This week we are working on the letter İ and how to write it. We also are making an ice cream craft. We are focusing on our colors, and this week we

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "This week we are working on the letter İ and how to write it. We also are making an ice cream craft. We are focusing on our colors, and this week we"

Transkript

1

2 Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz; Rutinlerin Yaşamımıza Etkisi sorgulama hattı kapsamında bu hafta profil ve tutum öz değerlendirme çalışmaları ile süreç değerlendirmelerini yaptılar. Okuma - Yazma Ön Hazırlık derslerinde öğrencilerimiz; Aa sesi ile başlayan varlıkları bularak sözlük defterlerine resimlediler. Aa sesi değerlendirme çalışmalarını yaptılar. Matematik derslerinde öğrencilerimiz; 1-5 arası rakamlarla, eşleştirme, gruplama, sayı değeri oyunları oynayıp, öz değerlendirme çalışmalarını yaparak, portfolyoları için ürün seçtiler.

3 Müzik dersinde öğrencilerimiz; bedenlerinden ses çıkartarak beden müziğini tanımaya başladılar. Ritim çubuklarını tanıdılar ve ritim çubuklarıyla ritim çalışması yaptılar. Görsel Sanatlar derslerinde öğrencilerimiz; atık kağıtları değerlendirerek, kas gelişimini destekleyici sanatsal bir aktivite gerçekleştirdiler. Atık kağıtlar ile oluşturulan farklı boyutlardaki rulolar ile sınıfımız için görsel ve bir o kadar da dekoratif kapı süsleri hazırladılar. Beden Eğitimi dersinde; Çemberden Çembere oyununu oynadılar. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri, alan farkındalığı, efor ve hareket ilişkilerini kullanarak akıcılık uygulamaları yaptılar. Satranç dersinde öğrencilerimiz; Akşah ile Karaşah masalını dinlediler. Düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak masalın sonucunu resimlediler.

4 This week we are working on the letter İ and how to write it. We also are making an ice cream craft. We are focusing on our colors, and this week we are focusing on the color green. We are discussing what it means to be clean and dirty.

5

6 Okul Öncesi 2 öğrencilerimiz; Sözcüklere Yüklediğimiz Anlamlar sorgulama hattı kapsamında NEYSE Kİ NE YAZIK Kİ isimli hikayeyi 5N 1K tekniğini kullanarak incelediler. Olay sıralama çalışmaları yaptılar. Öğrencilerimiz evde çalıştıkları yanıltmacaları sınıfta arkadaşları ile paylaştılar.

7 Hayat Bilgisi dersinde öğrencilerimiz; damlaya damlaya göl olur ve ağzından bal damlamak deyimleri bize ne anlatıyor olabilir? Sorusunun yanıtlarını çalışma sayfalarına çizerek anlattılar. Deyimlerin karikatürleştirilmiş görsellerini incelediler. Sözün Gücü ünitesi ile bağlantılı olarak, sınıflarımıza konuk olan Yemeğini Arayan Tırtıl hikayesi yazarı Sayın Tülin Kozikoğlu ile öğrencilerimiz söyleşi yaptılar. Yazarımız öğrencilerimizin kitaplarını imzalayarak, kitabın içeriği ile ilgili yaratıcı etkinlikler gerçekleştirdi. Yazarlık mesleği ile ilgili değerli bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

8 Satranç dersinde öğrencilerimiz; Akşah ile Karaşah masalını dinlediler. Düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak masalın sonunu resimlediler. Görsel Sanatlar dersinde; Çok Çok Büyük Bir Dinozor hikayesinden sulu boya çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz hem arkadaşlığın önemini öğrendiler, hem de kendi hayallerindeki renkli dinozorları çizdiler. Uygulamalar ünite sonunda sizlere ulaştırılacaktır. Müzik dersinde; bedenlerinden ses çıkartabildiklerini keşfettiler ve beden müziğini tanımaya başladılar. Denizciler şarkısını öğrenmeye başladılar. Kağıttan yapılan gemilerle Denizciler şarkısına eşlik ettiler.

9 This week we are working on The Three Little Pigs. We are blowing paint, making 3D characters and making houses from different materials. We are working on the letter H and making a horse craft.

10

11 1.Sınıflar gün içinde yaşanan sorunların çözüm yollarını iletişim becerilerini kullanarak değerlendirmek için Barış Elçisi seçtiler. Seçilen öğrenciler sınıf içinde barışı engelleyen durumlarda arabuluculuk yapacaklar. Sorunu çözmeye rehberlik edecekler. Hafta sonunda yaptıkları çalışmaları kaydedecekler ve sınıfın iletişimini kontrol listesi ile değerlendirecekler.

12 Kavga Edersem Ne Olur? kitabını inceleyerek sorun çözüm yolları üzerinde tartıştılar. Kendi çözüm yolları ile hikayedeki kahramanın yaklaşımlarını karşılaştırdılar. Yapılan grup çalışmasında farklı çatışma senaryolarını incelediler. İstasyon tekniği ile tüm grupların incelediği sorunların nedenlerini ve çözüm yollarını buldular. Her grubun bulduğu farklı çözüm yollarını tartıştılar. Sorunların nedenlerinin ve çözümlerinin birden fazla yolu olabileceğini fark ederek diyalektik düşünme becerilerini geliştirdiler.

13 Kardeşlik Çemberi kitabını okuyarak barış dolu bir dünya yaratmak için çocukların yapabileceği eylemlerin olup olmadığını sorguladılar. Çocuk haklarının ne demek olduğunu araştırdılar ve öğrendikleri bilgileri kullanarak, afişler hazırladılar. Türkçe dersinde; M m sesi üzerinde çalıştılar. Matematik dersinde; toplama işlemi üzerinde çalışmalarına devam ettiler.

14 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde; öğrencilerimiz Google arama motoru görsellerinden barış sembollerini araştırdılar ve buldukları çeşitli sembolleri incelediler. Creative Paint programında kendi barış sembollerini oluşturdular. Satranç dersinde öğrencilerimiz; Satranç Oynayan Dede videosunu izlediler. Sorulan sorulara düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak cevap verdiler. Müzik dersinde öğrenciler; bedenlerinden ses çıkartarak beden müziğini tanımaya başladılar. Yaşasın Okulumuz şarkısına beden müziğiyle eşlik ettiler. Seslerin özelliklerine başlangıç yapıp, resimler içeren etkinlik kağıtları yaptılar. Örümcek şarkısını öğrendiler.

15 Görsel Sanatlar derslerinde; grup işbirliği içerisinde Barışa Uzanan Ellerimiz başlıklı çalışmalarına başladılar. Öğrendiğimiz barış sembolleri ve sözlerden yola çıktığımız uygulamamızda grup çalışması yaptılar. Barışın bizler ve tüm dünya için önemi hakkında sohbet ettiler.

16 This week we learned body parts and made body parts dictionaries. We also learned emotions such as happy, sad, angry, surprised, and scared. At English stations we practiced reading and did activities with face parts. We labelled face parts, made faces with playdough, and practiced drawing and labelling on white boards. We sang songs like Head, Shoulder, Knees, and Toes, The Hokey Pokey, and One Finger One Arm. We worked in our First Explorers books, and we continued to learn and review alphabet sounds.

17

18 2. Sınıflarımız bu hafta da Evim Güzel Evim ünitesi çalışmalarına devam ettiler. Öğrendiklerinden hareketle, evlerin değişim sürecini anlatan bir kitapçık yaptılar. Öğrencilerimiz üç sorgulama hattından yola çıkarak Matematik ve Türkçe dersleriyle ilişkilendirilmiş grup çalışmalarına katıldılar. İklim şartlarına uygun ev tasarladılar. Ev fotoğraflarını inceleyerek geometrik şekilleri buldular. Evlerini, kültürlerini anlatan ve öğrendiklerini uyguladıkları bir mektup yazdılar. Ayrıca bir rehber olup, geçmişten günümüze evlerin zaman şeridini yaptılar.

19 Ünite ile ilgili anlamını bilmedikleri kelimeleri belirlediler. Hazırlanan kitapçığa kelimelerini yazdılar. Sözlükten anlamını buldular, hecelerine ve seslerine ayırdılar. Harf sayılarını kullanarak matematikte öğrendikleri bilgileri uyguladılar. Böylece üç derse ait edindiklerini bir kitapçıkta birleştirdiler. Matematik dersinde; sayı pullarını ve kartlarını kullanarak toplama işleminin özelliklerini keşfetmeye devam ettiler.

20 Problem çözme basamaklarını öğrendiler. Bu aşamaları problem çözme kitapçığında, uygulama fırsatı buldular. Çıkarma işleminin ne ifade ettiğini sorguladılar.

21 Görsel Sanatlar dersinde öğrencilerimiz; Evim Güzel Evim Ünitesi kapsamında Asamblaj çalışmalarına başladılar. İki hafta süren grup çalışmalarını tamamladılar. Uygulamaları kendi kat koridorlarında sergilenmektedir. Müzik Dersinde öğrenciler; Yolculuğa Hazırlık B kitabına başladılar. metronomun görev tanımını okuyup, notaların vuruşlarının okunuşuna giriş yaptılar. Müzik dinleme kurallarını belirleyerek, sınıfta örnek koro konseri izleyip dinlediler ve kurallara uymaya çalıştılar. Hapşu ve Gel Seninle Birlikte şarkılarına devam ettiler.

22 Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimiz Google Sketch Up programında derinlik boyutunu da kullanarak üç boyutlu olarak kendi özgün evlerini tasarladılar ve renklendirdiler. We are continuing with student presentations of their homes. We read the story The Town Mouse and The Country Mouse. We discussed how a town and country are different and completed a worksheet and venn diagram.

23 We are continuing to read our Winnie the Witch book and complete the activities and sing the songs that accompany the book. Students completed group work designing houses and labellling them using magazines brought from home. Next Week: Review of there is/there are Different house types Homes Around the World # 3 Holland No spelling check

24

25 3. Sınıflar Dünyayı Keşfediyorum ünitesinin ikinci sorgulama hattı olan Yön Bulma Yöntemleri kapsamında; bulundukları yere göre yönlerini nasıl belirleyebileceklerini sorguladıla. Beyin fırtınası yaptılar. Yön bulma yöntemleri ile ilgili video izlediler ve görsel sunuları incelediler. Haritalar üzerinde yönleri gösterdiler. Üçüncü sorgulama hattı Haritaların Gelişimi ne giriş yaptılar ve bu kapsamda Harita Genel Komutanlığı bünyesindeki Haritacılık Müzesi ne gittiler. Bu gezide haritaların yapılışını, çeşitlerini incelediler. Haritalar hakkında birçok yeni bilgi edindiler. Gezi boyunca ve gezi sonrasında yönlendirici ve geliştirici sorularla oluşturulmuş gezi kitapçıklarına edindikleri bilgileri kaydettiler. Kayıp Madalyanın Peşinde kitabının yazarı Ferrin İlbay Yalnız ile söyleşi yaptılar. Bu söyleşide Oryantiring Sporu hakkında bilgi sahibi oldular.

26 Türkçe derslerinde, eş sesli kelimeler üzerine çalışmalar yaptılar. Eş sesli kelimeleri tanıtıcı görseller hazırladılar. Matematik derslerinde; toplama işleminde verilmeyen toplananı bulma ve çıkarma işlemi üzerine çalıştılar. Problem çözme basamaklarını öğrenip uygulamalar yaptılar. Kütüphane dersinde, Evrim Öğretmenimizin kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili çalışmasına katıldılar. Bir kitabın nasıl kaynak gösterileceğini öğrendiler.

27 Görsel Sanatlar derslerinde; Define Haritaları na başladılar. Kayıp Madalyanın Peşinde isimli okuma kitabından yola çıktığımız uygulamamızda Lejant kavramı üzerinde duruldu. Birbirinden farklı lejantları inceleyerek, haritalarımızı grup işbirliği içerisinde görselleştirdiler. Beden Eğitimi derslerinde; zamana karşı yarıştıkları bir parkur çalışması yaptılar. Bedensel olarak neler yapabildiklerini kendilerine ve arkadaşlarına gösterdiler. 20 metre hız koşusu ile durarak uzun atlama derecelerini belirlediler. Yön bulma becerilerini geliştiren oyun oynadılar. Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimiz; Google Earth programının Yer Seviyesi görünümünü de kullanarak üç boyutlu olarak dünya üzerinde verilen koordinatlar doğrultusunda ilginç yerleri keşfettiler.

28 We colour-coded the names of the places in a town. We coloured in green if we had learnt this word before, blue if we were familiar with this word and yellow if this word was new for us. We reviewed there is/there are using places in a town. We went to the computer lab and we practiced using Bug Club which is an online library. We practiced My English Lab which is an online component to our course book this year. Students should use these websites at home for extra practice. We fed Bobo his word; find-finding-found. We wrote in our notebooks about Bobo s weekend. We reviewed places in a town. We read clues around the class and tried to find the name of the place.

29

30 4. Sınıflarımız Dünyayı Değiştirenler ünitesinin ikinci sorgulama hattı olan Liderlerle farklı nedenlerle ünlü olmuş kişiler arasındaki farklar konusunda sorgulamalarını derinleştirdiler. Seçtikleri ünlü kişilerin biyografileri ile liderlerin biyografilerini okuyup edindikleri bilgilerle karşılaştırma yaparak aralarındaki farkları belirlediler. Öğrencilerimiz bağımsız davranarak dünya tarihinde etkili olmuş liderlerden, öncülerden merak ettiklerini araştırıp sunmaya hazırlamaya ve sunmaya başladılar.

31 Atatürk ün Karşılaştığı Güçlükler adlı metni okuyan öğrencilerimiz; Atatürk ün metinde yer alan Ben, bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem. O işe neler engel olur diye düşünürüm. Engelleri kaldırdım mı, iş kendiliğinden yürür. sözünü okuyarak görüş geliştirme yöntemi ile bu düşünceye katılıp katılmadıklarını tartışarak ifade ettiler.

32 Matematik dersinde farklı düşünmelerini gerektiren sözel problemleri çözdüler. Çarpma işlemiyle ilgili düzeye uygun sayılarla farklı yolları kullanarak işlemler yaptılar. Problemleri çözerken ve kurarken toplama, çıkarma, çarpma bilgilerini kullandılar. Parantezli işlemlerle ilgili alıştırmalar çözerek pekiştirme çalışmaları yaptılar.

33 Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimiz; Etkili Sunum Teknikleri hakkında öğrendikleri bilgilerini Kahoot Web 2.0 aracıyla eğlenceli şekilde test ettiler ve öğrendiklerini sorguladılar. Görsel Sanatlar dersinde; sanat akımları ve sanat akımı öncülerini araştırdılar ve grup çalışması olarak afişler hazırladılar. Uygulamalar kendi kat koridorlarında sergilenecektir.

34 Müzik dersinde öğrencilerimiz; dizek, sol anahtarı, ölçü, ölçü çizgisi, bitiş çizgisi gibi müzik kavramlarını öğrendiler. Bu kavramların olduğu alıştırmalar yaptılar. Anlıyorsun Değil Mi şarkısına devam ettiler. Kara Sevda ve Çilli Bom şarkısını öğrendiler. Şarkıları söylerken müziği dinleyerek, müzikteki çalgıları çalma taklidi yaptılar. Beden Eğitimi dersinde; parkur çalışması ve zamanı lehine kullanmaları gereken ölçümleri yaptılar. Öğrencilerimizin 20 m hız koşusu ve durarak uzun atlama dereceleri belirlendi. Saniyelere karşı mücadele ederek neleri yapabilecekleri konusunda farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlayan çalışmalar yaptılar.

35 This week, students continued with the Time Capsule. Students were able to identify qualities of being a leader and tell the difference between popular people, leaders, and inventors. The students did team building activities in class on how it is to be a team leader as well as a team member. They discussed problems that arose and solutions that were taken or could ve been taken. Simple Present tenses were covered and some students have started on their Final Presentation for their Guess Who writing task. Students have taken their 2nd English Exam. Next week will be a short week due to holidays so we will continue with the Time Capsule and do some revision.

This week we are working on the letter H and how to write it. We also are making a handprint craft. We are focusing on our colors, and this week we

This week we are working on the letter H and how to write it. We also are making a handprint craft. We are focusing on our colors, and this week we Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz Rutinlerin Yaşamımıza Etkisi sorgulama hattının 2. haftasında aşağıdaki etkinlikleri uyguladılar. Hayat Bilgisi dersimizde; Okul kuralları ve evde kurallar neden vardır? Okuldaki

Detaylı

Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz, Rutinler ünitemizin 3. Sorgulama hattının son haftasında Odamızın düzenli olması için neler yapmalıyız?

Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz, Rutinler ünitemizin 3. Sorgulama hattının son haftasında Odamızın düzenli olması için neler yapmalıyız? Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz, Rutinler ünitemizin 3. Sorgulama hattının son haftasında Odamızın düzenli olması için neler yapmalıyız? sorusundan yola çıkarak düşüncelerini paylaştılar. Odalarını yeniden

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR EKOSİSTEM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Gezegeni Paylaşma Ana Fikir: Dünyadaki tüm canlılar, karmaşık ve hassas ekosistemlerde, etkileşim halinde yaşarlar. Ünite:

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 3. SINIFLAR DOĞAL AFETLER SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Dünyanın İşleyişi Ana Fikir: Dünya da yaşanan doğal afetlerin farklılığı, insanların yaşam alanlarını düzenlemesine etki

Detaylı

2. SINIFLAR SAĞLIKLI YAŞAM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

2. SINIFLAR SAĞLIKLI YAŞAM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 2. SINIFLAR SAĞLIKLI YAŞAM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Kim Olduğumuz Ana Fikir: Sağlık bilinci kazanmak yaşam kalitemizi yükseltir. Tarih: 2 Eylül 2013 25 Ekim 2013 Ünite: Sağlıklı Yaşam Sorgulama

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR EVİM GÜZEL EVİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR EVİM GÜZEL EVİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR EVİM GÜZEL EVİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Mekan ve Zaman Ana Fikir: Zaman, iklim ve kültürün yaşadığımız evlerin oluşumu üzerinde etkisi vardır. Ünite: Evim

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz, Rutinler ünitesinin 7. haftasında Evdeki rutinler sorgulama hattı kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ettiler.

Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz, Rutinler ünitesinin 7. haftasında Evdeki rutinler sorgulama hattı kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ettiler. Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz, Rutinler ünitesinin 7. haftasında Evdeki rutinler sorgulama hattı kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ettiler. Hayat Bilgisi derslerinde Dişlerimiz Neden Çürür? deneyini

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz Kendimizi Düzenleme Biçimimiz disiplinler üstü

Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz Kendimizi Düzenleme Biçimimiz disiplinler üstü Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz Kendimizi Düzenleme Biçimimiz disiplinler üstü teması altında Rutinler ünitesinin 3. haftasında rutinler sorgulama hattı kapsamında aşağıdaki etkinlikleri uyguladılar. Sınıfımızdaki

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

hassas ve karmaşık eko sistemlerde etkileşim halinde yaşar.

hassas ve karmaşık eko sistemlerde etkileşim halinde yaşar. ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı 3.SINIF KONU BAŞLIĞI: Gezegenin Paylaşımı ANA FİKİR: Dünya daki tüm canlılar hassas ve karmaşık eko sistemlerde etkileşim halinde yaşar. TARİH: 09.05.2016-17.06.2016

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

3. SINIF I. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF I. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF I. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Bulunduğumuz Mekan ve Zaman ÜNİTE ADI Dünyayı Keşfediyorum TARİH 9 Eylül 25 Ekim 2013 SORGULAMA HATLARI Keşifler ve Kaşifler Yön Bulma Yöntemleri Haritaların

Detaylı

Okuma - Yazma Ön Hazırlık derslerinde öğrencilerimiz; Ee sesi ile ninni söyleyerek tanıştılar. Sınıflarında ismi E harfi ile başlayan arkadaşlarını

Okuma - Yazma Ön Hazırlık derslerinde öğrencilerimiz; Ee sesi ile ninni söyleyerek tanıştılar. Sınıflarında ismi E harfi ile başlayan arkadaşlarını Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz Kendimizi Düzenleme Biçimimiz disiplinler üstü teması altında Rutinler ünitesinin 6. haftasında Evdeki rutinler sorgulama hattı kapsamında aşağıdaki etkinlikleri uyguladılar.

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz,

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. tarihleri arasındaki

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR /ŞUBAT AYI

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR /ŞUBAT AYI E-BÜLTEN 1.SINIFLAR /ŞUBAT AYI KİTAP EN BÜYÜK SEVGİDİR 1A 1B 1C 14 ŞUBAT DÜNYA KİTAP DEĞİŞ-TOKUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN DERSİN ADI: TÜRKÇE TEMA: MASAL DÜNYASI KONU: Tekerleme ve bilmeceler. Kazanım: Okuma için

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

INTERNATIONAL BACCALAUREATE PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SENİN GELECEĞİN BURADA BAŞLAR PYP PROGRAMME 1 GRADE BULLETIN

INTERNATIONAL BACCALAUREATE PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SENİN GELECEĞİN BURADA BAŞLAR PYP PROGRAMME 1 GRADE BULLETIN EĞİTMEN KOLEJİ INTERNATIONAL BACCALAUREATE PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SENİN GELECEĞİN BURADA BAŞLAR PYP PROGRAMME 1 GRADE BULLETIN ST BİLGİ BECERİ SUNUM PYP VELİ BÜLTENİ 1. SINIF EĞİTMEN KOLEJİ PRIMARY YEARS

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

2. Sınıflar Haftalık Bülteni

2. Sınıflar Haftalık Bülteni 2. Sınıflar Haftalık Bülteni Bu Hafta. Türkçe Dersinde; Okuma anlama çalışmalarımızın yanı sıra okuduğumuz metnin konusunu nasıl bulabileceğimizi ve hikaye haritası çıkarmayı öğrendik. Sebep sonuç cümleleri

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 02 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Patates deneyi ile el yıkamanın önemi üzerinde durularak Neden ellerimizi yıkamalıyız? sorusuna gözlemler yaparak yanıt aradılar.

Patates deneyi ile el yıkamanın önemi üzerinde durularak Neden ellerimizi yıkamalıyız? sorusuna gözlemler yaparak yanıt aradılar. Okul öncesi 1 grubu öğrencilerimiz okulumuzdaki ve sınıfımızdaki rutinler serüvenlerine, sınıf ve okul rutinlerini tanıtıcı afişleri inceleyerek ve kendi puzzlarını oluşturarak sürdürdüler. Yaparak ve

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun İLKOKUL BÜLTENİ Yıl: 7 Hafta:7 Sayı :6 Bülten Tarihi: 21 Ekim 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İL İLKOKUL BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, 29 Ekim 2016 tarihinde Cumhuriyetimizin 93.

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR BİLİNÇLİ TÜKETİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR BİLİNÇLİ TÜKETİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR BİLİNÇLİ TÜKETİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Kendimizi Düzenleme Biçimimiz Ana Fikir: İstek ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda verdiğimiz tüketim kararları aile ekonomisini

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR DÜNYAYI DEĞİŞTİRENLER ÜNİTESİ BÜLTENİ. Ünite: Dünyayı Değiştirenler. Sorgulama Hatları:

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR DÜNYAYI DEĞİŞTİRENLER ÜNİTESİ BÜLTENİ. Ünite: Dünyayı Değiştirenler. Sorgulama Hatları: İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR DÜNYAYI DEĞİŞTİRENLER ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN Ana Fikir: Başarılarından dolayı bazı insanlar eşsizdir ve bu insanlar bir şekilde dünya tarihinde

Detaylı

3. SINIF III. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF III. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF III. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kendimizi Düzenleme Biçimimiz ÜNİTE ADI İletişim TARİH 9 Aralık 2013 17 Ocak 2014 SORGULAMA HATLARI İletişim türleri İletişim sistemlerinin kendimizi düzenlemede

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (14 Mart- 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI

VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı

ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı 3.SINIF DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA DÜNYANIN İŞLEYİŞİ: Doğa ve kanunları hakkında sorgulama; doğa ile insan toplulukları arasındaki etkileşim, insanların bilim ilkelerinden

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Nisan ayında iki yazarımızı Sayın Almıla Aydın ve Sayın Aytül Akal ı okulumuza davet ettik. Yazarlarımız

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (11 Mayıs -19 Haziran 2015 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz mum tekniği ile sihirli boya yaparak çiçek oluşturdular. Devamı.. 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz bu ay ressam Van Gogh u tanıdılar ve ayçiçeği

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:16 Sayı :15 Bülten Tarihi: 23 Aralık 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Aralık ayı ara tatilimiz 23 Aralık 2016 Cuma

Detaylı

Sert - Yumuşak Kavramı

Sert - Yumuşak Kavramı Okul Öncesi 1 öğrencilerimiz Rutinler ünitesinin geçtiğimiz hafta Evdeki Rutinler sorgulama hattını tamamlayıp, Rutinlerin Yaşamımıza Etkisi sorgulama hattına giriş yaptılar. Sorgulama hattımız kapsamında

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Ġubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ŞUBAT - MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ŞUBAT - MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ŞUBAT - MART AYI E-BÜLTENİ PYP 1.Sınıf pyp uygulama ünitesi veli bülteni DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ 2015-2016 Öğretim Yılı 1. SINIF BİLGİ TEMASI DÜNYA NIN İŞLEYİŞİ: Yer ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler,

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR SANAT SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR SANAT SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR SANAT SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ünite: Sanat Ana Fikir: Düşüncelerimizi,duygularımızı ve doğayı ifade etmek için sanatı yaratıcı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama;

Gezegeni Paylaşmak. Başka insanlarla ve diğer canlılarla sınırlı. kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar. ve sorumluluklar hakkında sorgulama; 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (2 Mayıs 2016 17 Haziran 2016) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Okulun bölümlerini gezen öğrencilerimiz, okul personelini ve atölyeleri tanıma ve öğrenme fırsatı buldular.

Okulun bölümlerini gezen öğrencilerimiz, okul personelini ve atölyeleri tanıma ve öğrenme fırsatı buldular. Okul Öncesi 1 öğrencileri haftaya Rutinler ünitesinin ilk sorguama hattı Sınıfımızdaki ve Okulumuzdaki Rutinler ile başladılar. Güne, sınıf arkadaşlarının isimlerini öğrenerek başlayan öğrencilerimiz;

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 20 KASIM 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 20 KASIM 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 20 KASIM 2015 Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç olan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, onlara minnetlerimizi sunuyoruz. VELİLERİMİZ

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi ifade etme biçimimiz çevremizle kurduğumuz ilişkileri etkiler.

ANAFİKİR: Kendimizi ifade etme biçimimiz çevremizle kurduğumuz ilişkileri etkiler. 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz,17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı