Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2562 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu le sze verlen soru ktapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ednz. İMZ:. Sınavla lgl tüm kuralları okudum, anladım, kabul edyorum. SINV İÇERİĞİ GÜZ R - 2. OTURUM - Pazar 09:30 Testn dı Soru Sayısı Sayfa No SINVD UYGULNCK ÖZEL KURLLR 5. YRIYIL BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLRD ÖĞRETİM-I İLKÖĞRETİMDE ÇOCUK EDEBİYTI-I ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MTERYL TSRIMI-I TRFİK VE İLKYRDIM-I Sınavın lk 30 dakkası ve son 5 dakkası çersnde, sınavınızı tamamlasanız ble salondan çıkamazsınız. Herhang br nedenle salondan çıktığınız takdrde, tekrar sınava devam etmenze zn verlmeyecektr. 2. Soru ktapçığındak her br test cevaplamanız çn verlen süre 30 dakkadır. 3. Yanlış cevaplarınız dkkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap maknes kullanablrsnz. ncak, kullanacağınız maknede alfabetk tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına mkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların at olduğu derslern çerklernde, basımdan sonra değşklk yapılmış olablr. Br sorunun cevabı sonrak düzenlemelerle değşmş olsa ble, o soruyu ders ktabınızda verlen blgler dkkate alarak cevaplayınız. nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru ktapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dkkatlce okuyunuz. nadolu Ünverstes tarafından hazırlanmış olan bu testlern her hakkı saklıdır. Hang amaçla olursa olsun, testlern tamamının veya br kısmının nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

2 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLRD ÖĞRETİM-I 2015 GÜZ R Programın 1, 2, 3 ve 4 öğretmenl okullarda nasıl uygulanacağına lşkn br yönetmelğn yayınlandığı ve yönetmelkte uygulama le lgl açıklamaların yanı sıra, sınıf ve öğretmen durumuna göre ders dağıtım çzelgelerne ve haftalık ders programlarına yer verldğ program aşağıdaklerden hangsdr? 2. em 1., 2. ve 3. sınıfları br öğretmen 4. ve 5. sınıfı br öğretmen yönetr. 1. ve 2. sınıfları br öğretmen ve 5. sınıfı da ayrı öğretmen yönetr. 1. sınıfları br öğretmen ve 2. ve 3. sınıfları br öğretmen, 4. ve 5. sınıfları br öğretmen yönetr. 1., 4. ve 5. sınıfları ayrı öğretmen 2. ve 3. sınıfı da br öğretmen yönetr. 1., 2. ve 3. sınıflarla, 4. ve 5. sınıflarda öğrenc sayısının çok fazla olduğu durumda 3. sınıf öğrencler 4. ve 5. sınıflara alınablr Programı 1936 Programı 1948 Programı 1968 Programı 1997 Programı Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t 5. Dört öğretmen bulunan brleştrlmş sınıflı okullarda en uygun düzenleme bçm aşağıdaklerden hangsdr? Bağımsız br sınıfta yapılan öğretm le brleştrlmş sınıfta yapılan öğretm arasındak fark aşağıdaklerden hangsdr? 6. Sınıfın yerleşm düzen Öğrenc sayısı Öğretm bçm Öğretmen sayısı Öğretm yöntem şağıdaklerden hangs eğtme etk eden doğal etmenlerden brdr? Öğretmen yeterllkler Hızlı nüfus artışı Coğraf koşullar İç göçler Fzksel yeterszlkler 3. İlköğretm programlarında, öğretmde toplulaştırma yaklaşımının benmsenme sebeb aşağıdaklerden hangsdr? 7. İlköğretm programlarının daha kolay hazırlanması İlköğretmde ders çeşdnn fazla olması şağıdaklerden hangs brleştrlmş sınıflı okulların özellklernden br değldr? ad ol u İlköğretmde öğretmenn plan yapmasını kolaylaştırılması İlköğretmde öğretm kolaylaştırması 5. sınıfı btren öğrenclere dploma verlr. Sınıf tekrarı yalnızca 3. ve 5. sınıfta yapılır. Sınıf yerne yıl öğrencler fades kullanılır. Okul müdürü de sınıf okutur. Bna olarak küçük ve genelde tek katlıdır. n İlköğretmde çocukların varlık ve olayları br bütün olarak algılaması şağıdaklerden hangs köy okullarına yönelk program gelştrme çalışmaları kapsamında hazırlanan programlardan br değldr? 2004 İlköğretm Programı nda, Sosyal Blgler le Fen ve Teknoloj derslerne temel oluşturan ders aşağıdaklerden hangsdr? Beden Eğtm Türkçe Hayat Blgs Müzk Matematk Programı 1930 Programı 1936 Programı 1938 Programı 1948 Programı İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

3 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R br 9. şağıdaklerden hangs bağımsız sınıftak yapılan öğretm le brleştrlmş sınıflarda yapılan öğretm arasındak farkı belrtmektedr? 12. Brleştrlmş sınıflarla öğretm uygulamasıyla lgl olarak aşağıdaklerden hangs yanlıştır? Kısa sürede sona erdrlmes gerekl görülmüş ve planlanmış br eğtm uygulamasıdır. YİBO ve Taşımalı Eğtm le brlkte eğtmde fırsat eştlğne yardımcı olmaktadır. Nüfus ve coğraf koşullar nedenyle başvurulmuştur. Olumsuz koşullar nedenyle, Türkye de son yıllarda ortaya çıkmış br eğtm uygulamasıdır. karşın kırsal yerleşm Sınırlılıklarına brmlernn eğtm ve kültür merkez konumundadır. em Öğretm bçm Programda yer alan dersler Programın çerğ Öğretmenlern sınıf yönetm Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t Öğretm planı 10. şağıdaklerden hangs lköğretm görmüş br yurttaşın nsan lşkler bakımından sahp olması gereken özellklerden brdr? 13. Kmse eğtm ve öğretm hakkından yoksun bırakılamaz. İlköğretm kız ve erkek bütün vatandaşlar çn zorunludur ve devlet okullarında parasızdır. fades aşağıdak yasal unsurlardan hangsne attr? Şerefl br tarhe sahp büyük br ülkenn evladı olmaktan gurur duyması Demokras lkelern kavramaya başlamış ve bütün lşklernde bu lkeler uygulamaya çalışıyor olması Toplumların lerleme ve yükselmesnde blm ve teknğn önemn kavraması Ülkenn yakın ve uzak komşu ülkeler ve dünya ülkeler le olan lşkler hakkında düzeyne uygun br blg kazanması İy br ale hayatının dayandığı temel lkeler kavramış, payına düşen görev ve sorumlulukları öğrenmş ve benmsemş olması 1739 Sayılı Mll Eğtm Temel Yasası nayasanın 42. Maddes İnsan Hakları Evrensel Beyannames Türk Mll Eğtm Temel İlkeler Taşımalı İlköğretm Yönetmelğ lköğretm okullarını sayısal 14. Taşımalı verlere dayalı olarak belrleyen komsyon aşağıdaklerden hangsdr? n ad ol u Değerlendrme Komsyonu Eğtm ve Öğretm Komsyonu Planlama Komsyonu Bütçe Komsyonu Taşıma ve Koordnasyon Komsyonu 11. şağıdaklerden hangs lköğretmn nsanlık lşkler bakımından belrlenmş amaçlarından brdr? 15. şağıdaklerden hangs lköğretm hzmetlernn yurt genelnde dengel br bçmde yaygınlaştırılması ve eğtmde fırsat eştlğnn sağlanması çn başvurulan yollardan br değldr? Boş zamanlarını y kullanmada anlayış ve alışkanlık gelştrme Başkaları le brlkte yaşamayı ve çalışmayı öğrenme İy br tüketc olmanın ülke ekonomsndek önemn kavrama Şerefl br tarhe sahp büyük br ülkenn evladı olmanın gururunu duyma İy düşünme ve doğru karar verme alışkanlığı kazandırma 3 Okulönces Eğtm Yatılı İlköğretm Bölge Okulu Pansyonlu İlköğretm Okulu Taşımalı Eğtm Brleştrlmş Sınıflarda Öğretm İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

