İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ"

Transkript

1 SE R İ B CİLT 3 4 SAYI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ : DERGİSİ

2 KIZILÇAM (Pinııs brııtia), KARAÇAM (Pinus nigra), FISTIK ÇAMI (Pinus pinea) REÇİNELERİNİN TEREBENTİN VE KOLOFAN ANALİZLERİ GİRİŞ M. İlker ACAR' Analizler, İzm ir O rm an Bölge Başm üdürlüğü m ıntıkasında rastgele seçilen yerlerde üç ağaç türüne ait bireylerden, laboratuvar ölçeğinde, cam tüpler içine alm an örnekler üzerinde yapılm ış olup; h er hangi bir tic ari nitelikteki reçine örneği an a lize konu olm am ıştır. (Kızılçam dan üç, K araçam ve F ıstık Çam ından ikişer Örnek alınm ıştır.) A lm an örnekler, İngiliz H üküm eti Teknik Y ardım ı çerçevesinde, E te rik yağların distilasyonu, analizleri ve krom otografi teknikleri üzerine çalışm alar yaptığım ız, Tropical Development and R esearch In stitu te (TDRI) de Mr. John J.W. Coppen tarafından dublike olarak yapılm ıştır. Kendisine ve E n stitü yönetim ine sağladıkları teknik işbirliğinden dolayı teşek kü r ederim. MATERYAL, VE METOD H er üç ağaç türüne a it örnek reçineler beş sa a t süreyle Clevenger aperatı ile su distilasyonuna tabi tutulm uş ve terebentin ile k olofanlan ayrılm ıştır. Terebentinlerin kompozisyonları G az-l ik id K rom otografla (GLC) belirlenmiş; piklerin tayini Gaz K rom otograf - Mas Spektro (GC - MS) ile yapılm ıştır. K olofanlar öğütülm üş ve analizden önce fosfor pen ta oksid üzerinden vakum la kurutulm uş, asid sayısı, sabunlaşm a sayısı, sabunlaşm ayan m adde m ik tarı (ASTM) S tandardlarına göre yapılm ış, reçine asidleri kompozisyonu m etillenm iş kolofan olarak iki farklı kolon da G az-l ik id K rom otografla belirlenmiş, n ö tral bileşenleri ise m uam ele görm em iş kolofan o larak yine Gaz - Likid K rom otografla tayin edilm iştir. ANALİZ SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (Analizler elete tablolar halinde verilm iştir.) A Kızılçam (Pinus brutia) : 1) Terebentin Analizleri : îk i örnekte (alfa ve beta) pinene ler hakim bileşenler olup, yüksek kaynam a noktalı bileşenler oldukça küçük düzeydedir. Üçüncü örnekte ise alfa pinene oram diğerlerine n azaran düşük olm asına karşın, diğerlerinde görülm eyen delta Ca- 1 l.ü. Orman Fak. 1971; Ego Ormancılık Araştırma Müdürlüğü, İZMİR. Yayın Komisyonuna Sunulduğu Tarih ;

3 TEREBEN TİN VE KOLOFAN A N ALİZLERİ 199 rene önemli düzeyde bulunm aktadır. Yüksek kaynam a noktalı bileşenler ise diğer iki örnektekine yakın düzeydedir. D aha önceleri Kıbrıs Kızılçamı akm a reçine terebentini, N.T. Mirov (1) ta ra fın dan araştırılm ış ve % 62 alfa - pinene, % 17 beta - pinene, % 13 delta Çarene, % 2 Terpinolene ile çok küçük oranlarda bazı sesquiterpenler belirlenm iştir. Bu sonuçla r üçüncü örnekle benzerlik gösterm ektedir. Bu üç örnek arasındaki farklılığın bireyler arası farklılık olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü h er üç örnekte aynı m eşcerede birbirine oldukça yakın bireylerden alınm ış bulunm aktadır. H er üç örnek terebentin, yüksek kaynam a noktalı bileşenleri düşük oranda içerdiklerinden, terebentinin, geleneksel boya çözücü rolü için çok uygundur. Bu u y gunluğu fiziksel Özelliklerinin B ritish S tandards 244 ve 290 d a (2) belirtilen ölçüler içersinde oluşu da onaylam aktadır. tk i örnek kim ya endüstrisi için Pinene kaynağı olarak uygun olm asına rağ men, üçüncü örneğin % 11 oranında delta"- 3 - Çarene içermesi, genelde Kızılçam terebentini için bir handikap o larak görülebilecekse de, bu tip bireylerin reçine ü retim i yapılan ve veya yapılacak olan kızılçam orm anlarındaki yoğunluğu sap tan m a dan peşin hükm e v arm ak doğru olm ayacaktır. 2) Kolofan A nalizleri : Yüksek asid sayısı ve düşük sabunlaşm ayan m adde m iktarı, kaliteli kolofanda öngörülen karekteristiklerdir. Kızılçam kolofanı da bu özellikleri itibariyle yüksek kaliteli '''bir kolofandır. Bu özellikleri (TDRI) de daha önce yapılan diğer kolofan analizleri ile m ukayeseli olarak aşağıda verilm iştir. Kolof anın Sabunlaşm ayan O rijini K alite sınıfı A sid sayısı M adde M iktarı (% ) T ürkiye 174,7 1,5 A.B.D. W W 165,9 4,9 K ıta Çini W W 167,7 5,8 P ortekiz W W 169,6 4,3 D aha önce de, N.M. Joye ve arkad aşları (3) tarafın d an kızılçam kolofanı an a liz edilmiş ve benzer sonuçlar alınm ıştır. A ncak hemen ilave edelim ki; renk, yum uşam a noktası ve kristallenm e eğilimi gibi karekterlerde kolofan kalitesinin önemli kriterleridir. Ne v ar ki bu özellikler ticari ölçekte üretilen kolofanîar için bir anlam ifade ederler ve lab oratu v ar ölçeğindeki örneklerle yeterli bir değerlendirm e yapm ak olanaksızdır. Reçine asidleri kompozisyonu itibariyle her üç örnekte benzer nitelikler olup, birçok çam tü rü kolofanında görülen pim arik asid bulunm am aktadır. Benzeri durum kızılçam a yakın bir tü r olan Halep çam ında da N.M, Joye ve arkadaşları (3) tarafın d an daha önce belirlenm iştir.

