PYP 4. Sınıf 2. Veli Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PYP 4. Sınıf 2. Veli Bülteni"

Transkript

1 PYP 4. Sınıf 2. Veli Bülteni Sayın Veli; Kim Olduğumuz bilgi teması adı altında Vücudumuz, bağlantılı sistemler bütünüdür. ana fikrini içeren Vücudumuz Bir Bilmece sorgulama ünitesi tarihleri arasında işlendi. Bu ünite boyunca öğrenciler; vücudumuzdaki organlar, vücudumuzdaki sistemler ve fonksiyonları, vücudumuzu oluşturan sistemlerin birbiriyle ilişkisini sorguladılar. Ünite boyunca öğrencilerimiz aşağıdaki sorular çerçevesinde sorgulama yaptılar. 1) Vücudumuzdaki yapı ve organların adları ve görevleri nelerdir? 2) Vücudumuzda işler nasıl yürür? 3) Vücudumuzdaki sistemler birbirini nasıl etkiler? Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları gerçekleştirdiğimiz ünite sonu sergisinde okul toplumuyla paylaştılar. Sizler de gönderdiğimiz eylem gözlem formu aracılığıyla öğrencilerimizin bu ünite boyunca kazandığı öğrenmeler sonucunda gerçekleştirdikleri ve sizin şahit olduğunuz eylemleri not edip online ortamda adresine gönderebilir öğrencilerimizin portfolyo çalışmalarına katkıda bulunabilirsiniz. Okul Rutinlerimiz ; Bu ünite boyunca; 30 Kasım Kampüsler arası Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği 16 Kasım İlkokul 2, 3 ve 4. sınıflar için ELT Parents 23 Kasım 2013 Anaokulu-1.sınıf çin ELT Parents 20 Kasım Çocuk Hakları Günü 25 Kasım Öğretmenler Günü töreni ve kampüs içi Bilim Şenliği 2 Aralık Engelliler Dostluk Kupası Kasım haftası Word Hunters Sayı 2, Bölüm Aralık sınıflar PİSA Bursluluk sınavı gerçekleştirilecektir Kasım 2013tarihlerinde gerçekleşecek merkezi ortaöğretime geçiş sınavları nedeniyle okulumuz resmi tatilde olacaktır. İçindekiler: Veliye Mektup Misyon- İletişim...1 Geçtiğimiz ünitede neler yaptık? Yeni ünitemizdeki kazanımlar Yeni ünitemizdeki kazanımlar... 6 Duyurular...6 Öğretmen Öğrenci görüşmelerimizde, öğrencilerimizle biraraya gelen öğretmenlerimiz öğretmen öğrenci iletişimini güçlendirecek paylaşımlarda bulundular. 90.yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında öğrencilerimiz değer bilme ve saygı tutumlarını Cumhuriyet Bayramıyla bir kez daha gösterme fırsatı yakaladı. Okul konseyi seçimlerinin ardından okul yönetimiyle gerçekleşen 1. Konsey Tanışma Yemeğimizi bütün okul konsey üyeleriyle birlikte yerken çok değerli paylaşımlarda bulunduk.

