MTB Real-TM EL KİTABI. Mycobacterium tuberculosis complex tespiti için Real Time PCR kiti. Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım için

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MTB Real-TM EL KİTABI. Mycobacterium tuberculosis complex tespiti için Real Time PCR kiti. Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım için"

Transkript

1 Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım için MTB Real-TM EL KİTABI Mycobacterium tuberculosis complex tespiti için Real Time PCR kiti REF B15-50FRT REF TB15-50FRT 50

2 İSİM MTB Real-TM AÇIKLAMA Tuberculosis (tubercle bacillus basili için TB olarak kısaltılır), mycobacteria 'nın, özellikle Mycobacterium tuberculosis'in neden olduğu yaygın ve ölümcül bulaşıcı bir hastalıktır. Tüberküloz en sık (pulmoner TB gibi) akciğerlere saldırır ama aynı zamanda merkezi sinir sistemi, lenf sistemi, dolaşım sistemi, genitoüriner sistem, kemikler, eklemler ve hatta cilti de etkileyebilir. Mycobacterium bovis, Mycobacterium africanum ve Mycobacterium microti gibi diğer mikobakteriler de tüberküloza neden olabilir. Dünya nüfusunun üçte birinden fazlası TBC bakterisi tarafından enfekte edilmiştir ve yeni bir enfeksiyon, saniyede bir oranında meydana gelmektedir. Enfekte olmuş kişilerin hepsinde olmasa da full-blown hastalık gelişir ; asemptomik gizli TB enfeksiyonu en yaygın olanıdır. Ancak tedavi edilmediği takdirde, hastalıktan muzdarip olanların yarısından fazlasını öldüren, onda bir gizli enfeksiyon, aktif TB hastalığına doğru ilerleyecektir yılında, mortalite ve morbitide istatistikleri, çoğunlukla gelişmekte olan ülkelerde 14.6 milyon kronik aktif TB vak'ası, 8.9 milyon yeni vak'a ve 1.6 milyon ölüm olduğunu göstermektedir. Ayrıca, immündepresif ilaçlar, madde bağımlılığı ya da HIV/AIDS yüzünden bağışıklık sistemlerinin zayıflamış olmasından dolayı, gelişmiş dünyada artan sayıda tüberküloza yakalanma vardır. Tüberkülozun erken tanısı, etkin işlemler ile mümkündür ve oldukça etkili antitüberküloz tedavisine bağlı klinik tedavi sonuçlarını arttırır, ancak tüberküloz tanısında bazı zorluklar vardır. Uluslararası standartlara göre, tüberküloz tanısı bakteriyolojik ya da histolojik çalışmalarla doğrulanmalıdır, ancak bakteriyolojik yöntemler her zaman akciğer tüberkülozu ve özellikle akciğer dışı tüberkülozdan etkilenen kişilerde Mycobacterium tuberculosis algılamasına olanak vermez. Moleküler biyoloji yöntem uygulamaları, Mycobacterium tuberculosis tanısında zorlukların üstesinden gelinmesine olanak sağlar, ancak bu organizmanın biyolojik özellikleri ve insan ormanizmasının immun yanıtı nedeniyle, Tüberküloz sadece tek bir metod ile teşhis edilemez. Direkt ve indirekt tanı yöntemleri phthisiology'de uygulanır. Ziehl Neelsen boyama tekniği ile Smear bacterioscopy, hızlı ve ucuz bir yöntemdir, ancak hassasiyeti düşük ve yüksek özgünlükte değildir ve tüberküloz dışı mycobacteria'dan olan TB'yi ayırt edemez. Yöntemin tanısal hassasiyeti, %20-40'tan fazla değildir. Smear floresan mikroskopisi daha hassas bir yöntemdir, çalışma esnasında mikroskopun daha az yayılmasını gerektirir ve bu nedenle, %17 ile saptama oranını arttıran immersion sistemli standart mikroskoplarla kıyaslanırsa daha büyük bir alanın gözlemlenmesine imkan verir. Kültür oldukça hassas ve spesifiktir, yavaş gelişme eğilimi nedeniyle, sonuç almak 2-12 hafta sürer. X-ray tanımlama, CAT, tüberkülin tanımlama, tüberküloz antikorlarının teşhisi gibi indirekt yöntemler,direkt TB'yi tespit etmez, ancak organlarda mevcut değişikliklerin anlanmasını sağlarlar.

3 KULLANIM AMACI MTB Real-TM kiti, balgam,idrar, bronşiyal lavaj, doku ve diğer biyolojik malzemelerde Mycobacterium tuberculosis complex 'in (M. tuberculosis, M. africanum, M. bovis, M. bovis BCG, M. microti) Real Time kalitatif tespiti için bir testtir. TAHLİL PRENSİBİ MTB Real-TM kiti, biyolojik malzemelerde Mycobacterium tuberculosis complex 'in kalitatif tespiti için, bir Real Time Amplifikasyon testidir. Mycobacterium tuberculosis DNA, Real Time Amplifikasyon kullanılarak amplifiye örneklerden ekstrakte edilir ve M. tuberculosis vem. tuberculosis IC. için spesifik floresan reporter boya probları kullanılarak tespit edilir. M. tuberculosis IC,bakteriyofajda klonlanan ve modifiye edilen Mycobacterium tuberculosis'in BS 6110 ekleme DNA fragmanıdır, kitte primerler için matriks olarak kullanılan DNA fragmanları içerir. Internal (iç) Kontrol, olası inhibasyon reaksiyonunu tanılamak için ve her biri tek tek işlenen numuneler için bir amplifikasyon kontrolü olarak hizmet vermektedir. IC, M. tuberculosis DNA'dan farklı bir kanalda tespit edilir. MTB Real-TM kiti, reaksiyon karışımına eklenen UDG-Enzyme içerir. Deoxyuridine triphosphate (dutp), sadece aplikonda mevcut olduğundan, deoxythymidine triphosphate (dttp), UDG enzim kullanımı,amplikon kontaminasyonu olasılığını kaçınarak önceki çalışmada oluşturulan tek amplikonları indirgeyen MTB DNA'da mevcuttur. UGD, doğru ve istenilen aplikon deneyinin etkilenmediği aplifikasyonun inaktive olduğu zamanda iken Mastermix hazırlama esnasında oda sıcaklığında aktiftir.

4 SAĞLANAN MALZEMELER Modül No.1: Real Time PCR kit (B15-50FRT) Part N 2 Kontroller C MTB & IC, 0,1 ml; Negative Control C-, 1,2 ml;* MTB IC, 1,0 ml;** DNA-buffer, 0,5 ml; Part N 3 MTB Real-TM : Real Time Amplifikasyon PCR-mix-1, 2 x 0,28 ml; PCR Buffer Flu, 0,28 ml; TaqF Polymerase, 0,03 ml; UDG-Enzyme, 0,03 ml. 55 test için reaktifler içerir Modül No.2: DNA purifikasyon kiti (TB15-50FRT) ile Komple Real Time PCR testi Part N 1 DNA/RNA Prep : Numune Hazırlama Lysis Sol, 15 ml; Prec Sol, 20 ml; Washing Sol 3, 25,0 ml; Washing Sol 4, 10,0 ml RE-buffer, 4 x 1,2 ml; 50 test için reaktifler içerir Part N 2 Controls C MTB & IC, 0,1 ml; Negative Control C-, 1,2 ml;* MTB IC, 1,0 ml;** DNA-buffer, 0,5 ml; Part N 3 MTB Real-TM : Real Time Amplifikasyon PCR-mix-1, 2 x 0,28 ml; PCR Buffer Flu, 0,28 ml; TaqF Polymerase, 0,03 ml; UDG-Enzyme, 0,03 ml. 55 test için reaktifler içerir *izolasyon prosedürü esnasında Ekstraksiyon Negatif Kontrolü olarak kullanılmalıdır. 10 µl Internal (iç) Kontrol 'ü DNA izolasyon prosedürü esnasında doğrudan numune/lysis karışımına ekleyin.

5 SAĞLANMAYAN, GEREKLİ MALZEMELER Alan 1 : Numune Hazırlama DNA ekstraksiyon kiti (Modül No. 1) Biyolojik kabin Vorteks 65 C ± 2 C kuru ısı bloğu eppendorf tip tüpler için (RCF max. 16,000 x g) masaüstü mikrosantrifüj, Tüp rakları Mikrosantrifüj tüpleri, 1,5-2,0 ml Steril, RNase içermeyen filtre uçlu pipetler Biyolojik atıklar için atık kabı, Tekk kullanımlık-atılabilir eldivenler (pudrasız), Buzdolabı, Dondurucu Alan 2: Real Time Amplifikasyon Real Time Thermalcycler tüpler veya PCR plate Çalışma istasyonu Steril, RNase içermeyen filtre uçlu pipetler Tüp rakları MUHAFAZA KOŞULLARI Kiti 2-8 C.'de muhafaza edin. Part N 3 MTB Real-TM -20 C'de muhafaza edilmelidir. Kit, 2-8 C de nakliye edilebilir ancak alındıklarında hemen 2-8 C ve -20 C ye getirilmelidirler. DNA/RNA Prep kiti, 2-25 C'de muhafaza edilir. STABİLİTE MTB Real-TM, etiketinde belirtilen son kullanım tarihine kadar stabildir. Ürün etiketinde basılı kontrol tarihine kadar performansını koruyacaktır. Işık, ısı veya neme maruz kalma kitin bazı bileşenlerinin raf ömrünü etkileyebilir, bunlardan kaçınılmalıdır. Hassasiyet azalabileceğinden, reaktiflerin tekrarlanan çözülme ve dondurma işlemlerinden kaçınılmalıdır. Bileşenlerin etiketlerde belirtilen koşulların dışında muhafazası, hatalı çalışmaya neden olabilir ve tahlil sonuçlarını olumsuz yönde etkileyebilir. KALİTE KONTROL Her lot, tutarlı ürün kalitesini sağlamak için; Sacace ISO Sertifikalı Kalite Yönetim Sistemine uygun olarak, önceden belirlenmiş özelliklere karşı test edilmektedir.

6 UYARILAR VE ÖNLEMLER In Vitro Diagnostic Medikal Cihaz Sadece In Vitro Diagnostic Kullanım için Kullanıcı her zaman aşağıdakilere dikkat etmelidir: Lysis Solution,guanidine thiocyanate* içerir. Guanidin tiyosiyanat solunduğunda veya yutulduğunda veya deri ile temas halinde zararlıdır. Asit ile temasında toksik gaz oluşturur. (Xn; R: 20/21/22-36/37/38; S: 36/37/39). Prec Sol bileşeni 2-propanol içerir: flamyanıcı ve tahriş edicidir. (R , S /25-26), S26:Cilt ve mukoza ile temasından kaçının, S26: Gözle temas halinde, hemen bol su ile yıkayınız ve tıbbi yardım alınız; Aeresol bariyerli steril pipet ucuları kullanın ve her prosedür için yeni pipet ucu kulanın. Ekstrakte pozitif malzemeleri (numuneler, controller ve amplikonlar) diğer reaktiflerden uzak tutun/mufaza edin ve bunları reaksiyon karışımına ayrı bir alanda ekleyin. Bütün bileşenleri tahilile başlamadan önce oda sıcaklığında iyice çözün. Bileşenler çözündüğünde karıştırın ve kısa bir süre santrifüjleyin. Reaktif ve örnekler kullanın. İşlem sonrası ellerinizi iyice yıkayın. ile çalışırken, atılabilir eldiven, laboratuar önlüğü ve göz koruyucu Laboratuar çalışma alanlarında, sigara içmeyin, herhangi birşey yemeyin- içmeyin, kozmetik uygulamayın veya kontakt lenslere elle dokunmayın. Son kullanım tarihlerinden sonra kitleri kullanmayın. Tüm numuneleri ve kullanılmayan reaktifleri,yerel yönetim kurallarına uygun olarak imha edin. Örnekler potansiyel enfeksiyöz olabilir, işlemleri uygun biyogüvenlik uygulamaları ile bir güvenlik kabini içerisinde gerçekleştirin. Dökülen/ saçılan tüm numune veya reaktifleri temizleyin ve %0.5 lik sodyum hipoklorit veya diğer uygun dezenfektanlarla dezenfekte edin. Numune veya reaktiflerin deri, göz veya mukoza zarları ile temasından kaçının. Deri, göz veya mukoza zarları ile temas olması halinde, hemen su ile yıkayın ve acilen tıbbi yardım alın. Malzeme Güvenlik Bilgi Formları (MSDS) istek üzerine verilebilir. Bu ürünün kullanımı, DNA amplifikasyonu teknikleri konusunda eğitimli personel ile sınırlı olmalıdır. Laboratuvar süreci tek yönlü olmalı; Ekstraksiyon Alanında başlamalı ve sonra Amplifikasyon ve Tespit alanlarına gidilmeli/ yönlenmelidir. Örnekleri, ekipmanları ve reaktifleri önceki adımın yapıldığı bölgeye/alana geri döndürmeyin. * Sadece Modül No.2 Bu kitteki bazı bileşenler koruyucu olarak sodyum azid içerir. Reaktif transferi için metal tüp kullanmayın.

7 ÜRÜN KULLANIM SINIRLARI Tüm reaktifler sadece in vitro diagnostic kullanılabilir. Bu ürünün kullanımı, DNA amplifikasyonu (UNI EN ISO :2012).teknikleri konusunda eğitimli personel ile sınırlı olmalıdır. Kullanım kılavuzu ile sıkı uyum optimum PCR sonuçları için gereklidir. Kutu ve tüm bileşenlerin etiketleri üzerinde yazılı olan son kullanım tarihlerine dikkat edilmelidir. Son kullanım tarihlerinden sonra kitleri kullanmayın. NUMUNE TOPLAMA, MUHAFAZA VE TAŞIMA MTB Real-TM aşağıdakilerden ekstrakte DNA analizi yapabilir: Sputum, bronchial veya tracheal lavage aşağıdaki prosedüre göre işlenmelidir: o Balgam, 50 ml tek kullanımlık, vida kapaklı PP tüplerde toplanır. o Biyolojk kabinde, % 4 NaOH çözeltisi eşit hacimde karıştırıldıktan sonra numune homojen hale getirilir. (gerekirse örnek başına mg miktar, N-asetil-L-sistein ilave edilebilir) dakika (numune yoğunluğuna bağlı olarak) bir tüp rotator ile yoğun bir şekilde karıştırılır. o Numuneler 3000 rpm ( g) de 15 dk. santrifüjlenir ve süpernatantı tüpte µl bırakarak dikkatlice ayırın. Sedimenti resüspanse edin ve 1,5 ml'lik tüpe aktarın. O Numuneleri 12000rpm de 5-10 dk. santrifüjleyin, süpernatantı ayırın ve numune sedimentinden DNA izolasyonu için aynı 1,5 ml'lik numune tüpünü kullanın. doku (~1,0 gr) neşter, cam çubuklar, teflon havan tokmakları veya mekanik homojiner ile homojenize edin ve 1,0 ml tuzlu suda yada PBS sterilde ( 1hacim doku-1hacim tuzlu su) çözün. Kuvvetlice vorteksleyin ve oda sıcaklığında 30 dk. inkübe edin. Süpernatantı yeni bir 1,5 ml'lik tüpe aktarın. tam kan ACD veya ETDA'lı tüplerde toplanır. salgı, Eppendorf tüpte muhafaza edilir. sinovial sıvı, Eppendorf tüpte muhafaza edilir. urine sediment (akışın orta kısmı kullanılır); pleuric versament Eppendorf tüpte muhafaza edilir; mycobacterium liquid culture Trilon-B'de muhafaza edilir; Örnekler 48 saatten fazla olmamak koşulu ile 2-8 C 'de muhafaza edilir ya da -20 C to - 80 C'de dondurulur. Klinik örneklerin taşınması, etiyolojik ajanların taşınmasına yönelik ülke, federal, eyalet ya da yerel yönetmeliklere, uymak zorundadır.

8 DNA İZOLASYON Herhangi bir ticari RNA / DNA izolasyon kiti, burada belirtilen IVD-CE "NUMUNE TOPLAMA, MUHAFAZA VE TAŞIMA" paragrafındaki örnek türleri için valide ise, kullanılabilir. Sacace Biotechnologies aşağıdaki kitleri kullanmanızı önerir: DNA/RNA Prep (Sacace, REF K-2-9); SaMag TB DNA Extraction kit (Sacace, REF SM008). Lütfen, DNA ekstraksiyonunu, üreticinin talimatlarına uygun olarak gerçekleştirin. 10 μl Internal (iç) Kontrol 'ü DNA izolasyon prosedürü esnasında doğrudan numune/lysis karışımına ekleyin. NUMUNE VE REAKTİF HAZIRLAMA 1. Bir tüp te Ekstraksiyon Negatif Kontrolü (Negative Control, C-) için olmak üzere, gereken miktarda 1,5 ml'lik tek kullanımlık polipropilen mikro tüpleri hazırlayın. N.B. Numune balgam ise, balgam hazırlama prosedüründen elde edilen aynı 1,5 ml'lik numune tüpünü kullanın (NUMUNE TOPLAMA, MUHAFAZA VE TAŞIMA kısmına bakınız) 2. Her tüpe 10 µl MTB IC (Internal Control) ve 300 µllysis Sol ekleyin. 3. Uygun tüpler aerosol bariyerli pipet uçları kullanarak 100 µl numune ekleyin. 4. Kontrolleri aşağıdaki gibi hazırlayın : o Cneg etiketli tüpe 100 µl of Negative Control C ekleyin 5. Tüpleri vorteksleyin ve 65 C'de 5 dk. inkübe edin sn. santrifüjleyin µl Prec Sol ekleyin ve vorteksleyerek karıştırın. Bütün tüpleri r/dk de. 5dk. santrifüjleyin ve tıkaçlı aerosol bariyer uçlu mikropipet kullanarak, her tüpten pelleti dağıtmadan, süpernatantı dikkatlice ayırın ve kaldırın. Tüpler arasında pipet uçlarını değiştirin. 7. Her tüpe 500 µl Washing Solution 3 ekleyin. Kuvvetlice vorteksleyerek pelletin yıkanmasını sağlayın. Bütün tüpleri r/dk de. 60 sn. santrifüjleyin ve tıkaçlı aerosol bariyer uçlu mikropipet kullanarak, her tüpten pelleti dağıtmadan, süpernatantı dikkatlice ayırın ve kaldırın. Tüpler arasında pipet uçlarını değiştirin. 8. Her tüpe 200 µl Washing Solution 4 ekleyin. Kuvvetlice vorteksleyerek pelletin yıkanmasını sağlayın. Bütün tüpleri r/dk de. 60 sn. santrifüjleyin ve tıkaçlı aerosol bariyer uçlu mikropipet kullanarak, her tüpten pelleti dağıtmadan, süpernatantı dikkatlice ayırın ve kaldırın. Tüpler arasında pipet uçlarını değiştirin. 9. Bütün tüpleri kapakları açık halde 65 C 'de 5 dk. inkübe edin. 10. Pelleti, 50 µl RE-buffer'da (elüsyon hacmi 90 µl'ye kadar arttırılabilir) resüspanse edin 65 C 'de 5 dk. inkübe edin ve periyodik olarak vorteksleyin.

9 11. Bütün tüpleri g'de 60 sn. santrifüjleyin. Süpernatant, amplifikasyon için hazır RNA/DNA içerir. Eğer amplifikasyon ekstraksiyon ile aynı gün gerçekleştirilmezse, işlenmiş numuneler 5 günden fazla olmamak koşulu ile 2-8 C'de muhafaza edilebilir veya 20 /-80 C'de dondurulabilir.

10 PROTOKOL 1. Numuneler ve kontroller için gereken miktarda reaksiyon tüplerini (veya PCR plate) hazırlayın. 2. Her numune için yeni bir steril tüpte 10*(N1) µl PCR-mix-1, 5*(N1) µl PCR Buffer Flu, 0,5*(N1) µl TaqF DNA Polymerase ve 0,5*(N1) µl UDG- Enzyme hazırlayın. Vorteksleyin ve kısaca santrifüjleyin. 3. Her tüpe 15 µl Reaction Mix ekleyin. 4. Uygun tüpe 10 µl ekstrakte DNA ekleyin. 5. Her panel için 2 kontrol hazırlayın: Amplifikasyon Negatif Kontrol etiketli tüpe, 10 µl DNA-buffer ekleyin; Amplifikasyon Pozitif Kontrol etiketli tüpe, 10 µl C MTB & IC ekleyin; 6. Tüpleri thermalcycler'a yerleştirin. Amplifikasyon 1. Enstrümanınızda 1 aşağıdaki gibi bir sıcaklık profili oluşturun: Evre Sıcaklık, С Süre Floresan Tespiti Cycle tekrarlar Bekle min - 1 me Cycling 65 sn sn sn sn. FAM(Green), Cycling JOE(Yellow) sn sn. 1 ÖrneğinSaCycler-96 (Sacace), Rotor-Gene 3000/6000/Q (Corbett Research, Qiagen), CFX96 TM /iq5 (BioRad); Mx3005P (Agilent), ABI 7300/7500/StepOne Real Time PCR (Applied Biosystems), SmartCycler (Cepheid), LineGeneK (Bioer) Floresan, 2.Cycling evresinde (60 C), FAM/Green ve JOE/Yellow/Hex/Cy3 floresan kanallarda tespit edilir.

11 ENSTRÜMAN AYARLARI Rotor-tip Enstrümanlar Calibrate/Gain Kanal Optimisation FAM/Green 5 FI ila 10 FI FI JOE/Yellow 4 FI ila 8 FI FI Eşik Çizgisi Diğer Ayarlar/ Outlier Removal Slope Correct 0,03 < %10 Açık 0,05 < %15 Kapalı Plate -tip enstrümanlar Eşik çizgisi, yalnız pozitif örneklerin sinyal birikiminin sigmoid eğrilerini geçmeli ve taban çizgisini geçmemelidir; aksi takdirde eşik çizgi seviyesi yükseltilmelidir. Eşik çizgisini, floresan eğrilerinin linear ve negatif numunelerin eğrilerinin geçmediği yerde ayarlayın. VERİ ANALİZLERİ Floresan sinyal yoğunluğu iki kanalda tespit edilir: Mycobacterium tuberculosis FAM tespit edilir. Sonuçların Yorumlanması (Green) kanalda, IC DNA JOE/Yellow/HEX/Cy3 kanalda Sonuçlar, eşik hattı ile floresan eğrinin geçiş varlığı sayesinde yorumlanır. Kontrol numuneleri için sonuçların analizi Analizin sonuçları, sadece Pozitif ve Negatif için elde edilen sonuçlar ise güvenilir olarak kabul edilir. Ekstraksiyon Negatif kontrolleri için olduğu gibi Amplifikasyon Kontrolleri doğrudur (Tablo 2). Tablo. Kontrol Sonuçları Kontrol Kontrol Evresi Ct kanal FAM/Green Ct kanal JOE/Yellow/HEX/ Cy3 Yorumlama NCE DNA Neg <36 Geçerli sonuç NCA ekstraksiyon Amplifikasyon Neg Neg Geçerli sonuç C Amplifikasyon <36 <34 Geçerli sonuç

12 Klinik numuneler için sonuçların analizi Tablo. Numune sonuçların analizi Ct değeri FAM (Green) Ct değeri JOE (Yellow)/HEX/Cy3 Geçerlilik Yorumlama / >38 Geçerli M.tuberculosis complex tespit edildi - 38 Geçerli M.tuberculosis complex tespit edilmedi / > 38 / > 38 Geçersiz Geçersiz (malzeme örneklemesi tekrarlanır) > Geçersiz Şüpheli-belirsiz (malzeme örneklemesi tekrarlanır) Sonuçlar FAM (Green) kanalda (Ct 38) pozitif ve JOE(Yellow)/HEX/Cy3 kanalda pozitif (Ct 38) veya negatif (Ct>38) ise sonuçlar geçerlidir, Mycobacterium tuberculosis DNA tespit edilmiştir. Sonuç FAM/Green kanalda negatif ve JOE(Yellow)/HEX/Cy3 kanalda (Ct 38) pozitif ise, sonuçlar geçerlidir,mycobacterium tuberculosis DNA tespit edilmemiştir. Sonuç, hem JOE(Yellow)/HEX/Cy3 hem de FAM/Green kanalda negatif ya da Сt>38 ise, sonuç geçersizdir. Amplifikasyonun tekrarlanması gerekir. Eğer sonuç aynı ise, DNA ekstraksiyonu tekrarlayın. Eğer sonuçlar yine aynı ise, geçersiz olarak kabul edilir. Bu gibi durumlarda, malzeme örneklemesinin tekrarlanması önerillir. Sonuç, FAM/Green kanalda Сt>38 ve JOE(Yellow)/HEX/Cy3 kanalda pozitif ise, sonuç geçersizdir. Amplifikasyonun tekrarlanması gerekir. Eğer sonuç aynı ise, DNA ekstraksiyonu tekrarlayın. Eğer sonuçlar yine aynı ise, geçersiz olarak şüpheli-belirsiz olarak kabul edilir. Bu gibi durumlarda, malzeme örneklemesinin tekrarlanması önerillir. Sonuç Örnekleri FAM/Green kanal : numuneler МТB DNA içerir. JOE/Yellow kanal : numuneler Internal Control içerir.

13 ANALİTİK KARAKTERİSTİKLER ANALİTİK ÖZGÜNLÜK Primerler ve probların analitik hassasiyeti, 110 Mycobacterium tuberculosis complex negatif numune ile doğrulanmıştır. Spesifik primerler ve problar ile herhangi bir sinyal oluşturmamışlardır. MTB Real-TM kitinin potansiyel çapraz reaktivitesi, aşağıdaki tabloda listelenen grup kontrollerine karşı test edilmiştir :. Bu ptojenler ile herhangi bir çapraz reaktivite gözlemlenmemiştir. Kontrol grup Sonuçlar Fam kanal Mycobacterium intracellulare - Mycobacterium flei - Mycobacterium scrofulaceum - Mycobacterium kansasii - Mycobacterium paratuberculosis - Mycobacterium fortuitum - Mycobacterium avium - Escherichia coli - Staphylococcus aureus - Streptococcus sp. - Clostridium diphtheriae - Brucella sp. - Сhlamydia trachomatis - Chlamydia pneumonie - Sonuçlar Joe/Hex/Cy3 kanal Analitik özgünlük, ayrıca Mycobacterium tuberculosis complex komtrol evrelerinin DNA amplifikasyonuyla doğrulanmıştır:. Mycobacterium tuberculosis strains 192, 5281, 1443, 328, 330, 932, 350, 1579, 1528, 1532, 352, 1030; Mycobacterium bovis strains 1, 2, 3, 4, 5, 8, BCG, 14, 1414, АN 5; Mycobacterium africanum; Mycobacterium microti,. DNA konsantrasyonu 10 5 genomic eşdeğer/ml. idi. MTB Real-TM kiti test edilirken Mycobacterium tuberculosis complex 'ine ait tüm suşlar ile pozitif sonuçlar vermektedir. ANALİTİK HASSASİYET MTB Real-TM kitinin analitik hassasyeti, Mycobacterium tuberculosis ve QCMD MTB Panellleri(2003, 2009, 2010) nin standart DNA seri dilüsyonu kullanılarak doğrulanmıştır. MTB Real-TM kitinin analitik hassasiyeti 5/CFU numune 'den daha düşük değildi. Hedef bölge: IS 6110

14 SORUN GİDERME 1. Ekstraksiyon Negatif Kontrol için, zayıf (Ct > 36) ya da olmayan IC (Joe/Hex/Cy3 kanal) sinyali. PCR inhibe edilmiştir. Önerilen DNA ekstraksiyon metodunu kullandığınızdan ve üreticinin talimatlarını izlediğinizden emin olun. Bütün tüpleri ekstrakte DNA pipetlenmesinden önce 2 dk. maksimum ( g) hızda yeniden santrifüjleyin ve süpernatatntı dikkatlice alın. Pelleti dağıtmayın, sorbent reaksiyonu inhibe eder. Reaktif muhafaza koşulları talimatlara uygun değil. Muhafaza koşullarını kontrol edin. PCR koşulları talimatlara uygun değil. Protokolde belirtilen IC tespit floresan kanalını seçin ve PCR koşullarını kontrol edin. IC, reaktif pipetleme esnasında numuneye eklenmemiş. DNA ekstraksiyon prosedürü esnasında dikkatli olun. 2. Zayıf (Ct > 35) ya da olmayan Pozitif Kontrol sinyali. PCR koşulları talimatlara uygun değil. Manuelde belirtilen floresan kanalını seçin ve aplifikasyon prosedürünü kontrol edin. 3. Ekstaksiyon Negatif Kontrolü ile Fam (Green) sinyal. DNA ekstraksiyon prosedürü esnasında kontaminasyon. Tüm sonuçlar geçersizdir. Bütün yüzeyleri ve enstrümanları sodyum hipoklorid ve etanol ile dekontamine edin. Ekstraksiyon prosedürü esnasında sadece filtre pipet uçlarını kullanın. Tüpler arası pipet uçlarını değiştirin.. Yeni reaktif setleriyle DNA ekstraksiyonunu tekrarlayın. 4. PCR Negatif Kontrol (DNA-buffer) ile herhangi bir sinyal yok. PCR hazırlama prosedürü esnasında kontaminasyon. Tüm sonuçlar geçersizdir. Bütün yüzeyleri ve enstrümanları sodyum hipoklorid ve etanol veya özel DNA dekontaminasyon reaktifleri ile dekontamine edin.. Pozitif Kontrolü en son pipetleyin. Yeni reaktif setleriyle PCR hazırlamayı tekrarlayın.

15 KULLANILAN SEMBOLLERİN ANLAMLARI Liste Numarası Dikkat! Lot Numarası <n> testleri için yeterlilik içerir in Vitro Diagnostic için Kullanım Versiyon..'de muhafaza NCA Amplifikasyon Negatif Kontrol Üretici NCE Ekstraksiyon Negatif Kontrol Kullanım için talimatlara bakınız C Pozitif Kontrol Amplifikasyon Son Kullanım Tarihi IC Internal (iç) kontrol * SaCycler Sacace Biotechnologiestescilli markasıdır. * CFX and iq5 Bio-Rad Laboratories tescilli markasıdır. * Rotor-Gene Qiagen tescilli markasıdır. * MX3005P Agilent Technologies tescilli markasıdır. * ABI Applied Biosystems tescilli markasıdır. * LineGeneK Bioer tescilli markasıdır. * SmartCycler Cepheid tescilli markasıdır. Sacace Biotechnologies Srl via Scalabrini, Como Italy Tel Fax mail: info@sacace.com web: mail: info@sacace.com web:

Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM

Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM IVD For in Vitro Diagnostic Use Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM El Kitabı Biyolojik Malzemelerde Pneumocystis jirovecii (carinii) Tespiti için Real Time PCR Kiti REF P2-50FRT REF TP2-50FRT 50

Detaylı

Parvovirus B19 Real-TM Quant. El Kitabı. Parvovirus B19 Kantitatif Tespiti için Real Time PCR Kiti

Parvovirus B19 Real-TM Quant. El Kitabı. Parvovirus B19 Kantitatif Tespiti için Real Time PCR Kiti IVD For in Vitro Diagnostic Use Parvovirus B19 Real-TM Quant El Kitabı Parvovirus B19 Kantitatif Tespiti için Real Time PCR Kiti REF V49-50FRT REF TV49-50FRT 50 İSİM Parvovirus B19 Real TM Quant GİRİŞ

Detaylı

El Kitabı. Candida albicans Real-TM. Kalitatif Tespiti için Real Time PCR kiti Candida albicans REF F1-100FRT REF TF1-100FRT

El Kitabı. Candida albicans Real-TM. Kalitatif Tespiti için Real Time PCR kiti Candida albicans REF F1-100FRT REF TF1-100FRT IVD Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım için Candida albicans Real-TM El Kitabı Kalitatif Tespiti için Real Time PCR kiti Candida albicans REF F1-100FRT REF TF1-100FRT 100 ADI Candida albicans Real-TM

Detaylı

HSV I/II Typing Real-TM. El Kitabı. Real Time PCR Herpes Viruseleri I ve II nin kalitatif belirleme ve ayırt etme kiti

HSV I/II Typing Real-TM. El Kitabı. Real Time PCR Herpes Viruseleri I ve II nin kalitatif belirleme ve ayırt etme kiti IVD Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım için HSV I/II Typing Real-TM El Kitabı Real Time PCR Herpes Viruseleri I ve II nin kalitatif belirleme ve ayırt etme kiti REF V38-100FRT REF TV38-100FRT 100 ADI

Detaylı

MERS-SARS CoV Real-TM El Kitabı

MERS-SARS CoV Real-TM El Kitabı IVD Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım için MERS-SARS CoV Real-TM El Kitabı Şiddetli Akut Solunum Sendromu Koronavirüsler (SARS) ve Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ayırt etme ve tespiti için Real

Detaylı

Influenza A H1N1 & H3N2 Real-TM. El Kitabı. Influenza A H1N1 ve H3N2 virusleri tespiti için Real Time Amplifikasyon testi

Influenza A H1N1 & H3N2 Real-TM. El Kitabı. Influenza A H1N1 ve H3N2 virusleri tespiti için Real Time Amplifikasyon testi Influenza A H1N1 & H3N2 Real-TM El Kitabı Influenza A H1N1 ve H3N2 virusleri tespiti için Real Time Amplifikasyon testi REF V54-50FRT REF TV54-50FRT 50 İSİM Influenza A H1N1 & H3N2 Real-TM KULLANIM AMACI

Detaylı

Legionella pneumophila Real-TM

Legionella pneumophila Real-TM in Vitro Diagnostik Kullanım İçin Legionella pneumophila Real-TM El Kitabı Kalitatif Tespiti için Real Time PCR kiti Legionella pneumophila REF TB50-50FRT REF B50-50FRT 50 ADI Legionella pneumophila Real-TM

Detaylı

SaMag Extraction kiti Kullanım Klavuzu

SaMag Extraction kiti Kullanım Klavuzu SaMag Extraction kiti Kullanım Klavuzu Sacace Biotechnologies SaMag-12 ve SaMag-24 otomatik ekstraksiyon sistemleri ile kullanım için SaMag V iral Nucleic Acid Extraction Kit (SM003) Sacace Biotechnologies

Detaylı

EBV Real-TM Quant. El Kitabı. Kalitatif Tespiti için Real Time PCR kiti Epstein Barr Virüs (EBV) REF V9-50FRT REF V9-100FRT REF TV9-50FRT

EBV Real-TM Quant. El Kitabı. Kalitatif Tespiti için Real Time PCR kiti Epstein Barr Virüs (EBV) REF V9-50FRT REF V9-100FRT REF TV9-50FRT IVD Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım için EBV Real-TM Quant El Kitabı Kalitatif Tespiti için Real Time PCR kiti Epstein Barr Virüs (EBV) REF V9-50FRT REF V9-100FRT REF TV9-50FRT REF TV9-100FRT ADI EBV

Detaylı

El Kitabı. HHV6 Real-TM Quant. İnsan Herpes Virus 6 Kantitatif Tespiti İçin Real Time PCR kiti REF V10-100FRT REF TV10-100FRT IVD

El Kitabı. HHV6 Real-TM Quant. İnsan Herpes Virus 6 Kantitatif Tespiti İçin Real Time PCR kiti REF V10-100FRT REF TV10-100FRT IVD IVD Sadece Vitro Diagnostic Kullanım için HHV6 Real-TM Quant El Kitabı İnsan Herpes Virus 6 Kantitatif Tespiti İçin Real Time PCR kiti REF V10-100FRT REF TV10-100FRT 100 İSİM HHV6 Real-TM Quant KULLANIM

Detaylı

Rubella Real-TM Qual El Kitabı

Rubella Real-TM Qual El Kitabı Rubella Real-TM Qual El Kitabı Rubella Virus Kalitatif Tespiti için Real-Time PCR test REF TV24-50FRT 50 İSİM RUBELLA Real-TM Qual KULLANIM AMACI RUBELLA Real-TM Qual, plazma, serum, göbek kordon kanı,

Detaylı

Avian Flu Screening&Typing H5, H7

Avian Flu Screening&Typing H5, H7 REF V-34-50R VER 04.03.08 Avian Flu Screening&Typing H5, H7 Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın RUO Sadece Araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT Lot Numarası VER Versiyon Son

Detaylı

Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM Real Time Kit

Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM Real Time Kit REF TP2-50 FRT VER 23.04.08 Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM Real Time Kit Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın IVD Sadece araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT Lot Numarası

Detaylı

RTA DNA qpcr Probe Master Mix

RTA DNA qpcr Probe Master Mix RTA DNA qpcr Probe Master Mix Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi -- 2012-01 DNA'nın gerçek zamanlı tayini ve miktar ölçümü için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09030025 25 test 09030100 100 test 09030500

Detaylı

ARVI Screen Real-TM. El Kitabı

ARVI Screen Real-TM. El Kitabı IVD Sadece in Vitro Diagnostic Kullanım ARVI Screen Real-TM El Kitabı İnsan parainfluenza virus-1-4 (hpiv); ОС43, Е229, NL63, and HKUI human coronavirus (hcov); insan rhinovirus (hrv); insan B, C, ve E

Detaylı

Liste Numarası in Vitro Diagnostik Kullanım için. Son Kullanma Tarihi

Liste Numarası in Vitro Diagnostik Kullanım için. Son Kullanma Tarihi REF TV12-100FRT HPV 16/18 Real-TM Quant Rotor-Gene 3000/6000 (Corbett Research), iq icycler/ iq5 (Bio-Rad), Mx3005P (Stratagene), SmartCycler (Cepheid) ile kullanılan Real-Time Kit Liste Numarası in Vitro

Detaylı

Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C de saklayın in Vitro Diagnostik kullanım Dikkat! IVD. LOT Lot Numarası VER Versiyon.

Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C de saklayın in Vitro Diagnostik kullanım Dikkat! IVD. LOT Lot Numarası VER Versiyon. REF TB10-50 FEP IVD in Vitro Diagnostik kullanım için 50 Aladin (Sacace)'de End Point analizi (FEP) ile Flüoresan tespitinin ve Brucella species (B.melitensis, B.abortus, B.suis, B.ovis, B.canis, B.neotomae)

Detaylı

HPV 6/11 FEP. in Vitro Diagnostik kullanım REF TV11-100FEP VER Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın

HPV 6/11 FEP. in Vitro Diagnostik kullanım REF TV11-100FEP VER Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın IVD in Vitro Diagnostik kullanım REF TV11-100FEP VER 15.11.2009 100 Aladin (Sacace)'de End Point analizi (FEP) ile Flüoresan tespitinin ve HPV 6/11 (Human Papillomavirus 6 & 11) DNA in nükleik asit amplifikasyonu

Detaylı

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 DNA parçalarının agaroz jelden geri kazanımı ve PZR ürünlerinin saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09009050

Detaylı

HLA B*5701 Real-TM El Kitabı

HLA B*5701 Real-TM El Kitabı In Vitro Tanısal Kullanım İçin Sadece Profesyonel Kullanım için HLA B*5701 Real-TM El Kitabı HLA-B (major doku uygunluk kompleksi, sınıf I, B) Allele 5701Tespiti için Real Time PCR Testi REF H53-100FRT

Detaylı

hrsv FEP EL KİTABI in Vitro Diagnostik kullanım için Kullanılan Semboller Lot Numarası Versiyon Üretici Reaktif İçerir REF TV37-50FEP

hrsv FEP EL KİTABI in Vitro Diagnostik kullanım için Kullanılan Semboller Lot Numarası Versiyon Üretici Reaktif İçerir REF TV37-50FEP IVD in Vitro Diagnostik kullanım için EL KİTABI Aladin (Sacace)'de End Point analizi (FEP) ile Flüoresan tespitinin ve hrsv (Human respiratory syncytial virus) cdna in nükleik asit amplifikasyonu için

Detaylı

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan kan örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit izolasyon ve saflaştırması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

Kullanılan Semboller. in Vitro Diagnostik Kullanım için

Kullanılan Semboller. in Vitro Diagnostik Kullanım için REF TV55-50FRT IVD in Vitro Diagnostik kullanım için RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), SmartCycler (Cepheid), iq icycler ve iq5 (Biorad), Applied Biosystems 7300/7500 Real Time PCR Systems (Applera),

Detaylı

Mitokondrial DNA Analiz Paneli

Mitokondrial DNA Analiz Paneli FAST-mtDNA Sequencing Kit Mitokondrial DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli FAST-CFTR Sequencing Kit Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

İn Vitro Diagnostik Kullanım için IVD. Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın. in Vitro Diagnostik kullanım için IVD

İn Vitro Diagnostik Kullanım için IVD. Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın. in Vitro Diagnostik kullanım için IVD REF TB6-100FRT IVD İn Vitro Diagnostik Kullanım için RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), SmartCycler (Cepheid), iq icycler ve iq5 (Biorad), Applied Biosystems 7300/7500 Real Time PCR Systems (Applera),

Detaylı

in Vitro Diagnostic Kullanım için IVD REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın Sadece Araştırma Kullanımı için RUO LOT Lot Numarası VER Versiyon

in Vitro Diagnostic Kullanım için IVD REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın Sadece Araştırma Kullanımı için RUO LOT Lot Numarası VER Versiyon REF TF1-100FRT VER 02.03.09 IVD in Vitro Diagnostic Kullanım için RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), SmartCycler (Cepheid), iq icycler ve iq5 (Biorad), Applied Biosystems 7300/7500 Real Time PCR Systems

Detaylı

BCR-ABL M-bcr Real-TM Quant

BCR-ABL M-bcr Real-TM Quant Real Time Kit BCR-ABL M-bcr Real-TM Quant REF TR-O1 VER 11.12.08 RUO Liste Numarası Kullanılan Semboller Sadece Araştırma çalışması için kullanın 2-8 C de saklayın Dikkat! Lot Numarası Son Kullanma Tarihi

Detaylı

IVD. İSİM Neisseria gonorrhoeae Real-TM

IVD. İSİM Neisseria gonorrhoeae Real-TM IVD REF TB5-100FRT in Vitro Diagnostik Kullanımı için RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), SmartCycler (Cepheid), iq icycler and iq5 (Biorad), Applied Biosystems 7300/7500 Real Time PCR Systems (Applera),

Detaylı

Protokolü PD S001 01. 50 Reaksiyon

Protokolü PD S001 01. 50 Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S001 01 50 Reaksiyon REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen

Detaylı

REAKSİYON PRENSİPLERİ

REAKSİYON PRENSİPLERİ REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen izole edilen DNA örneği Polimerase Chain Reaction (PCR): Son yıllarda

Detaylı

EL KİTABI. Klamidya trakomatis Real-TM. Klamidya trakomatis Kalitatif tespiti için Gerçek zamanlı Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) kiti

EL KİTABI. Klamidya trakomatis Real-TM. Klamidya trakomatis Kalitatif tespiti için Gerçek zamanlı Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) kiti Vitro Diagnostik Kullanım İçin Profesyonel kullanım için Klamidya trakomatis Real-TM EL KİTABI Klamidya trakomatis Kalitatif tespiti için Gerçek zamanlı Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) kiti REF B1-100FRT

Detaylı

iq icycler (Bio-Rad)* ile kullanılan Real Time Kit HSV I/II Typing Real-TM

iq icycler (Bio-Rad)* ile kullanılan Real Time Kit HSV I/II Typing Real-TM iq icycler (Bio-Rad)* ile kullanılan Real Time Kit HSV I/II Typing Real-TM Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın REF TV38-100FRT RUO Sadece Araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT

Detaylı

Toxoplasma gondii Real-TM El Kitabı

Toxoplasma gondii Real-TM El Kitabı In Vıtro Tanısal Kullanım İçin Sadece Profesyonel Kullanım İçin Toxoplasma gondii Real-TM El Kitabı Toxoplasma gondii nin kalitatif tespiti için Real Time PCR REF P1-50FRT 50 İSİM Toxoplasma gondii Real

Detaylı

Avian A Tarama & H5N1Tipleme FRT

Avian A Tarama & H5N1Tipleme FRT REF TR-V33 VER 04.03.09 Avian A Tarama & H5N1Tipleme FRT Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın RUO Sadece Araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT Lot Numarası VER Versiyon Son Kullanma

Detaylı

Protokolü PD S Reaksiyon

Protokolü PD S Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 www.bmlabosis.com İnternal Pozitif

Detaylı

attomol apo B-100 quicktype

attomol apo B-100 quicktype attomol apo B-100 quicktype İnsan apolipoprotein B-100 (apo B-3500 mutasyonu) gen inde 10708G>A geçiş tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1015

Detaylı

HPV 6/11 Real-TM. in Vitro Diagnostik Kullanım için IVD. Kullanılan Semboller. in Vitro Diagnostik Kullanım için. Dikkat! Lot Numarası.

HPV 6/11 Real-TM. in Vitro Diagnostik Kullanım için IVD. Kullanılan Semboller. in Vitro Diagnostik Kullanım için. Dikkat! Lot Numarası. IVD in Vitro Diagnostik Kullanım için REF TV11-100FRT VER 15.11.2009 100 RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), SmartCycler (Cepheid), iq icycler ve iq5 (Biorad), Applied Biosystems 7300/7500 Real Time

Detaylı

IVD. İSİM Ur. parvum/urealyticum Real-TM

IVD. İSİM Ur. parvum/urealyticum Real-TM IVD REF TB19-100FRT VER 02.03.09 in Vitro Diagnostik Kullanım için RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), SmartCycler (Cepheid), iq icycler and iq5 (Biorad), Applied Biosystems 7300/7500 Real Time PCR

Detaylı

CMV/EBV/HHV6 Quant Real-TM EL KİTABI

CMV/EBV/HHV6 Quant Real-TM EL KİTABI In Vıtro Tanısal Kullanım için Sadece Profesyonel Kullanım için CMV/EBV/HHV6 Quant Real-TM EL KİTABI Sitomegalovirüs (CMV), Epstein Barr Virus (EBV) ve İnsan Herpes 6 Virus (HHV6) ün Tespit ve Farklılaşması

Detaylı

Сhlamydia trachomatis/ Neisseria/M.genitalium Real-TM El Kitabı

Сhlamydia trachomatis/ Neisseria/M.genitalium Real-TM El Kitabı In Vitro Tanısal Kullanım için Sadece Profesyonel Kullanım için Сhlamydia trachomatis/ Neisseria/M.genitalium Real-TM El Kitabı Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae ve Mycoplasma genitalium ın

Detaylı

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş 2. Genel Açıklamalar

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş   2. Genel Açıklamalar attomol HLA-B*27 HLA-B*27 in tespitine yönelik kit (Doku tiplemesi için kullanmayın!) Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 40 tespit sipariş numarası: 1030 1.Giriş İnsan lökosit antijenleri(hla)

Detaylı

in Vitro Diagnostik kullanım Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın Sadece Araştırma Kullanımı için RUO Dikkat!

in Vitro Diagnostik kullanım Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın Sadece Araştırma Kullanımı için RUO Dikkat! REF TV8-100FEP IVD in Vitro Diagnostik kullanım EL KİTABI Aladin (Sacace)'de End Point analizi (FEP) ile Flüoresan tespitinin ve HSV (Herpes simplex virus) DNA in nükleik asit amplifikasyonu için HSV FEP

Detaylı

Сhlamydia trachomatis/ureaplasma/ M.hominis Real-TM El Kitabı

Сhlamydia trachomatis/ureaplasma/ M.hominis Real-TM El Kitabı In Vıtro Tanısal Kullanım için Sadece Profesyonel Kullanım için Сhlamydia trachomatis/ureaplasma/ M.hominis Real-TM El Kitabı Chlamydia trachomatis, Ureaplasma species ve Mycoplasma hominis in Kalitatif

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787 0155199-E-TR November, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu

Detaylı

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 IVD In vitro tanı amaçlı insan plazma ve serum örneklerinden viral nükleik asit izolasyon ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti

RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-10 IVD In vitro tanı amaçlı insan serum veya plazma (EDTA) örneklerinden viral DNA ve RNA izolasyon ve saflaştırılması amacıyla

Detaylı

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3 0155241-C October, 2014 QMS TOPIRAMAT İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090 0155206-D-TR October, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Fite Aside Dirençliler Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5112-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Histolojik kesitlerde, balgam ve kültür yaymalarında

Detaylı

Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır)

Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır) Ağustos 2015 QIAsymphony SP Protokol Sayfası Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır) Bu belge Kit Versiyonu 1 için Tissue_LC_200_V7_DSP

Detaylı

HPV High Risk Screen Real-TM Quant

HPV High Risk Screen Real-TM Quant in Vitro Diagnostik Kullanım için REF TV31-100/2FRT VER 10.11.2009 RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), iq icycler ve iq5 (Biorad), MX3000P ve MX3005P (Stratagene) ile kullanılan Real Time Kit HPV High

Detaylı

attomol lactose intolerance C>T quicktype

attomol lactose intolerance C>T quicktype attomol lactose intolerance -13910C>T quicktype İnsan laktase-genine karşı -13910C>T geçiş tespitine yönelik mutasyon testi Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1045

Detaylı

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Protokol PD LM00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 W www.bmlabosis.com İnternal

Detaylı

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 IVD Bakteri örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı kullanım için Yalnızca

Detaylı

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan dokusu ve parafine gömülü doku örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit

Detaylı

REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın. in Vitro Diagnostik kullanım için. Dikkat! LOT Lot Numarası VER Versiyon. Üretici.

REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın. in Vitro Diagnostik kullanım için. Dikkat! LOT Lot Numarası VER Versiyon. Üretici. REF TV8-100FRT IVD in Vitro Diagnostik kullanım için RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), SmartCycler (Cepheid), iq icycler and iq5 (Biorad), Applied Biosystems 7300/7500 Real Time PCR Systems (Applera),

Detaylı

Kullanılan Semboller. Son Kullanma Tarihi

Kullanılan Semboller. Son Kullanma Tarihi in Vitro Diagnostik Kullanım için REF TV31-100/2FRT 2x 100 VER 02.11.2009 RotorGene 3000/6000 (Corbett Research), iq icycler ve iq5 (Biorad), MX3000P ve MX3005P (Stratagene), SmartCycler (Cepheid), Applied

Detaylı

BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ

BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ Kullanılan Ekipmanlar : - Bioneer Marka ExiPrep16 Plus Model Tam Otomatik Nükleik Asit Ekstraksiyon Sistemi - Bioneer Marka ExiPrep Viral DNA/RNA

Detaylı

REAKSİYON PRENSİPLERİ

REAKSİYON PRENSİPLERİ REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen izole edilen DNA örneği Polimerase Chain Reaction (PCR): Son yıllarda

Detaylı

Performans Özellikleri

Performans Özellikleri Performans Özellikleri QIAamp DSP DNA FFPE Tissue Kiti, Sürüm 1 60404 Sürüm yönetimi Bu belge, QIAamp DSP DNA FFPE Tissue Kiti Performans Özellikleri, Sürüm 1, R3 belgesidir. Testi gerçekleştirmeden önce

Detaylı

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Bakteri örneklerinden plazmid DNA izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09007050 50 test 09007100

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alkali Fosfataz Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5057-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan, kemik iliği veya doku numunelerinde

Detaylı

MBT Sepsityper IVD Kit

MBT Sepsityper IVD Kit 1834338 Kullanım Talimatları MBT Sepsityper IVD Kit IVD MALDI Biotyper sistemi kullanılarak pozitif işaretlenmiş kan kültürlerinden mikroorganizmaların tanımlanması için kit CARE ürünleri, dünya çapındaki

Detaylı

Tüberküloz laboratuvarında kalite kontrol

Tüberküloz laboratuvarında kalite kontrol Tüberküloz laboratuvarında kalite kontrol Prof. Dr. Aydan Özkütük Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD Sunum planı Kalite gereklilikleri Yöntem geçerli kılma İç Kalite Kontrol

Detaylı

artus BK Virus QS-RGQ Kit

artus BK Virus QS-RGQ Kit artus BK Virus QS-RGQ Kit Performans Özellikleri artus BK Virus QS-RGQ Kit, Versiyon 1, 4514363 Testi gerçekleştirmeden önce www.qiagen.com/products/artusbkvirusrgpcrkit.aspx adresinde yeni elektronik

Detaylı

Mycobacterium. Mycobacterium hücre duvarının lipid içeriği oldukça fazladır ve mikolik asit içerir

Mycobacterium. Mycobacterium hücre duvarının lipid içeriği oldukça fazladır ve mikolik asit içerir Mycobacterium Mycobacteriaceae ailesi üyeleri uzun, ince, çomak şekilli, hareketsiz bakterilerdir. Özel ayırt edici boyalarla bir kez boyandıklarında seyreltik asitlerle boyayı vermemeleri yani dekolorize

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Truant Auramin Rodamin Aside Dirençliler Floresan Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5118-100, 5118-500, 5118-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı:

Detaylı

N.gonorrhoeae/C.trachomatis/ M.genitalium/T.vaginalis Real-TM

N.gonorrhoeae/C.trachomatis/ M.genitalium/T.vaginalis Real-TM In Vitro Tanısal Kullanım için Sadece Profesyonel Kullanım için N.gonorrhoeae/C.trachomatis/ M.genitalium/T.vaginalis Real-TM El Kitabı Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium

Detaylı

artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri Ocak 2014 Sample & Assay Technologies Saptama limiti (LOD) Versiyon yönetimi

artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri Ocak 2014 Sample & Assay Technologies Saptama limiti (LOD) Versiyon yönetimi artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri artus HCV QS-RGQ Kit, Versiyon 1, 4518363, 4518366 Versiyon yönetimi Bu belge artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri, Versiyon 1, R1 belgesidir. Testi gerçekleştirmeden

Detaylı

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Klavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Maya örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09002050

Detaylı

TÜBERKÜLOZ. Verem; TB; TBC; Tüberküloz nasıl yayılır? Tüberküloz şikayetleri nelerdir?

TÜBERKÜLOZ. Verem; TB; TBC; Tüberküloz nasıl yayılır? Tüberküloz şikayetleri nelerdir? TÜBERKÜLOZ Verem; TB; TBC; Hava yoluyla yayılan bulaşıcı akciğer hastalığıdır. Akciğer dışında kemik, lenf bezleri, böbrek, beyin zarları gibi diğer organları da tutabilir. Tüberküloz bakterisi Mycobacterium

Detaylı

HSV/CMV Real-TM. El Kitabı. Herper Simplex Virus (HSV) ve Cytomegalovirus (CMV) ün Eş Zamanlı Tespiti için Multiplex Real Time PCR Kiti

HSV/CMV Real-TM. El Kitabı. Herper Simplex Virus (HSV) ve Cytomegalovirus (CMV) ün Eş Zamanlı Tespiti için Multiplex Real Time PCR Kiti In Vitro Tanısal Kullanım için Sadece Profesyonel Kullanım için HSV/CMV Real-TM El Kitabı Herper Simplex Virus (HSV) ve Cytomegalovirus (CMV) ün Eş Zamanlı Tespiti için Multiplex Real Time PCR Kiti REF

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Sudan Siyahı Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5001-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Lökositlerde sudanofilik granüllerin ışık mikroskobisi

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Gümüşleme Retikulum Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5077-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularındaki gümüş tutucu retiküler

Detaylı

18- Teklif veren firma üretici firmadan aldığı yetki belgesini sunmalıdır.

18- Teklif veren firma üretici firmadan aldığı yetki belgesini sunmalıdır. 1- TOPLAM ANTİOKSİDAN KAPASİTE ÖLÇÜM (TAS) KİTİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- Kitin reaktifleri ve standartları tamamen likit 2- Toplam Antioksidan Kapasite Direkt olarak ölçmelidir. 3- Kit kullanıma hazır 4- Kit

Detaylı

RTA Viral RNA İzolasyon Kiti

RTA Viral RNA İzolasyon Kiti RTA Viral RNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-09 IVD In vitro tanı amaçlı insan plazma ve serum örneklerinden viral nükleik asit izolasyon ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri

Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti, Versiyon 1 4500363 Testi gerçekleştirmeden önce www.qiagen.com/products/artushsv- 12pcrkitce.aspx adresinde yeni

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Grocott Methenamin Gümüş Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5058-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Mantarların ışık mikroskobisi ile incelenmesi

Detaylı

M47 MICROGEN STREP MICROGEN

M47 MICROGEN STREP MICROGEN M47 MICROGEN STREP MICROGEN Strep; kültür ortamından Streptococcus Lancefield gruplarının (A, B, C, D, F ve G) tespitini hızlı bir şekilde gerçekleştiren latex slide aglütasyon testidir. İnsanda enfeksiyona

Detaylı

RIDA GENE Parasitic Stool Panel II (Parasitik Dışkı Paneli II) real-time PCR

RIDA GENE Parasitic Stool Panel II (Parasitik Dışkı Paneli II) real-time PCR RIDA GENE Parasitic Stool Panel II (Parasitik Dışkı Paneli II) real-time PCR Art. Nr.: PG1725 100 Reaksiyon In vitro diagnostik kullanım için -20 C R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt,

Detaylı

VERİFİKASYON. Dr. Tijen ÖZACAR. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD - İZMİR

VERİFİKASYON. Dr. Tijen ÖZACAR. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD - İZMİR VERİFİKASYON Dr. Tijen ÖZACAR Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD - İZMİR TANIM Ticari veya laboratuvarda geliştirilmiş bir testin, laboratuvardaki performansının ölçülerek dökümante

Detaylı

MOLEKÜLER MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

MOLEKÜLER MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ KOD.MİK.PR.02 YAYIN TRH. KASIM 2011 REV. TRH. EYLÜL 2012 REV. NO.1 SAYFA NO.1/14 1. AMAÇ: Moleküler mikrobiyoloji laboratuvarında yürütülen faaliyetleri tanımlamak. 2. KAPSAM: Bu talimat, Moleküler mikrobiyoloji

Detaylı

MAIA Pesticide MultiTest

MAIA Pesticide MultiTest MAIA Pesticide MultiTest GIDALARDA PESTİSiT KALINTILARI İÇİN AB MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ İLE UYUMLU ÇOKLU KALINTI TARAMA TESTİ Microplate Acetylcholinesterase Inhibition Assay (MAIA) katı veya sıvı gıda

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Ziehl Neelsen Aside Dirençliler Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5017-100, 5017-500, 5017-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Aside dirençli

Detaylı

α1-antitrypsin quicktype

α1-antitrypsin quicktype attomol α1-antitrypsin quicktype İnsan α-1 antitripsin gen inde M-, Z- and S-alellerin tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! Z-mutasyonun tespiti için 10 sipariş numarası:

Detaylı

Kullanım Talimatları IVD Matrix HCCA-portioned

Kullanım Talimatları IVD Matrix HCCA-portioned 8290200 Kullanım Talimatları IVD Matrix HCCA-portioned Matriks ile desteklenmiş lazer desorpsiyon/iyonizasyon için saflaştırılmış matris maddesi uçuş zamanı kütle spektrometrisi (MALDI-TOF-MS). CARE ürünleri,

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

HIV Real-TM Quant Dx El Kitabı

HIV Real-TM Quant Dx El Kitabı HIV Real-TM Quant Dx El Kitabı İnsan plazmasında Kantitatif Human Immunodeficiency Virus tespiti için Real Time PCR Kiti Sadece Kantitatif invitro Diagnostic Kullanım REF V0-96/3FRT 96 Rotor-Gene 6000/Q

Detaylı

KULLANIM TALİMATLARI

KULLANIM TALİMATLARI KULLANIM TALİMATLARI n Formalin de Parasite Suspensions KULLANIM AMACI Microbiologics Parasite Suspensions, bilinen özelliklere sahip spesifik parazit popülasyonları içeren kalite kontrol karşılaştırma

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alsiyan Mavisi ph: 2,5 Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5053-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Doku kesitlerinde asit mukopolisakkaridlerin

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE VE MÜSTAHZARLARIN ETİKETLENMESİNDE KULLANILACAK TEHLİKE SEMBOL VE İŞARETLERİ

TEHLİKELİ MADDE VE MÜSTAHZARLARIN ETİKETLENMESİNDE KULLANILACAK TEHLİKE SEMBOL VE İŞARETLERİ EKIV TEHLİKELİ MADDE VE MÜSTAHZARLARIN ETİKETLENMESİNDE KULLANILACAK TEHLİKE SEMBOL VE İŞARETLERİ TEHLİKE ÖZELLİĞİ İŞARETİ SEMBOLÜ (Turuncu zemin üzerine siyah baskı) PATLAYICI E OKSİTLEYİCİ O ALEVLENİR

Detaylı

MOLEKÜLER TANIDA TİCARİ SİSTEMLER UYGULAMALI KURS NOTLARI

MOLEKÜLER TANIDA TİCARİ SİSTEMLER UYGULAMALI KURS NOTLARI 21. Yüzyılda Tüberküloz Sempozyumu ve II. Tüberküloz Laboratuvar Tanı Yöntemleri Kursu, Samsun MOLEKÜLER TANIDA TİCARİ SİSTEMLER UYGULAMALI KURS NOTLARI Mycobacterium tuberculosis Direk Test (MTD; Gen-Probe,

Detaylı

QIAsymphony SP Protokol Sayfası

QIAsymphony SP Protokol Sayfası QIAsymphony SP Protokol Sayfası PC_AXpH_HC2_V1_DSP protokolü Kullanım Amacı İn vitro diagnostik kullanım içindir. Bu protokol QIAsymphony SP ve QIAsymphony DSP AXpH DNA Kiti kullanılarak PreservCyt Solüsyonunda

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 21.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 21.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 21.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Ethidium bromide adsorber for decontamination of ethidium bromide from Madde/preparat kullanımı:

Detaylı

artus JCV RG PCR Kit El Kitabı

artus JCV RG PCR Kit El Kitabı artus JCV RG PCR Kit El Kitabı Ekim 2015 Versiyon 1 Rotor-Gene Q aletleriyle kullanılmak üzere 96 R1 4532265 altona Diagnostics GmbH, Mörkenstraße 12, 22767 Hamburg, ALMANYA 1096240-TR Distribütör: QIAGEN

Detaylı

Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri. Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D

Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri. Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D 1 Enfeksiyonun Özgül Laboratuvar Tanısı Mikroorganizmanın üretilmesi Mikroorganizmaya

Detaylı

Soru 1: DNA miktarını saptamak için spektrofotometrik yöntemin arkasındaki prensibi açıklayınız:

Soru 1: DNA miktarını saptamak için spektrofotometrik yöntemin arkasındaki prensibi açıklayınız: Ara Sınav Soruları Soru 1: DNA miktarını saptamak için spektrofotometrik yöntemin arkasındaki prensibi açıklayınız: Cevap1: 260 nm de 1 cm yol uzunluğundaki OD = 50 μ g/ml çift sarmal DNA için, 40 μ g/ml

Detaylı

0,5 ml numuneden manüel DNA pürifikasyonu için laboratuar protokolü

0,5 ml numuneden manüel DNA pürifikasyonu için laboratuar protokolü 0,5 ml numuneden manüel DNA pürifikasyonu için laboratuar protokolü Oragene ve ORAcollect ailesi toplama kitleriyle toplanan genomik DNA nın pürifikasyonu için. Diğer dillerdeki sürümleri ve diğer protokoller

Detaylı