Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3369 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu le sze verlen soru ktapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ednz. İMZA:. Sınavla lgl tüm kuralları okudum, anladım, kabul edyorum. SINAV İÇERİĞİ GÜZ ARA - 3. OTURUM - Cumartes 14:00 Testn Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 3. YARIYIL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÜCRET VE ÖDÜL YÖNETİMİ İŞLETMELERDE EĞİTİM VE GELİŞTİRME TÜRK DİLİ-I Sınavın lk 30 dakkası ve son 5 dakkası çersnde, sınavınızı tamamlasanız ble salondan çıkamazsınız. Herhang br nedenle salondan çıktığınız takdrde, tekrar sınava devam etmenze zn verlmeyecektr. 2. Soru ktapçığındak her br test cevaplamanız çn verlen süre 30 dakkadır. 3. Yanlış cevaplarınız dkkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap maknes kullanablrsnz. Ancak, kullanacağınız maknede alfabetk tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına mkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların at olduğu derslern çerklernde, basımdan sonra değşklk yapılmış olablr. Br sorunun cevabı sonrak düzenlemelerle değşmş olsa ble, o soruyu ders ktabınızda verlen blgler dkkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru ktapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dkkatlce okuyunuz. Anadolu Ünverstes tarafından hazırlanmış olan bu testlern her hakkı saklıdır. Hang amaçla olursa olsun, testlern tamamının veya br kısmının Anadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

2 2015 GÜZ ARA 3369-A 1. İş sağlığı ve güvenlğ le lgl Mecelle de yer alan düzenleme aşağıdaklerden hangsdr? Madenlerde doktor ve eczacı bulundurulması Günlük çalışma süresnn 10 saat olarak belrlenmes İşç ücretlernn öncelkl olarak ödenmes İşçlere çalışma süresnn dışında dnlenme süres verlmes İşç ücretlernn ayn olarak ödenmesnn yasaklanması 2. Osmanlı İmparatorluğu dönemnde, ş kazasına uğrayan şçlere ve alelerne şveren tarafından tazmnat ödenmesne lşkn düzenleme aşağıdaklerden hangsnde yer almıştır? Dlaver Paşa Nzamnames 151 Sayılı Ereğl Havzasına Yönelk Kanun 818 sayılı Borçlar Kanunu 3008 sayılı İş Kanunu Maadn Nzamnames 3. Aşağıdaklerden hangs 5510 sayılı Sosyal Sgortalar ve Genel Sağlık Sgortası Kanunu na göre, meslek hastalığının unsurlarından br değldr? İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Hastalığa yakalananın 5510 sayılı Sosyal Sgortalar ve Genel Sağlık Sgortası Kanunu anlamında sgortalı sayılması Sgortalının bedensel br zarara uğraması Sgortalının ruhsal br zarara uğraması Hastalık veya sakatlığın yürütülen şn sonucu olması Hastalığın anden ve dıştan gelen br etkenle olması 4. Daha çok çalışma ortamında bulunan ve şçnn sağlığını etkleyeblecek rsk faktörler karşısında şçnn sağlığının korunmasına ne ad verlr? İş güvenlğ İş sağlığı İşyer güvenlğ Meslek hastalığı Üretm güvenlğ 5. Aşağıdaklerden hangs 5510 sayılı Sosyal Sgortalar ve Genel Sağlık Sgortası Kanunu anlamında ş kazası sayılan br durumdur? İşe bskletle gelen şçnn trafk kazası geçrerek yaralanması Öğle tatlnde markete gden şçnn düşüp kolunu kırması Yıllık znn kullanmakta olan şçnn evn badana yaparken merdvenden düşüp kafasını çarpması Tamrhanede çalışan şçnn resm tatl gününde sokakta kend arabasını tamr ederken eln kesmes Tekstl fabrkasında çalışan şçye şyerndek ampulü değştrrken elektrk çarpması 6. İşyernde var olan ya da dışarıdan geleblecek tehlkelern çalışanlara, şyer ve çevresne verebleceğ zararların ve bunlara karşı alınacak önlemlern belrlenmes amacıyla yapılması gereken çalışmalara ne ad verlr? İnandırma ve özendrme Rsk değerlendrme İşe uygun şç seçme İş dspln Analz çalışması A 2 İzleyen sayfaya geçnz.

3 2015 GÜZ ARA 3369-A A 7. Aşağıdaklerden hangs tehlkel davranışlara yol açan fzyolojk faktörlerden brdr? Yaş Cnsyet Meden durum Yorgunluk Eğtm sevyes 8. Aşağıdaklerden hangs ş kazaları ve meslek hastalıklarının şçler açısından doğurduğu malyetler kapsamında yer almaz? Çalışma gücünde kayıplar Pskolojk sorunların ortaya çıkması İşçye, alesne ve yakınlarına ödenen tazmnatlar Gelr kaybı Meslekte kazanma gücünde kayıplar 9. Koruyucu ve tedav edc hzmetlere rağmen bedenen veya ruhen sakat kalmış, çalışma gücünü kaybetmş kşlern, başkalarına bağımlı olmadan hayatlarını sürdüreblmelern sağlamak amacıyla yapılan tıbb ve sosyal yardım çalışmalarına ne ad verlr? Koruyucu sağlık hzmet Rehabltasyon Tedav edc sağlık hzmet Sağlık eğtm Erken tanı 10. Aşağıdaklerden hangs ş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesnde şverenlern alacağı önlemlerden br değldr? İş sağlığı ve güvenlğn devlet poltkası halne getrmek İş sağlığı ve güvenlğ mevzuatını ttzlkle uygulamak İş kazalarına lşkn kayıtları tutmak İş sağlığı ve güvenlğ eğtmler vermek İş sağlığı ve güvenlğne yönelk araçgereçler noksansız bulundurmak 11. İş sağlığı ve güvenlğ le lgl çalışmalara katılma, zleme, tedbr alınmasını steme, teklflerde bulunma gb konularda çalışanları temsle yetkl olan şyer çalışanı Destek elemanı İşyer hekm İş güvenlğ uzmanı Çalışan temslcs Sağlık personel 12. Aşağıdaklerden hangs 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenlğ Kanunu nda öngörülen ve ülke genelnde ş sağlığı ve güvenlğ le lgl poltka ve stratejler belrlemekle görevldr? İşyer sağlık ve güvenlk brm İş sağlığı güvenlğ kurulu Ulusal ş sağlığı ve güvenlğ konsey Çalışan temslclğ İşverenler konsey 13. Aşağıdaklerden hangs ş sağlığı ve güvenlğ konusunda çalışanların yükümlülüklernden br değldr? İş kazaları ve meslek hastalıklarının kayıtlarını tutmak İşle lgl makne ve teçhzatı kurallara uygun şeklde kullanmak Cdd ve yakın tehlke durumlardan şveren haberdar etmek Kşsel koruyucu malzemeler doğru kullanmak Dğer çalışanların sağlık ve güvenlğn tehlkeye düşürmemek 3 İzleyen sayfaya geçnz.

