ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu"

Transkript

1 Dersin Öğretmeni: Aylin YILMAZ, Murat ARSLAN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI İletişim Bilgileri: / Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Amacı: Türkçeyi doğru ve etkili kullanan, eleştirel ve yaratıcı düşünen iletişim kurabilen, problem çözebilen, araştırma yapabilen, karar verebilen, bilgi ve teknolojileri kullanarak girişimci olabilen, kişisel ve sosyal değerlere önem veren, evrensel değerlere duyarlı olan bireyler yetiştirmektir. Dersin Değerlendirmesi: Öğrenciler KDS, KTT, deneme sınavları ve sınıf içindeki performanslarına göre değerlendirilirler. Proje Ödevi: Proje kapsamında aşağıda belirtilen konuların birinden bireysel/grup olarak bir proje alınacak ve alınan proje verilen yönergeler doğrultusunda hazırlanacaktır. Projenin sunumu da sınıfta yapılacaktır. Ünlü bir kişiyle röportaj gerçekleştirilmesi ve röportajın özelliklerini de içinde barındıran bir sunum hazırlanması Verilen anıların incelenmesi: Bu metinlerdeki sözcük türlerinin bulunması ve sunum hazırlanması Haber yazısı türünden hareketle kültür-sanat haberleri ile ilgili bir gazete sayfasının oluşturulması Verilen şiirlerdeki eylemlerin incelenip sunum haline getirilmesi Eylül 2014 Metinlerin Sınıflandırılması Eylül 2014 Öğretici Metinler(mektup, günlük, anı, biyografi, otobiyografi, gezi yazısı, sohbet, haber yazıları, fıkra, deneme, makale, eleştiri) 29 Eylül- 3 Ekim 2014 Sözcükte Anlam 8-10 Ekim 2014 Deyim ve Atasözü Ekim 2014 Cümlede Anlam KTT-1: 13 Ekim 2014, DENEME-1: 17 Ekim 2014, KDS-1: 20 Ekim Ekim- 7 Kasım 2014 Paragraf Kasım 2014 Anlatım Biçimleri, DENEME-2: 14 Kasım Kasım 2014 Ses Bilgisi KTT-2: 20 Kasım 2014, KDS-2: 24 Kasım Aralık 2014 Yazım Kuralları Aralık 2014 Noktalama İşaretleri KTT-2: 18 Aralık 2014, KTT-3: 18 Aralık Aralık Ocak 2015 İsim, DENEME-3: 26 Aralık Ocak 2015 Final Haftası KDS-2: 5 Ocak Ocak 2015 İsim Ocak 2015 Sıfat Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır.

2 11. Sınıf Türk Edebiyatı Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Elif AĞARLI, Göksev ERKUTAY İletişim Bilgileri: / Dersin Amacı: Türkçeyi doğru ve etkili kullanan, eleştirel ve yaratıcı düşünen iletişim kurabilen, problem çözebilen, araştırma yapabilen, karar verebilen, bilgi ve teknolojileri kullanarak girişimci olabilen, kişisel ve sosyal değerlere önem veren, evrensel değerlere duyarlı olan bireyler yetiştirmektir. Dersin Değerlendirmesi: Öğrenciler KDS, KTT, deneme sınavları ve sınıf içindeki performanslarına göre değerlendirilirler. Proje Ödevi: Proje kapsamında aşağıda belirtilen konuların birinden bireysel/grup olarak bir proje alınacak ve alınan proje verilen yönergeler doğrultusunda hazırlanacaktır. Projenin sunumu da sınıfta yapılacaktır. Günümüzdeki bir tiyatro eserinin izlenmesi ve bu eserin Şair Evlenmesi adlı eserle karşılaştırılması Tevfik Fikret in hayat hikâyesinden hareketle oğlu için yazdığı şiirlerin incelenmesi ve bu şiirlerde oğlu Haluk adı altında Türk gençliğine verilen mesajların belirlenmesi, Aşiyan ın ziyaret edilip fotoğraflanması ve bunların sunum haline getirilmesi İki farklı edebi akım etkisinde çekilmiş filmlerin izlenip bu filmlerdeki edebi akımların özelliklerinin tespit edilmesi ve sunumunun yapılması Servetifünûn Ekolü nün hangi sosyal, siyasal ve toplumsal şartlar üzerine oturduğunun belirlenmesi Eylül Şiir Bilgisi 22 Eylül- 3 Ekim Söz Sanatları 8-10 Ekim Destan Dönemi, KTT-1: 13 Ekim Ekim Geçiş Dönemi Eserleri Ekim Halk Edebiyatı 27 Ekim- 7 Kasım Divan Edebiyatı, KDS-1: 27 Ekim Kasım- 5 Aralık Edebi Akımlar KTT-2: 20 Kasım 2014, KDS-2: 1 Aralık Aralık Yenileşme Dönemi Aralık Tanzimat Edebiyatının Oluşumu(Anlatmaya Bağlı Edebi Metinler) 11-A KTT-2: 18 Aralık 2014, 11 B-C KTT-3: 18 Aralık Aralık- 2 Ocak Tanzimat Edebiyatı 5-9 Ocak Final Haftası KDS-3: 8 Ocak Ocak Tanzimat Edebiyatı Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır

3 11. Sınıf Matematik Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Ferhat TAŞKIRAN- Savaş YILDIZ-Turgay KABUKCI İletişim Bilgileri: / Dersin Amacı: 11. Sınıf Matematik dersinde öğrencilerimizin matematik kavramları ve sistemleri anlamaları, günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında kullanabilmeleri, tümevarım ve tümdengelim ile ilgili çıkarımlar yapabilmeleri amaçlanmaktadır. Hedefimiz; araştırma yapan, bilgi üreten ve kullanma gücünü geliştirebilen bireyler yetiştirmektir. Dersin Değerlendirmesi: Bir dönemde 3 KDS sınavı, 3 KTT, 3 YGS/LYS denemesi ve hafta sonu ödevlerinden oluşacaktır. İzleme sınavlarında 60 puanın altında olanlar sınavın yapıldığı haftanın sonu cumartesi günü okuldaki çalışmaya katılacaktır. İzleme sonuçları ve hafta sonu ödevleri birer sözlü notu olarak değerlendirilecektir. Dönem ödevleri 2. dönemde not olarak değerlendirmeye alınacaktır. Proje Ödevi: Matematik dersinden dönem ödevi alanlar aşağıda belirtilen konuların sınıfa sunum yapacaktır. birini seçip 2. dönem Fibonacci Dizisi nin özelliklerinin, kim tarafından bulunduğunun araştırılması, doğadaki örneklerinin yer aldığı bir albüm oluşturulması. Altın oranın doğada, sanatta ve mimaride örneklerle araştırılması ve sunulması. Müzik ve matematiğin ilgisinin açıklanması, büyük bestecilerin çalışmalarındaki matematiğin araştırılması ve sunumu. Matematik nedir? konulu bir sunum. Bir Matematik Öğretim görevlisi ile Matematiğin günlük hayatımızdaki yeri konulu söyleşi. 11. sınıf soru bankası çözümü. 15 Eylül- 07 Kasım 2014 Karmaşık sayılar KTT-1: 15 Ekim 2014 DENEME-1: 17 Ekim Ekim 2014 Karmaşık sayılar KDS -1: 22 Ekim Kasım 05 Aralık 2014 Logaritma DENEME-2 14 Kasım 2014 KTT-2: 19 Kasım 2014 KDS-2: 26 Kasım Aralık 2014 Permütasyon KTT-3: 22 Aralık 2014 DENEME-3: 26 Aralık Aralık - 09 Ocak 2015 Kombinasyon KDS-3: 6 Ocak Ocak 2015 Binom Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır.

4 11. Sınıf Geometri Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni : Ferhat TAŞKIRAN Turgay KABUKCI İletişim Bilgileri: / 1209 ferhattaskiran@anabilim.k12.tr ; turgaykabukci@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: 11. Sınıf Geometri dersinde öğrencilerimizin matematik kavramları ve sistemleri anlamaları, günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında kullanabilmeleri, tümevarım ve tümdengelim ile ilgili çıkarımlar yapabilmeleri amaçlanmaktadır. Hedefimiz; araştırma yapan, bilgi üreten ve kullanma gücünü geliştirebilen bireyler yetiştirmektir. Dersin Değerlendirmesi: Bir dönemde 3 KDS, 3 YGS/LYS denemesi ve hafta sonu ödevlerinden oluşacaktır. İzleme sınavlarında 60 puanın altında olanlar sınavın yapıldığı haftanın sonu cumartesi günü okuldaki çalışmaya katılacaktır. İzleme sonuçları ve hafta sonu ödevleri birer özlü notu olarak değerlendirilecektir. Dönem ödevleri 2. dönemde not olarak değerlendirmeye alınacaktır. Proje Ödevi : Matematik dersinden dönem ödevi alanlar aşağıda belirtilen konuların birini seçip 2. dönem sınıfa sunum yapacaktır. Fibonacci Dizisi nin özelliklerinin, kim tarafından bulunduğunun araştırılması, doğadaki örneklerinin yer aldığı bir albüm oluşturulması. Altın oranın doğada, sanatta ve mimaride örneklerle araştırılması ve sunulması. Müzik ve matematiğin ilgisinin açıklanması, büyük bestecilerin çalışmalarındaki matematiğin araştırılması ve sunumu. Matematik nedir? konulu bir sunum. Bir Matematik Öğretim görevlisi ile Matematiğin günlük hayatımızdaki yeri konulu söyleşi. 11. sınıf soru bankası çözümü 15 Eylül 10 Ekim 2014 Dörtgenler 13 Ekim -28 Kasım 2014 Özel Dörtgenler KTT-1: 15 Ekim 2014 DENEME-1: 17 Ekim 2014 KDS-1: 12 Kasım 2014 DENEME-2: 14 Kasım 2014 KTT-2: 19 Kasım Aralık- 23 Ocak 2014 Özel Dörtgenler KDS-2: 8 Aralık 2014 KTT-3: 22 Aralık 2014 DENEME-3: 26 Aralık 2014 KDS-3: 8 Ocak 2015 Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır.

5 Dersin Öğretmeni: Cemile Karaca İletişim Bilgileri: / 1211 cemilekaraca@anabilim.k12.tr ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 11. Sınıf Seçmeli Fizik Ders Değerlendirme Formu Dersin Amacı: Teknolojinin hızla ilerlediği ve bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüz dünyasında bilgi kazanımının yanında bilimin doğasını anlayabilmek, bilimsel bilgi üretebilmek, problemler ortaya koyabilmek, problemleri yorumlayabilmek ve çözümler üretebilmek öğrencilerin öncelikli kazanımları arasında olmalıdır. Öğrencilere sadece mevcut bilimsel bilgileri sunmak ve günlük hayattan arındırılmış problemleri çözme becerileri kazandırmak, öğrencileri geleceğe hazırlamak için yeterli olmayacaktır. Bu bağlamda, fizik dersi öğretim programının temel amacı bilimsel okur-yazarlığın geliştirilmesidir. Dersin Değerlendirilmesi: Ders değerlendirme notu; iki yazılı sınav, konu tarama testleri ve bir deneme sınavından oluşacaktır. Ayrıca ara testler, performans çalışmaları, derse hazırlıklı gelmesi, derste etkin olması, ödevlerini zamanında yapması, etkinliklerde görev alması, kitap okuma alışkanlığı, ders araç ve gereçlerinin düzeni, bilgi edinmede gerekli çabayı harcaması, dili kullanabilmesi, sistematik düşünebilmesi, kavramlar arasında ilişki kurabilmesi, araştırma becerisi gibi faktörler öğrencinin sözlü notuna etki edecektir. Seçtiği takdirde proje görevi çalışmalarına başlayacak ancak çalışmanın teslimini ikinci dönem yapacak ve değerlendirmesi de ikinci dönem notuna katılacaktır. Proje Ödevi: Proje ödevi kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden ödev hazırlayacaktır. Da Vinci ve Makinelerini inceler buradaki basit makine sistemleri tanımlar. Bunlarla ilgili bir pano hazırlar. Böbrek Taşı Nasıl Kırılır? Çalışma sistemi nedir? Fizikteki hangi ilkeden yararlanılmıştır? Bununla ilgili bir araştırma dosyası ve sunum hazırlar. Kaldırma kuvveti ve uçan balonların fiziği ile ilgili bir araştırma yapar. Maket bir uçan balon tasarlar. Genleşme nedir? Genleşme kurallarını nelerdir? Metal çifti ve kullanım alanları nelerdir? Bununla ilgili bir araştırma dosyası ve sunum hazırlar. Momentum ve itme nedir? Momentumun korunumuna ait doğadaki örnekler nelerdir? Bununla ilgili bir araştırma dosyası ve sunum hazırlar. 8 Eylül 3Ekim 2014 Madde ve Özellikleri 8 Ekim - 3 Kasım 2014 Kuvvet ve Hareket Kütle çekim Kuvveti KDS 1: 5 Kasım Kasım 14 Kasım 2014 Kuvvet ve Hareket Kepler Yasası Deneme 1: 17 Kasım Kasım - 12 Aralık 2014 Elektrik ve Manyetizma Manyetizma Deneme 2: 14 Aralık Aralık 26 Aralık 2014 Manyetizma Manyetik Geçirgenlik KTT-2: 24 Aralık 2014 Deneme 3 : 26 Aralık Aralık Ocak 2015 Manyetizma Manyetik Akı ve Değişimi KDS 2: 5 Ocak Ocak 30 Ocak 2015 Modern Fizik de Broglie Bağıntısı Bu program yıllık plana göre düzenlenmiştir. Değişiklik yapma hakkı Anabilim Eğitim Kurumları na aittir.

6 Dersin Öğretmeni: Ufuk KARA İletişim Bilgileri: / 1211 ufukkara@anabilim.k12.tr ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 11. Sınıf Seçmeli Kimya Ders Değerlendirme Formu Dersin Amacı: Kimya dersinde, öğrenciyi maddenin yapısı ve doğasını anlamaya çalışan modern bilimin en ön kesimine kadar getirmek, öğrenciye ilim kaynağının laboratuvarda olduğunu aşılamak, mümkün olduğunca ilmi gerçeklere kendi yapacağı deneylerle ulaşmasını sağlamak ya da gösteri deneyleri ve sunumlardan faydalanarak ilimle iç içe olmalarını sağlamak, deney sonuçlarını değerlendirmede ve tümevarımda tartışma ve analitik düşünme alışkanlığı kazandırmak amaçları esastır. Dersin Değerlendirilmesi: Ders değerlendirme notu; bir dönemde yapılacak üç yazılı sınav, konu tarama testleri ve bir deneme sınavından oluşacaktır. Ayrıca ara testler, performans çalışmaları, derse hazırlıklı gelmesi, derste etkin olması, ödevlerini zamanında yapması, etkinliklerde görev alması, kitap okuma alışkanlığı, ders araç ve gereçlerinin düzeni, bilgi edinmede gerekli çabayı harcaması, dili kullanabilmesi, sistematik düşünebilmesi, kavramlar arasında ilişki kurabilmesi, araştırma becerisi gibi faktörler, sene içinde yapılan KTT ve deneme sınavlarının ortalamaları da öğrencinin sözlü notuna etki edecektir. Seçtiği takdirde dönem ödevi çalışmalarına başlayacak ancak ödev teslimini ikinci dönem yapacak ve değerlendirmesi de ikinci dönem notuna katılacaktır. Proje Ödevi: Dönem ödevi kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. Şarj edilebilir pillerin özelliklerinin ve şarj mekanizmasının araştırılması Elektroliz olayının galvanokimyada uygulama örneklerinin araştırılması. Örnek bir düzenek kurulması Kaplamacılık olayında elektrolizin kullanımının örneklerle incelenmesi ve kaplama örneğinin yapılması. Elektrokimyasal piller ve özellikleri ile ilgili animasyon yapılması Alternatif enerji kaynaklarından en az birini kullanarak bir proje oluşturulması. Katalizörlerin işlevlerinin araştırılması. Günlük hayatta katalizör olarak kullanılan bir malzeme seçilerek, kullanıldığı tepkimenin deneysel olarak yapılması. Nükleer enerjinin faydası/zararları konusunda okul dışından en az 20 kişi ile röportaj yapılması (kamera çekimi yapılacaktır). Röportaj sonuçlarını, kendi araştırma sonuçlarına göre değerlendirilmesi ve raporlaması. 08 Eylül 17 Ekim 2014 Kimyasal Reaksiyonlar ve Enerji Deneme 1-17 Ekim Ekim 07 Kasım 2014 Reaksiyon Hızları Kasımın 1. haftası proje ödevi belirlenmesi KDS1 23 Ekim Kasım 12 Aralık 2014 Kimyasal Reaksiyonlarda Denge Deneme 2-14 Kasım 2014, KTT1-17 Kasım 2014 KDS2 27 Kasım 2014, KTT2-11 Aralık Aralık Ocak 2015 Çözeltilerde Denge (Asit-Baz Dengesi) Deneme 3-26 Aralık 2014, KDS3 9 Ocak 2015 Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

7 ANABİLİM EĞİTİM KURUM 11. Sınıf Seçmeli Biyoloji Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Serpil EKER TORAMAN İletişim Bilgileri: / 1211 serpileker@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Biyoloji programında, öğrencilerimizin biyolojide yer alan temel teoriler, kavramlar, süreçler ve uygulamalar konusunda yeterli bilgi, beceri ve anlayışa sahip; biyoloji ve bilimle ilgili tartışmalara etkin olarak katılabilen ve bu tartışmaları değerlendirebilen; günlük hayatta karşılaşacakları bilimsel bilgi ve uygulamaların bilinçli tüketicisi; hayat boyu bilim öğrenmeye istekli; içinde yaşadığımız yüzyılın beraberinde getirdiği toplumsal, bilimsel, teknolojik, çevresel ve ekonomik değişim ve dönüşümlere ayak uydurabilen bireyler olmalarını sağlamaktır. Dersin Değerlendirmesi: Ders değerlendirme notu; her dönemde iki yazılı sınavdan oluşacaktır. Ayrıca ara quizler, verilen çalışmaların düzenli yapılması, ders araç ve gereçlerinin düzenli olarak getirilmesi, sınıf içi etkinliklere katılımı, sene içinde yapılan KTT ve deneme sınavlarının ortalamaları da öğrencinin sözlü notu olarak değerlendirilecektir. Seçtiği takdirde proje ödevi çalışmalarına başlayacak ancak ödev teslimini ikinci dönem yapacak ve değerlendirmesi de ikinci dönem notuna katılacaktır. Proje Ödevi: Dönem ödevi kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. Belgesel hazırlar. (Ekosistem ünitesinden seçilen bir konu ile ilgili) Bakterilerin biyoteknolojideki kullanım alanlarını araştırır. DNA nın keşfi ve buna bağlı olarak biyoteknolojik gelişimi araştırır. İnfertilite (kısırlık) sebepleri ve biyoteknolojideki çözüm yöntemleri ile ilgili sunum hazırlar. GDO nun ve hormon kullanımının insan sağlığı üstündeki etkilerini araştırır. Çiçekli bir bitkinin gelişim aşamalarını yakın çekim fotoğraflar, poster haline getirir. Üç boyutlu bir bitki maketi üstünde bitkisel dokuları gösterir. En az 4 nesillik bir aile soyağacı oluşturarak aktarılan kalıtsal özellikleri gösterir. Biyoloji ile ilgili bir web sitesi tasarımı yapar. Biyoloji ile ilgili animasyon yapar. Biyoloji ile ilgili bir oyun hazırlar. 8 Eylül 3 Ekim 2014 Bitki Biyolojisi, Bitkilerin Yapısı Ekim 2014 Bitkilerde Taşıma, Bitkilerde Beslenme DENEME-1: 17 Ekim Kasım 2014 Bitkilerde Üreme DENEME-2: 14 Kasım 2014 KDS-1: 20 Kasım Kasım Ocak 2015 Kalıtım, Gen Mühen Disliği Ve Biyoteknoloji - Mendel Genetiği KTT-1: 10 Aralık 2014, DENEME-3: 26 Aralık 2014 KTT-1: 29 Aralık Ocak 2015 DNA nın Yapısı ve Replikasyon, KDS-2: 7 Ocak 2014 Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır.

8 11 B-C Sınıfları Coğrafya Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Sedef TURAN Melda HATUNOĞLU İletişim Bilgileri: / 1215 sedefturan@anabilim.k12.tr meldahatunoglu@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: 11. sınıfı coğrafya dersinde, öğrencilerimizin konuları ezberlemeden, görerek çizerek, düşünerek öğrenmeleri, tabiat olaylarının oluşum nedenlerini iyi kavrayarak neden-sonuç ilişkisi kurabilmeleri ve yorum yapabilme güçlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Dersin Değerlendirilmesi: Bir dönemde 3 kazanım değerlendirme sınavı, her ünite sonunda konu tarama testi uygulanacaktır. Sözlü sınav notu ders içi performansına, açık uçlu sorulardaki cevaplarına, hafta sonu ödevlerindeki başarısına göre verilir. Konu tarama testi sonucunda %70 başarının altında kalanlar hafta içi cuma günleri coğrafya derslerinin tekrarına katılacaklardır. Ayrıca her iki dönemde 3 defa deneme sınavı yapılacaktır. Proje Ödevi: Dönem ödevi kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. Yaşadığınız yerin(istanbul) geçmişteki fotoğrafları ve günümüzdeki fotoğraflarını karşılaştırarak yaşanan fiziki ve beşeri özelikleri açısından karşılaştırınız. İnsanların doğaya zarar vermeden doğal kaynaklardan yararlanma yollarını araştırınız ve fotoğraflarla destekleyiniz. Doğal çevrenin insanlar tarafından yanlış kullanımı sonucunda Dünya da yaşanan sorunlara ait örnekleri inceleyerek projelendiriniz. Marmara bölgesinde yer alan milli parkların özelliklerini araştırarak projelendiriniz. Türkiye de son yüzyılda yaşanmış en büyük depremlerden dört tanesini araştırarak, fotoğraflarla projelendiriniz. Sürdürülebilir bir dünya için madenlerin doğru tüketilerek kullanımı ve korunmasına ilişkin proje hazırlayınız Eylül 2014 Biyoçeşitlilik Ekim 2014 Ekosistemlerin işleyişi, Ekosistemi Oluşturan Unsurlar Ekim 2014 Doğadaki Döngüler Ekim 2014 Hidroelektrik potansiyel KDS-1: 16 Ekim 2014 Deneme-1: 17 Ekim Ekim 2014 Hidroelektik santral kurulumu 27 Ekim - 07 Kasım 2014 Nüfus Politikaları Kasım 2014 Şehirlerin Tarihsel Gelişimi, Deneme-2: 14 Kasım Kasım 2014 Şehirlerin Fonksiyonları,KTT-1: 17 Kasım Kasım 2014 Üretim, Dağıtım, Tüketim, KDS-2:27 Kasım Aralık 2014 Medeniyetlerin merkezi Türkiye Aralık 2014 Türkiye de Arazi Kullanımı Aralık 2014 Türkiye de ekonomi politikaları Aralık 2014 Türkiye de Tarım Hayvancılık, KTT-2:25 Aralık 2014 Deneme- 3:26 Aralık Aralık Ocak 2015 Madenler Ocak 2015 Enerji Kaynakları, KDS-3:07 Ocak Ocak 2015 Türkiye de Sanayi Ocak 2015 Türkiye de Doğal Afetler Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

9 Dersin Öğretmeni: Funda TOKEL İletişim Bilgileri: / 1215 fundatokel@anabilim.k12.tr ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 11. Sınıf Seçmeli Tarih Dersi Değerlendirme Formu Dersin Amacı: Tarih dersinde, öğrencilerimizin konuları ezberlemeden, yaşayarak, araştırma yaparak öğrenmeleri ve tarih dersini bir bütün olarak algılamaları sağlanmaktadır. Her ünitenin içeriğine uygun teknikler uygulanmakta, öğrencilerin bire bir derse katılmaları gerçekleşmektedir. Hedefimiz, araştıran bilgi üreten ve kullanma gücünü geliştirebilen bireyler yetiştirmektir. Dersin Değerlendirilmesi: Bir dönemde 3 kazanım değerlendirme sınavı, her ünite sonunda konu tarama testi uygulanacaktır. Sözlü sınav notu ders içi performansına, açık uçlu sorulardaki cevaplarına, hafta sonu ödevlerindeki başarısına göre verilir. Konu tarama testi sonucunda %70 başarının altında kalanlar hafta içi Cuma günleri Tarih derslerinin tekrarına katılacaklardır. Ayrıca her iki dönemde toplam 6 defa deneme sınavı yapılacaktır. Proje Ödevi: Dönem ödevi kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. İlk Türklerde ORDU teşkilatını anlatan bir afiş hazırlayınız. İlk Türk İslam Bilim adamlarından birini seçerek hayatını ve araştırmalarını konu alan bir afiş hazırlayınız. Divan ın kuruluşundan yıkılışına kadar geçen aşamalarını kronolojik bir akış (zaman çizelgesi) oluşturarak görsellerle destekleyiniz Eylül 2014 İlk Türk Devletlerinde Devlet Anlayışı Eylül 2014 Türklerde Ordu 29 Eylül- 10 Ekim 2014 Devlet Yönetimi 13-17Ekim 2014 Türk İslam Devletlerinde Devlet Anlayışı, DENEME-1: 16 Ekim Ekim 2014 Türk İslam Devletlerinde Devlet Anlayışı, KDS-1: 23 Ekim Kasım 2014 Osmanlı Devlet Teşkilatı Kasım 2014 XVII. Ve XVIII. Yüzyıllarda Osmanlı Devleti nde Meydana Gelen Değişmeler DENEME-2: 14 Kasım Kasım 2014 Meşrutiyet Döneminde Osmanlı Devlet Teşkilatı KTT-1:17 Kasım2014, KTT-2: 25 Aralık Aralık 2014 Cumhuriyet Dönemi Devlet Teşkilatında Gelişmeler KDS-2: 26 Kasım Aralık 2014 İlk Türk Devletlerinde Toplum Yapısı Aralık 2014 Türk İslam Devletlerinde Toplum Yapısı Aralık 2014 Klasik Dönem Osmanlı Toplum Yapısı DENEME-3.26 Aralık Aralık 2 Ocak 2015 Klasik Dönem Osmanlı Toplum Yapısı Ocak 2015 Tanzimat tan Sonra Osmanlı Toplum Yapısındaki Değişim KDS-3: 08 Ocak Ocak Tanzimat tan Sonra Osmanlı Toplum Yapısındaki Değişim Ocak İlk Türk Devletlerinde Hukuk Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

10 11. Sınıf İnkılâp Tarihi Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: A. Kahar ALKAN-Funda TOKEL İletişim Bilgileri: / 1215 abdulkaharalkan@anabilim.k12.tr fundatokel@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: TC. İnkılâp Tarihi dersinde, öğrencilerimizin konuları ezberlemeden, yaşayarak, araştırma yaparak öğrenmeleri ve tarih dersini bir bütün olarak algılamaları sağlanmaktadır. Her ünitenin içeriğine uygun teknikler uygulanmakta, öğrencilerin bire bir derse katılmaları gerçekleşmektedir. Dersin Değerlendirilmesi: Bir dönemde 2 kazanım değerlendirme sınavı, her ünite sonunda konu tarama testi uygulanacaktır. Sözlü sınav notu ders içi performansına, açık uçlu sorulardaki cevaplarına, hafta sonu ödevlerindeki başarısına göre verilir. Konu tarama testi sonucunda %70 başarının altında kalanlar hafta içi Salı günleri tarih derslerinin tekrarına katılacaklardır. Ayrıca her iki dönemde toplam 6 defa deneme sınavı yapılacaktır. Proje Ödevi: Dönem ödevi kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. Atatürk Albümü hazırlayınız. Kurtuluş Savaşı Kronolojisi hazırlayınız. Fotoğraflarla Devrimleri anlatan bir görsel hazırlayınız. Cephelerde Mustafa Kemal i anlatan bir afiş hazırlayınız. (Resim Bilgi) Misak-ı Milli yi kapsayan bir harita çizerek yine çizdiğiniz bugünkü Türkiye haritası ile kıyaslayınız farkları belirtiniz. Ders Programı 15 Eylül- 19 Eylül TC.İnkılap Tarihi Dersinin Okunma Amacı 22 Eylül- 26 Eylül Osmanlı Demokrasi hareketleri 29 Eylül- 10 Ekim Trablusgarp Savaşı 13 Ekim- 17Ekim I.II.Balkan Savaşı DENEME-1:16 Ekim Ekim -24 Ekim I.Dünya savaşı 27 Ekim-31 Ekim Cemiyetler Atatürk Haftası 3 Kasım- 7 Kasım Cemiyetler, KDS-1: 03 Kasım Kasım-21 Kasım Mustafa Kemal in hayatı, DENEME-2: 14 Kasım 2014, KTT-1 :17 Kasım Kasım -2 Ocak Kurtuluş Savaşı Hazırlık Dönemi, KTT-2:25 Aralık 2014 DENEME-3:26 Aralık Ocak 09 Ocak İstanbul un İşgali KDS-2:06 Ocak Ocak- 16 Ocak I.TBMM nin açılması 19 Ocak- 23 Ocak Kurtuluş Savaşı ve Cepheler Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

11 11. Sınıf Felsefe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Aslı GÖNÜL HARMAN İletişim Bilgileri: / 1215 asliharman@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Öğrencilerimizin bilgi çağında bilgiyi elde etme yollarını öğrenip yaşamı sorgulamalarını, merak edip araştırmalarını, okuma alışkanlığı kazanmalarını, hızlı düşünen, farklılıkları gören başarılı gençler olmalarını sağlamaktır. Dersin Değerlendirmesi: Bir dönemde 2 kazanım değerlendirme sınavı, her ünite sonunda konu tarama testi uygulanacaktır. Sözlü sınav notu ders içi performansına, açık uçlu sorulardaki cevaplarına, hafta sonu ödevlerindeki başarısına göre verilir. Konu tarama testi sonucunda %70 başarının altında kalanlar hafta içi cuma günleri felsefe derslerinin tekrarına katılacaklardır. Ayrıca her iki dönemde 3 defa deneme sınavı yapılacaktır. Proje: Dönem ödevi kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. Eski Yunan toplumlarındaki siyasal düşünüş hakkında yapacağınız araştırmayı projelendiriniz. Mezopotamya'da Mısır'da Anadolu'da dinsel ve siyasal düşünüşü araştırarak projelendiriniz Eylül 2014 Felsefenin anlamı Eylül 2014 Bilginin tanımı 29 Eylül- 3 Ekim 2014 Bilgi türleri 8 10 Ekim 2014 Formel bilimler Ekim 2014 Felsefenin çeşitli alanlarla ilişkisi DENEME-1:16 Ekim Ekim 2014 Felsefenin gereği Ekim 2014 Bilgi felsefesinin konusu 3-7 Kasım 2014 Bilgi kuramının temel sorular Kasım 2014 Bilgi kuramının temel problemi KDS-1: 13 Kasım 2014, DENEME- 2:14 Kasım Kasım 2014 Doğru bilginin imkanı KTT- 1:17 Kasım Kasım 2014 Analitik felsefe 1-5 Aralık 2014 Varlık felsefesinin konusu 8-12 Aralık 2014 Ontolojik açıdan varlık Aralık 2014 Varlığın ne olduğu problemi Aralık 2014 Varlığı madde olarak kabul edenler KTT-2: 25 Aralık 2014 DENEME- 3: 26 Aralık Aralık Ocak 2015 Varlığı fenomen olarak kabul edenler 05-9 Ocak 2015 Ahlak felsefesinin konusu KDS-2:07 Ocak Ocak 2015 Ahlak felsefesinin temel soruları Ocak 2015 Etiğin problematiği Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

12 11. Sınıfı Sosyoloji Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Aslı GÖNÜL HARMAN İletişim Bilgileri: / 1215 asliharman@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:. Sosyoloji derslerinde toplum nedir, bir arada yaşamak ve toplum oluşturmak neden önemlidir, toplumsallaşmak nedir? Toplumsal olaylara nasıl katılıyoruz ve etkileyip etkileniyoruz? Kültür, millet, hak, hukuk, norm, demokrasi nedir? Sorularının cevabını kavratıp çevresinde olan bitene bakmakla kalmayıp aynı zamanda gören, gördüğünü değiştirecek gücü kendinde bulan gençler yetiştirmektir. Dersin Değerlendirmesi: Bir dönemde 2 kazanım değerlendirme sınavı, her ünite sonunda konu tarama testi uygulanacaktır. Sözlü sınav notu ders içi performansına, açık uçlu sorulardaki cevaplarına, hafta sonu ödevlerindeki başarısına göre verilir. Konu tarama testi sonucunda %70 başarının altında kalanlar hafta içi cuma günleri felsefe derslerinin tekrarına katılacaklardır. Ayrıca her iki dönemde 3 defa deneme sınavı yapılacaktır. Proje Ödevi: Proje kapsamında aşağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. Anket tekniğinin seçilecek bir grup üzerinde uygulanması, sonuçlarının grafiklerle değerlendirilmesi. Kent devletlerinin kuruluşu ve toplumsal yaşama etkisinin projelendirilmesi. Ders Programı Eylül 2014 Sosyolojinin Konusu, Özellikleri Toplumun Tanımı Eylül 2014 Toplumu oluşturan ögeler 29 Eylül- 3 Ekim 2014 Felsefe ve Sosyoloji 8 10 Ekim 2014 Türk Sosyologları Ekim 2014 Sosyolojide Yöntem ve Araştırma Teknikleri DENEME- 1: 16 Ekim Ekim 2014 Birey ve Toplum Ekim 2014 Toplumsal Düzen, Değerler ve Normlar 3-7 Kasım 2014 Toplumsal Kontrol KDS- 1: 04 Kasım Kasım 2014 Toplumsal Yapı DENEME- 2: 14 Kasım Kasım 2014 Toplumsal Yapıyı Analiz Ediyoruz KTT-1: 17 Kasım Kasım 2014 Tabakalaşma Dizgeleri 1-5 Aralık 2014 Toplumsal Değişme ve Gelişme 8-19 Aralık 2014 Toplumsal Değişmeyi Etkileyen Faktörler 22 Aralık- 2 Ocak Modernleşme KTT-2: 25 Aralık 2014, DENEME- 3:26 Aralık Ocak-23 Ocak Küreselleşme ve Toplumlar KDS- 2: 05 Ocak 2015 Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıştır. Değişiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

13

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Elif AĞARLI, Sema SIR, Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0216 415 00 00/408 elifagarli@anabilim.k12.tr, semasir@anabilim.k12.tr, aylindalay@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nedret OBA- Elif AĞARLI İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 nedretoba@anabilim.k12.tr, elifagarli@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Aylin YILMAZ, Murat ARSLAN İletişim Bilgileri: 0216 415 00 00/ 1213 aylindalay@anabilim.k12.tr, muratarslan@anabilim.k12.tr 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Amacı:

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nedret OBA- Elif AĞARLI İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 408 nedretoba@anabilim.k12.tr, elifagarli@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 aylindalay@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Türkçeyi doğru ve etkili kullanan,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nedret OBA- Elif AĞARLI İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 nedretoba@anabilim.k12.tr, elifagarli@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 aylindalay@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Türkçeyi doğru ve etkili kullanan,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Göksev ERKUTAY, Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 gokseverkutay@anabilim.k12.tr, aylindalay@anabilim.k12.tr Dersin

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Değerlendirme Formu 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Murat ARSLAN, Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 muratarslan@anabilim.k12.tr, aylinyılmaz@anabilim.k12.tr Dersin

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM 11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM Metinlerin Sınıflandırılması - I Metinlerin Sınıflandırılması - II Metinlerin Sınıflandırılması (Etkinlik) Öğretici Metinler-1 (Mektup) Öğretici

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Murat ARSLAN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 muratarslan@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Türkçeyi

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Nedret OBA- Elif AĞARLI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 408 nedretoba@anabilim.k12.tr, elifagarli@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:

Detaylı

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI Sözcükte anlam 7 Cümlede anlam 6 Sözcük türleri 2 Ses bilgisi 2 Sözcükte yapı 1 Anlatım bozukluğu 3 Cümlenin ögeleri 2 TÜRKÇE Yazı türleri 2 Cümle vurgusu 1 Fiiller 1 Yazım kuralları 2 Paragraf 6 Şiir

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Sema SIR, Göksev ERKUTAY, Aylin DALAY İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 408 semasir@anabilim.k12.tr, gokseverkutay@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Göksev ERKUTAY, Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 gokseverkutay@anabilim.k12.tr, aylindalay@anabilim.k12.tr Dersin

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Sema SIR, Göksev ERKUTAY, Aylin DALAY İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 408 semasir@anabilim.k12.tr, gokseverkutay@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Göksev ERKUTAY, Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 gokseverkutay@anabilim.k12.tr, aylindalay@anabilim.k12.tr Dersin

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Burcu ARICAN TUFAN İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 burcuarican@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Türkçeyi doğru ve etkili kullanan,

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TASAVUF METİNLERİ İLH 319 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dramaturji Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Selda AKTAŞ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Selda AKTAŞ, Ayben TATLICI, Tuğçe ÇİMEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 1213 seldaaktas@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr, tugcecimen@anabilim.k12.tr

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl SBÖ101 Sosyal Bilgilerin Temelleri SBÖ102 Genel Fiziki

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Selda Aktaş, Ayben Tatlıcı, Göksev Erkutay İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 1213 seldaaktas@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Elif AĞARLI, Sema SIR, Aylin YILMAZ 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0216 415 00 00/408 elifagarli@anabilim.k12.tr semasir@anabilim.k12.tr aylindalay@anabilim.k12.tr

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Özel Öğretim Yöntemleri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca

Detaylı

11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM

11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 01 Metinlerin Sınıflandırılması 6 2 1 1 02 Anlatım Türleri 6 1 03 Öğretici Metinler (Mektup) 3 1 1 04 Öğretici Metinler (Günlük) 2 1 1 05 Ses

Detaylı

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Politikaları ve Planlaması HAS 502 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön

Detaylı

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları Sağlık Kurumları (HAS 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Kurumları HAS 501 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ PERFORMANS ÇALIŞMASI VE PROJE İLE İLGİLİ MADDELER Tanımlar MADDE 4- () Bu Yönetmelikte geçen; ö) Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 08 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Seçmeli Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

11. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM*

11. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM* DİL VE ANLATIM* 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici Metinler

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Nilgün DURMAZ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, nilgundurmaz@anabilim.k12.tr

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz

Detaylı

KE DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI

KE DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI Ürün Detaylar 0-0 KE00-.DS. SINIF 97 Ürün Detaylar 0-0 //. S n f Program - Dil Ve Anlat m // 0 0 0 0 0 0 KE00-.DS. SINIF D L VE ANLATIM (bkz.syf.) DİL ve ANLATIM 0 0 0 0 0 0 0 7 8 9 0 Anlam Bilgisi Metinlerin

Detaylı

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI 11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 40 Dil ve Anlatım 40 MF Dil ve Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri 2.test Sosyal Bilimler 40 Tarih 18 Cografya

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Gülşah YILMAZ, Tuğçe ÇİMEN, Nergiz İLİMEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 gulsahyilmaz@anabilim.k12.tr, tugcecimen@anabilim.k12.tr,nergizilimen@anabilim.k.12.tr

Detaylı

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM * Metinlerin Sınıflandırılması Anlatım Türleri Mektup Anı (Hatıra) Biyografi (Hayat Hikayesi) Otobiyografi Gezi Yazısı Ses Bilgisi Zarf (Belirteç) Anlatım Bozuklukları

Detaylı

MART UKS MATEMATİK KONULARI

MART UKS MATEMATİK KONULARI 2017-18 MART UKS MATEMATİK KONULARI 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF (MF-TM) 11. Sınıf (TS-ML) Mantık Kümeler Sıralama Kümeler Kümeler Kartezyen Çarpım Seçme Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Binom

Detaylı

Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı)

Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı) Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı) 1. Matematiksel Modelleme ve Problem Çözme Matematiksel modelleme, hayatın her alanındaki problemlerin doğasındaki ilişkileri çok daha

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİNLER TARİHİ II ILA316 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 99 // 11. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) DİL ve ANLATIM DİL ve ANLATIM 05 Ses Bilgisi

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 010-011 11. SINIF Yayın Planı 010-011 İÇİNDEKİLER 11. SINIF 1- Yaprak ler - Kitaplar Ödev Kitapları Soru Bankaları Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Turizm Coğrafyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

%50 2) Sayısal Bölüm

%50 2) Sayısal Bölüm TABLO-1 KPSS DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI Genel Yetenek 1) Sözel Bölüm 0 2) Sayısal Bölüm 0 Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Ayben TATLICI, Mine YÜKSEL ÖTEGEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 aybentatlici@anabilim.k12.tr, mineyuksel@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Selda AKTAŞ, Ayben TATLICI, Tuğçe ÇİMEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 1213 seldaaktas@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çeviri II ELIT 206 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Çeviri I Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir 1.... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. KISA DÖNEMLİ

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Ayben TATLICI, Mine YÜKSEL ÖTEGEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 aybentatlici@anabilim.k12.tr, mineyuksel@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Belgesel Sinema Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Üretimi MFGE 426 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI MATEMATİK Matematik dersi okulumuzda haftada beş ders saati olarak ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir. Matematik dersleri, her konu ile ilgili

Detaylı

2014 / 2015 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI. 80 Matematik Testi 50 MF - TM Geometri Testi 30. 90 Fizik Testi 30 MF Kimya Testi 30 Biyoloji Testi 30

2014 / 2015 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI. 80 Matematik Testi 50 MF - TM Geometri Testi 30. 90 Fizik Testi 30 MF Kimya Testi 30 Biyoloji Testi 30 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI 11. SINIF LYS DENEME FORMATI MATEMATİK SINAVI (LYS-1) 80 Matematik Testi 50 MF - TM Geometri Testi 30 FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2) 90 Fizik Testi 30 MF Kimya Testi 30 Biyoloji

Detaylı

Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi

Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Benim için İnsan Hakları Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi ~ Z o r l u k l a r / G e r e k s i n i m l e r ~ Hasan Ferhat GÜNGÖR 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Madde

Detaylı

KE YT 11. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI L STELER

KE YT 11. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI L STELER Ürün Detaylar 0 - KE00-.YT. SINIF YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI Bu müfredatlar Yaprak Test ve lerin yan s ra anlat m kitaplar n ve soru kitaplar n da kapsar. 77 Ürün Detaylar 0 - //. S n

Detaylı

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI 2005 ANKARA FOTOĞRAFÇILIK ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Fotoğrafçılık sektörü,

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Gülşah YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 1213 nergizilimen@anabilim.k12.tr,

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 10. 11. DİL VE ANLATIM 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 TARİH 2 - - 12. T.C. İNKILAP TARİHİ VE - 2 - ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA 2 - - MATEMATİK - - - GEOMETRİ - - -

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Yabancı Dil -1 Ders No : 0010020008 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KİTAPLARI ÜCRETLİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KİTAPLARI ÜCRETLİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KİTAPLARI ÜCRETLİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ SIRA NO : KİTABIN ADI KDV'DAHİL SATIŞ FİYATI İLKÖĞRETİM 1 ALMANCA 4-DERS KİTABI 2,75 TL 2 ALMANCA 4- ÖĞRENCİ ÇALIŞMA KİTABI 3,00

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ. FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ. FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI E K İ M E Y L Ü L 05 06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI SÜRE AMAÇ YAPILACAK ETKİNLİKLER Ay Hafta Saat BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR *Eğitici Kulüpler hakkında

Detaylı

Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları

Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

Detaylı

9. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 İletişim 02 İnsan, İletişim ve Dil - Dilin İşlevleri 03 Dil-Kültür İlişkisi 04 Dillerin Sınıflandırılması 05 Türk Dilinin Tarihî Gelişimi ve Türkiye Türkçesi 06 Türkçenin Ses Özellikleri

Detaylı

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme SEÇ352 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul

Detaylı

Ders Anlatım Föyü Nedir?

Ders Anlatım Föyü Nedir? www.bilgiyoluyayincilik.com www.dersanlatimfoyleri.com Ders Anlatım Föyü Nedir? Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Her föy bir

Detaylı

Drama ve Performans (ELIT 336) Ders Detayları

Drama ve Performans (ELIT 336) Ders Detayları Drama ve Performans (ELIT 336) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Drama ve Performans ELIT 336 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin

Detaylı

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği.

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği. COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI 1. KURUM ADI : Yedi Sistem Özel Öğretim Kursu 2. KURUMUNADRESİ :Atatürk Bulvarı No: 90/32 Kat:1-2-3-4-5-6-7-8-9 Kızılay Çankaya / ANKARA 3. KURUCUNUN ADI

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi

Detaylı

YEREL SİYASET VE DEMOKRASİ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 14 Planı)

YEREL SİYASET VE DEMOKRASİ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 14 Planı) YEREL SİYASET VE DEMOKRASİ DERSİ Yerel Yönetimler Programı (2013 14 Planı) Dersin Amacı Dersin amacı demokrasi, yerel siyaset, seçim sistemi, yerel yönetim organlarının göreve gelişi ve organlar arası

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe/ İngilizce Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Disiplinlerarası Medya Uygulamaları SGT 428 Güz 1 2 0 2 5 Ön

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101T Güz 3 0 0 3 9 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri ETI412 Bahar 2 2 0 3 5

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları

Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II ETI372 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Nilgün DURMAZ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, nilgundurmaz@anabilim.k12.tr

Detaylı

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Muhasebe İlkeleri I MGMT 203 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF TÜRKÇE 6. SINIF 1 Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2 Metindeki anahtar kelimeleri belirler. 3 Metnin konusunu belirler. 4 Metnin ana fikrini/ana duygusunu

Detaylı

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I STAT 201 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X ) Uzaktan

Detaylı

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Çağdaş İşletmecilik MGMT 501 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2005 GENEL AÇIKLAMALAR Çerçeve program; özel kurs açmak isteyen kişi/kuruluşların uygulamak istedikleri

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Selda AKTAŞ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları

Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım II EÜT 102 Bahar 4 6 0 7 9 Ön Koşul Ders(ler)i EÜT 101 Temel Tasarım

Detaylı

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Aydınlatma Teknikleri MİM 652 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

Kategori: EDEBİYAT Öngörülen ders saati: 60 Alt Kategori Program İçeriği Özel Hedefler Kazanımlar. Edebiyatına

Kategori: EDEBİYAT Öngörülen ders saati: 60 Alt Kategori Program İçeriği Özel Hedefler Kazanımlar. Edebiyatına 23 Kategori: EDEBİYAT Öngörülen ders saati: 60 Alt Kategori Program İçeriği Özel Hedefler Kazanımlar 1. Edebi Türler Batı Etkisinde Gelişen Türk - Batı nın Türk Öğrenci: na - Türkçe yayınlanan ilk 2. Edebi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Sayı 43 Tarih 30.05.2014 Kurulda Gör. Tarihi 28/05/2014 Önceki Kararın Tarih ve Sayısı 06/05/2011-45 Konu: Uluslararası Bakalorya Programı-I

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Nilgün Durmaz, Selda Aktaş ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 nilgundurmaz@anabilim.k12.tr, seldaaktas@anabilim.k12.tr

Detaylı

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, fen bilgisi konularıyla (fizik, kimya, biyoloji) ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

Sağlık Psikolojisi (PSY 419) Ders Detayları

Sağlık Psikolojisi (PSY 419) Ders Detayları Sağlık Psikolojisi (PSY 419) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Psikolojisi PSY 419 Bahar 3 2 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MME 1001

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MME 1001 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: MALZEME MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Dersin Orjinal Adı: INTRODUCTION TO MATERIALS ENGINEERING Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans,

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl MÖP101 Genel Matematik 4 2 5 12 MÖP102 Soyut Matematik

Detaylı