA İMALAT VE TEKNİK A.Ş. ETİK İLKE VE DAVRANIŞ KURALLARI Sayfa 1 / 14 İÇİNDEKİLER 1.KONU VE KAPSAM 3 2.TEMEL İLKELER 3 3.TANIM VE KISALTMALAR 3 4.ROL VE SORUMLULUKLAR 4 5.UYGULAMA

Detaylı

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER ETK LKELER Türkiye Bankalar Birlii tarafından hazırlanan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun 15 Haziran 2006 tarih ve 1904 sayılı kararlı ile yayımlanan Bankacılık Etik lkeleri Bankamız tarafından

Detaylı

Etik lkeler. Genel lkelere likin Esaslar

Etik lkeler. Genel lkelere likin Esaslar Etik lkeler Genel lkelere likin Esaslar Genel lkeler Sermaye piyasası faaliyetlerinin, toplumsal ve ekonomik yararın artırılması, aracılık mesleinin saygınlıının korunması ve gelitirilmesi, dier aracı

Detaylı

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk TEKSTL BANKASI A.. Amaç ve Kapsam Tekstil Bankası A.. (Tekstilbank) bilgilendirme politikası; Bankacılık Kanunu ve bu kanuna ilikin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, stanbul

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ ŞİRKET DÜZEYİNDE S O S YA L D İ YA LO G E N İ Yİ UYG ULA M A YA

Detaylı

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI MADDE 1 01/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüe

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

ANADOLUBANK ETİK VE DOĞRULUK İLKELERİ POLİTİKASI

ANADOLUBANK ETİK VE DOĞRULUK İLKELERİ POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. UYGULAMA ESASLARI... 3 3.1. GENEL İLKELERİMİZ... 3 3.2. İŞ İLKELERİMİZ... 4 3.2.1. Banka Kaynaklarının Kullanımı... 4 3.2.2. Kuruma Ait Bilgiler... 4 3.2.3. Gizlilik

Detaylı

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI Amaç Brisa, hissedarlarıyla effaf ve yakın bir iletiim içinde olmayı ilke edinmitir. Bu kapsamda Brisa yönetimi stratejik planları uygulayıp,

Detaylı

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI

TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Amaç ve Kapsam TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL SCL TUTMA ESASLARI Madde 1 Bu Esasların amacı, aracı kurulu, portföy yönetim irketi, yatırım fonu, yatırım ortaklıı (menkul kıymetler, gayrimenkul

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1 RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Nadir Metal Rafineri San. Ve Tic. A.Ş. nin

Detaylı

S R K Ü L E R : 2 0 0 8 / 3 2

S R K Ü L E R : 2 0 0 8 / 3 2 S R K Ü L E R : 2 0 0 8 / 3 2! " # $%&'( )*!! " #$!" ## $ %& &'()& & * + (,( %! # -.&%( & $/(%&& % 0 1 / # %(# 2 1 / (' 3'!! # % ##%.&% - ## (( '( 4% / (%&& % & 5'(67 8 / ('#3 ( 3'! (-.&% ## (( &&&! /

Detaylı

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ

KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ KOÇ ÜNVERSTES SOSYAL BLMLER (KÜSB) KULÜBÜ TÜZÜÜ YAPI Madde 1. Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, kısa adıyla K.Ü.S.B., Koç Üniversitesi örenci kulüpleri tüzüüne balı ve Koç Üniversitesi örencilerinin

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 42 ST, 08. 08. 2006 YEN KURUMLAR VERGS KANUNU NDA ÖRTÜLÜ SERMAYE

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 42 ST, 08. 08. 2006 YEN KURUMLAR VERGS KANUNU NDA ÖRTÜLÜ SERMAYE SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 42 ST, 08. 08. 2006 çindekiler: Yeni Kurumlar Vergisi Kanunu nda örtülü sermaye YEN KURUMLAR VERGS KANUNU NDA ÖRTÜLÜ SERMAYE Bilindii üzere, 21.06.2006 tarihli Resmi Gazete de

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Sayfa No 1 / 145 TANIMI ve N GEREKLER 1. N KML Kadro Unvanı Müfetti Fiili Görev Unvanı Müfetti stihdam Türü (Statü) Memur Tarih Kod No 2. E LKN BLGLER 2.1. in Özeti...belediyesi; faaliyet ve ilemlerinde

Detaylı

Ruhsat ve Denetim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

Ruhsat ve Denetim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Ruhsat ve Denetim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii BRNC BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, LKE VE TANIMLAR Amaç Madde 1 - (1) Bu yönetmeliin amacı Avcılar Belediye Bakanlıı Ruhsat Denetim Müdürlüünün görev,

Detaylı

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram Temel Düzey Eitim Proram Amaç : Sermaye Piyasas Kurumlarnda görev yapanlar veya bu görevlere atanacaklar, SPK nn düzenleyecei Lisanslama snavna hazrlama. Katlmclar Hisse Senetleri Piyasas Mü"teri Temsilcileri,Yatrm

Detaylı

Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Bilgi lem Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Amaç Madde 1. Bu Yönetmeliin amacı; Bilgi lem Müdürlüünün tekilat yapısını, hukukî statüsünü, görev, çalıma usul ve esaslarını belirleyerek, hizmetlerin daha

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 2 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi

Detaylı

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliin amacı; meslekteki bilimsel, teknolojik gelimelerle ve uygulama alanları ile ilgili olarak Üye Mühendislere verilecek

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

%! & ' ( " ) $ $ * ! " # $ % &' $ ()*+, -. % / " / &' 0! " # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 ! " # $ % &' $ (* +, -.

%! & ' (  ) $ $ * !  # $ % &' $ ()*+, -. % /  / &' 0!  # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 !  # $ % &' $ (* +, -. ! " # $ %! & ' ( " ) $ $ * +,-. - / 0 1' / ' - - ' 112! " # $ % &' $ ()*+, -. % / " / &' $/ 0! " # $1 % $2 ()* #. % $ / ) - ' ) - ' / / 3 +.,-. - / 0 1' / ' - - ' 112! " # $ % &' $ (* +, -. % &' $ / 0

Detaylı

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir:

Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz

Detaylı

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir.

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir. - 1 Bilgisayar Kullanma Taahütnamesi AMAÇ Bu i talimatının amacı aaıdaki gibidir : -- Çalıanlara irket bilgisayarlarının kullanımı için gerekli yol gösterici bilgiyi salamak. -- irkete ait bilgisayar ve

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ ETİK KURALLAR 1. AMAÇ Bu yönetmeliği amacı, İntegral Menkul Değerler A.Ş. nin tüm çalışanlarının ; yatırımcılar, rakip kurumlar, düzenleyici kuruluşlar ve birbirleri ile ola iş ve ilişkilerinde dürüst,

Detaylı

DELTA MENKUL DEERLER A..

DELTA MENKUL DEERLER A.. sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2008 31 Mart 2008 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. 3. Dönem çinde

Detaylı

Bir ticaret unvanına "Türk", "Türkiye", "Cumhuriyet" ve "Milli" kelimeleri yalın, sade ve eksiz olarak; Bakanlar Kurulu kararıyla konulabilir.

Bir ticaret unvanına Türk, Türkiye, Cumhuriyet ve Milli kelimeleri yalın, sade ve eksiz olarak; Bakanlar Kurulu kararıyla konulabilir. LİMİTED ŞİRKETLER Tanımı Bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulur; esas sermayesi belirli olup, bu sermaye esas sermaye paylarının toplamından oluşur. Amaçları

Detaylı

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Sermaye Piyasası Kurulundan: Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Seri : VIII No : BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve

Detaylı

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48 Bilindiği gibi, sağlık alanında mevzuatın belirlediği sınırlar içinde tanıtım yapmak mümkün olmakla birlikte, bu alanda reklamın yaratacağı olumsuz etkileri öngören yasa koyucu, insan sağlığı ve bu kapsamda

