MERKEZ YAZILIM API Bilgileri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MERKEZ YAZILIM API Bilgileri"

Transkript

1 MERKEZ YAZILIM API Bilgileri Bu dökümanın amacı, Merkez yazılımın izleme istasynlarından veri alabilmesini sağlayabilmek için gerekli API bilgilerini sunmaktır. Bu dküman, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tarihinde hazırlanmıştır.

2 API Bilgileri 1. API Bağlantı Bilgileri Merkez iletişim mdülü API a HTTP/1.1 request i göndererek veri srgulama yapacaktır. API endpint güvenliği sağlamak amacıyla bağlantı esnasında RFC 2617 de tanımlanan Basic access authenticatin ile kullanıcı adı/şifre dğrulamasına izin verebilir. 2. Veri frmatı API a yapılan srguların cevabı RFC 7159 ve ECMA-404 te tanımlanan JSON (JavaScript Object Ntatin) frmatında lacaktır. Aksi belirtilmedikçe, tüm string alanlar en fazla 50 karakter lacaktır. 3. Veri Status Kdları Verilere ait status kdları aşağıda yer alan tablda verilmiştir: Status Kdu Status Kd Adı Açıklama 0 Veri Yk Arada veri yksa bu değerlerin durum bilgisi "0" larak gelmelidir. 1 Veri Geçerli Geçerli veri, ölçüm verisi, rtalamaya baz alınacak veri 2 Ölçüm Yk Ölçüm cihazının ilgili kanalının taramaya kapatılması. Örneğin cihaz ph, d, iletkenlik ölçüyr. Ben sadece ph ölçümünü kapatıp diğerlerini devam etmesini istiyrum. Sadece ph ı Scan ff yapıp diğerlerini çalışır durumda bırakıyrum. 3 Ort Yetersiz Ortalama alarm kriteri yetersiz lduğu durum.örn: cihazdan 10 saniyede bir değer kunuyr. 5 dakika snunda 30 tane veri var. Bunların rtalaması geçerli lan verilerden alınıyr. Eğer verinin belli bir kısmı, mesala %30 'u, geçersiz ise ne lacak? 4 Geçersiz Cihazın ölçüm kanalında (ph iletkenlik debi etc ) herhangi bir uygunsuz veri lduğunda (cihazn ölçtüğü değer belirlenen ölçüm aralığının dışındaysa, cihazda ölçüm kanalını etkileyen bir alarm varsa, etc.) herhangi bir uygunsuzluk durmunda. 5 Sıfır Kalibrasynu Cihazın sıfır ayarı, iletkenlik ms., ph 7, ç 0 ppm. Debi 0 m3/h 6 Span Kalibrasynu Hassasiyet ayarı(örnek: ph için 4 veya 7, sıcaklık için sıcaklık kalibratörü) 7 Kal Limit Dışı Cihaz tmmatik slusyn beslemeli ise span knsantrasynunda sapma lursa uyarı vermesi için 8 İletişim Hatası Veirini frmatında hata lduğuda.(örnek ph 7.2 yerine a,b gibi bir değer geldiğinde 9 Sistem Kalibrasynda Harici bir kalibrasyn düzeneği ile cihaza kalibrasyn uygulaması yapılırken durumu bu lmalı 10 Enerji Kesintisi Şebeke kesildiğinde bu durum "10" larak işaretlenir. Sistem UPS den beslenmeye devam edecektir. 11 Kntrl Sensörler ölçmeye devam ediyr ancak uyarı veriyr. "Bakım Isteği, Sensör Kirlendi" ph sensörü bufferı azalmış" gibi. 12 Alarm Ölçülen kanalın değeri geçersiz. "Sensr Hatası", "Debi Sinyali Hatalı", cihaz kanalda alarm gösterdiğinde bu durum ilgili sensrun kanalının status bilgisini "12" larak işaretleyecek ve değerleri geçersiz kılacaktır. 13 Prses Kapalı Ölçüm nktasında prses çalışmıyr ise. 14 Stand By Cihaz veya sensör ölçüm yapmadığı durumda lması gereken status dur. 15 Purge Yıkamadan snra numune klnunun tamamen numune ile dlana kadar geçen sürede status "15 larak gönderilmelidir.

3 16 Analizör Bakımı 17 Ölçüm Araliği Üzerinde 18 Ölçüm Aralığı Altında 19 Kalibrasyn Hatası 20 Rate Of Change 21 NumuneAkisi Yk 22 Deşarj Yk 23 Yıkama 24 Haftalık Yıkama 25 İstasyn Bakımda 26 Tesis Bakımda Rezerve Aynı zamanda eğer tmatik kalibrasyn yapılmış ise kalibrasyndan snra yine sensör temas nktası tamamen numune ile dlana kadar lması gereken status dur. Sensörde veya nalizörde bakım yapılıyr iken lması gereken status sinyalidir. Örneğin bir cihaza hem ph hemde iletkenlik baglı ve bu cihaz bakıma alınmışsa hem ph kanalı hemde iletkenlik kanalı status 16 larak işaretlenmelidir. Diğer sttauslar ne ise aynı kalmalıdır. Sensörün ölçtüğü değer mantıklı değerin üzerinde lduğunda lması gereken durumdur. Örneğin: ph 15 iken veya sıcaklık 80 derecenin üzerinde iken.(bunlar örnektir. Prsese göre farklılıklar labilir.,) Yukarıda tanımlı lan durumun tersidir. Örneğin ph sıfırn altında iken veya sıcaklık 0 derecenin altında iken veya atıksu debisi negatif lcuyrsa Sensörler de yapılan kalibrasynda değer ayarlana alt ve üst limitlerin dışına çıktığında ölçüm kanalı kalibrasyn hatası larak işaretlenir. Bu durum tekrar kalibrasyn yapılıp kalibrasyn sapmalarının limitler dahilinde luncaya kadar geçerlidir. Değer belli bir aralıkta yazılım prgramında ayarlanmış lan limit değerinin üzerin çıkarsa veri bu status ile işaretlenir. Örneğin: ph 7-8 arasında değişirken aniden 2 ye düşerse (bu örnektir) Numune klnundan önce kullanılması gereken akış dedektöründeki akış miktarının sıfır veya sıfra yakın lduğu durumlarda bağlı lan tüm sensörlerin status bilgisi 21 lmalıdır. (Deşarj debisi hariç) Bu atıksu arıtma tesisinden gelecek lan sinyallerden bir tanesidir. Eğer atıksu arıtma tesisi deşarj yapmıyrsa tüm ölçüm kanallarındaki status 22 lmalıdır. Buna deşarj debiside dahildir. Her 6 saate bir 20 dakika yapılan yıkama durumunda debi ve sıcaklık dışındaki(ki bu sensörler klnda değil) tüm kanalların status u 23 lmalıdır. Her yıkamadan snra belli bir sürede purge status u lmalıdır. Her haftada bir saat süresince yapılan yıkama durumunda debi ve sıcaklık dışındaki(ki bu sensörler klnda değil) tüm kanalların status u 24 lmalıdır. Her yıkamadan snra belli bir sürede purge status u lmalıdır. İstasyn sensörler dışında başka nedenlerden ötürü bakıma alınmış ve ölçülen değerler geçersiz ise verilerin status u 25 larak işaretlenir. Örneğin: Örnekleme hattı değişirken örnekleme hattının çalışmamasından etkilenen kanalların status u 25 larak işaretlenmelidir. Arıtma tesisi bakımda iken tesisden kabine verilmesi gereken sinyaldir. Bu sinyal sisteme geldiğinde tüm değerler 26 status larak işaretlenir.

