AYLIK BÜLTEN EYLÜL 2002

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AYLIK BÜLTEN EYLÜL 2002"

Transkript

1 AYLIK BÜLTEN EYLÜL 2002 IMF gerçeği ve Batõ dünyasõyla köklü ilişkiler dõşa kapalõ bir hükümet riskini en aza indiriyor. Dolayõsõyla, piyasa için uzun vadede iyimser görüşümüzü koruyoruz. Kõsa vadede ise seçimin ertelenmesine ilişkin senaryolar, Pamukbank õn satõş sürecinden kaynaklanabilecek endişeler ve olasõ Irak operasyonu nedeniyle endeksteki yükseliş potansiyelinin sõnõrlõ kalacağõnõ düşünüyoruz. 16 Eylül önemli bir gün olarak öne çõkõyor. Pamukbank ve YKB nin mülkiyetine ilişkin stratejinin yanõ sõra, R. Tayyip Erdoğan ile N. Erbakan õn milletvekili adaylõğõ bu güne kadar belli olacak. Bono faizlerinde politikaya ve bankacõlõk reformuna bağlõ dalgalanmalar olabilir. Bonoyu vadesine kadar tutacak yatõrõmcõlar için kõsa vadeli bonolar repoya göre daha cazip görünüyor. Reel kurun gerilemesi ve ödemeler dengesindeki 27/08/2002 İMKB-100 (TL/USc) 10,277 / 0.57 İMKB-100 (Hedef) 12,831 Yükseliş Potansiyeli % T 2003T F/K* FD/VAFÖK* *Banka ve holdingler hariç Oyak Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürlük: Çağrõ Merkezi: olumlu koşullar döviz talebini sõnõrlõ tutuyor. Ancak, döviz talebinde mevsimsel nedenler ve seçime yönelik kaygõlar dolayõsõyla bir miktar artõş görülebilir. Hisse senetleri piyasasõnda hedef seviyemizi 12,831 TL (0.79 cent) olarak değiştiriyoruz. Bu beklentimize bağlõ olarak endeksteki %39 luk artõş potansiyeli doğrultusunda önerdiğimiz hisseler Ak Enerji, Aksigorta, Akbank, Anadolu Efes, Beko, Doğan Yayõn Holding, Ford Otosan, Migros, Sabancõ Holding ve Trakya Cam. Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz

2 Kapak 1 İÇİNDEKİLER İçindekiler 2 1. GÖRÜNÜM 4 2. HİSSE SENETLERİ PİYASASI Hisseler Teknik Analiz İMKB-30 Hisseleri Teknik Analiz Tablosu Geçen Aya Bakõş Yabancõ İşlemler BONO VE DÖVİZ PİYASASI Döviz Piyasasõ Bono Piyasasõ MAKRO EKONOMİ Üretim Enflasyon Bütçe Parasal Gelişmeler Ödemeler Dengesi AJANDA Aylõk Gündem IMF Ajandasõ GEÇEN AYDAN SEÇMELER İçindekiler Haberler Şirket Haberleri Kar Açõklamalarõ EKLER /06 Dönemi Net Kar Tablosu Hisse Senetleri Piyasasõ Veritabanõ İMKB-100 Dip Zirve Analizi İMKB-100 Performans Tablosu Sermaye Artõrõmõ Tablosu Temettü Ödeme Tablosu MAKRO GÖSTERGELER NOTLAR 82 Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

3 1. GÖRÜNÜM Seçimlerin ertelenmesi olasõlõğõ düşük de olsa tedirgin edici... Seçimin ertelenmesi olasõlõğõ düşük olmakla birlikte gündeme gelecek senaryolar tedirginlik yaratabilir Erken seçimlerin tarihi 3 Kasõm olarak kesinleşti ve seçim süreci başladõ. Bu arada seçimlerin ertelenmesi çabalarõ da gündeme geldi. Seçimlerde barajõ geçme sorunu yaşayabilecek partilerin erken seçimi ertelemeye çalõşacaklarõna ilişkin spekülasyonlar Eylül ayõnda da etkisini gösterebilir. Bu haberlere karşõn, birçok siyasi lider bu tür bir çabanõn içine girmeyeceklerini altõnõ çizerek belirtiyor. Biz bu noktadan sonra seçimlerin ertelenmesi olasõlõğõnõ oldukça düşük görüyoruz. Bununla birlikte, bu tür senaryolarõn görüşülüyor olmasõnõn siyasi belirsizliğin artmasõna yol açarak piyasada tedirginlik yaratacağõnõ düşünüyoruz. Eylül ayõnda milletvekili adaylarõ belli olacak Seçim süreci işliyor... Erdoğan ile Erbakan õn adaylõk durumu bu ay belli oluyor Yüksek Seçim Kurulu nun (YSK) açõkladõğõ seçim takvimine göre siyasi partilerin 11 Eylül tarihine kadar milletvekili adaylarõnõ bildirmeleri gerekiyor. YSK bu adaylardan uygun bulduklarõnõ 16 Eylül 2002 tarihinde açõklayacak. Adaylarõn itirazda bulunmak için bir günü bulunuyor. Bu bağlamda hakkõndaki mahumiyet kararõ nedeniyle affa rağmen milletvekili adayõ olup olmayacağõ belli olmayan Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yasaklõsõ Necmettin Erbakan õn adaylõk durumlarõ da kesinleşecek. Ayrõca, Recep Tayyip Erdoğan õn seçimlere AKP lideri olarak girip giremeyeceği de böylelikle ortaya çõkacak. Milletvekili adaylarõnõn kesin listesi ise 26 Eylül de belli olacak. IMF gerçeği ve Batõ yla ilişkiler seçim sonrasõ riskini azaltõyor Seçim sonucu korkutucu olmayacak... Gerek ülke dinamikleri, gerekse oy potansiyeli yüksek partilerin demeçleri temel alõndõğõnda, seçim sonrasõnda IMF ve AB karşõtõ bir hükümetin başa gelme olasõğõ düşük görünüyor. İktidara gelebilecek partilerin neredeyse tamamõ IMF desteği gerektiği gerçeğini kabul ediyor. Dolayõsõyla IMF gerçeği ve Batõ ile ilişkiler seçim sonrasõ riskini azaltõyor. AB de seçim sonucunu izleyecek AB reformlarõn uygulamasõnõ görmek istiyor... Geçtiğimiz ay Meclis in onayladõğõ Uyum Paketi AB çevrelerinde büyük yankõ uyandõrdõ. İdam cezasõnõn kaldõrõlmasõ, ana dilde eğitim ve yayõn gibi AB nin olmazsa olmaz koşullarõnõn gerçekleşmesiyle, Türkiye nin AB müzakerelerinin başlamasõ için takvim beklentisi arttõ. AB reformlarõn geçmesini memnuniyet verici bir gelişme olarak değerlendirmekle birlikte, bu reformlar doğrultusunda bir an önce uygulamaya geçilmesinin daha önemli olduğunu vurguluyor. Zira Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

4 reformlarõn hayata geçirilebilmesi için bazõ yönetmeliklerin çõkarõlmasõ gerekiyor. Türkiye nin adaylõğõ konusunda yeni karar ve yaklaşõmlarõn, Kopenhag Zirvesi ne kadarki süreçte kaydedilecek gelişmelerin õşõğõnda belirlenmesi bekleniyor. Seçim sonuçlarõ da bu bağlamda AB açõsõndan bir gösterge olacak. MHP hariç, partilerin idam cezasõnõn kaldõrõlmasõnda gösterdikleri destek dikkate alõndõğõnda, yeni hükümetin AB ile ilişkilerde oldukça uyumlu bir portre çizeceğini düşünüyoruz. Bu ay hem Cumhurbaşkanõ Sezer, hem de Başbakan Yardõmcõsõ ve AB den sorumlu Devlet Bakanõ Yõlmaz, AB üyesi ülkeleri Türkiye nin kaydettiği aşamalar konusunda bilgilendirmek üzere ikili görüşmelerde bulunacak. Ekim ayõnda tamamlanacak ve Kopenhag Zirvesi için temel belge niteliğindeki İlerleme Raporu açõsõndan bu ziyaretler önem taşõyor. Ekonomik göstergeler Ekonomik Program õn işleyişinde bir sorun olmadõğõnõ gösteriyor Ekonomi programõ yolunda Programõn geleceği açõsõndan temel faktör olarak görülen Kemal Derviş in bakanlõktan istifasõndan sonra korkulan olmadõ. Yerine atanan Türker, programõn aynõ şekilde yürütüleceğine dair güvence verdi. Maliye ve para politikalarõ ile büyüme, enflasyon ve ödemeler dengesi gibi temel ekonomik göstergelerdeki trend seçim sürecinin olumsuz etkilerinin henüz ortaya çõkmadõğõnõ gösteriyor. Merkez Bankasõ nõn ay içeresinde kotasyon indirimine gitmesi de bunu destekliyor. Dünya Bankasõ heyeti geliyor Mali sektöre yönelik 1.35 milyar dolarlõk kredinin 450 milyon dolarlõk dilimini serbest bõrakan Dünya Bankasõ Eylül ayõnda İstanbul Yaklaşõmõ kapsamõnda verilecek kredinin miktarõnõ belirlemek üzere Türkiye ye gelecek. Bu tutarõn 500 mn dolar tutarõnda olmasõ bekleniyor. IMF Direktörler Kurulu Ağustos başõnda 1.1 milyar dolarlõk krediyi serbest bõraktõ. Bir sonraki gözden geçirme ise Ekim ayõnda gerçekleşecek. IMF ile ilişkiler açõsõndan 16 Eylül önemli bir test olacak Pamukbank ve YKB deki düğüm 16 Eylül e kadar çözülecek En son Niyet Mektubu na göre, Pamukbank ve Yapõ Kredi Bankasõ ndaki mülkiyet sorununun çözümü için 16 Eylül e kadar bir strateji açõklanmasõ hedefleniyor. Danõştay õn taraflarõn savunmalarõ gelinceye kadar Pamukbank õn satõş sürecine ilişkin yürütmeyi durdurma kararõ almasõ Pamukbank õn satõşõna ilişkin endişelere yol açtõ. Ancak, savunmanõn verilmesi sayesinde stratejik yatõrõmcõlarõn incelemeleri yeniden başlamõş bulunuyor. İnceleme süresi 27 Eylül de sona eriyor. Öte yandan, Pamukbank õn BDDK na devrine ilişkin kararõ hakkõnda yürütmeyi durdurma ve kararõn iptali için açõlan dava sürüyor. Bu kapsamda Danõştay, taraflarõn mağduriyetini önlemek için nihai karar açõklanõncaya kadar yeni tedbirler alabilir. Ancak böyle bir gelişmenin, strateji belirlenmesinin önünü tõkayacağõnõ düşünmüyoruz. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