2 Page 2 PYP 4. Sınıf 2. Veli Bülteni Geçtigimiz ünite boyunca sorgulama çalışmalarında Dolaşım, iskelet ve solunum sistemleriyle ilgili çalışmalarımızda Doç. Dok. Gökhan Hacıibrahimoğlu öğrencilerimizle söyleşi yaparak bu sistemlerin işlevleri ve birbirleriyle ilişkileri hakkında çok önemli katkılarda bulundu. Söyleşinin ardından öğrenciler köprüsü stratejisi ile değerlendirme çalışmalarını tamamladı. Okul revirinde stetoskopla bazı organlarımızı dinlediler. Laboratuvar dersinde öğrencilerimiz kendi stetos koplarını yaparak birbirlerinin kalp atışlarını dinlediler. Dolaşım ve solunum sistemlerinin birbiriyle olan ilişkisi ile ilgili çalışmalarda öğrenciler Kayıp Kemiklerin Peşinde kitabını okuyarak buradan öğrendikleri bilgileri Konsasyum tahtası stratejisi ile incelediler. Geçtiğimiz unite boyunca Matematik çalışmalarında; Üçgen, kare ve dikdörtgenin kenarlarını isimlendirme, açının kenarlarını ve köşesini belirtme, açıyı isimlendirerek sembolle gösterme çalışması yapıldı. Açı çeşitleri verildi. Açıölçer kullanarak açı ölçme ve çizme çalışmaları yapıldı. Üçgenleri açı ve kenar özelliklerine göre sınıflandırıldı. Problemlerle öğrenilenler desteklendi. Pergel kullanılarak üçgen çizimleri yapıldı. Kare ve dikdörtgenin kenar ve açı özellikleri ve köşegenleri belirlendi. Düzlemsel şekillerdeki simetri doğruları bulma ve çizme çalışmaları yapıldı. Sonuç değer lendir me etkinliklerinde; Sonuç değerlendirme etkinliğinde; hareket ve destek, dolaşım ve solunum sistemi şablonu üzerinde gruplar bu sistemlerin bağlantılı sistemler bütünü olduğunu çeşitli yollardan ifade ettiler. Geçtiğimiz unite boyunca Türkçe çalışmalarında; Öğrencilerin okuma ve anlamalarını geliştirmek için ders kitabından ve farklı kaynaklardan okuma çalışmaları yapıldı. Grup çalışmaları yaparak metin ve paragraflar üzerinden konu ve ana fikir bulma çalışmalarının yanı sıra noktalama işaretlerini yerinde kullanabilmek için yine paragraf çalışması üzerinden noktalama işaretlerini doğru kullanabilme çalışmaları tamamlandı. Çember çalışması ile öğrenciler birbirlerinin çalışmalarını incelediler. Kısa hikayeler üzerinde, bu ünitede belirlenen tutum ve profilleri destekleyici ifadeleri bulundu ve bunlar ilgili tutum ve profil özelliklerini sınıf içinde sergilendi.

3 Volume 1, Issue 1 Page 3 Geçtiğimiz unite boyunca branş derslerindeki çalışmalarda; İngilizce derslerinde vücudumuzda bulunan sistemlerle ilgili yapılan çalışmalarda, kelime çalışmaları ve posterler yaptılar. Bu süre içinde "thinker, reflective thinker, inquirer" profil öğelerini pekiştirme fırsatı buldular. Spor, Binicilik ve Rehber lik zamanlarında; Ekoloji derslerinde Spor dersinde öğrencilerin egzersiz öncesi ve sonrasında nabız sayıları not edildi. Egzersiz öncesi ve sonrasındaki nabız sayısındaki değişim ve bu değişimin nedenleri sorgulandı. Rehberlik dersinde, doğa kardeşliği projesine başlayan öğrenciler doğa kardeşleriyle tanışıp bir araya geldiler. Okul Konseyi seçimlerinde arkadaşlarının oylarıyla seçilen konsey üyeleri ve okul başkanı Kümbet de yenilen öğle yemeğiyle biraraya geldiler. Ünite sonu sergisi etkinliğinde; Ünite sonu sergisi etkinliğinde; öğrencilerimiz sistemlerinin birbirine olan bağlantısını okul toplumuyla paylaşırken, aynı tema altında diğer sınıfların nasıl çalışmalar yaptığını gözlemleme ve değerlendirme şansı yakaladı. Yediğimiz sebze ve meyvelerle vücut organları arasındaki şekil ve işlev benzerliklerini kıyaslayarak yiyeceklerin faydalı olduğu organlarla eşleştirerek vücut modeli çalışması yaptık.