4 4. Tarih ve Saat Biçim Bilgisi API a yapılan srgularda kullanılacak tarih frmatı ve API cevabında kullanılacak tarih frmatı ISO 8601 standardında lacaktır. Tarih: Karma tarih/saat (UTC): T23:35:00+00:00 5. API Kmutları API kmutlarına ilişkin özet aşağıda verilmiştir. /v1/site/:id/data /v1/site/:id/digitalinput /v1/time /v1/site/:id/digitalmnitrstatus/:channelid /v1/site/:id/calibratin /v1/site/:id/diagnstics /v1/pwerff /v1/site/:id/instantaneus /v1/site/:id/instantcalibratin /v1/site/:id/lgbk /v1/site/:id/channels Örnek: Aşağıda verilen örnekte 1 numaralı ölçüm nktasına ait veriler talep edilmektedir Data Parametrelerin ölçüm verileri 1 (bir) dakikalık rtalamalar ile sunulması gerekmektedir. Data request i, ölçüm nktalarından veri alma amacıyla kullanılmaktadır. /v1/site/:id/data frm <datetime> Başlangıç tarih/saat t <datetime> Bitiş tarih/saat timebase <int> Zaman esası (psiynel) limit <int> Talep edilen veri data adedi (psiynel) /v1/site/:id/data?frm=<datetime>&t=<datetime>[&timebase=<int>][&limit=<int>] Aşağıda yer alan örnek request te 1 numaralı ölçüm nktası için 24 Nisan :00 ile 24 Nisan :00 arası 1 dakikalık zaman esaslı verilerden ilk 2 adet kayıt talep edilmektedir. Zaman esası gönderilmediği taktirde ölçüm nktasına ait varsayılan zaman esaslı rtalama veri gönderilir. /v1/site/1/data/?frm= t09:00:00&t= t11:00:00&timebase=1&limit=2

5 Örnek Respnse "data": [ "datetime": " T09:00:00", "data": [ "channelid": 0, "value": 1.0, "status": 1 "channelid": 1, "value": 249.1, "status": 3 "channelid": 2, "value": , "status": 4 "datetime": " T09:30:00", "data": [ "channelid": 0, "value": 1.0, "status": 1 "channelid": 1, "value": 248.8, "status": 3 "channelid": 2, "value": -9999, "status": 8

6 4.2. Digital Input Digitalinput request i, ölçüm nktalarından dijital giriş verilerini alma amacıyla kullanılır. Dijital giriş verilerine örnek larak kapı açık, yüksek kabin sıcaklığı veya elektrik yk verilebilir. Dijital giriş verileri, yalnızca dijital giriş kanallarından birinde durum değişikliği lduğu taktirde yeniden üretilmelidir. /v1/site/:id/digitalinput - frm <datetime> Başlangıç tarih/saat - t <datetime> Bitiş tarih/saat - limit <int> (ptinal) Talep edilen veri adedi (psiynel) /v1/site/:id/digitalinput?frm=<datetime>&t=<datetime>[&limit=<int>] Aşağıda yer alan örnek request te 1 numaralı ölçüm nktası için 13 Mayıs :46 ile 14 Mayıs :48 arası dijital giriş verilerinden ilk 4 adedi talep edilmektedir. /v1/site/1/digitalinput/?frm= t13:46:00&t= t13:48:00&limit=4 Örnek Respnse "digitalinput": [ "datetime": " T13:46:15", "state": "0x00" "datetime": " T13:47:30", "state": "0x01" "datetime": " T13:52:05", "state": "0x00" "datetime": " T13:52:15", "state": "0x01" 4.3. Time Time request i, veri tplama sistemine ait sistem saatini alma amacıyla kullanılır. Time request inde herhangi bir parametre gönderilmemektedir. /v1/time Örnek Respnse "systemdatetime": " T23:20:40"

7 4.4. Digital Mnitr Status DigitalMnitrStatus request i, ölçüm nktasındaki bir kanala ait dijital kanal durum bilgisini alma amacıyla kullanılır. Analizörlerden gelen dijital durum bilgileri örneğin WarmUp, Alarm, Zer, Cal, IRLamp Fault, vb. veriler labilir; cihazların röle kntakları değil, dijital çıkış durum bilgileri kullanılmalıdır. Kanala ait lası status bit leri ve açıklamaları kurulum esnasında bakanlığa bildirilmelidir. /v1/site/:id/digitalmnitrstatus/:channelid - frm <datetime> Başlangıç tarih/saat - t <datetime> Bitiş tarih/saat - limit <int> (ptinal) Talep edilen veri adedi (psiynel) /v1/site/:id/digitalmnitrstatus/:channelid/?frm=<datetime>&t=<datetime>[&limi t=<int>] Aşağıda yer alan örnek request te 1 numaralı ölçüm nktasında bulunan 2 id li kanal için 7 Temmuz :46 ile 8 Temmuz :48 arası dijital kanal durum verilerinden ilk 2 adedi talep edilmektedir. /v1/site/1/digitalmnitrstatus/2/?frm= t13:46:00&t= t13:48:00&limit=2 Örnek Respnse "channelid": 2, "digitalmnitrstatus": [ "datetime": " T13:48:47", "state": "0x18" "datetime": " T13:50:53", "state": "0x18"

8 4.5. Calibratin Calibratin request i, ölçüm nktasında kanallara ait tüm kalibrasyn bilgilerini alma amacıyla kullanılır. Alınan cevapta site (ölçüm nktası) id si ve kalibrasyn verileri yer alır. Kalibrasyn verileri, her kalibrasyn için ve farklı kalibrasyn tipleri için bilgiler içerir. Bu bilgiler aşağıdaki gibidir: - datetime [datetime]: Kalibrasyn zamanı - valid [bl]: Kalibrasynun geçerli lup lmadığı - factr [duble]: Kalibrasyn snucunda elde edilen sapma faktörü - channelid [int]: Kanal ID si - Zer kalibrasynu için: zer [duble]: sıfır değeri ffset [duble]: t kalibrasyn sekansına başladığından bu yana geçen zaman dakika ve saniye cinsinden duratin [duble]: sıfır için tanımlanan süre samples [duble]: duratin zamanı içerisinde rtalamanın alınmaya başlayacağı süre. reference [duble]: sıfır referans değeri ( O2 için 20.9 labilir) value [duble]: cihazın samples süresi içerisinde kuduğu değerlerin rtalamasıdır. std [duble]: Ortalama alınan verilerin standart sapmasıdır. - Span kalibrasynu için: ffset [duble]: t kalibrasyn sekansına başladığından bu yana geçen zaman dakika ve saniye cinsinden duratin [duble]: span için tanımlanan süre samples [duble]: duratin zamanı içerisinde rtalamanın alınmaya başlayacağı süre. reference [duble]: span referans değeri value [duble]: cihazın samples süresi içerisinde kuduğu değerlerin rtalamasıdır std [duble]: Ortalama alınan verilerin standart sapmasıdır - Multipint (çk nktalı) kalibrasynda her bir kalibrasyn nktası için: ffset [duble]: t kalibrasyn sekansına başladığından bu yana geçen zaman dakika ve saniye cinsinden pint [duble]: Kalibrasyn nktası durum status kdu duratin [duble]: span X için tanımlanan süre reference [duble]: span X referans değeri value [duble]: cihazın duratin süresi içerisinde kuduğu değerlerin rtalamasıdır std [duble]: Ortalama alınan verilerin standart sapmasıdır userlgin [max 50 karakter string]: Sisteme giriş yapan kullanıcı bilgileri peratrname [max 50 karakter string]: Operatör adı peratintype [int]: 1: Otmatik, 2: Manuel /v1/site/:id/calibratin - frm <datetime> Başlangıç tarih/saat - t <datetime> Bitiş tarih/saat - limit <int> (ptinal) Talep edilen veri adedi (psinel) /v1/site/:id/calibratin?frm=<datetime>&t=<datetime>[&limit=<int>]