5 16 Eylül 2002 tarihi aynõ zamanda Toprakbank õn satõşõnõn tamamlanmasõ için de son gün. Yine Niyet Mektubu na göre, bu tarihe kadar Toprakbank satõşõ gerçekleşmezse, lisansõ iptal edilecek. IMF nin bankacõlõk sektörü reformuna verdiği ağõrlõk düşünülürse, bu yapõsal kriterlerin yerine getirilmemesi IMF ile ilişkileri zora sokabilir. Ancak, bizim görüşümüz ekonomi yönetiminin olumsuz gelişmelere izin vermeyecek şekilde hareket edeceği yönünde. Olasõ Irak operasyonu ve zor durumdaki Brezilya ekonomisi risk faktörleri olarak öne çõkõyor Irak tedirginliği etkili olabilir Brezilya riski sürüyor Irak a harekat konusu güncelliğini koruyor. ABD Irak ta Saddam Hüseyin hakimiyetine son verme konusundaki kararlõlõğõnõ her fõrsatta dile getiriyor. Ancak, rejim değişikliğinin diplomatik/siyasi yöntemlerle mi yoksa askeri bir harekatla mõ yapõlacağõ konusunda çeşitli görüşler ortaya konuluyor. Askeri hareketin zamanlamasõ konusunda da çeşitli senaryolar dile getiriliyor. Özellikle Ağustos ayõ sonlarõnda ABD Başkan Yardõmcõsõ Cheney in sert bir çõkõş yaparak, ABD nin Irak a yönelik bir askeri harekatõ geciktirme riskini alamayacağõnõ belirtmesi Irak a yönelik endişeleri artõrdõ. Bu nedenle, Irak konusunun bu ay da risk faktörü olarak öne çõkmasõnõ bekliyoruz. Ekonomik krizin eşiğine gelen Brezilya, IMF ile 30 milyar $ lõk krediyi kapsayan 15 aylõk bir stand-by anlaşmasõ yapõlmasõ konusunda görüşbirliğine vardõ. IMF Direktörler Kurulu nun söz konusu anlaşmayõ 6 Eylül günü görüşerek onaylamasõ bekleniyor. Ancak, Brezilya nõn da seçimlere hazõrlanõyor olmasõ ve IMF programõna karşõt görüşüyle öne çõkan sosyalist aday Lula da Silva nõn anketlerde önde görünmesi tedirginlik yaratõyor. Zira, seçim sonuçlarõnõn olumsuz çõkmasõ halinde, bütçe disiplini ve serbest ticaret politikalarõnõn sürdürülmesinin şart olduğu Brezilya dan sermaye kaçõşõ artabilir ve dõş borçlar ödenemez hale gelinebilir. Bu da sadece Brezilya piyasasõ açõsõndan değil, Türkiye de dahil gelişmekte olan ülkeler açõsõndan önemli bir risk oluşturuyor. Bono ve Döviz Piyasasõ Eylül ayõ için bonolarda hõzlõ bir faiz düşüşü beklemiyoruz. Seçim sonuçlarõna yönelik endişeler ve likidite riski nedeniyle al-sat amaçlõ yatõrõmlar için uzun vadeli tahviller çekici görünmüyor. Öte yandan, bonoyu vadesine kadar tutacak yatõrõmcõ açõsõndan kõsa vadeli bonolar, repoya kõyasla cazip bir yatõrõm alternatifi oluşturmaya devam ediyor. Döviz piyasasõnda ise, Nisan ayõnda en üst seviyesine çõkarak aşõrõ değerlenen reel kurun gerilemesi ve ödemeler dengesindeki olumlu koşullar, döviz talebini sõnõrlõ tutuyor. Sonbaharda ise mevsimsel koşullar ve seçime yönelik kaygõlar, döviz talebinde bir miktar artõş yaratabilir. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

6 Nakit (Döviz) 25% Nakit (TL) 25% Tahvil Bono 25% Hisse Senedi 25% Hisse Senetleri Piyasasõ Seçimlerin ardõndan, IMF programõna sahip çõkacak ve AB reformlarõnõ uygulayabilecek bir hükümetin iktidara geleceği düşüncemizi koruyor ve uzun vadede piyasa açõsõndan iyimser bir seyir bekliyoruz. Ancak kõsa vadede, endeksteki yükseliş potansiyelinin sõnõrlõ olacağõnõ düşünüyoruz. Yapõ Kredi Bankasõ ndaki mülkiyet konusu ile Pamukbank õn çözümüne ilişkin gelişmeler beklentisiyle piyasanõn bekle-gör stratejisi içinde hareket edeceğini düşünüyoruz. Seçimin ertelenmesi olasõlõğõ ise oldukça zayõfladõ. Ancak, Irak konusu ve Brezilya seçimlerinin ülke ekonomisine olumsuz etkileri de yükseliş potansiyelinin önünde engel oluşturabilir. Seçim döneminin yol açtõğõ belirsizlik ve bankacõlõk sektöründe taşlarõn hala yerine oturmamõş olmasõ dolayõsõyla geçtiğimiz ay gerileme gösteren İMKB 100 Endeksi için hedef seviyemizi TL ye (0,79 cent) indiriyoruz. Bu da endeksin şu andaki seviyesine göre %39 luk bir artõş potansiyeline sahip olduğu anlamõna geliyor. Bu beklenti doğrultusunda önerdiğimiz hisseler Ak Enerji, Aksigorta, Akbank, Anadolu Efes, Beko, Doğan Yayõn Holding, Ford Otosan, Migros, Sabancõ Holding ve Trakya Cam. İlerleyen sayfalarda bu şirketler hakkõndaki özet değerlendirmelerimizi bulabilirsiniz. Portföy Önerisi Geçen ay yatõrõmcõlara önerdiğimiz hisse senedi portföyümüz endeksin %1 üzerinde performans gösterdi. Relatif Hisse Geçen Ay Son Değişim Değişim Bileşik Endeks 10,344 9,277 -%10 - Ak Enerji 8,900 8,200 -%8 %3 Aksigorta 4,650 4,600 -%1 %10 Akbank 4,700 4,350 -%7 %3 Beko 4,900 4,300 -%12 -%2 Doğan Yayõn H. 3,350 2,350 -%30 -%22 Ford Otosan 16,250 13,750 -%15 -%6 Migros 89,000 81,000 -%9 %1 Sabancõ Holding 4,450 3,850 -%13 -%4 Trakya Cam 4,650 4,700 %1 %13 HS PORTFÖYÜ 140, ,100 -%10 %1 Portföyümüzde geçen ay en yüksek getirileri sağlayan hisse senetleri Trakya Cam ve Aksigorta oldu. Eylül ayõ için yukarõdaki önerilerimizi korurken dolar bazõnda %53 lük yükselme potansiyeli gördüğümüz Anadolu Efes i hisse senetleri portföyümüze ekliyoruz. Eylül ayõ için önerdiğimiz portföy dağõlõmõ ise şöyle: Bono piyasasõ: %25 Hisse senetleri piyasasõ: %25 Nakit: %50 (%25 TL + %25 döviz) 28 Ağustos 2002 Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

7 2. HİSSE SENETLERİ PİYASASI 2.1. Hisseler Akbank Piyasa Değeri: 2,143 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 2,800 mn $ Artõş Potansiyeli: %31 Akbank şu anki 2.1 milyar $ lõk piyasa değerinde 1.3 lük 2002T F/DD çarpanõnda işlem görmektedir. Akbank için 2.8 milyar dolar lõk hedef değerimiz %31 lik yükselme potansiyeline işaret etmektedir yõlõnda %19 luk ortalama özkaynak getirisi beklediğimiz Akbank güçlü nakit sermaye bazõ ve de iyi aktif kalitesiyle rakiplerinden ayrõlmaktadõr. Biz Akbank õn bankacõlõk sektöründe devam etmekte olan yeniden yapõlanma sürecinden daha yüksek pazar payõyla çõkmasõnõ beklemekteyiz. Kamu bankalarõnõn yarattõğõ haksõz rekabetin büyük oranda giderilmesiyle Akbank 2001 yõlõnda hem mevduat hem de kredi bazõnda sektördeki payõnõ güçlü dağõtõm kanallarõ, yüksek sermaye bazõ ve de güçlü kredibilitesi sayesinde büyük oranda arttõrdõ. Uluslararasõ Muhasebe Standardõ (UMS) bazõnda Akbank 2001 yõlõnda 163mn dolar civarõnda zarar açõklarken 1Y02 de 194mn dolar net kar açõkladõ. Düzeltilmiş faiz marjõnda ciddi bir düzelme paralelinde Akbank õn 2002 yõlõ net karõnõn 271mn dolar seviyesinde olmasõnõ bekliyoruz yõlõnda yüksek aktif kalitesinin sorunlu kredilerdeki artõşõ sõnõrlõ düzeyde tutmasõ sonucunda bankanõn faiz getirili aktifleri ekonomide yaşanan ciddi daralmaya rağmen dolar bazõnda %4 oranõnda büyüdü sonunda Akbank õn takipteki alacaklarõnõn toplam kredilere oranõ %1.9 seviyesinde özel bankalar ortalamasõ olan %25 in oldukça altõnda kaldõ. Veriler (UMS - Konsolide) Fiyat (TL/USc) 4,350 / 0.27 DD01* (ABD mn) 1,293.3 DD02T (ABD mn) 1,626.2 F/DD F/DD 02T 1.3 *Defter Değeri Piyasa Değeri ve Relatif Performans 4,000 3,000 2,000 1,000 0 Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Oca Mar Nis May Haz Tem Ağu %180 %140 %100 %60 PD (mn $) Rel.Perf. Ak Enerji Piyasa Değeri: 273 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 522 mn $ Artõş Potansiyeli: %91 Ak Enerji nin agresif bir büyüme stratejisi var; şirket kurulu gücünü 2005 yõlõna kadar %82 artõrõp şu anki 361MW tan 657MW a yükseltmeyi hedefliyor. Biz yõllarõ arasõnda satõş gelirlerinde yõlda ortalama %22 büyüme bekliyoruz Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

8 Kar marjlarõ müşterilere uygulanan iskonto oranlarõnõn azaltõlmasõ sayesinde artacak. Ayrõca doğalgaz maliyetleri ve elektrik fiyatlarõ arasõndaki marjõn açõlmasõ da karlõlõğõ olumlu etkiliyor. UMS ye göre 2002 VAFÖK ün ikiye katlanarak 38 mn $ a ulaşmasõnõ bekliyoruz. Ak Enerji nin lider pozisyonu sayesinde liberalleşen elektrik sektöründen faydalanma şansõ en yüksek şirket olduğunu düşünüyoruz. Ak Enerji nin güçlü nakit durumu (2Ç02 itibarõ ile 129 mn $ net nakit), yeni yatõrõm projelerini kolaylõkla finanse etmesini sağlayacak. İndirgenmiş nakit akõmõ ve uluslararasõ karşõlaştõrmaya dayanan değerlememize göre şirketin hedef piyasa değerini 522 mn $ olarak belirliyoruz. Veriler (UMS) Fiyat (TL/USc) 8,200 / 0.50 Fiyat/Kazanç 02T 23.3 Fiyat/Kazanç 03T 12.0 Firma Değeri/VAFÖK 02T 3.8 Firma Değeri/VAFÖK 03T 3.1 Piyasa Değeri ve Relatif Performans /01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 % 150 % 130 % 110 %90 %70 PD (mn USD) Rel.Perf. Aksigorta Piyasa Değeri: 191 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 312 mn $ Artõş Potansiyeli: %63 Aksigorta nõn şu anki halka açõk iştirak portföyünün toplam piyasa değeri 187mn dolar seviyesindeyken şirketin piyasa değeri 191mn dolar dõr. Bu da şirketin sigortacõlõk işinin ve halka açõk olmayan diğer iştiraklerinin değerinin hisse senedi fiyatõna yansõmadõğõnõ göstermektedir. Aksigorta nõn Akbank taki %7.87 lik payõ şirketin Net Aktif Değeri nin yaklaşõk %70 ini oluşturmaktadõr. Akbank õn son aylardaki güçlü fiyat performansõ Aksigorta ya yansõmamõştõr. Son 3 ayda Aksigorta nõn fiyat performansõ Akbank õn %18 altõnda kalmõştõr. Aksigorta şu anki piyasa değerinde Net Aktif Değeri ne göre %20 iskontolu işlem görmektedir. Aksigorta için belirlediğimiz 312mn dolar lõk değer şirketin hisse senedi fiyatõ için %63 lük yükselme potansiyeline işaret etmektedir. Veriler (SPK) Fiyat (TL/USc) 4,600 / 0.28 NAD (mn USD) 239 NAD'ye Göre İskonto -20% NAD'ye göre İskonto /Prim 100% 80% 60% 40% 20% 0% -20% -40% 01/01 03/01 05/01 07/01 09/01 11/01 01/02 03/02 05/02 07/02 Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