Detaylı

LETME SORUMLULUU HZMET SÖZLEMES

LETME SORUMLULUU HZMET SÖZLEMES Madde 1) TARAFLAR: LETME SORUMLULUU HZMET SÖZLEMES Bi taraftan, dier taraftan aaıda belirtilen iletme sorumluluu hizmetini üstlenen.. bu sözlemenin taraflarını olutururlar. Sözlemenin devam eden bölümlerinde

Detaylı

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar Sürüm 1.0 21 Ekim 2004 Dr. Yaman AKDENIZ * akdeniz@bilgiedinmehakki.org Bilgiedinmehakki.org

Detaylı

KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1 KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM BEYANI Aviva Sigorta A.., Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim lkelerinde yer alan prensiplere, pay sahiplerinin

Detaylı

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE Sayfa No: 1 A- 1-RAPORUN DÖNEM : Faaliyet raporu, BOYASAN A. nin MART/2010 yılı faaliyetlerini kapsar. 2-ORTAKLIIN ÜNVANI : BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET A.. 3-DÖNEM ÇNDE YÖNETM VE DENETM KURULUNDA GÖREV

Detaylı

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOK.NO YAYIN TARİHİ : EEK.02 :02.11.2015 EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. ANKARA ASF.ÜZERİ 26. KM. CUMHURİYET MAH.NO.31 HONAZ-DENİZLİ TELEFON: 0.258.814 50

Detaylı

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI SERBEST MÜAVR MÜHENDSLK HZMETLER YÖNETMEL

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI SERBEST MÜAVR MÜHENDSLK HZMETLER YÖNETMEL TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI SERBEST MÜAVR MÜHENDSLK HZMETLER YÖNETMEL 2006 ENAZ ÜCRET KTABINDAN Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliin amacı, 27/01/1954 tarihli ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birlii

Detaylı

Borsa : Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. ni,

Borsa : Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. ni, TÜREV ARAÇLAR RSK BLDRM FORMU (Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. nezdindeki ilemlere ilikindir) Önemli Açıklama: Vadeli lem ve Opsiyon Borsası nezdinde yapacaınız alım-satım ilemleri sonucunda kar elde

Detaylı

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ İÇİNDEKİLER Gizlilik İlkesi... 3 Genel Kurallar... 4 Mesleki Gizlilik... 4 Müşteri Çıkarlarının Üstünlüğü ve Önceliği... 5 Yasal

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla kamuya

Detaylı

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Şirket) İş Etiği Kuralları, şirketin temel davranış ilkelerini kapsamaktadır. İş etiği kuralları, bir şirket

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı.

SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006 çindekiler: Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. YILLIK ALI VE SATILARIN FORMLAR LE BLDRLMES HAKKINDA TEBL YAYIMLANDI

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÜYELERİNİN ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÜYELERİNİN ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÜYELERİNİN ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI YÖNETMELİĞİ 1. KAPSAM VE AMAÇ Bu Yönetmelik, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği nin itibarı ve her üyenin statüsü ve mesleki

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER Davranış Kuralları 1. Giriş Dachser de tüm davranışların temeli ulusal ve uluslararası düzeyde yasal olarak bağlayıcı

Detaylı

BLG SSTEMLERNN GÜVENLNE LKN OECD REHBER LKELER- GÜVENLK KÜLTÜRÜNE DORU

BLG SSTEMLERNN GÜVENLNE LKN OECD REHBER LKELER- GÜVENLK KÜLTÜRÜNE DORU BLG SSTEMLERNN GÜVENLNE LKN OECD REHBER LKELER- GÜVENLK KÜLTÜRÜNE DORU 14 Aralık 1960 tarihli ktisadi birlii ve Gelime Tekilat Anlamasının, özellikle 1b), 1 c), 3 a) ve 5 b) maddeleri uyarınca; 23 Eylül

Detaylı

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI TOPLANTI TARH : 08/04/2005 TOPLANTI NO : 583 TOPLANTI SAAT : 10:30 NECDET NARN A. SERVET BERKÖZ 1. 2004 Aralık dönemi denetim sonrası mali raporların müzakere edilmesi 2. 2005 ubat dönemi mali raporların

Detaylı

TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI

TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI Tekstil Bankası Anonim irketi nin 2009 yılına ait Olaan Genel Kurul Toplantısı 15 Mart 2010 tarihinde,

Detaylı

II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM BEYANI Kordsa Global Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. (bundan böyle Kordsa Global veya irket diye anılacaktır) 01

Detaylı

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU Atlantis Yatırım Ortaklıı A.. nin Kurumsal Yönetimin Ana Hatları aaıdaki yer almaktadır. irketimizin yönetimi için ana çerçeveyi oluturmaktadır. 01. KURUMSAL YÖNETM

Detaylı

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin;

Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; ! "! # $% & % & ' &! ' ( )* +$' #,*,-. / - Gecici Madde 3 Bu maddenin yürürlüe girdii tarih itibarıyla bu Kanuna göre kurulan serbest bölgelerde faaliyette bulunmak üzere ruhsat almı mükelleflerin; a)

Detaylı

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK DENETM UYGULAMA ESASLARI YÖNETMEL

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK DENETM UYGULAMA ESASLARI YÖNETMEL TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK DENETM UYGULAMA ESASLARI YÖNETMEL AMAÇ: Madde 1- Mesleki denetim uygulamasının amaçları unlardır; 1.1- Teknik hizmet kalitesini yükseltmek, yapı ve tesis üretiminin

Detaylı

INTOSAI KAMU KES M Ç KONTROL STANDARTLARI REHBER. Özet Çeviri Baran Özeren Sayı tay Uzman Denetiçisi

INTOSAI KAMU KES M Ç KONTROL STANDARTLARI REHBER. Özet Çeviri Baran Özeren Sayı tay Uzman Denetiçisi INTOSAI KAMU KESMÇ KONTROL STANDARTLARI REHBER Özet Çeviri Baran Özeren Sayıtay Uzman Denetiçisi 2 Haziran 2004 Çevirenin Notu Denetim meslei ile ilgili kamu ve özel sektör organizasyonları, son yirmi

Detaylı

nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliin amacı, Avcılar Belediyesi nsan Kaynakları ve Eitim Müdürlüü nün kurulu, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalıma

Detaylı

Bu model ile çalımayı öngören kuruluların (servis ve içerik salayıcılar),.nic.tr sistemi ile uyumlu, XML tabanlı yazılım gelitirmeleri gerekmektedir.

Bu model ile çalımayı öngören kuruluların (servis ve içerik salayıcılar),.nic.tr sistemi ile uyumlu, XML tabanlı yazılım gelitirmeleri gerekmektedir. .tr alan adlarını tescili, 1991 yılından itibaren, Türkiye'yi ilk olarak nternet'e balayan Üniversitemiz bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda, bugün itibarı ile, toplam yaklaık 70,000 adet.tr uzantılı

Detaylı

SOSYAL DYALOG HAYATINDA STRES. hayatında stres ile ilgili Çerçeve anlaması

SOSYAL DYALOG HAYATINDA STRES. hayatında stres ile ilgili Çerçeve anlaması SOSYAL DYALOG HAYATINDA STRES hayatında stres ile ilgili Çerçeve anlaması This project is organised with the financial support of the European Commission 1. Giri hayatında stres, uluslararası, Avrupa ve

Detaylı

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ REVİZYON Takip Tablosu No Tarih Açıklama 01 17.04.2017 Kuruluşun değişen logosu dokümanda revize edildi. 02 03 04 05 06 Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı 1 / 6 1-AMAÇ Bu prosedürün amacı; belge,

Detaylı

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021 TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL Büyükdere Cad.No:173 I. Levent Plaza A-Blok Kat:4 34394 I. Levent-stanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr stanbul, 11 Ekim 2004

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. Ödenmi Sermaye: 11.173.366 YTL. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Sayfa No:

Detaylı

SUÇ GELRLERNN AKLANMASI VE TERÖRZMN FNANSMANI LE MÜCADELEDE BANKAMIZ POLTKASI

SUÇ GELRLERNN AKLANMASI VE TERÖRZMN FNANSMANI LE MÜCADELEDE BANKAMIZ POLTKASI TÜRKYE KALKINMA BANKASI A.. SUÇ GELRLERNN AKLANMASI VE TERÖRZMN FNANSMANI LE MÜCADELEDE BANKAMIZ POLTKASI NSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜÜ NSAN / 2006 GR... 1 I. AMAÇ... 1 II. KAPSAM... 1 III. MÜTERNN TANINMASI...

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Yünsa da da

Detaylı

Doküman No Yürürlük Tarihi Deiiklik No 00 / -- Deiiklik Tarihi 00/ Sayfa No 1 / 170 GR Stan.M.No: 5.1.1

Doküman No Yürürlük Tarihi Deiiklik No 00 / -- Deiiklik Tarihi 00/ Sayfa No 1 / 170 GR Stan.M.No: 5.1.1 . BELEDYES Yürürlük Tarihi Deiiklik Tarihi 00/ Sayfa No 1 / 170 GR Stan.M.No: 5.1.1 GR... Belediyesinde Norm Kadro çalımalarının balamasının ilk aamasında örgüt analizi yapılmı, bunun tamamlanması sonrasında

Detaylı

Şirket tarafından yukarıda sayılan kişilere etik kurallar konusunda bilgi verilir ve bu kurallara uyulması sağlanır.

Şirket tarafından yukarıda sayılan kişilere etik kurallar konusunda bilgi verilir ve bu kurallara uyulması sağlanır. İŞ ETİĞİ KURALLARI 1. AMAÇ VE KAPSAM Etik Kurallar birey ve kurumların görev ve sorumluluklarını yerine getirmede doğruluk ve dürüstlük ölçüleri olup, ahlaki açıdan bakıldığında, bireysel ve sosyal ilişkilerin

Detaylı

Mali Hizmetler Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii

Mali Hizmetler Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii Mali Hizmetler Müdürlüü Görev ve Çalıma Yönetmelii BRNC BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 - (1) Bu yönetmeliin amacı; Avcılar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüü kurulu, görev, yetki

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Türkiye de Bölgesel Kalkınmanın Aracı Olarak Kalkınma Ajansları: zmir Kalkınma Ajansı Örnei Ergüder Can zmir Kalkınma Ajansı Giri: Türkiye de dier ülkeler gibi bölgelerarası hatta bölgeler içinde kalkınma

Detaylı

ÇES LETM BLGLER KURUMUN ADI ADRES LETM BLGLER. Av. Sancar BAYAZIT GENEL SEKRETER YETKL K

ÇES LETM BLGLER KURUMUN ADI ADRES LETM BLGLER. Av. Sancar BAYAZIT GENEL SEKRETER YETKL K ÇES LETM BLGLER KURUMUN ADI ADRES LETM BLGLER YETKL K ÇMENTO ENDÜSTRS VERENLER SENDKASI Kuleli Sokak No: 14 Gaziosmanpaa / ANKARA / TÜRKYE Tel: +90 312 447 20 25 Faks: +90 312 447 85 17 E-Posta: genel@ceis.org.tr

Detaylı

Durum böyle olmakla birlikte, özet çeviri metninin okuyucuların gerçekten yararlanabilecekleri i levsel bir doküman oldu u ku kusuzdur.

Durum böyle olmakla birlikte, özet çeviri metninin okuyucuların gerçekten yararlanabilecekleri i levsel bir doküman oldu u ku kusuzdur. AVUSTRALYA NIN YEN GÜNEY GALLER EYALET SAYITAYI PERFORMANS DENETM RAPORU Yıllık Raporlardan Hareketle Performansın Deerlendirilmesi: Sekiz Kuruluun Yıllık Raporlarının ncelenmesi (Özet Çeviri) Sacit Yörüker

Detaylı

GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : TÜM ÜYELERMZE,

GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : TÜM ÜYELERMZE, GENEL MEKTUP NO: 2007/07 TARH : 09.11.2007 TÜM ÜYELERMZE, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun gereince, terörün finansmanının önlenmesine ilikin üpheli ilem bildirim yükümlülüünün

Detaylı

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU Sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2009 31 Mart 2009 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. irket in Merkezi

Detaylı

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama İş Etiği Kuralları 1. Amaç Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( EGCYO veya Şirket ) İş Etiği Kuralları, Şirket faaliyetlerini yerine getirirken başvurulacak bir davranış rehberi

Detaylı

Etik İlkeler. Düzenlemelere uyumlu. Sürdürülebilir. Çevreye Duyarlı. Şeffaf. Sorumlu. Güvenilir. Basiretli. Bilinçli. Dürüst. Saygın.

Etik İlkeler. Düzenlemelere uyumlu. Sürdürülebilir. Çevreye Duyarlı. Şeffaf. Sorumlu. Güvenilir. Basiretli. Bilinçli. Dürüst. Saygın. Çevreye Duyarlı Düzenlemelere uyumlu Sorumlu Bilinçli Sürdürülebilir Etik İlkeler Verimli Saygın Tasarruflu Dürüst Tarafsız Adil Güvenilir Basiretli Şeffaf İçindekiler Giriş 1 1. Müşterilerle İlişkiler

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge; Mevlana Üniversitesi nde Akran danışmanı olarak görevlendirilebilecek öğrencilerin

Detaylı

E-Beyanname* *connectedthinking

E-Beyanname* *connectedthinking E-Beyanname* Neden E-beyanname? Maliye Bakanlıı, Tüm dünyada hızla gelien bilgi ilem teknolojilerinden yararlanmak, Vergi beyannameleri ile bildirim ve eklerinin hızlı, kolay bir ekilde beyanını salamak,

Detaylı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı İŞ AHLAKI KURALLARI Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı GİRİŞ Monier Grubu, çatıların potansiyelinin, insanların yaşamlarını ve evlerini daha iyi hale getirebilecek

Detaylı

2005 yılı sonu itibarı ile 76,760 adet geçerli alan adı bulunmaktadır. Alt alan adı uzantılarına göre sayısal bilgi aaıda yer almaktadır.

2005 yılı sonu itibarı ile 76,760 adet geçerli alan adı bulunmaktadır. Alt alan adı uzantılarına göre sayısal bilgi aaıda yer almaktadır. NIC.TR (.tr ALAN ADI) YÖNETM.tr Alan Adı Yönetimi kapsamında; yurt çapında ve yurt dıından ".tr" uzantılı alan adı almak isteyen tüm kurum, kurulu ve ahısların; alan adı bavuruları deerlendirilmekte, alan

Detaylı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı Sayfa 1/5 S/N 1 Revizyon İçeriği Rev. No 2 Tarih 1 İlk yayın 00 05.02.2015 Sayfa 2/5 1. AMAÇ Bu doküman ile Organik tarım belgelendirme faaliyetlerinde sertifikalandırılan ürünün etiketlenmesi ve pazarlanmasında;

Detaylı

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDYES

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDYES Sayfa No 1 / 23 Sayfa No 2 / 23 PERFORMANS YÖNETM Gözlem ve Takip (kontrol ) Hedefleri konusunda nereye kadar ulatıklarını, gelitiklerini düzenli olarak sorun, takip edin htiyaçlarını belirleyin Gözlem

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır.

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-044 Tarih: 31.08.2010

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ( Vestel Elektronik veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

e.t.t.e tüketim endeksi

e.t.t.e tüketim endeksi Kartlı alıverie dayalı e.t.t.e tüketim endeksi.sayı Ercan Türkan (ercan.turkan@tcmb.gov.tr) 22 Ocak 09 Özet Aralık 08 itibariyle tüketim endeksi, nominal olarak yıllık bazda yüzde 3,3 oranında artı göstermitir.

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri ÜNİTE VII KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Etik Davranış İlkeleri

Detaylı

BAKIM HZMETLER SÖZLEMES

BAKIM HZMETLER SÖZLEMES BAKIM HZMETLER SÖZLEMES Madde 1) TARAFLAR: Bir taraftan, dier taraftan aaıda belirtilen Bakım hizmetini üstlenen. bu sözlemenin taraflarını olutururlar. Sözlemenin devam eden bölümlerinde taraflar kısaca

Detaylı

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politika, Doğan Grubu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki yaklaşımının açık bir şekilde belirtilmesini amaçlamaktır. Doğan Grubu

Detaylı

Bilgi Notu ARA TIRMA VE TASN F GRUBU 30.05.2002. " ç Kontrol: Kamusal Hesapverme Sorumlulu u çin Bir Yapı Olu turulması" Hk.

Bilgi Notu ARA TIRMA VE TASN F GRUBU 30.05.2002.  ç Kontrol: Kamusal Hesapverme Sorumlulu u çin Bir Yapı Olu turulması Hk. Bilgi Notu ARATIRMA VE TASNF GRUBU 30.05.2002 "ç Kontrol: Kamusal Hesapverme Sorumluluu çin Bir Yapı Oluturulması" Hk. ç Kontrol: Kamusal Hesapverme Sorumluluu çin Bir Yapı Oluturulması Kamu Kurumlarındaki

Detaylı

STANBUL PORTFÖY YATIRIM B TP LKT YATIRIM FONU ÇTÜZÜK DEKL

STANBUL PORTFÖY YATIRIM B TP LKT YATIRIM FONU ÇTÜZÜK DEKL STANBUL PORTFÖY YATIRIM B TP LKT YATIRIM FONU ÇTÜZÜK DEKL stanbul Portföy Yatırım B Tipi Likit Yatırım Fonu içtüzüünün 1.1, 1.2, 2.1 2.4, 3.1, 5.9.2, 6.1, 7, 8.1, 8.9, 8.10, 8.11, 8.12, 8.13, 9.3.4, 9.5,

Detaylı

MENKUL KIYMETLERN ÖDÜNÇ LEM ÇERÇEVE SÖZLEMES

MENKUL KIYMETLERN ÖDÜNÇ LEM ÇERÇEVE SÖZLEMES MENKUL KIYMETLERN ÖDÜNÇ LEM ÇERÇEVE SÖZLEMES Sözleme No Düzenleme Tarihi :. :. 1- TARAFLAR A.. (Aaıda kısaca Müteri diye anılacaktır.) Adres : Vergi Kimlik No :. Telefon :. Faks :. E-posta :. Müterinin

Detaylı

Kamunun Aydınlatılmasına likin Bilgilendirme Politikası

Kamunun Aydınlatılmasına likin Bilgilendirme Politikası Kamunun Aydınlatılmasına likin Bilgilendirme Politikası 1. Aviva Sigorta, Sermaye Piyasası Kurulu nun yayımladıı Kurumsal Yönetim lkeleri kapsamında, yüksek kalitede, effaf, hakkaniyetli ekilde kamuyu

Detaylı

! "#$%& " !"# "# $ % &' ()%%*+,#-.,# % /# #0/.0&/ 1 %. '%% & &%%'% /!2!0 #

! #$%&  !# # $ % &' ()%%*+,#-.,# % /# #0/.0&/ 1 %. '%% & &%%'% /!2!0 # ! "#$%& " '(! "#$%& "!"#!"# "# $ % &' ()%%*+,#-.,# % /# #0/.0&/ 1 %. '%% & &%%'% /!2!0 # )*+ $, "- (.,/ 0..1)2#$,# &%& 0! #. # #. &&/& %# -$ 1. $.1 3 - ' # % # 1/% & & 2%% &#&&% '% /!2% &%&& #,# '%' #

Detaylı

TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETİK İLKELER YÖNETMELİĞİ

TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETİK İLKELER YÖNETMELİĞİ TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI Sayfa 2 / 6 A. AMAÇ: Bu ilkelerin amacı çalışanlar, tüm paydaşlar ve TEGV arasında doğabilecek her türlü anlaşmazlık ve çıkar çatışmasını engellemek, TEGV Çalışanlarını

Detaylı