9 Aşağıda yer alan örnek request te 1 numaralı ölçüm nktasına ait 1 Nisan 2015 ile 21 Nisan 2015 arası kalibrasyn verileri talep edilmektedir. /v1/site/1/calibratin/?frm= &t= Örnek Respnse "calibratin": [ "datetime": " T12:17:09", "valid": false, "factr": , "channelid": 2, "zer": "zer": 0.2, "ffset": 5.0, "duratin": 5.0, "samples": 5.0, "reference": 0.0, "value": 0.2, "std": 0.0 "span": "ffset": 15.0, "duratin": 5.0, "samples": 5.0, "reference": 5.0, "value": 4.9, "std": 0.0 "multipint": null "datetime": " T15:49:22", "valid": true, "factr": , "channelid": 2, "zer": "zer": 0.2, "ffset": 5.0, "duratin": 5.0, "samples": 5.0, "reference": 0.0, "value": 0.2, "std": 0.0 "span": "ffset": 15.0, "duratin": 5.0, "samples": 5.0, "reference": 5.0, "value": 4.9, "std": 0.0 "multipint": [ "ffset": 25, "pint": "type": 31 "duratin": 5, "reference": 10.0, "value": 10.2, "std": 0.0, "userlgin": "Administratr (Operate Service)", "peratrname": "N User Exists (Operate Viewer)", "peratintype": 2 "ffset": 35, "pint": "type": 38

10 "duratin": 5, "reference": 20.0, "value": , "std": 0.0, "userlgin": "Administratr (Operate Service)", "peratrname": "N User Exists (Operate Viewer)", "peratintype": 2 "ffset": 45, "pint": "type": 39 "duratin": 5, "reference": 30.0, "value": , "std": 0.0, "userlgin": "Administratr (Operate Service)", "peratrname": "N User Exists (Operate Viewer)", "peratintype": 2 "ffset": 55, "pint": "type": 43 "duratin": 5, "reference": 70.0, "value": , "std": 0.0, "userlgin": "Administratr (Operate Service)", "peratrname": "N User Exists (Operate Viewer)", "peratintype": 2 "ffset": 65, "pint": "type": 44 "duratin": 5, "reference": 100.0, "value": , "std": 0.0, "userlgin": "Administratr (Operate Service)", "peratrname": "N User Exists (Operate Viewer)", "peratintype": 2

11 4.6. Diagnstics Diagnstics request i, ölçüm nktasında kanallara ait diyagnstik verilerini alma amacıyla kullanılır. Alınan cevapta site (ölçüm nktası) id si ve diyagnstik verileri yer alır. Diyagnstik verileri; kanal id si, tarih/saat ve diyagnstik bilgilerinden. Diyagnstik bilgileri aşağıdaki gibidir: - cmmand [max 50 karakter string]: Cihazın sinyal değerini almak için gereken kmut - units [max 50 karakter string]: Ölçülen sensör değerinin birimi (mv, Amp, Deg.C vb..) - value [duble]: Nümerik sinyal değeri /v1/site/:id/diagnstics - frm <datetime> Başlangıç tarih/saat - t <datetime> Bitiş tarih/saat - limit <int> (ptinal) Talep edilen veri adedi (psinel) /v1/site/:id/diagnstics?frm=<datetime>&t=<datetime>[&limit=<int>] /v1/site/1/diagnstics/?frm= &t= Örnek Respnse "diagnstics": [ "channelid": 1, "datetime": " T00:00:00", "data": [ "cmmand": "cmd1", "units": "unt1", "value": "1.1" "cmmand": "cmd2", "units": "unt2", "value": "2.2" "cmmand": "cmd3", "units": "unt3", "value": "3.3" "channelid": 1, "datetime": " T00:00:00", "data": [ "cmmand": "cmd1", "units": "unt1", "value": "1.1" "cmmand": "cmd2", "units": "unt2", "value": "2.2" "cmmand": "cmd3", "units": "unt3", "value": "3.3"

12 4.7. Pwer Off PwerOff request i, veri tplama sisteminin kapalı lduğu zamanları srgulamak amacıyla kullanılır. /v1/pwerff - frm <datetime> Başlangıç tarih/saat - t <datetime> Bitiş tarih/saat - limit <int> (ptinal) Talep edilen veri adedi (psinel) /v1/pwerff?frm=<datetime>&t=<datetime>[&limit=<int>] /v1/pwerff/?frm= &t= &limit=3 Örnek Respnse "pwerff": [ "start": " T19:15:36", "end": " T19:15:35" "start": " T19:21:04", "end": " T19:21:03" "start": " T19:33:08", "end": " T19:33:07" 4.8. Instantaneus Instantaneus request i, ölçüm nktasına ait kanalların anlık örnekleme verilerini srgulamak amacıyla kullanılır. Alınan cevaptaki veriler, analizörden kunan ham verilerdir. /v1/site/1/instantaneus Örnek Respnse "instantaneus": [ "datetime": " T16:40:11.05", "channelid": 0, "value": 16.8, "status": 1 "datetime": " T16:40:11.05", "channelid": 1, "value": 4.0, "status": 1 "datetime": " T16:40:11.05", "channelid": 2, "value": , "status": 8

13 4.9. Instant Calibratin InstantCalibratin request i, ölçüm nktasına ait kanalların anlık kalibrasyn verilerini srgulamak amacıyla kullanılır. Herhangi bir sekansın herhangi bir anını çalıştırdığınızda elde edilen değeri temsil eder. Anlık kalibrasyn verileri, gerçekleştirilen her anlık kalibrasyn için bilgiler içerir. Bu bilgiler aşağıdaki gibidir: - datetime [datetime]: Kalibrasyn zamanı - channelid [int]: Kanal ID si - value [duble]: Ölçülen değer - status [int]: değerin durum bilgisi ( span, zer vb..) /v1/site/:id/instantcalibratin - frm <datetime> Başlangıç tarih/saat - t <datetime> Bitiş tarih/saat - limit <int> (ptinal) Talep edilen veri adedi (psinel) /v1/site/:id/instantcalibratin?frm=<datetime>&t=<datetime>[&limit=<int>] /v1/site/1/instantcalibratin/?frm= &t= &limit=2 Örnek Respnse "instantcalibratin": [ "datetime": " T06:00:00", "channelid": 0, "value": 7.0, "status": 1 "datetime": " T05:00:00", "channelid": 0, "value": 6.0, "status": 1

14 4.10. Lgbk Lgbk request i, ölçüm nktasına ait bakım kayıtlarını ve veritplama sisteminde gerçekleşen işlemleri srgulama amacıyla kullanılır. Lgbk verileri, sistemde kayıtlı lg lar ile ilgili bilgiler içerir. Lgbk verileri, bakım işlemleri haricinde veri tplama sisteminde gerçekleştirilen tüm işlemleri (kullanıcı girişleri, knfigürasyn değişikliği, kanal) içermelidir. Bu bilgiler aşağıdaki gibidir: - datetime [datetime]: Kayıt zamanı - lg : Kayıt verileri equipment [max 50 karakter string]: Cihaz bilgisi invaliddata [int]: Bakım yapılıyrsa, bakım esnasında verinin geçersiz kılınıp kılınmadığı (0: geçerli, 1: geçersiz) tendtype [max 50 karakter string]: Bakımın/işlemin türü (Arıza, Periydik Bakım, Yıllık Bakım, Kntrl, Kullanıcı Girişi, Knfigürasyn değişikliği, vb.) technician [max 50 karakter string]: Bakımı yapan ya da işlemi gerçekleştiren kullanıcı bilgisi descriptin [max 2000 karakter string]: Bakım ya da işlem ile ilgili detaylı açıklama spareparts [max 2000 karakter string]: Değişen yedek parçalar (parçalar ; ile ayrılmış) /v1/site/:id/lgbk - frm <datetime> Başlangıç tarih/saat - t <datetime> Bitiş tarih/saat - limit <int> (ptinal) Talep edilen veri adedi (psinel) /v1/site/:id/lgbk?frm=<datetime>&t=<datetime>[&limit=<int>] /v1/site/1/lgbk/?frm= &t= &limit=2 Örnek Respnse "lgbk": [ "datetime": " T13:21:39", "lg": "equipment": "", "invaliddata": 0, "tendtype": "User Lgin", "technician": "Erl Egemen", "descriptin": "User lgged in.", "spareparts": "" "datetime": " T13:22:47", "lg": "equipment": "PM10 Analizru", "invaliddata": 0, "tendtype": "Scheduled - weekly", "technician": "Erl Egemen", "descriptin": "Haftalik periydik degisim", "spareparts": "Filtre;Hlder"

15 4.11. Channels Channels request i ölçüm nktasına ait ölçüm kanallarının bilgilerini almak için kullanılır. /v1/site/:id/channels /v1/site/1/channels Örnek Respnse "channels": [ "id": 0, "name": "ph", "units": "null", "address": 0 "id": 1, "name": "ILETKENLIK", "units": "us", "address": 1 "id": 2, "name": "COZ_OKSIJEN", "units": "mg/l", "address": 2

MERKEZ YAZILIM API Bilgileri

MERKEZ YAZILIM API Bilgileri MERKEZ YAZILIM API Bilgileri Bu dökümanın amacı, Merkez yazılımın izleme istasynlarından veri alabilmesini sağlayabilmek için gerekli API bilgilerini sunmaktır. Bu dküman, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Detaylı

ENVISTA ARM API Bilgileri

ENVISTA ARM API Bilgileri ENVISTA ARM API Bilgileri Bu dökümanın amacı, EnvistaARM nin izleme istasynlarından veri alabilmesini sağlayabilmek için gerekli APIbilgilerini sunmaktır. Bu dküman, Argate Yazılım ve Bilişim Ltd. Şti.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır. Ürün : GO Brdr-Tiger2Brdr-IK Bölüm : Brdr * Dkümanda GBrdr, Tiger2Brdr ve Đk kısaca Lg Đk ürünleri larak ifade edilmektedir. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

Detaylı

ENVİSTA ARM MERKEZ YAZILIMINA VERİ AKTARMA PROSEDÜRÜ

ENVİSTA ARM MERKEZ YAZILIMINA VERİ AKTARMA PROSEDÜRÜ ENVİSTA ARM MERKEZ YAZILIMINA VERİ AKTARMA PROSEDÜRÜ Bu dökümanın amacı, Envista ARM nin izleme istasyonlarından veri alabilmesini sağlayabilmek için gerekli XML dökümanı ile ilgili bilgi sunmaktır. Bu

Detaylı

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir.

Veresiye Satışlarınız, Sonradan faturaya dönüştürülmek üzere İrsaliye olarak Transfer edilir. 1 BENZİN İSTASYONU OTOMASYONU Orka SQL Prgramının sektöre özel yazılımlarından, Benzin İstasynu Otmasynu çözümü ile pmpa prgramlarındaki kayıtları prgramınıza tmatik transfer edebilirsiniz. Transfer Edilen

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ BİLGİSAYA DESTEKLİ TASAIM FİNAL POJE ÖDEVİ Teslim Tarihi 22 Ocak 2014 (Saat 17:00) Ödev rapru elden teslim edilecektir. İlgili MATLAB dsyaları ise sduehmcad@gmail.cm adresine gönderilecektir. Elden teslimler

Detaylı

Algoritma, Akış Şeması ve Örnek Program Kodu Uygulamaları Ünite-9

Algoritma, Akış Şeması ve Örnek Program Kodu Uygulamaları Ünite-9 Örnek 1 Algritma, Akış Şeması ve Örnek Prgram Kdu Uygulamaları Ünite-9 Klavyeden girilen A, B, C sayılarına göre; A 50'den büyük ve 70'den küçük ise; A ile B sayılarını tplayıp C inci kuvvetini alan ve

Detaylı

CHAPTER 6 FTP SERVER

CHAPTER 6 FTP SERVER CHAPTER 6 FTP SERVER 6.1 FTP nedir? File Transfer Prtcl (FTP) günümüzde internet üzerinde kullanılan en eski ve en bilinen prtkllerden biridir. FTP nin amacı kullanıcıların, işletim sistemleri arasındaki

Detaylı

Çizelge 1. Yeraltısuyu beslenim sıcaklığı ve yükseltisi tahmininde kullanılan yöntemlerin karşılaştırılması

Çizelge 1. Yeraltısuyu beslenim sıcaklığı ve yükseltisi tahmininde kullanılan yöntemlerin karşılaştırılması YERALTISUYU BESLENİM SICAKLIK VE YÜKSELTİSİNİN BELİRLENMESİ Yeraltısuyu sistemlerinde beslenim kşulları, arazi gözlemleri ile tpgrafik, jeljik, hidrjeljik, meterljik bilgilerin birleştirilmesi ile belirlenebilir.

Detaylı

BEACON İŞARETÇİLERİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİ YOKLAMA SİSTEMİ

BEACON İŞARETÇİLERİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİ YOKLAMA SİSTEMİ BEACON İŞARETÇİLERİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİ YOKLAMA SİSTEMİ Bu çalışmada beacn işaretçileri kullanılarak öğrenci yklama sistemi gerçekleştirilmiştir. Sistem mbil uygulama, veritabanı, web

Detaylı

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ BĠYOMEDĠKAL MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ TIBBĠ CĠHAZLARIN KALĠBRASYONU LABORATUVARI

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ BĠYOMEDĠKAL MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ TIBBĠ CĠHAZLARIN KALĠBRASYONU LABORATUVARI TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ BĠYOMEDĠKAL MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ TIBBĠ CĠHAZLARIN KALĠBRASYONU LABORATUVARI DENEY NO:6 ELEKTROKOTER CĠHAZI KALĠBRASYONU Elektrkter; ameliyatlarda dkuyu yakarak kesme

Detaylı

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01

KIYMET TRANSFER. EKRAN KILAVUZU v.01 KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ MKS EKRAN KILAVUZU v.01 AMAÇ... 3 KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 4 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 7 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 10

Detaylı

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU

DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU Hazırlayan, Rahmi İnevi Mayıs-2018 DEFTER BEYAN YARDIM KILAVUZU 1 İlk İşlemler a- OrkaSQL prgramında; Bür Yönetimi mdülünde SMMM Tanımlamaları bölümüne giriniz. b- Kullanılmakta lan SMMM Bilgisinin incelenmesi

Detaylı

GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ

GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ Ölçüm Parametreleri ve Gerekli Ölçüm Doğruluğu Tesis edilecek ölçüm cihazları Tablo 1 de verilen güç kalitesi parametrelerinin aşağıda belirtilen standartlara uygun olarak kesintisiz

Detaylı

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak

Detaylı

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME Staj başvurusu için ve kntenjan yerleştirmeleri snrasında yapılacakların tanıtımı Staj Rehberi dsyasında ayrıntılı anlatılmaktadır. Stajlar ile ilgili SHGM tarafından

Detaylı

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS)

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) Versiyon: 1.0.5 İçindekiler İçindekiler... 2 1. Belgenin Amacı... 3 2. Sistem Gereksinimleri... 3 3. Belge Sürümleri... 3 4. Kullanım Şekli... 3 4.1 Web den Başlatma...