4 2. Sorgulama Ünitesi Ünitemizin ait olduğu disiplinlerüstü tema: Bulunduğumuz Zaman ve Mekan Ünitenin uygulanacağı süre: Ana Fikir: Bizler kişisel geçmişimizin, kültürümüzün, ulusal mirasımızın ve coğrafi çevremizin ürünüyüz. Öğrencilerimizin sorgulamasını istediğimiz ünite anahtar kavramları: Anahtar Kavramlar: Sebep-Sonuç, Değişim, Bakış Açısı Sebep Sonuç: Aile tarihimizi nasıl oluştururuz? Değişim: Coğrafi çevremizin bize etkileri neler olabilir? Bakış Açısı: Ulusal kültür ve miras, bu günümüzü nasıl etkiler? Bu ünite boyunca öğrencilerimizin kazanmasını istediğimiz tutumlar: Değer Bilme: Geçmişimizden bu güne kalan çeşitli objelerin değerini bilir. Hoşgörü: İkili ve grup çalışmaları yaparken birbirlerinin fikirlerine hoşgörüyle karşılarlar. Empati: Farklı gelenek ve göreneklere karşı empatiyle yaklaşırlar. Bu ünite boyunca öğrencilerimizin geliştirmesini beklediğimiz disiplinlerüstü beceriler: Araştırma becerileri: Aile büyükleri ile yapacakları sözlü tarih araştırmasında yapacakları adımları planlarken, aile büyüklerine soracakları sorular oluştururken, söylediklerini kayıt altına alırken, bu bilgileri analiz edip akış çizelgesi şeklinde gösterirken bu becerilerini geliştirirler. İletişim becerileri: Öğrenciler, Türk mutfağı, geleneksel sporlar, halk oyunları, çeşitli örf ve adetlerimiz, kültürel miraslarla ilgili konuşurken birbirlerini dinler ve notlar alırlar. Şiir, öykü, destan okuma, mani ve yöresel müzikleri dinlerler. Bunları birbiriyle paylaşırlar. 2.Ünitemizde sorgulayacağımız maddeler; 1.Kişisel geçmişimiz 2. Coğrafi çevremiz 3. Ulusal kültür ve miras Bu ünite boyunca öğrencilerimizde desteklemek istediğimiz öğrenen profili öğeleri; Açık görüşlü: Çevrelerindeki gördüğü düğün, asker uğurlama, doğum ve ölüm gibi durumlarda yapılan ritüelleri gözlemlerken, şenlik ve festivalleri izlerken, Etnografya ve Arkeoloji Müzesi ne yapılan gezi sonrasında; değerlerine ve geçmişlerine daha çok saygı duymayı ve kültürümüzün yaşatılması konusunda farklı bakış açıları yakalamayı öğrenirler. Duyarlı: Kültürel mirasımız ve değerlerimizin korunmasında daha duyarlı olurlar. Bilgili: Evde, okulda ve yerel çevredeki festivaller, şenlikler, çeşitli kültür ögelerini ve kültürel mirasımızı araştırıp, bunların bazılarının günümüze kaybolduğu, bazılarının da neden değime uğradığı sebeplerini irdeleyerek birbirleri arasında bağlantılar kurarlar. Sayın Veli; i) ii) iii) iv) Ünite boyunca yapacağımız okul içi çalışmaları desteklemek adına; Aile tarihimiz hakkında sebep sonuç ilişkileri kurabilir, Coğrafi çevremizin günlük yaşantımız üzerindeki etkilerinden konuşabilir, Ulusal kültürümüzü derinlemesine inceleyebilir ve v) Ulusal miraslarımız hakkında araştırmalar konusunda öğrencilerimize farklı kaynaklar sağlayabilir bu kaynak ve mekanlara ulaşmada destek olabilirsiniz.