4 200 M. İ l k e r a c a r B K araçam (Pinus nigra) : 1 Terebentin Analizleri : le r kompozisyon itibariyle hem en hem en aynıdır. Terebentinlerin esas bileşeni a lfa -P in e n e olup, yüksek kaynam a noktalı bileşenler çok düşük orandadır. G erek boya ve gerekse kim ya endüstrisine bir Pinene kaynağı olarak çok uygundur. A ncak reçinenin terebentin verim i norm al sayılabilirse de, Kızılçam reçinesine nazaran düşüktür. K araçam birçok alt tü r ve varyetesi olm asına rağm en; bir çok araştırıcı, N.T. M irov (1), A.L. W illiam s ve arkadaşları (4), I.I. Bardyshev ve ark adaş arı (5) ta rafından yapılan çalışm alarda birbirine benzer sonuçlar alınm ıştır. M. Arbez ve a r kadaşlarınca (6) yapılan bir çalışm ada bazı farklılıklar saptanm ışsa da; bu farklılıkla r genel olarak genç bireylerle (9 yaştan küçük) yaşlı bireylerden alm an örnekler arasında 'görülm üştür. B atı A nadolu da bulunan alt tü r Pinus n ig ra Sub sp. pallasiana reçinesinin te rebentin analizinde %77 alfa-p in en e, %14 b eta - pinene ve %7 Limonene nin v a r lığı saptanm ış olup; örneklerimizin analiz sonuçları ile karşılaştırıldığında görülen farklılığın alt tü r veya varyete belirlemesine ışık tutabilm esi için çalışmanın daha detaylı yapılm ası gerekm ektedir. 3 Kolofan A nalizleri: Kızılçam kolofanının tersine, muamele görm em iş karaçam kolofanm ın Gaz - Likid krom otografla analizinde, önemli oranda nötral bileşenlere rastlanm ış ve bu durum düşük asid sayısı ile de teyid edilmiştir. Sabunlaşm ayan madde m iktarı da oldukça yüksektir. Bu özellikleri itibariyle piyasada pek talep görülmeyen Pinus oocarpa kolofanı (H onduras kolofanı) ile benzerlik gösterm ektedir. Reçine asidleri kompozisyonu itibariyle örnekler benzer olup, Bardyshev (5) in belirlemelerine de büyük ölçüde yakınlık gösterm ektedir. Sadece iso pim aric asid oranı B ardyshev e nazaran hafif bir düşüklük gösterm ektedir. C Fıstık Çamı (Pinus pinea) : 1 Terebentin Analizleri : örneklerin terebentinleri aynı kompozisyonda olup, hemen hemen tam am en Limonene den İbarettir. Toplam pinene m iktarı sadece %2 civarındadır. K aynam a noktası yüksek bileşenlerin oranı da oldukça düşüktür. Caryophyllene nin başlıcasını teşkil ettiği bu yüksek kaynam a noktalı bileşenlerin oranı % 2-4 civarındadır. Diğer iki tü re nazaran en düşük terebentin verim i olm asına rağm en birçok terpen sentetikleri ile sentetik reçinelerin üretim inde kullanılan Limonene kaynağı ve çözücü olarak değerlidir. 2 Kolofan Analizleri : lerin kolofanları benzer olup, kızılçam ınki gibi yüksek kalitededir. E.N. Smidt (7 ) in bulgularına göre önemli ölçüde düşük bir dehydro abietic asid saptanm asına rağm en (% 12,2 ye k arşın %3,1 ve % 2,6) bu farklılığın türden ziyade örneklerin kısm en okside olm asından kaynaklandığı söylenebilir.

5 TEREBEN TİN VE KOLOFAN AN ALİZLERİ 201 S O N U Ç H er üç tü rü n terebentini de istenen ölçüde düşük oranda k aynam a noktası yüksek b.şen'er içet! ğ nden boya endüstrisinde çözücü olarak kullanım a çok uygundur. örneklerden birinin terebentini delta Çarene içerm esine rağm en oranı çok fazla yüksek olm am asının yanı sıra, diğer örneklerde bu bileşenin bulunm am ası da gözönüne alınırsa kızılçam terebentini önemli bir pinene kaynağı olarak K im ya E n düstrisinde kullanım yeri bulabilir. A ncak gerçek değerinin saptanabilm esi için meşcerelerde delta Çarene içeren bireysel yoğunluğun belirlenmesi gerekm ektedir. F ıstık çam ı terebentini de keza önemli bir limonene kaynağı olarak kim ya endüstrisinde değerli bir Tıammaddedir. K ristallenm e eğilimi ve yum uşam a noktası tayinleri yapılm am ış olm asına ra ğ men (örnek hacm inin yetersizliğinden) kızılçam ve fıstıkçam ı kolof anlarının oldukça yüksek kalitede oldukları söylenebilir. A n^ak karamam terebentini alfa - Pinene için zengin bir kaynak olarak kim ya endüstrisinde de değerli olmasına rağmen, kolofanı çok düşük kalitede olduğundan reçine iue..imi icpn bu üç tiiıün içüıde en son düşünülm esi gereken bir tü r olarak çıkm aktadır.., Terebentin Kompozisyonu (% ) - P. brutia (Kızrlçam) Ö rnek ö rn e k ö rn e k a pinene camphene p pinene A-13 carene/m yrcene ' 11.40) 0.90) 0.80) a terpinene limonene p phellandrene y terpinene tro)- tr terpinolene 1.2 tr" tr longipinene longifolene caryophyllene humulene diğerleri N o t: (1) E sas itibariyle A 3 çarene (2) Myrcene (3) t r = E ser m iktarda (<;%0.C-5)

6 202 M. İLK ER ACAR ' T erebentin Kompozisyonu (% ) - P. nigpra (Karaçam,) Bileşen 1 2,a pinene camphene p pinene m yrcene a phellandrene 0.1 tro) limonene phellandrene y cadineneo) diğerleri N o t: (1) Tahm ini belirleme (2) t r = E ser m iktarda (< % ) Terebentin Kompozisyonu ( %) - P. pinea (F ıstık çamı,) Bileşen 1 2 a pinene pinene m yrcene limonene 90.90) 93.5(0 terpinolene long-ipinene longifolene caryophyllene humulene diğerleri N o t: (1) Limonene az m ik tard a p - phellandrene ihtiva edebilir.

7 T ürler P. b ru tia P. nigra P. pines TEREBEN TİN ANALİZLERİ P i k i ( % ) ö rn e k No. M1 rj s s.9 <n CM J-* û) «-M P. "brutia o - s & s s 9 Jsg a a *>' ~ ti 43 <U ti O) rh ti Ph < d 0> ti O) M ti ' fc ' & * O) m ı T3 3 * 5 3 w p* ( ( P) a P. nigra ( ( P. pinea (0 0.0( ' (0 0.0( ; N o t: (1) Esas itibariyle delta Çarene (2) M yrcene (3) 90.9% limonene (Az m ik tard a p phellandrene ih tiv a edebilir) (4) 93.5% limonene (Az m ik tard a (J phellandrene ihtiva edebilir) o) 00 ti E g> Op o xi 5? S d) ra ra P *H D3 > ra 5 O. h ra & a a 5 <ü ra ra -ö TEREBENTİN VE KOLOFAN ANALİZLERİ 203

8 KOLOFAN AN ALİZLERİ T ürler : P. nigra P. pinea P. brutia No. Asid Sayısı Sabunlaşm a sayısı Sabunlaşm ayan madde m iktarı Pim arie Levopim aric/ palustrie Reçine Asidleri (% ) Isopim aric Abietic Dehydroabietic Neoabietic i ' P. b ru tia (0.0) (34.9) (10.8) (35.8) (2.1) (14.8) <») ' P. bru tia (0.0) (39.8) (10.9) (32.3) (2.6) (11.5) O) P. b ru tia (0.0) (43.4) ( 9.8) (30.1) (2.4) (10.9) P. n ig ra (6.8) (33.8) ( 8.9) (17.0) (5.1) (17.8) P. nigra (6.8) (40.4) ( 7.0) (14.9) (4.8) (18.5) <*) P. pinea (5.4) (28.5) (15.5) (31.0). (2-2) (15.1) ' P. pinea (4.5) (30.5) (11.4) (35.1) (2.9) (13.7) N ot : (1) M ateryal yetersizliğinden yapılam adı.