Detaylı

KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ SWIFT İŞ KURALLARI v.01

KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ SWIFT İŞ KURALLARI v.01 KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ SWIFT İŞ KURALLARI v.01 İÇİNDEKİLER TANIM... 3 KULLANILAN SWIFT MESAJLARI / FONKSİYONLAR... 3 İŞ AKIŞI... 4 İLETİLEN BİLGİLER SWIFT Mesaj FORMATI ( MT542 / MT540 )...

Detaylı

Veri Toplama nın ABC si

Veri Toplama nın ABC si Veri Tplama - Enstrümantasyn Teknik Nt TN-TR-401 Veri Tplama nın ABC si Anahtar Kelimeler: Veri Tplama Sistemi, Sensör, Algılayıcı, Analg Dijital Çevirici, SNR, Sinyal Gürültü Oranı, Çözünürlük, Eş Zamanlı

Detaylı

Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları

Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları İçindekiler 1. Genel Açıklama... 2 2. Thermomed Kabin... 2 2.1. Ana Ekran... 2 2.2. Kalibrasyon... 3 2.3. Ayarlar... 4 3. Thermomed Kabin

Detaylı

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU

İÇERİK MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KLAVUZU FON İŞLEMLERİ İÇERİK 1. Yatırım Fnları İşlemleri Klavuzu... 3 2. Alım Satım İşlemi Parametre Tanımlama... 3 3. Aracı Kurum Banka Alım/Satım Bildirim İşlemleri... 6 4. Aracı Kurum Banka Alım/Satım İşlemleri

Detaylı

PayNet Sanal POS Teknik Dökümanı PAYNET İşlemleri PAYNET sistemi, Arena Bilgisayar A.Ş. nin, bayilerine artı değer olarak sunduğu bir online ödeme sistemidir. Bu sistem v1.0 itibariyle, sadece kredi kartları

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

Sistem Konfigrasyonu ;

Sistem Konfigrasyonu ; Sistem Konfigrasyonu ; Konfigrasyon emisyon sisteminde tanımlanan modbus ID numaralarının yetkili firma tarafından belirlenmesinin ardından yandaki görülen resimdeki şekilde set edilir. Ayrıca Channel

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ ALİ SAĞLIK İSU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI EKİM 2015 2015 YILI İTİBARİYLE ATIKSU

Detaylı

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu

Aksiyon Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 23.01.2012 - SAMBA Uygulaması - Aksiyn Ekleme Ekranı Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Denetimi Ani, planlı, birleşik denetimler ve izlemeler yapılmaktadır. 2872 sayılı Çevre Kanunu ve yönetmelikleri kapsamında Hava, Su,

Detaylı

SMS interconnecion APi S DOKÜMANI

SMS interconnecion APi S DOKÜMANI BİLİMCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ 2016 V.1.0 0 1 / 1 1 / 2 0 1 6 İçindekiler SMS Platform Api s Dökümantasyonu 1 Api Login 1 Api SMS Gönderim 1 Api SMS Gönderim Genel Rapor 2 Api SMS Gönderim Detay Rapor 3

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır.

DESTEK DOKÜMANI TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ. Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. TEMĐNAT ĐŞLEMLERĐ Unity/Tiger/ GO ürünlerinde Alınan/Verilen Teminat işlemlerinin kullanılabilmesi sağlanmıştır. Teminatlar, herhangi bir knuda iş yaptırmak isteyen kişi/kuruluş ile bu işi üstlenmek isteyen

Detaylı

Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı

Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı Veri İşletimi, Veri Validasyonu ve Raporlama Ayşe EYİGÖR Çevre Y.Müh. / Çevre ve Orman Uzmanı Kastamonu-Ilgaz Hizmetiçi Eğitimi 20 Eylül 2010 Ulusal Hava Kalitesi İzleme

Detaylı

GOLDMESAJ SMS API DÖKÜMANI

GOLDMESAJ SMS API DÖKÜMANI GOLDMESAJ SMS API DÖKÜMANI 1. GENEL 2. VERİ ALANLARI 3. LOGİN 4. ŞİFRE DEĞİŞTİRME 5. ALFANUMERİK 6. SMS GÖNDERİMİ 7. GÖNDERİ RAPORLARI 8. SMS RAPORU 9. KREDİ SORGULAMA 10. ÇOKLU GÖNDERİM 11. KULLANICI

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/443 24/04/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi GÜNEY EKSPORT NAKLİYAT.PETROL.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. D-400 KARAYOLU ÜZERİ T.CEMAL BERİKER BULVARI NO:670 SEYHAN / ADANA İlgi: (a) 02/06/2014

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-313 S

KULLANIM KILAVUZU PCE-313 S KULLANIM KILAVUZU PCE-313 S Versiyn 1.1 Oluşturma Tarihi: 28/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik Bilgileri... 3 2 Tanım... 3 3 Özellikler... 3 4 Sembl Tanımı ve Düğme Knumu... 4 5 Operasyn Talimatları... 6

Detaylı

Uygulama Muhasebe Parametreleri

Uygulama Muhasebe Parametreleri ENFLASYON MUHASEBESİ UYGULAMA NOTLARI Yayın Tarihi 07/04/2005 Kategri [X] Çalışma Ürün Grubu [X] Fusin [X] Fusin Standard [X] Entegre W3 [X] Fusin Demirbaş [X] Fusin Standard Demirbaş [X] Entegre W3 Demirbaş

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI Aylık prim ve hizmet belgesi, aylık ve dört aylık larak SSK kurumuna verilen bildirgelerin birleştirilerek yeniden düzenlenmesi ile luşturulmuş

Detaylı

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3)

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3) ARIZA PROSEDÜRÜ Bakanlık birimlerinde kullanılmakta lan ürünlerin arızalanması halinde arıza, arızalı ürünün bulunduğu birimden srumlu Bilgi İşlem Müdürlüğüne, Bilgi İşlem Şefliğine veya Bilgi İşlem Bürsuna

Detaylı

SAÜ.MÜH.FAK. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ GÜÇ ELEKTRONİĞİ DEVRELERİ VİZE SINAV SORULARI ve çözümleri

SAÜ.MÜH.FAK. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ GÜÇ ELEKTRONİĞİ DEVRELERİ VİZE SINAV SORULARI ve çözümleri SAÜ.MÜH.FAK. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ GÜÇ ELEKTRONİĞİ DERELERİ İZE SINA SORULARI ve çözümleri Sru ) Şekil de verilen TCR (tristör kntrllü reaktör) devresinde L= mh; L= mh;

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TİP GAZ DEDEKTÖRLERİ. powered by

ENDÜSTRİYEL TİP GAZ DEDEKTÖRLERİ. powered by ENDÜSTRİYEL TİP GAZ DEDEKTÖRLERİ IPACK ENDÜSTRİYEL GAZ ÖLÇÜMLEME VE KONTROL SİSTEMLERİ Endüstriyel işletmelerde kullanılan yanıcı parlayıcı patlayıcı ve/veya toksik gazların anlık veya sürekli olarak tespiti

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/196 21/01/2015 Konu: Çevre İzin Belgesi OTO TRİM OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DENİZLİ KÖYÜ ATATÜRK CAD. NO:172 GEBZE/KOCAELİ GEBZE / KOCAELİ İlgi: (a) 16/01/2014 tarihli

Detaylı

Nabi KALELİ Çevre Mühendisi. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

Nabi KALELİ Çevre Mühendisi. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Nabi KALELİ Çevre Mühendisi Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağının Kurulması 2005 yılında 36 adet hava kalitesi izleme istasyonu Bakanlığımız tarafından kurulmuştur. 2007 yılında 45 adet istasyon daha kurularak

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/683 18/01/2013 Konu: Çevre İzin Belgesi PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş (Bakır Madeni ve Zenginleştirme Tesisi) Madenköy/Siirt MADENKÖY/ŞİRVAN ŞİRVAN

Detaylı

Kısaca ; Servis Pozitif, firma tarafından kendisine sağlanmış kullanıcı girişleri yetkisi ile internet olan her platformdan sisteme giriş yapabilir.

Kısaca ; Servis Pozitif, firma tarafından kendisine sağlanmış kullanıcı girişleri yetkisi ile internet olan her platformdan sisteme giriş yapabilir. Kısaca ; Servis Pzitif; Teknik servis hizmeti sağlayan firmalar için bulut tabanlı geliştirilmiş özel yazılım çözümüdür. Kurulum gerektirmez, internet lan her nktadan erişim imkanı sağlar. Hizmet sağlayıcı

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELN3304 ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI II

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELN3304 ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI II T.C. LDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELN3304 ELEKTRONİK DEVRELER LABORATVARI II DENEY 5: KOMPARATÖRLER DENEY GRB :... DENEYİ YAPANLAR :......... RAPOR HAZIRLAYAN

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİ REL ÜNİ VERSİ TESİ MÜHENDİ SLİ K-Mİ MARLIK FAKÜLTESİ MAKİ NA MÜHENDİ SLİĞİ BÖLÜMÜ MEKANİK LABORATUARI DENEY RAPORU

SÜLEYMAN DEMİ REL ÜNİ VERSİ TESİ MÜHENDİ SLİ K-Mİ MARLIK FAKÜLTESİ MAKİ NA MÜHENDİ SLİĞİ BÖLÜMÜ MEKANİK LABORATUARI DENEY RAPORU SÜLEYMAN DEMİ REL ÜNİ VERSİ TESİ MÜHENDİ SLİ K-Mİ MARLIK FAKÜLTESİ MAKİ NA MÜHENDİ SLİĞİ BÖLÜMÜ MEKANİK LABORATUARI DENEY RAPORU DENEY ADI DENEYSEL GERİLME ANALİZİ - EĞME DENEYİ DERSİN ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ.DR.

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM /2017

ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM /2017 2017 ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM http://lalasahinpasamtal.meb.k12.tr 2016/2017 Sevgili öğrencilerimiz, Tercih stresinin hâkim lduğu şu günlerde sizlere yl göstermek istiyruz ve uzman görüşü

Detaylı

VIDEOCELL API. Versiyon 1.0.0

VIDEOCELL API. Versiyon 1.0.0 VIDEOCELL API Versiyon 1.0.0 İçindekiler 1. Bu Belgenin Amacı... 3 2. Belge Sürümleri... 3 3. Sistem Gereksinimleri... 3 4. Kullanım Şekli... 3 4.1. Genel... 3 4.2. Uyarılar... 3 4.3. Hata Kodları... 4

Detaylı

MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1

MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1 MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektrnik Veri İletim Tplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme Giriş...

Detaylı

VARANT AKADEMİ. Eğitimin Konusu: Eğitimin Amacı: Kimler İçin Uygundur: Varantın İpuçları

VARANT AKADEMİ. Eğitimin Konusu: Eğitimin Amacı: Kimler İçin Uygundur: Varantın İpuçları Varantın İpuçları VARANT AKADEMİ Eğitimin Knusu: Varantın İpuçları Eğitimin Amacı: Varant fiyatına etki eden parametreleri açıklamak ve en çk merak edilen srulara cevap vermek Kimler İçin Uygundur: Yeni

Detaylı

ORION ECHO ECH0201 Kullanıcı Kitapçığı Ver. 1.03

ORION ECHO ECH0201 Kullanıcı Kitapçığı Ver. 1.03 ORION ECHO ECH0201 Kullanıcı Kitapçığı Ver. 1.03 İÇİNDEKİLER 1.0. Orion ECH 0201 Ultrasonic Seviye Transmitteri 3 1.1. Ech_0201 Dc Hata Kontrolü Özellikleri 3 1.2. Uygulamalar 3 1.3. Teknik Özellikler

Detaylı

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ HACH LANGE Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ Metin BARAN Proje Müdürü 24 Eylül 2014 Hach Lange Dünya üzerinde birçok noktada

Detaylı

Fatih Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü EEM 316 Haberleşme I DENEY 6 FM DEMODÜLATÖRÜ

Fatih Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü EEM 316 Haberleşme I DENEY 6 FM DEMODÜLATÖRÜ Fatih Üniversitesi Elektrik ve Elektrnik Mühendisliği Bölümü EEM 36 Haberleşme I DENEY 6 FM DEMODÜATÖRÜ 6. AMAÇAR. Faz kilitli çevrimin (P) prensibinin çalışılması. P M565 in karakteristiğinin anlaşılması

Detaylı

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kanal Veri Kartı Eleman Bilgileri Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 06.10.2011 Dküman Değişim Takibi Tarih Versiyn Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 06.10.2011 1 Açelya Atilla

Detaylı

7. Bölüm Robot Programlamada Mantıksal Fonksiyonlar

7. Bölüm Robot Programlamada Mantıksal Fonksiyonlar 7. Bölüm Robot Programlamada Mantıksal Fonksiyonlar 7. Bölüm: Mantıksal Fonksiyonlar 7.1. Mantıksal Programlamanın Temelleri Endüstriyel Robot sisteminde çevre birimlerle olan iletişimin sağlanmasında

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 1/24/2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Yeni Tiger Özellikler Enterprise 2.05.00.00 Sürüm Özellikleri 1. Malzeme Virman İşlemleri Malzeme virmanı ile; Malzemeler

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

Doküman JETSMS XML Mesaj Đşlemleri Yardım Dokümanı Tarih 15.02.2007 Sürüm 1.1.0

Doküman JETSMS XML Mesaj Đşlemleri Yardım Dokümanı Tarih 15.02.2007 Sürüm 1.1.0 HTTP SMS Gönderimi 1. Genel Kullanım Bu fonksiyonu kullanarak; Bir telefon numarasına tek bir mesaj gönderimi Birden fazla telefon numarasına aynı mesaj gönderimi -> tek seferde en fazla 150 telefon numarasına

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ 2013-2014 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME EL KİTABI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

Detaylı

BOTAŞ EBT BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ WEB SERVİSLERİ

BOTAŞ EBT BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ WEB SERVİSLERİ BOTAŞ EBT BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ WEB SERVİSLERİ KULLANIM KLAVUZU 21.10.2013 Sürüm: 2.2.0 Sayfa 1 / 10 Giriş EBT Sisteminin, Web Servisleri birinci versiyonu, BOTAŞ ile yapılan ayrıştırma çalışmalarına paralel

Detaylı

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK KAPALI GENEL ÖZELLİKLER: 1. ERTELEME/IŞIK BUTONU Bu buton ile ortalama 4 sn boyunca ışık özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili buton, saatin tepesinde bulunan paneldir. Bu

Detaylı

DGridSim Gerçek Zamanlı Veri Grid Simülatörü. Veri Grid Sistem Modelleri Dokümanı v 1.0.0 01.08.2011

DGridSim Gerçek Zamanlı Veri Grid Simülatörü. Veri Grid Sistem Modelleri Dokümanı v 1.0.0 01.08.2011 DGridSim Gerçek Zamanlı Veri Grid Simülatörü Veri Grid Sistem Mdelleri Dkümanı v 1.0.0 01.08.2011 Mustafa Atanak Sefai Tandğan Dç. Dr. Atakan Dğan 1. Giriş DGridSim, farklı veri grid sistemi yapılarınının

Detaylı

Mikado Puantör 4.X. Günlük İşlemler 24.07.2014. Ülkü Özbek. Mikado Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikado A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.

Mikado Puantör 4.X. Günlük İşlemler 24.07.2014. Ülkü Özbek. Mikado Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikado A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır. Mikad Puantör 4.X Günlük İşlemler 24.07.2014 Ülkü Özbek Mikad Bilişim Sistemleri A.Ş. 2014, Mikad A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır. Mikad Günlük İşlemler i İ Ç İ N D E K İ L E R Mikad Puantör de Günlük Yapılması

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2010 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2010 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU 2010-2011 E r z i n c a n Ü n i v e r s i t e s i P e r s n e l D a i r e s i B a ş k a n l ı ğ ı Sayfa 0 İÇİNDEKİLER İçerik Sayfa Numarası Açıklamalar 2 Başvuru

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK Prgram Değerlendiricileri erlendiricileri Eğitim E Sunum İçeriği Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci Evreleri

Detaylı

VERİ İLETİŞİMİ FİNALİ

VERİ İLETİŞİMİ FİNALİ VERİ İLETİŞİMİ FİNALİ Süre: 1 saat 40 dakika 22 Ocak 2014 Bnus 5 puan 1. (20 puan) a) Aşağıdaki kdların minimum Hamming uzaklıkları nedir? Bu iki farklı tür kdlamanın her biri kaç bitlik hatayı sezebilir?

Detaylı

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ.

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. HAZIRLAYAN ISO 9001 KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. OTOMATİK KONTROLDA GÜVENİLİR İSİM... 1 KALİTE SİSTEMLERİ Günümüzde tüm işletme ve firmalarda belli bir kalite anlayışı ile buna bağlı

Detaylı

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal

1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal VEKİL BİLGİLERİ TANIMLAMA İŞLEMLERİ 1. TH160 Vekil Bilgilerinin İletimi Giriş, Güncelleme Giriş, Silme Giriş İşlemleri... 4 2. TH162 Vekil Bilgilerinin İletimi Onay,İptal... 7 3. RP366 Vekil Bilgi Rapru:...

Detaylı

FİZİK 109 ÖRNEK SORULAR 1. BÖLÜM ENERJİ

FİZİK 109 ÖRNEK SORULAR 1. BÖLÜM ENERJİ FİZİK 109 ÖRNEK SORULAR 1. BÖLÜM ENERJİ 1) M=5 kg kütleli bir cisim A nktasından serbest bırakılıyr. Cismin B ve C nktalarındaki süratini 2) Şekildeki kayakçının kütlesi M=60 kg, A nktasındaki sürati ise

Detaylı

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ Sermaye Piyasası Lisans Grubu 1. Prtföy Aracılığı 2. İşlem Aracılığı 3. Emir İletimine Aracılık 4. Sınırlı Saklama İlgili Sermaye Piyasası İşlemleri

Detaylı

Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi

Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi Yüzey Suları, Atık Sular, ve İçme Sularının On-line Toksisitesinin İzlenmesi Su Kalitesinin geleneksel Kimyasal Analiz cihazları ile Toksisitesinin izlenmesi

Detaylı

Eğitimcilerin Eğitimi Bölüm 6: Veri Boşlukları, Veri Akış Faaliyetleri ve Prosedürler. Esra KOÇ , ANTALYA

Eğitimcilerin Eğitimi Bölüm 6: Veri Boşlukları, Veri Akış Faaliyetleri ve Prosedürler. Esra KOÇ , ANTALYA Eğitimcilerin Eğitimi Bölüm 6: Veri Boşlukları, Veri Akış Faaliyetleri ve Prosedürler Esra KOÇ 23.02.2017, ANTALYA Sunum İçeriği Veri Akış Faaliyetleri, prosedürler ve kontrol sistemleri Veri Boşlukları

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

Zafer COŞAR İsmail ÖMÜR

Zafer COŞAR İsmail ÖMÜR T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇÜM VE İZLEME DAİRE BAŞKANLIĞI PM 10 ÖLÇÜMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI GRAVİMETRİK PM 10 ÖRNEKLEME CİHAZI Zafer COŞAR İsmail ÖMÜR Ilgaz/2010

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Harcama ve Muhasebe BiliĢim Sistemi Sistemleri Hizmet Süreleri

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Harcama ve Muhasebe BiliĢim Sistemi Sistemleri Hizmet Süreleri MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Harcama ve Muhasebe BiliĢim Sistemi Sistemleri Hizmet Süreleri Sıra N Hizmet Tipi Knu Çözüm Süresi Açıklama 1 Arıza Birimin Çalışmasının Tümüyle durması 2 Takvim Gün Birimin

Detaylı

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER

KIYMET TRANSFER E LE T RME LEMLER KIYMET TRANSFER EŞLEŞTİRME İŞLEMLERİ KTE10 Kıymet Transfer Eşleştirme Giriş... 33 KTE12 Kıymet Transfer Eşleştirme Onay/İptal... 1010 KTE14 Adınıza Gelen Talimatlar... 1515 KTE18 Kıymet Transfer Eşleştirme

Detaylı

3/1 (Trifaze Giriş / Monfaze Çıkış ) 15-30 kva 3/3 (Trifaze Giriş / Trifaze Çıkış ) 20-80 kva

3/1 (Trifaze Giriş / Monfaze Çıkış ) 15-30 kva 3/3 (Trifaze Giriş / Trifaze Çıkış ) 20-80 kva TRİE UPS LER 3/1 (Trifaze Giriş / Monfaze Çıkış ) 15-30 kva 3/3 (Trifaze Giriş / Trifaze Çıkış ) 20-80 kva 3 faz giriş -1 faz çıkış ve 3 faz giriş -3 faz çıkış kesintisiz güç kaynakları başta sanayi, tıp,

Detaylı

Ses Temelli Katma Değerli Servisler

Ses Temelli Katma Değerli Servisler Sayın Selen Çimen, Tarih: 19.10.2010 Sayın Canan Erşen Sayı : 10-074 Bilgi Teknljileri ve İletişim Kurumu Yeşilırmak Sk. N:16 06430 Demirtepe/Ankara İlgi : Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

TEKNIK TALEPLER. İçerik

TEKNIK TALEPLER. İçerik TEKNIK TALEPLER İçerik SİSTEMLER... 2 Bağlantıhızı... 2 Desteklenen web tarayıcılar... 2 Ermeni dil desteği... 2 Windws XP... 2 Windws Vista... 3 Windws 7... 3 Windws 8... 4 MAC OS... 4 ios(ipad)... 4

Detaylı

DENEY-3. Devre Çözüm Teknikleri

DENEY-3. Devre Çözüm Teknikleri DENEY-3 Devre Çözüm Teknikleri A) Hazırlık Sruları Deneye gelmeden önce aşağıda belirtilen aşamaları eksiksiz yapınız. İstenilen tüm verileri rapr halinde deneye gelirken ilgili araştırma görevlisine teslim

Detaylı

TÜBİTAK UME Ulusal Metroloji Enstitüsü Akışkanlar Grubu Düşük Gaz Debi Ölçüm Laboratuvarı

TÜBİTAK UME Ulusal Metroloji Enstitüsü Akışkanlar Grubu Düşük Gaz Debi Ölçüm Laboratuvarı TÜBİTAK UME Ulusal Metroloji Enstitüsü Akışkanlar Grubu Düşük Gaz Debi Ölçüm Laboratuvarı 10-50 L/min Debi Aralığında Gaz Debi Ölçüm Karşılaştırma Protokolü UME-G2AL-TR-K005 Temmuz 2013 - Gebze İçindekiler

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ATTERBERG LİMİTLERİ DENEYİ Bşluklardaki suyun varlığı zeminlerin mühendislik davranışını, özellikle de ince taneli zeminlerinkini etkilemektedir. Bir zeminde ne kadar su bulunduğunu (ω) bilmek tek başına

Detaylı

Yayınlanma Tarihi: soru ve sorunlarınız için;

Yayınlanma Tarihi: soru ve sorunlarınız için; TURKPIN.COM Satış/Ödeme Hizmetleri API Dökümantasyonu v1.2 Yayınlanma Tarihi: 07.03.2014 soru ve sorunlarınız için; integration@turkpin.com İçindekiler 1) Gold Oyun Listeleme 2) Gold Sunucu Listeleme 3)

Detaylı

BOTAŞ EBT BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ WEB SERVİSLERİ

BOTAŞ EBT BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ WEB SERVİSLERİ BOTAŞ EBT BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ WEB SERVİSLERİ KULLANIM KLAVUZU 21.10.2013 Sürüm: 2.2.1 (27.12.2013) Sayfa 1 / 11 Güncellenen Bölümler Sürüm 2.2.1 Yayınlanma Tarihi 27.12.2013 Güncellenen Bölümler GUNSONUAKISGONDER

Detaylı

SMSEXPLORER XML API. XML API KILAVUZU v.1.0

SMSEXPLORER XML API. XML API KILAVUZU v.1.0 SMSEXPLORER XML API 0 1 İçerik 1 İçerik 1 2 Genel Bakış 2 3 Giriş 2 4 Başlarken 2 5 Genel Hata Kodları 3 6 SMS Gönderimi 3 6.1 Aynı Mesajın Birçok Farklı Numaraya Gönderilmesi 4 6.2 Farklı Mesajların Birçok

Detaylı

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ ENEKO A.Ş. de, müşteri istek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinin değerlendirilmesini, snuçlandırılmasını ve süreçte uygulanacak prsesleri belirlemektir, ayrıca bu prsesin etkinliğini sürekli iyileştirmek

Detaylı

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. KAZIM EVECAN 25.05.2015

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. KAZIM EVECAN 25.05.2015 Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektrnik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. KAZIM EVECAN 5.05.05 Özet: Bu dkümanda haberleşme elektrniği dersine başlamadan önce hatırlanması gereken ve temel bilgiler özet halinde

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

ÇÖZÜM BİLGİSAYAR KOLAY RANDEVU RANDEVU WEB SERVİSLERİ YAZILIM FİRMALARI ENTEGRASYON KILAVUZU 22.12.2006. Sürüm: 1.0

ÇÖZÜM BİLGİSAYAR KOLAY RANDEVU RANDEVU WEB SERVİSLERİ YAZILIM FİRMALARI ENTEGRASYON KILAVUZU 22.12.2006. Sürüm: 1.0 KOLAY RANDEVU RANDEVU WEB SERVİSLERİ YAZILIM FİRMALARI ENTEGRASYON KILAVUZU 22.12.2006 Sürüm: 1.0 2006-2007 Çözüm Bilgisayar www.cozumbil.com.tr cozum@cozumbil.com.tr İÇİNDEKİLER 1.GİRİŞ...3 1.1 GENEL

Detaylı

İlgiye Yönelik Yaklaşımla Yazılım Geliştirme Software Development with Aspect Oriented Approach

İlgiye Yönelik Yaklaşımla Yazılım Geliştirme Software Development with Aspect Oriented Approach İlgiye Yönelik Yaklaşımla Yazılım Geliştirme Sftware Develpment with Aspect Oriented Apprach Oytun Kurtar, Oya Kalıpsız, Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi ytunkurtar@gmail.cm

Detaylı

COM API v2.0 Belge sürümü : 2.0.3

COM API v2.0 Belge sürümü : 2.0.3 COM API v2.0 Belge sürümü : 2.0.3 1. Đçindekiler 1. Đçindekiler...2 2. Bu belgenin amacı...3 3. Belge sürümleri...3 4. Sistem gereksinimleri...3 5. Kullanım şekli...4 5.1 Genel...4 5.2 Uyarılar...4 5.3

Detaylı

1. Direnç 2. Akım 3. Gerilim 4. Kapasitans 5. Endüktans 6. Frekans

1. Direnç 2. Akım 3. Gerilim 4. Kapasitans 5. Endüktans 6. Frekans 1. Debi 2. İvme 3. Hız-Devir 4. Uzunluk 5. Açı-eğim 6. Kuvvet 7. Basınç 8. Moment 9. Seviye 10.Sıcaklık 11.Nem 12.Konum 13.Kütle 14.Işık 15.Ses 16.Temas 17.Renk 18.Isı Akısı 19.Gaz kaçağı 1. Direnç 2.

Detaylı

ERP de Ürün ve Stok Yönetimi

ERP de Ürün ve Stok Yönetimi ERP de Ürün ve Stk Yönetimi SMM - Satılan Malın Maliyeti ( Karlılık ) DMM - Duran Malın Maliyeti ( Envanter ) Dr. Ragıp BAŞBUĞ Kurumsal Kaynak Planlaması larak bilinen ve herkesin duyduğu yeni mda terim

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. Amaç Bu prsedürün amacı, POLY CERT deki persnel belgelendirme sürecini tanımlamaktır. 2. Kapsam POLY CERT tarafından verilen tüm persnel belgelendirme hizmetlerini kapsar. 3. Srumlular Genel Müdür Persnel

Detaylı

Domintell Home Technology ile Neleri Yaparsınız?

Domintell Home Technology ile Neleri Yaparsınız? Tüm yaşam alanlarının güvene ve knfra kavuşturulmasını hedefleyen Digi Platfrm, yüksek teknlji ve düşük maliyetli çözümleri ile her yaşam alanına hizmet etmeyi kendine ilke edinmiştir. Uzmanlaşmış kadrsu

Detaylı

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR 2016 Yrd. Dç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY 3. HAFTA: PLANLAMA Yazılım geliştirme sürecinin ilk aşaması, planlama aşamasıdır. Başarılı bir prje geliştirebilmek için prjenin

Detaylı

XML ile Mesaj İşlemleri

XML ile Mesaj İşlemleri Doküman JETSMS XML Mesaj İşlemleri Yardım Dokümanı Tarih 15.02.2007 Sürüm 2.5.0 XML ile Mesaj İşlemleri SİSTEM ÖZELLİKLERİ Sistem üzerinden çok yüksek sayılarda (Bir kerede 20000 gibi) farklı içerikli

Detaylı

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli 1. Ürün Bilgisi EHP Panolar; sabit hızlı pompa uygulamaları için tasarlanmış 128*64 grafik ekrana sahip bir kontrol ünitesi tarafından kontrol edilen,

Detaylı

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr Hızlı montaj le tasarruf sağlayın Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj www.entes.com.tr MPR- 3 fazlı akım trafosu ın Avantajları Kolay Pano Kurulumu Tek kablo ile tornavida kullanmadan kolay bağlantı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. MKULKATES-Rev.No:01 Rev.Date:19.11.2008

İÇİNDEKİLER. MKULKATES-Rev.No:01 Rev.Date:19.11.2008 İÇİNDEKİLER İLK ÇALIŞTIRMA...- 1 - GÖNDERİ KABULUNDE ÜRÜNÜN TARTILMASI...- 1 - YAZICI KULLANIMI...- 2 - DARALI TARTIM...- 2 - KULLANIMA HAZIRLIK...- 3 - MONTAJ UYARILARI...- 3 - GENEL UYARILAR...- 4 -

Detaylı