5 Sayfa 5 PYP 4. Sınıf 2. Veli Bülteni Ünite boyunca Matematik derslerinde öğrencilerimiz ; 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını; basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları çözümler. En çok altı basamaklı doğal sayıları sıralar. En çok dört basamaklı doğal sayılarla toplama işlemini yapar. En çok dört basamaklı doğal sayılarla çıkarma işlemini yapar. Doğal sayılarla çıkarma işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. Katsayıları tekrar edilen çarpma işlemi olarak anlarlar. Çarpımı en çok beş basamaklı doğal sayı olacak şekilde, iki doğal sayıyla çarpma işlemini yapar. Üç doğal sayı ile yapılan çarpma işleminde; sayıların birbirleriyle çarpılma sırasının değişmesinin, sonucu değiştirmediğini gösterir. En çok üç basamaklı doğal sayıları 10, 100 ve 1000 in en çok dokuz katı olan doğal sayılarla kısa yoldan çarpar. Bölme işleminde bölümün basamak sayısını işlem yapmadan belirler. Üç basamaklı doğal sayıları, en çok iki basamaklı doğal sayılara böler. Son üç basamağı sıfır olan en çok beş basamaklı doğal sayıları 10, 100 ve 1000 e kısa yoldan böler. Modun bir veri kümesini özetlemede kullanılabileceğini anlarlar. Farklı grafiklerin farklı(özel) amaçları olduğunu anlarlar Ölçeğin grafiklerde farklı farklı miktarları temsil ettiğini anlarlar Sütun grafiğini oluşturur. Sütun grafiğini yorumlar. Yıl-ay-hafta-gün arasındaki ilişkileri açıklar. Ünite boyunca Türkçe derslerinde öğrencilerimiz; Fikir ve görüşleri tartışma yoluyla oluşturur, geliştirir ve değiştirir. Dinlediklerinde sebep - sonuç ilişkileri kurar Dinlediği şiirin ana duygusunu belirler2.12 Dinlediklerinin konusunu belirler.2.13 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. Dinlediklerinde destekleyici ayrıntıları ve yardımcı fikirleri bulur.2.15 Sözlü sunumlarda konuyu anlayarak sonuçlara varır ve kararlar verir. Konuşmaya hazırlık yapar.1.1 *Bir gazete raporunu tartışır, kelime ve resimlerin belirli bir mesaj iletmek için nasıl birlikte çalıştıklarını anlatır. Resim ve fotoğrafları yorumlar.1.5 Metin ve görsel ilişkisini sorgular1.7 Kitle iletişim araçlarıyla (gazete, dergi, TV ) verilen bilgileri, haberleri, düşünceleri sorgular.1.8 Kurgu ve kurgu dişi hikâyeler arasındaki ayrımı anlar ve belirli amaçlar için uygun kitaplar seçer. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2.2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur.2.4 *Çeşitli seyirci kitlelerini fark edip yazısını onlara uygun olarak uyarlar. Sıralamalarda sayı sembol ve işaretlerden yararlanır.1.9 Bir etkinliğin, işin vb. aşamalarını anlatan yönergeler hazırlar.2.24 *Mantıki bir sır a ile fikirleri organize eder. Yazısına uygun başlık belirler.2.3 Yazısının giriş ve sonuç cümlelerini özenle seçer.2.4 Yazılarında sözvarlığından yararlanır. Ünite boyunca Fen Teknoloji dersinde öğrencilerimiz; İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır. Kişisel geçmişimizin karakteristik özelliklerimiz üzerindeki etkisini analiz etme Ulusal kültürümüz ve mirasımızı araştırma Coğrafi çevreyle aramızda kurduğumuz bağlantıların açıklanması Ulusal miras,tarih ve kültürümüzün etkilerini değerlendirme Fen Becerileri Veri toplamak için dikkatle gözlem yapma Verileri doğru olarak ölçmek için çeşitli aletler ve araçları kullanma Gözlemlerini ve deneyimlerini açıklamak için bilimsel sözcükleri kullanma Araştırılacak bir soruyu veya problemi saptama veya oluşturma Değişkenleri gerektiği şekilde manipüle ederek sistematik araştırmaları planlama ve yapma Varsayımlar yapma ve bunları test etme Sonuç çıkarmak için toplanan verileri yorumlama ve değerlendirme Bilimsel modelleri ve bu modellerin uygulamalarını değerlendirme (sınırlılıkları dahil)

