47,000 45,000 43,000 41,000

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "47,000 45,000 43,000 41,000"

Transkript

1 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış Değişim İMKB ,590 -%0.7 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 33,783 %14.0 $/YTL %0.2 Bono Faizi ( 5 Eylül 2007) %1.3 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 9.19 %1.5 İMKB , İşlem Hacmi ($ mn) 45, İMKB , , , /01 26/01 27/01 30/01 31/01 47,000 45,000 43,000 41,000 EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER İşlem Fiyat Hacmi ($ mn) (YTL) Değişim Ereğli Demir Çelik % T. Vakıflar Bankası % İş Bankası (C) % Park Elek. Madencilik % Yapı Ve Kredi Bankası % EN ÇOK ARTANLAR EN ÇOK DÜŞENLER Değişim Değişim Çelebi %19 İhlas Holding -%11 Meges Boya %18 Dardanel -%9 Denizli Cam %11 Güneş Sigorta -%8 Park Elek. Madencilik %11 İzmit Motor Piston -%8 Ceytaş Madencilik %11 Doğan Burda Rızzolı -%7 PORTFÖY ÖNERİLERİ Kapanış Piyasa Dğ. (YTL) Değişim ($ mn) Adana Çimento (A) %1 419 Alarko GMYO %1 682 Anadolu Cam 6.40 %0 734 Sabancı Holding %1 9,273 İş Leasing 8.00 %3 303 BONO & PARA PİYASALARI YTL O/N oranları Basit %13.5 Bileşik %14.5 Eurobond (2030) Spread 208 Fiyat Faiz %7.2 $/YTL değişimi Aybaşından bu güne -1.6% Yılbaşından bu güne -1.6% EKONOMİK VERİLER Aralık Aylık Yıllık 2004 TÜFE %0.42 %7.72 %9.3 ÜFE -%0.04 %2.66 %13.8 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın yatay seyretmesini bekliyoruz ABD Merkez Bankası Fed in faizleri beklentiler doğrultusunda %4.5 e yükseltmesinin ardından hisse senedi piyasasının yatay bir seyir izlemesini bekliyoruz. DÜNÜN YORUMU IMKB-100, ABD Merkez Bankası toplantısı öncesinde dalgalı bir seyir izleyerek %0.67 düşüşle 44,590 dan kapandı. HAFTANIN GÜNDEMİ 1 Şubat - TİM Ocak ayı ihracat verilerini açıklayacak - Fransa Dışişleri Bakanı Blazy Türkiye ye geliyor. 2 Şubat - Uluslararası Atom Enerjisi Kurulu (UAEK) İran gündemiyle olağanüstü toplanacak. EKONOMİ VE POLİTİKA HABERLERİ - ABD Merkez Bankası Fed faizleri 25 bazpuan daha artırarak %4.5 e yükseltti - Öcalan yeniden yargılanma için mahkemeye başvurdu - Başak Sigorta ve Başak Emeklilik ihalesinin Perşembe günü yapılması bekleniyor - Şener Galataport ihale dosyasını imzalamadı - Enflasyon Raporu nu açıklayan Serdengeçti, kadameli faiz indirimi senaryosu altında enflasyonun 2006 sonunda enflasyonun %4.7-%6.3 aralığında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti - Dış ticaret açığı Aralık ayında beklentiler doğrultusunda 4.3 milyar dolar oldu - Faiz dışı fazla (açık) Aralık ayında beklentilerden daha iyi geldi - Hazine Şubat ayında piyasalara yapılacak 12.4 milyar YTL lik iç borç geri ödemesine karşılık, piyasalardan 9.3 milyar YTL lik borçlanma planlıyor - Hazine, bu ay 5 ihale düzenlecek ŞİRKET HABERLERİ - Fitch ve S&P, sırasıyla Tüpraş ve Ereğli'nin kredi notlarının özelleştirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından izlemeden çıkarıldığını açıkladı. - Doğan Holding Ditaş'ın faaliyet alanına giren konularda Hindistan'da faaliyet gösteren firma QH Talbros ile görüşmelere başladığını açıkladı. YURTDIŞI PİYASALAR - Piyasa Bilgileri - Uluslararası Gündem

2 ABD MERKEZ BANKASI ABD Merkez Bankası Fed faizleri 25 bazpuan daha artırarak %4.5 e yükseltti ABD Merkez Bankası Fed faizleri 25 bazpuan daha artırarak %4.5 e çıkardı. Fed in açıklamasında uzun süredir kullandığı 'ölçülü' kelimesi yer almazken, faiz artırımlarının gerekebileceğinin altı çizildi. Böylelikle, Greenspan in bugün itiariyle başkanlığı devrettiği Ben Bernanke ye faizleri artırımına devam etme veya ara verme seçeneği sağlandı. Çekirdek enflasyonun son aylarda düşük seyretmesine karşın, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve istihdam piyasasının katılığının enflasyon baskısını artırma potansiyelinin bulunduğu vurgulandı. ÖCALAN DAVASI Öcalan yeniden yargılanma için mahkemeye başvurdu Terör örgütü PKK nın lideri Abdullah Öcalan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, hakkındaki dosyanın yeniden açılması veya yeniden yargılanması yönündeki kararı doğrultusunda yeniden yargılanma için mahkemeye başvurdu. BAŞAK SİGORTA ve BAŞAK EMEKLİLİK Başak Sigorta ve Başak Emeklilik ihalesinin Perşembe günü yapılması bekleniyor Özelleştirme programında bulunan Başak Sigorta A.Ş'nin yüzde 56.67, Başak Emeklilik A.Ş'nin de yüzde oranındaki kamu hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinin, bu hafta yapılması öngörülüyor. İki kuruluş için ihalenin, Perşembe günü yapılması hedefleniyor. Başak Sigorta ve Başak Emeklilik için teklif veren firmalar Ak Sigorta, Axa-Oyak, Anadolu Anonim Türk Sigorta, TBIH Financial Services Group, Groupama International ve Liberty Mutual Insurance Company olarak sıralanıyor. GALATAPORT İHALESİ Şener Galataport ihale dosyasını imzalamadı Yüksek Planlama Kurulu Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener in onay vermediği Galataport ihalesinine ilişkin dosyayı Özelleştirme İdaresi ne iade etti. Özelleştirme İhalesi nin Ofer-Global Yatırım Holding konsorsiyumunun kazandığı ihaleyi iptal etmesi bekleniyor.

3 ENFLASYON RAPORU Enflasyon Raporu nu açıklayan Serdengeçti, kadameli faiz indirimi senaryosu altında enflasyonun 2006 sonunda enflasyonun %4.7-%6.3 aralığında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti enflasyon hedeflemesi rejimi kapsamında ilk Enflasyon Raporu nu bir basın toplantısıyla açıkladı. Serdengeçti, kısa vadeli faizlerin bu yılın başında yatay bir seyir izlediği ve sonrasında kademeli olarak aşağı indiği bir para politikası altında, enflasyonun 2006 yılı sonunda büyük bir olasılıkla %4.7-%6.3 arasında gerçekleşeceğini belirtti. Serdengeçti bu senaryo doğrultusunda enflasyonun 2007 nin ikinci çeyreği itibarıyla da %3.5-5 arasında kalarak, bugünden itibaren 1.5 yıl boyunca orta vadeli hedeflerle uyumlu kalacağının tahmin edildiğini belirtti. Serdengeçti, Merkez Bankası nın 2006 boyunca faizleri %13.5 seviyesinde tutması halinde ise, enflasyonun 2006 sonunda % aralığında, 2007 ortasında ise %1.5-4 aralığında tahmin edildiğini açıkladı. Yapısal reformlardaki gelişmelerin bekleyişleri etkileyebileceğine dikkat çeken Serdengeçti, şu ana kadar sosyal güvenlik reformundaki gecikmelerin bekleyişleri olumsuz etkilemediğini belirtti. DIŞ TİCARET AÇIĞI Dış ticaret açığı Aralık ayında beklentiler doğrultusunda 4.3 milyar dolar oldu... TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, dış ticaret açığı Aralık ayında 2004 yılının aynı ayına göre %8.1 artışla 4.3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Böylelikle, 4 milyar dolar olan tahminimizin hafif üstünde çıkarken, 4.3 milyar dolar seviyesinde bulunan piyasa beklentisiyle aynı doğrultuda gerçekleşmiş oldu yılında toplam dış ticaret açığı ise % 25 artışla 43 milyar dolara ulaştı. Aralık ayında ithalat geçen yılın aynı ayına göre %7.1 artarak aylık bazda en yüksek seviyesi olan 11.2 milyar dolara yükseldi. Bizim tahminimiz ise 11.5 milyar dolar seviyesindeydi. Diğer taraftan ihracat ise yıllık %6.4'lük artışla Aralık ayında 7 milyar dolar ile beklentimiz paralelinde gerçekleşti. Bu rakamların ardından cari işlemler dengesinin Aralık ayında 3.2 milyar dolar seviyesinde açık vermesini bekliyoruz.

4 FAİZ DIŞI FAZLA Faiz dışı fazla (açık) Aralık ayında beklentilerden daha iyi geldi Başbakan Erdoğan bütçenin 2005 yılında milyar YTL faiz dışı fazla verdiğini, bütçe açığının ise 9.7 milyar YTL de kaldığını açıkladı. Böylelikle, 2005 yılında bütçe açığının GSMH ya oranı %2 ye gerileyerek %3 olan Maastricht kriterinin de altında gerçekleşti. Başbakan Erdoğan ın açıklamasının ardından Maliye Bakanlığı da Aralık ayı bütçe gerçekleşmelerinin ayrıntılarını açıkladı. Özellikle vergi dışı gelirlerdeki yükselişe bağlı olarak bütçe Aralık ayında 49 mn YTL ile küçük bir faiz dışı açık açıkladı. Bizim beklentimiz ise 3 milyar YTL büyüklüğünde bir faiz dışı açıktı. Aralık ayı bütçe açığı ise 4.3 milyar YTL de kaldı. ŞUBAT AYI FİNANSMAN PROGRAMI Hazine Şubat ayında piyasalara yapılacak 12.4 milyar YTL lik iç borç geri ödemesine karşılık, piyasalardan 9.3 milyar YTL lik borçlanma planlıyor Şubat ayı finansman programına göre Hazine, toplamı 15.1 milyar YTL olan ve 12.4 milyar YTL'si piyasaya yapılacak iç borç geri ödemesinin 9.3 milyar YTL'sini yine piyasadan borçlanarak finanse etmeyi hedefliyor. Şubat ayında dış borç servisinin ise 3.2 milyar YTL olması planlanıyor. Hazine, Şubat ayı için faiz dışı fazla beklentisini ise 1.0 milyar YTL olarak açıkladı. HAZİNE İHALESİ Hazine, bu ay 5 ihale düzenlecek Hazine Şubat ayı borçlanma programını açıkladı. Programa göre, Hazine 7 Şubat ta 308 günlük bono, 14 Şubat ta ise 5 yıllık tahvil ihalesi düzenlenecek. 20 Şubat ta yapılacak 6 aylık referans bono ihalesi içinse net satış hedefi 2.3 milyar YTL olarak belirlendi. Hazine 21 Şubat ta ise biri 19 aylık diğeri 5 yıllık iki tahvil ihalesi düzenleyecek.

5 TÜPRAŞ YTL Piyasa Değeri: 5,217mn $ EREĞLİ DEMİR ÇELİK 9.20 YTL Piyasa Değeri: 3,410mn $ Fitch ve S&P, sırasıyla Tüpraş ve Ereğli'nin kredi notlarının özelleştirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından izlemeden çıkarıldığını açıkladı. Her iki ajans da adı geçen şirketleri ihale sonuçlarından sonra izlemeye almıştı., Tüpraş'ın yerel para cinsinden notunu BBB- olarak teyit ederken, görünümünü de "durağan" olarak belirledi. Ajans, Koç Holding'in Tüpraş'ın finansmanı için gereken 4.3 milyar doları sağlamasının ardından kredi notunu izlemeden çıkardığını vurguladı. Diğer yandan S&P Ereğli için uzun vade kredi notunu BB- olarak teyit ederken, görünümü "negatif" olarak açıkladı. Ajans, ana hissedar olan Ataer'e ihalenin finansmanı için ödenecek olan yüksek temettü miktarlarının sermaye üzerine getireceği yükü en önemli risk olarak vurguladı. DOĞAN HOLDİNG 5.25 YTL Piyasa Değeri: 2,925mn $ DİTAŞ DOĞAN YTL Piyasa Değeri: 32mn $ Doğan Holding Ditaş'ın faaliyet alanına giren konularda Hindistan'da faaliyet gösteren firma QH Talbros ile görüşmelere başladığını açıkladı. Doğan Holding'in %51 bağlı ortaklığı konumunda bulunan Ditaş, oto yedek parça alanında faaliyet göstermekte. Haberin Ditaş hisselerini etkilemesini beklerken, şirketin Doğan Holding'in net aktif değeri içinde %0.5 gibi oldukça düşük bir payı olmasından ötürü Doğan Holding hisselerini etkilemesini beklemiyoruz.

6 YURTDIŞI PİYASALAR YURTDIŞI BORSALAR Kapanış Değişim Cari F/K* 2005 F/K* DOW JONES 10,865 -% NASDAQ 100 2,306 % S&P 500 1,280 -% Almanya XETRA DAX 5,674 % Fransa CAC 40 4,948 % Japonya NIKKEI 225** 16,501 -% Rusya RTS 1,316 -%1.2 m.d Kore KOSPI** 1,379 -% Brezilya BOVESPA 38,383 % * Kaynak: Bloomberg **Saat 8:30 itibariyle Dow Jones YURTDIŞI PİYASALARA BAKIŞ ABD piyasaları ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırım sürecine ilişkin esnek bir ifade kullanmasına bağlı olarak bir miktar gevşedi. Faizleri 25 bazpuan daha artırarak %4.5 e çıkaran Fed in açıklamasında uzun süredir kullandığı 'ölçülü' kelimesi yer almazken, faiz artırımlarının gerekebileceğinin altı çizildi. İran konusunun BM'e yönlendirilmesi ve İran'ın politik nedenlerle petrol üretimini kısmayacağı açıklamasının yanı sıra, OPEC'in üretimde değişiklik yapmama kararıyla petrol fiyatları geriledi ,710 10,809 10,907 10,900 10,865 Önceki Dönem Piyasa Beklentisi Açıklanan 01-Şub ABD ISM Üretim ABD İnşaat Harcamaları 0.20% 0.30% ABD Araç Satışları 13.6M 13.1M 02-Şub ABD İşsizlik Başvuruları (29 Oca) 283K 295K * Kaynak: Bloomberg PARİTELER Kapanış* Değişim EURO / DOLAR % 1.20 DOLAR / YEN % *Kaynak: TCMB /$ Oca 26 Oca 27 Oca 30 Oca 31 Oca OYAK Yatırım Yıl Sonu Beklentisi 10 YILLIK TAHVİL Faiz Değişim ABD 4.52 %0.20 LIBOR 3 Ay 12 Ay DOLAR EURO EMTİA FİYATLARI Kapanış Değişim BRENT PETROLÜ ($/varil) %3.12 ALTIN ($) %0.05 *Saat 8:30 itibariyle Petrol (Brent) Oca 26 Oca 27 Oca 30 Oca 31 Oca 26 Oca 27 Oca 30 Oca 31 Oca 01 Şub

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,445 -%1.1 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,710 %1.3 $/YTL 1.3600 %1.3 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 17.52 %0.7 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.07 -%3.1

Detaylı

- TEFE bazlõ reel efektif döviz kuru Aralõk ayõnda %0.8 değer kazandõ

- TEFE bazlõ reel efektif döviz kuru Aralõk ayõnda %0.8 değer kazandõ Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,042 -%1.6 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,650 %1.0 $/YTL 1.3427 %0.3 Bono Faizi (5 Temmuz 2006) 19.95 -%1.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.40

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Migros Genel Kurulu %15 brüt (%14.73 net) nakit temettü

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Migros Genel Kurulu %15 brüt (%14.73 net) nakit temettü 1 Nisan 2005 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 25,786 -%0.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 19,165 %3.8 $/YTL 1.3455 %0.7 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 17.21 %0.0 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

39,000 37,000 35,000 33,000

39,000 37,000 35,000 33,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 38,297 %0.5 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 28,358 %51.7 $/YTL 1.3505 %0.0 Bono Faizi ( 27 Haziran 2007) 13.91 %0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.48

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 35,264 %0.9 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,055 -%22.2 $/YTL 1.5296 -%1.1 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 20.35 -%1.5 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 6.63 -%0.1

Detaylı

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 46,824 -%1.19 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 35,374 %27.1 $/YTL 1.3237 %0.71 Bono Faizi ( 4 Şubat 2009) 17.64 -%0.06 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.03 %2.65

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Hazine nin 182-günlük bono ve 609 hünlük tahvil ihaleleri

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Hazine nin 182-günlük bono ve 609 hünlük tahvil ihaleleri PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 24,329 -%4.5 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 17,600 -%4.7 $/YTL 1.3823 %1.9 Bono Faizi (8 Kasõm 2006) 17.94 %3.7 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.87

Detaylı

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma 0 Ekim 2005 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 33,414 -%0.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,819 %34.4 $/YTL 1.3463 -%0.4 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 14.73 -%0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

31,000 29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000

31,000 29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 29,925 -%0.1 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 22,800 %23.5 $/YTL 1.3125 %0.4 Bono Faizi ( 7 Mart 2007) 16.18 %1.1 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.02 -%0.89

Detaylı

Günlük Bülten. - 1-19 Şubat 2008. PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın alıcılı açılmasını bekliyoruz.

Günlük Bülten. - 1-19 Şubat 2008. PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın alıcılı açılmasını bekliyoruz. - 1-19 Şubat 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 45,742 %3.24 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 38,461 -%19.7 $/YTL 1.1893 -%0.03 Bono Faizi ( 5 Ağustos 2009) 16.84 -%0.05 Turkcell ADR (YTL karşılık/

Detaylı

34,000 32,000. - TMSF nin Kral FM ihalesi yapõlacak. 1 Ekim - Yeni yasama yõlõ başlõyor. 30,000. - Döviz rezervi geçen hafta 93 mn dolar azaldõ

34,000 32,000. - TMSF nin Kral FM ihalesi yapõlacak. 1 Ekim - Yeni yasama yõlõ başlõyor. 30,000. - Döviz rezervi geçen hafta 93 mn dolar azaldõ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 33,396 %2.0 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,911 %34.9 $/YTL 1.3406 -%0.2 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 15.04 -%0.1 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.23

Detaylı

Günlük Bülten. 1 Haziran 2004 PİYASA GÖRÜŞÜ. Tüpraş özelleştirmesinde yürütmeyi durdurma kararının kalkmasıyla piyasada alıcılı bir seyir bekliyoruz

Günlük Bülten. 1 Haziran 2004 PİYASA GÖRÜŞÜ. Tüpraş özelleştirmesinde yürütmeyi durdurma kararının kalkmasıyla piyasada alıcılı bir seyir bekliyoruz PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 17,081 -%1.4 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 1.14 -%14.4 TL/$ 1,492,017 %0.4 Bono Faizi (5 Ekim 2005) %27.7 %0.5 Turkcell ADR (TL karşılık/ Değ.) 15,800 -%0.9 İMKB

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Sosyal güvenlik tasarõsõ haftaya altkomisyonda ele. - Yabancõlara gayrimenkul satõşõna ilişkin yeni taslak

27,000 25,000 23,000 21,000 19,000. - Sosyal güvenlik tasarõsõ haftaya altkomisyonda ele. - Yabancõlara gayrimenkul satõşõna ilişkin yeni taslak PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 25,478 -%0.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,822 %1.9 $/YTL 1.3536 -%0.5 Bono Faizi (27 Ocak 2007) 16.10 %0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.39 -%0.4 İMKB

Detaylı

46,000 45,000 44,000 43,000 42,000. - Tansaş, Ak Enerji ve Aksa MSCI Turkey endeksinden

46,000 45,000 44,000 43,000 42,000. - Tansaş, Ak Enerji ve Aksa MSCI Turkey endeksinden PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 43,599 -%2.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 32,461 %9.5 $/YTL 1.3431 %0.8 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 14.27 -%0.5 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.75

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 3 Şubat 2010

GÜNE BAŞLARKEN 3 Şubat 2010 GÜNE BAŞLARKEN 3 Şubat 2010...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, dünkü spot kapanışa göre kayda

Detaylı

42,000. - Halkbank Genel Kurul toplantõsõ 40,000. - Hazine Haziran ayõ finansman ve borçlanma programõnõ 38,000 36,000 34,000

42,000. - Halkbank Genel Kurul toplantõsõ 40,000. - Hazine Haziran ayõ finansman ve borçlanma programõnõ 38,000 36,000 34,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 38,909 %0.8 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 25,552 -%13.8 $/YTL 1.5227 %0.0 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 16.30 %0.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.91 %1.7 İMKB

Detaylı

Günlük Bülten. 15 Mart 2005. Piyasanõn yatay seyretmesini bekliyoruz. Bonosu ihalesi öncesinde hisse senedi piyasasõnõn yatay seyretmesini bekliyoruz.

Günlük Bülten. 15 Mart 2005. Piyasanõn yatay seyretmesini bekliyoruz. Bonosu ihalesi öncesinde hisse senedi piyasasõnõn yatay seyretmesini bekliyoruz. 5 Mart 2005 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 26,937 -%2.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 21,110 %14.3 $/YTL 1.2760 %1.4 Bono Faizi (27 Eylül 2006) 16.38 %2.4 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.)

Detaylı

34,000. 27 Eylül 32,000 30,000. belirtti

34,000. 27 Eylül 32,000 30,000. belirtti PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 33,250 -%0.6 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,888 %34.8 $/YTL 1.3360 %0.4 Bono Faizi ( 7 Mart 2007) 15.24 %0.9 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 7.48

Detaylı

47,000 45,000 43,000 41,000

47,000 45,000 43,000 41,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 44,891 -%0.9 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 33,960 %14.6 $/YTL 1.3219 %0.3 Bono Faizi ( 5 Eylül 2007) 13.54 %0.4 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 9.07 %2.5 İMKB

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 35,722 -%0.1 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,824 -%19.6 $/YTL 1.4994 %0.2 Bono Faizi ( 16 Temmuz 2008) 19.33 -%1.4 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 6.75

Detaylı

Günlük Bülten 27 Aralık 2011

Günlük Bülten 27 Aralık 2011 Bülten PİYASA GÖRÜŞÜ Merkez Bankası Başkanı saat 10:00 da 2012 yılı para ve kur politikasına ilişkin açıklamalarda bulunacak. Bugün İngiltere dışındaki piyasalarda işlem gerçekleşecek. ABD de konut fiyat,

Detaylı

konusu olabilir. 21,988

konusu olabilir. 21,988 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 21,988 %1.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.46 %9.3 TL/$ 1,504,409 %0.4 Bono Faizi (12 Nisan 2006) 24.63 %1.0 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 7,100 -%0.6 İMKB

Detaylı

36,000 34,000 32,000 30,000. - YKB, Yapõ Kredi Finansal Kiralama, Yapõ Kredi Koray. - Doğan Holding'in Petrol Ofisi hisselerinde yapacağõ çağrõ

36,000 34,000 32,000 30,000. - YKB, Yapõ Kredi Finansal Kiralama, Yapõ Kredi Koray. - Doğan Holding'in Petrol Ofisi hisselerinde yapacağõ çağrõ 4 Ekim 2005 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 32,054 -%3.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 23,547 %27.5 $/YTL 1.3613 %1.0 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 14.84 %0.8 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 26 Ekim 2009

GÜNE BAŞLARKEN 26 Ekim 2009 GÜNE BAŞLARKEN 26 Ekim 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı bir

Detaylı

Günlük Bülten. 22 Ağustos 2005. Piyasanõn yatay seyretmesini bekliyoruz

Günlük Bülten. 22 Ağustos 2005. Piyasanõn yatay seyretmesini bekliyoruz PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 28,457 %1.6 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 20,808 %12.7 $/YTL 1.3676 %0.5 Bono Faizi ( 7 Mart 2007) 16.47 %0.2 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 6.78 -%0.80

Detaylı

Günlük Bülten 13 Nisan 2012

Günlük Bülten 13 Nisan 2012 Bülten 13 an 2 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Perşembe gününe 1,835 seviyesinden başladı. TCMB nin dünü de Çarşamba günü olduğu gibi istisnai

Detaylı

PİYASA GÖRÜŞÜ DÜNÜN YORUMU ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararası Gündem

PİYASA GÖRÜŞÜ DÜNÜN YORUMU ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararası Gündem - 1-8 Şubat 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 41,866 -%3.35 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 35,061 -%26.8 $/YTL 1.1941 %1.11 Bono Faizi ( 5 Ağustos 2009) 16.73 -%0.05 Turkcell ADR (YTL karşılık/

Detaylı

Günlük Bülten 9 Aralık 2010

Günlük Bülten 9 Aralık 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın alıcılı açılmasını bekliyoruz Vergi indirimlerinin süresinin uzatılmasının yarattığı iyimserlikle birlikte ABD borsaları dünkü işlemlerde sınırlı da olsa yükseliş kaydetti. Asya'da

Detaylı

Günlük Bülten Şubat 2008

Günlük Bülten Şubat 2008 - 1-18 Şubat 2008 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 44,305 -%2.61 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 37,244 -%22.3 $/YTL 1.1896 %0.13 Bono Faizi ( 5 Ağustos 2009) 16.82 -%0.05 Turkcell ADR (YTL

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009 GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 31,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 31,000 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 35,456 %0.0 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 22,614 -%23.7 $/YTL 1.5679 -%0.1 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 20.43 -%2.7 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 7.74

Detaylı

- Bankalarõn BDDK bazõnda, konsolide 3Ç2004 sonuçlarõnõ

- Bankalarõn BDDK bazõnda, konsolide 3Ç2004 sonuçlarõnõ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 23,293 -%0.7 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.64 %22.7 TL/$ 1,419,996 -%0.1 Bono Faizi (24 Mayõs 2006) 23.09 %0.5 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 9,300

Detaylı

50,000 48,000 46,000 44,000 42,000

50,000 48,000 46,000 44,000 42,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 47,016 -%1.49 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 36,000 %21.4 $/YTL 1.3060 -%0.4 Bono Faizi ( 5 Eylül 2007) 13.41 -%1.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 10.44

Detaylı

Günlük Bülten. 9 Haziran PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasaya tepki alımı gelmesini bekliyoruz

Günlük Bülten. 9 Haziran PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasaya tepki alımı gelmesini bekliyoruz PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 17,604 -%2.3 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 1.20 -%10.2 TL/$ 1,466,472 -%0.3 Bono Faizi (5 Ekim 2005) %26.2 -%0.3 Turkcell ADR (TL karşılık/ Değ.) 17,100 -%3.2

Detaylı

Günlük Bülten 17 Haziran 2013

Günlük Bülten 17 Haziran 2013 Bülten Haziran PİYASALAR Döviz Piyasası Gelişmekte olan piyasalara girişlerin artması, FED'e yönelik beklentiler ve yurtiçindeki gelişmelere paralel USD/TL kuru gün içinde, seviyesine kadar geriledi. TCMB

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 30 Mayıs 2016, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 30 Mayıs 2016, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Günlük Bülten 23 Eylül 2010

Günlük Bülten 23 Eylül 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın yatay açılmasını bekliyoruz FED toplantısının ardından yurtdışı piyasalarda hafif satıcılı seyir hakim olmasına rağmen, yurtiçinde İMKB güçlü kalmayı sürdürdü. Dün Euro/Dolar paritesi

Detaylı

Günlük Bülten. 10 Mayıs PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasadaki satıcılı seyrin bugün de sürmesini bekliyoruz

Günlük Bülten. 10 Mayıs PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasadaki satıcılı seyrin bugün de sürmesini bekliyoruz 0 Mayıs 2004 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 17,002 -%3.5 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 1.15 -%13.9 TL/$ 1,476,544 %2.1 Bono Faizi (5 Ekim 2005) %26.3 %1.4 Turkcell ADR (TL karşılık/

Detaylı

Günlük Bülten. 18 Ağustos 2008

Günlük Bülten. 18 Ağustos 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 42,194 %1.16 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 35,776 -%24.5 $/YTL 1.1794 %0.20 Bono Faizi ( 14 Nisan 2010) 18.39 -%1.37 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 8.36 %1.49

Detaylı

Günlük Bülten 13 Ağustos 2010

Günlük Bülten 13 Ağustos 2010 13 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın hafif alıcılı açılmasını bekliyoruz Dün global borsalarda devam eden satışların ardından bu sabah Asya piyasalarında ve ABD vadelilerinde toparlanma çabaları sürüyor. İMKB

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla Dolar endeksi gün içinde 94.37 seviyesine kadar gerileme kaydetti. Fakat Fed üyesi Dudley nin, ekonomik takvimde

Detaylı

Günlük Bülten 21 Ekim 2010

Günlük Bülten 21 Ekim 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın yatay açılmasını bekliyoruz ABD de beklentilerden iyi gelen şirket bilançolarının yanısıra, Fed in Bej Kitap raporunda ekonominin ılımlı bir hızda büyüdüğü yönündeki ifadelerinin

Detaylı

PİYASA GÖRÜŞÜ DÜNÜN YORUMU YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararası Gündem

PİYASA GÖRÜŞÜ DÜNÜN YORUMU YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararası Gündem - 1-11 Ocak 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 52,351 -%0.72 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 45,381 -%5.3 $/YTL 1.1536 -%0.04 Bono Faizi ( 5 Ağustos 2009) 16.34 -%0.05 Turkcell ADR (YTL karşılık/

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY Euro Bölgesi nde negatif enflasyon Euro Bölgesi enflasyon oranı yüzde 2 lik hedefin

Detaylı

Günlük Bülten 26 Aralık 2011

Günlük Bülten 26 Aralık 2011 PİYASA GÖRÜŞÜ Bugün yurtdışı piyasaların büyük bir bölümü noel tatili nedeniyle kapalı bulunuyor. Geçtiğimiz hafta zayıf işlem hacmi nedeniyle İMKB de yükseliş momentumu ivme kazanamadı. İMKB de haftanın

Detaylı

Günlük Bülten 12 Eylül 2013

Günlük Bülten 12 Eylül 2013 Bülten Eylül 03 PİYASALAR Döviz Piyasası ABD istihdam verisinin ardından FED in tahvil alımlarını beklentilerden daha az azaltma yoluna gideceği beklentileriyle gelişmekte olan ülke para birimleri USD

Detaylı

48,000 46,000 44,000 42,000

48,000 46,000 44,000 42,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış Değişim İMKB-100 46,265 -%0.95 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 34,930 %17.8 $/YTL 1.3245 %1.0 Bono Faizi ( 5 Eylül 2007) 13.70 %1.2 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 10.03

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009 GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

PİYASA GÖRÜŞÜ DÜNÜN YORUMU. 08 Ocak Tekel de erteleme talebi. Sabancı Holding in Teknosa'daki payı %69 a yükseldi YURTDIŞI PİYASALAR

PİYASA GÖRÜŞÜ DÜNÜN YORUMU. 08 Ocak Tekel de erteleme talebi. Sabancı Holding in Teknosa'daki payı %69 a yükseldi YURTDIŞI PİYASALAR PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 52,570 %0.08 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 45,120 %62.1 $/YTL 1.1651 %0.73 Bono Faizi ( 5 Ağustos 2009) 16.39 -%0.05 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 11.96 -%1.69

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2015 Yılı İlk 5 Ayında %53 Arttı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2015 Yılı İlk 5 Ayında %53 Arttı. 3 Haziran 2015 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2015 Yılı İlk 5 Ayında %53 Arttı. Otomobil Pazarı %46, Hafif Ticari Araç Pazarı %79 Arttı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Eylül 2014 17.09.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,29593 1,28643 0,73 ALTIN 1235,28 1223,24 0,97 TRY 2,20271 2,22355 0,94 EURTRY 2,85495 2,86103 0,21 JPY 107,121 108,369 1,16 GBP 1,62768

Detaylı

Günlük Bülten 15 Haziran 2010

Günlük Bülten 15 Haziran 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın hafif satıcılı açılmasını bekliyoruz Dün Avrupa daki sanayi üretimi verisinin etkisi ile güne alıcılı başlayan ve %1 in üzerinde yükselişler gösteren Amerika borsaları, Moody sin

Detaylı

Günlük Bülten 12 Eylül 2014

Günlük Bülten 12 Eylül 2014 Bülten 12 Eylül 21 PİYASALAR Döviz Piyasası Sabah saatlerinde 2,2 seviyesini aşan USD/TL kuru temmuz ayı cari açık verisinin beklentilere paralel açıklanmasıyla gerileyerek 2,192 seviyesine kadar geldi.

Detaylı

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500. - Türkşeker in özelleştirme stratejisi imzada

11,500 11,000 10,500 10,000 9,500. - Türkşeker in özelleştirme stratejisi imzada Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 10,503 -%2.1 TL/$ 1,388,066 %0.0 Bono Faizi (7 Temmuz 2004) %50.3 -%2.6 İMKB 500 400 300 200 100 0 İşlem Hacmi ($ mn) 10,884 153 10,750 187 10,691 10,727

Detaylı

Günlük Bülten 10 Nisan 2012

Günlük Bülten 10 Nisan 2012 Bülten 10 an 20 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Pazartesi gününe 1,7950 seviyesinden başladı. Gün içinde yatay bir seyir izleyen kur günü

Detaylı

Günlük Bülten. 27 Haziran 2008

Günlük Bülten. 27 Haziran 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 36,579 -%2.64 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 30,243 -%36.2 $/YTL 1.2095 -%0.72 Bono Faizi ( 13 Ocak 2010) 22.05 %0.50 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 7.48 -%4.69

Detaylı

bekliyoruz. - Merkez Bankasõ reel efektif döviz kurlarõnõ açõklayacak.

bekliyoruz. - Merkez Bankasõ reel efektif döviz kurlarõnõ açõklayacak. PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 20,775 %1.2 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.39 %3.6 TL/$ 1,499,620 -%0.1 Bono Faizi (22 Şubat 2006) 25.27 %0.3 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 5,700

Detaylı

Günlük Bülten. 18 Mayıs 2004 PİYASA GÖRÜŞÜ

Günlük Bülten. 18 Mayıs 2004 PİYASA GÖRÜŞÜ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 15,922 -%3.7 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 1.04 -%21.9 TL/$ 1,524,600 -%0.2 Bono Faizi (5 Ekim 2005) %28.1 -%0.8 Turkcell ADR (TL karşılık/ Değ.) 14,700 -%5.1

Detaylı

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013 Bülten 3 Mayıs 2 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne 1,797 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, ECB nin faiz kararı sonrası bir miktar yukarı yönlü hareket etti. Gün içinde 1,784-1,797 aralığında dalgalanan kur

Detaylı

Günlük Bülten 7 Aralık 2010

Günlük Bülten 7 Aralık 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın yatay açılmasını bekliyoruz Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ABD ekonomisinin daha fazla teşvik yardıma ihtiyaç duyabileceği yönündeki açıklamalarının ardından ABD borsaları günü yatay

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 5 Ağustos 2009 GÜNE BŞLRKEN 5 ğustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, dünkü spot kapanışa göre kayda değer

Detaylı

48,000 47,000 46,000 45,000 42,000 46,000 45,000 43,000 44,000 44,000 43,000 39,000 40,000 41,000 42,000 41,000 40,000 39,000 36,000 37,000 38,000

48,000 47,000 46,000 45,000 42,000 46,000 45,000 43,000 44,000 44,000 43,000 39,000 40,000 41,000 42,000 41,000 40,000 39,000 36,000 37,000 38,000 - 1-22 Şubat 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 46,447 %1.24 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 38,709 -%19.2 $/YTL 1.1999 -%0.20 Bono Faizi ( 5 Ağustos 2009) 16.82 -%0.05 Turkcell ADR (YTL karşılık/

Detaylı

Günlük Bülten. 14 Haziran 2004

Günlük Bülten. 14 Haziran 2004 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış Değişim İMKB-100 17,664 -%0.7 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 1.19 -%11.0 TL/$ 1,485,155 -%0.3 Bono Faizi (5 Ekim 2005) %26.6 -%0.3 Turkcell ADR (TL karşılık/ Değ.) 17,400

Detaylı

Günlük Bülten. 22 Eylül 2004

Günlük Bülten. 22 Eylül 2004 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 21,193 %4.0 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 1.39 %4.3 TL/$ 1,519,318 -%0.8 Bono Faizi (22 Şubat 2006) 26.59 -%2.6 Turkcell ADR (TL karşõlõk/ Değ.) 6,900

Detaylı

4, % 9.5% -40.4% -40.4% 4, % 9.1% -31.5% -31.5% 8, % 7.7% -33.8% -33.8% % 10.7% -38.5% -38.5%

4, % 9.5% -40.4% -40.4% 4, % 9.1% -31.5% -31.5% 8, % 7.7% -33.8% -33.8% % 10.7% -38.5% -38.5% PİYASA KAPANIŞLARI Günlük Aylık Yılbaşından Yıllık Kapanış Değişim Değişim Bugüne Değişim değişim İMKB-100 (YTL) 26,864.1 1.7% 10.4% -51.6% -51.6% İMKB-30 (YTL) 35,001.9 1.9% 12.9% -50.3% -50.3% IMKB-BANKA

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 18 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU OPEC uzun vadeli fiyat beklentisini açıkladı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) uzun dönem için petrol fiyatı öngörüsünü yayımladı. Meydana gelecek

Detaylı

Teknik Bülten. 15 Ağustos 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 15 Ağustos 2016 Pazartesi Güne Başlarken Euro bölgesinde Sanayi üretimi haziranda, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,6 artış kaydetti. Geçen ay sanayi üretiminde yüzde 1,2 düşüş yaşanmıştı. Japonya, ikinci çeyrekte yıllık yüzde 0.2

Detaylı

Merkez Bankası Gecelik Borçlanma Faizi (%)

Merkez Bankası Gecelik Borçlanma Faizi (%) GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2006 YILI İLK 9 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu ABD Merkez Bankası FED, 2004 yılında başladığı ve bu

Detaylı

Günlük Bülten. 22 Haziran 2004 PİYASA GÖRÜŞÜ

Günlük Bülten. 22 Haziran 2004 PİYASA GÖRÜŞÜ PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 16,785 -%1.1 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 1.13 -%15.4 TL/$ 1,484,823 -%0.1 Bono Faizi (5 Ekim 2005) %27.0 %0.0 Turkcell ADR (TL karşılık/ Değ.) 16,800 -%1.0

Detaylı

Günlük Bülten 30 Temmuz 2010

Günlük Bülten 30 Temmuz 2010 30 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın hafif satıcılı açılmasını bekliyoruz ABD'de bugün açıklanacak ikinci çeyrek büyüme verisi öncesi piyasalarda temkinli seyir izleniyor. ABD borsalarında dün hafif kayıplarla

Detaylı

Günlük Bülten Şubat 2008

Günlük Bülten Şubat 2008 - 1-27 Şubat 2008 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 45,525 %1.40 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 38,314 -%20.0 $/YTL 1.1882 -%0.43 Bono Faizi ( 5 Ağustos 2009) 16.89 -%0.05 Turkcell ADR (YTL

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 20 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 20 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 2 Mart 212 PİYASALARA BAKIŞ 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Bu hafta ABD de iyileşme yönünde sinyal vermesi beklenen konut verileri ön planda yer alıyor. Bugün açıklanacak konut rakamlarında

Detaylı

Günlük Bülten. 7 Haziran 2004

Günlük Bülten. 7 Haziran 2004 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 17,708 %3.9 İMKB-100 (USc/Yılbaşından beri Değ.) 1.18 -%11.5 TL/$ 1,496,187 -%1.4 Bono Faizi (5 Ekim 2005) %27.3 -%1.2 Turkcell ADR (TL karşılık/ Değ.) 17,000 %5.6 İMKB

Detaylı

Günlük Bülten 29 Nisan 2013

Günlük Bülten 29 Nisan 2013 Bülten 9 Nisan PİYASALAR Döviz Piyasası Güne,79 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, cuma sabah saatlerinde yukarı yönlü hareket etti. Öğleden sonra ABD büyüme verisinin piyasa beklentisinin altında gelmesiyle

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 1 Şubat 2010

GÜNE BAŞLARKEN 1 Şubat 2010 GÜNE BŞLRKEN 1 Şubat 2010...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı bir

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Günün odak noktasında Avrupa da açıklanacak Mart ayı PMI endeksleri yer alıyor. Bloomberg

Detaylı

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000

37,000 36,000 35,000 34,000 33,000 32,000 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış İMKB-100 32,703 -%3.3 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 20,644 -%30.4 $/YTL 1.5841 %0.6 Bono Faizi ( 9 Nisan 2008) 20.23 %3.3 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.) 6.16 -%2.3

Detaylı

Günlük Bülten. 20 Mayıs 2008

Günlük Bülten. 20 Mayıs 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış Değişim İMKB-100 42,499 -%0.29 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 34,687 -%26.8 $/YTL 1.2252 -%1.57 Bono Faizi ( 13 Ocak 2010) 19.34 -%1.33 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.)

Detaylı

PİYASA GÖRÜŞÜ Günlük Aylık Bugüne Değişim Yıllık

PİYASA GÖRÜŞÜ Günlük Aylık Bugüne Değişim Yıllık PİYASA KAPANIŞLARI Yılbaşından PİYASA GÖRÜŞÜ Günlük Aylık Bugüne Değişim Yıllık Piyasanın hafif alıcılı açılmasını bekliyoruz Kapanış Değişim Değişim değişim Dün ABD borsaları, CIT grubun iflastan kurtarılması,

Detaylı

Günlük Bülten 03 Nisan 2015

Günlük Bülten 03 Nisan 2015 Bülten 03 Nisan 015 PİYASALAR Döviz Piyasası Piyasaların haftanın son günü açıklanacak ve FED in faiz artış sürecine başlama tarihini belirlemek için yakından izlediği tarım dışı istihdam verisine odaklanması

Detaylı

TÜRKONFED KOBİ PERSPEKTİFİ MAYIS 2016

TÜRKONFED KOBİ PERSPEKTİFİ MAYIS 2016 TÜRKONFED KOBİ PERSPEKTİFİ MAYIS 2016 KOBİ Perspektifi Gelir Tarafını Etkileyecek Makroekonomik Göstergeler Maliyet Kalemlerini Etkileyecek Ekonomik ve Finansal Gelişmeler 2010 Ç1 2010 Ç2 2010 Ç3 2010

Detaylı

Günlük Bülten 23 Kasım 2012

Günlük Bülten 23 Kasım 2012 Bülten ım PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru güne 1,81 seviyesinden başladı. Dolar endeksinin gerilemesinin de etkisiyle yeniden 1,8 seviyesinin altına gevşeyerek gün içinde 1,79 seviyesine kadar geriledi.

Detaylı

Günlük Bülten 18 Mart 2015

Günlük Bülten 18 Mart 2015 Bülten 18 Mart 015 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne,6 seviyesinden başlayan USD/TL kuru PPK toplantısının beklenmesiyle öğlene kadar dar bir bantta hareket etti. Politika faizi, koridorun alt ve üst bandının

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 4 Temmuz 2016, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 4 Temmuz 2016, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji. Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Makro Ekonomi ve Strateji - Brexit Türkiye yi nasıl etkiler? Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr.

Detaylı

Günlük Bülten 26 Ekim 2010

Günlük Bülten 26 Ekim 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın hafif satıcılı açılmasını bekliyoruz ABD borsaları haftanın ilk günü gerçekleşen işlemlerde alıcılı seyir izlemesine rağmen, gün sonuna doğru gelen satışlarla kapanışta yükseliş

Detaylı

Günlük Bülten 17 Kasım 2011

Günlük Bülten 17 Kasım 2011 Günlük Bülten PİYASA GÖRÜŞÜ Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Avrupa da borç krizinin ABD bankları için risk oluşturacağının uyarısının etkisi ile ABD borsa endeksleri değer kaybetti. Asya piyasalarında

Detaylı

Günlük Bülten 20 Kasım 2013

Günlük Bülten 20 Kasım 2013 Bülten Kasım 3 PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru, Merkez Bankası'nın kasım ayı PPK toplantısı ardından yaptığı açıklamada sıkılaştırma sinyali vermesiyle, in altına kadar geriledi ve,58 seviyesini gördü.

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009

GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009 GÜNE BAŞLARKEN 12 Mayıs 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalarda bir süredir

Detaylı

Günlük Bülten 12 Temmuz 2010

Günlük Bülten 12 Temmuz 2010 12 2010 PİYASA GÖRÜŞÜ Piyasanın yatay açılmasını bekliyoruz Geçtiğimiz haftanın son gününü, bugün başlayacak olan kar sezonuna ilişkin iyimser beklentilere bağlı olarak yükselişle kapatan ABD borsalarının

Detaylı

2,000 1,750 1,500 1,250 1,000

2,000 1,750 1,500 1,250 1,000 PİYASA KAPANIŞLARI Yılbaşından Günlük Aylık Bugüne Yıllık Kapanış Değişim Değişim Değişim değişim İMKB-100 (YTL) 24,425 1.2% 1.0% -56.0% -53.6% İMKB-30 (YTL) 31,276 0.6% 4.1% -55.6% -53.2% IMKB-BANKA (YTL)

Detaylı

Haftalık Bülten. Sanayi üretiminde gerileme sürüyor... Japonya yeni bir. paketi. Global ekonomiye. beklentiler bir miktar. 1. çeyrek bilanço.

Haftalık Bülten. Sanayi üretiminde gerileme sürüyor... Japonya yeni bir. paketi. Global ekonomiye. beklentiler bir miktar. 1. çeyrek bilanço. Haftalık Bülten 103 Nisan 2009 Sanayi üretiminde gerileme sürüyor... inin %23 etiminde gözlenen keskin sektör tahvili BoE, piyasadan 150 BoE faizleri %0,5 düzeyinde sabit Japonya yeni bir paketi, 154 milyar

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 3 Aralık Pazartesi Türkiye Kasım ayı Enflasyon ve PMI Almanya, Euro ve ABD İmalat PMI ve ISM İmalat Endeksi 4 Aralık Salı Euro Bölgesi, ÜFE, Kasım 5 Aralık Çarşamba Japonya,

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009

GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009 GÜNE BAŞLARKEN 16 Kasım 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı bir

Detaylı

Günlük Bülten. 16 Mayıs 2008

Günlük Bülten. 16 Mayıs 2008 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanış Değişim İMKB-100 42,624 %0.24 İMKB-100 (US$/Yılbaşından beri Değ.) 34,242 -%27.8 $/YTL 1.2448 -%0.34 Bono Faizi ( 13 Ocak 2010) 19.47 -%0.05 Turkcell ADR (YTL karşılık/ Değ.)

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 26 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 26 Haziran 2009 GÜNE BŞLRKEN 26 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Aralık 2015, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Aralık 2015, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 31 Mart 2014 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 03/13 06/13 07/13 11/13 12/13 01/14 03/14 Bu sabaha

Detaylı

Bu sunum, borç stoku ve borçlanma ile ilgili güncel bilgileri. kamuoyuna kapsamlı olarak sunmak amacıyla hazırlanmıştır.

Bu sunum, borç stoku ve borçlanma ile ilgili güncel bilgileri. kamuoyuna kapsamlı olarak sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu sunum, borç stoku ve borçlanma ile ilgili güncel bilgileri kamuoyuna kapsamlı olarak sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Son güncelleme tarihi: 23 Mayıs 213 1 BORÇ GÖSTERGELERİ Borç Yönetiminde Gelinen

Detaylı

Günlük Bülten 25 Mart 2014

Günlük Bülten 25 Mart 2014 Bülten Mart 01 PİYASALAR Döviz Piyasası Yaklaşan seçimler nedeniyle bir süredir gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL haftanın ilk gününde de Dolar karşısında değer kaybeden para birimlerinden

Detaylı

Günlük Bülten 17 Mart 2014

Günlük Bülten 17 Mart 2014 Bülten 7 Mart PİYASALAR Döviz Piyasası Kırım daki gerilim sebebiyle güne, seviyesinden başlayan USD/TL kuru, gelişmekte olan ülkelere yaşanan giriş ve paritedeki yükselişe paralel gün boyu aşağı bir seyir

Detaylı