4 2015 GÜZ ARA 3369-A A 14. Ülkemzde ş sağlığı ve güvenlğ le lgl kurum ve kuruluşların çok sayıda ve dağınık olmasının şaret ettğ sorun Kanun düzenlemelerden kaynaklanan sorunlar İşyerlernn yapısından kaynaklanan sorunlar İstatstksel verlerden kaynaklı sorunlar Örgütlenme ve koordnasyon yeterszlklernden kaynaklanan sorunlar Eğtmle lgl sorunlar 15. Belrlenen çalışma süres nedenyle şyer hekm ve ş güvenlğ uzmanının tam sürel olarak görevlendrlmes gereken durumlarda şverenlern kurmakla yükümlü oldukları brm İşyer sağlık ve güvenlk brm İş sağlığı güvenlğ kurulu Çalışan temslclğ Destek brm Teknk brm 16. Sorumluluğun, ağır tehlke taşıyan şletme veya faalyetn yürütülmes esasına dayandırıldığı kusursuz sorumluluk hal Olağan sebep sorumluluğu Akd sorumluluk Özel sorumluluk Tehlke sorumluluğu Haksız fl sorumluluğu 17. Aşağıdaklerden hangs Türk Borçlar Kanunu na göre, şverenn hukuk sorumluluğunda llyet bağını ortadan kaldıran sebeplerden brdr? Zarar verenn kusuru Üçüncü kşnn haff kusuru Zarar görenn kusuru İşverenn ödeme güçlüğü çnde bulunması Üçüncü kşnn ödeme güçlüğü çnde bulunması 18. Blnen mevcut olaylara dayanarak blnmeyen br olayın varlığının kanun tarafından farz edlmesne ne ad verlr? Karne Mücbr sebep İllyet bağı Zamanaşımı Kusur sorumluluğu 19. Kusurlarının haff veya ağır olması hesaba katılmadan sorumlulardan her brnn zararın tamamından mesul tutulması halne ne ad verlr? Kasd sorumluluk Müteselslen sorumluluk Adam çalıştıranın sorumluluğu Kısm sorumluluk Akd sorumluluk 20. Br şverenden, şyernde yürüttüğü mal veya hzmet üretmne lşkn yardımcı şlerde veya asıl şn br bölümünde şletmenn ve şn gereğ le teknolojk nedenlerle uzmanlık gerektren şlerde ş alan ve bu ş çn görevlendrdğ şçlern sadece bu şyernde aldığı şte çalıştıran kş İşveren vekl Ustabaşı Alt şveren Geçc şveren Genel müdür 4 İzleyen sayfaya geçnz.

5 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. ÜCRET VE ÖDÜL YÖNETİMİ A 2015 GÜZ ARA 3369-A Ücret, ktsad açıdan hangsyle fade edlr? Emeğn fyatı İşverenn gder Öneml br malyet kalem Personeln kazancı Personeln satın alma gücü Devletn ücretlerle yakından lglenmesnn en öneml neden aşağıdaklerden hangsdr? Ücretlern şç-şveren arasındak en büyük uyuşmazlık konusu olması İşverenlern ücret öneml br malyet kalem olarak algılaması Nüfusun büyük br bölümünün ücretllerden oluşması Toplam üretm malyetler çnde ücretlern payının büyük olması Çalışanlar açısından ücretn sosyal ve motve edc yönünün bulunması Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t aşağıdaklerden em 1. Aşağıdaklerden hangs ücret yönetmnn temel amaçları arasında yer almaz? Örgütün htyaç duyduğu sayı ve ntelktek nsanları şletmeye çekmek Ntelkl personeln tatmnn ve bağlılığını sağlamak Personel motve ederek, performanslarını korumak ya da artırmak Ücret gderlern ve malyetn kontrol altına almak Ntelkl nsanları bulmak, şe almak ve yerleştrmek hangs akort ücret 5. Aşağıdaklerden sstemnn olası sakıncalarından br değldr? An ad ol u Gözetm ve denetm gderlernn artmasına yol açması aşırı yorulmasına ve Çalışanların yıpranmasına yol açması Çalışanların dkkatlernn dağılmasına ve ş kazalarının artmasına neden olması Hammadde ve malzeme srafına neden olması Araç-gereç arızalarının artmasına ve bakım masraflarının yükselmesne neden olması 3. Aşağıdaklerden hangs geleneksel zamana dayalı ücret sstemnn performansı dkkate almaması nedenyle ortaya çıkablecek sakıncaları gdermek çn gelştrlen sstemlerden brdr? 6. İş değerlemes aşağıdaklerden hangs esas alınarak yapılır? İşler yapan personeln yeterllğ İşler çn başka şletmelern ödedğ ücret Parça başı ücret Ölçülen günlük ücret Kafeterya tp ücret Kazanç paylaşımı Esnek yan haklar Örgütün stratejler ve poltkaları İş tanımları ve ş gerekler İşler yapan personeln performansı 5 İzleyen sayfaya geçnz.

6 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. A 2015 GÜZ ARA 3369-A 7. Aşağıdaklerden hangs ş değerlemesnde kullanılan sıralama yöntemnn özellklernden brdr? Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t 12. İşletmelern kapsamlı ve blmsel br pyasa ücret araştırması yapmaktan kaçınmalarının en öneml neden aşağıdaklerden hangsdr? 8. Aşağıdaklerden hangs ş değerlemesnn özellklernden brdr? Zor ve yüksek malyetl olması Geçerllk ve güvenlrlk oranının düşük olması Sadece dışarıdan uzmanlar tarafından yapılablmes Güncellğn korumanın güç olması Gzllğn sağlanamaması Ssteml ve yapılandırılmış br süreç olması O ş yapan personeln yeterllklern ve performansını da değerlemes Karşılaştırmanın şler arasında değl o ş yapanlar arasında olması Her zaman analtk değl yargısal kararlar verlmes Kesnlkle öznel yargılama yapılmaması Aşağıdaklerden hangs br pyasa ücret araştırması yapılırken ver toplama aşamasında kullanılan kncl kaynaklardan br değldr? Brbryle yakından lgl ve çerk bakımından benzer ş grubuna ne ad verlr? İş lanları Yönetcler arasındak yüz-yüze görüşmeler Kamuoyuna açıklanmış şletme raporları Genel ve meslek yayınlar İnternet kaynakları Meslek Pozsyon İş ales Kadro Karyer An ad ol u Krtk ş Anahtar ş Vasıfsız ş Kalfye ş Süper ş em Önceden belrlenmş sayıda ş dereces ve sınıfı oluşturmayı gerektrmes Sayısal br ş değerleme yöntem olması Anahtar şlern seçlmes ve tanımlanması Faktör ve derecelerne puanlar verlmes İşlern sıralanmasında, bast sıralama ve kl karşılaştırma yöntemlernn kullanılması 11. Pyasada brebr karşılığı bulunmayan, becer ve yetknlkler oldukça genş kapsamlı şlere ne ad verlr? 14. Pyasa ücret araştırmaları, rekabetn yoğun olduğu sektörlerde esas olarak aşağıdaklerden hangsn tahmn etmek amacıyla yapılır? 10. Faktör karşılaştırma yöntemnn, puan yöntemne göre daha esnek ve faktörler arası geçşmlern az olmasını sağlayan temel özellğ İş arayan ntelkl nsanların nasıl cezbedleceğn Rakp şletmelern kalte ve vermllk performansını Rakplern ücret malyetlern Ortaya çıkması muhtemel yen rakplern sayısını İşgücü pyasasının temel özellklern Değerlemenn anahtar şlere göre yapılması Değerlemenn faktör karşılaştırma ölçeğ esas alınarak yapılması İş analznn yapılması ve faktörlern buna göre belrlenmes Alt faktörlere nlmemes Değerlemey, şlern aldığı ücretler esas alarak yapması 6 İzleyen sayfaya geçnz.

7 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. A 2015 GÜZ ARA 3369-A 15. Aşağıdaklerden hangs araştırmasında anahtar toplanan verlerden brdr? pyasa şlere ücret lşkn 18. Ardışık ücret bandları geçmel yapılar bçmnde düzenlendğnde, aşağıdak durumlardan hangs gerçekleşr? Br alt grubun tavan ücret le sonrak grubun taban ücret eşt olur. Üst grubun taban ücret, br alt grubun tavan ücretnden yüksek olur. Br alt grubun tavan ücret, br üst grubun taban ücretnden yüksek olur. İk band aynı düzeyde olur. Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t em Ücret artışlarının neye göre yapıldığı Sendka faalyetler ve toplu sözleşme yapma durumu İşletmenn ortaklık yapısı, ş kolu, büyüklüğü ve ürünler Ücret artışlarının ne zaman ve hang aralıklarla yapıldığı Çalışanlara ödenen en düşük, en yüksek ve ortalama ücret düzeyler Bandlar arasında geçşm meydana gelmez. 19. Kşye dayalı ücretlendrmede, kşlern üstlendkler şlerde sahp oldukları becer ve yetknlkler kullanma zorunluluklarının bulunmaması aşağıdaklerden hangsn gerektrr? 16. Aşağıdaklerden hangs şe dayalı ücret yapılarında şlern ücretlendrlmes sürecn oluşturan temel adımlardan brdr? Kullanılmayan becer ve yetknlkler çn ödeme yapılmamasını Becer ve yetknlkler karşılığı ödenen ücretlerde artış yapılmamasını Breysel ücretlendrme yerne toplu ücretlendrme yapılmasını Sahp olunan becer ve yetknlklern bell aralıklarla tekrar ölçülmesn Personeln daha fazla becer ve yetknlk kazanmasına zn verlmemesn İş analzlernn yapılması İş yapısının ya da ş hyerarşsnn düzenlenmes Pyasa ücret araştırmasının yapılması İş tanımlarının ve ş gereklernn yapılması An ad ol u Performans değerlemesnn yapılması 17. Aşağıdaklerden hangs herhang br ş ya da ş grubu çn en uygun ücret düzeyn gösterr? ücretlendrme yöntemlernn 20. Aşağıdak hangsnde farklı değerdek her br ş çn farklı ücret aralıkları belrlenr? Ücret poltkası Tavan ücret düzey Ücret aralığı Hedef ücret düzey Taban ücret düzey 7 Nokta ücretleme Tekl ş-ücret aralığı Basamak tp ücretleme Band tp ücretleme Genş band sstem İzleyen sayfaya geçnz.

8 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. İŞLETMELERDE EĞİTİM VE GELİŞTİRME A 2015 GÜZ ARA 3369-A hangs eğtm 1. Aşağıdaklerden uzmanlarının eğtm ve gelştrme rolüne lşkn yeterlklerden br değldr? 6. Kalp krz nedenyle br çalışanın ölmes Herkes çn karyer planlarının hazırlanması tankının patlaması nedenyle Yakıt yaralanmaların olması Üst yönetmn değşmes Üretm çn yen br teknolojnn satın alınması Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t em Koçluk yapma Gerbldrm verme İçerğ oluşturma Satın alma Amaç hazırlama 2. Aşağıdaklerden hangs çalışanların eğtm ve nedenlernden br değldr? gereksnmlern saptama 7. Eğtm çalışmalarını olumlu etkleyen uygulama şletmelerde gelştrme Çalışanların şle lgl olumlu tutum gelştrmes değşme uyumunun Çalışanların sağlanması Çalışanların daha yüksek görev ve sorumluluklara hazırlanması ekonomk sorunlarının Çalışanların çözülmes blg ve becerlernn Çalışanların güncellenmes 8. hangs eğtm ve 3. Aşağıdaklerden gelştrmenn örgütsel yararlarından br değldr? Örgütte olumlu öğrenme ortamı yaratılır. 9. Aşağıdaklerden hangs eğtm programının breysel yararlarından brdr? An ad ol u Takım çalışması ve şbrlğ kazandırılır. Çalışanların ş motvasyonu ve örgütsel bağlılığı artar. İşç sağlığı ve ş güvenlğne katkıda bulunulur. Terf alma kolaylaşır. İştek hata oranı düşer, ş profesyonel bçmde yürür. 5. İşbrlğ kültürünün yeterszlğ Aşağıdaklerden hangs şletmelerde eğtm gereksnmlern saptama çalışmaları sırasında yaşamsal olay çözümlemeler yaparken dkkate alınması gereken noktalardan br değldr? Eğtm gereksnmlernn, şgörenlern sahp oldukları becer düzeyler le sahp olmaları gereken becer düzey arasındak lşknn belrlenmes yoluyla saptandığı yaklaşım Demokratk yaklaşım Ntelksel yaklaşım Analtk yaklaşım Betmsel yaklaşım Farklar yaklaşımı 10. Aşağıdaklerden hangs eğtm programlarının gelştrlmes sürecnde oluşturulan program gelştrme grubunda görev alması beklenen kşlerden br değldr? Aşağıdaklerden hangs eğtm gereksnmlern öncelklendrmede kullanılan teknklerden br değldr? Yenlğe açıklık Yenden yapılanma çalışmaları Toplu şten çıkarmalar Bütçe kesntler Geçmşte yaşanan benzer olayları dkkate almamak Yaşamsal olaylarla yakından lglenmek olayların değerlendrldğ Yaşamsal toplantılara katılmak Sektördek yaşamsal olaylar hakkında blg toplamak Olay tutanaklarına ulaşmak Çalışanların moral artar. Çalışanların kendlerne olan güvenler artar. İşgücü devr hızı artar. Örgütte takım ruhu kazandırır. 4. Aşağıdaklerden hangs yaşamsal olay türü gereksnmlere br örnek oluşturur? Sıralı düzenleme Çapraz ateş panel Eşleştrlmş ağırlıklandırma Çoklu oylama Pareto dyagramı 8 Öğretm tasarımcısı Program gelştrme uzmanı Ölçme ve değerlendrme uzmanı Konu alanı uzmanı Müşter temslcs İzleyen sayfaya geçnz.