9 T E R E B E N T İN V E K O L O FA N A N A L İZ L E R İ 205 K A Y N A R L A R M IROV, N. T Composition of gum turpentines of pines. USDA Tech. Bull. No Britislc Standards B S 244 ve B S 290 (1962). JO YE, N.M., Resin acid Composition of pine oleoresins. J. Chem. Eng. Data, 12, 279. W IL L IA M S, A. L. et al., Composition of gum turpentines from 22 Species of Pines grovon in N ew Zealand. J. Phorm. Sci., 51, 970. B A R D Y SH E V, 1.1. et al., Properties and Chemical Composition of colophony and turpentine produced from Bulgarian oleoresin fro m Pinus sylvestris and Pinus nigra. Chem. A bst., 75, V. A R B E Z, M. et al., Inira - Specific variability of Pinus nigra monoterpenes. Analysis of the first results. Ann. Sci. Forest., 31, 57. SM ID T, E.N. et al,, Terpenoids of Pinus pinea resin. Chem. A bst., 96, G.

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2 B T - 111 A n a l o g T r a n s m i t t e r T e k n i k K ı l a v u z u R e v 1. 2 1. Ö N G Ö R Ü N Ü M, Ü S T Ü N L Ü K L E R İ VE Ö Z E L L İ K L E R İ M i k r o k o n t r o l ö r t a b a n l ı BT- 111

Detaylı

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H ip o k r a t (M.Ö. 4 6 0-3 7 0 ) Ö n c e lik le z a r a r v e r m e 2 F lo r e

Detaylı

Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi

Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi I ürkiye V. Tarım Ekonomisi Kongresi 18-20 Eylül 2002 Erzurum Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi Adcnı AKSOY Tecer ATSAN Fahri YAVUZ Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi larıın Ekonomisi

Detaylı

İÇİNDEKİLER YAZARLAR HAKKINDA...VII. ÖNSÖZ (Av. Hakan BEZGİNLİ)... XIII. ÖNSÖZ (Dr.Jur. Tuııay KOKSAL)...XV İÇİNDEKİLER...XVII GİRİŞ...

İÇİNDEKİLER YAZARLAR HAKKINDA...VII. ÖNSÖZ (Av. Hakan BEZGİNLİ)... XIII. ÖNSÖZ (Dr.Jur. Tuııay KOKSAL)...XV İÇİNDEKİLER...XVII GİRİŞ... r İÇİNDEKİLER YAZARLAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ (Av. Hakan BEZGİNLİ)... XIII ÖNSÖZ (Dr.Jur. Tuııay KOKSAL)...XV İÇİNDEKİLER...XVII GİRİŞ...1 Birinci Böliim KARAYOLU TAŞIMACILIĞI İLE İLGİLİ TEMEL KURALLAR 1.

Detaylı

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün www.urlsolar.com S L D-S K -6 0 W ile 1 5 0 W St an d art S o kak L a m ba sı F iya t K arşılaşt ırm a sı kw h Ü c reti Yıllık Tü ke tim Ü cre ti Y ıllık T ü ketim Fa rkı kw Sa at G ü n A y Stan d art

Detaylı

2016 TARTIM ÜRÜNLERİ

2016 TARTIM ÜRÜNLERİ 206 TARTIM ÜRÜNLERİ laboratuvarürünleri S A A T C A M L A R I - c a m > DİN 234 standartlarına uygun borosilikat 3.3 camdan üretilir. Değişik malzemelerin ve kim yasalların tartım ı için idealdirler. no

Detaylı

E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z

E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z K U R A SIR A A D I S O Y A D I i p y 51 5 9 9 E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z 52 1038 G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z 53 179 A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z 54 1316 H A T İÇ

Detaylı

T.C. AN TALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. AN TALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Pfanlama Şube Müdürlüğü Sayı: 90852262-301,03-E 303 Tarih: 31.01.2017 21:53 Dosya Numarası. 2017-21340 T.C. AN TALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI imar ve Şehircilik Dairesi

Detaylı

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A N L IĞ I im ar ve Ş ehircilik Dairesi Başkanlığı B A Ş K A N L IK M A K A M IN A

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A N L IĞ I im ar ve Ş ehircilik Dairesi Başkanlığı B A Ş K A N L IK M A K A M IN A W «7 W H ^ W.. «W W 4 W W i;w W I Planlama Şube Müdürlüğü Sa/ı: 90852262-301.03-E.964 Tarih: 05.04.20171231 Dos/a Numarası: 2017-64110 İQ T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A

Detaylı

ı ı ı ıı ıı ıı ı ı ı ğ ş ı

ı ı ı ıı ıı ıı ı ı ı ğ ş ı Ü Ğ Ş ö İ Ş ç ç Ğ ç ö Ü Ü Ş ö Ö ç ç ğ ö ö ğ ö İ Ş ğ ğ ç ö Ü ğ Ç Ö İ ğ ğ ğ Ş ö ç ç ö ö ç ö Ü İ İ ö ö ç «ğ Ü Ş ğ ö ğ ç ğ ç ö ç ç ç ç ö ö ö ç ç ç ö ç ö İ ö Ü ö ğ Ü Ş Ü Ş ö ç ç İŞ ğ ğ ğ ö İŞ ö İ Ü İ İ İ İ

Detaylı

ö ğ ğ ğ ö ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ İ ğ ö ğ ğ ğ İ ğ ğ ğ ğ ö ö ö ğ ğ ğ ö ö

ö ğ ğ ğ ö ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ İ ğ ö ğ ğ ğ İ ğ ğ ğ ğ ö ö ö ğ ğ ğ ö ö İ ğ ö ö İ ğ ğ ğ ö İ ö İ İ ö İ İ ğ İ İ ğ ğ ğ ö ğ ğ ğ ö ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ İ ğ ö ğ ğ ğ İ ğ ğ ğ ğ ö ö ö ğ ğ ğ ö ö İ ö ğ İ ö ö ğ ö ğ ğ ğ İ İğ ö ğ ğ ğ ğ ğ ö ğ ğ ğ ğ ğ ö ğ ö ö ğ ö ğ ğ ğ ğ ğ Ş ö ö Ş ğ ğ ğ ğ ğ ğ

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. VAN VALİLİĞİ Sayı : 37.811.563-934/ 19/01/2015 Konu : Teklife Davet Sayın :... T e l: F ak s: Kurumumuzun ihtiyacı olan (4) kalem AFİŞ, BROŞÜR VE PLASTİK M ÜHÜR ALIMI işi satın alınacaktır. İlgilendiğiniz

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI. Kaliteli Üret! Elde Et!

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI. Kaliteli Üret! Elde Et! T.C GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kaliteli Üret! Elde Et! ANKARA - 2015 YÜKSEK VERİM VE KALİTE İÇİN GÜBRELEME > / Yüksek verim ve kalite için buğdayın

Detaylı

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR SIR A NO U -N ET NO FİRM A Ü N VANI BELGE TÜ RÜ BELG E G E Ç ER LİLİK TA R İH İ 1 47894 E R H A LLA R D.Ç SA N. T İC.A.Ş K İ 2

Detaylı

S TR E S Y Ö N E T M İ İ

S TR E S Y Ö N E T M İ İ STR E S Y ÖN E TİMİ K ON U B A ŞL IK L A R I Stres N edir? Stresin B elirtileri Stres Ka yn a kla rı Stresin O lum lu E tkileri O lum suz Stres Ö rgütsel Stres K a yn a kla rı K işisel Stres Yön etim i

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü Antalya Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürlüğü Sayı: 90852262-301.03-E.15 Tarih: 02.01.2017 22:26 Dosya Numarası: 2017-263 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi

Detaylı

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i )

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i ) M O D E M N E D İR : M o d u la to r -D e m o d u la to r k e lim e le r in in k ıs a ltm a s ı M O D E M. Y a n i v e r ile r i s e s s in y a lle r in e s e s s in y a lle r in i v e r ile r e d ö n

Detaylı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı 1 lifsciyiy K&& K U M iıü Sayı : Konu: K ati T ek lif venneye davet (2015/155) K urum um uz ihtiyacı olan 1 K alem m alzem e 4734 sayılı

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı A ntalya BûyCıkşetıir Belediyesi Planlam a Şub e Müdürlüğü Sayı; 90852262-301.03-E.1 173 Tarih; 28.04,2017 17:50 Oosya Numarası: 2017> 1337 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik

Detaylı

BÖLÜM 3. Artvin de Orman Varlığı

BÖLÜM 3. Artvin de Orman Varlığı BÖLÜM 3 Artvin de Orman Varlığı Özgür EMİNAĞAOĞLU Orman, oldukça geniş bir alanda kendine özgü bir iklim oluşturabilen, belirli yükseklik, yapı ve sıklıktaki ağaçlar, ağaçcık, çalı ve otsu bitkiler, yosun,

Detaylı

Açıldı göklerin bâbı

Açıldı göklerin bâbı Dük Açıdı gök bbı Rast-Ih Âm Atş 8 A çı dı gök b bı O ha t m hac o du 5 A ı cü d v t Mv Muham M ço du 9 A ı çü gök gç t O hu u a ço du 13 (So) A ı cü d v t Mv Muham M ço du Sof 4 B vşm Hc-Ih Âm Atş 8 6

Detaylı

< a H < < ^ 5 i r DÖNEM 3 HBD BECERİLERİ YETERLİLİK DURUMU ( 3.ÖBD SONUÇLARI) M U R A T H A N M y M M

< a H < < ^ 5 i r DÖNEM 3 HBD BECERİLERİ YETERLİLİK DURUMU ( 3.ÖBD SONUÇLARI) M U R A T H A N M y M M F A K Ü L T E N O A D I - S O Y A D I CL LU H < < CL P O ı/) CL < LU ^ 5 i r CL LU V) *~3 < a z CÛ 8 1. 1 9 8 8 9 1 1 5 1 7 M U R A T D U R S U N M y M M 2. 2 0 0 6 1 0 5 1 2 0 R U H T A N U Z U N M y

Detaylı

B A R T IN Ü N İV E R S İT E S İ K O N U T T A H S İS K O M İS Y O N U T O P L A N T IS I T o p lan tı no : 75

B A R T IN Ü N İV E R S İT E S İ K O N U T T A H S İS K O M İS Y O N U T O P L A N T IS I T o p lan tı no : 75 B A R T IN Ü N İV E R S İT E S İ K O N U T T A H S İS K O M İS Y O N U T O P L A N T IS I T o p lan tı no : 75 T o p lan tı tarih i :fliz./p$t/205 T o p lan tı sa a ti : l ı :0 0 T o p lan tı y eri : Bartm

Detaylı

: 908rD E.2681

: 908rD E.2681 Antalya Büyükşetıir Belediyesi Planlama Şube K/uourlüğO Sayı- 90S53?6?-301 03-F?6fi1 Tarih 03.10.2017 Dosya Numafasr 20I7-178183 T.C. A N T A LY A B Ü Y Ü K ŞEH İR B ELED İY E B A ŞK A N LIĞ I İm ar ve

Detaylı

ጇ勇ND Çጇ勇 K ጇ勇 ጇ勇 sı ጇ勇ጇ勇ጇ勇ıጇ勇ıጇ勇 ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇 ጇ勇ጇ勇ጇ勇sጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇 ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ıጇ勇 sıጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ıጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ı ጇ勇ᗷ吇ጇ勇ğıᗷ吇ጇ勇 ᗷ吇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ᗷ吇ጇ勇ጇ勇ጇ勇ᗷ吇 Isı Yalıtım Malzemelerinin maksimum kullanım sıcaklıkları

Detaylı

Kızılçam (Pinus brutia Ten.) da Reçine Kelebeği (Dioryctria sylvestrella Ratz.) ve Gövde Reçinesinin Uçucu Yağ Miktarları

Kızılçam (Pinus brutia Ten.) da Reçine Kelebeği (Dioryctria sylvestrella Ratz.) ve Gövde Reçinesinin Uçucu Yağ Miktarları 89 Kızılçam (Pinus brutia Ten.) da Reçine Kelebeği (Dioryctria sylvestrella Ratz.) ve Gövde Reçinesinin Uçucu Yağ Miktarları Mehmet ÖZ1, İlhan DENİZ2, Mehmet YAŞAR1, Osman KOMUT1, M. Said FİDAN1 1 Gümüşhane

Detaylı

SERT ÇAMLARDAN TÜRKİYE DE DOĞAL OLARAK YETİŞENLER

SERT ÇAMLARDAN TÜRKİYE DE DOĞAL OLARAK YETİŞENLER SERT ÇAMLARDAN TÜRKİYE DE DOĞAL OLARAK YETİŞENLER Pinus sylvestris: Sarıçam Pinus nigra: Karaçam Pinus brutia:kızılçam Pinus halepensis: Halep çamı Pinus pinea: Fıstık çamı Pinus sylvestris: Sarıçam Kuzey

Detaylı

SERÎ B C İLT 40 SA YI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGI S

SERÎ B C İLT 40 SA YI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGI S SERÎ B C İLT 40 SA YI 4 1990 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ I DERGI S DEVLET ORMAN İŞLETMELERİNDE SABİT SERMAYENİN ÖNEMİ VE SERMAYENİN HESAPLANMASINDA KULLANILABİLECEK BİR YÖNTEM A raş. G ör. Devlet

Detaylı

s#»? ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih: BİRİM İTİRAZ SAHİBİ

s#»? ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih: BİRİM İTİRAZ SAHİBİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BİRİM İM A R V E Ş E H İR C İL İK D A İR E S İ B A Ş K A N L IĞ I Tarih:10.10.2018 İTİRAZ SAHİBİ Ö Z E L Ş A H IS L A R MECLİS TOPLANTISININ

Detaylı

DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ

DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ DENKLEM KURM İ SYI KESİR İ Örnek... : H a n g i s a yın ın d ö r t t e b i r i n i n 4 e k s i ğ i n i n 2 k a t ı 5 6 d ır? i r p r o b l e m i ç ö ze r k e n, s o r u d a ye r a l a n v e r i l e r i,

Detaylı

103 laboratuvarürünleri. H O R T U M L A R - k a u ç u k

103 laboratuvarürünleri. H O R T U M L A R - k a u ç u k 2016 HORTUMLAR 103 laboratuvarürünleri H O R T U M L A R - k a u ç u k > Uluslararası standartlara uygun olarak 45A sertlik derecesinde en iyi kalite saf, esnek ve doğal kauçuktan üretilirler. > -25 C

Detaylı

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008 U MK E K A MP Ç I L I K E ĞİT İMİ 2008 K A MP Y E R İ S E Ç İMİ V E Ö ZE L L İK L E R İ (Y A Z OP E R A S Y ON L A R I ) U L A Ş I M İÇ İN A R A Ç V E Y A Y A Y A Y OL U N A Y A K I N OL MA L I D I R.

Detaylı

SERÎ B C İLT 40 SA YI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGI S

SERÎ B C İLT 40 SA YI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGI S SERÎ B C İLT 40 SA YI 4 1990 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ I DERGI S KIZILÇAM-ORMAN YANGINLARI İLİŞKİSİ Y rd. Doç. D r. Ali K Ü Ç Ü K O S M A N O Ğ L U 1) Kısa Özet K tzılçam T ü rk iy e 'd e ala

Detaylı

P İO N D İA 45 m g ta b le t A ğız yolu ile a lın ır

P İO N D İA 45 m g ta b le t A ğız yolu ile a lın ır P İO N D İA 45 m g ta b le t A ğız yolu ile a lın ır Etkin madde: H er tablet 45 m g pioglitazon (hidroklorür olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz m onohidrat, hidroksipropil selüloz, kalsiyum karboksim

Detaylı

ORMAN YANGINLARININ KIZILÇAM (Pinus brutia Ten.) ODUNUNUN BAZI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ ÖZET ABSTRACT

ORMAN YANGINLARININ KIZILÇAM (Pinus brutia Ten.) ODUNUNUN BAZI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ ÖZET ABSTRACT III. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi 20-22 Mayıs 2010 Cilt: V Sayfa: 1703-1711 ORMAN YANGINLARININ KIZILÇAM (Pinus brutia Ten.) ODUNUNUN BAZI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Yeliz AYDIN 1, Nurgül

Detaylı

M Ü FE TT Ġġ Y A R D IM C ILIĞ I S IN A V I B A ġ V U R U FO R M U

M Ü FE TT Ġġ Y A R D IM C ILIĞ I S IN A V I B A ġ V U R U FO R M U M Ü FE TT Ġġ Y A R D IM C ILIĞ I S IN A V I B A ġ V U R U FO R M U S ınava girm ek istediğiniz ili seçiniz İstanbul Ankara 4,5*6 eb ad ın dakifoto ğrafın ızı yap ıştırın ız İzm ir B ilim sınavına girm

Detaylı

Sitrik asit, sodyum bikarbonat, m altodekstrin, sorbitol (E 420), aspartam (E 951), asesülfam potasyum ve b öğürtlen arom ası içerir

Sitrik asit, sodyum bikarbonat, m altodekstrin, sorbitol (E 420), aspartam (E 951), asesülfam potasyum ve b öğürtlen arom ası içerir D E S N O R M 2,5 m g efervesan ta b le t A ğız yolu ile alın ır. Etkin madde: H er bir efervesan tablet, 2,5 m g D esloratadin içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit, sodyum bikarbonat, m altodekstrin,

Detaylı

Eğitimin Kalkınma Apışından Önemi

Eğitimin Kalkınma Apışından Önemi Eğitimin Kalkınma Apışından Önemi Işıl ÜNAL(*) G ünüm üzde tüm ülkeler, sağlıklı bir ekonom ik işleyişi sağ layabilm ek için çeşitli düzeylerde ve biçim lerde p lan lam a y a p m a zorunluluğu duym aktadırlar.

Detaylı

Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği)

Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği) Türkiye V. T arım Eko nom isi Kongresi 18-20 E y lü l 2002 Erzurum Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği) A. Ahmet Yl'CER1 Nurettin

Detaylı

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama 1 A370094 58*******92 MU*** KA*** SAĞLIK YÖNETİMİ, LİSANS TAMAMLAMA 94.50 94,5 PROGRAMI, 2 A372539 71*******12 NU***

Detaylı

Türkiye de Eğitim Hizmetlerinin Kamu Harcamları Açısından Analizi1'

Türkiye de Eğitim Hizmetlerinin Kamu Harcamları Açısından Analizi1' Türkiye de Eğitim Hizmetlerinin Kamu Harcamları Açısından Analizi1' Dr. Engin ATAÇ** Eskişehir iktisadı ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Kürsüsü asistanı Dr. Engin Ataç «Türkiye'de Eğitim Hizmetlerinin

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : 37.81 1.563-934/ 08/02/2016 K onu : T eklife D avet K urum um uzun ihtiyacı olan (2) kalem A L Ç IPA N V E PV C İLE B Ö L M E, K A PI Y A PIL M A S I

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

F Klâvye Standart Türk Klâvyesi

F Klâvye Standart Türk Klâvyesi F Klâvye Standart Türk Klâvyesi TSE 2117 Alfasayısal Türkçe Klavyelerin Temel Yerleşim Düzeni (F Klavye) Standardı Standart Türk Klâvyesi F Klâvye * 1 Kasım 1928 tarihinde Türk Harf İnkılâbından sonra;

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ- R E V IE W O F T H E FA C U L TY O F FO R E ST R Y, Ü N IV E R SIT Y O F İS T A N B U L

ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ- R E V IE W O F T H E FA C U L TY O F FO R E ST R Y, Ü N IV E R SIT Y O F İS T A N B U L S E R Î S E R IE S S E R IE SE R IE.CÎLT V OLÜM E B A M ) TOM E SA Y I N U M B E R H E F T P A SC IC U L E 1988 ÎSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ- R E V IE W O F T H E FA C U L TY O F FO R

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : ODTÜ- Üniversiteler Mahallesi, Dumluıpınar Bulvarı No:1 - Çankaya 06800 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0 312 210 28 97 Faks : 0 312 210 56 68

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Eğilim Öğretim Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Eğilim Öğretim Dairesi Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE Eğilim Öğretim Dairesi Başkanlığı Sayı :75850160-301.06.01/1355 Konu: Yatay Geçiş 12/01/2015 DAĞITIM YERLERİNE Yükseköğretim kurum lannda Ö n Lisans ve Lisans Düzeyindeki Program lar A rasın d a G eçiş.

Detaylı

T B M M Tutanak Hizmetleri BaĢkanlığı

T B M M Tutanak Hizmetleri BaĢkanlığı BirleĢim : 9 Tarih : 27/4/2012 Saat : 19.00 Grup : Tuba GiriĢ : 3 Sayfa :1 27 Nisan 2012 Cuma BĠRĠNCĠ OTURUM Açılma Saati: 09.36 BAġKAN : Cemil ÇĠÇEK KÂTĠP ÜYELER: Muham met Rıza YALÇINKAYA(Bartın), Mustafa

Detaylı

T.C. AN TALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İmar veşehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. AN TALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İmar veşehircilik Dairesi Başkanlığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürlüğü Sayı: 90852262-301.03-E.306 Tarih: 31.01.2017 22.02 Dosya Numarası. 2017-21087 T.C. AN TALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İmar veşehircilik Dairesi

Detaylı

KAYISI ÜRETİMİNİN EKONOMETRİK ANALİZİ VE M ALATYA İLİNDEKİ ETKİLERİ

KAYISI ÜRETİMİNİN EKONOMETRİK ANALİZİ VE M ALATYA İLİNDEKİ ETKİLERİ Tıirkive 2. 'Tormı Ekonomisi Kongresi. / VV6 - Adana ( 'ı İt: I Sav 39 KAYISI ÜRETİMİNİN EKONOMETRİK ANALİZİ VE M ALATYA İLİNDEKİ ETKİLERİ Prof Dr.C ahit KARA (iöiaie1 Ary (,or. Kenan P E K E R ' I. GİRİŞ

Detaylı

ጇ勇 ጇ勇ጇ勇 ጇ勇ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇Ğጇ勇ጇ勇ጇ勇 ጇ勇ጇ勇厇nጇ勇 hጇ勇z厇rlጇ勇ጇ勇ጇ勇n: Prof.ጇ勇r.ጇ勇urol ጇ勇r厇k ጇ勇 ጇ勇ጇ勇 ጇ勇ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇 ጇ勇Ğጇ勇ጇ勇ጇ勇 ጇ勇ጇ勇厇nጇ勇 hጇ勇z厇rlጇ勇ጇ勇ጇ勇n:prof.ጇ勇r.ጇ勇urol ጇ勇r厇k ጇ勇S ronik böbrek ጇ勇etmezlikli

Detaylı

Eğlenceli Ve Güvenilir...

Eğlenceli Ve Güvenilir... Dermatolojik olarak test edilmiştir Alkol İçermez Phtalate İçermez Hassas ve göz yakmayan formül Petrol türevi hammaddeler içermez Parfümlü ürünlerde Alerjen içermeyen özel esanslar kullanılmıştır E an

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Q ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih:22.04.2015 BİRİM İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI TALEP SAHİBİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ TALEP KONUSU

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Haydarbey Mahallesi Başkonuş Caddesi Naz Konutları No:4/C Merkez K.MARAŞ / TÜRKİYE Tel : 0344 215 77 61 Faks : 0344 215 77 62 E-Posta

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. SE R Î CÎLT SAYI SER IES p VOLÜME NUMBE.R ~ M I H SER IE O BAND t ö H EFT ^ İV/O SER IE TOME FASCICULE

ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. SE R Î CÎLT SAYI SER IES p VOLÜME NUMBE.R ~ M I H SER IE O BAND t ö H EFT ^ İV/O SER IE TOME FASCICULE SE R Î CÎLT SAYI SER IES p VOLÜME NUMBE.R ~ M I H SER IE O BAND t ö H EFT ^ İV/O SER IE TOME FASCICULE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ R E V IE W O F T H E F A C U L T Y O F FO R E ST R Y,

Detaylı

EYÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

EYÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU EYÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. EYÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU I.OCAK-HAZİRAN 2017 DÖNEMİ UYGULAMA SONUÇLARI....4 A. Bütçe

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kat :1

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kat :1 BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kat :1 13 Şubat 2017 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A.Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri İşletme Müdürü

Detaylı

ğ Ü ğ ç Ü ç Ö Ü Ü ç ç ç ç Ş Ğ ğ ğ ç ğ ç ç ğ ç ğ ğ ğ Ö ÜŞÜ ç ğ ğ Ö ç Ç ğ ç ç ğ ğ ç ğ ğ ç ğ ğ ç Ş ğ Ş ğ ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ç ç ç ğ ğ ç ç ç ç ç ç ç ç ğ ç ğ ç

ğ Ü ğ ç Ü ç Ö Ü Ü ç ç ç ç Ş Ğ ğ ğ ç ğ ç ç ğ ç ğ ğ ğ Ö ÜŞÜ ç ğ ğ Ö ç Ç ğ ç ç ğ ğ ç ğ ğ ç ğ ğ ç Ş ğ Ş ğ ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ç ç ç ğ ğ ç ç ç ç ç ç ç ç ğ ç ğ ç Ü Ş ğ Ü ğ ğ ğ ğ ç Ü Ş Ş ğ ğ Ş Ş Ş ğ ç ğ Ş Ü Ü ç ğ ğ Ç Ş ğ ğ ğ ğ ğ Ö Ç Ü Ş ğ ç ç ğç ğ ğ ğ ğ ğ Ö ÜŞÜ ç ğ ğ ğ ğ ç ğ ç ç ç Ö ÜŞÜ ğ ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ğ ç ç ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ç ç ç ç ç ç ğ ç ğ Ü ğ

Detaylı

YETERLİLİK KATILIM Z SKOR SONUÇLARI

YETERLİLİK KATILIM Z SKOR SONUÇLARI Sayfa No: 1/7 YETERLİLİK DENEYLERİ VE KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMLERİ KATILIM LİSTESİ ve SONUÇLARI 2015-2018 LABORATUVARIN ADI : LABORATUVAR VE ARAŞTIRMA HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Kapsama İlişkin Bilgiler

Detaylı

Araştırma Notu 15/177

Araştırma Notu 15/177 Araştırma Notu 15/177 02 Mart 2015 YOKSUL İLE ZENGİN ARASINDAKİ ENFLASYON FARKI REKOR SEVİYEDE Seyfettin Gürsel *, Ayşenur Acar ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

SERÎ B CİLT 34 SAYI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ

SERÎ B CİLT 34 SAYI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ SERÎ B CİLT 34 SAYI 2 1984 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ TÜRKİYE DE EN YAŞLI SEDİR AĞACI AMBAR KATRAN Doç. Dr. M. D oğan KANTARCI3 K ı s a Ö z e t Sedir orm anlarım ızdaki araştırm alarım

Detaylı

ÖĞRETİM) PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 9 A Na*** Va*** PAZARLAMA ,000 88,0350 Kazandı

ÖĞRETİM) PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 9 A Na*** Va*** PAZARLAMA ,000 88,0350 Kazandı İŞLETME YÖNETİCİLİĞİ, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ 1-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YERLEŞTİRME RAPORU 1 A71 *******9 İKTİSAT, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN EC*** EK*** 9.9 1, 95,5 Kazandı A139

Detaylı

GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMLN A

GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMLN A T.C. -V* Yıl KÜLTÜR VE TURİZM B A K A N L I^ ' ^ N A K K A l S Devlet Opera ve Balesi Genel M ü d ü rlü ğ ü -.v. * / U Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı '/ / Sayl : 19670075-010.04 Konu :Usul ve Esaslar

Detaylı

İ İ Ü İ İ İ İ

İ İ Ü İ İ İ İ İ İ Ü İ İ İ İ İ İ Ü Ü Ö Ü Ö Ş Ö Ş Ğ Ç Ş Ğ Ç Ş Ü Ü Ş Ü Ü Ö Ü Ü Ğ İ İ Ü Ü İ İ Ş Ü ÜŞ Ü Ü Ç Ü Ü İ Ş Ü İ İ İ İ İ Ş Ü İ Ö Ş İ İ Ü Ü Ü Ş Ğ Ü Ü Ş Ü Ğ Ğ Ö Ç Ü Ç Ü Ö Ü Ü İ Ü Ş İ Ü Ö Ü Ü Ü Ü Ü İ İ Ş Ü Ç Ü Ş Ü İ

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı A ntalya B üyükşehir Belediyesi Planlam a Şube Müdürlüğü Sayı: 90852262-301.03-E.4119 Tarih: 30.12.2016 19:13 Dosya N um arası: 2016-10452 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik

Detaylı

S E R İ B C İL T 39 SA Y I İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ D E R G İ S İ

S E R İ B C İL T 39 SA Y I İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ D E R G İ S İ S E R İ B C İL T 39 SA Y I 3 1989 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ D E R G İ S İ DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE AĞAÇ İŞLEYEN MAKİNA ÜRETİMİ VE TİCARETİ Prof. Dr. Ahmet KURTOĞLU D Ar. Gör. Metin KAHVECİ D Kısa

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SERİ CİLT SAYI SERIES A VOLÜM E NUM BER SERIE A b a n d 5 5 h e f t SERIE TOM E FA SCICU LE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DERGİSİ R E V IE W O F T H E F A C U L T Y O F F O R E S T R Y, U N IV

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU " - k a r a r

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU  - k a r a r r T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU " - k a r a r Toplantı Tarihi ve N o.: 31.07.2018/225 Karar Tarihi ve No. : 31.07.2018/8101 Toplantı Yeri ANTALYA,.. va"

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı A nialya Büyiıkşelvr Belediyesi Planianvı Ş u t» VCcurtuğu Sayı- 9085??6?-301 0:i-F Tarit> 24.08 2017 Dosya Numargsf 2017-157093 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Detaylı

İçindekiler 3. 5510 SAYILI KANUNLA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN KANUNLAR... 27 9. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ... 68

İçindekiler 3. 5510 SAYILI KANUNLA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN KANUNLAR... 27 9. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ... 68 İçindekiler Önsöz...7 2. Baskıya Önsöz... 9 Özgeçmiş... 11 Kısaltmalar... 19 1. 4/1-a KAPSAMINDA SAYILAN SANATÇI LİSTESİ...21 2. 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU NUN GEÇİCİ 20'İNCİ MADDESİNE TABİ ÖZEL

Detaylı

Erkek çiçekler bir eksen etrafında dizilmiştir. Etaminlerde iki polen tozu torbası vardır. Çiçek tozları marttan itibaren olgunlaşır.

Erkek çiçekler bir eksen etrafında dizilmiştir. Etaminlerde iki polen tozu torbası vardır. Çiçek tozları marttan itibaren olgunlaşır. Bitki tanıma I FAM: PİNACEAE Conifera sınıfının en önemli familyasıdır. 10 cins ve 210 kadar tür içerir. Tropik ormanlardan kuzey kutbuna kadar geniş yayılışı vardır. GENUSLARI: Abies, Picea, Keteleria,

Detaylı

Ağacın Balı Reçine. Kağıt Üretimine İlaç Oluyor

Ağacın Balı Reçine. Kağıt Üretimine İlaç Oluyor Ağacın Balı Reçine Kağıt Üretimine İlaç Oluyor Doç. Dr. Arif Karademir Bursa Teknik Üniversitesi, Orman Fak. Orm. End. Müh.Böl. Başk. 16200 Merinos, Bursa, Turkey, arifkarademir@yahoo.com 1 Kasım 2012,

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR. Aday Kimlik Ad Soyad Sınav Lisans Lisans 1 A233139 2 A234223 3 A234363 4 A2712 5 A223251 6 A227829 7 A232737 8 A228288 9 A232288 A2596 11 A234425 12 A233457 13 A227794 ******* 36 19******* 90 ******* 46

Detaylı

I. ÖNSÖZ İZMİR-1998. Dr. G. Sevinç GÜL

I. ÖNSÖZ İZMİR-1998. Dr. G. Sevinç GÜL I. ÖNSÖZ Bu çalışma Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Organik Kimya Anabilim Dalında doktora çalışması olarak 1992-1998 yılları arasında yapılmıştır. Çalışmada Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü

Detaylı

Ağaç Fizyolojisi (2+0)

Ağaç Fizyolojisi (2+0) Ağaç Fizyolojisi (2+0) Prof. Dr. Ünal AKKEMİK İ.Ü.Orman Faku ltesi Orman Botaniği Anabilim Dalı Ağaç Fizyolojisi neden önemlidir? Orman; geniş bir alanda, kendine özgu bir iklim yaratabilen, belirli bir

Detaylı

( PİRUVİK ASİT + SU + ALKOL ) ÜÇLÜ SIVI-SIVI SİSTEMLERİNİN DAĞILIM DENGESİNİN İNCELENMESİ

( PİRUVİK ASİT + SU + ALKOL ) ÜÇLÜ SIVI-SIVI SİSTEMLERİNİN DAĞILIM DENGESİNİN İNCELENMESİ TOA17 ( PİRUVİK ASİT + SU + ALKOL ) ÜÇLÜ SIVI-SIVI SİSTEMLERİNİN DAĞILIM DENGESİNİN İNCELENMESİ B. Başlıoğlu, A. Şenol İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü, 34320, Avcılar

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Pedagojik Formasyon Eğitimi ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Pedagojik Formasyon Eğitimi SERTİFİKA PROGRAMI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Prof. Dr. Mehmet Küçük Ünite 3: Test Geliştirme ve Madde Analizi Bu sunu, KTÜ Fatih Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Çalık tarafından

Detaylı

ü ü ü ü ü ü ü ü

ü ü ü ü ü ü ü ü İ Ğ Ş Ğ Ğ ü»ü üğü ü İ ü ü İ ü üü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü İ Ğ» Ğ Ğ ü ü İ ü Ü İ Ş ü İ Ş ü ü ü ü Ş ü İ Ş ü İ Ş ü ü ü ü İ İ ü ü ü ü ü ü üü ü İ üü ü ü ü ü Ş üü üü ü ü Ş ü Ş ü ü ü İ ü ü İ ü İ İ ü İ ü ü ü ü ü ü ü

Detaylı

TEST 1 ÇÖZÜMLER MIKNATISLAR VE MANYETİK ALAN

TEST 1 ÇÖZÜMLER MIKNATISLAR VE MANYETİK ALAN E ÇÖÜER AAR VE AEİ AA 1. üzlem üzlem Br mık na tıs br cs m t yor sa bu c sm ke sn lk le mık na tıs tır; çe k yor sa mık na tıs ola b lr e, ol ma yab lr e. Bu na gö re; ve mık na tıs ta ra fın an tl ğ çn

Detaylı

Tarih Yöre Gün 4-5 Nisan 2015 Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2 11-12 Nisan 2015 Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2 TOPLAM 4

Tarih Yöre Gün 4-5 Nisan 2015 Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2 11-12 Nisan 2015 Ankara Orman Bölge Müdürlüğü 2 TOPLAM 4 FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ:26.03.2015 TOPLANTI SAYISI:427 TOPLANTIYA KATILANLAR Prof.Dr. Cahit BALABANLI Prof.Dr. Serdar CARUS Prof.Dr. Mustafa AVCI Prof.Dr. H.Turgut ŞAHİN Doç.Dr.

Detaylı

MACARİSTAN DA LİSANS DÜZEYİNDE VE MEZUNİYET SONRASI ORMANCILIK EĞİTİMİ1

MACARİSTAN DA LİSANS DÜZEYİNDE VE MEZUNİYET SONRASI ORMANCILIK EĞİTİMİ1 MACARİSTAN DA LİSANS DÜZEYİNDE VE MEZUNİYET SONRASI ORMANCILIK EĞİTİMİ1 B erene B E L D İ2 G İR İŞ B ü tü n d ü n y ad a son y ıllard a genel an lam d a b ir eğitim refo rm u n u n g erçek leştirilm esi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Barış Mahallesi Dr. Zeki Acar Caddesi No:1 Gebze 41470 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0 262 677 27 00 Faks : 0 262 641 23 09 E-Posta : mam.ee@tubitak.gov.tr

Detaylı

HAM PETROL ANALİZLERİ

HAM PETROL ANALİZLERİ HAM PETROL ANALİZLERİ Servis Numarası FİZİKSEL ve KİMYASAL ANALİZLER Ücret (TL) Petrol Analizleri (PT) PT 01 01 00 Yoğunluk,(ASTM D 4052,TS EN ISO12185) 30 PT 01 02 00 API gravitesi, 60 of da (ASTM D 4052)

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SE R İ B CİLT 3 4 SAYI 1 1984 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ : DERGİSİ TÜRKİYE DE VE BAZI AVRUPA ÜLKELERİNDE MOBİLYA ÜRETİM VE DIŞ TİCARETİ Doç. Dr. Ahmet KURTOĞLU1 Arş. Gr. Dr. H. Mahir FİSUNOĞLU*

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI Tarih: 27-10.2014 TALEP SAHİBİ Antalya Büyükşehir Belediyesi Ac I MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ TALEP KONUSU KOMİSYON RAPORU: Büyükşehir Beiediye

Detaylı

T.C. A N TA LY A B Ü Y Ü K ŞE H İR BELED İY E B A ŞK A N LIĞ I İm ar ve Şelıircilik D airesi Başkanlığı

T.C. A N TA LY A B Ü Y Ü K ŞE H İR BELED İY E B A ŞK A N LIĞ I İm ar ve Şelıircilik D airesi Başkanlığı A n la lya Bü^/Ckşehir Belediyesi Planlam a Ş u b e M uourttığu S a y ı 9085?2 6 2-3 0 1 0 3 -E 18^1 Ta rih 03.0 7.20 1 7 20.3 7 D o sya N um arası' 2 017-1 21063 T.C. A N TA LY A B Ü Y Ü K ŞE H İR BELED

Detaylı

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B ELEDİYE B A ŞK A N L IĞ I İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B ELEDİYE B A ŞK A N L IĞ I İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ^ la ly a &üyi;kşeh>r Belediyesi ^ laniama Şube WLCiifluğt.ı Sayı 90ft57?6?-301 03-F?353 Tant' 22,08 2017 Dosya Numarası 201T-15483'i y T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B ELEDİYE B A ŞK A N L IĞ I

Detaylı

Gıda Maddeleri Üretimi ve Tüketiminde Denetim Hizmetleri Etkinliğinin Değerlendirilmesi (Tokat İli Örneği)

Gıda Maddeleri Üretimi ve Tüketiminde Denetim Hizmetleri Etkinliğinin Değerlendirilmesi (Tokat İli Örneği) Türkiye V. Tarım Ekonomisi Kongresi 18-20 Eylül 2002 Erzurum Gıda Maddeleri Üretimi ve Tüketiminde Denetim Hizmetleri Etkinliğinin Değerlendirilmesi (Tokat İli Örneği) A. Ahmet YÜCER Tokat Tarım tl Müdürlüğü.Tokat,

Detaylı

Sistem-atik Membran Kapak Sipariş Takip ve Üretim Takip Sistemi;

Sistem-atik Membran Kapak Sipariş Takip ve Üretim Takip Sistemi; S i s t e m - a t i k M e m b r a n K a p a k S i p a r i T a k i p v e Ü r e t i m T a k i p S i s t e m i ; T ü r k i y e l d e b i r i l k o l a r a k, t a m a m e n m e m b r a n k a p a k ü r e t

Detaylı

ABSTRACT Pinus brutia Ten.

ABSTRACT Pinus brutia Ten. ÖNSÖZ Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsünün 1987 yılı Çalışma Proğramında Yeni Başlanacak Projeler bölümünde yer alan ve 1991 yılında tamamlanması öngörülen bu çalışma çeşitli nedenlerle öngörülen süre

Detaylı

UYGULAMALI KROMATOGRAFİK VE SPEKTROSKOPİK CİHAZLAR EĞİTİMİ BAHAR OKULU

UYGULAMALI KROMATOGRAFİK VE SPEKTROSKOPİK CİHAZLAR EĞİTİMİ BAHAR OKULU UYGULAMALI KROMATOGRAFİK VE SPEKTROSKOPİK CİHAZLAR EĞİTİMİ BAHAR OKULU EĞİTİM PROGRAMI GC-GC/MS EĞİTİMİ 2 Eylül 20 () EĞİTMEN: DOÇ.DR. ÖMÜR ÇELİKBIÇAK EĞİTMEN2: SHIMADZU Firma Eğitmeni (9.00-0.00) (0.00-2.00)

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA İLİ 3. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA İLİ 3. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ i T.C. Dr.Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğt. ve Arşt Hst İHTİYAÇ TALEP FORMU Sayfa No : 1! 1 Birim : B İY O K İM Y A S T O Ğ U t Talep Tarihi / N o : 29/06/2016... / 874 S IR / NO BRANŞ KODU M ALZEM ENİN

Detaylı

T.C. Ü M R A N İY E K A Y M A K A M L IĞ I İlçe Y azı İşleri M üdürlüğü. U 'n r t n f f l ^ E g f k r )

T.C. Ü M R A N İY E K A Y M A K A M L IĞ I İlçe Y azı İşleri M üdürlüğü. U 'n r t n f f l ^ E g f k r ) T.C. Ü M R A N İY E K A Y M A K A M L IĞ I İlçe Y azı İşleri M üdürlüğü Savı :B.0 5.4.V L K.0.3 4.76.0 1-870-714 K onu : G önül E lçileri Projesi (K oruyucu A ile) A C E LE 19/02/2013 U 'n r t n f f l

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Fatih Caddesi No:29 D:401-402 Çamdibi Bornova 35350 İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0232 4620881 Faks : 0232 4620883 E-Posta : info@ekosferlab.com.tr

Detaylı

YÖNETMELİK TEHLİKELİ M ADDELER VE M ÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ HAZIRLANMASI VE DAĞITILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK TEHLİKELİ M ADDELER VE M ÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ HAZIRLANMASI VE DAĞITILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 26 A ralık 2008 C U M A Resm î G azete S ayı : 27092 (M ü kerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orm an Bakanlığından: TEHLİKELİ M ADDELER VE M ÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ HAZIRLANMASI VE DAĞITILMASI

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Antalya Bûyûkşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürlüğü Sayı; 90852262-301.03-E.606 Tarih: 28.02.2017 19:59 Dosya Numarası: 2017-41268 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi

Detaylı

OLEORESİN İÇEREN YENİLEBİLİR FİLMLERİN ÜRETİMİ VE BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Yüksek Gıda Müh. Ahmet Oktay KÜÇÜKÖZET

OLEORESİN İÇEREN YENİLEBİLİR FİLMLERİN ÜRETİMİ VE BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. Yüksek Gıda Müh. Ahmet Oktay KÜÇÜKÖZET OLEORESİN İÇEREN YENİLEBİLİR FİLMLERİN ÜRETİMİ VE BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Yüksek Gıda Müh. Ahmet Oktay KÜÇÜKÖZET YENİLEBİLİR FİLMLER ve KAPLAMALAR NİLEBİLİR FİLM ve KAPLAMALARIN KOMPOZİSYONU

Detaylı

TOHUM. Pof. Dr. İbrahim TURNA

TOHUM. Pof. Dr. İbrahim TURNA TOHUM Pof. Dr. İbrahim TURNA Orman Alanları: 4 milyar ha. DÜNYA DA DURUM Üretilen Odun Hammaddesi: 3.4 milyar m 3 Yakın gelecekteki arz açığı: 800-900 milyon m 3 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara

Detaylı

T.C K A R A B Ü K İLİ İL G E N E L M E C L İS İ

T.C K A R A B Ü K İLİ İL G E N E L M E C L İS İ T.C KARABÜK İLİ İL GENEL MECLİSİ Başkan :H üsnü ÖZCAN Birleşim :1 Katip Üye : Ergün ÖZGÜN Toplantı :9 K atip Üye : Ahm et KOÇ Karar Tarihi :03.09.2012 A y /Y ıl : EYLUL/2012 Karar No : 188 Kararın Özeti:

Detaylı