4 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R Sosyal Blgler Türkçe Görsel Sanatlar Hayat Blgs Fen ve Teknoloj Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t em merkeznn fzk şartlarını Taşıma düzenlemek merkeznde yapılan ders Taşıma programlarını kontrol etmek Taşınacak öğrencler belrlemek Taşıma merkez le lgl sayısal verler düzenlemek İlçeler arasında gerekl koordnasyonu sağlama 20. Brey, toplum ve doğa olmak üzere üç ana öğrenme alanı ve okul heyecanım, benm eşsz yuvam ve dün, bugün ve yarın temalarının yer aldığı program aşağıdaklerden hangsdr? 16. Taşımalı İlköğretm Yönetmelğne göre İl Mll Eğtm Müdürlüğünde kurulan Değerlendrme Komsyonun görev aşağıdaklerden hangsdr? 17. şağıdaklerden hangs Sosyal Blgler Programı nda yer alan değerlerden br değldr? dl olma Yaratıcı düşünme Dürüstlük Vatanseverlk Estetk 18. Her çocuğun brbrnden farklı olması ve öğretmde bu farklılıkların göz önünde bulundurulması, öğrenclern y tanınması, öğretm ve gelşme problemlernn zamanında ve etkl yöntemlerle çözülmes gerektğ lköğretmn hang lkesn açıklamaktadır? n ad ol u ve zhnsel kusuru olan Bedensel öğrenclerle özel olarak lglenlmeldr. İlköğretm okulunun tüm sınıflarında toplu öğretm esastır. Her yaşantı her çocuk çn ayrı br anlam taşır. Eğtm ve öğretmde rehberlk esastır. Çocuk br bütün olarak gelşr. 19. şağıdaklerden hangs 2004 Türkçe Ders Öğretm Programlarında kazandırılması amaçlanan temel becerlerden br değldr? Okuma Cümle blgs Görsel sunu Yazma Dnleme 4 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

5 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. İLKÖĞRETİMDE ÇOCUK EDEBİYTI-I 2015 GÜZ R şağıdaklerden hangs çocuk edebyatı yapıtlarının çocuğun dlsel, blşsel, kşlk ve toplumsal gelşmne sağlayacağı öncelkl yararlarındandır? 4. şağıdaklerden hangs Türkçe öğretmnn temel amaçlarından brdr? Türkçey doğru olarak değl, güvenle kullanmayı alışkanlık halne getrmek Çocuklarda dl blnc oluşturmak amacıyla dlle lgl ayrıntılı blgler vermek Yazar ve blm nsanı yetştrmek becerler ednmş breyler Sanatçı yetştrmek Okuma alışkanlığını kazandırmak, edebyat okuru yetştrmek Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t em Metn oluşturan sanatçıların yaşamöyküler hakkında blg ednr. Çocukların yaşama, nsana, doğaya, hayvana yönelk gereksz duyarlıklarla yorulmamalarını sağlar. Çocukların çnde yaşadığı toplumun değerler ve nsan lşkleryle lgl kuralları ezberlemelerne katkı sağlar. Çeştl yaşam durumları yaratarak çocukların sorma, öğrenme, keşfetme stemlern yanıtlar. Çocukta, anadl blnc ve duyarlığının değl, kavramsal gelşmnn oluşmasını sağlar. çocuk edebyatı yapıtlarının 5. Ntelkl sağladığı kazanım aşağıdaklerden hangsdr? 2. Çocuğun ders çalışmayı öğrenmes Ntelkl resmlerle blşsel algılarının oluşması Çocuğu çzgnn ve sözcüklern oluşturduğu estetk br dlle buluşturması Türkçenn sözvarlığını örneklendrerek çocuğun öykünmesne gerek bırakmaması Çocuğu sanatçıların yaratamadığı kurguları yapmaya yönlendrmes Çocuk edebyatı yapıtlarında tanıdığı kahramanlarla çocuğun ney kazanması beklenr? İnsanların genelde aynı kşlk özellklerne sahp olableceğ sezgsn İnsanların farklı kşlk özellklerne sahp olableceğ sezgsn İnsanların genelde benzer kşlk özellklerne sahp olableceğ sezgsn Kahramanların nsana özgü olmayan değerlerle donatıldığı blgsn Onlarla özdeşm kurmaması gerektğn anlamasını 6. şağıdaklerden hangs çocukların dlsel gelşmne katkı sağlayacak ktapların özellklerndendr? n ad ol u 3. şağıdaklerden hangs çocuğun gelşm sürecndek etkl araçlardan brdr? 7. Çocuğun anlam evrenne uygun şrler Çocuğun düş gücünü zorlayan masallar Çocuğu düşündürmek yerne güldüren blmeceler Duyma ve düşünme sorumluluğuyla çocuğu sıkmayan öyküler Çocuğa yaşama lşkn br ders ya da öğüt veren anlatılar Türkçenn bütün sözvarlığını aktarması Türkçenn anlatım gücünü sezdrmes Türkçenn kurallarını ezberletmes Dlsel kurgunun çocukça olması Uzun cümlelerle blmsel yargılar aktarması şağıdaklerden hangs çocuklara seslenen yapıtların temel özellklernden br değldr? Çocuğun kavramsal gelşmn destekleyc olması Yazınsal olması Çocuğun düş gücünü devndrc olması ğdalı br dlle yazılmış olması Dış yapı özellklernn y düzenlenmes 5 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

6 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R edebyatı yapıtlarında tanıdığı 8. Çocuk kahramanlarla, çocuğun ney kazanması beklenmez? 12. Yazınsal ntelkl br çocuk ktabı le lgl aşağıdak yargılardan hangs doğrudur? Çocuğun algısal, kavramsal gelşmn değl; benlk kavramını ve güven duygusunu destekler. Yarattığı çeştl karakterlerle, çocukların nsan ve yaşam gerçeklğn yadsımaları çn olanaklar yaratır. Çocuğu, metndek letler anlayablmes çn, duygu ve düşünce üretmeye steklendrr. Çocuklara dln ve resmn olanaklarıyla kurgulanmış doğruluğu tartışılamaz yaşantılar sunar. Çocuklara, Türkçenn sınırlı sözvarlığının, anlatım gücünün tanıtılmasını sağlar. em Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t 9. Onlarla özdeşm kurmaması gerektğn anlamasını İnsanların farklı kşlk özellklerne sahp olableceğ sezgsn Değşk kültürdek nsan lşklern tanımasını Değşk kültürdek nsanların yaşam koşullarını tanımasını Kahramanlarla özdeşm kurarak nsana özgü değerler ednmesn Okul çağı çocuğu (6-12) le lgl aşağıdak fadelerden hangs doğrudur? Bu dönemde, devnşsel becerlern gelşm yavaşlar. Çocuklarda dar br sözcük dağarcığı ve etkl br söyleyş becers dkkat çeker. Davranış ve eylemlernn olası sonuçlarını göremezler yaşa doğru, zhnsel süreçlerde yaşanan değşmle somut şlemler dönemne geçerler. Bu dönemde, anne babadan bağımsız olma steğ artar. 13. Çocuk ktaplarında kahramanlarla lgl gözetlmes gereken lke aşağıdaklerden hangsdr? Kahramanın sorunları çözmek çn verdğ uğraşa çocuk okurun kesnlkle çeklmemesdr. çocuklara, yetşknlern Karakterler, deneymlerne koşut olarak nsan ve yaşam gerçeklğn sezdrmeldr. Kahramanlar çocukların özdeşm kurmalarını önleyecek yapıda çzlmeldr. Yeternce çalışmadan başarı kazanan karakterler de yaşamın br gerçeğ olarak sunulablmeldr. Yaratılan kahramanların ulaştıkları başarıları hak etmelerdr. 10. şağıdaklerden hangs çocuk edebyatı ktaplarından beklenmez? Çocuğun eğlenme tutkusunu desteklemes Çocuğun blme-öğrenme steğn artırması Çocuğun grşmclğn uyandırması Çocuğun düş kurma tutkusunu desteklemes Çocuğun eğlenme tutkusunu göz ardı etmes ad ol u 14. şağıdaklerden hangs çocuk ktaplarında başarılı br anlatım çn gerekl lkelerden brdr? n ktaplarının çerk özellkler 11. Çocuk bakımından aşağıdak fadelerden hangs doğrudur? Türkçenn yazım ve noktalama kuralları doğru olarak uygulanmış olmalıdır. Üç duyuya seslenen ve algıları harekete geçreblecek br anlatım yeğlenmeldr. nlatımda, çocuğun deym, term, kalıp söz gb ögelerle yorulmamasına dkkat edlmeldr. Çocuğun lgs duru değl karmaşık br söyleyş özellğ le anlatılanlara çekleblmeldr. Çocuğun Türkçey doğru kullanmayı öğrenmes çn öykünebleceğ cümlelerle yapılandırılmış olmamalıdır. Çocuk ktaplarında ele alınan konu le zlek arasında br lşk olmamalıdır. Çocuk ktaplarında kurgulanan çatışmaların ntelğ, çocuğun metn stekle okumasında öneml br etkendr. ktaplarında yaşamın tüm Çocuk gerçeklernn ve çatışmalarının çocuklarla paylaşılması gerekr. kahramanların ulaştıkları Ktaplardak başarıları, okur soyut bçmde göreblmeldr. Ktaplarda km sorunların öncelkle susarak çözümlenebleceğ sezdrlmeldr. 6 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

7 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R Sayfa düzen le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? ktaplarıyla lgl 18. Çocuk yargılardan hangs doğrudur? Satır sonuna sığmayan sözcükler bölünmemeldr. Harflern renk ve bçmler çocukların gerye dönüşlere başvurmasını sağlayacak çeştllkte olmalıdır. İlköğretm çağındak çocuklar çn hazırlanan ktaplarda harfler 20 puntoyla basılmalıdır. İlköğretm çağındak çocuklar çn hazırlanan ktaplarda harfler 22 puntoyla basılmalıdır. Sayfa sonlarına gelen ve btrlemeyen cümlelern devamı yen sayfaya aktarılmalıdır. Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t em Sayfa düzen çnde yer alan resm, yazı vb. ögeler uyumlu bütünlük yaratmalıdır. Sayfayı okuma ve zleme rahatlığı belrleyc br etkendr. Çocukların güzele duyarlığını artıran görsel br etk sağlamalıdır. Ktapların görsel tasarımında, okur etkl br sorumluluk üstlenmeldr. Sayfa kenarlarındak boşluklar br bütünün parçaları olarak göze hoş gelen br uyum yaratmalıdır. aşağıdak 16. şağıdaklerden hangs dış yapı açısından ntelkl br çocuk ktabının özellğdr? 19. şağıdaklerden hangs çocuk ktaplarının çerk (ç yapı) özellklernden brdr? Yazınsal metnlerde let (anadüşünce) cümlesnn, yazıda açıklanmak stenen düşüncey, br yargıyla özetlemes Çocuk ktaplarında kullanılan kâğıdın mat, dayanıklı, brnc ya da knc hamur olması Resmlern, metnde sözcüklerle anlatılanları çocuğun belleğnde canlandırablecek özellkler taşımaması Kurgulanan olaylarda merak ögesnn çocuğu yorablecek özellkler taşıması Harflern renk ve bçmlernn, çocuğun güzel sanatlara lgsn artırmasını sağlayacak karmaşık yapıda olması n ad ol u Sayfa düzen Resmler Kapak Dl ve anlatım Çzgler 20. Plan le lgl aşağıdak fadelerden hangs doğrudur? Olaylar arasında görsel br tutarlık yaratılarak metnn anlaşılması sağlanmalıdır. Paylaşılmak stenen duygu ve düşünceler, kurguda gerye dönüşler yapılarak aktarılmalıdır. Ktaplarda anlatılan duygu, düşünce ve olaylar düşünsel br düzen çnde aktarılmalıdır. Olayların ortaya çıkışı, gelşmes, sonuçlandırılması arasında çocuğun blşsel düzeyn yükseltmek amacıyla dağınık ve karmaşık br anlatım çzgs oluşturulmalıdır. Olaylar arasında yer yer, çocuğun lg ve merakını sürekl olarak canlı tutablecek, brbryle lşks olmayan olaylar bulunmalıdır. hangs çocuk 17. şağıdaklerden ktaplarındak ntelkl resmlern doğrudan şlevlernden br değldr? Çzg ve renklerle çocuğun duygu dünyasını devndrmek Çzg ve renklerle çocuğun düşünce dünyasını harekete geçrme Çocuğun zhnsel algılama yetsn eğtme Çocukta ktap okuma steğ oluşturma Metnn letsn görsel ögelerle tamamlama 7 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

8 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MTERYL TSRIMI-I 2015 GÜZ R Br toplumun poltk felsefesn, anayasal doğrultusunu, varmak stedğ konumu gösterr ntelktek hedefe ne ad verlr? Breyn kend yaşantısı yoluyla stendk yönde davranış değştrme sürecne ne ad verlr? Öğretm Eğtm Öğrenme Yaşantı Süreç Uzak hedef Genel hedef Özel hedef Evrensel hedef Davranışsal hedef 7. şağıdaklerden hangs y fade edlmş hedef davranışların uygun olması gereken ölçütlernden br değldr? hangs devnsel 3. şağıdaklerden davranışların alt basamaklarından brdr? Blg Kavrama nalz Uygulama Kurulma Belrgn olması Ulaşılablr olması Kapsamlı olması Geçerl olması Tutarlı olması n ad ol u Sürekl yayınlar Slayt maknası Radyo-kasetçalar Ses bandları Tepegöz Dare şeklnde yerleşm şekl Ekp çalışması yerleşm şekl U şeklndek yerleşm şekl Grupların gruplanması yerleşm şekl Konferans masası yerleşm şekl Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t 5. şağıdaklerden hangs eğtm ortamlarında kullanılan görsel-ştsel araçlardan br değldr? em 1. Yen br konu anlatıldığında kullanılablen yerleşm şekl düzen aşağıdaklerden hangsdr? 8. Özel amaçların gerçekleştrlmesnde etkl öğrenme sağlamak çn nsan gücü ve bunun dışındak kaynaklar kullanarak öğretme-öğrenme süreçlernn sstematk br yaklaşımla tasarlanması, uygulanması ve değerlendrlmesne ne ad verlr? 4. Blşsel davranışlar kend çnde bastten zora doğru sıraladığında zorluk sırası üçüncü olan aşağıdaklerden hangsdr? Öğrenme-öğretme gereçler Öğretm materyal Teknoloj Öğretm teknolojs Eğtm teknolojs Kavrama Uygulama Sentez Değerlendrme nalz 8 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

9 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R Teknolojk uygulamalar tümüyle blmsel lkeler temelne kaçıncı yüzyıldan tbaren oturmaya başlamıştır? Yukarıdak fadeye göre sözü edlen öğrencnn ders etkl olarak dnleyememesnn neden aşağıdaklerden hangs le açıklanablr? em 12. Öğretmen ders anlatırken br öğrenc, hafta sonunu arkadaşlarıyla planladıkları futbol maçını düşünmektedr. Br ara dersten koptuğunu fark etmesne rağmen bu maçı düşünmekten kendn br türlü alamamaktadır. Ü n 20 ve 14 rs r -2 te a 0 s Sı 15 na G çı v üz kö K D ğr ta ö et pç ne m ığ m S ı s t Dkkatnn kopması üzernde anlatılan konunun br önemnn olmaması Dnleyc konuşmacıyı sadece bell noktalara dkkat keslerek dnleyeblmes Dnleyc dkkatnn kopmasına aldırmaması Dnleycler konuşmacıyı dnlyormuş gb görünerek onu yanıltması Ders anlatılırken dnleyc olan öğrencler konuyu lgnç bulmaması 10. Şr okumaktan zevk alma davranışı duyuşsal alanın aşağıdak hang aşaması le lgldr? lma Değer verme Karşılıkta bulunma 13. şağıdaklerden hangs sözsüz letşmn öğelernden br değldr? Örgütleme Nteleme Jestler Beden hareketler Kod çözme süreçler Sosyal alan kullanımı Görsel semboller n ad ol u hangs Maslowun 11. şağıdaklerden htyaçlar pramdnde yer almaz? 14. şağıdaklerden hangs letşm sürecnn temel ögelernden br değldr? Mesaj Kanal lıcı Kaynak lgı Sevme ve sevlme lgı oluşturma Saygı görme Güvenlkte olma Kendn gerçekleştrme 9 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

10 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R I. Karşıdakne doğru soruların sorulablmes II. Karşıdak kşnn doğru olarak algılanması III. Karşıdakne onu anladığımız mesajının verlmes Yukarıdaklerden hangler başarılı br empat çn gerekl şartlardandır? Yalnız I Yalnız II I ve II II ve III I, II ve III 16. İştme-dnleme ve anlamlandırma sürecnn doğru sıralanışı aşağıdaklerden hangsdr? İştme-dnleme-kodlama-kod çözme Kodlama-dnleme-ştme-kod çözme Kodlama-kod çözme-ştme-dnleme Dnleme-kodlama-kod çözme-ştme Kodlama-ştme-dnleme-kod çözme 17. E. Dale nn yaşantı konsne göre en çok öğrenme nasıl gerçekleşr? Görerek İşterek Koklayarak Dokunarak Tadarak 18. İlköğretm üçüncü sınıf öğrenclernn dersne İlk kez grecek öğretmen öncelkle aşağıdaklerden hangsne dkkat etmeldr? 19. Kaynağın çekclğne lşkn aşağıdaklerden hangs doğrudur? Çekclk, kaynağın değl alıcının br özellğ olması Br kaynağın çekc olup olmadığını kends değl mesajının yapısı belrlemes Çekclk özellğ olan kaynağın mesajları uzman kaynağın mesajlarından daha güvenlr olması İletşm sürecnde kaynağın kna yeteneğ üzernde oldukça öneml etkde bulunablmes Kaynağın çekc olması aynı zamanda nanılır olduğunun da gösterges olması nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı Öğrenclern fzksel yeterllklerne dkkat etmek Öğrenc vellernn eğtm düzeyne bakmak Hedef ktles hakkında yeterl blgye sahp olmak Kend öz yeterllğn gelştrmek Pskolojk durumuna uygun sınıf ortamı oluşturmak 20. Ortak yaşantı alanını paylaşan kl aşağıdaklerden hangsdr? Kaynak - lıcı Kodlama - Kod çözme Mesaj - lıcı Kaynak - Mesaj Gürültü - Gerbldrm 10 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

11 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R I. Dkkatszlk II. Eğtmszlk III. Çevresel etmenler Yukarıdaklerden hangler trafk kazalarının en öneml nedenler arasında yer alır? Yalnız III I ve II I ve III II ve III I, II ve III 2. I. Çocuklarda, alelernde ve yetşknlerde güvenl trafk blncn oluşturmak, trafk kuralları konusunda, duyarlılık gelştrmek II. Çocukların, gelecekte güvenl trafk blncne sahp olmalarını sağlamak III. Toplumdak trafk kurallarına uyma konusunda duyarlı davranışlar gösteren breylern sayısını artırmak Yukarıdaklerden hangs trafk ve lk yardım eğtmnn uzun döneml hedefler arasında yer alır? Yalnız I I ve II I ve III II ve III I, II ve III 3. I. Trafk kazalarını tamamen ortadan kaldırmak olanaklı değldr. II. Trafk kazalarını önlemek, ortaya çıkan kayıpları azaltmak çözümü olmayan br sorundur. III. Trafk kazalarının önlenmes ya da etklernn azaltılması çn öncelkle kazaların nedenlernn blnmes gerekr. TRFİK VE İLKYRDIM-I nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı Trafk kazaları le lgl yukarıdak fadelerden hangler yanlıştır? Yalnız I Yalnız II I ve II II ve III I, II ve III 4. I. Sürücülern, yayaların ve dğer canlıların etks II. Yolun yapısı III. İklm koşulları IV. Trafk ölçütler Yukarıdaklerden hanglernn etksyle trafk kazaları meydana gelr? I, II ve III I, II ve IV I, III ve IV II, III ve IV I, II, III ve IV 5. İlkokul düzeynde trafk eğtm, trafk ve lk yardım programından öncek programlarda aşağıdak derslerden hangsnn kapsamında yer almıştır? Fen Blgs Türkçe Hayat Blgs Sosyal Blgler Beden Eğtm 6. I. Kurallara uyma II. Trafkte tehlkelerden korunma III. Sabır IV. Sorumluluk Yukarıdaklerden hangler trafk ve lk yardım ders öğretm programında kazanılması beklenen değerler arasında yer almaz? Yalnız II Yalnız III I ve II I, III ve IV II, III ve IV 11 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

12 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R I. Güvenl trafk blnc oluşturmak II. Gelecekte trafk kuralları konusunda duyarlı davranışlar sergleyecek breylern yetşmesn sağlamak III. Trafk ve lk yardım eğtm konusunda öğrenclere yaşantı kazandırmak Yukarıdaklerden hangler trafk ve lk yardım öğretm programının genel amaçları arasında yer alır? Yalnız III I ve II II ve III II ve III I, II ve III 8. Trafk ve İlk Yardım Programında raçlarda bulunan lk yardım çantasındak malzemeler tanır kazanımı aşağıdak temalardan hangsnn kapsamında yer alır? Yaya Sürücü Yolcu Brey ve Toplum Sağlık ve Çevre nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı 9. şağıdaklerden hangs lköğretm Türkçe ders programında trafk ve lk yardım eğtmne yönelk kazanımlardan brdr? Br yere ulaşablmek çn htyaç duyduğu şaret ve levhaları tasarlar. Okula gelş gdşlernde karşıdan karşıya geçerken güvenl yerler kullanır. Farklı hava koşullarının trafktek etklern açıklar. Trafkte çeştl sesler tanır. Trafk şaretlernn anlamını blr. 10. Trafk ve İlk Yardım Programının çerğ le lgl aşağıdak fadelerden hangs yanlıştır? Programda yer alan çalışmalarda blşsel özellklern ön planda olması öneml görülmektedr. Programda trafk ve lk yardımın br blm dalı olduğu fade edlmştr. Programda br çerk belrtlmemştr. Temalar trafkte tehlke yaratmama ve tehlkelerden korunmaya dayanarak belrlenmştr. Programda temalarla lgl olarak kurallara uyma davranışının oluşturulmasına yönelk çalışmalar ağırlıklıdır. 11. I. Tam olarak fzksel, sosyal ve zhnsel olarak y olma, güçsüzlük ve hastalık çnde olmama durumu sağlıktır. II. Sağlık statktr ve var olan durumda değşme potansyel düşüktür. III. Sağlık blnc, sağlık blgs, genetk ve bulaşıcı hastalıklar ortalama sağlığı etkleyen etmenlerdr. Sağlık le lgl yukarıdak fadelerden hangler doğrudur? Yalnız I I ve II I ve III II ve III I, II ve III 12. I. Yüksek tansyon II. lesel yatkınlık III. Fzksel etknlk eksklğ Yukarıdaklerden hangler kalp hastalıkları çn değştrleblen rsk etmenlerndendr? Yalnız I I ve II I ve III II ve III I, II ve III 12 İzleyen sayfaya geçnz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

13 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır GÜZ R I. ktf hareket II. İmgeleme III. Yüzeysel solunum Yukarıdaklerden hangler stresle başa çıkmaya dönük gevşeme teknklernden br değldr? Yalnız I Yalnız II Yalnız III II ve III I, II ve III 14. I. Kan basıncının artırılması II. Kandak plakların yapışkanlığının artırılması III. Kalptek rtm bozukluğunun azaltılması Yukarıdaklerden hangler egzerszn sağlık le lgl yararlarındandır? Yalnız II Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III 15. şağıdaklerden hangs sağlık sorumluluğu kapsamında yer almaz? Çevre sağlığı Pskolojk sağlığın korunması Fzksel uygunluğun korunması Genetk sorunların ortadan kaldırılması Düzenl beslenme nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı 16. Kşlern sahp olduğu stresle başa çıkablme yetenekler ve duygularını rahatlıkla aktarablmeler sağlığın aşağıdak bleşenlernden hangs le lgldr? 17. şağıdaklerden hangs sndrm yoluyla bulaşablen hastalıklardan brdr? Kızıl Dfter Suççeğ Hepatt Kabakulak 18. şağıdaklerden hangs kan yoluyla bulaşablen hastalıklardan brdr? Kızamık Brucella Çocuk Felc Sıtma Kolera 19. şağıdaklerden hangs stresn olumsuz etklern gdermeye yönelk değldr? Neşelenmek Zamanı etkn yönetmek Egzersz yapmak Müzk dnlemek Beslenmey artırmak 20. şağıdaklerden hangs solunum yoluyla bulaşan hastalıklardan br değldr? Sosyal etmenler Fzksel etmenler Entelektüel etmenler Çevresel etmenler Duygusal etmenler njn Hemofl menenjtler Kızamıkçık Soğuk algınlığı Kolera 13 TEST BİTTİ. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

14 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

15 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

16 Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. SINVD UYGULNCK GENEL KURLLR 1. Sınav görevllernn her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekl durumlarda görevller yernz değştreblr. 2. Sınava greblmenz çn gerekl belgeler dışında, yanınızda kâğıt, ktap, defter, not vb. hç br doküman; cep telefonu, blgsayar, tablet, telsz, kamera vb. hç br letşm, depolama, kayıt ve ver aktarma chazı; ruhsatlı veya resm amaçlı olsa ble slah ve slah yerne geçeblecek hç br nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevllere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, slg vb. hç br araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çeklmesne yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında br yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resm kıyafetle (kıtalarından znl er ve erbaşlar harcnde) sınava gremezsnz. 8. Sze verlen cevap kâğıdının üzerndek TCKN, ad, soyadı blglern kontrol ednz. Bu blgler sze at değlse, görevller uyararak sze at cevap kâğıdını steynz. 9. Cevap kâğıdınızda belrtlen ktapçık kodu le soru ktapçığınızın kodunu karşılaştırınız. ynı değlse, sınav görevllerne bldrnz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız şaretlemeler çn koyu yazan syah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı br kalem (tükenmez, mürekkepl vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendrmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerndek lgl alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak mza atınız. 12. Soru ktapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksk baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ednz. Hata olması durumunda ktapçığınızın değştrlmes çn Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevller sınavın başladığını belrtmeden ktapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru ktapçığınızdak lgl alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no blglernz yazarak mza atınız. 14. Soru ktapçığınızın sayfalarındak boş yerler müsvedde amacıyla kullanablrsnz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında lgl test çn ayrılmış olan bölüme, cevap yernn dışına taşırmadan şaretleynz. Soru ktapçıkları üzernde yapılan şaretlemeler değerlendrmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzernde değşklk yapmak stedğnzde, z bırakmayan br slg kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerne gereksz hç br şaret koymayınız. 17. Her sorunun tek br doğru cevabı vardır. Br soru çn brden çok cevabı şaretlersenz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav btmnde, cevap kâğıdınızı ve soru ktapçığınızı eksksz bçmde salon görevllerne teslm ednz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdrde sınav görevller tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersz sayılablr. nadolu Ünverstes çıköğretm Sstem Güz Dönem ra Sınav Ktapçığı Sınav kurallarına uyduğunuz çn teşekkür eder, sınavınızda başarılar dlerz. nadolu Ünverstes'nn yazılı zn olmadan kopya edlmes, fotoğraflarının çeklmes, herhang br yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekl ceza sorumluluğu ve testlern hazırlanmasındak mal külfet peşnen kabullenmş sayılır.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 2562 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 2015-2016 - GÜZ R - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3762 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2562 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz, adnz, numaranz e salon numaranz

Detaylı

EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERS NOTLARI ISBN

EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERS NOTLARI ISBN KPSS Eğtm Blmler ezberbozan sers Öğretm Teknolojler ve Materyal Tasarımı özetlenmş çerk pratk blgler krtk notlar lg çekc görseller EDİTÖR: Savaş Doğan KPSS ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ- ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1184

Detaylı

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü BÖLÜM: Temel Eğtm T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Mll Eğtm Müdürlüğü SAYı : 34203882-821 ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozsyon Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERNE SNCAN Ilg :Vallk Makamının 25.10.2013 tarh

Detaylı

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI , EK-A YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI Değerl Arkadaşlar, --e------ Bldğnz üzere, ş dünyası sthdam edeceğ adaylarda, ünverste mezunyet sonrası kendlerne ne ölçüde katma değer ekledklern de cddyetle

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2562 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14.00 ÖĞRENCİNİN ÜÇÜNCÜ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. YAPI ARAŞTIRMASI VE DOKÜMANTASYON Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 Ön Koşullar : Önerlen Dersler

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ Sayı Konu...12.30 : B.30.2.KHU.0.00.00.00- : Özürlü Öğrencler hk. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ VEDİ L~.10. 20 0 5 Yükseköğretm Kurulu Başkanlığına Ilg: 14.09.2009 tarh 29515 sayılı yazınız. Yükseköğretm

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2114 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2111 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Milli Eğitim Müdürlüğü TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SİNCAN

T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Milli Eğitim Müdürlüğü TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SİNCAN T.C. SİNCAN KA YMAKAMLIGI Mll Eğtm Müdürlüğü Bölüm: Özel Eğt. Reh. ve Danış. Hz. Sayı : 850144831160/"6~ r Konu : Rehberlk ve Pskolojk Danışma Hzmetler Yıl Sonu Raporu ve Okullarda Şddetn Önlenmes Dönem

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1552

Detaylı

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşler Dares Başkanlığı SA YI : B.08.0.SDB.0.ll.00.00/ KONU: Beslenme Dostu Okullar Projes 10. 03.2010 00747... VALİLİGİNE (İl Mll Eğtm Müdürlüğü) İlg: a)bakanlığımız

Detaylı

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır.

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır. UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ Posson: H o: Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmektedr. H a : Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmemektedr. Böyle br hpotez test edeblmek çn, önce Posson dağılım parametres

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonc 3 rado net kablosuz duman dedektörü Kracılar ve mülk sahpler çn blg Tebrk ederz! Darenze akıllı fumonc 3 rado net duman dedektörler monte edlmştr. Bu şeklde ev sahbnz yasal donanım yükümlülüğünü

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş esk sna sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alann deneme sna hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3722 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The Natural Disasters in the Geography Teaching Curriculum)

COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The Natural Disasters in the Geography Teaching Curriculum) MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 28, TEMMUZ - 2013, S. 276-303 İSTANBUL ISSN:1303-2429 E-ISSN 2147-7825 copyrght 2013 http://www.marmaracografya.com COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA DOĞAL AFETLER 1 (The

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ön Koşullar : Grafk İletşm I ve II, Tasarım Stüdyosu I, II, III derslern almış ve başarmış

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KASIM EKİM EYLÜL D.Saa t ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İBADET. ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ 3 Öğrenclerle Tanışma, Dersn Amacı ve İşlenş Şekl. İlk Ders Genelges 6.

Detaylı

1. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar.

1. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar. 2. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar. ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ EYLÜL Öğrenme Alanı: İBADET D.Saa t 3 Öğrenclerle Tanışma, Dersn Amacı ve İşlenş Şekl. İlk Ders Genelges 6. Hac Nedr ve Nçn Yapılır? 7. Hac ve Umre le İlgl

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1107 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

KULLANILMASI. GiRiş. KAVRAM HARiTASı NEDiR

KULLANILMASI. GiRiş. KAVRAM HARiTASı NEDiR Hacettepe Ün)'erstes Eğtm Fakültes Dergs /4 : 95-99 [/998J FEN ÖGRETMNOE KAVRAM HARTASı YÖNTEMNN KULLANILMASI Ftnat KAPT AN* ÖZET: Kavram hartası yöntem, eğtm alanında çok ümt verc gejşmelerden brsdr.

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış esk sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alan deneme sınavı hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Detaylı

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular Basel II Geçş Sürec Sıkça Sorulan Sorular Soru No: 71 Cevaplanma Tarh: 06.03.2012 İlgl Hüküm: --- Konu: Gayrmenkul İpoteğyle Temnatlandırılmış Alacaklar İçn KR510AS Formunun Doldurulmasına İlşkn Örnek

Detaylı

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA l!l KEÇÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI KEÇöREN BELeDYES SA YI : M.06.6.KEç.O-31/2009KONU: Yetk Devr bo f.!200fd 6.1. BAŞKANLIK MAKAMINA Blndğ üzere O 1.01.2006 tarhnden tbaren tüm yerel yönetmlerde 31.12.2005

Detaylı

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI

OLASILIĞA GİRİŞ. Biyoistatistik (Ders 7: Olasılık) OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI OLASILIĞA GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Ünal ERKORKMAZ Sakarya Ünverstes Tıp Fakültes Byostatstk Anablm Dalı uerkorkmaz@sakarya.edu.tr OLASILIK, TIP ve GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI Br olayındoğal koşullar altında toplumda

Detaylı

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının

X, R, p, np, c, u ve diğer kontrol diyagramları istatistiksel kalite kontrol diyagramlarının 1 DİĞER ÖZEL İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL DİYAGRAMLARI X, R, p, np, c, u ve dğer kontrol dyagramları statstksel kalte kontrol dyagramlarının temel teknkler olup en çok kullanılanlarıdır. Bu teknkler ell

Detaylı

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t :

HAFTA 13. kadın profesörlerin ortalama maaşı E( Y D 1) erkek profesörlerin ortalama maaşı. Kestirim denklemi D : t : HAFTA 13 GÖLGE EĞİŞKENLERLE REGRESYON (UMMY VARIABLES) Gölge veya kukla (dummy) değşkenler denen ntel değşkenler, cnsyet, dn, ten reng gb hemen sayısallaştırılamayan ama açıklanan değşkenn davranışını

Detaylı

ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN SINANMASI

ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN SINANMASI V. Ulusal Üretm Araştırmaları Sempozyumu, İstanbul Tcaret Ünverstes, 5-7 Kasım 5 ENDÜSTRİNİN DEĞİŞİK İŞ KOLLARINDA İHTİYAÇ DUYULAN ELEMANLARIN YÜKSEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINDAN SAĞLANMASINDAKİ BEKLENTİLERİN

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARINA KAYITLI ÖĞRENCİLERİN 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Öğrenc Otomasyon

Detaylı

ve çeviren: OKULLAR İçİN HAzıRLANAN İZLENCELER

ve çeviren: OKULLAR İçİN HAzıRLANAN İZLENCELER JAPONYA RADYO TELEVİZYON KURUMUNUN EGİTİM YAYıNLARıVE YAYGIN ÖGRETİME KATKILARI* ve çevren: Derleyerı İng. Ük. Ersarı SÖZER Kısa adı NHK olan Japonya Ulusal Radyo Televzyon Kurumu, anaokullarından yükseköğretm

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

MESLEKi EGiTiMDE HizMET ici EGiTiM

MESLEKi EGiTiMDE HizMET ici EGiTiM MESLEK EGTMDE HzMET C EGTM Prof. Dr. Suna BAYKA (*) Yıldız GÜGE (**) Sevnç ÜAL (U) Br yükseköğretm programını btrmş ve meslek hayatına atılmış öğretmenlern çağımızdak blm ve teknolojk gelşmeler zlemeler

Detaylı

Kİ-KARE TESTLERİ. şeklinde karesi alındığında, Z i. değerlerinin dağılımı ki-kare dağılımına dönüşür.

Kİ-KARE TESTLERİ. şeklinde karesi alındığında, Z i. değerlerinin dağılımı ki-kare dağılımına dönüşür. Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ Örnekleme yoluyla elde edlen rakamların, anakütle rakamlarına uygun olup olmadığı; br başka fadeyle gözlenen değerlern teork( beklenen) değerlere uygunluk

Detaylı

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL

GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YARIYIL NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 431 013 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YRIYIL ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

TURNiKE SiSTEMi. Uğur UGURAL Dokuz Eylül Üniversitesi 1. SInıtÖğrencisi. genç-imo. İMo İzmir Şubesi Bülteni - Ocak 200Ş - Sayı: 138 til 37.

TURNiKE SiSTEMi. Uğur UGURAL Dokuz Eylül Üniversitesi 1. SInıtÖğrencisi. genç-imo. İMo İzmir Şubesi Bülteni - Ocak 200Ş - Sayı: 138 til 37. TURNKE SSTEM Uğur UGURAL Dokuz Eylül Ünverstes 1. SInıtÖğrencs Dokuz Eylül Ünverstes'nn uzun süredr uyguladığı tumke sstem öğrenclere brçok sıkıntı yaşatmaktadır. Sstemn lk başta getrlş amacı ünversteye

Detaylı

TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SiNCAN

TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SiNCAN T.C SİNCAN KAYMAKAMLIGI lçe Mll Eğtm Müdürlüğü Sayı : 34203882/30-36676 / ~I\)'~...L Ql/03/203 Konu : Resm Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE SNCAN İlg: 26.0.20 ı 3 tarhl ve 36676 sayılı yazısı İl Mll Eğİtm

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 3369 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI > SACLIK ALANI SERTFİKALI ECİTİM STANDARTLARI Standart No.1..S Tarh III. J. - Revzvon No KUPA UYGULAMASI SACLIK BAKANLICI SACLIK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜCÜ Eğtm ve Sertfkasyon Hzmetler Dare Başkanlığı

Detaylı

Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ

Kİ-KARE TESTLERİ A) Kİ-KARE DAĞILIMI VE ÖZELLİKLERİ Kİ-KAR TSTLRİ A) Kİ-KAR DAĞILIMI V ÖZLLİKLRİ Örnekleme yoluyla elde edlen rakamların, anakütle rakamlarına uygun olup olmadığı; br başka fadeyle gözlenen değerlern teork( beklenen) değerlere uygunluk gösterp

Detaylı

MUHASEBE BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ KİTAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ARAŞTIRMASI

MUHASEBE BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ KİTAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ARAŞTIRMASI .. Î eslekî ve eknk ğtm raştırma ve elştrme erkez aşkanlığı () ayın o : 30. brahm lz 2001 : 975-11-2109-4 uhasebe, tcarî hayatın temel meslek alanlarından brsdr. lkemzde muhasebe meslek alanında, ş ve

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER İki Boyutlu Rasgele Değişkenler

BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER İki Boyutlu Rasgele Değişkenler BÖLÜM 5 İKİ VEYA DAHA YÜKSEK BOYUTLU RASGELE DEĞİŞKENLER 5.. İk Boyutlu Rasgele Değşkenler Br deney yapıldığında, aynı deneyle lgl brçok rasgele değşkenn aynı andak durumunu düşünmek gerekeblr. Böyle durumlarda

Detaylı

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ

PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ PARAMETRİK OLMAYAN HİPOTEZ TESTLERİ Kİ-KARE TESTLERİ 1 Populasyonun nceledğmz br özellğnn dağılışı blenen dağılışlardan brsne, Normal Dağılış, t Dağılışı, F Dağılışı, gb br dağılışa uygun olduğu durumlarda

Detaylı

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU 6.07.0 ÇOKLU REGRESON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-ON KATSAILARININ ORUMU ÇOKLU REGRESON MODELİ Ekonom ve şletmeclk alanlarında herhang br bağımlı değşken tek br bağımsız

Detaylı

1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ

1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ DERS NOTU 07 KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ, LM EĞRİSİ VE PARA TALEBİ FAİZ ESNEKLİĞİ Bugünk dersn çerğ: 1. KEYNESÇİ PARA TALEBİ TEORİSİ... 1 1.1 İŞLEMLER (MUAMELELER) TALEBİ... 2 1.2 ÖNLEM (İHTİYAT) TALEBİ...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK

Sürekli Olasılık Dağılım (Birikimli- Kümülatif)Fonksiyonu. Yrd. Doç. Dr. Tijen ÖVER ÖZÇELİK Sürekl Olasılık Dağılım Brkml- KümülatFonksyonu Yrd. Doç. Dr. Tjen ÖVER ÖZÇELİK tover@sakarya.edu.tr Sürekl olasılık onksyonları X değşken - ;+ aralığında tanımlanmış br sürekl rassal değşken olsun. Aşağıdak

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için)

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için) Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Uluslararası Muhasebe ve Fnansal Raporlama Standartları Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 344000000000510 3 0 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersn ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır.

Detaylı

www.kartal.bel.tr ÖNCE SAĞLIK önleyici sağlık!

www.kartal.bel.tr ÖNCE SAĞLIK önleyici sağlık! www.kartal.bel.tr ÖNCE SAĞLIK önleyc sağlık! Sevgl Kartallılar, Sağlık hzmetler, brey, ale, toplum şbrlğn gerektrr. Bu hzmetlerde başarı, ekp çalışması le olanaklıdır. Türkye'de halk sağlığına yönelk sağlık

Detaylı

T.C. ÇANKA YA KA YMAKAMLIGI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... OKUL MUDURLUKLERINE

T.C. ÇANKA YA KA YMAKAMLIGI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... OKUL MUDURLUKLERINE T.C. ÇANKA YA KA YMAKAMLIGI İlçe Mll Eğtm Müdürlüğü Sayı : 23019798/160.0113961889 Konu: Yetenek Tanılaması 23/12/2013........ OKUL MUDURLUKLERINE Ilg: l Mll Eğtm Müdürlüğünün 20.12.2013 tarh ve 3926796

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

DENEY 4: SERİ VE PARALEL DEVRELER,VOLTAJ VE AKIM BÖLÜCÜ KURALLARI, KIRCHOFF KANUNLARI

DENEY 4: SERİ VE PARALEL DEVRELER,VOLTAJ VE AKIM BÖLÜCÜ KURALLARI, KIRCHOFF KANUNLARI A. DNYİN AMACI : Bast ser ve bast paralel drenç devrelern analz edp kavramak. Voltaj ve akım bölücü kurallarını kavramak. Krchoff kanunlarını deneysel olarak uygulamak. B. KULLANILACAK AAÇ V MALZML : 1.

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Taraf KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ D41-FARABİ-0 Kurum Koordnatörü Yrd. Doç. Dr. Sema ORSOY Tel: 0 6 303 38 54 E-posta: farab@kocael.edu.tr Web: http://farab.kocael.edu.tr Adres:

Detaylı

ilk- VE ORTAÖGRETiM OKULLARıNDA YABANCI DiL DERS KiTABI SEçiMi FOREIGN LANGUAGE COURSEBOOK SELECTION IN PRIMARY AND SECONDARY SCHOOLS

ilk- VE ORTAÖGRETiM OKULLARıNDA YABANCI DiL DERS KiTABI SEçiMi FOREIGN LANGUAGE COURSEBOOK SELECTION IN PRIMARY AND SECONDARY SCHOOLS Hacettepe Ünverstes Eğtm Fakültes Dergs 22 : 74-81 {2002} [ 1. of LK- VE ORTAÖGRETM OKULLARıNDA YABANCI DL DERS KTABI SEçM FOREIGN LANGUAGE COURSEBOOK SELECTION IN PRIMARY AND SECONDARY SCHOOLS Ayten GENÇ*

Detaylı

2 MANYETİZMA. 7. Etki ile mıknatıslanmada mıknatısın 5. K L M F F S N S N S N

2 MANYETİZMA. 7. Etki ile mıknatıslanmada mıknatısın 5. K L M F F S N S N S N 3 Manyetzma Test Çözümler 1 Test 1'n Çözümler 3. 1 2 3 4 5 6 1. X Şekl I M 1 2 Y 3 4 Mıknatıs kutupları Şekl I dek gb se 4 ve 5 numaralı kutuplar zıt şaretl olur. Manyetk alan çzgler kutup şddet le doğru

Detaylı

SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. Ekonometri 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekim 2011)

SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. SEK Tahmincilerinin Arzulanan Özellikleri. Ekonometri 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekim 2011) SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler İk Değşkenl Bağlanım Model SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler Ekonometr 1 Konu 9 Sürüm 2,0 (Ekm 2011) http://www.ackders.org.tr SEK Tahmnclernn Arzulanan Özellkler

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM KAMU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anablm Dalı: Kamu PROGRAMIN TANIMI: Kamu Tezsz Yüksek Lsans Programı, kamu ve özel sektör sstem çersndek problemler ve htyaçları analz edeblecek, yorumlayacak,

Detaylı

Kİ KARE ANALİZİ. Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI Ki-Kare Analizleri

Kİ KARE ANALİZİ. Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI  Ki-Kare Analizleri Kİ KAR ANALİZİ 1 Doç. Dr. Mehmet AKSARAYLI www.mehmetaksarayl K-Kare Analzler OLAY 1: Genelde br statstk sınıfında, öğrenclern %60 ının devamlı, %30 unun bazen, %10 unun se çok az derse geldkler düşünülmektedr.

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1177 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK - 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 8 FARKLI YÜZEY ÖZELLİKLERİNE SAHİP PLAKALARIN ISIL IŞINIM YAYMA ORANLARININ HESAPLANMASI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Stratejik Planı

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Stratejik Planı Namık Kemal Ünverstes Çorlu Mühendslk Fakültes Makne Mühendslğ Bölümü Stratejk Planı Sürüm no 1.0 Tekrdağ, Şubat Đçndekler lstes Yönetc Özet... 5 Grş... 8 Rehber... 9 Resm yazı... 9 1. Kapak... 9 2. Đçndekler,

Detaylı

TÜRKİYE DE YOKSULLUK PROFİLİ VE GELİR GRUPLARINA GÖRE GIDA TALEBİ

TÜRKİYE DE YOKSULLUK PROFİLİ VE GELİR GRUPLARINA GÖRE GIDA TALEBİ TÜRKİYE DE YOKSULLUK PROFİLİ VE GELİR GRUPLARINA GÖRE GIDA TALEBİ Yrd. Doç. Dr. Seda ŞENGÜL Çukurova Ünverstes İktsad Ve İdar Blmler Fakültes Ekonometr Bölümü Mart 2004 ANKARA YAYIN NO: 119 ISBN: 975-407-151-9

Detaylı

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ

MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ MOBİPA MOBİLYA TEKSTİL İNŞAAT NAKLİYE PETROL ÜRÜNLERİ SÜPERMARKET VE TuRİzM SANAYİ VE TİcARET ANONİM ŞİRKETİ 2011-2012-2013 MALİ yılına İLİşKİN YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ("Şrket") 01012011-31 ı22013

Detaylı

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık . '" ıo:."'. >.. ~. T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sayı, Konu :B.02.ı.SYD.0.08.300.5990/8237 :tılkemz Vatandaşı Olmayan ve Muhtaç Durumda Bulunan Yabancılara S\'D Vakınarından

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A İSTATİSTİK. 4. X kesikli rasgele (random) değişkenin moment çıkaran. C) 4 9 Buna göre, X in beklenen değeri kaçtır?

A İSTATİSTİK. 4. X kesikli rasgele (random) değişkenin moment çıkaran. C) 4 9 Buna göre, X in beklenen değeri kaçtır? . Br torbada 6 syah, 4 beyaz top vardır. Bu torbadan yerne koyarak top seçlyor. A İSTATİSTİK KPSS/-AB-PÖ/006. Normal dağılıma sahp br rasgele (random) değşkenn varyansı 00 dür. Seçlen topların ksnn de

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1521 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME. Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cinemre

DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME. Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cinemre 1 DOĞRUSAL HEDEF PROGRAMLAMA İLE BÜTÇELEME Hazırlayan: Ozan Kocadağlı Danışman: Prof. Dr. Nalan Cnemre 2 BİRİNCİ BÖLÜM HEDEF PROGRAMLAMA 1.1 Grş Karar problemler amaç sayısına göre tek amaçlı ve çok amaçlı

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Stratejik Planı. Sürüm no 1.2

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Stratejik Planı. Sürüm no 1.2 Namık Kemal Ünverstes Çorlu Mühendslk Fakültes Makne Mühendslğ Bölümü Stratejk Planı Sürüm no 1.2 Tekrdağ, Ocak İçndekler lsteler 2 3. Sunuş... 5 4. Grş... 6 5. Yönetc Özet... 9 6. Kurumsal Değerlendrme

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş esk sna sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresnde yer alann deneme sna hzmetnde öğrenclermze sunulmaktadr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3724 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

FEN EGiTiMiNDE YARATiCi DÜSÜNMEYE DAYALi ÖGRENMENiN ÖGRETMEN ADAYLARiNIN YARATiCiLiK DÜZEYLERiNE ETKisi<*)

FEN EGiTiMiNDE YARATiCi DÜSÜNMEYE DAYALi ÖGRENMENiN ÖGRETMEN ADAYLARiNIN YARATiCiLiK DÜZEYLERiNE ETKisi<*) re'n EGTMNDE YARATCLK' K URA M V E UYG U LA M A DA E GT M YÖN ET M güz 2004 say: 40 ss: 580-599 FEN EGTMNDE YARATC DÜSÜNMEYE DAYAL ÖGRENMENN ÖGRETMEN ADAYLARNIN YARATCLK DÜZEYLERNE ETKs

Detaylı

T.C. AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANlIGI. SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜOÜRlÜGÜ ÜSKÜOAR SOSYAL YARDıMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKfı HANE BEYAN FORMU.

T.C. AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANlIGI. SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜOÜRlÜGÜ ÜSKÜOAR SOSYAL YARDıMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKfı HANE BEYAN FORMU. AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANlIGI SOSYAL YARIMLAR GENEL MÜOÜRlÜGÜ ÜSKÜOAR SOSYAL YARıMLAŞMA VE AYANIŞMA VAKfı Sayı Hane No Referans No : T.C. Kmlk No Adı Soyadı oğum Tarh / Yer Yaşı Cep Telefon No Telefon

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İl Özel İdareleri ve Belediyelerde Uygulanan Program Bütçe Sistemi ve Getirdiği Yenilikler

İl Özel İdareleri ve Belediyelerde Uygulanan Program Bütçe Sistemi ve Getirdiği Yenilikler İl Özel İdareler ve Beledyelerde Uygulanan Program Bütçe Sstem ve Getrdğ Yenlkler Hayrettn Güngör Mehmet Deınrtaş İlk 2 Mayıs 1990 gün ve 20506 sayılı, kncs 19 Şubat 1994 gün ve 2 ı 854 sayılı Resm Gazete'de

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1512 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belrtlen ktapçık kodu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2009/70

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2009/70 Bür okr as n n Azal t ı l masıveidar Bas t l eşt r me(2009/70) T ar h :18. 11. 2009 Sayı :11558 Sı r ano:2009/ 70 Ekl er : Yönet mel ğ nuygul anmasıt ak pt abl osu ( YUTT) ' nada raçı kl amal ar T.C. SAĞLIK

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon

Doğrusal Korelasyon ve Regresyon Doğrusal Korelasyon ve Regresyon En az k değşken arasındak lşknn ncelenmesne korelasyon denr. Kşlern boyları le ağırlıkları, gelr le gder, öğrenclern çalıştıkları süre le aldıkları not, tarlaya atılan

Detaylı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BİLGİLENDİRİCİ METİNLERDE DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARINI KULLANMA DURUMLARI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BİLGİLENDİRİCİ METİNLERDE DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARINI KULLANMA DURUMLARI Sayı 31 Ünverste Öğrenclernn Blglendrc Metnlerde Düşüncey Gelştrme Yollarını Kullanma Durumları ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BİLGİLENDİRİCİ METİNLERDE DÜŞÜNCEYİ GELİŞTİRME YOLLARINI KULLANMA DURUMLARI Mehmet

Detaylı

SERVİS BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ KİTAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

SERVİS BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ KİTAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ .. Î eslekî ve eknk ğtm raştırma ve elştrme erkez aşkanlığı () ayın o : 29 raştırmayı apan rtuğrul 2001 : 975 11 2108-6 elşmş ülkelerde ekonomk faalyetler hzmet sektöründe yoğunlaşırken, gelşmekte olan

Detaylı

dir. Bir başka deyişle bir olayın olasılığı, uygun sonuçların sayısının örnek uzaydaki tüm sonuçların sayısına oranıdır.

dir. Bir başka deyişle bir olayın olasılığı, uygun sonuçların sayısının örnek uzaydaki tüm sonuçların sayısına oranıdır. BÖLÜM 3 OLASILIK HESABI 3.. Br Olayın Olasılığı Tanım 3... Br olayın brbrnden ayrık ve ortaya çıkma şansı eşt n mümkün sonucundan m tanes br A olayına uygun se, A olayının P(A) le gösterlen olasılığı P(A)

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi V tsttşfaktör T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Il Kamu Hastaneler Brlğ Genel Sekreterlğ Kanun Eğtm ve Araştırma Hastanes Sayı ı 23618724/?ı C.. Y** 08/10/2015 Konu : Yaklaşık Malyet

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Standart Model (SM) Lagrange Yoğunluğu. u, d, c, s, t, b. e,, Şimdilik nötrinoları kütlesiz Kabul edeceğiz. Kuark çiftlerini gösterelim.

Standart Model (SM) Lagrange Yoğunluğu. u, d, c, s, t, b. e,, Şimdilik nötrinoları kütlesiz Kabul edeceğiz. Kuark çiftlerini gösterelim. SM de yer alacak fermyonlar Standart Model (SM) agrange Yoğunluğu u s t d c b u, d, c, s, t, b e e e,, Şmdlk nötrnoları kütlesz Kabul edeceğz. Kuark çftlern gösterelm. u, c ve t y u (=1,,) olarak gösterelm.

Detaylı