9 Anadolu Efes Piyasa Değeri: 749 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 1,153 mn $ Artõş Potansiyeli: %53 Yurtiçi bira satõşlarõ yõlõn ilk yarõsõnda beklentilerin üzerinde, %2.8 arttõ. Bu nedenle 2002 yõlõ için büyüme tahminimizi %2.8 den %3.5 e yükselttik. Yurtdõşõ bira operasyonlarõndaki büyüme sürüyor. Yurtdõşõ bira satõş hacminin 2002 yõlõnda %29, 2003 yõlõnda ise yeni kapasitenin eklenmesiyle %40 artmasõnõ bekliyoruz. Böylece 2003 yõlõnda yurtdõşõ bira hacmi toplam bira hacminin %42 sini oluşturacak. Anadolu Efes alõşõlagelmiş defansif yapõsõnõn aksine Temmuz ayõ başõndan bu yana endeksin %23 altõnda performans gösterdi. Anadolu Efes için yapmõş olduğumuz NAD analizine göre belirlediğimiz hedef piyasa değeri 1,153 milyon $ ve buna göre artõş potansiyeli %53. Veriler (UMS - Konsolide) Fiyat (TL/USc) 24,250 / 1.49 Fiyat/Kazanç 02T 24.2 Fiyat/Kazanç 03T 18.3 Firma Değeri/VAFÖK 02T 6.8 Firma Değeri/VAFÖK 03T 5.6 Piyasa Değeri ve Relatif Performans 2,000 1,500 1, /01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 PD (mn $) Rel.Perf. %220 %180 %140 %100 %60 Beko Piyasa Değeri: 159 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 225 mn $ Artõş Potansiyeli: %42 Beko nun büyük ölçekli ve uzun süreli fason sözleşmeleriyle ihracata dayalõ büyüme stratejisi Vestel ve Tofaş õn başarõlõ geçmişleri ile benzeşiyor yõlõnda satõşlarõnõ %70 artõrmasõnõ beklediğimiz Beko ihracat potansiyeli en yüksek şirketlerden biri ihracat gelirlerinde %85 artõş bekliyoruz net satõş ve VAFÖK da sõrasõyla ortalama yõllõk %39 ve %17 artõş öngörüyoruz. Haziran 2002 de gerçekleşen 16 mn $ tutarõnda bedelli sermaye artõşõ da işletme sermayesi ihtiyacõna katkõda bulunacak ve finansman giderlerini azaltacak. Beko için indirgenmiş nakit akõmõ analizine göre hedef piyasa değerini 225mn $ olarak belirliyoruz. Analizimize Beko nun Profilo Telra ile gerçekleştirmeyi düşündüğü birleşme senaryosunu katmadõk. Veriler (SPK) Fiyat (TL/USc) 4,300 / Fiyat/Kazanç 02T Fiyat/Kazanç 03T Firma Değeri/VAFÖK 02T Firma Değeri/VAFÖK 03T Piyasa Değeri ve Relatif Performans 01/01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 PD (mn USD) Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz. Rel.Perf. %400 %350 %300 %250 %200 %150 %100 %50 %0

10 Doğan Yayõn Holding Piyasa Değeri: 334 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 580 mn $ Artõş Potansiyeli: %74 Ekonomideki büyümeye bağlõ bir seyir izleyen Türkiye reklam pazarõnõn 2002 de $ bazõnda %32 büyümesini bekliyoruz. Dünya Basketbol Şampiyonasõ yaz aylarõ nedeniyle durgunlaşan reklam pazarõnõ hareketlendirecek. DYH in reklam pazarõnda en büyük paya sahip olmasõ ve 2001 yõlõ ekonomik krizine rağmen koruduğu finansal gücü sayesinde bu büyümeden en olumlu etkilenecek şirket olacağõnõ düşünüyoruz. DYH in 2002 de rakiplerinin finansal sõkõntõlarõnõn devam etmesi nedeniyle reklam gelirlerinin $ bazõnda %38 oranõnda büyümesini ve böylece Şirket in pazar payõnõ %2 daha artõrarak %41 e yükseltmesini bekliyoruz. DYH 2001 yõlõnda gerçekleştirdiği tasarruf önlemlerinin meyvelerini 2002 yõlõnda toplayacak. DYH in 2002 yõlõnda VAFÖK ünü 5 kat arttõrarak 90 milyon USD a yükseltmesini ve net kara geçmesini bekliyoruz. Veriler (UMS - Konsolide) Fiyat (TL/USc) 2,350 / ,000 Fiyat/Kazanç 02T Fiyat/Kazanç 03T Firma Değeri/VAFÖK 02T Firma Değeri/VAFÖK 03T Piyasa Değeri ve Relatif Performans %120 %100 %80 %60 %40 %20 %0 Ford Otosan 01/01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 PD (mn $) Rel.Perf. Piyasa Değeri: 619mn $ Hedef Piyasa Değeri: 1,102mn $ Artõş Potansiyeli: %78 Temmuz 2002 de ihracata başladõğõ Transit Connect lerle birlikte satõş patlamasõ yaşayacak. Ford Otosan õn 2002 satõşlarõnõn %96 artarak 666 mn $, 2003 satõşlarõnõn ise %130 artararak 1.5 milyar $ a ulaşmasõnõ bekliyoruz. Ford un transit üretim üssü haline gelmeyi hedefleyen şirketin 2004 ihracat hedefi 1.7 milyar $. Yatõrõmlardan kaynaklanan ağõr amortisman yükü nedeniyle 2003 ten önce net kar beklenmiyor, ancak VAFÖK nõn 2002 de 75mn $ ve 2003 te katlanarak 171mn $ olacağõnõ öngörüyoruz. İndirgenmiş nakit akõmõ analizine göre Ford Otosan õn hedef piyasa değerini 1,102mn $ olarak belirliyoruz. Veriler (SPK) Fiyat (TL/USc) 13,750 / ,500 Fiyat/Kazanç 02T anlamsõz 1,000 Fiyat/Kazanç 03T Firma Değeri/VAFÖK 02T Firma Değeri/VAFÖK 03T Piyasa Değeri ve Relatif Performans 01/01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 %180 %160 %140 %120 %100 %80 %60 PD (mn USD) Rel.Perf. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

11 Migros Piyasa Değeri: 458 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 645 mn $ Artõş Potansiyeli: %41 Yurtdõşõ operasyonlarõnõn 2002 ve 2003 yõllarõnda sõrasõyla %41 ve %29 büyümesini bekliyoruz. Böylece yurtdõşõ operasyonlarõ 2003 yõlõnda toplam satõşlarõn %16 sõnõ oluşturacak. Yurtiçi satõşlarõndaki düşüşün, yõlõn ikinci yarõsõnda talepteki toparlanma ve net satõş alanõndaki artõş sayesinde yerini büyümeye bõrakmasõnõ bekliyoruz yõlõnõn tümünde yurtiçi operasyonlarõnõn reel bazda %7 büyümesini bekliyoruz. Yõlõn başõnda faizlerin düşmeye başlamasõyla Migros, karõnõn azalacağõ endişesiyle satõş baskõsõ altõnda kaldõ. Ancak faizlerde görülen son aylardaki artõş bu tepkinin erken olduğunu gösterdi. Migros un güçlü finansal yapõsõ ve yüksek alõm gücüyle yurtdõşõndaki rakipleri gibi operasyonel kara dayalõ net kar büyümesi elde edebileceğini düşünüyoruz. Şirketin 2003 yõlõnda operasyonel kara geçmesini bekliyoruz. Uzun vadede oluşacak düşük faiz ortamõnda sektörde konsolidasyonun hõzlanacağõnõ ve Migros un bundan olumlu etkileneceğini düşünüyoruz. Veriler (UMS - Konsolide) Fiyat (TL/USc) 81,000 / 4.99 Fiyat/Kazanç 02T 12.1 Fiyat/Kazanç 03T 10.0 Firma Değeri/VAFÖK 02T 9.1 Firma Değeri/VAFÖK 03T 6.5 Piyasa Değeri ve Relatif Performans 1,500 1, /01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 PD (mn $) Rel.Perf. %140 %120 %100 %80 %60 Sabancõ Holding Piyasa Değeri: 1,897 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 2,800 mn $ Artõş Potansiyeli: %48 Sabancõ Grubu, sağlam sermaye yapõsõna sahip finansal iştirakleriyle, finans sektörünün uzun vadedeki büyüme potansiyelinden en çok faydalanacaklar arasõnda yer almaktadõr. En yüksek büyüme potansiyelini perakende sektöründe gören Holding, rekabet gücü yüksek olan Carrefour la bu sektörde iyi konumlanmõş durumdadõr. Sabancõ Holding in performansõ, mevcut net aktif değerinin %45 e yakõnõnõ oluşturan Akbank a oldukça bağõmlõdõr. Ancak, banka denetimlerinden güçlü olarak çõkan Akbank için görüşümüz olumludur. Ayrõca Akbank, yabancõ bir bankayla ortaklõk kurma olasõlõğõ en yüksek adaylardan biridir. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

12 Akbank son 3 ayda endeksin %27 üzerinde performans gösterirken, Sabancõ Holding in performansõ aynõ dönemde Akbank õn %11.5 altõnda kalmõştõr. Holding geçmişte genellikle %10-30 prim aralõğõnda işlem görürken, şu anda NAD ne göre yalnõzca %1 primli işlem görmektedir. Akbank õn üzerinde çõkõş potansiyeline sahip olan Sabancõ Holding için AL tavsiyesi veriyoruz. Veriler (SPK) Fiyat (TL/USc) 3,850 / 0.24 Mevcut NAD (mn USD) 1,869 NAD'ye Göre Prim 1% Piyasa Değeri ve Relatif Performans* 5,000 4,000 3,000 2,000 1,000 0 %130 %120 %110 %100 %90 %80 01/01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 PD (mn USD) Rel.Perf. * Relatif Perf. grafiği Sahol'ün halka açõk iştiraklerine göre performansõnõ göstermektedir. Trakya Cam Piyasa Değeri: 282 mn $ Hedef Piyasa Değeri: 400 mn $ Artõş Potansiyeli: %42 Trakya Cam İMKB deki ihracat potansiyeli yüksek şirketlerden biri. Şirket toplam satõşlarõnõn yaklaşõk %40 õnõ ihracat pazarõndan elde ediyor. İnşaat sektöründeki durgunluğun devam etmesi nedeniyle nispeten yavaş bir toparlanma gösteren yassõ cam talebini, otocam satõşlarõndaki hõzlõ artõş bir miktar telafi ediyor. Otocam satõşlarõ otomotiv üretiminin ihracata dayalõ büyümesine bağlõ olarak artõş gösteriyor. Yurtiçi talepteki toparlanma ve 2001 yõlõndaki ihracat anlaşmalarõ sayesinde satõşlarõn bu yõl $ bazõnda %14 artmasõnõ bekliyoruz. Trakya Cam güçlü operasyonel ve finansal yapõya sahip: Şirketin 2002 yõlõnda %35 VAFÖK kar marjõnõ korumasõnõ ve 84 mn $ VAFÖK, 32 mn $ net kar elde etmesini bekliyoruz. Ana ortağõ İş Bankasõ bazõ iştiraklerin satõşõnõn da gündeme gelebileceği bir yeniden yapõlanma sürecine girdi. Trakya Cam Türkiye cam sektöründeki lider konumu sayesinde uluslararasõ cam üreticilerinden yoğun talep görecektir. Veriler (UMS) Fiyat (TL/USc) 4,700 / Fiyat/Kazanç 02T Fiyat/Kazanç 03T Firma Değeri/VAFÖK 02T Firma Değeri/VAFÖK 03T Piyasa Değeri ve Relatif Performans %260 %210 %160 %110 %60 01/01 02/01 03/01 04/01 05/01 06/01 07/01 08/01 09/01 10/01 11/01 12/01 01/02 03/02 04/02 05/02 06/02 07/02 08/02 PD (mn $) Rel.Perf. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

13 2.2. Teknik Analiz 27 Ağustos 2002 İMKB-100 Endeksi TL Grafiği Ağustos ayõnõn başõnda puan seviyesinden başlayan düşüşle Bileşik Endeks, puan seviyesine kadar yaklaştõ puan seviyesinde bulunan önemli desteğin kõrõlmasõ kõsa vadede Endeks in hacimsiz de olsa gerilemesini sürdürmesinde etkili oldu. Seçimlerin ertelenebileceği endişesi, seçim sonrasõna ilişkin belirsizlikler, Irak riski gibi nedenler Borsa nõn üzerinde yükselişi engelleyici faktörler olarak duruyor. 10,000 psikolojik direncine dikkat edilmeli Gelinen noktada ilk destek puan seviyesinde. Bu desteğin kõrõlmasõ Endeks in ilk etapta puan seviyelerine kadar gerilemesine neden olabilir. Ancak seçimlerin ertelenmesi ve kõsa vadede Irak a operasyon gibi konular hayata geçmedikçe Endeks in puan seviyesinden destek bulacağõnõ düşünüyoruz. Endeks in puan seviyesinde ara, puan seviyesinde ise ana direnci bulunmakta seviyelerine yaklaşõldõkça satõşlar gelebilir puan seviyesine karşõlõk gelen güçlü direnç genele yayõlan alõmlar ve artan işlem hacmi ile aşõlmadõkça Endeks'in üzerindeki kõsa vadeli satõş baskõsõnõn devam edeceğini düşünüyoruz direncinin kõrõlmasõ ilk etapta psikolojik seviye olan puan seviyesine doğru bir hareketlenmeyi beraberinde getirecktir. Seçimden olumlu bir tablo ve istikrarlõ bir hükümet çõkacağõna inananlarõn alõm, seçim sonrasõ belirsizlikten korunma isteyen yatõrõmcõlarõn ise satõş yönünde hareket ettikleri bir piyasa ile bir süre daha karşõ karşõya kalacağõmõzõ düşünüyoruz. Endeks in Eylül ayõnda puan aralõğõnda hareket etmesini beklemekteyiz. Ancak seçime kadar geçecek süre içinde Endeks in dar bir bantta, dalgalõ ve hacimsiz bir seyir izleyeceğini düşünüyoruz ZU100 (9,350, 9,399, 9,127, 9,181) 1997 D 1998 A M J J A S O N D 1999 A M J J A S O N D 2000 A M J J A S O N D 2001 A M J J A S O N D 2002 A M J J A S O N Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

14 İMKB-100 Endeksi USD Grafiği Endeks in kapanõş seviyesine karşõlõk gelen 0.57 cent seviyesinde güçlü desteği var. Endeks in bu destek seviyesinde tutunma çabasõ içinde olacağõnõ düşünüyoruz. Zaman zaman bu desteğin altõna sarkmalar olsa da 0.57 cent seviyesinde Endeks in tutunacağõnõ düşünüyoruz. Başarõlõ olamazsa sonraki güçlü destek 0.52 cent seviyesinde bulunuyor cent seviyesindeki direnç 0.62 cent seviyesindeki ana direnç. Direnç seviyelerine yaklaşõldõkça satõşlar gelebilir. ZU100 (574.0, 574.7, 562.6, 567.2) September October November December 2002 February March April May June July August Septe 2.3. İMKB-30 Hisseleri Teknik Analiz Tablosu (TL) 27 Ağustos 2002 Destek 27 Ağu Direnç AEFES 21,500 23,500 24,250 25,000 29,000 AKBNK 3,900 4,250 4,350 4,500 4,850 AKENR 7,200 7,900 8,200 8,800 9,200 AKGRT 4,050 4,450 4,600 4,700 5,100 AKSA 13,000 13,750 14,500 15,250 16,500 ALARK 17,500 18,750 20,000 20,750 22,500 ARCLK 9,000 10,000 10,100 10,500 11,750 DOHOL 1,750 1,900 1,950 2,200 2,375 DYHOL 2,000 2,200 2,350 2,650 2,800 ENKAI 82,000 87,000 92, , ,500 EREGL 16,250 17,750 19,000 19,750 21,250 FROTO 12,500 13,250 13,750 15,000 16,500 GARAN 1,375 1,525 1,575 1,650 1,800 HURGZ 3,500 3,700 3,950 4,400 4,900 ISCTR 3,300 3,450 3,600 3,900 4,250 ISGYO KCHOL 13,500 15,000 15,750 16,500 17,750 MIGRS 70,000 78,000 81,000 84,000 89,000 NETAS 22,000 23,250 23,750 24,750 26,500 PETKM 4,850 5,200 5,300 5,800 6,100 PTOFS 22,250 23,750 24,250 27,000 29,500 SAHOL 3,550 3,700 3,850 4,100 4,400 SISE 1,225 1,350 1,475 1,575 1,700 TCELL 6,800 7,600 8,200 9,000 9,700 TNSAS ,025 TOASO 3,050 3,200 3,350 3,650 3,900 TRKCM 4,300 4,600 4,700 5,100 5,400 TUPRS 6,600 7,000 7,300 7,600 8,200 VESTL 2,500 2,750 2,800 3,050 3,250 YKBNK 1,100 1,200 1,200 1,400 1,525 Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

15 2.4. Geçen Aya Bakõş İMKB 100 endeksi geçtiğimiz ay boyunca siyaset odaklõ bir seyir izledi. Erken seçim kararõnõn alõnmasõ ve AB reformlarõnõn yasalaşmasõ sayesinde piyasa Ağustos ayõna yükselişle başladõ. Ancak, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanõ Kemal Derviş in istifa olasõlõğõnõn yükselmesi ekonomi açõsõndan bir risk olarak algõlandõ. Derviş in görevinin başõnda olduğunu bildirmesi ve IMF nin ekonomi programõnõn kişiye değil taahhütlerin yerine getirilmesine bağlõ olduğu açõklamasõ piyasalarõ bir miktar rahatlattõysa da, beklenen oldu ve Derviş istifasõnõ verdi. Bu gelişmenin fiyatlara yansõmõş olmasõ sayesinde piyasada büyük bir dalgalanma yaşanmadõ. Ancak, Derviş in hemen bir siyasi partiye katõlmayarak solda birlik çalõşmalarõna girmesi siyasi belirsizlik riski yarattõ. Ay ortasõnda merkez solda birleşme umutlarõnõn azalmasõ piyasaya yüklü satõş getirdi. Yeni Türkiye nin CHP nin birleşme çağrõsõnõ reddetmesinin yanõ sõra, Derviş in siyasetten çekileceği yönündeki açõklamalar piyasadaki düşüşte etkili oldu. Derviş siyasetten çekilmemekle birlikte, YT ye katõlacağõ beklentilerine karşõn CHP ile hareket etme kararõ aldõ. Ay sonuna doğru Danõştay õn Pamukbank õn satõş sürecine ilişkin yürütmeyi durdurma kararõnõn Niyet Mektubu na olasõ yansõmalarõ tedirginliğe yol açtõ. Bu gelişmeler doğrultusunda İMKB-100 endeksi 27 Ağustos itibariyle aylõk %9 gerilemeyle 9,277 puandan kapandõ. Belirsizlik ortamõna paralel olarak işlem hacmi de kayda değer ölçüde geriledi. En Çok Kazandõranlar En Çok Kaybettirenler Hisse 27 Ağu 30 Tem Değ. Hisse 27 Ağu 30 Tem Değ. KEPEZ 900, ,000 %82 1 KRTEK 1,750 11,750 -%85 CUKEL 880, ,000 %81 2 ALYAG 1,875 4,450 -%58 METUR 20,500 13,000 %58 3 PARSN 3,450 7,000 -%51 LUKSK 4,500 2,950 %53 4 KAPLM 9,600 15,750 -%39 PKENT 41,500 27,500 %51 5 YKBNK 1,200 1,725 -%30 ESCOM 2,950 2,000 %48 6 DYHOL 2,350 3,350 -%30 MEGES 3,500 2,425 %44 7 YKSGR 1,050 1,475 -%29 IHGYO %36 8 TOPFN 1,200 1,650 -%27 ECZYT 3,800 2,800 %36 9 HURGZ 3,950 5,400 -%27 FVORI 1,550 1,150 %35 # SKBNK %27 MRSHL 33,000 24,750 %33 # FRIGO 2,800 3,800 -%26 DEVA 1,600 1,200 %33 # RAKSE 2,025 2,700 -%25 BANVT 12,000 9,200 %30 # SEZGD 2,175 2,850 -%24 CBSBO 1,975 1,550 %27 # DOBUR 2,600 3,400 -%24 INTEM 17,500 13,750 %27 # NTHOL %23 * CUKEL ve KEPEZ hisselerinin işlem sõrasõ 23 Ağustos tarihinde serbest marjla açõlmõştõr. İlgili hisselerin "30 Tem" fiyatõ 29 Haz 2000 tarihli son işlem günündeki kapanõşlarõnõ ifade eder. İMKB 100 Endeksi - İşlem Hacmi Grafiği 11,000 1, , , Endeksler 9, Ağu 30 Tem Değ ,000 İMKB-100 9,277 10,344 -% , İMKB-50 9,060 10,202 -% İMKB-30 11,424 13,055 -%12 8,000 0 Mali 11,015 12,409 -% Sanayi 9,163 9,985 -%8 Hacim Endeks Banka 11,002 12,439 -%12 Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

16 2.5. Yabancõ İşlemler Temmuz 2002 EN FAZLA NET ALIS (USD mn) ALIS SATIS NET Koç Holding Turkcell Sabancõ Holding Migros Doğan Holding Petrol Ofisi Trakya Cam Akbank Ford Otosan Kipa İMKB Toplam EN FAZLA NET SATIŞ (USD mn) ALIS SATIS NET İş Bankasõ (C) Garanti Bankasõ Yapõ Kredi Bankasõ Tansaş Netaş Dõşbank Anadolu Efes Park Elek.Madencilik Mutlu Akü Kordsa İMKB Toplam YABANCI İŞLEMLERİNİN YILLARA GÖRE SEYRİ NET YABANCI ISLEM (USD mn) ALIS HACMI PAYI 1999 Toplam 1,024 17,880 % Toplam -3,134 33,410 % Toplam ,358 % Toplam 181 7,059 %9 İMKB'DE YABANCI PAYI Halka Açõk Piyasa Değerinin %'si olarak 65% 60% 55% 50% 45% 40% Kaynak: İMKB Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

17 3. BONO VE DÖVİZ PİYASASI 3.1 Döviz Piyasasõ Sonbaharda mevsimsel koşullar ve seçime yönelik kaygõlar, döviz talebinde bir miktar artõş yaratabilir. Reel kurun son dönemde gerilemesi ve ödemeler dengesindeki olumlu koşullar, döviz talebini sõnõrlõ tutuyor. Sonbaharda ise mevsimsel koşullar ve seçime yönelik kaygõlar, döviz talebinde bir miktar artõş yaratabilir. Siyasette Mayõs ayõnda ortaya çõkan belirsizlik ortamõ, dolar/tl kurunun üç ayda 1,400,000 düzeyinin altõndan, 1,700,000 düzeyine çõkmasõna yol açmõştõ. Ağustos ayõ ise döviz piyasasõ açõsõndan sakin geçti. Reel Efektif Döviz Kuru (TEFE Bazlõ) TEFE Bazlõ Reel Kur 12 Aylõk Ortalama Oca-00 Mar-00 May-00 Tem-00 Eyl-00 Kas-00 Oca-01 Mar-01 May-01 Tem-01 Eyl-01 Kas-01 Oca-02 Mar-02 May-02 Tem-02 Reel kur açõsõndan da yaz sonunda göreceli olarak rahat bir noktaya gelindi sonu 100 olarak alõndõğõnda TEFE bazlõ reel kur, Temmuz sonunda 102 düzeyine kadar geriledi. Reel kur, Nisan 2001 de en düşük 88 düzeyine gerilemişti de yeni ekonomik programõn uygulamaya konmasõ ve uluslararasõ kuruluşlardan alõnan desteğin de etkisiyle reel kur Nisan 2002 de 130 seviyesine kadar çõkmõştõ. Dolar/TL 1,700,000 1,650,000 1,600,000 1,550,000 1,500,000 1,450,000 1,400,000 1,350,000 1,300,000 1,250,000 Reel kurun önceki aylara göre oldukça hõzlõ bir şekilde gerilemesi, kurun dengeli gitmesinde etkili olmakta. 1,200,000 Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Döviz talebinin bu dönemde cõlõz kalmasõ, Merkez Bankasõ nõn da daha önceki ayda olduğu şekilde müdahale etmesine gerek bõrakmadõ. Reel kurun önceki aylara göre oldukça hõzlõ bir şekilde gerilemesi, kurun dengeli gitmesinde etkili olmakta. Ancak, mevsimsel etkenler ve seçim beklentileri kur üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

18 Euro / Dolar Paritesinde ise çok fazla bir hareket yaşanmõyor. Temmuz ayõ içerisinde 1 dolar seviyesinin üzerine kadar yükselen euro daha sonra bu seviyelerden geriledi ve 0,98 dolar seviyelerinde işlem gördü. Önümüzdeki günlerde de euro/dolar paritesinde çok büyük bir hareket olmasõ beklenmiyor. / $ Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu 3.2 Bono Piyasasõ Seçime kadar olan dönemde, genelde bekle-gör konumunun sürmesini bekliyoruz İç borçlanmanõn sürdürülebilirliğine dönük endişelerin azalmasõ, faizlerde göreceli bir rahatlama yarattõ yõlõnda bu konuda bir sõkõntõ beklememekteyiz. Seçime kadar olan dönemde, genelde bekle-gör konumunun sürmesini bekliyoruz. Bono piyasasõnda, erken seçim kararõ politik belirsizliği azaltacak olmasõ nedeniyle olumlu karşõlanmakta. En Aktif Bono Faiz Oranõ % Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Faizlerdeki risk priminin büyük çapta politik etkenlerden kaynaklandõğõ görülmektedir Erken seçim kararõ ve AB yasalarõ, faizlerdeki %50 lerden %77 lere kadar olan çõkõşõ durdurdu. Bu açõdan bakõldõğõnda, faizlerdeki risk priminin büyük çapta politik etkenlerden kaynaklandõğõ görülmektedir. Seçim sonrasõ senaryolarõ konusunda olumlu beklentiler, bu açõdan rahatlamaya yol açabilir. Ancak, Eylül ayõ için bonolarda seçim öncesi likidite riski nedeniyle çok ani bir iyimserlik oluşmadõğõ takdirde hõzlõ bir faiz düşüşü beklememekteyiz. Yatõrõmcõ açõsõndan kõsa vadeli bonolar, repoya kõyasla cazip bir yatõrõm alternatifi oluşturmaya devam etmektedir. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

19 Hazine Eylül ayõnda 11.4 katrilyon liralõk iç borç geri ödemesi gerçekleştirecek. Bu tutarõn 8.7 katrilyon TL si piyasaya ödenirken 1,2 katrilyon TL si de kamu kurumlarõna ödenecek. Buna karşõlõk piyasadan 7.1 katrilyon TL lik borçlanma öngörülüyor. Hazine nin Ağustos ayõnda planladõğõnõn üstünde yaptõğõ bono satõşõ sonucunda oluşan fonla Eylül ayõnda daha rahat olacağõ ve piyasadan daha az borçlanacağõ görülüyor. Ağustos ayõnda kullanõlmasõ planlanan IMF ve Dünya Bankasõ Kredilerinin Eylül ayõnda kullanõlacağõ görülüyor. Ağustos Ödemelerinin Dağõlõmõ (trilyon TL) TL Cinsi 3, ,222 1,078 0 Döviz Cinsi , Dövize Endeksli Toplam 8,042 3,341 0 Toplam 3, ,222 3,260 1, ,382 Kaynak: Hazine Müsteşarlõğõ Piyasa Yapõcõlõğõ Niyet Mektubu'ndaki kriterlerden biri olan piyasa yapõcõlõğõ sistemi belirlenen tarihten önce birkaç güne kadar yeniden başlayacak. Devlet iç borçlanma senetleri için ikincil piyasayõ derinleştirmeyi hedefleyen sistem Hazine'nin borcunu çevirmesini de kolaylaştõracak. Piyasa yapõcõlarõnõn üç aylõk dönemlerde Hazine ihraçlarõnõn en az net %5'lik kõsmõnõ almasõ gerekiyor bankanõn sistemde yer almasõ bekleniyor. 10 piyasa yapõcõnõn bulunmasõ halinde, bu durum Hazine'nin borçlanmasõnõn %50'sini garantilemiş olduğu anlamõna geliyor. 12 katõlõmcõ durumunda da bu oran %60'a yükseliyor. Hazine Temmuz - Aralõk döneminde toplam iç borcun %74'ünü, piyasaya olan borcun ise %87'sini döndürmeyi planlõyor. Böylelikle, iç borcun %50-60'õ piyasa yapõcõlarõ sayesinde çevrilebilecek. Bunun sonucunda da, borcun çevrilmesine ilişkin endişeler azalacak. Ayrõca, yabancõ bankalarõn da katõlõmcõlar arasõnda yer almasõ bekleniyor. Bu da finans sektöründe artan yabancõ payõnõn Hazine'nin piyasadan borçlanma gücünü azaltacağõndan endişelenen çevreler için rahatlatõcõ bir gelişme olacak. Piyasa yapõcõlarõ İMKB tahvil ve bono piyasasõnda benchmark kõymetler için sürekli alõm satõm kotasyonu verecek. Kotasyonlarõn büyüklüğü en az nominal 3 trn TL olacak. Kuponlu devlet iç borçlanma senetleri için alõm-satõm fiyatõ arasõndaki açõklõk en fazla 1.000TL olacak. İskontolu devlet iç borçlanma senetleri için kotasyonlar arasõ açõklõk %39.99'luk faize kadar 0.5 puan, %40- %59.99 arasõ 1 puan, %60 ve üzeri için 1.5 puan olacak. Sonuç olarak, piyasa yapõcõlõğõ sisteminin hem likiditenin artmasõ hem de borcun çevrilmesine ilişkin endişelerin azalmasõ açõsõndan bono ve tahvil piyasasõ için olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

20 4. MAKRO EKONOMİ 4.1. Üretim Sanayi üretimi Haziran ayõnda bir önceki yõla göre %6,6 arttõ. Mayõs ayõndaki artõş %11 seviyesindeydi. Bu rakam %9 luk artõş tahminimizin altõnda kalõrken endeks Mayõs ayõndaki 103,7 seviyesinden 99,7 seviyesine gerilemiş oldu. Mayõs ayõndaki seviye Kasõm 2000 tarihinden beri görülen en üst değerdi. Sanayi Üretiminde artõş hõzõ düşüyor Sanayi Üretim Rakamlarõ Haz 2002 Toplam Sanayi Madencilik Sektörü İmalat Sanayi Elektrik, Gaz ve Su Sektörü %6.6 -%19.6 %8.3 %5.6 Ortalama Oca-Haz 02 %7.3 -%8.0 %8.3 %5.7 Kaynak: DİE Sanayi üretiminde ilk altõ aydaki ortalama yükseliş ise %7,3 seviyesinde gerçekleşti. Alt sektörlerde sadece madencilikte %19,6 lõk bir gerileme görülürken imalat sanayinin %8,3 ve elektrik, gaz ve su sektörünün de %5,6 arttõğõ görüldü. Bilgi işlem makinalarõ üretimindeki artõş önceki aylara göre daha düşük seviyelerde kalsa da imalat sanayi içerisinde en fazla yükselen sektörlerden biri olmaya devam etti. Radyo, televizyon ve haberleşme araçlarõ üretimindeki yükseliş ise artarak devam etti ve Haziran ayõnda %75,5 yükseliş kaydedildi. Sanayi Üretim Endeksi İhracattaki olumlu gidişe karşõn, seçim belirsizliği 2002 yõlõnõn kalan kõsmõnda sanayi üretiminde çok büyük bir artõşõn olmayacağõnõ gösteriyor Oca Şub Mar Nis May Haz Kaynak: DİE Beklentilerin altõnda gerçekleşen Haziran ayõ sanayi üretimi artõşõ Mayõs ayõnda başlayan siyasi belirsizliklerin etkisinin üretim üzerinde görüldüğünün bir işareti niteliğinde. Ancak Türk Lirasõnda yaşanan değer kaybõyla birlikte ihracatõn artacağõnõ ve bunun da sanayi üretimini destekleyeceğini düşünmekteyiz. TEFE bazlõ reel kur Nisan ayõnda 130 seviyesine çõktõktan sonra Mayõs ayõnda 120 ve Haziran ayõnda da 108 seviyelerine gerilemişti. Bu gelişmelerle birlikte TİM verileri de Temmuz ayõnda ihracatõn çok yüksek bir seviyede gerçekleştiğini gösteriyor. Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara İhracattaki olumlu gidişe karşõn, seçim belirsizliği 2002 yõlõnõn kalan kõsmõnda sanayi üretiminde çok büyük bir artõşõn olmayacağõnõ gösteriyor. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

21 4.2. Enflasyon TL'de gerçekleşen değer kaybõ Temmuz ayõnda enflasyon rakamlarõna olumsuz yansõdõ... Mayõs ayõnda başgösteren siyasi çalkantõlardan bu yana Türk Lirasõ'nda gerçekleşen değer kaybõ Temmuz ayõnda enflasyon rakamlarõnõ olumsuz etkilemeye başladõ. Bizim beklentilerimiz TEFE için %2,5, TÜFE için %2 ve çekirdek enflasyon için %3'tü. Rakamlar TL'deki değer kaybõnõn enflasyon rakamlarõna olumsuz yansõyacağõ endişelerini doğruladõ. Yine de, geçmiş yõllara göre döviz kuruyla fiyatlar arasõndaki ilişkinin zayõflamakta olduğu gözlendi. Hõzlõ kur artõşõnõn fiyatlara aynõ ölçüde yansõmamasõ olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Enflasyon Rakamlarõ TÜFE TEFE ÖİFE (çekirdek enf.) Tem 02 %1.4 %2.7 %4.1 Yõllõk %41.3 %45.9 %45.8 Kaynak: DİE Tarõm ürünleri fiyatlarõndaki %2,9'luk gerilemeye karşõn imalat sanayindeki fiyat artõşlarõ dolayõsõyla TEFE Temmuz ayõnda %2,7 yükseldi. Haziran ayõnda %2.8 yükselişle alarm veren çekirdek enflasyon Temmuz ayõnda da %4.1 oranõnda yükselerek 2001 yõlõ Ekim ayõndan bu yanaki en yüksek seviyesine ulaştõ. TEFE'de ise giyim fiyatlarõnda %3,5, gõda fiyatlarõnda %0,7'lik azalõş aylõk artõşõn %1,4 seviyesinde kalmasõnõ sağladõ. En sert fiyat artõşõ ise fiyatlarõ %15,4 yükselen haberleşmede görüldü. TEFE- TÜFE (Yõllõk) 108% 95% TEFE TÜFE 83% 70% Temmuz ayõ rakamõ enflasyondaki düşüş trendinde olasõ bir değişikliğe işaret etse de, hükümetin %35 olan yõl sonu enflasyon hedefinden bir sapma beklemiyoruz... 58% 45% 33% 20% Tem 01 Ağu 01 Eyl 01 Eki 01 Kas 01 Ara 01 Oca 02 Kaynak: DİE Aylõk rakamlardaki artõşa rağmen, geçen yõlki rakamlarõn yüksek olmasõndan dolayõ yõl bazõnda enflasyon düşüş göstermeyi sürdürdü. Yõllõk bazda, TEFE %45,9'a, TÜFE ise %41,3'e geriledi. Yõl başõndan bu yana fiyatlardaki yükseliş ise TEFE'de %15,5; TÜFE'de %13,6 oldu. Bu nedenle, Temmuz verileri düşüş trendinde bir değişikliğe işaret etse de, hükümetin %35 olan yõl sonu enflasyon hedefinden bir sapma beklemiyoruz. Şub 02 Mar 02 Nis 02 May 02 Haz 02 Tem 02 Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

22 4.3. Bütçe Faiz dõşõ fazla Temmuz ayõnda 11.3 katrilyon TL'ye yükseldi... Maliye Bakanlõğõ tarafõndan açõklanan Temmuz ayõ bütçe rakamlarõna göre faiz dõşõ fazla yõlõn ilk yedi ayõnda 11.3 katrilyon TL'ye ulaşõrken bütçe açõğõ 20.6 katrilyon TL'yi buldu. Aylõk olarak ise faiz dõşõ fazla 748 trilyon TL seviyesinde gerçekleşirken bütçe 2.7 katrilyon TL açõk verdi. Bizim tahminimiz Temmuz ayõnda faiz dõşõ fazlanõn 1.4 katrilyon TL seviyesinde gerçekleşmesiydi. Aylõk bazda gerçekleşen faiz dõşõ fazla rakamlarõ beklentimizin altõnda kalsa da yõllõk hedeflerde bir bozulma olmayacağõ görülüyor. Açõklanan rakamlardan harcamalarõn bir önceki aya göre arttõğõ dikkat çekiyor. Bu artõş diğer cari giderler ve yatõrõmlardaki artõştan kaynaklanõyor. Bütçe Rakamlarõ (trn TL) Gelirler Vergi Gelirleri Vergi Dõşõ Nor. Gelirler Katma Bütçe Gelirleri Giderler Personel Diğer Cari Yatõrõm İç Borç Faizi Dõş Borç Faizi KİT'lere Transferler Diğer Transferler Tem ,075 4,977 1, ,819 1, , ,754 Haz ,954 4,448 1, ,129 1, , ,485 Toplam 41,895 30,462 10, ,514 12,703 2,745 2,277 29,286 2,671 1,024 11,808 Bütçe Dengesi -2,744-2,176-20,619 Temmuz ayõ faiz dõşõ fazla rakamõ tahminlerimizin altõnda kalmasõna rağmen yõlsonu hedeflerde bir bozulma olmayacağõnõ düşünüyoruz... Faiz Dõşõ Fazla 748 Gelirlere bakõldõğõnda ise çok fazla bir değişim olmadõğõ ve trendin devam ettiği görülüyor. Aylõk Faiz Dõşõ Fazla Rakamlarõ 1,658 11,337 Kaynak: Maliye Bakanlõğõ (trn TL) Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Kaynak: Maliye Bakanlõğõ Konsolide kamu sektörü rakamlarõnõn henüz açõklanmamõş olmasõna rağmen Maliye tarafõndan açõklanan bu rakamlar Ağustos sonu IMF taban seviyesinin aşõlmasõnda bir sorun olmayacağõnõ gösteriyor. Kurumsal yapõnõn geliştirilmesi ve mali politikaya bağlõlõk erken seçimlere rağmen yõlsonu hedeflerin yakalanabileceğini gösteriyor. Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

23 4.4. Parasal Gelişmeler Erken seçimlerin 3 Kasõm'da yapõlacak olmasõna ve Kemal Derviş'in Bakanlar Kurulu'ndan istifasõna rağmen Merkez Bankasõ'nõn güçlü rezervleri sonbaharda dõş denge açõsõndan bir garanti sağlõyor. IMF ve Dünya Bankasõ'ndan gelen kredilerle birlikte Merkez Bankasõ rezervleri geçtiğimiz ay 24.8 milyar $ seviyesine yükseldi. Bu aynõ zamanda Hazine'nin Merkez Bankasõ'ndaki döviz rezervlerinde de bir yükseliş anlamõna geliyor. Bu rakamõn 1.5 milyar $ seviyesinin altõna pek düşmediği düşünülürse, 3 milyar $'dan fazla kullanõlabilir imkan bulunuyor. Uluslararasõ kuruluşlarõn sağlayacağõ kredilerde bir gecikme olsa bile, döviz rezervleri açõsõndan Hazine ve Merkez Bankasõ sonbahar döneminde rahat görünüyor yõlõnõn geri kalan bölümü için Hazine'nin ödeyeceği dõş borç 2 milyar $ olarak tahmin ediliyor. Öte yandan, IMF programõ yolunda giderse, 1.5 milyar $'lõk kredi Ekim ayõnda serbest bõrakõlacak. Dünya Bankasõ'nõn 2002 yõlõnda 450 mn dolar daha serbest bõrakmasõ bekleniyor. Böylelikle, normal koşullar altõnda 2002 yõlõnõn geri kalan kõsmõnda uluslararasõ kuruluşlardan 2 milyar $ kredi sağlanmasõ bekleniyor. Bununla birlikte, bu kredilerin serbest bõrakõlmasõnda bir gecikme olsa dahi, Hazine ve Merkez Bankasõ sonbahar döneminde döviz rezervleri açõsõndan rahat görünüyor. Stand-By'a göre MB Bilançosu (trn TL) Para Tabanõ Emisyon NET DIŞ VARLIKLAR Net Uluslararasõ Rezervler NET İÇ VARLIKLAR Hazine Borçlarõ Açõk Piyasa İşlemleri 16 Ağu 02 10,158 7,155 2,431 15,262 7,727 29,244-7,684 Kaynak: Merkez Bankasõ Merkez Bankasõ Analitik Bilançosu (mn $) 16 Ağu 02 AKTİF 43,719 Dõş Varlõklar 29,255 İç Varlõklar 14,464 PASİF 43,719 TOPLAM DÖVİZ YÜKÜM. 32,533 Dõş Yükümlülükler 21,384 İç Yükümlülükler 11,149 MB PARASI 11,185 REZERV PARA 6,251 DİĞER MB PARASI 4,935 Açõk Piyasa İşlemleri 4,672 Kamu Mevduatõ 262 Net Döviz Pozisyonu -3,279 MB Döviz Rezervleri 24,839 Kaynak: Merkez Bankasõ Aylõk enflasyon rakamlarõ sonbahar döneminde göreceli olarak daha yüksek çõkacağõ için, faizlerde hõzlõ bir düşüş beklenmemeli... Para politikasõ kanadõnda siyasi kaygõlarla hareket edilmesi pek olasõ görünmüyor. Öte yandan, Merkez Bankasõ 5 Ağustos'ta faizleri %48'den %46'ya düşürdü. Ancak, mevsimsellik dolayõsõyla aylõk enflasyon oranlarõnõn sonbahar döneminde göreceli olarak daha yüksek olacağõ düşünülürse, faizlerde hõzlõ bir düşüş beklenmemeli. Banka Mevduatlarõ ve Döviz Rezervleri (milyon $) TL Mevduatlarõ (bankalararasõ hariç) Döviz Mevduatlarõ (bankalararasõ hariç) Döviz Mevduatlarõ / Toplam Mevduatlar (%) Toplam Mevduatlar (bankalararasõ hariç) 09 Ağu % Ağu % Bankalarõn Döviz Rezervleri 02 Ağu Tem Kaynak: Merkez Bankasõ Eylül Lütfen son sayfadaki uyarõyõ okuyunuz.

Hisse senetleri piyasasõndaki %61 lik artõş potansiyeli

Hisse senetleri piyasasõndaki %61 lik artõş potansiyeli 1 muz 22 Hisse senetleri piyasasõndaki %61 lik artõş potansiyeli alõm fõrsatõ yaratõyor... Bu noktadan sonra erken seçim kaçõnõlmaz... Seçim sonrasõ oluşacak hükümet aşõrõ endişe yaratmamalõ... AB sürecinde

Detaylı

AYLIK BÜLTEN EKIM 2002

AYLIK BÜLTEN EKIM 2002 AYLIK BÜLTEN EKIM 2002 Piyasanin Ekim ayinda seçimlerle ilgili tedirginlik dolayisiyla bekle-gör stratejisi dahilinde hareket etmesini bekliyoruz. Mülkiyet sorunu halen çözüme kavusmamis olan Yapi Kredi

Detaylı

Strateji Notu BEKLEME LİSTESİNDEN BRÜKSEL E. 13 Aralık 2002

Strateji Notu BEKLEME LİSTESİNDEN BRÜKSEL E. 13 Aralık 2002 Strateji Notu 13 Aralık 2002 BEKLEME LİSTESİNDEN BRÜKSEL E Türkiye nin 2004 Aralõk õnda Kopenhag kriterlerini yerine getirmesi halinde AB nin üyelik görüşmelerine başlama kararõnõn, Türkiye nin AB üyeliğinde

Detaylı

AYLIK BÜLTEN KASIM - ARALIK 2002

AYLIK BÜLTEN KASIM - ARALIK 2002 AYLIK BÜLTEN KASIM - ARALIK 2002 Piyasalarõn, AKP nin temel konulardaki tavrõnõ değerlendirerek hükümete bir süre kredi vereceğini düşünüyoruz. Tek parti hükümeti, geçmişte koalisyonlarõn yol açtõklarõ

Detaylı

AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2003

AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2003 AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2003 BM in Irak raporunda henüz kesin bir yargõya varõlmamasõ nedeniyle, Irak konusunun Şubat ayõnda da piyasalarõ tedirgin edeceğini düşünüyoruz. Askeri harekat riski sürse de, Mart

Detaylı

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500. - Türkşeker in özelleştirme stratejisi imzada

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500. - Türkşeker in özelleştirme stratejisi imzada Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 10,503 -%2.1 TL/$ 1,388,066 %0.0 Bono Faizi (7 Temmuz 2004) %50.3 -%2.6 İMKB 500 400 300 200 100 0 İşlem Hacmi ($ mn) 10,884 153 10,750 187 10,691 10,727

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMMUZ 2003

AYLIK BÜLTEN TEMMUZ 2003 AYLIK BÜLTEN TEMMUZ 2003 IMF heyeti 9 Temmuz da gözden geçirmeler için Türkiye ye geliyor. Önkoşullarõn ayõn ilk yarõsõnda yerine getirilmemesi halinde, 5. ve 6. gözden geçirmenin birleştirilmesi gündeme

Detaylı

AYLIK BÜLTEN MART 2004

AYLIK BÜLTEN MART 2004 AYLIK BÜLTEN MART 2004 Kõbrõs sorununda çözüme çok yaklaşõldõ. Bu ay sonuna kadar çözüm planõnõn son şeklini almasõyla, Türkiye AB yolunda önemli bir mesafe kaydetmiş olacak. Kõbrõs ta 1 Mayõs a kadar

Detaylı

Günlük Bülten. 23 Eylül 2002

Günlük Bülten. 23 Eylül 2002 Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Günlük Değ. İMKB-100 9,325 %0.7 TL/$ 1,651,792 -%0.5 Bono Faizi (7 Mayõs 2003) %72.4 %0.0 İMKB İşlem Hacmi ($ mn) 9,093 67 9,225 9,258 9,325 9,264 94 İMKB-100 118

Detaylı

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500. - Beko da güçlü ihracat performansõ satõşlarda büyümeye

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500. - Beko da güçlü ihracat performansõ satõşlarda büyümeye Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Günlük Değ. İMKB-100 10,217 -%0.3 TL/$ 1,679,169 %1.0 Bono Faizi (2 Tem 2003) %70.0 -%1.0 İMKB 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 10,412 10,438 263 İşlem

Detaylı

AKBANK Bankalar. Önemli Finansallar. mn $, UMS29 Konsolide 2000 2001 2002T 2003T

AKBANK Bankalar. Önemli Finansallar. mn $, UMS29 Konsolide 2000 2001 2002T 2003T Şirket Raporu AKBANK Bankalar AKBNK.IS / 27 Eylül 2002 Fiyat (TL) 4,750 Piyasa Değeri (mn $) 2,305 Hedef Piyasa Değeri (mn $) 2,850 Artõş Potansiyeli (%) %24 İşlem Hacmi (mn $) 7.0 Hisse Sayõsõ (mn) 800,000

Detaylı

16,000 15,000 14,000 13,000 12,000 11,000 10,000 9,000 8,000. - Erdemir Isdemir in bedelli sermaye artõrõmõna

16,000 15,000 14,000 13,000 12,000 11,000 10,000 9,000 8,000. - Erdemir Isdemir in bedelli sermaye artõrõmõna Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Günlük Kapanõş Değişim İMKB-100 9,753 -%5.8 TL/$ 1,669,700 %1.0 Bono Faizi (2 Tem 2003) %57.0 %0.8 İMKB 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 10,370 İşlem Hacmi ($

Detaylı

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004 5 Mayõs 2004 HSBC Doğan Holding Tavsiyemiz Ekle Önceki tavsiye Ekle 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile sürecek * Net Satõşlar Esas Faaliyet Karõ Net Kar F/K F/DD FVAOK FD/FVAOK FD/Satõşlar

Detaylı

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500 7,000. - Merkez Bankasõ 4-haftalõk depo alõm ihalesi

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500 7,000. - Merkez Bankasõ 4-haftalõk depo alõm ihalesi Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Günlük Değ. İMKB-100 9,944 -%1.9 TL/$ 1,654,404 %0.0 Bono Faizi (2 Tem 2003) %70.0 -%1.0 İMKB 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 9,699 339 İşlem Hacmi ($

Detaylı

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 25 Ocak 2016 Çin ekonomisine dair sorunlar, düşen emtia fiyatları ve global büyümeye yönelik zayıflama beklentileri nedeniyle global piyasalar yılbaşından beri oldukça zayıf bir

Detaylı

39,000 37,000 35,000 33,000

39,000 37,000 35,000 33,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 38,297 %0.5 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 28,358 %51.7 $/YTL 1.3505 %0.0 Bono Faizi ( 27 Haziran 2007) 13.91 %0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.48

Detaylı

AYLIK BÜLTEN NİSAN 2003

AYLIK BÜLTEN NİSAN 2003 AYLIK BÜLTEN NİSAN 2003 Tezkerenin reddinden sonra bir ölçüde gerilen ABD ile olan ilişkilerin iyileşmeye başlamasõyla birlikte, Türkiye için felaket senaryolarõndan şimdilik uzaklaşõldõğõna inanõyoruz.

Detaylı

- TEFE bazlõ reel efektif döviz kuru Aralõk ayõnda %0.8 değer kazandõ

- TEFE bazlõ reel efektif döviz kuru Aralõk ayõnda %0.8 değer kazandõ Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,042 -%1.6 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,650 %1.0 $/YTL 1.3427 %0.3 Bono Faizi (5 Temmuz 2006) 19.95 -%1.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.40

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 05 Mayıs 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 05 Mayıs 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 05 Mayıs 2014 1 May 13 Haz 13 Tem 13 Ağu 13 Eyl 13 Eki 13 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde son bir ay boyunca 71,000-74,000

Detaylı

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 21 Aralık 2015 Geçtiğimiz hafta Fed in beklentiler doğrultusunda gerçekleştirdiği 25 baz puanlık faiz artırımı sonrasında, yurtdışı piyasalarda risk iştahı düşük. Faiz artırımı

Detaylı

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 46,824 -%1.19 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 35,374 %27.1 $/YTL 1.3237 %0.71 Bono Faizi ( 4 Şubat 2009) 17.64 -%0.06 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.03 %2.65

Detaylı

VII PARA, BANKA VE MALÝ PÝYASALAR

VII PARA, BANKA VE MALÝ PÝYASALAR VII PARA, BANKA VE MALÝ PÝYASALAR 103 104 PARA, BANKA VE MALÝ PÝYASALAR A. GENEL DURUM 2002 yýlý baþýndan itibaren dalgalý kur rejimi altýnda nominal çýpa olarak para tabanýnýn ve örtük enflasyon hedeflemesinin

Detaylı

AYLIK BÜLTEN MART 2003

AYLIK BÜLTEN MART 2003 AYLIK BÜLTEN MART 2003 Gittikçe yaklaşan Irak savaşõnõn piyasalarõ baskõ altõnda tutacağõnõ düşünüyoruz. Meclis in asker tezkeresini onaylayacağõ ve ABD yle mutabakatõn imzalanacağõ beklentimize dayanarak,

Detaylı

46,000 45,000 44,000 43,000 42,000. - Tansaş, Ak Enerji ve Aksa MSCI Turkey endeksinden

46,000 45,000 44,000 43,000 42,000. - Tansaş, Ak Enerji ve Aksa MSCI Turkey endeksinden PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 43,599 -%2.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 32,461 %9.5 $/YTL 1.3431 %0.8 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 14.27 -%0.5 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.75

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Migros Genel Kurulu %15 brüt (%14.73 net) nakit temettü

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Migros Genel Kurulu %15 brüt (%14.73 net) nakit temettü 1 Nisan 2005 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 25,786 -%0.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 19,165 %3.8 $/YTL 1.3455 %0.7 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 17.21 %0.0 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

AYLIK BÜLTEN OCAK 2003

AYLIK BÜLTEN OCAK 2003 AYLIK BÜLTEN OCAK 2003 Irak a harekat olasõlõğõnõn gittikçe artmasõnõn Ocak ta da piyasalarda rahatsõzlõk yaratacağõnõ düşünüyoruz. İkinci bir risk unsurunu ise hükümetin uygulamalarõ ile ekonomi programõ

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015 Haftalık Piyasa Beklentileri 16 Mart 2015 1 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 Kas 14 Ara 14 Oca 15 Şub 15 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde Ocak sonunda başlayan düşüş eğilimli

Detaylı

Piyasa Kahvesi. Amerika Avrupa Asya. sürdüren Asya piyasalarýnda bu FED'in parasal geniþletmeyi sona

Piyasa Kahvesi. Amerika Avrupa Asya. sürdüren Asya piyasalarýnda bu FED'in parasal geniþletmeyi sona Piyasa Kahvesi 75.514 9.12 1.9332 : Yukarýdaki iþaretler kolon baþlarýnda belirtilen sürelerde beklediðimiz yönü göstermektedir. 1 7 gün ; : 1 hafta 3 Ay 3 aydan uzun süre Borsa Endeksin güne yatay baþlangýç

Detaylı

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2004-31.12.2004

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009 GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

50,000 48,000 46,000 44,000 42,000

50,000 48,000 46,000 44,000 42,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 47,016 -%1.49 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 36,000 %21.4 $/YTL 1.3060 -%0.4 Bono Faizi ( 5 Eylül 2007) 13.41 -%1.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 10.44

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Mayõs 2009

AYLIK BÜLTEN Mayõs 2009 AYLIK BÜLTEN 30/04/2009 İMKB-100 31,652 İMKB-100 (US$) 20,051 Hedef İMKB-100 35,003 Yükseliş Potansiyeli -%3 2008 2009T 2010T F/K 7.6 9.5 7.3 FD/VAFÖK 4.0 5.4 4.6 Oyak Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş. Genel

Detaylı

34,000 32,000. - TMSF nin Kral FM ihalesi yapõlacak. 1 Ekim - Yeni yasama yõlõ başlõyor. 30,000. - Döviz rezervi geçen hafta 93 mn dolar azaldõ

34,000 32,000. - TMSF nin Kral FM ihalesi yapõlacak. 1 Ekim - Yeni yasama yõlõ başlõyor. 30,000. - Döviz rezervi geçen hafta 93 mn dolar azaldõ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 33,396 %2.0 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,911 %34.9 $/YTL 1.3406 -%0.2 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 15.04 -%0.1 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.23

Detaylı

konusu olabilir. 21,988

konusu olabilir. 21,988 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 21,988 %1.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.46 %9.3 TL/$ 1,504,409 %0.4 Bono Faizi (12 Nisan 2006) 24.63 %1.0 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 7,100 -%0.6 İMKB

Detaylı

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ HİSSE Düne satıcılı eğilimle başlayan BİST100 endeksinde dalgalı geçen günün ardından kapanış %0,5 lik artışla 84.537 seviyesinden gerçekleşti. İşlem hacmi önceki güne göre %46 lık artışla 3,36 milyon

Detaylı

bekliyoruz 12,000 11,500 11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 11,169 - Şu an için makroekonomik hedeflerde bir revizyon

bekliyoruz 12,000 11,500 11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 11,169 - Şu an için makroekonomik hedeflerde bir revizyon PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 11,169 %0.6 TL/$ 1,611,343 -%0.6 Bono Faizi (3 Aralõk 2003) %55.5 -%5.3 İMKB 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 10,886 İşlem Hacmi ($ mn) 10,630 10,566 11,103

Detaylı

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000. - Hazine'nin Ağustos ayõ borçlanma programõ

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000. - Hazine'nin Ağustos ayõ borçlanma programõ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 10,478 -%1.1 TL/$ 1,430,146 %1.9 Bono Faizi (8 Ağustos 2004) %46.0 -%0.7 İMKB 300 200 100 0 İşlem Hacmi ($ mn) 10,464 156 10,475 170 10,561 10,598 10,478 157

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009 GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

AKBANK Ekonomi Sunumu. Ocak 2016

AKBANK Ekonomi Sunumu. Ocak 2016 AKBANK Ekonomi Sunumu Ocak 2016 2016 görünüm Gelişmekte olan ülkelerde yavaşlama Zayıf küresel ticaret hacmi Çin belirsizliği Uzun süreli düşük emtia fiyat seyri ve emtia ihraç eden ülkelerdeki düşük talebin

Detaylı

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma 0 Ekim 2005 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 33,414 -%0.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,819 %34.4 $/YTL 1.3463 -%0.4 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 14.73 -%0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Aralõk 2004

AYLIK BÜLTEN Aralõk 2004 AYLIK BÜLTEN Aralõk 2004 AB Zirvesi nden Türkiye ile müzakerelerin 2005 yõlõnõn ikinci yarõsõnda başlamasõ yönünde karar çõkmasõnõ bekliyoruz. Ancak, 17 Aralõk taki zirvede müzakere süreci için katõ bir

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Ferdi Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli,

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 10 Kasım 2014 1 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde geçtiğimiz hafta 81,000 seviyesine

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 35,264 %0.9 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,055 -%22.2 $/YTL 1.5296 -%1.1 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 20.35 -%1.5 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 6.63 -%0.1

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,445 -%1.1 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,710 %1.3 $/YTL 1.3600 %1.3 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 17.52 %0.7 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.07 -%3.1

Detaylı

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR Eylül 21 İçindekiler Konsolide Veriler, Piyasalar Bazında Dağılımı, BIST Ana Endeksleri Pay Piyasası, Pazar Bazında Dağılımı, İşlem Miktarı Piyasa Değeri, Ayın İlk 1 ları Borçlanma

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Sosyal güvenlik tasarõsõ haftaya altkomisyonda ele. - Yabancõlara gayrimenkul satõşõna ilişkin yeni taslak

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Sosyal güvenlik tasarõsõ haftaya altkomisyonda ele. - Yabancõlara gayrimenkul satõşõna ilişkin yeni taslak PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,478 -%0.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,822 %1.9 $/YTL 1.3536 -%0.5 Bono Faizi (27 Ocak 2007) 16.10 %0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.39 -%0.4 İMKB

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 16 Mart 2015, Sayı: 11. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 16 Mart 2015, Sayı: 11. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 11 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 27 Ekim 20 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde düşen petrol fiyatlarının makro dengelere olumlu etkisi ve global hisse piyasalarında olumlu seyir paralelinde tepki yükselişi

Detaylı

MAYIS AYI YABANCI İŞLEMLERİ

MAYIS AYI YABANCI İŞLEMLERİ BIST YABANCI İŞLEMLERİ Araştırma 5 Haziran 2015 MAYIS AYI YABANCI İŞLEMLERİ Yabancı yatırımcılar Mayıs ayında net 16 mn dolarlık net alış gerçekleştirdi. Türk Hava Yolları 47mn dolar ile yabancı yatırımcıların

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 21 Nisan 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 21 Nisan 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 21 Nisan 2014 1 Nis 13 May 13 Haz 13 Tem 13 Ağu 13 Eyl 13 Eki 13 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde Mart-Nisan döneminde 61,000

Detaylı

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR Ağustos 1 İçindekiler Konsolide Veriler, Piyasalar Bazında Dağılımı, BIST Ana Endeksleri Pay Piyasası, Pazar Bazında Dağılımı, İşlem Miktarı Piyasa Değeri, Ayın İlk ları Borçlanma

Detaylı

Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler. İbrahim TURHAN Başkan 12 Nisan 2012

Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler. İbrahim TURHAN Başkan 12 Nisan 2012 Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler İbrahim TURHAN Başkan 12 Nisan 2012 Sunum Planı Dünya Ekonomisi Kriz sonrası gerçekleşmeler ve beklentiler Türkiye Ekonomisi Kriz sonrası gerçekleşmeler ve beklentiler

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu ABD ekonomisindeki büyümenin ikinci çeyrekte %1.7 olarak

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Gündem Cari Denge (Nis) Haz. 11 İşsizlik Oranı (Mar) Haz. 15 TCMB Politika Faiz Duyurusu Haz. 17. 10 Haziran 2010 TEKNİK YORUM

GÜNLÜK BÜLTEN. Gündem Cari Denge (Nis) Haz. 11 İşsizlik Oranı (Mar) Haz. 15 TCMB Politika Faiz Duyurusu Haz. 17. 10 Haziran 2010 TEKNİK YORUM GÜNLÜK BÜLTEN 10 Haziran 2010 TEKNİK YORUM IMKB 100 endeksi 53250-53500 desteğini dün de korudu. Destekte yatay hareket eden endeksin yukarda 54750-55000 ve 56500 seviyelerinde dirençleri var. Kısa vadede

Detaylı

2014 Strateji Raporu Güncelleme

2014 Strateji Raporu Güncelleme 2014 Strateji Raporu Güncelleme Veriler, 24 Haziran kapanış rakamları dahilinde hazırlanmıştır. Acı tatlı senfoni devam ediyor Analistler Sevgi Onur Hasan Bayhan Sercan Uzun Emir Bölen Berk Özbek Kerem

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Hazine nin 182-günlük bono ve 609 hünlük tahvil ihaleleri

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Hazine nin 182-günlük bono ve 609 hünlük tahvil ihaleleri PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 24,329 -%4.5 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 17,600 -%4.7 $/YTL 1.3823 %1.9 Bono Faizi (8 Kasõm 2006) 17.94 %3.7 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.87

Detaylı

bekliyoruz. - Merkez Bankasõ reel efektif döviz kurlarõnõ açõklayacak.

bekliyoruz. - Merkez Bankasõ reel efektif döviz kurlarõnõ açõklayacak. PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 20,775 %1.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.39 %3.6 TL/$ 1,499,620 -%0.1 Bono Faizi (22 Şubat 2006) 25.27 %0.3 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 5,700

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Mayıs 2014, No: 92

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Mayıs 2014, No: 92 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Mayıs 2014, No: 92 i Bu sayıda; 2014 Mart ayı Ödemeler Dengesi Verileri ve kurdaki gelişmeler değerlendirilmiştir. i 1 İlk üç ayda cari açıktaki her 100 Dolarlık

Detaylı

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK-MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK-MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK-MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK MART 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU KAPAK...1 YÖNETİM KURULU BAŞKANI NIN MEKTUBU...3

Detaylı

01/01/2013 31/12/2013 DÖNEMİNE İLİŞKİN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 12 AYLIK RAPORU BU RAPOR EMEKLİLİK YATIRIM FONLARININ KAMUYU AYDINLATMA AMACIYLA DÜZENLENEN

Detaylı

1- Ekonominin Genel durumu

1- Ekonominin Genel durumu GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2014 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu 2014 yılı TCMB nin Ocak ayında faizleri belirgin şekilde arttırmasıyla

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu ABD de başlayan ve ardından tüm gelişmiş ülke piyasalarına

Detaylı

Piyasa Kahvesi. Amerika Avrupa Asya. olmakla birlikte Asya tarafýnda Temmuz ayýnda TÜFE, aylýk bazda

Piyasa Kahvesi. Amerika Avrupa Asya. olmakla birlikte Asya tarafýnda Temmuz ayýnda TÜFE, aylýk bazda Piyasa Kahvesi 74290 8.77 1.9301 : Yukarýdaki iþaretler kolon baþlarýnda belirtilen sürelerde beklediðimiz yönü göstermektedir. 1 7 gün ; : 1 hafta 3 Ay 3 aydan uzun süre Borsa Endeksin güne yatay baþlangýç

Detaylı

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR Mayıs 21 İçindekiler Konsolide Veriler, Piyasalar Bazında Dağılımı, BIST Ana Endeksleri Pay Piyasası, Pazar Bazında Dağılımı, İşlem Miktarı Piyasa Değeri, Ayın İlk 1 ları Borçlanma

Detaylı

Rakamlarla 2011'de Türkiye Ekonomisi

Rakamlarla 2011'de Türkiye Ekonomisi On5yirmi5.com Rakamlarla 2011'de Türkiye Ekonomisi Avro bölgesindeki ülkelerde derinleşmekte olan kamu borç krizine rağmen 2011, Türkiye ekonomisinin yüksek büyüme hızı yakaladığı bir yıl oldu. Yayın Tarihi

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 12 Mayıs 2015 Salı Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Geçtiğimiz hafta %0.13 değer kazanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.82 artışla 84,752.83 puandan kapattı. Endeks gün içerisinde

Detaylı

50,000 46,000 42,000 38,000 34,000 30,000 26,000 22,000 18,000 14,000 10,000 6,000. İMKB-100 Endeksi (ABD$) - Medya - Akbank

50,000 46,000 42,000 38,000 34,000 30,000 26,000 22,000 18,000 14,000 10,000 6,000. İMKB-100 Endeksi (ABD$) - Medya - Akbank GÜNE BAŞLARKEN PİYASA BEKLENTİLERİ PİYASA EKRANI Direkt Hat: (+90) 212-318-2738 e-mail: arastırma@garanti.com.tr İMKB 25.01.2008 Değ. Tablosu (IMKB-100) Endeksler Kapanış (YTL/$) Gün. Değ. (YTL) Aylık

Detaylı

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR Haziran 21 İçindekiler Konsolide Veriler, Piyasalar Bazında Dağılımı, BIST Ana Endeksleri Pay Piyasası, Pazar Bazında Dağılımı, İşlem Miktarı Piyasa Değeri, Ayın İlk 1 ları Borçlanma

Detaylı

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası

İçindekiler BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR. Konsolide Veriler. Pay Piyasası. Borçlanma Araçları Piyasası. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası BORSA İSTANBUL AYLIK RAPOR Ocak İçindekiler Konsolide Veriler, Piyasalar Bazında Dağılımı, BIST Ana Endeksleri Pay Piyasası, Pazar Bazında Dağılımı, İşlem Miktarı Piyasa Değeri, Ayın İlk 1 ları Borçlanma

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009 GÜNE BŞLRKEN 5 ğustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, dünkü spot kapanışa göre kayda değer

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Grup Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli, Devlet

Detaylı

16-20 Eylül / 2013 ARAŞTIRMA. Teknik Analiz

16-20 Eylül / 2013 ARAŞTIRMA. Teknik Analiz Piyasa Değeri - TL = 624,416,000 Fiili Dolaşımdaki Pay % = 59.00 İhlas Holding (0.79000, 0.77000, 0.78000, -0.01000) 16-20 Eylül / 2013 2.05 2.00 1.95 1.90 1.85 1.80 1.75 1.70 1.65 1.60 1.55 1.50 1.45

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Gruplara Yönelik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım

Detaylı

Ata Yatırım Günlük Bülten. Ata Yatırım Günlük Bülten 18 Mayıs 2012

Ata Yatırım Günlük Bülten. Ata Yatırım Günlük Bülten 18 Mayıs 2012 Ata Yatırım Günlük Bülten Güne Bakış BORSA Avrupa Merkez Bankası'nın bazı Yunan bankalarına kredi vermeyi durdurması ve İspanyol bankalarının notunun indirileceğine dair spekülasyonlar, piyasaların satıcılı

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 2010 TEKNİK YORUM

GÜNLÜK BÜLTEN 23 2010 TEKNİK YORUM Günlük Bülten 23 Temmuz 21 GÜNLÜK BÜLTEN TEKNİK YORUM İMKB 1 endeksi yükseliş eğilimini sürdürüyor. 6 leri test eden endeksin kısa vadede momentumunun yavaşlamasını bu seviyeleri sindirme hareketi olarak

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 17 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 17 Haziran 2009 GÜNE BAŞLARKEN 17 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, TCMB nin beklentilerin üzerinde

Detaylı

50,000 46,000 42,000 38,000 34,000 30,000 26,000 22,000 18,000 14,000 10,000 6,000. İMKB-100 Endeksi (ABD$) - Bankacılık - Akçansa - Yapı Kredi Bank

50,000 46,000 42,000 38,000 34,000 30,000 26,000 22,000 18,000 14,000 10,000 6,000. İMKB-100 Endeksi (ABD$) - Bankacılık - Akçansa - Yapı Kredi Bank GÜNE BAŞLARKEN PİYASA BEKLENTİLERİ PİYASA EKRANI Direkt Hat: (+90) 212-318-2738 e-mail: arastırma@garanti.com.tr İMKB 07/10/2008 Değ. Tablosu (IMKB-100) IMKB Endeksler Kapanış (YTL/$) Gün. Değ. (YTL) Aylık

Detaylı

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ MAYIS 2012 FON BÜLTENİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER Zayıf Halka: Avrupa Ocak ayında yaşadığımız ralli dönemi sonrası son üç aydır, tüm Global piyasalar tam anlamıyla yatay bir bant içerisinde hareket etmektedir.

Detaylı

Günlük Bülten 13 Nisan 2012

Günlük Bülten 13 Nisan 2012 Bülten 13 an 2 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Perşembe gününe 1,835 seviyesinden başladı. TCMB nin dünü de Çarşamba günü olduğu gibi istisnai

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. 27 Ağustos 2010 TEKNİK YORUM

GÜNLÜK BÜLTEN. 27 Ağustos 2010 TEKNİK YORUM GÜNLÜK BÜLTEN TEKNİK YORUM İMKB 100 endeksi yurt dışı piyasalardan olumlu yönde ayrışmaya devam ediyor. Endeks kısa vadeli desteklerini test ettikten sonra 59,000 in üstünde kapanış yaparak tekrar 59,500

Detaylı

- Bankalarõn BDDK bazõnda, konsolide 3Ç2004 sonuçlarõnõ

- Bankalarõn BDDK bazõnda, konsolide 3Ç2004 sonuçlarõnõ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 23,293 -%0.7 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.64 %22.7 TL/$ 1,419,996 -%0.1 Bono Faizi (24 Mayõs 2006) 23.09 %0.5 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 9,300

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 35,722 -%0.1 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,824 -%19.6 $/YTL 1.4994 %0.2 Bono Faizi ( 16 Temmuz 2008) 19.33 -%1.4 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 6.75

Detaylı

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER I. KÜRESEL GELİŞMELER Zayıf ücret artışları, güçlü istihdam artışını gölgede bıraktı ABD de Şubat ayında toplam tarım dışı istihdam 195 bin kişilik beklentilerin belirgin üzerinde 242 bin kişi olarak açıklandı.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN Ekim 2004

AYLIK BÜLTEN Ekim 2004 AYLIK BÜLTEN Ekim 2004 Avrupa Komisyonu nun 6 Ekim de açõklayacağõ İlerleme Raporu nda Türkiye yle müzakerelere gecikmeden başlanmasõnõ tavsiye etmesini bekliyoruz. Ancak, bu beklentinin halihazõrda fiyatlara

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKİLİLİK YATIRIM FONU NET VARLIK DEĞERİ TABLOSU 30.09.2011 30.09.2010

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKİLİLİK YATIRIM FONU NET VARLIK DEĞERİ TABLOSU 30.09.2011 30.09.2010 AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor AEGON Emeklilik ve Hayat A.Ş Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.07.2011 30.09.2011

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009

GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009 GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalarda bir süredir

Detaylı

2016 Türkiye Strateji Raporu

2016 Türkiye Strateji Raporu 2016 Türkiye Strateji Raporu 8 Ocak 2016 Gölgeler altında Tüm veriler 4 Ocak 2016 kapanışı itibarı iledir. Analistler Sevgi Onur Sercan Soylu Sertan Kargin Emir Bolen Berk Ozbek Kerem Mimaroglu Araştırma

Detaylı

42,000. - Halkbank Genel Kurul toplantõsõ 40,000. - Hazine Haziran ayõ finansman ve borçlanma programõnõ 38,000 36,000 34,000

42,000. - Halkbank Genel Kurul toplantõsõ 40,000. - Hazine Haziran ayõ finansman ve borçlanma programõnõ 38,000 36,000 34,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 38,909 %0.8 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 25,552 -%13.8 $/YTL 1.5227 %0.0 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 16.30 %0.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.91 %1.7 İMKB

Detaylı

HAFTALIK HOLDİNG NET AKTİF DEĞER RAPORU

HAFTALIK HOLDİNG NET AKTİF DEĞER RAPORU Araştırma SEKTÖR GÜNCELLEME HOLDİNG 12 Ağustos 2013 HAFTALIK HOLDİNG NET AKTİF DEĞER RAPORU Şişecam %69 luk haka açık NAD primi yıl başından bu yana olan %67 lik ortalamasına yakın düeyde bulunuyor. Doğan

Detaylı

31,000 29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000

31,000 29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 29,925 -%0.1 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 22,800 %23.5 $/YTL 1.3125 %0.4 Bono Faizi ( 7 Mart 2007) 16.18 %1.1 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.02 -%0.89

Detaylı

Günlük Bülten. 05 Mayıs 2003. 05 Mayıs, 2003 HSBC

Günlük Bülten. 05 Mayıs 2003. 05 Mayıs, 2003 HSBC 05 Mayıs, 2003 HSBC Günlük Bülten 05 Mayıs 2003 Nisan ayı enflasyon rakamları beklentilerin altında gerçekleşti Niyet Mektubu nda Ocak-Nisan dönemi için belirtilen parasal hedeflere ulaşıldı Hazine 4,576

Detaylı

Kar tahminleri 4Ç 2012

Kar tahminleri 4Ç 2012 7 Şubat 2013 Kar tahminleri 4Ç 2012 Takip ettiğimiz finans dışı şirketlerin ve bankaların karlarını yıllık bazda %40 ve %29 arttırmalarını bekliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı talep daralmaları ve enerji

Detaylı

Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI)

Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI) Ata Portföy Yönetimi A.Ş 4 Aralık 2012 Ata Büyüme Hisse Fonu ( 2012 Yıl Başından Beri Performans (30 Aralık 2011 3 Aralık 2012) Ata A Tipi Değişken Fon : %54.34 IMKB 100 Endeksi : %44.93 Nispi Getiri :

Detaylı

2.000 1.000. %15,00 %13,50 %12,00 %10,50 %9,00 %7,50 %6,00 %4,50 %3,00 Tem.08

2.000 1.000. %15,00 %13,50 %12,00 %10,50 %9,00 %7,50 %6,00 %4,50 %3,00 Tem.08 HAFTALIK EKONOMİ VE FİNANS BÜLTENİ İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR BÖLÜMÜ 20 Temmuz 2009 / 29 İktisadi Araştırmalar Bölümü İzlem Erdem Müdür +90 (212) 316 16 50 izlem.erdem@isbank.c om.tr Canan Aslan Müd. Yrd. +90

Detaylı

31/12/2004 tarihli Bilanço (YTL) 31/12/2004 tarihli Gelir Tablosu (YTL) Varlıklar (+) 10,122,098.- Borçlar (-) -20,410.-

31/12/2004 tarihli Bilanço (YTL) 31/12/2004 tarihli Gelir Tablosu (YTL) Varlıklar (+) 10,122,098.- Borçlar (-) -20,410.- 01/01/2004 31/12/2004 DÖNEMİNE İLİŞKİN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPORU BU RAPOR EMEKLİLİK YATIRIM FONLARININ KAMUYU AYDINLATMA AMACIYLA DÜZENLENEN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Detaylı

17,250 16,500 15,750 15,000 14,250 13,500 12,750 12,000

17,250 16,500 15,750 15,000 14,250 13,500 12,750 12,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 16,272 -%0.7 TL/$ 1,448,131 -%0.2 Bono Faizi (15 Aralõk 2004) %28.6 -%1.1 İMKB 1500 1250 1000 750 500 250 0 14,618 325 İşlem Hacmi ($ mn) 16,008 535 İMKB-100

Detaylı