9 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. A 2015 GÜZ ARA 3369-A 16. Soru-yanıt yöntemnn özü aşağıdaklerden hangsdr? Program çn ayrılacak bütçeye karar verme Hazırlanan eğtm programını kabul etme ya da reddetme Eğtm programını planlama Gerekl durumlarda uzman danışma grubuna rehberlk etme eğtm programının Gelştrlen uygulanmasına karar verme Ü n 20 ve 14 rs Ar -2 te a 0 s Sı 15 A na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t Örnekler değerlendrme Görüşler tartışma hangs eğtmlerde 17. Aşağıdaklerden kullanılan tartışma teknklernden br değldr? 12. Kalabalık gruplarda gerçekleştrlen eğtm çalışmalarında kullanılan en uygun yöntem Katılım sağlama Sokratk sorgulama teknğ Güdüleme em 11. Aşağıdaklerden hangs eğtm programlarının gelştrlmes sürecnde oluşturulan program gelştrme grubunun görev ve sorumluluklarından brdr? Düzanlatım Soru-yanıt Tartışma Gösterm Rol oynama Beyn fırtınası Çapraz ateş panel Açıkoturum Vızıltı kümeler Takım çalışması 18. Aşağıdaklerden hangs eğtm yöntemlern seçerken dkkate alınmaz? 13. Aşağıdaklerden hangs eğtm yöntemlernn sınıflandırılmasındak ölçütlerden br değldr? Yöntemlern geleneksel ya da yen olması Eğtmn breysel ya da grup olarak yapılması Süreçte eğtmclern ya da öğrenclern baskınlık göstermes Eğtmn ş başında ya da ş dışında yapılması Katılımcıların deneyml ya da deneymsz olması Katılımcı grubun büyüklüğü Yönetclern onayı Kazandırılacak yeterlkler Konunun özellğ Teknolojk olanaklar 19. Br eğtm yöntem olarak alıştırmanın temel şlev 14. Br eğtm yöntem olarak proje çalışması aşağıdaklerden hangs çn uygundur? An ad ol u Sınavlara hazırlık Öğrenlenler pekştrme olanağı sağlama Ön değerlendrme Bast ve kolay konuları öğrenme Devnsel yeterlk kazanma Breysel çalışma becerlern gelştrme Kapsamlı uygulamalar gelştrme Stratej kullanımında yetknleşme uygulama Öğrenlenlern doğruluğunu sınama Ezberlemey kolaylaştırma 15. Aşağıdaklerden hangs eğtm yöntemlern seçmede kullanılan ölçütlerden br değldr? ve 20. Aşağıdaklerden hangs gerçek anlamda öğrenc merkezl eğtmlerden br değldr? Katılımcı grubun büyüklüğü Kazandırılacak yeterlkler Eğtmcnn breysel özellkler Süre ve bütçe Fzksel tessler 9 Konuları öğrenclern anlatması Uygulamalı çalışmalar yapılması Etkleşmn canlı tutulması Tam öğrenmenn uygulanması Breysel gerbldrm verlmes İzleyen sayfaya geçnz.

10 2015 GÜZ ARA 3369-A 1. Yapay dl oluşturma gerekçes Konuşulan dle resmî statü kazandırılması Yok olmak üzere olan dllern canlandırılması İletşm engelnn ortadan kaldırılması Konuşur sayısı azalan dllern tespt edlmes Belrl br bölgede konuşulan dllern koruma altına alınması 2. Budzm çn kutsal kabul edlen dl Sanskrt Prakrt Sümerce Baskça Glyak 3. İnsan dllernn hayvan seslernn takld esasına dayandığını ler süren kuram Ünlem Kuramı Etkleşm Kuramı Güneş Kuramı Değşke Kuramı Yansıma Kuramı TÜRK DİLİ-I 4. Br dln veya dl alesnn tarhî gelşm sürecnde kuramsal olarak var olduğu düşünülen en esk şekl aşağıdaklerden hangsdr? Ana dl Ana dl Ulusal dl Yerl dl Resmî dl 5. Aşağıdaklerden hangs hem coğrafî hem de dl blmsel bakımdan zole dl olarak kabul edlr? Baskça Sümerce Toharca Glyak Prakrt 6. Aşağıdaklerden hangsnde yalınlayan dller n en tpk örnekler brlkte ve doğru olarak verlmştr? Fnce Macarca Japonca İnglzce Farsça Hntçe Gagauzca Azerce Türkmence Kazakça Karakalpakça Nogayca Çnce Tbetçe Vetnamca 7. Orta İran da konuşulan ve Dvanü Lugât t Türk te Arguca olarak anılan dln devamı Boşnakça Çuvaşça Tuvaca Halaçça Nogayca A 10 İzleyen sayfaya geçnz.

11 2015 GÜZ ARA 3369-A A 8. Aşağıdaklerden hangs argo nun özellklernden br değldr? Belrl meslek gruplarına ya da toplumsal gruplara özgü olması Saygınlığının ölçünlü dle göre daha düşük olması Br ülkenn çoğunluğu tarafından konuşulması Düşük statülü br dl olması Özellkle gençler tarafından kullanılması 9. Aşağıdaklerden hangs manevî kültür ögeler arasında yer almaz? Geleneksel kıyafetler Ahlâk anlayışı Dünya görüşü İnançlar Davranış kalıpları 10. Aşağıdaklerden hangs Anadolu sahasında, Türkçeye tercüme edlen lk ddaktk çerkl edebî eserler arasında yer almaz? 11. Türkçenn yazımı çn çok yetersz olan, dar br çevrede yüzyıllarda kısa süre kullanılan ve dn yoluyla gelen lk alfabe Man Soğut Brahm İbran Grek 12. Aşağıdaklerden hangs Tanzmat dönemnde yazılan dl blgs ktaplarından br değldr? Kavad- Osmanye Revzen- Mahlû Mkyasü l-lsan Medhal- Kavad Sarf-ı Türkî 13. Aşağıdaklerden hangs Harezm dönemnden kalan eserlerden br değldr? Muhabbetname Nehcü l-ferads Nesaymü l-mahabbe Munü l-mürd Mukaddmetü l-edeb 14. Oğuz Türkçesnn lk dl blgs ktabı Kelle ve Dmne Süheyl ü Nevbahar Marzubanname Kutadgu Blg Kısas-ı Enbya Kutadgu Blg Dvan-ı Hkmet Müyessretü l-ulum Munü l-mürd Nesaymü l-mahabbe 11 İzleyen sayfaya geçnz.

12 2015 GÜZ ARA 3369-A A 15. Esk Türkçe dl özellklern gösteren, falla lgl yazma eser aşağıdaklerden hangsdr? Irk Btg Altun Yaruk Sekz Yükmek Matrsmt Prens Kalyanamkara Papamkara 16. Al Şr Nevay nn Farsça le Türkçey karşılaştırarak Türkçenn daha üstün br dl olduğu sonucuna ulaştığı eser Dvanü Lügat t-türk Mecalsü n-nefays Munü l-mürd Muhakemetü l-lügateyn Muhabbetname 17. Aşağıdak sözcüklern hangsnde vurgunun yernn değşmes sözcüğün anlamını da değştrr? yapıt meydan yeşl temel bölme 19. el ve gel sözcüklerndek (e) seslernn söylenş farklı olmasına rağmen anlam farkı yaratmaması aşağıdaklerden hangsne örnektr? Sese Alt ses brme Ses brme Foneme Göstergeye 18. Aşağıdak cümlelern hangsnde ünlü düşmes vardır? Burada kalmayı terch ett. Bu yolda çok emek harcadı. Daha nereye gdeceğn blmyor. Alesne karşı çok lgszd. Yıllarca yalnız yaşadı. 20. Aşağıdak sözcüklerden hangs yabancı kökenl değldr? hesap şükür zyaret şmd can 12 TEST BİTTİ.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK GENEL KURALLAR 1. Sınav görevllernn her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekl durumlarda görevller yernz değştreblr. 2. Sınava greblmenz çn gerekl belgeler dışında, yanınızda kâğıt, ktap, defter, not vb. hç br doküman; cep telefonu, blgsayar, tablet, telsz, kamera vb. hç br letşm, depolama, kayıt ve ver aktarma chazı; ruhsatlı veya resm amaçlı olsa ble slah ve slah yerne geçeblecek hç br nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevllere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, slg vb. hç br araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çeklmesne yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında br yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resm kıyafetle (kıtalarından znl er ve erbaşlar harcnde) sınava gremezsnz. 8. Sze verlen cevap kâğıdının üzerndek TCKN, ad, soyadı blglern kontrol ednz. Bu blgler sze at değlse, görevller uyararak sze at cevap kâğıdını steynz. 9. Cevap kâğıdınızda belrtlen ktapçık kodu le soru ktapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değlse, sınav görevllerne bldrnz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız şaretlemeler çn koyu yazan syah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı br kalem (tükenmez, mürekkepl vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendrmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerndek lgl alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak mza atınız. 12. Soru ktapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksk baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ednz. Hata olması durumunda ktapçığınızın değştrlmes çn Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevller sınavın başladığını belrtmeden ktapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru ktapçığınızdak lgl alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no blglernz yazarak mza atınız. 14. Soru ktapçığınızın sayfalarındak boş yerler müsvedde amacıyla kullanablrsnz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında lgl test çn ayrılmış olan bölüme, cevap yernn dışına taşırmadan şaretleynz. Soru ktapçıkları üzernde yapılan şaretlemeler değerlendrmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzernde değşklk yapmak stedğnzde, z bırakmayan br slg kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerne gereksz hç br şaret koymayınız. 17. Her sorunun tek br doğru cevabı vardır. Br soru çn brden çok cevabı şaretlersenz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav btmnde, cevap kâğıdınızı ve soru ktapçığınızı eksksz bçmde salon görevllerne teslm ednz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdrde sınav görevller tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersz sayılablr. Sınav kurallarına uyduğunuz çn teşekkür eder, sınavınızda başarılar dlerz.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3722 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş esk sna sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alann deneme sna hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3722 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2114 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ 2011-2012-2013 MALİ yılına İLİşKİN YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ("Şrket") 01012011-31 ı22013

Detaylı

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI , EK-A YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI Değerl Arkadaşlar, --e------ Bldğnz üzere, ş dünyası sthdam edeceğ adaylarda, ünverste mezunyet sonrası kendlerne ne ölçüde katma değer ekledklern de cddyetle

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2111 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1184

Detaylı

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA l!l KEÇÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI KEÇöREN BELeDYES SA YI : M.06.6.KEç.O-31/2009KONU: Yetk Devr bo f.!200fd 6.1. BAŞKANLIK MAKAMINA Blndğ üzere O 1.01.2006 tarhnden tbaren tüm yerel yönetmlerde 31.12.2005

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1107 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için)

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için) Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Uluslararası Muhasebe ve Fnansal Raporlama Standartları Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 344000000000510 3 0 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersn ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır.

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ön Koşullar : Grafk İletşm I ve II, Tasarım Stüdyosu I, II, III derslern almış ve başarmış

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3342 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır.

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır. UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ Posson: H o: Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmektedr. H a : Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmemektedr. Böyle br hpotez test edeblmek çn, önce Posson dağılım parametres

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yönetmelik ve Yönerge İnceleme Komisyonu Başkanlığı GENEL SEKRETERLİĞE

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yönetmelik ve Yönerge İnceleme Komisyonu Başkanlığı GENEL SEKRETERLİĞE Tarh ve Sayı: 12/07/2017-266381 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yönetmelk ve Yönerge İnceleme Komsyonu Başkanlığı *BEND85KPR* Sayı :35980450-045.02- Konu :İş Sağlığı ve Güvenlğ Koordnatörlüğü Yönerges

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK Organizasyon Yapısı. Üretim/Hizmet Sistemlerinin Tasarımı ve Kuruluşu

GİRİŞİMCİLİK Organizasyon Yapısı. Üretim/Hizmet Sistemlerinin Tasarımı ve Kuruluşu GİRİŞİMCİLİK Bölüm 6. Üretm Sstemnn Tasarımı http://sceb.ktu.edu.tr Üretm/Hzmet Sstemlernn Tasarımı ve Kuruluşu 1. Organzasyon yapısı 2. Tess yer seçm 3. Kapaste planlaması 4. Malzeme gereksnm planlaması

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3341 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Milli Eğitim Müdürlüğü TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SİNCAN

T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Milli Eğitim Müdürlüğü TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SİNCAN T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Mll Eğtm Müdürlüğü Bölüm: Özel Eğt. Reh. ve Danış. Hz. Sayı : 850144831160/"6~ r Konu : Rehberlk ve Pskolojk Danışma Hzmetler Yıl Sonu Raporu ve Okullarda Şddetn Önlenmes Dönem

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2562

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3762 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi V tsttşfaktör T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Il Kamu Hastaneler Brlğ Genel Sekreterlğ Kanun Eğtm ve Araştırma Hastanes Sayı ı 23618724/?ı C.. Y** 08/10/2015 Konu : Yaklaşık Malyet

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3336 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN SINANMASI

ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN SINANMASI V. Ulusal Üretm Araştırmaları Sempozyumu, İstanbul Tcaret Ünverstes, 5-7 Kasım 5 ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. YAPI ARAŞTIRMASI VE DOKÜMANTASYON Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 Ön Koşullar : Önerlen Dersler

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU KURUM KODU (B.30.2.MEÜ.0) STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU 6.07.0 ÇOKLU REGRESON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-ON KATSAILARININ ORUMU ÇOKLU REGRESON MODELİ Ekonom ve şletmeclk alanlarında herhang br bağımlı değşken tek br bağımsız

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1512 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu

Detaylı

TEKLİF MEKTUBU SAĞLIK BAKANLIĞI_. '.. m

TEKLİF MEKTUBU SAĞLIK BAKANLIĞI_. '.. m SAĞLIK BAKANLIĞI TC Kayıt No: 133709 TURKIYE KAMU HASTANELERI KURUMU ı TRABZON ILI KAMU HASTANELERI BIRLIGI GENEL SEKRETERLIGI Kanun Eğtm Araştırma Hastanes TEKLİF MEKTUBU Sayı : 23618724 12.10.2015 Konu

Detaylı

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü BÖLÜM: Temel Eğtm T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Mll Eğtm Müdürlüğü SAYı : 34203882-821 ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozsyon Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERNE SNCAN Ilg :Vallk Makamının 25.10.2013 tarh

Detaylı

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon Doğrusal Korelasyon ve Regresyon En az k değşken arasındak lşknn ncelenmesne korelasyon denr. Kşlern boyları le ağırlıkları, gelr le gder, öğrenclern çalıştıkları süre le aldıkları not, tarlaya atılan

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonc 3 rado net kablosuz duman dedektörü Kracılar ve mülk sahpler çn blg Tebrk ederz! Darenze akıllı fumonc 3 rado net duman dedektörler monte edlmştr. Bu şeklde ev sahbnz yasal donanım yükümlülüğünü

Detaylı

PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYON

PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYON HAFTA 4 PARÇALI DOĞRUSAL REGRESYO Gölge değşkenn br başka kullanımını açıklamak çn varsayımsal br şrketn satış temslclerne nasıl ödeme yaptığı ele alınsın. Satış prmleryle satış hacm Arasındak varsayımsal

Detaylı

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ Sayı Konu...12.30 : B.30.2.KHU.0.00.00.00- : Özürlü Öğrencler hk. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ VEDİ L~.10. 20 0 5 Yükseköğretm Kurulu Başkanlığına Ilg: 14.09.2009 tarh 29515 sayılı yazınız. Yükseköğretm

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1511 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 431 013 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YRIYIL ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3331 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1521 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu

Detaylı

Dip - Zirve Relatif Performans Piyasa Çarpanları Değerlemeler TTKOM IPEKE SAHOL BIMAS TTRAK DOHOL. Düşüşü Sürenler ASELS

Dip - Zirve Relatif Performans Piyasa Çarpanları Değerlemeler TTKOM IPEKE SAHOL BIMAS TTRAK DOHOL. Düşüşü Sürenler ASELS BİST 30 Son Fyat Bu Hafta Geçen Hafta AKBNK 8,92-10,35% -2,93% ARCLK 13,55-4,24% 4,04% ASELS 10,30-7,52% -4,24% ASYAB 2,01-5,19% -0,93% BIMAS 87,75-3,31% -1,39% DOHOL 1,07-4,46% -2,61% EKGYO 3,09-4,92%

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1177 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç MADDE 1 - (1) Bu p kar bçmde gerçekle dares Ba uygulanacak Genel Kapsam MADDE 2 - (1)

Detaylı

EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERS NOTLARI ISBN

EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERS NOTLARI ISBN KPSS Eğtm Blmler ezberbozan sers Öğretm Teknolojler ve Materyal Tasarımı özetlenmş çerk pratk blgler krtk notlar lg çekc görseller EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık . '" ıo:."'. >.. ~. T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sayı, Konu :B.02.ı.SYD.0.08.300.5990/8237 :tılkemz Vatandaşı Olmayan ve Muhtaç Durumda Bulunan Yabancılara S\'D Vakınarından

Detaylı

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının 1 DİĞER ÖZEL İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL DİYAGRAMLARI X, R, p, np, c, u ve dğer kontrol dyagramları statstksel kalte kontrol dyagramlarının temel teknkler olup en çok kullanılanlarıdır. Bu teknkler ell

Detaylı

T.c. MALİYE BAKANLIGI. KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü)

T.c. MALİYE BAKANLIGI. KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü) Sayı : 7291 1396-903.99-E.1 16043 Konu : Seyahat Kartları T.c. MALİYE BAKANLIGI Gelr İdares Başkanlığı İnsan Kaynakları Dare Başkanlığı SÜREl 04/12/2015 KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü)

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anablm Dalı: Kamu PROGRAMIN TANIMI: Kamu Tezsz Yüksek Lsans Programı, kamu ve özel sektör sstem çersndek problemler ve htyaçları analz edeblecek, yorumlayacak,

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN TARH:...05/205 SAYı Adı SoyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal T.C BARTIN L ÖZEL DARES YAZı ŞLER MÜDÜRLÜGÜ TEKlF MEKTUBU TEKlF

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARINA KAYITLI ÖĞRENCİLERİN 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Öğrenc Otomasyon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR.

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR. EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATL RESMİ GAETEDE YAYNLANMŞTR. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

ÜLKEMiziN ÜST DÜZEY TEKNiSYEN ihtiyacı VE EGiTiMi

ÜLKEMiziN ÜST DÜZEY TEKNiSYEN ihtiyacı VE EGiTiMi ÜLKEMzN ÜST DÜZEY TEKNSYEN HTYACı VE EGTM Prof Dr Ethem ÖZGÜVEN() Br çok ülkede olduğu gb ülkemzde de meslek ve teknk eğtm 19 yüzyıla kadar «çıroklı'k» sstem şeklnde yürütülmüştür Cumhuryet dönem öncesnde

Detaylı

Resmi Gazetenin 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı ile yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi

Resmi Gazetenin 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı ile yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bldrm Resm Gazetenn 29.12.2012 tarh ve 28512 sayılı le yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket Bu Doküman

Detaylı

TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. İletim Sistemi Sistem Kullanım ve Sistem İşletim Tarifelerini Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bildirimi

TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. İletim Sistemi Sistem Kullanım ve Sistem İşletim Tarifelerini Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bildirimi İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bldrm EK-1 TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI OLASILIĞA GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Ünal ERKORKMAZ Sakarya Ünverstes Tıp Fakültes Byostatstk Anablm Dalı uerkorkmaz@sakarya.edu.tr OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI Br olayındoğal koşullar altında toplumda

Detaylı

. ÖZEL DAR ARTNAME. Bu bölüm, elektrik özel artnamesinde bulunan tüm alt bölümlere uygulanacak temel prensipleri belirler.

. ÖZEL DAR ARTNAME. Bu bölüm, elektrik özel artnamesinde bulunan tüm alt bölümlere uygulanacak temel prensipleri belirler. ! " # $ % % & & ' . ÖZEL DAR ARTNAME A. N TANIMI,...projelernde gösterlen elektrk lernn özel teknk artnamesnde anlatıldıı eklde, verlen standartlara uygun olarak, kusursuz, eksksz, fen ve sanat kurallarına

Detaylı

COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The Natural Disasters in the Geography Teaching Curriculum)

COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The Natural Disasters in the Geography Teaching Curriculum) MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 28, TEMMUZ - 2013, S. 276-303 İSTANBUL ISSN:1303-2429 E-ISSN 2147-7825 copyrght 2013 http://www.marmaracografya.com COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3380 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

T.C. AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANlIGI. SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜOÜRlÜGÜ ÜSKÜOAR SOSYAL YARDıMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKfı HANE BEYAN FORMU.

T.C. AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANlIGI. SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜOÜRlÜGÜ ÜSKÜOAR SOSYAL YARDıMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKfı HANE BEYAN FORMU. AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANlIGI SOSYAL YARIMLAR GENEL MÜOÜRlÜGÜ ÜSKÜOAR SOSYAL YARıMLAŞMA VE AYANIŞMA VAKfı Sayı Hane No Referans No : T.C. Kmlk No Adı Soyadı oğum Tarh / Yer Yaşı Cep Telefon No Telefon

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Taraf KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ D41-FARABİ-0 Kurum Koordnatörü Yrd. Doç. Dr. Sema ORSOY Tel: 0 6 303 38 54 E-posta: farab@kocael.edu.tr Web: http://farab.kocael.edu.tr Adres:

Detaylı

KOBİ LERİN YENİ PİYASALARA AÇILAMAMA NEDENLERİ VE BUNLARI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

KOBİ LERİN YENİ PİYASALARA AÇILAMAMA NEDENLERİ VE BUNLARI ETKİLEYEN FAKTÖRLER T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KOBİ LERİN YENİ PİYASALARA AÇILAMAMA NEDENLERİ VE BUNLARI ETKİLEYEN FAKTÖRLER Hazırlayan İsmal ŞENTÜRK İktsat Ana Blm Dalı Yüksek Lsans Tez Danışman

Detaylı

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t :

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t : HAFTA 13 GÖLGE EĞİŞKENLERLE REGRESYON (UMMY VARIABLES) Gölge veya kukla (dummy) değşkenler denen ntel değşkenler, cnsyet, dn, ten reng gb hemen sayısallaştırılamayan ama açıklanan değşkenn davranışını

Detaylı

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI > SACLIK ALANI SERTFİKALI ECİTİM STANDARTLARI Standart No.1..S Tarh III. J. - Revzvon No KUPA UYGULAMASI SACLIK BAKANLICI SACLIK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜCÜ Eğtm ve Sertfkasyon Hzmetler Dare Başkanlığı

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşler Dares Başkanlığı SA YI : B.08.0.SDB.0.ll.00.00/ KONU: Beslenme Dostu Okullar Projes 10. 03.2010 00747... VALİLİGİNE (İl Mll Eğtm Müdürlüğü) İlg: a)bakanlığımız

Detaylı

İÇME SUYU ŞEBEKELERİNİN GÜVENİLİRLİĞİ

İÇME SUYU ŞEBEKELERİNİN GÜVENİLİRLİĞİ Türkye İnşaat Mühendslğ, XVII. Teknk Kongre, İstanbul, 2004 İÇME SUYU ŞEBEKELERİNİN GÜVENİLİRLİĞİ Nur MERZİ 1, Metn NOHUTCU, Evren YILDIZ 1 Orta Doğu Teknk Ünverstes, İnşaat Mühendslğ Bölümü, 06531 Ankara

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İl Özel İdareleri ve Belediyelerde Uygulanan Program Bütçe Sistemi ve Getirdiği Yenilikler

İl Özel İdareleri ve Belediyelerde Uygulanan Program Bütçe Sistemi ve Getirdiği Yenilikler İl Özel İdareler ve Beledyelerde Uygulanan Program Bütçe Sstem ve Getrdğ Yenlkler Hayrettn Güngör Mehmet Deınrtaş İlk 2 Mayıs 1990 gün ve 20506 sayılı, kncs 19 Şubat 1994 gün ve 2 ı 854 sayılı Resm Gazete'de

Detaylı

ANE-AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF

ANE-AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.DENGELİ EYF AEGON EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. DENGELĐ EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU FON KURULU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK FAALĐYET RAPORU Bu rapor Aegon Emekllk ve Hayat A.Ş Dengel Emekllk Yatırım Fonu nun 01.07.2009 30.09.2009 dönemne

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ve çeviren: OKULLAR İçİN HAzıRLANAN İZLENCELER

ve çeviren: OKULLAR İçİN HAzıRLANAN İZLENCELER JAPONYA RADYO TELEVİZYON KURUMUNUN EGİTİM YAYıNLARıVE YAYGIN ÖGRETİME KATKILARI* ve çevren: Derleyerı İng. Ük. Ersarı SÖZER Kısa adı NHK olan Japonya Ulusal Radyo Televzyon Kurumu, anaokullarından yükseköğretm

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş. belirlenecek idari para cezası. maddesine göre. (Mülki Amirce) Kanunun 7. 5252 sayılı. % 25 İndirimli 293,25 TL.

Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş. belirlenecek idari para cezası. maddesine göre. (Mülki Amirce) Kanunun 7. 5252 sayılı. % 25 İndirimli 293,25 TL. Kmlere Uygulanacağı Ceza Mktarı ve Uygulayacak k Pols (k Mülk Amr maddesne göre belrlenecek dar 13 Yolun yapımı ve bakımı le görevl kuruluştan zn almadan ve trafk akımı le güvenlğn bozacak, karayolunu

Detaylı

DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME. Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cinemre

DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME. Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cinemre 1 DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cnemre 2 BİRİNCİ BÖLÜM HEDEF PROGRAMLAMA 1.1 Grş Karar problemler amaç sayısına göre tek amaçlı ve çok amaçlı

Detaylı

KAMU YÖNETIMINDE INSANGOCO PLANLAMASININ KURAMSAL TEMELLERI OZERiNE

KAMU YÖNETIMINDE INSANGOCO PLANLAMASININ KURAMSAL TEMELLERI OZERiNE KAMU YÖNETIMINDE INSANGOCO PLANLAMASININ KURAMSAL TEMELLERI OZERNE M. Kemal ÖKTEM ılı! İnsangücü planlamasına lşkn yaklaşımlar ve görüşlern br bütünlük çersnde ortaya konablmes çn, bu yazıda nsangücü planlamasının

Detaylı

( ) 3.1 Özet ve Motivasyon. v = G v v Operasyonel Amplifikatör (Op-Amp) Deneyin Amacı. deney 3

( ) 3.1 Özet ve Motivasyon. v = G v v Operasyonel Amplifikatör (Op-Amp) Deneyin Amacı. deney 3 Yıldız Teknk Ünverstes Elektrk Mühendslğ Bölümü Deneyn Amacı İşlemsel kuvvetlendrcnn çalışma prensbnn anlaşılması le çeştl OP AMP devrelernn uygulanması ve ncelenmes. Özet ve Motvasyon.. Operasyonel Amplfkatör

Detaylı

Laser Distancer LD 420. Kullanma kılavuzu

Laser Distancer LD 420. Kullanma kılavuzu Laser Dstancer LD 40 tr Kullanma kılavuzu İçndekler Chazın Kurulumu - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Grş - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Genel bakış

Detaylı

LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra No 1 Hzmetn Adı Her Türlü Gelrn Tahsl Edlmes Başvuruda İstenlen Belgeler 2. Konusuna göre a) İlgl İdarenn Yazısı b) Mahkeme Kararı c) İdar Para Cezası Karar

Detaylı

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi 01.01.2015 tarh ve 29223 sayılı Resm Gazetede yayımlanmıştır. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

04.10.2012 SU İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ. Suİhtiyacı. Proje Süresi. Birim Su Sarfiyatı. Proje Süresi Sonundaki Nüfus

04.10.2012 SU İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ. Suİhtiyacı. Proje Süresi. Birim Su Sarfiyatı. Proje Süresi Sonundaki Nüfus SU İHTİYAÇLARII BELİRLEMESİ Suİhtyacı Proje Süres Brm Su Sarfyatı Proje Süres Sonundak üfus Su ayrım çzs İsale Hattı Su Tasfye Tess Terf Merkez, Pompa İstasyonu Baraj Gölü (Hazne) Kaptaj Su Alma Yapısı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Korelasyon ve Regresyon

Korelasyon ve Regresyon Korelasyon ve Regresyon 1 Korelasyon Analz İk değşken arasında lşk olup olmadığını belrlemek çn yapılan analze korelasyon analz denr. Korelasyon; doğrusal yada doğrusal olmayan dye kye ayrılır. Korelasyon

Detaylı

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ 1 Populasyonun nceledğmz br özellğnn dağılışı blenen dağılışlardan brsne, Normal Dağılış, t Dağılışı, F Dağılışı, gb br dağılışa uygun olduğu durumlarda

Detaylı

ANKARA UNION OF TRADESMEN AND CRAFTSMEN CHAMBERS

ANKARA UNION OF TRADESMEN AND CRAFTSMEN CHAMBERS ANKARAESNAFveSANATKARLARODALARBRLö ANKARA UNION OF TRADESMEN AND CRAFTSMEN CHAMBERS onu: : 242/ 801 YETERLLGEDAYAl STHDAM PROJES BIRLIGIMIZ PROJESAHIBIDIR Ankara: 9 Nsan 2009 ((ÖnernC ODALARIMlZA(33) ve

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular Basel II Geçş Sürec Sıkça Sorulan Sorular Soru No: 71 Cevaplanma Tarh: 06.03.2012 İlgl Hüküm: --- Konu: Gayrmenkul İpoteğyle Temnatlandırılmış Alacaklar İçn KR510AS Formunun Doldurulmasına İlşkn Örnek

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

YILLIK ÜCRETLİ İZİN YÖNETMELİĞİ (03.03.2004 tarihli ve 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

YILLIK ÜCRETLİ İZİN YÖNETMELİĞİ (03.03.2004 tarihli ve 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak YILLIK ÜCRETLİ İZİN YÖNETMELİĞİ (03.03.2004 tarhl ve 25391 sayılı Resm Gazete'de yayımlamıştır.) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayaak Madde 1 Bu Yöetmelğ amacı, 4857 sayılı İş Kauuu 53 ücü maddes

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2009/70

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2009/70 Bür okr as n n Azal t ı l masıveidar Bas t l eşt r me(2009/70) T ar h :18. 11. 2009 Sayı :11558 Sı r ano:2009/ 70 Ekl er : Yönet mel ğ nuygul anmasıt ak pt abl osu ( YUTT) ' nada raçı kl amal ar T.C. SAĞLIK

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı