KÜLTÜR VE SOSYAL ÝÞLER DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI KÜLTÜR UBE MÜDÜRLÜ Ü. Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Ba kanl

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜLTÜR VE SOSYAL ÝÞLER DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI KÜLTÜR UBE MÜDÜRLÜ Ü. Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Ba kanl"

Transkript

1 KültürveSosyalHizmetlerDairesiBakanl KÜLTÜR VE SOSYAL ÝÞLER DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI KÜLTÜRUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Salk merkezleri, hastaneler, gezici salk üniteleri ile yetikinler, yallar,engelliler,kadnlar,gençlerveçocuklarayönelikhertürlüsosyal ve kültürel hizmetleri yürütmek, gelitirmek ve bu amaçla sosyal tesisilerkurmakmeslekvebecerikazandrmakurslaraçmak,iletmek ve ilettirmek, bu hizmetleri yürütürken üniversiteler, yüksek okullar, meslek liseleri, kamu kurulular ve sivil toplum örgütleri ile i birlii yapmak. YasalDayanak 5216s.K.m.7/1v,5393s.K. m.14/1a,m.75,m.77 Müdürlüümüz,hertürlükültür,sanatveturizmetkinliklerininhazrlanmas,organizeedilmesivetiyatro,sergi, yarmavb.faaliyetlerindüzenlenmesiilesorumludur. StratejikAmaç:zmir'inSosyal,Kültürel,TurizmveDierAlanlardaDünyannGözdeehirleriArasnaGirmesini Salamak. StratejikHedef:TurizmiÇeitlendirerek,TurizminGelimesineYönelikÇalmalarnYaplmas. NergisFestivaliDüzenlenmesi(Mordoan,Urla,Karaburun) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar YarmadaBalkAvYarmalarDüzenlemek Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar ZeytinFestivaliDüzenlenmesi(Mordoan,Urla,Karaburun) Proje ile Mordoan Bölgesi nde yetitiriciliinin tevik edilmesi amacyla bölgede Nergis Festivali düzenleyerek Yarmada da sosyal ve kültürel geliimine yön verici çalmalar yaplmas hedeflenmektedir. 2009yliçerisindeprojeçerçevesindeçalmayaplmamtr. Faaliyet, Festivaller ve Bienaller projesi kapsamnda deerlendirilecektir. Yarmada nnfarklveözniteliklerineilikindahagüçlübirvurgu yapmakiçinurlamordoançemekaraburunbalkavyarmas düzenleyerek, Yarmada nn sosyal ve kültürel geliimine yön vericiçalmalarplanlanmtr. Projeninolumlukatklarnadönükolarakkamuoyuoluturulmu, projenin hayata geçirilebilmesine dönük olarak sivil toplum örgütleriilegörüpaylamyaplmtr. Sözkonusuprojeningerçekletirileceibölgeyerelyönetimleriile ilikiye geçilecek, sektöre ilikin zayf yönler tespit edilecektir. Proje, Kültür Faaliyetlerinin Gelitirilmesi kapsamnda yürütülecektir. Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Yarmada nnfarklveözniteliklerineilikindahagüçlübirvurgu yapmak için UrlaMordoanÇemeKaraburun Zeytin Festivali düzenleyerek, Yarmada nn sosyal ve kültürel geliimine yön vericiçalmalarplanlanmtr. Projeninolumlukatklarnadönükolarakkamuoyuoluturulmu, projenin hayata geçirilebilmesine dönük olarak sivil toplum örgütleriilegörüpaylamyaplmtr. Proje, Kültür Faaliyetlerinin Gelitirilmesi kapsamnda yürütülecektir.

2 DoaTurizmininGelitirilmesi Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Projeilekentgenelindealternatifturizmalanlarnngelitirilmesi öngörüsüyle zmir dahilinde doa turizmine yönelik etkinliklerin yaplmasvekentlilerimizindoaylabulumasnvekentdoasn kefetmelerinisalamakamaçlanmaktadr yl içerisinde kentlilerimizin kent ve körfez turu faaliyeti kapsamndazmirdoasilebulumassalanmolduundanbu faaliyet Kentiçi Otobüs ve Körfez Turu projesiyle bütünsel gerçekletirilmitir. lerleyen yllar için bölgelerin saptanmas, etkinlik içeriinin belirlenmesi, tantm faaliyetinin yaplmas ve organizasyonun gerçekletirilmesi Kent ve Körfez Turu faaliyeti kapsamnda öngörülmektedir. KentiçiOtobüsveKörfezTuru Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile ülkemizin ekonomik, eitsel ve kültürel anlamdaki geri kalmlna zmir kenti özelinde çareler üretebilmek; bilimde, sanattadünyaölçeindesözsahibiolanülkelerileyarabilirhale gelebilmek için katk koyabilmek ve bu çerçevede zmir'de kentlilik bilincinin olumas ve kentlinin yaam kalitesinin yükselmesinisalamakamaçlanmaktadr. 2009yl içerisinde KadnGezisiile53mahalle30 gezi 7550kii yaklak katlm gerçeklemitir. Çocuk Müze Gezisi ile 3 ilçe 35 gezi1238kiilikörencikatlmsalanmtr. Önümüzdeki yllar için proje kapsamnda daha geni kitlelere ulalp,kentidahayakndantanmalarsalanacaktr. Stratejik Amaç: Ülkemizin ekonomik, eitimsel ve kültürel anlamdaki geri kalmlna zmir Kenti özelinde çarelerüretmek,bilimde,sanatta,dünyaölçeindesözsahibiolanülkelerileyarabilirhalegelebilmekiçin katkkoymak.buçerçevedezmir'dekentlilikbilincininolumasvekentlininyaamkalitesininyükseltilmesini salamak. StratejikHedef:Kültürvesanatfaaliyetlerininkentinhernoktasnaulayorolmasnsalamak. BBehirTiyatrolarÇalmalarnaBalanmas Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile kent genelinde tiyatro sanatnn icra edilmesi ve tiyatroyayönelikilgioluturulmasamaçlanmaktadr ylnda Müdürlüümüz kapsamnda gönüllü bir çekirdek grupoluturulmutur.hazrlkçalmalardevametmektedir. Projemizle ilgili olarak çalmalara katlmn daha fazla tevik edilmesi ve yaygnlatrlmas öngörülmektedir. Kültür FaaliyetlerininGelitirilmesikapsamndayürütülecektir. TiyatroGösterimleri Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin2009Ylnda YaplanÇalmalar Proje/FaaliyetelikinGelecekYllarçin ÖngörülenÇalmalar Projeilezmir dekentlilikbilincininolumasvekentliliinyaam kalitesinin yükselmesi için tiyatro gösterimlerinin kentin her noktasndaki kesimine ulayor olmasn salamak amaçlanmaktadr yl içerisinde tüm salonlarmzda toplam 50 tiyatro oyunu sergilenmitirveyaklakkrkbinkiilikbirkatlmolmutur. lerleyen yllarda kamuoyunun tercihleri göz önünde bulundurularak tiyatro oyunlar seçilecek ve salonlar deerlendirilecektir.

3 TiyatroAfileri KentSüsleri(KentinGörselmajnnGüçlendirilmesineYönelikHeykelveBenzeriKentSüsleriYaplmas) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile kentin görsel imajnn güçlendirilmesine yönelik heykel vebenzerisanatsaleserlerinyaplmasileestetikseviyesiyüksek birkentyaamsalanmayaçallmaktadr. 2009ylndaherhangibirkentsüsüyaplmamveyaalnmamtr. Proje kapsamnda sivil toplum kurulularndan ve üniversitelerden aktif katlmc destein arttrlmas öngörülmektedir. PanelSöyleiler(SanatSezonuBoyuncaPanelveSöyleiler,KursveAtölyeÇalmalarçinGerekli OrganizasyonveDüzenlemelerinYaplmas) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar ProjeileBakanlnbelirlediikonuvealanlarlailgilifarkndal arttrmak deiik beeni gruplarnn farkl sanat alanlarna ilgilerinindiritutulmasamaçlanmaktadr ylnda herhangi bir panel yada söylei gerçekletirilmemitir. Gelecekyllariçinsanatsezonuboyuncapanelvesöyleiler,kurs veatölyeçalmalariçingerekliorganizasyonvedüzenlemelerin yaplmasplanlanmaktadr. BilgiYarmalar Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile Müdürlüümüz sosyal sorumluluk çerçevesinde ortaöretim örencilerini kapsayan, onlar yarma havas çerçevesinde rekabete sürükleyip çalma azimlerini arttrmak, verilecek ödüllerle söz konusu örencileri veya okullar desteklemeyiamaçlamaktadr yl içerisinde aktif pozisyonda herhangi bir faaliyet gerçekletirilmemitir. Önümüzdeki dönemlerde projenin içeriine ve ruhuna hizmet edecek formasyona uygun personelin görevlendirilmesi salanacaktr. Proje, Kültür Faaliyetlerinin Gelitirilmesi faaliyeti kapsamndayürütülecektir.

4 KonserOrganizasyonlar(zmirBüyükehirBelediyesizmirSanatÇokSesliKorosu,KentOrkestras,Türk SanatMüziiveTürkHalkMüziiKorolarnnKonserOrganizasyonlarnnYaplmas) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile Müdürlüümüz farkl beeni gruplarna yönelik olarak özel günlerde ve dare nin belirledii günlerde konser organizasyonlar düzenlemeyi (bal koro ve orkestralarn kullanmesasl)amaçlamaktadr. 2009ylnda45konseryaplmolupveyaklakikiyüzbinkiiye ulalmtr. Gelecek yllarda farkl beeni gruplarnn tercihlerinin de gözönünde bulundurarak sanatç çeitliliini salamak etkin katlmnsalanmashedeflenmektedir. MüzikOrganizasyonlarnnveEtkinliklerinAfileri zmirtiyatrogünlerifestivali Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Kent genelinde sosyokültürel etkinlik taleplerine cevap verebilme ve tiyatro sanatnn icra edilmesi ve desteklenmesi gereksinimlerinehizmetedenbirprojedir ylnda proje kapsamnda herhangi bir çalma yaplmamtr. Proje; Dünya Tiyatrolar Günü etkinliklerinin Stratejik Plan nda "Tiyatro Gösterimleri projesi altnda yaplandrlmas nedeniylefaaliyetlerinibuprojealtndayürütülecektir. ResimveHeykelSergileri(zmirSanatveÇetinEmeçSergiSalonlarBünyesindeSergilerDüzenlemek) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle ortak bir zemin oluturularak gerçekletirilecek sergilerin konularn ve sanatçlarn belirleyerek amaca hizmet edecek salon ve açk alanlardasergilerigerçekletirmeyiveplastiksanatlarailgiduyan hedef kitlenin ilgisini diri tutarak kentin sanatsal saygnln üst düzeyetamayamaçlamaktadr. Konununbelirlenmesi,sanatçnnbelirlenmesi,uygunsalonyada açkalandaserginindüzenlenmesi. lerikiyllaraatfenprojefaaliyetleriçerçevesindeherbirsergiiçin ayrbirseçicikuruloluturulmas,oluturulanseçicikurulunsergi konusunuvesanatçhavuzunubelirlemesiöngörülmektedir.

5 FestivallerveBienallerKapsamndaOrganizasyonlarDüzenlemek Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile alt kültür unsurlarnn tannrln ve kültürleraras paylam arttrmak, etkinlik çeitliliine dönük kamuoyu beklentisinikarlamakamacylabalkanllarhalkdanslar,roman Atei,KuklaFestivalivb.festivallerdüzenlemekamaçlanmaktadr. 2009yliçerisinde;BalkanllarFestivali5günsürmüveyaklak ellibinkiilikbirkatlmgerçeklemitir.romanateifestivali1 günsürmüveyaklakaltbinkiilikbirkatlmgerçeklemitir. Gelecek yllara ilikin olarak etkinlik yelpazesinin geniliinden faydalanlarak proje kapsamndaki faaliyet perspektifi geniletilecektir. GeziciSanatOtobüsüveTr'leGeziciSanatEtkinlikleriDüzenlemek Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar SanatsalKültürelYarmalarDüzenlemek(ark,Beste,Resim,Heykelv.s.) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar zmirsanatkonserprogramlardüzenlemek Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Projeilezmir dekentlilikbilincininolumasvekentliliinyaam kalitesinin yükselmesi amacyla salonlara eriimi kstl bölgelerdeki okullarda ve semt merkezlerinde Gezici Sanat Otobüsüaraclylaetkinliklergötürmekhedeflenmektedir. Eriimi kstl okullarda ve mahallelerde sanat otobüsü ile 104 adet müzik dinletisi, çocuk oyunlar gibi etkinlikler düzenlenmitir.2009ylndatümilçeleregidilmiveyaklakyüz binkiiyeulalmtr. Projemiz say ve katlmn salanmas hususunda daha da etkinletirilerekilerikiyllardadadevamedecektir. Proje, zmir de kentlilik bilincinin olumas için resim, fotoraf veyaheykelyarmalardüzenlemeyiamaçlamaktadr yl içerisinde Karikatür ve Felsefe Günleri, Çocuk Kitaplar Haftas v.b. kapsamnda 7 adet resim, masal vb yarmalar düzenlenmi ve yarmada baar gösterenler kitap haline getirilmitir. Projeetkinliiiçinsanatsalvekültürelalanlarbataolmaküzere üniversitelerden veya ilgili kurululardan alnacak fikirler dorultusundadahagenikonualanlarnavekitlelereulalmaya çallacaktr. Özel günlerde ve dare nin belirledii günlerde etkinlik ve organizasyonlar düzenleyerek farkl beeni gruplarna dönük etkinlikler yaparak, ehrin kültür ve sanat profilini geniletmek amaçlbirprojedir. 2009ylndatoplam50konserdüzenlenmi veyaklakyirmiiki binbeyüzkiilikbirkatlmgerçeklemitir. Faaliyetlerimizin kapsam ilerleyen yllarda Konser Organizasyonlarfaaliyetikapsamndayürütülecektir.

6 zmirbüyükehirbelediyesiaçkhavayazsinemalarnnyaplmas Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Projeileeriimikstlbölgelerdesosyolojikdokuyauygunolarak seçilmi filmlerin gösterimi ile kültür ve sanat faaliyetlerinin kentin her noktasna ulayor olmasn salamak amaçlanmaktadr yl içerisinde 20 ilçe ve beldede 81 alanda 350 film gösterimi yaplm olup yaklak kiilik bir katlm gerçeklemitir. Projehususundadahagenikitlelereulamakiçindahafazlafilm gösterimigerçekletirilmesiöngörülmektedir. AçkHavaYazSinemalarEtkinlikAfileri

7 SOSYALLERUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Kaynaklarn verimli kullanlarak, halkn yaam kalitesini arttrmaya yönelik,kentimizdeyaayantümihtiyaçsahibivatandalaraulaabilen bir merkez olma yolunda çalmalar sürdürmek; zor artlar altnda yaam mücadelesi veren kentlimizin beklentileri ve uyum sorunlar ile ilgili proje uygulamalarnda bulunmak; gerekli ayni yardmlar temin etmek, engelli vatandalara eitim ve salk malzemesi verilmesini salamak; üniversiteler, STK lar, meslek odalar ve dier kurum kurulular ile ibirlii halinde halkn sosyal anlamda gelimelerine katkda bulunacak projeler üretmek ve hayata geçirmek; ücretsiz meslekedindirmevebecerikurslaraçaraksosyaldestekvermek;kadn veçocuklarnsorunlarnailikinçalmalardabulunmak. YasalDayanak 5216s.K.m.7/1v,5393s.K. m.14/1a,m.75,m.77 Stratejik Amaç: Ülkemizin ekonomik, eitimsel ve kültürel anlamdaki geri kalmlna zmir Kenti özelinde çarelerüretmek,bilimde,sanatta,dünyaölçeindesözsahibiolanülkelerileyarabilirhalegelebilmekiçin katk koymak. Bu çevrede zmir de kentlilik bilincinin olumas ve kentlinin yaam kalitesinin yükseltilmesini salamak. StratejikHedef:Kentindesteeihtiyaçduyankesimininihtiyaçduyduklaralanlardadesteklenmesi. htiyaçlörencilereetütçalmalar Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Projeli ile ihtiyaçl ailelerin çocuklarna gönüllü üniversiteli abla aabeylerinrolmodelolarakörnekolmalarvekarlkletkileim ile yüksek örenime özendirilmeleri, üniversite gençliinin kentlilik bilinci çerçevesinde duyarllklarnn arttrlmas içi etüt verilmesiamaçlanmaktadr yl içerisinde sinema gösterimi, vapur gezisi, Sasal Doal Yaam Park gezisi vb. deiik aktiviteler düzenlenerek, abla aabeykardekaynamassalanmayaçallmtr ylnda 600 ablaaabeyin kayd yaplarak karde ile buluturulmas hedeflenmektedir. lerleyen yllarda da projemiz çerçevesinde faaliyetlerimiz say ve içerik anlamnda daha da etkinbirçerçevedeyürütülecektir. lköretimörencilerineyönelikhizmetgörüntüleri

8 EngelliMerkezi(ÇocuklarveZihinselEngellilerHariçEngelliKiilereMesleki,Hukuki,Psikolojik,Kültürelve SosyalFaaliyetlerleDestekSalamakÖzgüvenleriniKazanmalarveYaamKaliteleriniArttrmayaYönelik EngelliMerkezininFaaliyeti) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile engelli kiilere mesleki, hukuki, psikolojik, kültürel ve sosyal faaliyetler ve verilecek eitimlerle onlarn sosyal yaama uyum salamalarn salamak, özgüvenlerini kazanmalar ve yaamkaliteleriniarttrmakamaçlanmaktadr yl içerisinde engelli vatandalarn merkezden alacaklar eitim ve hizmetler planlanarak, merkezde sunulacak eitim ve hizmetler halka tantlm, faaliyet kapsamnda resim, ura terapisi, psikolojik rehberlik ve danmanlk, beden eitimi, okul öncesi eitim, bilisel, motor, dil, öz bakm geliimi dersleri ile beraberaileleredeküçükyagrubuengellilerintemizliininnasl olacakonusundabilgiverilmitir.2009yliçerisinde124engelli kii bireysel eitim almtr. Bunun yan sra Çaramba günleri nciralt Engelliler Merkezi nde düzenlenen moral elencelerine herhaftaortalama200kiikatlmtr. 2010ylndadestekverilecekengellivatandasays20.000olarak hedeflenmitir. EngellilerMerkeziEtkinlikGörüntüleri Tarama ve Salk Bakm Hizmeti (Engelli, Kimsesiz, Hasta, Yal ve Bakma Muhtaç nsanlar le htiyaçl Çocuklarn Tespit Edilerek SalkBakm Hizmetlerinin Evlerinde Verilmesi ve/veya lgili Merkezlere Yönlendirilmeleri) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Projeileengelli,hasta,yal,kimsesizvebakmamuhtaçkiilerin tespit edilerek salk bakm hizmetlerinin evde verilerek sorunlarnnminimumaindirilmesihedeflenmektedir. Faaliyet kapsamnda EGEBAM ibirliiyle aile söyleileri düzenlenmitir. Bamllk ve bamllkla mücadele ilkeleri, Ergenlik, Etkin disiplin yöntemleri, Evden kaçma, iddet ve suç konularndan oluan söyleilerden alnan eitimlerle katlm belgesi alan aileler "Önder Aile" olarak yetitirilmilerdir ylnda; Yeilyurt (Bozyaka, Gülyaka, Refet Bele ve Yeni Çamlk); Gültepe (Milet, Atamer, Toros, Çobançeme, Çnartepe, Mersinpnar); Bayrakl (Osmangazi, Çay Mahallesi, Cengizhan, Alparslan);Buca(Seyhan,Aknclar,Göksu,Yeilbalar);Erefpaa (Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye ve Bayramyeri); Karabalar (Cennetçeme)bölgelerindetoplam526kiiyeeitimverilmitir. Ayrca; CennetçemeRakm Erkutlu lköretim Okulu, Gültepe Kbrs ehitleri lköretim Okulu ve Mustafa Kemal lköretim Okulu'nda100kiilikailelereyönelikolarak"KiiHaklarveAileçi iddetpaneli"dedüzenlenmitir. Proje kapsam faaliyetlerimiz 2010 ylndan itibaren Önder Aileler projesiadaltndadevamedecektir.

9 EngellilereYönelikHizmetGörüntüleri KurumlaraveEngelliKiilereMalzemeYardm Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile kurumlara ve maddi imkânlar yetersiz olan engelli kiilereengellimalzemesiteminihedeflenmektedir adetbeyazbaston,150adettekerleklisandalye,136adet akülütekerlekli sandalye, hasta alt bezi, 11 adet hasta yatavemasas,2adetengellikoltuu,5adetbalamasistemi ihalesine çklarak satn alma ilemleri gerçekletirilmitir. 299 kiiye60.000adethastaaltbezi,137kiiyetekerleklisandalye,33 kiiyeakülütekerleklisandalye,23kiiyebeyazbaston,11kiiye hasta yata ve yemek masas, 2 kiiye engelli koltuu, 5 kiiye engelli balama sistemi (emniyet kemeri) datm yaplmtr. 2009ylsonlarndaalmgerçekletirilenbeyazbaston,tekerlekli sandalye, akülütekerlekli sandalye 2010 ylnda ihtiyaçl olan engellikiileredatlacaktr ylnda toplam 2000 engelli vatandaa tekerlekli sandalye, akülütekerlekli sandalye, beyaz baston, hasta alt bezi yardm yaplacaktr. EngellilereYönelikHizmetGörüntüleri

10 SosyalDestekMerkezleri(RiskAltndakiÇocuklarnSokakÇocuuOlmalarnEngellemekAmacleSosyal DestekMerkezleriKapsamndaEitimÇalmalarYaplmas) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Projeilegöçsonrasndakentesosyalolarakuyumsalayamam veya sokakta çalan çocuklarn serbest zamanlarn geçirebilmeleri ve kötü alkanlklardan uzak durmalarn salamakamaçlanmaktadr. Proje kapsamnda Çocuk ve Gençlik Merkezi açlarak hizmete girmi,349çocukvegencinmerkezdenfaydalanmalariçinkayd yaplmtr. Ayrca merkezde verilen eitim/kursun gerektirdii malzemelerteminedilmitir.çocukvegençlerinsportif,sanatsal, kültürelfaaliyetlerekatlmnnsalanmas;çocukvegençleriçin eitim destek hizmetleri (derslere yardmc etüt çalmalar; Türkçe, bilgisayar ve ngilizce kurslar); çocuk ve gençler için eitimöretime yönelik rehberlik ve danmanlk hizmetleri; çocuk ve gençlerin eitime devamlarn salamak için okullarla ibirlii çalmalar; serbest zaman etkinlikleri (çocuk oyunlar, resim,gitarvb.),aileleriçinihtiyaçduyduklarkonulardaeitimve bilgilendirmehizmetleriverilmitir ylnda 300 çocuk ve gencin kayd yaplarak merkezden yararlanmalarsalanacaktr. SosyalDestekMerkezleri SemtMerkezleri(Kadn,sizGençveÇocuklaraDönükMeslekiEitim,BeceriveKültürelEitimleYaam Kalitesini Arttrarak Toplum Bilincini Yükseltmek Amac le Sosyal Kültürel ve Sportif Aktiviteler Yaplabilecek,PsikolojikveHukukiDanmanlkHizmetleriVerilecekSemtMerkezleriletmek) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar htiyaçl bölgelerde yaayan vatandalarmza eitim vererek mesleksahibiolmalarnayardmcolmakamaçlbirprojedir Eitim Yl için tarihleri arasnda kursiyerbavurularalnmtr.kaytyaptran6.566kiiden3.912 kursiyer sertifika almaya hak kazanmtr kursiyer Halk Eitim Merkezi onayl sertifika, 728 kursiyer ise Belediye onayl katlm belgesi almtr Mart Ay nda Karabalar Kurs Merkezi açlarak eitim verilmeye balanmtr. 24 ana branta, 58altbrantakursverilmitir.Çamdibi,Evka1,Evka4,Gültepe Toros, Çili, Egekent, Gaziemir, Karabalar ve Kültürpark olmak üzere toplam 9 semtte kurs merkezi bulunmaktadr. ngilizce, hzl, okuma, bilgisayar okuryazarl, bilgisayar kullanm, aerobik,kadnüstgiysileridikimi,sahnemakyaj,güzelsanatlara hazrlk, resim, seramik, kasiyer, sat görevlisi, CNC, PLC, shhi tesisat, doalgaz tesisatçl, kaynak teknolojileri, evbüro temizlii, ön muhasebe, makyörmakyöz, ahap boyama ve vernikleme, tak, hasr örmeci, makine nak branlarnda kurs verilmitir.2009martayndatarihihavagazfabrikas ndagenel sergiyaplmtr ylnda belirlenen program çerçevesinde kursiyer kaydyaplmashedeflenmektedir.

11 SemtMerkezleriEtkinlikGörüntüleri SemtMerkezleriEtkinlikGörüntüleri htiyaçlokullarayardmprojesi Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar htiyaçl bölgelerde yaayan vatandalarmza eitim vererek mesleksahibiolmalarnayardmcolmakamaçlbirprojedir. Proje ile eitim kalitesini yükseltmek için eitim malzemesine ihtiyaç duyan okullar ilgili alanlardaki durumlarn iyiletirmek amaçlanmaktadr. 2010ylndaokullara1.000adetyaztahtasyardmyaplacaktr.

12 htiyaç Sahibi Örencilere Yardm Projesi (htiyaç Sahibi Örencilerin Tespiti, Önceliklendirilmesi ve htiyaçlarnntemini) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar htiyaç sahibi ilköretim örencilerinin gereksinimleri çerçevesindemalzemedesteisalanmashedeflenmektedir. Proje kapsamnda ihtiyaçl örenciler belirlenerek, süt, hijyenik ped, krtasiye malzemesi ve okul çantas alm ihalesine çklm, ihalesonrasmalteslimivedatmyaplmtr ilköretim kz örencisine toplam adet hijyenik ped, ilköretim örencisine litre UHT süt, adet pastörizebardaksüt(164okul),1.800ilköretimörencisineokul çantasvekrtasiyemalzemesidatmyaplmtr ylnda toplam ilköretim örencisine, süt, mont, krtasiye malzemesi, okul çantas, hijyenik ped ve hikaye kitab yardmyaplacaktr. htiyaçsahibilköretimörencilerinedestekgörüntüleri ABProjeleri(EitimÇalmalar)Faaliyeti AB ve D likiler ube Müdürlüü nün kurulmasyla 2009 ylndan itibaren projeye ilikin çalmalar ad geçen müdürlükçeyürütülmektedir. ABProjeBürosuFaaliyeti AB ve D likiler ube Müdürlüü kurulduu için 2009 ylndan itibaren projeye ilikin çalmalar ad geçen müdürlüktarafndanyürütülmektedir.

13 KENTveUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar zmirbüyükehirbelediyesi ninariviolarakhizmetvermek. zmir ve Ege Bölgesi nin geçmiiyle ilgili belgeleri ve Belediye yönetiminin faaliyetleri ile hizmetlerini sistematik olarak belgelemek; idari, mali, hukuki ya da dier amaçlar için gereksinim duyabilecek belgelerin tespiti, korunmas ve elde edilebilirliini mümkün klmak, bununsürekliliinisalamak;yasalçerçeveiçindetarihselaratrmalarn vebiliminhizmetindekullanmlarnsalamak. lgilikanunlardabelirtilenmüzeanlamylakartrlmamakkaydyla,son yllarda dünyada yaygnlamaya balayan "okunur müze" kavramna uygunolarakfaaliyetgösterecekbinannbuamacatahsisedilmisergi alannda derlenen malzeme üzerinde çalarak, ylda en az bir kere olmaküzerekentingeçmiiyleilgilitematiksergileraçmak. zmir ehir yönetiminde idarenin devamll açsndan önem tayan esas niteliindeki kararlar belgeleyen, hukuki olarak hizmetlerin gerçeklemesine temel olan, önemli projelerin gelitirilmesi ve uygulanmasn gösteren, arlkl olarak zmir, buna bal olarak Ege Bölgesi ndeki dier illerin tarihsel zenginliklerini yanstan yazlbasl, görseliitsel,sesli,ekilveçizimedayal,cisimhalindekiyadafolklorik özellii bulunan ariv malzemesi ve ileride ariv malzemesi haline gelecek materyallerin tespit ve salanmasn gerçekletirmek herhangi birnedendendolaybunlarnkaybauramamasnuygunartlaraltnda korunmalarnn temini ve korunmasna gerek olmayan malzemenin ayklamaveimhasnsalamak. Derlenenvedüzenlenenarivmalzemesinidokümanterveotomasyon sistemlerini kullanarak yurt içi ve yurt dndaki aratrmaclarn hizmetineaçmak. zmiringeçmiiüzerineyaplançalmalarnndahazrlanacaksergi ve belgesellerle kentin görsel hikayesini geni kitlelere duyurmak, konferansvesempozyumdüzenlemek. zmir in yurtiçi ve yurtdnda tantmna katkda bulunmak, bu balamda kitap, katalog, süreli yayn, broür, arivin kullanm ve gelitirilmesiileilgilihalkanketleri,reklamvetantm malzemelerivb. hazrlamak. Kentin geçmiten getirdii birikimi yanstan kent içi, yurt içi ve yurt dnda bulunan ariv malzemesinin koleksiyonlarn bütünlüünü salamakamacylakopyalarnçkarmak. YasalDayanak 3473 s. K. m. 1, 3 Devlet Ariv HizmetleriHakkndaYönetmelikm. 1, s. K. m. 11, Devlet ArivlerindeAratrmavenceleme Yapmak steyen Türk veya Yabanc UyrukluGerçekveyaTüzelKiilerin Tabi Olacaklar Esaslarn Yürürlüe Konulmas Hakknda 2002/3681 SaylBakanlarKuruluKarar4982s. K.m s. K. m. 1, 3 Devlet Ariv HizmetleriHakkndaYönetmelikm. 1, s. K. m. 11, Devlet ArivlerindeAratrmavenceleme Yapmak steyen Türk veya Yabanc UyrukluGerçekveyaTüzelKiilerin Tabi Olacaklar Esaslarn Yürürlüe Konulmas Hakknda 2002/3681 SaylBakanlarKuruluKarar4982s. K.m Tarihli ve Sayl Resmi Gazetede Yaynlanan Özel Müzeler ve Denetimleri Hakknda Yönetmelik 3473 s. K. m. 1, 3 Devlet Ariv HizmetleriHakkndaYönetmelikm. 1, s. K. m. 11, Devlet ArivlerindeAratrmavenceleme Yapmak steyen Türk veya Yabanc UyrukluGerçekveyaTüzelKiilerin Tabi Olacaklar Esaslarn Yürürlüe Konulmas Hakknda 2002/3681 Sayl Bakanlar Kurulu Karar, 4982 s.k.m.5 Devlet Arivlerinde Aratrma ve ncelemeyapmaksteyentürkveya YabancUyrukluGerçekveyaTüzel Kiilerin Tabi Olacaklar Esaslarn Yürürlüe Konulmas Hakknda 2002/3681 sayl Bakanlar Kurulu Karar4982s.K.m s. K. m.7/1v, 5393 s. K. m.14/1a 5216 s. K. m.7/1v, 5393 s. K. m.14/1a 5393 s.k. m. 14/1a, Devlet Ariv Hizmetleri Hakknda Yönetmelik m.1,5

14 2009YlFaaliyetlerimiz: ArivEnvanterÇalmalar 2009ylnda,öntasnifbirimineBasnYaynveHalklalikilerMüdürlüü ndenyenigetirilenbelgelerinenvanteri çkarlmtr.417adet dönemi,2260adet dönemifotoraflarile 12adetCDenvanterlistesineeklenmitir. Envanter çalmalarnn bir bölümü olarak daha önceki yllarda listelenen, 28,03,199915,06,2004 dönemi videolarnncdortamndanalnpsunucusistemineyedeklenmesiilemlerinebalanmtr.buçalmada114adeti dönemizmirBüyükehirBelediyesi neaittümhaberler,konubalklarnagörelistelenmi vevideogörüntülerisunucusistemeyüklenmitir. Yl içerisinde ayrca, kuruma ait ariv depolarnn yeniden saymlar yaplarak, imdiye dek çkarlan envanter bilgilerirevizeedilmi,depoiçerisindedüzenlemeleryaplmtr. ÖnTasnifBirimi Daha önceki yllarda ön tasnif ilemleri tamamlanan Basn Yayn Halkla likiler Müdürlüü nden alnan dönemifotoraflarnn2009ylnda,tasnifçalmalarnabalanmtr.Öntasnifbirimi,bu tasnifçalmalarnadestekolmutur.bubalamda,9.617adetfotorafntarama,eleme,kesmedüzeltme,içerik yazmailemleriyaplmvedahasonraprogramaaktarlabilmesiiçinbufotoraflarnklasörleribirletirerekuygun hale getirilmitir. Bu yl, dönemi fotoraflarndan oluan 001Hava Fotoraflar, 002 YabanclarnResmiZiyareti,003Bakan'aYaplanZiyaretler,004Bakan'nYaptZiyaretlerGeziler,005Dernek KulüpOdalar,006Deprem,007YatYarlar,GrandPrix,Spor,Universiade,008DüünFotoraflar,GelinDamat Ziyaretleri, 009Askerler, 010Kular, 011Bakan Ahmet Piritina'nn Cenaze Töreni, 012Yelkenliler, 013Kar Fotoraflar, 014YemeklerKokteyller, 015BayramlarTörenlerKutlamalar konularnn tasnif ilemleri tamamen bitirilmitir. BaDokümantasyonÇalmalar Baçlarmzdan alnan ve arivsel deeri olan her türlü materyalin ön tasnif, tasnif ve ariv programna kayt ilemlerinin yapld birim, ayn zamanda baçlarmz ile iletiimi de salamaktadr. Birim 2009 yl boyunca, baçlarmza ait 712 adet belge, görsel, fotoraf, obje, dia, v.b. çeitliliklerdeki materyallerin taranarak dijital ortama geçirilmesi, düzenlenmesi, boyutlarnn küçültülmesi ilemlerini yapmtr. Bunun yan sra 2800 sayfa civarnda tarihi belgelerin dijital olarak taranlmas ilemine devam edilmektedir. Bu belgelere henüz ariv fon kodlarverilmemitir.712adetgörüntüsunucusisteminevecd lereyedeklenmitir.serversistemineyedeklenen arivmateryallerinindüzenliolarakkontrolleriyaplmtr.dr.orhankololu nunbaladmateryallerarasnda bulunan Pierre Loti belgelerine (toplam 270 adet) ariv fon kodlarnn verilmesi, dosyalanmas ve depo düzenlerininoluturulmasdayaplmtr. ArivProgramnaVeriAktarmÇalmalar Kurumlardan aktarlanlar ile baçlarmzdan alnan materyaller, bu safhada dijital ortama aktarlr ve tasnif süreçlerinden geçtikten sonra en son aamasnda ariv programna kaydedilerek tanmlanr ve aratrmaclarn hizmetine sunulur ylnda dönemine ait adet fotoraflarn dijital ortama geçirilerek, numaralandrlmas yaplm, ariv programna aktarlarak özet bilgileri girilmitir. Bunlarn yan sra, baçlarmza ait tane fotorafmalzeme ariv programna aktarlarak özet ve tanmlama ilemleri tamamlanmtr. KütüphaneÇalmalar 2009ylndabakitaplarnnkaytilemlerinedevamedilmivekurumumuzakütüphanedenyararlanmaküzere gelen aratrmaclara yardmc olunmutur. Bu yl 550 kii kütüphanemizde aratrma yapmtr. 115 adet kitap tümkaytilemlerindengeçiparivprogramnakaydedilmi,aratrmaclarnulaabileceklerihalegetirilmitir. Yliçerisinde,zmirileilgilikitaplmzdabulunmayan220adethertürlükonuyukapsayanTürkçekitapolduu saptanmtr. Bu kitaplar listelenmi, künyeleri çkarlmtr. Ayrca piyasada bulunmayan Ege Üniversitesi

15 Kütüphanesiiçerisinde67adetkitabnkünyesialnmtr.Sözkonusukitaplarnkurumkitaplnakazandrlmas amaçlanmaktadr. Yabanc dillerdeki zmir ile ilgili makalelerin de künyesi alnmtr, bu bilimsel makaleler de teminedilmeyeçallacaktr.buçalmakapsamnda,internetortamndabulunanpdfformatndakizmirileilgili 134adetyabancdildekikitapindirilerekaratrmacbilgisayarlarnayüklenmitir. TeknikBirimÇalmalar 2009 ylnda teknik birim, verileri dijital ortama aktarma, bilgisayar ve sistemlerinde oluan sorunlara yönelik çalmalar yönlendirme gibi faaliyetlerini sürdürmütür ylnda, zmir Milli Kütüphane içerisinde bulunan eski gazetelerin dijital ortama aktarlmas iine devam edilmitir. Bu yl boyunca sayfa gazete Hibrid Kamera dataranarakdijitalortamageçirilmitir.dijitalortamaalnmgazetelerinsunucuaktarmiinedevam edilerek yedeklenmeleri salanmtr. Ayrca fotoraf taramalar ve aratrmaclar için fotokopi çekimleri yaplmtr.bununyansra,516sayfabelediyemecliskarartutanadijitalortamaaktarlmtr. 2009ylboyunca,APKAM nbilgisayarvesunucusistemindekisorunlargiderilmi,internetsitesigüncellenerek abonelerin karlatklar problemlere çözüm bulunmutur. Sisteme gelen mailler ilgililere aktarlmtr. Hibrid KameraveMikroboxmakinelerininperiyodikbakmveonarmilemleriiçingelenekipleredestekverilmitir. AratrmaFaaliyetleri 2009ylnubatAy ndakurumpersonellerindenoluan6kiilikbirekipstanbul dakibabakanlkdevletosmanl Arivi negiderekzmirileilgilibelgevedokümanlarüzerindeçalmalaryapmvegerekligörülenlerinkopyalarn getirmitir.yliçerisindebelgelerinosmanlca'dantürkçe'yetranskripsiyonlaryaplmtr KurtuluSavaMilliMücadeleDönemi niyanstanbalkesir dengetirilen zmir edoru gazetesinin toplam 592 sayfalk Osmanlca'dan Türkçe'ye transkripsiyonlar yaplmtr. Ayrca, yabanc sözcüklerinin tespit edilip Günümüz Türkçesi ndeki anlamlarnn yanlarna yazlmas, metnin ekilsel düzeninin kurulmas, metnin içindegeçenyabancözelisimlerinorijinalformlarnnbulunarakilgilikelimeninyannayazlmasgibibalklardan oluankontrollerigerçekletirilmitir.ayrca,transkripsiyonunhalktarafndananlalmasnkolaylatrmakiçinbir sözlükhazrlanmtr. Kütüphane bölümüne gelen Osmanlca ba kitaplarn künyeleri ve bibliyografyalar transkript edilmitir ylnda yaptmz gibi, 2009 ylnda da kendi Kurumumuz dndaki alanlarda sergiler açlmtr. Bunlardan biri CumhuriyetBayramkutlamalarçerçevesindeVasfÇnar Meydan ndaaçlan; Cumhuriyet:BirDevrimÇiçei sergisidir. Sergi srasnda kullanlan yaklak 60 adet fotoraf, aratrlarak temin edilmi ve fotoraflar dijital ortama aktarlmtr. Daha sonra kurum grafikerleri tarafndan hazrlanan tasarmlarla baskya uygun hale getirilmitir.açlnazmirvalisimustafacahitkraçvezmirbüyükehirbelediyebakanazizkocaolu nunda konumalaryla katk koyduu sergide, Cumhuriyetin kurulu süreci ve gerçekletirilen inklâplar konu olarak ilenmitir. Cumhuriyet:BirDevrimÇiçeiAçlKonumalar

16 Bir dieri de yine Vasf Çnar Meydan nda 7 Eylül 2009 tarihinde, zmir in kurtuluunun 87. yl kutlamalar kapsamnda açlan Bir Destandr 9 Eylül sergisidir. Açlna CHP zmir Milletvekili Prof. Dr. Ouz Oyan, zmir Büyükehir Belediye Bakan Aziz Kocaolu ve zmir Ticaret Odas Yönetim Kurulu Bakan Ekrem Demirta katlmtr. Bu sergiyle ilgili her türlü aratrma, belge ve görüntü tarama ile grafik tasarm ileri kurumumuz tarafndangerçekletirilmitir. BirDestandr9Eylül Ylboyunca,kurumçalanlar,MüdürOktayGökdemir inyaptçalmalaraaratrmalaryapmveteknikdestek salamtr.buçalmalaraadakigibidir: Göztepe Spor Kulübü tarihine yönelik proje çalmasnda kullanlmak üzere dijital görüntü arivimizde bulunanfotoraflartaranmtr. Kzlçulluadlyaznnresimlenmesiyaplm,resimaltbilgileriyazlmtr. Kazm Dirik adl yazsnda kullanlmak üzere dijital görüntü arivimizde bulunan fotoraflar taranm bulunanfotoraflarmetneeklenmi,resimaltyazlardayazlmtr. Kemeraltadlyaznnresimlenmesiyaplm,resimaltbilgileriyazlmtr. ESHOT unöncüsübo lar(zmirbelediyeotobüsleri)adlyaznnresimlenmesiyaplm,resimaltbilgileri yazlmtr. zmiryangn, ESHOT'unDouu ve zmir'intramvaylar adlyazlarnresimlenmesiyaplm,resim altbilgileriyazlmtr. HüseyinAzizAkyürek leilgiliaratrmayaplmtr.bulunanbilgilerçkteklindeteslimedilmitir. zmir de lk Medeni Nikâh ve zmir Kayp ehir Mi adl yazlarn resimlenmesi yaplm, resim alt bilgileriyazlmtr. Türkiye'de Sosyal Demokrasi Tarihine Bir Katk adl yaz için Demokrat zmir ve Milliyet Gazeteleri nin 1965 ve 1966 ylna ait saylar incelenerek CHP l Tekilatna ait baz haberler derlenmitir. Bulunan haberlerhibridkamerailetaranm.photoshop lagerekliuygulamalaryaplmtr.buçktlardanbazlar sözkonusuyaznnresimlenmesindekullanlmtr.resimaltbilgileriyazlmtr. zmir Yangn na likin Franszca Kaynaklar, Bir Belgenin Inda Göztepe Tramvaylar, lk Kadn Muhtar adl yazlarn düzenlemeleri yaplm, ilikili fotoraflar aratrlp bulunarak metnin içine yerletirilmitir Oktay Gökdemir in Yeni Asr TV de katld programda sunulmak üzere, Arivimiz de bulunan Düsturnamei Enveri nin baz kopyalar oluturularak, APKAM tantan bir powerpoint sunum hazrlanmtr. AratrmacveKurumlaraYönelikHizmetler 2009 ylnda aratrmaclardan gelen istekler karlanmtr. Yl boyunca kurum arivimizden yararlanlan konulardanbazlaraadalistelenmitir: Uur Mumcu ve Demokrasi ehitlerini Anma etkinliinde kullanlmak üzere gerekli fotoraflar dijital görüntükatalogundantaranarakoluturulmutur. AnkaraBarosu nunisteiüzerine,zmirtürkocahalkevifotoraflarndanoluanbircdhazrlanmtr. Prof. Dr. Sabri Sürgevil in Kent Kitapl Yaynlar arasnda çkacak olan II. Merutiyet konulu kitabnn kapaiçinfotoraflarseçilmiveseçilenfotoraflarnüzerindekiosmanlcabilgilertanmlanmtr. OyuncuFikretHakan'agönderilmeküzeredijitalgörüntüarivimizdebulunanfotoraflartaranm, yllararasndaSamanskelesi mevkiini gösterenfotoraflarbulunaraksözkonusuahsneposta adresinegönderilmitir.

17 Türkiye Jokey Kulübü nün düzenledii zmir Büyükehir Belediyesi Kousu nun broüründe kullanlmak üzerezmir inbelediyetarihinianlatanbirmetinyazlmtr. ZFAtarafndankurumumuzayaplanfotorafbalarnndijitalkopyalarnntamam,ZFAtarafndan salanandvd lereaktarlmtr. CemalSoyoul a,arivimizadilakçamlbafonundabulunandariomorenoileilgili28adetgörüntücd ortamndaaktarlarakteslimedilmitir. zmirlifedergisindeyeralacakbirhaberdekullanlmaküzerekordon dakikonutbölgesinin1960öncesi görünümüneaitfotoraflartaranmtr. AylkyaymlananEngelsizHayatadlgazetedeyeralacakolanAPKAM konuedenhaberdekullanlmak üzere, Kurumumuz un oluturulmas sürecini açklayan bilgi, fotoraf ve yazlar, dijital görüntü kataloumuzdanaratrlarak,bulunanmateryallercdortamndateslimedilmitir. Yazar Bilge Umar a çalmalarnda kullanlmak üzere, zmir in Yunanllarca igal edildii dönemi konu edinen527adetfotorafteslimedilmitir. zmirekonomiüniversitesihalklalikilerbölümü ndengelen5örencigrubunaarivlemefaaliyetlerimiz ile ilgili bilgi verilmi, hazrlayacaklar APKAM Tantm projesinde kullanlmak üzere konuyla ilgili dijital bilgi,fotoraf,tasarmvb.görüntülerihazrlanmtr. Gözlem Gazetesi nce hazrlanan Tarihi Havagaz Binas nn eski ve yeni fotoraflarndan oluan bir CD hazrlanmtr. Karyaka Zübeyde Hanm Huzurevi Yal Bakm ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüü nün hizmet binasnda kullanlmak üzere tarihi zmir fotoraflarndan oluan bir CD hazrlanm, yetkili kiiye teslim edilmitir. Mimarlar Odas Genel Merkezi tarafndan hazrlanan Mimar Seyfi Arkan Sergisinde kullanlmak üzere arivimizgörüntükataloundabulunankültürpark takiçeitlibölümlerintarihifotoraflararatrlmve bulunan83adetgörüntücdortamndayetkililereteslimedilmitir. BB Emlak Yönetimi Dairesi Bakanl Kentsel Dönüüm ve Yeni Yerlemeler ube Müdürlüü nce yürütülen Kentsel Dönüüm Projesi kapsamnda kullanlmak üzere Ege Mahallesi ve Eski zmir e ilikin bilgi ve belgeler dijital görüntü kataloumuzdan aratrlm, bulunan çok sayda belge ve görüntünün birerdijitalkopyasilgilikurumunyetkililerineteslimedilmitir. TRT zmir Televizyonu tarafndan hazrlanan Eski Otel Öyküleri adl belgesel programda kullanlmak üzere Kordonboyu, Basmane Gar, Alsancak Gar ve Kemeralt bölgelerinin tarihi görüntülerine ait fotoraflar dijital görüntü kataloumuzdan aratrlm, bulunan çok sayda görüntünün birer dijital kopyasilgilikurumunyetkilisineteslimedilmitir. Buca Belediyesinin istei üzerine Buca daki Dokuz Çemeler olarak bilinen tarihi yapnn üzerindeki kitabeninosmanlcatranskriptiyaplmtr. ConferenceoftheEuropeanBusinessHistoryAssociationadlyabancbirkuruluundüzenlediietkinlik çerçevesinde 1. ktisat Kongresi ni anlatacak bir çalma yapan Gazi Üniversitesi ne, bu konuyla ilgili arivimizdebulunandijitalgörüntülerderlenmi,oluturulanverilergönderilmitir. zmir Ekonomi Üniversitesi tarafndan hazrlanacak Cumhuriyet konulu sergiye yönelik görsel malzeme aratrlmvebulunangörüntülerintanmlamasyaplarakilgilikiilerecdortamndateslimedilmitir. zmir Life dergisinde yaymlanacak Yal Camii adl yaz için görsel malzemeler aratrlm, bulunan fotoraflarcdortamndailgililereteslimedilmitir. ZKADergisiiçindijitalgörüntüarivimizden250zmirfotorafseçilmi,oluturulanklasörCDortamnda ilgililereteslimedilmitir. Yeni kurulan Bayrakl Kaymakaml arivimizde bulunan Bayrakl ile ilgili bilgi fotoraf ve doküman istemi, yaplan aratrma sonucu elde edilen fotoraf, bilgi, belgeler CD ortamnda ilgili kurum yetkililerineteslimedilmitir. BasmaneGarvesemtiyleilgifotoraflarnaratrlmasiiyapld.Fotokopiçekimlerineyardmedildi. Yaz leri ve Kararlar Dairesi Bakanl, Encümen ve Kararlar ube Müdürlüü ve Kurum Arivi ube Müdürlüü tarafndan ön tasnifte bulunan Meclis Tutanaklar ve Encümen Kararlarndan baz karar ve tutanaklar, ilgili birimlerin istei sonucu aratrlarak bulunan kararlar hakknda bilgi verildi. Gerekli görülenlerinözetiveyafotokopisiilgililereiletildi yl boyunca, zmir içinden ve dndan ariv hizmetimizden yararlanmak üzere 96 kii kurumumuza bavurmutur. Ariv ksmna ait istekler, müdüriyetin de onay alnarak aratrmaclara, istekleri dorultusunda çkt veya dijital kopya olarak CD ortamnda teslim edilmitir. Baz aratrmaclara, aratrmalar konusunda yönlendirmeleryaplm,açklaycbilgilerverilerekdanmanlkdasalanmtr.

18 ToplantveEtkinlikler APKAM n Aratrma ve Drama toplantsalonlar,2009ylndadaçeitlisiviltoplumörgütleriilekültürelve bilimselamaçlkurulularntoplantlarnaevsahipliiyapmtr.ylboyuncaegeçadaeitimvakf,tarihvakf, Atatürkçü Düünce Topluluu, Ziraat Mühendisleri Odas, Lozan Mübadilleri Dernei, Yerel Gündem 21, Ege PatolojiDernei,AlmanKültürDernei,ElektrikMühendisleriOdas,zmir isevenlerdernei,egekültürplatformu gibikurulular,kültürelyadabilimseltoplantlarnapkam dadüzenlemeyitercihetmitir. Bunlarnyansra StratejikPlanmzvehedeflerimizgereincebuyl KentinKültürel/TarihselGeçmiiHakknda Kongre, Sempozyum Toplant Düzenlenmesi ve Bunlarn Metinlerinin Yaynlanmas projesi kapsamnda üç adet panelvesempozyumdüzenlenmitir.2009ylndailkolarak15mays2009tarihinde,prof.dr.zekiarkan,yrd. Doç.Dr.AhmetMehmetefendioullar,GazeteciYazarYaarAksoyveHasanTahsin inkonumacolarakkatld zmir ingalivekuvaymilliye isimlibirpanelgerçekletirilmitir.78eylül2009tarihlerindeapkam,zmir Valilii,DokuzEylülÜniversitesiveEgeÜniversitesi'nindestekleriyle KuvayMiliye nin90.ylndazmirvebat Anadolu isimlibiruluslararassempozyumdüzenlenmitir.açlnazmirvalisicahitkraç,büyükehirbelediye Bakan Aziz Kocaolu ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeer Ylmaz n katld sempozyumda "Hasan Tahsin","MustafaNecati", MiralaySüleymanFethi,"Yüzbaerafettin(zmir)","VasfÇnar","YörükAliEfe", "Hac Muhittin Çarkl", "Demirci Mehmet Efe", "Ali Fuat Cebesoy", "Kazm Özalp" ve "Fahrettin Altay" balklarndan oluan on bir oturum gerçeklemitir. Bunlarn yan sra Evrensel Açlmlar isimli bir panel düzenlenmitir.sempozyumda, zmirlinine isimlikitabyla1997abdipekçibarvedostluködülü nükazanan YunanlElsaHiu,MilanoÜniversitesiakademisyenlerindenCristinaPalliniile Atatürk adlkitabylatalya dabüyük yankuyandrandr.fabiol.grassi,tarihçiprof.dr.ferozahmed indekatldelliüçkonumac,zmir inigalive tümbatanadolu nunmillimücadeledönemihakkndakibilgileriniaktarmlardr.sonolarak,mülkiyelilerbirlii veegeüniversitesizmiraratrmaveuygulamamerkezi nindekatklaryla2224ekim2009tarihlerinde zmirli Olmak adl bir ulusal sempozyum düzenlenmitir. Katlan elli yedi konumac, zmir in tarihi, mimarisi, sporu, inançsistemi,zanaatkarlar,sosyolojikyaps,ekonomisi,ulam,mutfagibikrkikikonudazmir ianlatmlardr. Ayrcasempozyum,halkoyunlargösterisi,postersunumlar,filmgösterimi,körfezturu,konserveresimsergileri ilerenklendirilmitir. 2009ylnda,gerekKurumumuz undüzenlediigerekseevsahipliiyaptmztoplam108adettoplantlara7.494 kiikatlmtr. MüzeZiyaretçiHizmetleri 2007ylEylülayndanitibarenoluturulan KentveSalk sergikonusu,2009ylndadavatandalartarafndan youn bir ilgi ile karlanmtr. Yl boyunca müzeyi kii gezmitir. Müze okullar, kurulular ve çeitli organizasyonlargibitopluziyaretlerdekurumçalanlarnnrehberliindegezdirilmitir. Gelenziyaretçilerarasndaçounluu,okullarnvekurulularnoluturduugruplarmeydanagetirmektedir.2009 ylndadaokulgruplarnnmüzemizigezmesinegençkitlelerinbilinçlendirilmesiveyaayarakörenmesiamacyla büyükönemverilmitir.bununsonucuolarakbuyl,3.385kiidenoluanokulgrubumüzeyigezmitir. zmir deki Sivil Toplum Kurulular ve dier kurumlarn oluturduu gruplar da youn bir ilgi ile karlalmtr. 2009ylnda37kuruluun3.437katlmcsmüzeyigezmefrsatbulmutur.Ayrca,buyl322yabancuyrukluahs müzeyigezmitir. Müdürlüümüz ün 2009 yl kapsamnda gerçekletirdii Proje/Faaliyetleri, Stratejik AmaçHedeflerimiz baznda aadalistelenmitir.

19 Stratejik Amaç: Ülkemizin ekonomik, eitimsel ve kültürel anlamdaki geri kalmlna zmir Kenti özelinde çarelerüretmek,bilimde,sanatta,dünyaölçeindesözsahibiolanülkelerileyarabilirhalegelebilmekiçin katkkoymak.buçerçevedezmir dekentlilikbilincininolumasvekentlininyaamkalitesininyükseltilmesini salamak. StratejikHedef:Kültürvesanatfaaliyetlerininkentinhernoktasnaulayorolmasnsalamak. YabancArivveMüzelerleOrtakÇalmalarYaplmas Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Proje ile zmir ve çevresi ile ilgili belge ve kaynaklarn zenginlemesinisalamaamaçlanmaktadr. Fransa nn Marsilya Kenti Ticaret Odas Arivi nde çalmalar yapmaküzereilgililerlegörümeleryaplmtr. lerleyenyllardadaprojemizdevamedecektir. Kentin Kültürel/Tarihsel Geçmii Hakknda Kongre, Sempozyum Toplant Düzenlenmesi ve Bunlarn MetinlerininYaynlanmas Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar zmir ile ilgili kongre sempozyum ve toplantlar düzenleyerek kültürelbirikiminvebilimselgelimeleringenikitlelereulamasn salamak. 15/05/2009tarihindezmir ingalivekuvaymilliyeisimliulusal bir panel, Mülkiyeliler Birlii zmir ubesi ve Ege Üniversitesi nin katklaryla 2224/10/2009 tarihleri arasnda üç gün süren zmirli Olmakadlulusalbirsempozyumdüzenlemitir.Ayrca, 79Eylül 2009 tarihleri arasnda zmir Valilii, zmir Büyükehir Belediyesi, EgeÜniversitesi,DokuzEylülÜniversitesiveAhmetPiritinaKent Arivi ve Müzesi nin ortaklaa düzenledii Kuvay Milliye nin 90. Yl nda zmir ve Bat Anadolu adl bir uluslararas sempozyum gerçekletirilmitir. lerleyenyllardadaprojemizdevamedecektir. KentTarihineYönelikYaplanEtkinlikGörüntüleri KentinTarihselDokusuveÜnikBinalarnTarihlerininAratrlmasveYazm Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin2009 YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar zmir in geçmiini yanstan tarihsel binalar hakknda detayl aratrmalarn yaplmas ve deerlendirilip kitap halinde ilgililere sunulmasdr. Prof. Dr. Sabri Sürgevil tarafndan "Bir Semt Bir Bina: Basmane Gar"isimlibirkitabnhazrlanmasnakararverilmitir. Proje ile bir ünik binann aratrlmas ve kitap olarak baslmas salanacaktr.

20 KültürSanatDergisiBasmveDatm Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar zmirveçevresiileilgiliolaraktarih,sanat,sanattarihi,arkeoloji, kent kültürü v.b. konularyla ilgili aratrmalar v.b. yaynlarn artmasnsalamak. Dergininbuylkisaysiçinsalkkonusuilenmesikararlatrlm, bukonuileilgiliaratrmaclarlagörümeleryaplmvemakaleler hazrlanarakbaskyauygunhalegetirilmitir. lerleyen yllarda da çeitlenen konularladergi içeriinin daha da zenginletirilmesisalanacaktr. KentKitaplarYaynlarBasmveDatm Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar zmirileilgiliaratrmalarnveedebivbeserlerinçeitlenmesine, kentkültürünekatkdabulunmak. 2009ylndaprojeçerçevesindebaslankitaplar: Yazar:SabriSürgevil;KitapAd:II.MerutiyetDönemindezmir Yazar:hsanYakut;KitapAd:EgeninDeveGüreienlikleri Yazar:HanriBenazus;KitapAd:TürkiyeGerçei( )I.Cilt Yazar:HanriBenazus;KitapAd:TürkiyeGerçei( )II.Cilt lerleyenyllardadaprojedevamedecektir. TematikAlanSergileri (KentMüzesiSergiSalonundaYaplanSergilerinGelitirilmesiveTematikAlanSergilerininHerYlDeiimi) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Kentinkültürelbirikiminidahagenikitlelereduyurmakiçinheryl farklbirkonuçerçevesindezmir intarihideerleriningörselve3 boyutluobjelerledesteklenerekmüzesalonundasergilenmesi. Yl boyunca ulam konusu ile ilgili her türlü kaynak taramas yaplm, bilgi ve belgeler toplanarak bir araya getirilmitir. Osmanlca belgelerin transkripsiyonlar yaplmtr. Ayrca, görsel veriler toplanmaya balamtr. Sergi salonunun tasarm büyük ölçüde tamamlanmtr yl balarndan itibaren kent ve ulam olarak düünülen yeni sergi konusu için çallmaya balanarak yln sonlarna doru kent ve salk temas kaldrlacaktr. lerleyen yllarda da belirlenen yeni konularla proje devam edecektir. SergiSalonuAnimasyon,Maket,Film,HeykelveMankenYapm(SergiSalonuMaketYapm) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Müze salonunda hazrlanacak sergi ya da müzeye gelen ziyaretçilerinkonuileilgiliönfikiredinmelerizmir'intarihideer tayanbirmekannnüçboyutlumaketininyaplmas. SergisalonununGenelzmirTarihibölümüneyerletirilmeküzere zmir Tarihi nin simge isimlerinden Çaka Bey ve Umur Bey in büstleriyaplmtr. Sergisalonundakitematikalannfarklkonularladeiimiyapld sürece bu proje ile ilikili barkovizyon gösterileri ve üç boyutlu canlandrmalaryaplacaktr.

21 GENÇLKVESPORUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Sokaktaçalançocuklariçinspororganizasyonudüzenlemek. BBSporKulübüDerneinenakdiyardmyapmak. Rekreasyonalanveyeilalanlarakondisyonaletleriyerletirmek. htiyaçlilköretimokullaraveliselerespormalzemesiyardmyapmak. Amatörsporkulüplerinespormalzemesiyardmyapmak. YasalDayanak 5216s.K.m.7/1mv,5393s.K.m. 14/1a,b 5216s.K.m.7/1mv,5393s.K.m. 14/1a,b 5216s.K.m.7/1mv,5393s.K.m. 14/1a,b 5216s.K.m.7/1mv,5393s.K.m. 14/1a,b 5216s.K.m.7/1mv,5393s.K.m. 14/1a,b zmir Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor ube Müdürlüü, Belediyemizce kurulan spor tesis ve sahalarn iletilmesi, Belediyemiz birimlerinde çalan memur ve içilerimizin, Belediyemiz Spor Kulübü bünyesinde spor yapan sporcularn yetime ve gelimelerini salamak, kötü alkanlklardan korumak, ruh ve beden salklar itibariylegereklitedbirlerialp,sporunkitlelereyaylmasntevik etmek,sevdirmek,yaptrmakvesporokullar açmaklayükümlübirbirimdir. Gençlik vesporube Müdürlüü,Belediyemizcekurulansportesisi ve sahalarniletilmesini,tesislerindevaml olarak bakm ve hizmete hazr halde bulundurulmasn, tesislerde mevcut demirbalar, spora ait malzeme ve hizmete hazr halde bulundurulmasn, tesislerde mevcut demirbalar, spora ait malzeme ve araçlarn temiz, bakmlveherzamankullanlrekildebulundurulmasn,tesislerdeyaplacakfaaliyetintakviminindüzenlenmesini salar.gençlikvesporubemüdürlüümüzilekoordinelibirekildeçalmalarnyürütengençlikvesporube MüdürlüümüzilekoordinelibirekildeçalmalarnyürütenGençlikveSporKulübümüz,21branta(Basketbol, Futbol,Badminton,MasaTenisi,Hentbol,Voleybol,Taekwondo,Judo,Güre,Halter,Sualt,Yelken,BuzPateni, Briç,Jimnastik,TekerlekliSandalyeBasketbol,Okçuluk,Atletizm,Eskrim,BedenselEngellilerHalter,SalklYaam çinspor)faaliyetgöstermektedir. Stratejik Amaç: Ülkemizin ekonomik, eitimsel ve kültürel anlamdaki geri kalmlna zmir Kenti özelinde çarelerüretmek,bilimde,sanatta,dünyaölçeindesözsahibiolanülkelerileyarabilirhalegelebilmekiçin katkkoymak.buçerçevedezmir dekentlilikbilincininolumasvekentlininyaamkalitesininyükseltilmesini salamak. StratejikHedef:Çocuklarvegençlerinsporfaaliyetlerinekatlmnsalamak. SokaktaÇalanÇocuklarçinSporOrganizasyonuYaplmas(UlusalveUluslararasOrganizasyonDahil) Proje/Faaliyetin GereksinimSebebiveTanm Proje/Faaliyetelikin 2009YlndaYaplanÇalmalar Proje/Faaliyetelikin GelecekYllarçinÖngörülenÇalmalar Projeilesporaeriimikstlçocuklarayöneliksporfaaliyetleriile kiisel geliimlerine katk salama ve çocuklar yetenekleri dorultusundayönlendirmeamaçlanmaktadr ylnda bu proje dorultusunda Belediyemize ait olan çok amaçlsporsalonlarndabasketbol,hentbol,futbol,masatenisi, voleybolbranlarndaeitimlerdüzenlenmivekültürparktenis Kulübündeteniseitimiverilmitir. Proje kapsamnda proje faaliyetleri devam ederken, bran saysnnartrlmasveilimizdekihedefkitledorultusundadaha çoksaydaçocuaeitimverilmesihedeflenmektedir.

BASIN YAYIN VE HALKLA L K LER UBE MÜDÜRLÜ Ü

BASIN YAYIN VE HALKLA L K LER UBE MÜDÜRLÜ Ü BASINYAYINVEHALKLALKLERUBEMÜDÜRLÜÜ ÝLÝÞKÝLER ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ Yetki,GörevveSorumluluklar YasalDayanak Büyükehirbelediyesininçalmalarnnbasn,yaynaraçlaryardmyla kamuoyunaetkilibirekildeduyuruluptantlmasnsalamakvehalkla

Detaylı

zmir Büyük ehir Belediyesi Ba kanl k Makam na ve belediyemizi ziyarete gelen yabanc ülke temsilcilerine gerekti inde tercümanl k hizmeti vermek.

zmir Büyük ehir Belediyesi Ba kanl k Makam na ve belediyemizi ziyarete gelen yabanc ülke temsilcilerine gerekti inde tercümanl k hizmeti vermek. ABVEDILKLERUBEMÜDÜRLÜÜ DIÞ ÝLÝÞKÝLER ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ Yetki,GörevveSorumluluklar zmirbüyükehirbelediyesi'ninuluslararaslikilerinidüzenlemek. zmirbüyükehirbelediyesibünyesindeyeralanbirimlereavrupabirliiveçeitli

Detaylı

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi nsankaynaklarveeitimdairesibakanl ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI MEMURPERSONELUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Bakakurumdaçalanmemurunkurumumuzaatanmas. Memurunbakabirbirimekurumiçiatanmailemi

Detaylı

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU AMAÇ - 1 nsanln geliimine yönelik katma deeri yüksek ürün ve hizmet yaratmak HEDEF (1.6) 2009 ylna kadar deer yaratan bilimsel ara$trma ve

Detaylı

'DARE PERFORMANS HEDEF' TABLOSU

'DARE PERFORMANS HEDEF' TABLOSU !nsanl"n Geliimine Yönelik Katma De"eri Yüksek Ürün ve Hizmet Yaratmak 2011 ylna kadar üretilen aratrmalara, projeleri ve alnan patent saylarn % 20 arttrmak üzere laboratuvarlar kurmak ve akreditasyonlarn

Detaylı

5. Öneri ve Tedbirler

5. Öneri ve Tedbirler Öneri ve Tedbirler 5.ÖneriveTedbirler Kurumsal düzeyde hizmet kalitesinin artrlmas için Bütünleik Yönetim Sistemleri kapsamnda kalite güvence belgelerinin alnmas ve personel verimliliinin gelitirilmesine

Detaylı

YAZI ÝÞLERÝ VE KARARLAR DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAZI LER UBE MÜDÜRLÜ Ü

YAZI ÝÞLERÝ VE KARARLAR DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAZI LER UBE MÜDÜRLÜ Ü YazleriveKararlarDairesiBakanl YAZI ÝÞLERÝ VE KARARLAR DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAZILERUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Valilik yazmalarn hazrlamak, onay, teslim ilemlerini gerçekletirmek. çileribakanlgenelveözelteftiraporlarnteslimalmak,

Detaylı

2012 2013 E T M ve Ö RET M YILI ÖRGÜN ve YAYGIN E T M KURUMLARI ÇALI MA TAKV M

2012 2013 E T M ve Ö RET M YILI ÖRGÜN ve YAYGIN E T M KURUMLARI ÇALI MA TAKV M 2012 2013 ETM ve ÖRETM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN ETM KURUMLARI ÇALIMA TAKVM SIRA NO ÇALIMA KONULARI TARH 1. Okul Öncesi Ve lköretim Okullar 1. Snf Örencilerinin Eitim- Öretime Hazrlanmalar ( Bamsz Anaokullar

Detaylı

GENEL DURUM. GERÇEKLE T R LEN FAAL YETLER ve PROJELER 1. SOSYAL YARDIMLAR

GENEL DURUM. GERÇEKLE T R LEN FAAL YETLER ve PROJELER 1. SOSYAL YARDIMLAR GENELDURUM Türk Kzlay Sosyal Hizmetler Müdürlüü; olaan ve olaanüstü durumlarda, yerel, ulusal ve uluslararas düzeyde insan onurunu korumak amac ile toplumdaki savunmasz ve incinebilir nüfus gruplarnn sorunlarn

Detaylı

ETÜ VE PROJELER DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAPIM HALELER UBE MÜDÜRLÜ ÜI. Etüt ve Projeler Dairesi Ba kanl

ETÜ VE PROJELER DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAPIM HALELER UBE MÜDÜRLÜ ÜI. Etüt ve Projeler Dairesi Ba kanl EtütveProjelerDairesiBakanl ETÜ VE PROJELER DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YAPIMHALELERUBEMÜDÜRLÜÜI Yetki,GörevveSorumluluk Bakanlk Makam nn onaylar dorultusunda müdürlüümüz tarafndan ihale edilmesi istenilen projeli

Detaylı

8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir

8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir 8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir Betül Faika SÖNMEZ Sa*l+k Bakanl+*+ Temel Sa*l+k Hiz.Gen. Md. Kalite E*itim ve Koor. Birimi Daire Ba3kan+ SA LIK HZMETNDE ARTAN TALEP Kaliteli, düük maliyette

Detaylı

FEN ÝÞLERÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YOL YAPIM UBE MÜDÜRLÜ ÜI. Fen leri Dairesi Ba kanl

FEN ÝÞLERÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YOL YAPIM UBE MÜDÜRLÜ ÜI. Fen leri Dairesi Ba kanl FenleriDairesiBakanl FEN ÝÞLERÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI YOLYAPIMUBEMÜDÜRLÜÜI Yetki,GörevveSorumluluklar Fen leri Dairesi Bakanl tarafndan yürütülecek yol çalmalarna ait yllkprogramlarnbelirlenmesivestratejikplançalmalarnaesasolacak

Detaylı

Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER

Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER Ek-16. STRATEJK AMAÇLAR VE HEDEFLERE LKN PERFORMANS GÖSTERGELER STRATEJK AMAÇ 1 Tarihi, do#al ve kültürel varl)klar)m)z) korumak, gelecek ku/aklara aktarmak ve evrensel kültüre katk)da bulunmak. Sorumlu

Detaylı

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ KURUMUN AMACI ve GÖREVLER' Sosyal sigortalar ile genel salk sigortas bakmndan kiileri güvence

Detaylı

EMLAK YÖNETÝMÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI HAR TA UBE MÜDÜRLÜ Ü. Emlak Yönetimi Dairesi Ba kanl. Yetki, Görev ve Sorumluluklar

EMLAK YÖNETÝMÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI HAR TA UBE MÜDÜRLÜ Ü. Emlak Yönetimi Dairesi Ba kanl. Yetki, Görev ve Sorumluluklar EmlakYönetimiDairesiBakanl EMLAK YÖNETÝMÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI HARTAUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar 1/1000ve1/5000ölçeklihalihazrharitayapmak. 1/1000ve1/5000ölçeklihalihazrharitaihaleyoluile yaptrmak.

Detaylı

DAÝRE BAÞKANLIÐI DAR LER UBE MÜDÜRLÜ Ü

DAÝRE BAÞKANLIÐI DAR LER UBE MÜDÜRLÜ Ü letmevetiraklerdensorumludairebakanl DAÝRE BAÞKANLIÐI DARLERUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Malalm Tüm belediye birimlerinde kullanlmakta olan telsizlerin bakmonarmlarn,kodlamalarnyapmak. Elektriködemeleri

Detaylı

BÝLGÝ TEKNOLOJÝLERÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI B LG LEM VE VER YÖNET M UBE MÜDÜRLÜ Ü

BÝLGÝ TEKNOLOJÝLERÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI B LG LEM VE VER YÖNET M UBE MÜDÜRLÜ Ü BilgiTeknolojileriDairesiBakanl BÝLGÝ TEKNOLOJÝLERÝ DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI BLGLEMVEVERYÖNETMUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar zmir Büyükehir Belediyesi merkez ve d müdürlükleri ile bal kurulularnilgilibirimleriyleibirliiyaparakbilgiilemsisteminikurmak,

Detaylı

Gaziantep-Nizip Ekip Ba kanl kurulumu devam etmekte olup, 03.10.2012 tarihi itibariyle misafir kabulüne ve malzeme da t m na ba lanm t r.

Gaziantep-Nizip Ekip Ba kanl kurulumu devam etmekte olup, 03.10.2012 tarihi itibariyle misafir kabulüne ve malzeme da t m na ba lanm t r. GENELDURUM Suriye de yaanan iç karklk neticesinde, 29 Nisan 2011 tarihinden itibaren, Hatay dan snr geçerek ülkemize giri yapan Suriye vatandalarnn acil ihtiyaçlarnn karlanmas amacyla Türk Kzlay tarafndan

Detaylı

TARIM PARK VE BAHÇELERDEN SORUMLU DAÝRE BAÞKANLIÐI

TARIM PARK VE BAHÇELERDEN SORUMLU DAÝRE BAÞKANLIÐI Tarm,ParkveBahçelerdenSorumluDaireBakanl TARIM PARK VE BAHÇELERDEN SORUMLU DAÝRE BAÞKANLIÐI YELALANBAKIMUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Yeilalanlarnbakmveonarmnnyaplmasnsalamak,bakmalanlarylailgili

Detaylı

BANLÝYÖ VE RAYLI SÝSTEM YATIRIMLARINDAN SORUMLU DAÝRE BAÞKANLIÐI

BANLÝYÖ VE RAYLI SÝSTEM YATIRIMLARINDAN SORUMLU DAÝRE BAÞKANLIÐI BanliyöveRaylSistemYatrmlarndanSorumluDaireBakanl BANLÝYÖ VE RAYLI SÝSTEM YATIRIMLARINDAN SORUMLU DAÝRE BAÞKANLIÐI zmirulam AnaPlançerçevesinde,alternatifulamtürleriarasndaentegrasyonusalayanrayltoplutama

Detaylı

GEBZE BELED YES ~

GEBZE BELED YES ~ 3. Performans Sonuçlar n n De erlendirilmesi Bu ba l k alt nda, performans program nda yer alan performans ve gösterge hedeflerinin gerçekle me durumuna göre varsa sapmalar ve nedenleri a a da s ralanm

Detaylı

YÜKSEKÖRETM KURULU BAKANLII YÜKSEKÖRETM KURUMLARI FAALYET RAPORU HAZIRLAMA REHBER

YÜKSEKÖRETM KURULU BAKANLII YÜKSEKÖRETM KURUMLARI FAALYET RAPORU HAZIRLAMA REHBER YÜKSEKÖRETM KURULU BAKANLII YÜKSEKÖRETM KURUMLARI FAALYET RAPORU HAZIRLAMA REHBER 2007 YILI..ÜNVERSTES FAALYET RAPORU (BRMLER ÇN FAKÜLTE/YO/MYO/ENSTTÜ/DARE BAKANLII/HUKUK MÜAVRL) 2 ÇNDEKLER ÜST YÖNETC

Detaylı

ANKARA SANAY ODASI 2. ve 3. ORGAN ZE SANAY BÖLGES 2011 YILI ÇALI MA PROGRAMI

ANKARA SANAY ODASI 2. ve 3. ORGAN ZE SANAY BÖLGES 2011 YILI ÇALI MA PROGRAMI ANKARA SANAY ODASI 2. ve 3. ORGANZE SANAY BÖLGES 2011 YILI ÇALIMA PROGRAMI 1 Giri 15 Nisan 2000 tarih ve 24021 say Resmi Gazetede yaynlanarak yürürlüe giren 4562 say Organize Sanayi Bölgeleri Yasas takiben,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde örencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmak bir sistemi, sistem bileenini veya süreci

Detaylı

OKUL ÖNCES E M KURUMLARINDA ÇALI AN ANASINIFI ÖZET

OKUL ÖNCES E M KURUMLARINDA ÇALI AN ANASINIFI ÖZET OKUL ÖNCES EM KURUMLARINDA ÇALIAN ANASINIFI RETMENLERLE MÜZK ÖRETMENLERN MÜZK ÇALIMALARINA N TUTUM VE YETERLKLERN KARILATIRILMASI ÖZET r. Gör. Dr. lknur ÖZAL GÖNCÜ GÜMEF. ÇGEB.Okul Öncesi EABD. Okul öncesi

Detaylı

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl YANGIN E T M KURS PROGRAMI

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl YANGIN E T M KURS PROGRAMI T.C. MLLÎ ETM BAKANLII Talim ve Terbiye Kurulu Bakanl YANGIN ETM KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1 KURUMUN ADRES : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Yangn Eitimi Kurs Program PROGRAMIN DAYANAI : 5580 sayl Özel

Detaylı

HACETTEPE ÜNVERSTES. l e t i i m. : H. Ü. Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Beytepe/Ankara. Telefon :

HACETTEPE ÜNVERSTES. l e t i i m. : H. Ü. Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Beytepe/Ankara. Telefon : l e t i i m Adres : H. Ü. Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü 06800 Beytepe/Ankara Telefon : +90 312 297 6234 Faks : +90 312 297 7998 HACETTEPE ÜNVERSTES e-posta Web : aktuerya@hacettepe.edu.tr : www.aktuerya.hacettepe.edu.tr

Detaylı

TARMAKB R TANITIM DÖKÜMANI

TARMAKB R TANITIM DÖKÜMANI TARMAKBR TANITIM DÖKÜMANI TARMAKBR Türk Tarm Alet ve Makinalar malatçlar Birlii, 1978 ynda kurulmu olup, ülkemizde traktör ve tarm makinalar ana itigal konusu olan imalatç, ihracatç ve ithalatçlarn üye

Detaylı

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Kabul Tarihi..: 03/ 08 / 2010 Kanun No : 5393 Madde No...: 15-18 Meclis Sayı No..: 56 YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ KAPSAM DAYANAK BİRİNCİ

Detaylı

MER A YLETRME ve EROZYON ÖNLEME ENTEGRE PROJES (YENMEHMETL- POLATLI)

MER A YLETRME ve EROZYON ÖNLEME ENTEGRE PROJES (YENMEHMETL- POLATLI) MER A YLETRME ve EROZYON ÖNLEME ENTEGRE PROJES (YENMEHMETL- POLATLI) I- SORUN Toprak ve su kaynaklarnn canllarn yaamalar yönünden tad önem bilinmektedir. Bu önemlerine karlk hem toprak hem de su kaynaklar

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2011 MALİ YILI

FAALİYET RAPORU 2011 MALİ YILI TÜİK FAALİYET RAPORU 2011 MALİ YILI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU TÜİK FAALİYET RAPORU 2011 MALİ YILI Yayın içeriğine yönelik sorularınız için Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Strateji ve Kalite Grubu

Detaylı

Snf Öretmenlerinin Kendi Mesleki Yeterliklerine likin Görüleri: Genel Bir Deerlendirme. Dr. Halil Yurdugül Ali Çakrolu Mesude Ayan

Snf Öretmenlerinin Kendi Mesleki Yeterliklerine likin Görüleri: Genel Bir Deerlendirme. Dr. Halil Yurdugül Ali Çakrolu Mesude Ayan Snf Öretmenlerinin Kendi Mesleki Yeterliklerine likin Görüleri: Genel Bir Deerlendirme Dr. Halil Yurdugül Ali Çakrolu Mesude Ayan Öretmen Yeterlikleri Toplumsal geliim için, Eitimin kalitesini artrmak

Detaylı

Toplam Kalite Yönetimi nin ülke baznda yaygn ve etkin kullanmn salayarak dünyada örnek ve önder bir kurulu olmak

Toplam Kalite Yönetimi nin ülke baznda yaygn ve etkin kullanmn salayarak dünyada örnek ve önder bir kurulu olmak MSYON / VZYON Misyonumuz Tüm özel, kamu kurum ve kurulular ile sivil toplum örgütlerine, dünya çapnda kalite seviyesine ulamalar ve rekabet güçlerini artrmalar için uygun ortamlar yaratmak Vizyonumuz Toplam

Detaylı

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram Temel Düzey Eitim Proram Amaç : Sermaye Piyasas Kurumlarnda görev yapanlar veya bu görevlere atanacaklar, SPK nn düzenleyecei Lisanslama snavna hazrlama. Katlmclar Hisse Senetleri Piyasas Mü"teri Temsilcileri,Yatrm

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ ALİAĞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ ALİAĞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı T.C. İZMİR VALİLİĞİ ALİAĞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı 1 Özel Öğretim Kurumları Bölümü 92 2 Atama Bölümü 1 3 Basın Yayın Bölümü 4 4 Eğitim Öğretim

Detaylı

Kpss 2014 E?itim Bilimleri Dvd Seti

Kpss 2014 E?itim Bilimleri Dvd Seti KPSS Ö?retmen Adaylar? Görüntülü E?itim Seti 58 DVD + Rehberlik Kitab? GÜNCEL Kpss E?itim Bilimleri Dvd Seti Tüm Dersler Kpss 2014 E?itim Bilimleri Dvd Seti Kpss 2014 E?itim Bilimleri Dvd Seti 58 Dvd Derecelendirme:Henüz

Detaylı

TDV SAM Kütüphanesi lâhiyat Makaleler Veri Taban Projesi

TDV SAM Kütüphanesi lâhiyat Makaleler Veri Taban Projesi Kütüphane Tantm TDV SAM Kütüphanesi lâhiyat Makaleler Veri Taban Projesi Mustafa Birol ÜLKER * Türkiye Diyanet Vakf slâm Aratrmalar Merkezi (SAM), slâmî ilimler alannda aratrmaclarn yetimesine katkda bulunmak,

Detaylı

70'LERIN SAVASI. Adres. : 1/3

70'LERIN SAVASI. Adres. :  1/3 Portal Adres 70'LERIN SAVASI : www.habercorlu.com İçeriği : Kent/Yaşam Tarih : 03.10.2014 : http://www.habercorlu.com/spor/70lerin-savasi-h217623.html 1/3 70'LERIN SAVASI 2/3 70'LERIN SAVASI 3/3 Portal

Detaylı

REKTÖRÜN SUNUU. Örencinin, kendi kendine örenen ve denetleyen bir birey haline gelmesi çok önemlidir.

REKTÖRÜN SUNUU. Örencinin, kendi kendine örenen ve denetleyen bir birey haline gelmesi çok önemlidir. REKTÖRÜN SUNUU nsan n en temel özellii, tartmasz toplumsal bir varlk oluudur. Toplumlarn temel kayna ise insandr. Bir toplumun gelimesi büyük ölçüde insanlarn iyi yetitirilmesine baldr. Bu da ancak nitelikli

Detaylı

AGRIEVOLUTION TANITIM DÖKÜMANI

AGRIEVOLUTION TANITIM DÖKÜMANI AGRIEVOLUTION TANITIM DÖKÜMANI MDR? Agrievolution (Global Alliance for Agriculture Equipment Manufacturing Associations Tarm Makineleri malatç Birlikleri Küresel ttifak); ABD, Hindistan, Brezilya, Türkiye,

Detaylı

REKTÖRÜN SUNU(U. 2008 Yl Performans Program

REKTÖRÜN SUNU(U. 2008 Yl Performans Program 2008 Yl Performans Program REKTÖRÜN SUNU(U Bilginin hzla çoald, yayld ve tüketildii yüzylmzda bilgiye ulama ve deerlendirme önem kazanmtr. Alvin Toffler'in de söyledii gibi cehalet artk "okuma yazma bilmemek"

Detaylı

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r.

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r. HURDAYA AYRILAN VARLIKLARIN MUHASEBELELMELER VE YAPILAN YANLILIKLAR Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman info@omerdag.net 1.G Kamu idarelerinin kaytlarnda bulunan tarlar ile maddi duran varlklar doalar gerei

Detaylı

KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII 2010-2014 STRATEJK PLANI

KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII 2010-2014 STRATEJK PLANI KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII 2010-2014 STRATEJK PLANI OCAK 2010 BAKAN SUNU-U Kamu kaynaklarmzn etkin ve effaf kullanmn salamaya yönelik 5018 sayl Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve ikincil mevzuat gerei

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl S GORTACILIK E T M KURS PROGRAMI

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl S GORTACILIK E T M KURS PROGRAMI T.C. MLLÎETMBAKANLII TalimveTerbiyeKuruluBakanl SGORTACILIK ETM KURS PROGRAMI ANKARA 2009 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRES : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAI PROGRAMIN SEVYES PROGRAMIN AMAÇLARI

Detaylı

1 letme Dönü ümü ve Planlamas Hizmetleri

1 letme Dönü ümü ve Planlamas Hizmetleri Hizmet Tan letme Dönüümü ve s Hizmetleri SAP letme Dönüümü ve s Hizmetleri, rekabet avantaj salamak üzere Lisans Alan inovasyonunu ve dönüümünü kolaylarmay amaçlayan danmanlk ve örnekleme hizmetleri sunar.

Detaylı

AKADEM K DE ERLEND RME VE

AKADEM K DE ERLEND RME VE KOCAEL ÜNVERSTES AKADEMK DEERLENDRME VE KALTE GELTRME RAPORU 2007 ubat 2009 SUNU Akademik Deerlendirme ve Kalite Gelitirme Kurulu (ADEK), yüksek öretim kurumlarnda, kurumun stratejik plan ve hedefleri

Detaylı

K TAP TANITIMI. Döndü DÜ ÜNMEZ *

K TAP TANITIMI. Döndü DÜ ÜNMEZ * TARHNPENDE ULUSLARARASITARHveSOSYALARATIRMALARDERGS Yl:2010,Say:3 Sayfa:313317 THEPURSUITOFHISTORY INTERNATIONALPERIODICALFORHISTORYANDSOCIALRESEARCH Year:2010,Issue:3 Page:313317 KTAPTANITIMI OyaDALAR,War,EpidemicsandMedicineintheLateOttomanEmpire(19121918),

Detaylı

ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR

ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR ENSTTÜ PROGRAMLARINA BAVURABLMEK ÇN GEREKL GENEL KOULLAR 1. Salk Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarna bavuracak adaylarn, bavuracaklar programa girebilme önkouluna sahip olmalar gerekir.

Detaylı

Kurumsal tibar. Salk Sektöründe Kurumsal tibar ve Güven. Dr. Erhan Ba Genel Müdür. Bilim laç

Kurumsal tibar. Salk Sektöründe Kurumsal tibar ve Güven. Dr. Erhan Ba Genel Müdür. Bilim laç Kurumsal tibar Salk Sektöründe Kurumsal tibar ve Güven Dr. Erhan Ba Genel Müdür Bilim laç EFQM Mükemmellik Modeli Bilim laç 167 ilaç firmas içinde IMS 2006 sonu verilerine göre: Kutu satlarnda en büyük

Detaylı

1. GR GENEL BLGLER...1

1. GR GENEL BLGLER...1 1. GR...1 2. GENEL BLGLER...1 3. MEVCUT DURUM ANALZ VE DEERLENDRME...1 3.1. Aratrma ve Yayn Faaliyetleri...1 3.2. E%itim Ö%retim Faaliyetleri...2 3.3. nsan Kaynaklar...8 3.4. Hizmetler...11 3.5. Mali Kaynaklar...12

Detaylı

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde yürütülen basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür, Ahi Evran

Detaylı

ASMOLEN UYGULAMALARI

ASMOLEN UYGULAMALARI TURGUTLU TULA VE KREMT SANAYCLER DERNE ASMOLEN UYGULAMALARI Asmolen Ölçü ve Standartlar Mart 2008 Yayn No.2 1 ASMOLEN UYGULAMALARINDA DKKAT EDLMES GEREKL HUSUSLAR Döeme dolgu tulas, kil veya killi topran

Detaylı

BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM

BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma

Detaylı

zmir B³y³k ehir Belediyesi olarak hazrladmz bu þ Kontrol Eylem Plan, kurumumuzun

zmir B³y³k ehir Belediyesi olarak hazrladmz bu þ Kontrol Eylem Plan, kurumumuzun zmir B³y³k ehir Belediyesi olarak hazrladmz bu þ Kontrol Eylem Plan, kurumumuzun faaliyetlerini y³r³t³rken benimsedii y netim anlay nn, þada standartlara g re dei imi ve ilerleyi inin bir belgesi niteliindedir.

Detaylı

2008 Y l dare Faaliyet Raporu DOKUZ EYLÜL ÜN VERS TES 2008 YILI DARE FAAL YET RAPORU. Strateji Geli tirme Daire Ba kanl

2008 Y l dare Faaliyet Raporu DOKUZ EYLÜL ÜN VERS TES 2008 YILI DARE FAAL YET RAPORU. Strateji Geli tirme Daire Ba kanl Y l dare Faaliyet Raporu DOKUZ EYLÜL ÜN VERS TES YILI DARE FAAL YET RAPORU Strateji Geli tirme Daire Ba kanl zmir- 2009 REKTÖRÜN SUNUU Çeyrek asrlk akademik ömrünü am deneyimiyle birlikte, genç ve dinamik

Detaylı

T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl. T.C. Babakanlk Hazine Müstearl

T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl. T.C. Babakanlk Hazine Müstearl T.C. BABAKANLIK Hazine Müstearl BLGLENDRME TOPLANTISI 10.03.2010 Sunum Plan Tarihçe Görev ve Sorumluluklar Tekilat Yaps Dier Kurumlarla likiler Kariyer Olanaklar Soru Cevap Tarihçe Osmanl Devletinde; Hazine,

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

MÜZ K Ö RETMENL PROGRAMLARININ KPSS SONUÇLARI

MÜZ K Ö RETMENL PROGRAMLARININ KPSS SONUÇLARI Bildiriler. Ulusal Müzik Eitimi Sempozyumu, Eylül 00, OMÜ MÜZK ÖRETMENL PROGRAMLARININ KPSS SONUÇLARI DORULTUSUNDA BRBRLERYLE VE EM FAKÜLTELERN DER RETMENLK PROGRAMLARI LE KARILATIRILMASI Doç. Enver TUFAN

Detaylı

2008 Yýlý Maliye Bakanlýðý Performans Esaslý Bütçesi

2008 Yýlý Maliye Bakanlýðý Performans Esaslý Bütçesi 2008 Yýlý Maliye Bakanlýðý Performans Esaslý Bütçesi BakanSunuu yi hazrlanm bir bütçe kötü yönetilebilir fakat kötü hazrlanm bir bütçe asla iyi yönetilemez. 2003 ylndan itibaren hazrladmz güçlü bütçeler

Detaylı

1) Ekonominin Genel Durumu ve Piyasalar:

1) Ekonominin Genel Durumu ve Piyasalar: 01/01/2005-30/06/2005 DÖNEMNE LKN YAPI KRED EMEKLLK A.. GELR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVZ) EMEKLLK YATIRIM FONU FAALYET RAPORU 1) Ekonominin Genel Durumu ve Piyasalar: 2005 yl gelimekte olan ülke

Detaylı

An#t#n ad#: Topkap# Saray# #ehir: Sultanahmet, #stanbul, Türkiye. Dönem / Hanedan: Osmanl# Dönemi

An#t#n ad#: Topkap# Saray# #ehir: Sultanahmet, #stanbul, Türkiye. Dönem / Hanedan: Osmanl# Dönemi An#t#n ad#: Topkap# Saray# Di#er ad(lar)#: Saray-# Hümayun; Saray-# Cedide-i Amire; Yeni Saray #ehir: Sultanahmet, #stanbul, Türkiye #n#a tarihi: II. Mehmed döneminde in#a edilmeye ba#lanm##t#r, eklenen

Detaylı

Ek 2. KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII 2010-2014 STRATEJK PLANI Ç PAYDA (PERSONEL) ANKET SORULARI. I. Bölüm: Ki)isel Bilgiler. 1) Kadro durumunuz nedir?

Ek 2. KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII 2010-2014 STRATEJK PLANI Ç PAYDA (PERSONEL) ANKET SORULARI. I. Bölüm: Ki)isel Bilgiler. 1) Kadro durumunuz nedir? Ek 2. KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII 2010-2014 STRATEJK PLANI Ç PAYDA (PERSONEL) ANKET SORULARI I. Bölüm: Ki)isel Bilgiler 1) Kadro durumunuz nedir? 657 Sayl Kanuna tabi personelim 657 sayl Kanun 4/B Sözlemeli

Detaylı

Performans Tablosu KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI

Performans Tablosu KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI STRATEJİK AMAÇ 62 Kent hayatının gelişim sürecine, İstanbul halkının değişik kesimlerinin talep ve beklentilerine uygun olarak ihtiyaç duyulan kültürel tesis, alan, kadro ve diğer lojistik unsurları yaygınlaştırmak

Detaylı

KAMU KURUM VE KURULULARI DANIMA, DENETM VE YARDIMCI HZMET BRMLER TESPT VE DEERLENDME FORMU. Saklama Süresi Birim Ar+ivinde.

KAMU KURUM VE KURULULARI DANIMA, DENETM VE YARDIMCI HZMET BRMLER TESPT VE DEERLENDME FORMU. Saklama Süresi Birim Ar+ivinde. KAMU KURUM VE KURULULARI DANIMA, DENETM VE YARDIMCI HZMET BRMLER TESPT VE DEERLENDME FORMU BRM : PERSONEL DARE BAKANLII S$ra No 1 Malzemenin Ad$ ve Konusu Bakanlklardan veya dier kurumlardan gelen genelge,

Detaylı

Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu Kapsamna Giren Kurum ve Kurulularn Girdikleri Hizmet Kollarnn Belirlenmesine likin Yönetmelik

Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu Kapsamna Giren Kurum ve Kurulularn Girdikleri Hizmet Kollarnn Belirlenmesine likin Yönetmelik Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu Kapsamna Giren Kurum ve Kurulularn Girdikleri Hizmet Kollarnn Belirlenmesine likin Yönetmelik Resmi Gazete Tarih ve Says: 07.09.2001-24516 BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Türkiye de Bölgesel Kalkınmanın Aracı Olarak Kalkınma Ajansları: zmir Kalkınma Ajansı Örnei Ergüder Can zmir Kalkınma Ajansı Giri: Türkiye de dier ülkeler gibi bölgelerarası hatta bölgeler içinde kalkınma

Detaylı

I. Oturum Oturum Ba kan : Yrd.Doç.Dr. Ufuk TÜRKER 09:50-10:10

I. Oturum Oturum Ba kan : Yrd.Doç.Dr. Ufuk TÜRKER 09:50-10:10 09:30-09:50 Açl - Açl Konumalar I. Oturum Oturum Bakan: Yrd.Doç.Dr. Ufuk TÜRKER 09:50-10:10 Namk Kemal Üniversitesinde Yürütülen Hassas Tarm Aratrmalar Bahattin AKDEMR S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarm Makinalar

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL UBE MÜDÜRLÜ Ü. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Ba kanl

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL UBE MÜDÜRLÜ Ü. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Ba kanl ÇevreKorumaveKontrolDairesiBakanl ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI ÇEVREKORUMAVEKONTROLUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Gürültü yönünden ölçüm, denetim, izleme, izin ve yaptrm. Gürültüharitas

Detaylı

Yavuz HEKM. Egekons Prefabrike Metal Yap San. Tic. Ltd.!ti. ve. Hekim Gemi n$a A.!. Firmalarnn Kurucusu ve Yönetim Kurulu Ba$kan.

Yavuz HEKM. Egekons Prefabrike Metal Yap San. Tic. Ltd.!ti. ve. Hekim Gemi n$a A.!. Firmalarnn Kurucusu ve Yönetim Kurulu Ba$kan. Yavuz HEKM Egekons Prefabrike Metal Yap San. Tic. Ltd.!ti. ve Hekim Gemi n$a A.!. Firmalarnn Kurucusu ve Yönetim Kurulu Ba$kan. 8. Mükemmelli+i Aray$ Sempozyumu Ana Tema, Yerellikten Küresellie EGE Oturum

Detaylı

Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87

Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87 Türk Kütüphaneciliði 21,1(2007), 75-87 Hedef Gruplara Yönelik Yaratýcý Kütüphane Hizmetleri ve Proje Geliþtirme: Halk Kütüphaneleri Gaziantep, Bartýn ve Antalya Bölge Seminerleri Deðerlendirme Raporu Bülent

Detaylı

YENİ KENT MERKEZİNDE YAPILACAK YÜKSEK BİNALAR İÇİN HAZIRLANAN TEKNİK ÖNERMELER

YENİ KENT MERKEZİNDE YAPILACAK YÜKSEK BİNALAR İÇİN HAZIRLANAN TEKNİK ÖNERMELER TMMOB 2. İzmir Kent Sempozyumu / 28-30 Kasım 2013 313 YÜKSEK YAPILARIN; İZMİR YÜKSEK YAPI YÖNETMELİĞİ VE YENİ KENT MERKEZİNDE YAPILACAK YÜKSEK BİNALAR İÇİN HAZIRLANAN TEKNİK ÖNERMELER AÇISINDAN DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

17 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ VE YAPILAN ANKET ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ. Abdullah İNCİR İnşaat Mühendisi abdullah_incir@yahoo.com.

17 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ VE YAPILAN ANKET ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ. Abdullah İNCİR İnşaat Mühendisi abdullah_incir@yahoo.com. 169 17 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ VE YAPILAN ANKET ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Abdullah İNCİR İnşaat Mühendisi abdullah_incir@yahoo.com.tr GİRİŞ Her yl 17 Ağustos tarihinde, Marmara Depreminin yldönümü

Detaylı

DOKTORA E TMNDE DANIMAN

DOKTORA E TMNDE DANIMAN DOKTORA E TMNDE DANIMAN Prof. Dr. Nee Atabey DEÜ Tp Fakültesi Tbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dal Ö"retim Üyesi DEÜ Tp Fakültesi Dekan Yard., &zmir PhD e"itimi hedefleri Danmann nitelikleri Danmann bilimsel

Detaylı

Birimimize ba l stek ikayet Masam za 2008 y l nda 7378 adet ba vuru. yap lm olup,ilgililerine sonuçlar hakk nda bilgi verilmi tir.

Birimimize ba l stek ikayet Masam za 2008 y l nda 7378 adet ba vuru. yap lm olup,ilgililerine sonuçlar hakk nda bilgi verilmi tir. 9. BASIN, YAYIN ve HALKLA L K LER MÜDÜRLÜ Ü Görev Tan m : Konak lçe s n rlar nda içinde ya ayan vatanda lar m z Belediyemizin hizmet ve faaliyetleri konusunda bilgilendirmek, istek- ikayet ve önerileri

Detaylı

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon Ekonomik ve toplumsal fayda yaratmak için ürünlerde,

Detaylı

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu Online Bilimsel Program Yönetici Klavuzu Bu belgedeki bilgiler, ekiller ve program ilevi önceden haber verilmeksizin deitirilebilir. Tersi belirtilmedikçe, burada örnek olarak ad geçen kiiler, adresler,

Detaylı

TARIM İSTATİSTİKLERİ

TARIM İSTATİSTİKLERİ TÜİK TARIM İSTATİSTİKLERİ TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU TÜİK 3169 MTB:2008-0473 - 50 Adet ISBN 978-975-19-4272-2 Önsöz ÖNSÖZ Türkiye statistik Kurumu karar alclarn, aratrmaclarn ve tüm istatistik kullanclarnn

Detaylı

Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir

Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir KURUM BİLGİLERİ Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir Telefonu : 0 266 249 33 84 Faxs : 0 266.. E Mail :

Detaylı

3. Kültür Bakanl: Devlet Senfoni Orkestralar Solist Sanatçlarnn Çal ma Usulleri Hakknda Yönetmelik (RG Tarih: 08/01/1999 Say: 23577)

3. Kültür Bakanl: Devlet Senfoni Orkestralar Solist Sanatçlarnn Çal ma Usulleri Hakknda Yönetmelik (RG Tarih: 08/01/1999 Say: 23577) Ek: 8. MEVZUAT LSTES YÖNETMELKLER 1. Mimarlk, Peyzaj Mimarl:, Mühendislik, Kentsel Tasarm Projeleri, ehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yar malar Yönetmeli:i (RG Tarih: 24/12/2002 Say: 24973

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ SIRATARİH KONU SAAT-SÜRE YER UYGULAYICI KİME UYGULANACAĞI 1 17 Eylül 2013 Salı Okulun Açılış Günü İzlencesi 09:30-10:30 Okul Bahçesi Türkçe Bölümü Tüm Sınıflar 2 17 Eylül 2012 Pazartesi 'İlköğretim Haftası'

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı HİZMETE ÖZEL T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sağlk Kltr ve Spor Daire Bakanlğ *BE8V5333F* Say : 55015449-804.02/ Konu : Kocaeli Üniversitesi Mekan Tahsis Yönergesi hk. GÜNLÜ EVRAK TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

TR YAJ (SEÇMEK/AYIRMAK)

TR YAJ (SEÇMEK/AYIRMAK) TRYAJ (SEÇMEK/AYIRMAK) Triyaj hasta ya da yaraln, tedavi ve bakm gereksinimlerini karlamak amacyla, sak bakm kurumlarndaki kaynaklarn doru yerde ve doru zamanda kullanlmas salayan sflandrma sistemidir.

Detaylı

HAREKETL BASINÇ YÜKLEMES ALTINDAK HDROLK SLNDRN DNAMK ANALZ

HAREKETL BASINÇ YÜKLEMES ALTINDAK HDROLK SLNDRN DNAMK ANALZ 12. ULUSAL MAKNA TEORS SEMPOZYUMU Erciyes Üniversitesi, Kayseri 09-11 Haziran 2005 HAREKETL BASINÇ YÜKLEMES ALTINDAK HDROLK SLNDRN DNAMK ANALZ Kutlay AKSÖZ, Hira KARAGÜLLE ve Zeki KIRAL Dokuz Eylül Üniversitesi,

Detaylı

YAPI KRED EMEKLLK A.. GELR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVZ) EMEKLLK YATIRIM FONU 2003 YILINA LKN YILLIK RAPOR

YAPI KRED EMEKLLK A.. GELR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVZ) EMEKLLK YATIRIM FONU 2003 YILINA LKN YILLIK RAPOR YAPI KRED EMEKLLK A.. GELR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVZ) EMEKLLK YATIRIM FONU 2003 YILINA LKN YILLIK RAPOR BU RAPOR EMEKLLK YATIRIM FONLARININ KAMUYU AYDINLATMA AMACIYLA DÜZENLENEN YÜKÜMLÜLÜKLER

Detaylı

Yaz m Testi Sürecine TEC in (Test Expert Committee) Katk lar TEC Contributions to the Software Testing Process

Yaz m Testi Sürecine TEC in (Test Expert Committee) Katk lar TEC Contributions to the Software Testing Process Yazm Testi Sürecine TEC in (Test Expert Committee) Katklar TEC Contributions to the Software Testing Process Mustafa Namdar Turkcell Teknoloji Ararma & Gelitirme A.. 41470, Gebze-KOCAEL mustafa.namdar@turkcellteknoloji.com.tr

Detaylı

V VI VII İÇİNDEKİLER SAYFA I- GENEL BİLGİLER... 1 A- Misyon ve Vizyon... 1 B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 1 C- İdareye İlişkin Bilgiler... 3 1- Fiziksel Yapı... 3 2- Örgüt Yapısı... 8 3- Bilgi ve

Detaylı

ÜNAK 2010. Bilgi Yönetimi 2.0: Sosyal A larda Bilgi Hizmetleri. 7-9 Ekim 2010 Ondokuz May s Üniversitesi, Samsun. Bildiriler Kitab

ÜNAK 2010. Bilgi Yönetimi 2.0: Sosyal A larda Bilgi Hizmetleri. 7-9 Ekim 2010 Ondokuz May s Üniversitesi, Samsun. Bildiriler Kitab ÜNAK 2010 Bilgi Yönetimi 2.0: Sosyal Alarda Bilgi Hizmetleri 7-9 Ekim 2010 Ondokuz Mays Üniversitesi, Samsun Bildiriler Kitab Yayna Hazrlayanlar Aytaç Yldzeli Tolga Çakmak Nevzat Özel Samsun, 2012 ÜNAK

Detaylı

Dr. GÜLER TOZKOPARAN. DL,YETERLLKLER ngilizce MS Office Uygulamalar2 (Word, Excel, PowerPoint) SPSS Paket Program2

Dr. GÜLER TOZKOPARAN. DL,YETERLLKLER ngilizce MS Office Uygulamalar2 (Word, Excel, PowerPoint) SPSS Paket Program2 Dr. GÜLER TOZKOPARAN Dokuz Eylül Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi, letme Bölümü Dokuz Çemeler Kampüsü 35160 Buca-zmir 0 232 420 41 80 / 2128 e-mail: g.tozkoparan@deu.edu.tr ETM Dokuz Eylül

Detaylı

Sigorta irketlerinin Yaps ve Aktüerin Rolü. Aktüerler Derneği Nisan 2010

Sigorta irketlerinin Yaps ve Aktüerin Rolü. Aktüerler Derneği Nisan 2010 Sigorta irketlerinin Yaps ve Aktüerin Rolü Aktüerler Derneği Nisan 2010 Türkiye de sigortaclk ve bireysel emeklilik sektörü RKET SAYISI - NUMBER OF COMPANY 2006 2007 2008 Hayat D - Non Life (Alt adedi

Detaylı

Sosyal Değişime Destek: Yeni Kitle Kaynak Araçları Anketi

Sosyal Değişime Destek: Yeni Kitle Kaynak Araçları Anketi Sosyal Değişime Destek: Yeni Kitle Kaynak Araçları Anketi 1. Etkinliğe hangi kurumu temsilen katıldınız? Sivil toplum kuruluşu 75,0% 9 Bireysel 8,3% 1 Şirket 16,7% 2 Üniversite 0,0% 0 Sosyal Girişim 0,0%

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

DÜNYA TEFT?? KURULU ÖRNEKLER?

DÜNYA TEFT?? KURULU ÖRNEKLER? DÜNYA TEFT?? KURULU ÖRNEKLER? Sal?, Haziran 21, 2011 http://www.mmd.org.tr/dunya-teftis-kurulu-ornekleri 1.KITA AVRUPASI S?STEM? -FRANSA -?TALYA -?SPANYA -PORTEK?Z -BELÇ?KA -YUNAN?STAN 2.ANGLO-SAKSON S?STEM?

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

T.C. EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI. Kültür Ve Sosyal ĠĢler Müdürlüğü Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği BĠRĠNCĠ BÖLÜM

T.C. EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI. Kültür Ve Sosyal ĠĢler Müdürlüğü Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği BĠRĠNCĠ BÖLÜM T.C EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI Kültür Ve Sosyal ĠĢler Müdürlüğü Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Yapısı Amaç MADDE- 1 Bu yönetmeliğin amacı Edremit

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Yönetiim, Bölgesel Kalkınma ve Kalkınma Ajansları: Çukurova Kalkınma Ajansı Uygulaması A. Celil Öz 1 1- Giri Son çeyrek yüzyılda küresellemenin ve uluslar arası ve uluslar üstü kurumların da etkisiyle

Detaylı

T.C. MALÝYE BAKANLIÐI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜÐÜ KESÝN HESAP ÞUBESÝ 2010 YILI MERKEZÝ YÖNETÝM KESÝN HESABI

T.C. MALÝYE BAKANLIÐI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜÐÜ KESÝN HESAP ÞUBESÝ 2010 YILI MERKEZÝ YÖNETÝM KESÝN HESABI T.C. MALÝYE BAKANLIÐI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜÐÜ KESÝN HESAP ÞUBESÝ 2010 YILI MERKEZÝ YÖNETÝM KESÝN HESABI T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KESİN HESAP ŞUBESİ 2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM KESİN

Detaylı

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Projeler ve Komisyonlar İçin Gönüllü Personel Müracaat ve Bilgi Formu

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Projeler ve Komisyonlar İçin Gönüllü Personel Müracaat ve Bilgi Formu Formun doldurulmasına yönelik açıklama: Ayrılan alana yazı karakterini değiştirmeden istediğiniz kadar yazabilirsiniz. Tablolarda satır yeterli değilse satır ekleyebilirsiniz. 3-Forma son 2 yıl içinde

Detaylı