6 Sayı 2, Bölüm 1 Sayfa 6 Ünite boyunca Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerimiz Ailelerin kişiyi nasıl etkilediğini araştırma Nesneler, aile yadigarları ve ritüellerin nasıl kültürel kimliğin kanıtları olduklarını tanımlama İnsanları, olayları ve yerleri kronolojik olarak yansıtma Şu andaki aile deneyimlerini önceki bir kuşaktaki deneyimlerle karşılaştırma ve kıyaslama Kültürün öğelerini saptama ve tanımlama Ritüellerin ve geleneklerin kültürel kimliğe nasıl katkıda bulunduğunu anlama Ülkemizin coğrafi koşullarının bulunduğumuz çevre üzerindeki etkilerini keşfetme Doğuştan bugüne öğencinin geçirdiği değişiklikleri belirlemesi (örneğin, arkadaşlarıyla ailelerinin yaşamlarında geçirdikleri değişiklikleri konuşması) Kişisel tarihi belgeleme sebeplerini saptamak için birincil kaynakları kullanma (örneğin anne-babalar veya büyük anne-babalar) Aile tarihinin nasıl belgelenebileceğinin yolları üzerinde konuşma Yaşamından olayları kronolojik sıraya koyma (örneğin, kişisel fotoğrafları kullanarak ) Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. Sahip olduğu kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur. Kültür ögelerinin geçmişten bugüne değişerek taşındığına ilişkin yakın çevresinden kanıtlar gösterir. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Milli Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye yi betimler. Çevre-sinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. Efsane, destan, öykü, türkü ve şiirlerden yararlanarak yaşadığı yerin coğrafi özellikleri ile ilgili çıkarımlarda bulunur. Ünite boyunca brans derslerinde öğrencilerimiz; SANAT derslerinde; Müzik İzleyicilerin tepkilerine dayanarak kompozisyon ve denemeleri değiştirirler. Şarkı - türkü ve oyun müziklerinde hız değişikliklerini fark eder. Öğrendiği seslerin temel özelliklerini ayırt eder. Görsel Sanatlar Sanata verilen kişisel tepkileri etkileyen faktörler üzerine düşünürler. Yaşamdaki her varlığın kendine özgü bir güzelliği olduğunu kabul eder. Bulunduğu yöreye ait bir el sanatı ürününü ifadebiçim-renk-özgünlük açılarından inceler 3.Bir rengin değerlerini kullanarak resim yapar. 4. Renklerin duygu ve düşüncelerle ilişkisini tartışır Bulunduğu yöreye ait bir el sanatı ürününden yola çıkarak görsel tasarımlar yapar Spor ve dersinde; Düzenli fiziksel etkinlik de bulunmanın sağlıklı yaşam üzerindeki etkilerini bilir. Fiziksel etkinliklerde kurallara uyma ve yönergeleri takip etmeye gönüllü olur. ICT ve Kütüphane dersinde; PYP konuları çeşitli efekt, geçişler ve müzikle ilgili uzun sunumlar hazırlama. Mail içeriklerini diskleri yönetmek ve kullanmak Kaynaklara ulaşma ve alıntı yapma kritlerlerini belirleme İngilizce dersinde; Sorgulama ünitesinde geçen kelimeleri tanır ve cümle içinde kullanır. Sorgulama ünitesiyle ilgili merak ettiklerini sorar ve sorulara sınırlı bir yardımla cevap verir. İnsanları, mekanları ve objeleri hayali ve gerçekçi yazıları paragraf şeklinde destekle yazar. Kurgusal ve kurgusal olmayan kitapları destekle okur ve okuduklarından zevk alır. Duyurular Bilhassa ünitemizin aile tarihi ile ilgili kisminda, velilerimizin de dahil olacağı etkinliklerimiz olacağından, velilerimizin bu konuda daha fazla işbirliğine ihtiyacımız olacaktır. Sorgulama çalışmalarını destekleyecek, obje, resim, vb. materyalleri ünite boyunca kaynak köşemizde sergilemek üzere gönderirseniz seviriniz. Velilerimizin de programımız içerisinde aktif rol almaları ve ev-okul arasında okuma alışkanlığını yaymak üzere başlattığımız Okuma Gönüllüleri çalışmasına katılıp,sabah töreninden sonra gerçekleştirdiğimiz okuma zamanında sınıf içerisinde kitap okumak isteyen gönüllü velilerimizin ya da öğrencilerimizle yapılacak ünite aktivitelerini desteklemeyi arzulayan velilerimiz, keziban.kose@dogakoleji.com adresine zaman ve diğer detaylarla ilgili bilgilendirme maili atabilirler.

PYP 3. Sınıf 2. Veli Bülteni

PYP 3. Sınıf 2. Veli Bülteni PYP 3. Sınıf 2. Veli Bülteni Sayın Veli; Kim Olduğumuz disiplinler üstü teması adı altında Dünya çapında, insanlar ortak inanç, değer, kültürel ve insani bağları olan farklı gruplara aittir. ana fikrini

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

PYP 4.SINIF 3. Veli Bülteni

PYP 4.SINIF 3. Veli Bülteni Sa yın Veli ; BULUNDUĞUMUZ YER VE ZAMAN disiplinlerüstü teması adı altında Bizler, kişisel geçmişimizin, kültürümüzün, ulusal mirasımızın ve coğrafi çevremizin ürünüyüz. ana fikrini içeren sorgulama ünitesi

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Fikirleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançlar ve değerleri keşfetme ve ifade etme yollarımızla ilgili

Detaylı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını sorgulama;

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

PYP 1.SINIF 3. Veli Bülteni

PYP 1.SINIF 3. Veli Bülteni Sa yın Veli; BULUNDUĞUMUZ YER VE ZAMAN disiplinlerüstü teması adı altında Her bireyin kim olduğunu etkileyen benzersiz bir kişisel geçmişi vardır ana fikrini içeren sorgulama ünitesi 04.11.2013-14.12.2013

Detaylı

4. SINIFLAR BÜLTEN 4

4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4.SINIF BÜLTENİ eylül-ekim-kasım DOĞAL SAYILAR 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayılar okundu ve yazıldı. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölükleri ve basamakları, basamaklardaki rakamlarının

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Yer ve zaman hakkında sorgulama, kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PYP 1.SINIF 5. Veli Bülteni

PYP 1.SINIF 5. Veli Bülteni PYP 1.SINIF 5. Veli Bülteni Sayın Veli; KENDİMİZİ ORGANİZE ETME BİÇİMİMİZ disiplinlerüstü teması adı altında Besin maddeleri farklı kaynaklardan sağlanır ve çoğu besin maddesi yiyebilmemiz için değişim

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel,

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI:3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ ANA FİKİR: Oyunlar duygu ve düşüncelerimizi keşfetme ve ifade etme yollarımızdan biridir. 1. Oyun çeşitleri 2. Oynarken hisset"klerimiz ve öğrendiklerimiz

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1.Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını

Detaylı

PYP 3.SINIF 5. Veli Bülteni

PYP 3.SINIF 5. Veli Bülteni PYP 3.SINIF 5. Veli Bülteni Sayın Veli; KENDİMİZİ ORGANİZE ETME BİÇİMİMİZ disiplinlerüstü teması adı altında Topluluklar, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş, birbirine bağlı hizmetler

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

1. SINIF 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

1. SINIF 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Zaman ve mekanda yönünü bulmayı sorgulama; kişisel geçmişler, vatan ve yolculuklar; insanoğlunun keşifleri,

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

PYP 2.SINIF 3. Veli Bülteni

PYP 2.SINIF 3. Veli Bülteni Sa yın Veli ; BULUNDUĞUMUZ YER VE ZAMAN disiplinlerüstü teması adı altında Evler, bulunduğu yerin kültürünü yansıtır ve zamanla değişime uğrar. ana fikrini içeren sorgulama ünitesi 04.11.2013-14.12.2013

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 5. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ 3 4 5 Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI ÖĞRENME ALANI: DİNLEME TÜRKÇE DERSİ 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bulunduğumuz Yer ve Zaman Mekân ve zaman içerisindeki yerimize yönelik sorgulamalar; kişisel geçmişler;

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi Düzenleme Biçimimiz İnsan yapısı sistemler ile toplulukların birbirleriyle

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI FEN VE TEKNOLOJİ Anabilim Eğitim Kurumalarında Fen ve Teknoloji dersi, sınıf öğretmenleri ve Fen Bilgisi Branş öğretmenlerinin işbirliği ile hazırlanan

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Dünyanın İşleyişi Doğa ve kanunları hakkında sorgulama (fiziksel ve biyolojik) doğa ile

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: ATATÜRK 3. TEMA: DEĞERLERİMİZ 4. TEMA: DÜNYAMIZ VE UZAY 5. TEMA: ÜRETİM TÜKETİM VE VERİMLİLİK 6. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 7. TEMA: GÜZEL ÜLKEM

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz,

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. tarihleri arasındaki

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde yeni konular

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PYP 2. Sınıf 2. Veli Bülteni

PYP 2. Sınıf 2. Veli Bülteni PYP 2. Sınıf 2. Veli Bülteni Sayın Veli; Kim Olduğumuz disiplinler üstü teması adı altında Dengeli seçimler bizi sağlıklı ve güvenli bir yaşama hazırlar. ana fikrini içeren sorgulama ünitesini 16.09.2013

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ SEVGİLİ ÖĞRENCİLER 2. 4YIL İÇİN BAŞARILAR DİLERİZ. YOLUNUZ AÇIK OLSUN 2015-2016 SEVGİLİ ÖĞRENCİLER 2. 4YIL

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yolllarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 26-30 EYLÜL (2. Hafta) olarak programda EYLÜL 9-23 EYLÜL (. Hafta) olarak programda 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ OKUMA KÜLTÜRÜ (5 EYLÜL - 21 EKİM) - Konuşmacının sözünü kesmeden sabır ve saygıyla dinler. - Başkalarını rahatsız etmeden dinler/izler. - Dinleme/izleme yöntem ve tekniklerini

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-17 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

PYP 3.SINIF 3. Veli Bülteni

PYP 3.SINIF 3. Veli Bülteni PYP 3.SINIF 3. Veli Bülteni Sayın Veli; BULUNDUĞUMUZ YER VE ZAMAN disiplinlerüstü teması adı altında Ülkeler; özellikleri, coğrafyaları ve zaman içerisindeki değişimleriyle tanımlanırlar. ana fikrini içeren

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 27 Mart-12 Mayıs 2017 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 27 Mart-12 Mayıs 2017 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 27 Mart-12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Şubat-31 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 5 SAYI: 5 ANASINIFI SINIF IV. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Dünyanın İşleyişi SÜRE: 10.04.2017-09.06.2017 ANA FİKİR: Hayvanların yaşamları üzerinde çevrenin ve insanların

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 1. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı