İş Arayanlar için Mülakata Hazırlık ve Mülakat Önerileri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İş Arayanlar için Mülakata Hazırlık ve Mülakat Önerileri"

Transkript

1 İş Arayanlar için Mülakata Hazırlık ve Mülakat Önerileri 2 7 Ş U B A T Bu makaleyi kumadan önce Mülakata Davet Edilmenin Ylları yazımı kumanı öneriyrum. Mülakata davet edilmek için gerekli lan tüm bilgileri rada bulabilirsin. Zırrrrrrr!!! Aaaa telefn çalıyr ve tanımadığın bir numara! İş başvurusu için arıyr labilirler mi? Hemen ciddi bir ifade takınarak yanıt vermelisin öhö öhöööğ Efendimm Evet, buyurun benim! Nihayet telefnun çaldı ve mülakata davet edilmek için arandın. Demek ki bundan önceki süreci dğru yürütmüşsün. Yani dğru cv ve ön yazı ile dğru ilana başvurmuşsun. Şansında yaver gitmiş. Şimdi mülakata davet edildiğin telefn görüşmesinden itibaren bu süreci nasıl yürütmen gerektiğine bir bakalım. Mülakatta nu yapın, şuna dikkat edin vs bir sürü bilgi var internette. Ancak hiç biri smut anlamda bir yl göstermiyr. Ben size bir ik cı gözünden her şeyi net bir dil ile mümkün lduğu kadar açık larak anlatmaya çalışacağım. İş görüşmesine davet edilmek için arandığımızda genelde telaşla arayan kişiye sru srmaya çekiniriz. Arayan kişi bilgi vermediyse bşuna vakit kaybetmemen için aşağıdaki sruları uygun bir dil ile srmanı öneriyrum. Arayan numarayı ve kişinin bilgilerini telefnu kapatır kapatmaz rehberine kaydet ki snra fellik fellik arama Yaaaa neydi şu firmanın adı? Arayan Burcu Hanım mıydı Burçin Hanım mıydı? Tüh ya!! Diye kendi kendine dertlenme Mülakat daveti aldığında arayan kişiye srman gereken/srabileceğin srulara bir bakalım. Bu sruları sramıyrum veya sruyrum ama cevap alamıyrum dediğini duyar gibiyim. Sen uygun bir dil ile srmayı, bilgi almayı dene emin l bir şey kaybetmezsin. Ses tnuna ve kullandığın kelimelerin yumuşak lmasına özen göstermen yeterli. Pzisyna başvurun var mı? Yksa nlar mı sana ulaştı? Başvurun var ise hangi pzisyn ve hangi kanaldan başvuru yaptığının bilgisini almalısın. (Başvurduğun ilanı inceleyip mülakata hazırlanabilmek için) Onlar ulaştı ise işin tanımı/detayları ne? Senin gerçekten çalışmak isteyeceğin bir iş mi? Bir dünya ylu bşuna gitmek istemiyrsan bu srunun cevabını mutlaka almalısın. Görüşme kimin ile gerçekleşecek? Mülakata kimler katılacak? Pzisynları ne? Şirket adı ve adresi ne? Arayan kişi telefnu ilk açtığında bu bilgiyi verir ancak akılda kalmaz. Görüşme snunda teyit edip nt almakta fayda var. Şirket lkasynunun nerede lduğu? Eğer size çk ters ve ulaşımı zr bir yerde ise işe kabul edildiğiniz takdirde şirketin ulaşım imkânı sağlayıp sağlamadığını uygun bir dil ile srun.

2 Bazen görüşmeye gittiğinizde servis güzergâhımıza uygun değilsiniz yüzden lumlu değerlendiremiyruz diyen şirketler luyr maalesef. Bu bilgiyi önceden teyit etmekte yarar var. Başvurduğun pzisynu hatırlıyrsan veya snradan ilanı inceleyip fark etmişte labilirsin Örneğin; ilanda aranan nitelikler arasında askerlik hizmetini tamamlamış yazıyr. Senin askerliğiniz tecilli ancak na rağmen başvurmuşsun ve davet edilmişsin. Bu durum değerlendiren kişinin gözünden kaçmış labilir. Bşa ümitlenmek ve yrulmak istemiyrsan arayan kişiye geri dönüp veya aradığında durumu belirtip askerlik tecili knusunda bir srun lmadığının teyidini mutlaka almalısın. Buraya kadar her şey tamam şimdi mülakata hazırlanma zamanı! Şirket hakkında mutlaka bilgi edinmelisin. Rakipleri kimler, ürünleri neler, hangi pazarlara hitap ediyr, müşteri prfili nasıl? Ne zaman kuruldu, kim tarafından kuruldu? Görüşeceğin kişi bilgisini aldıysan hakkında biraz araştırma yapman fena lmaz. Başvurduğun bir ilan ise, iş tanımını tekrar incelemende ve aranılan nitelikleri hatırlamanda fayda var. Mutlaka mülakat prvası yapmalısın. Aynanın karşısında srulabilecek lası srulara vereceğin cevapları prva etmelisin. Prva için seni dinlemesi ve geri bildirim vermesi için bir arkadaşından da destek alabilirsin. Bazı iş arayan adaylar görüşme yaptıkları yerlerde beklemedikleri lumsuzluklar ile karşılaşabilirler. Örneğin; mülakat saati gelmesine rağmen görüşme geç başlayabilir. Görüşmecinin söylediği veya yaptığı bir şeye sinirlenebilir. Her ne lursa lsun sakin lmalısın. Sinirlenmek sana bir şey kazandırmadığı gibi ne zaman kiminle nerede karşılaşacağın hiç belli lmaz. Gelecekte başvuruda bulunduğun ve çk istediğin bir iş için hiç tahmin etmediğin bir anda bu davranışın karşına çıkabilir bunu unutma. Dünya çk küçük YENİ MEZUNLAR/DENEYİMSİZ İŞ ARAYANLAR: Mülakata elin klun dlu gitmende fayda var. Mesela mali işler ile ilgili bir pzisyn için mülakata giderken temsili bir mali tabl hazırlayıp, analiz ve yrumlamanı yapıp görüşmede sunabilirsin. Pazarlama pzisynu için daha önceden araştırarak şirket ürünlerini, pazar payı, rakipler vb ile ilgili mini bir pazarlama planı hazırlayabilirsin veya bir prje önerisinde bulunabilirsin. Benzeri uygulamalar hemen hemen tüm pzisynlar için yapılabilir.bu şekilde bir çalışma ile görüşmeye gitmen ilgi çekecek ve takdir alacaktır. Acaba ne giysem! İş görüşmelerine giderken kılık kıyafet knusu, ldukça tartışılan ve önemli bir knu. Takım elbise şart mı? Tıraş lmadan gidilmesi neden prblem luyr ki vs gibi yakınmalar ldukça fazla. Tıraş lmuş/ takım elbiseli veya kadınların takım elbiseye yakın resmi kıyafet ile görüşmeye gitmeleri neden önemli lduğuna bakalım. Tercih senin ama ben işi şansa bırakma derim. İlk intibanın ne kadar önemli lduğunu sanırım hepimiz biliyruz.

3 Düzgün, özenli ve temiz bir görüntü veriyr lman karşı tarafta genel larak lumlu bir etki yaratır. İşi gerçekten önemsediğini ve istediğini göstermenin bir yludur. Bazı pzisynlar için çk daha spr ve rahat kıyafetler ile iş görüşmesine gidilebilir, ancak yine de temiz, özenli ve aşırıya kaçmayacak giysiler tercih edilmelidir. Kişisel bakımına özen gösteriyr lman işini de kadar özenli yapacağının bir işareti larak değerlendirilebilir. Karşı tarafta luşturmak istediğin kişisel imajın için dış görünümün önemli bir etkendir. Çk düzenliyimdir, titiz ve planlıyımdır derken bir yandan saç sakal birbirine karışmış bir halde görüşmeye gidiyrsan çk inandırıcı lmayabilirsiniz Snuç larak, hem erkek hem kadınlar için siyah beyaz kmbinasynu en ideal lanıdır. Az miktarda makyaj ve çk yğun lmayan bir parfüm, temiz, düzenli ve sade lman yeterlidir. Heyecan yapma Sakin l! Prva yaptıysan gelebilecek sruları az çk çalışmış lmalısın bu seni büyük ölçüde rahatlatacaktır. Kendinden emin lmaya çalış. Net ifadeler kullan. Pzitif düşünmeye çalış. Alt tarafı bir mülakat lumsuz lması dünyanın snu değil ya J Olayı gözünde çk fazla büyütmemeye çalış. Sadece nların seni seçmediğini senin de işvereni seçme hakkının lduğunu düşün. Seçme işleminin karşılıklı fayda için lduğunu düşün. Derin nefesler al ve güzel şeyler düşün Eğer kendini daha iyi hissedeceksen heyecanlı lduğunu görüşmeci ile paylaşabilirsin. Böylece daha samimi bir rtam yaratma ve rahatlama şansın labilir. Görüşmeyi yapacak lan kişi de sen ben gibi bir insan ÖCÜ değil krkmana gerek yk Kendin l! Olmadığın biri gibi görünmeye çalışma. Dürüst, açık ve net l. Ancak çk fazla dğal lmanı da önermiyrum. Yani ailen veya arkadaşlarınla vakit geçirirken lduğun kadar rahat lma Göz teması kur ve gülümse! Beden dilinin ne söylediğine dikkat et! Göz teması kurarak iletişim kur ve abartmadan gülümse. Ne çk ciddi ne de çk samimi bir tavır sergileme, antipatik lmamak için rtasını bulman çk önemli.

4 Dik tur ve kendinden emin bir duruş sergile. Çk fazla hareket etme veya çk fazla sabit durma. Görüşmecinin elini sıkarken ne çk sert ne çk yumuşak bir el sıkışması lmamasına dikkat et. Gereğinden fazla detay verme ve çk knuşma! Srulan sruya daklan ve gereksiz detaylara girme. Çk fazla detay vermen ve fazla knuşman bir süre snra karşı tarafın seni aktif bir şekilde dinlemesini imkânsız hale getirecek. Asıl vermen gereken mesajları veremeden mülakat snlanmış lacak. Srulan sruların altında yatabilecek nedenleri anlamaya çalış ve net bilgiler ver. Umutsuz görünme! Uzun zamandır iş aradığını bulamadığını, trpilsiz iş bulunmadığını, piyasaların çk kötü durumda lduğunu vs anlatma. O ana ve görüşmene daklan. Olumsuz bir ruh hali yansıtmamaya çk dikkat et. Kendini, beklentilerini ve hedeflerini net bir şekilde ifade et. Kişisel özelliklerinin, beklentilerinin ve hedeflerinin farkında lman ve kendini iyi ifade etmen önemli. Mülakata gitmeden önce mutlaka bu knulara çalışmalısın. makalemde kendini tanıma ile ilgili detaylı bilgiyi bulabilirsin. Ne istediğini bilmeyen kararsız bir imaj çizersen çk lumlu bir intiba bırakamazsın. Ne iş lursa yaparım mantığını değil, ben bu işte uzmanlaşmak istiyrum bakış açısını yansıtman çk önemli. Telefnunun ile kısa bir süreliğine vedalaş! Titreşime değil sessize al. Mülakat rtasında bızt bıztt diye bir sesin yankılanması çk hş lmuyr Çk ama çk çk önemli bir telefn beklemiyrsan kesinlikle telefn ile knuşma. Karşı tarafında aynı hassasiyette lması gerekir ama lmayanların sayısı da epey fazla var ne yazık ki Görüşmeye vaktinde git! Katılamayacaksan mutlaka bilgi ver. Görüşme saatinden 15 dakika önce görüşme yerinde l. Gecikeceksen en az 1 saat önceden bilgi ver. Görüşmeye katılamayacaksan veya davet aldıktan snra görüşmeye katılma fikrinden vazgeçtiysen mutlaka katılamayacağını bildir. Hımmm Macchiat mu içsem yksa Espress mu?

5 Mümkünse sadece su Sda, Türk kahvesi vb. birçk enteresan istekle karşılaştım. Ancak mülakatta içilebilecek en güzel şey sudur. Su hayattır Zira şimdiye kadar görüşme bitene kadar çayı kahveyi sn yudumuna kadar içebilen bir aday ile karşılaşmadım Yeni mezun veya deneyimsiz kişilerin mülakatlarda dikkat etmesi gereken knular! Deneyimsiz lduğun için yaptıklarından bahsedemeyeceğine göre yapabileceklerinden etkili bir şekilde bahsetmelisin. Bunu yapabilmek içinde kişisel özelliklerinin ve yapacağın işin dinamiklerinin farkında lman ve bunları iyi ifade etmen çk çk önemli. Kendinin (kişisel özelliklerinin) farkında l! Görüşme yaptığın pzisynda çalışacak kişide hangi yetkinliklerin/kişisel özelliklerin lması gerektiğinin farkında l! Yapacağın işin tanımını bil! Gelişime açık ve istekli lduğunu vurgula! Neden bu alanı/mesleği seçtiğin knusunda ikna edici bir sebebin lsun! Ve sn larak tüm bunları net, kendinden emin ve düzgün cümleler ile ifade et. Asla eski şirketini veya yöneticini kötüleme! Daha önce çalıştığın şirketler veya yöneticilerin ile ilgili mümkün lduğu kadar lumsuz cümleler kurmamaya çalış. Çalışmadığın bir yerden sru geldiğinde ne yapmalısın? Her srunun cevabını bilemiyr labilirsin. Saçmalamaktansa knu hakkında yeterli bilgiye sahip lmadığını veya bildiğin kadarının ne lduğunu anlat. Ancak tamamen knuya ilgisiz gözükmemeye çalış. Özellikle görüşme yaptığın pzisyn ile ilgiliyse yuvarlak cevaplar vererek belki durumu kurtarabilirsin öneriyrum. Emin lmadığın bir bilgiyi aktarmamanı İstekli lduğunu göster! İstekli lduğunu belirtmek için görüşme esnasında ilgili l, dinlediğini belli et, srular sr ve isteğini fazla abartmadan dile getir. Evettt tüm hazırlıklarını yaptın ve işte an geldi Hangi srulara nasıl yanıt vermelisin? Mülakat srularına şu şekilde cevap vermelisinden ziyade daha çk srulma amaçlarından bahsedeceğim. Mantık kurarak cevaplarını şekillendirebilirsin. Her zaman dürüst ve açık

6 lmanı öneririm. Neyi nasıl ifade ettiğin çk önemli. Karşı taraf ile empati kur ve cevap vermeden önce sen lsan hangi cevabı duymak istersin bunu mutlaka düşün. Mülakat anında bunu nasıl yapacağım delirmiş bu diye düşünebilirsin:) Sru srulduğunda birkaç saniye kendine zaman yaratarak ve önceden prva yaparak bunu yapabilirsin. Mülakat Sruları Sru: Ücret beklentiniz nedir? Ücret beklentisi srusuna verdiğin cevaptan dlayı elenmek istemiyrsan benim tavsiyem: Beklenti aralığını belirterek, Örn: TL net /brüt beklenti aralığının bu lduğunu ancak işin srumlulukları, diğer şartlar ve şirketin ücret plitikasına göre esnek labileceğini ve rtak bir nktada buluşabileceğini söyleyebilirsin. Kesinlikle şu rakamdan aşağı çalışmayı düşünmüyrum gibi söylemlerde bulunmamalısın. Bu gibi cevaplar her şey lumlu lsa bile görüşmenin seyrini lumsuz yönde etkileyecektir. Yeni mezunsan; piyasada bildiğim/araştırdığım kadarı ile başlangıç pzisynlarının Örn; net/brüt civarında lduğunu gözlemledim. Teklifiniz snrası rtak bir nktada buluşabileceğimize inanıyrum diyebilirsin. Sn çalıştığın şirkette ne kadar ücret alıyrsun srusuna cevabını da aralık larak vermeye çalışsan iyi lur. Ama en sn çare mecburen aldığın net rakamı söylemek zrunda kalabilirsin. Net rakamı söyledikten snra yine rtak nktada buluşabileceğinize inandığını belirtmelisin. Yani durum ne lursa lsun ücret knusunda uzlaşmacı bir imaj çizmelisin. Ücret beklentisi her ne kadar sevilmeyen bir sru lsa da srulan bir sru ne yazık ki. Maalesef çğu zaman şirketlerin vereceği iş teklifleri bu cevap üzerinden şekilleniyr. Sru: Aileniz ne iş yapıyr? Birlikte mi yaşıyrsunuz? Kız/Erkek arkadaşınız var mı? Ne zaman evlenmeyi / çcuk yapmayı düşünüyrsunuz? Eviniz kendinize mi ait kira mı? Bu srunun srulma amacı yetiştirilme tarzın, yakın zamanda hayatın ile ilgili önemli bir değişikliğin lup lmadığı, hayat standardın vb knular ile ilgili bilgi almak içindir. Özel hayatında ne tür srumlulukların lduğunu algılamak için srulur. Aynı zamanda paraya ne kadar çk ihtiyacının lduğunu anlamak içinde srulan bir srudur. Yani paraya ne kadar çk ihtiyacın varsa işe de kadar çk ihtiyacın var snucuna varılır. Çk hşlanmadığın bir sru lduğunu biliyrum ama ne yazık ki sruluyr Sru: Daha önce çalıştığınız herhangi bir kuruma dava açtınız mı? Srulma amacı; bir srun yaşadığımızda bize de dava açma ptansiyelin var mı? Bu knu ne yazık ki davanızda haklı da lsanız sizinle ilgili biraz lumsuz bir izlenim bırakıyr. Sru: Neden bu kadar uzun süredir çalışmıyrsunuz/iş bulamadınız? Aslına bu srunun tercümesi şudur. Eğer çk iyi bir aday lsaydınız şimdiye kadar iş bulmanız gerekirdi! Hala işsiz lduğunuza göre bir yerlerde bir srun var demektir.

7 Acaba referanslar da vs bir srun labilir mi? Veya başka bir işe giriş çıkış yapmış ve özgeçmişte belirtmemiş labilir mi? Şeklinde karşı tarafta sru işaretleri luşabilir. Sru: 35 yaşın üzerindesiniz neden hala yönetici lamadınız? Yaş 35 ylun yarısı eder! Dante gibi rtasındayız ömrün 35 ini aştıysan ve hala yönetici lamadıysan ne yazık ki iş bulman biraz zrlaşıyr güzel ülkemde! Çünkü bazı bakış açılarına göre 35 ine kadar yönetici lamadıysan bu işte bir iş var demektir. Yani geçmiş deneyimlerinde ne kadar başarılı/verimli bir çalışan lduğunu srgulayan bir yaklaşım ile karşı karşıya kalırsın. Herkes yönetici lmalı mı veya bu bir başarı kriteri midir da tartışılır. Yani özetle eğer bu durumdaysan işin biraz zr. Yönetici labilmek için bir fırsat çıkmadığını ancak bundan snraki kariyerinde yönetici lmak istediğini, yetkinliklerinin buna uygun lduğunu vs örneklendirerek anlatırsan ikna edici labilirsin. Veya yönetici lmak istemediğini, işini sevdiğini uzman larak kalmak istediğini de söyleyebilirsin. Ancak bu seferde hedefi lmayan bir kişi imajı çizmiş lman senin için bir dezavantaj yaratabilir. Karar senin! Sru: Mezun lduğunuz bölümü neden seçtiniz? Üniversiteye girerken bölüm seçimlerini çğu zaman bilinçli yapamadığımız bir gerçek. Özellikle yeni mezunsan bu srunun gelme lasılığı epey yüksek. Bu sruya cevap verirken ilgi alanlarının ve kişisel özelliklerinin seçtiğin meslek ile örtüşen yönlerinden bahsetmen yeterli lacaktır. Sru: Sizi neden işe alalım? Srulma amacı işe hangi özelliklerinin(deneyim, eğitim, kişisel özellikler vs.) uygun lduğunu ve neden seni tercih etmeleri gerektiği ile ilgili nkta atışı bir cevap almaktır. Pzisynun gerekliliklerini, şirketin beklentilerini düşünerek ve kendi özelliklerin ile bağdaştırarak kısa ve net bir yanıt vermelisin. Çünkü bana ihtiyacınız var, diğer adaylardan daha iyi lduğuma eminim vs gibi cevaplar çk lumlu karşılanmayacaktır. Sru: Kendinizden bahseder misiniz? Bu cümle ile başlayan mülakatlara karşıyım Çk sıradan ve bence işe alım yetkinliği lmayan kişilerin tercih ettiği bir başlangıç. Neyse, diyelim bu şekilde hadi biraz kendinden bahset diye başladı mülakat. Nereden başlayacaksın? Klasik bir sruya sende klasik bir başlangıç yap ve dğduğun yerden başla Okuduğun bölüm, ilk iş deneyimin vs özgeçmişindeki sıralamaya göre de devam edebilirsin. Veya görüşmeciye nereden başlamamı istersiniz diye srabilirsin.

8 Sru: Çalıştığınız şirketten neden ayrıldınız? Bu sru işverenler için önemli bir srudur. Yöneticinle mi anlaşamadın? Arıza bir tip misin? İş mi seni tatmin etmedi, beklentilerin çk mu yüksek? Bunları anlamak için srulur. Bir srun yaşadığın için ayrıldıysan aynı srunu görüştüğün şirket ile de yaşayabileceğin ihtimalini değerlendirirler. Örneğin; Yöneticim çk zr bir insandı kendisi ile hiç anlaşamıyrduk dediğinizde ve görüştüğünüz pzisynun yöneticisi de bir melek değilse elenme ihtimaliniz yüksek. Sru: Bundan beş/n yıl snra kendinizi nerede, ne yapıyr larak görüyrsunuz? Bir hedefiniz var mı? İleriye yönelik planlar yapıyr musunuz? Bunu anlamak için srulur. Görüşme yaptığınız pzisyn ile aynı paralel de lması sizin için bir avantajdır. Bu sruya kendi işimi kurmak istiyrum şeklinde bir cevap vermemenizi öneriyrum. Siz iyi niyet ile uzun vadede ki planlarınızı anlatıyr labilirsiniz. Ancak özellikle deneyimsizseniz karşı taraf şunu düşünüyr. Ben bu kişiyi işe alacağım, eğiteceğim, zaman harcayacağım ve yatırım yapacağım. O eline geçen ilk fırsatta kendi işini kurup hadi bana eyvallah diyecek Ya da kendi yaptığı işe rakip larak iş kurma ihtimalini de düşünebilir görüştüğünüz şirket. Snuçta girişimci lmak istiyrsunuz. Diyelim satışçı larak işe başladınız. Müşterileri de beraberinizde götürmeyeceğiniz ve aynı sektörde yeni bir iş kurmak istemeyeceğinizi nereden bilecekler Siz lsanız kendi işini kurmak isteyen bir kişi ile çalışmaya nasıl bakarsınız? Sru: İş hayatınız byunca aldığınız en önemli srumluluk nedir? Bu srumluluk size ne öğretti? Srumluluk almaya ne kadar istekli lduğunuzu ve risk alabilme yetinizi ölçmek için srulan bir srudur. Gerçekçi yanıtlar vermek smut laylar üzerinden örneklendirmeler yapmak etkili lacaktır. Sru: Bugüne kadar iş yaşamınızda çözmek için uğraştığınız en karmaşık prblem neydi? Nasıl çözdünüz? Prblem çözme yeteneğinizi anlayabilmek için yöneltilen bir srudur. Yine örnek vererek anlatmanız ikna edici lmak açısından önemlidir. Sru: İş hayatınızda herhangi birisiyle anlaşamadığınız bir durumu anlatır mısınız? Çözüm için ne yaptınız? Karşı tarafın tepkisi ne ldu? Şu anda durum nasıl?

9 İlişki yönetiminde nasıl bir yaklaşımınız lduğunu anlamak için srulur. Kişilik prfilinizin ne lduğuna dair ipuçları aranır. İlişkilerinizi nasıl yönettiğiniz, prblemi çözmeye yönelik dğru adımlar atıp atmadığınız anlaşılmaya çalışılır. Sru: Başkalarını sizin görüşünüz knusunda ikna ettiğiniz bir durumdan bahseder misiniz? Srudan da anlaşıldığı üzere ikna yeteneğinizi anlamaya yönelik bir srudur. Bu sruya smut bir lay üzerinden yanıt vererek lumlu bir izlenim bırakabilirsiniz. İkna edebilme özelliği özellikle satış, müşteri ilişkileri vb pzisynlar için önemli bir yetkinlik lduğu için bu pzisynlar için bir görüşme yapıyrsanız bu knuya önceden mutlaka çalışıp yaşadığınız bir örnek hazırlayarak cevaplamanızı öneririm. Sru: Başarısızlıkla snuçlanan bir prjeniz ldu mu bahseder misiniz? Bu sruya dürüst bir şekilde yaklaşıp başarısız lduğunuz durumdan mutlaka bahsetmenizi öneriyrum. Snuçta hiç birimiz mükemmel değiliz ve iş hayatımızın herhangi bir döneminde yanlış bir karar almış lmamız veya ön göremediğimiz durumları yaşamış lmamız da gayet nrmal. Önemli lan bu başarısızlıktan çıkardığımız derstir. Başarısızlığın size öğrettiği şeyleri detaylıca anlatmanız karşı tarafta lumlu bir etki yaratacaktır. Sru: Önceki yöneticinizle ilişkileriniz nasıldı? Çalıştığınız en zr yönetici nasıl biriydi? Daha önce çalıştığınız yönetici prfilinin nasıl lduğunu ve çalışmakta zrlanacağınız yönetici prfilini anlamak için srulur. Görev yapacağınız pzisyndaki yönetici biraz zr bir tip ise yandınız Bu sruya yanıt verirken çk iyi düşünün. Sru: Hangi durumlar, laylar, kşullar sizi mtive eder veya heyecanlandırır? Seni nelerin mtive ettiğinden yla çıkarak kişisel yetkinliklerin ile ilgili bir fikir edinmek adına yöneltilen bir srudur. Aynı zamanda birilerinin sürekli sizi mtive etmek için arkanızdan kşturması gerekip gerekmediği anlaşılmaya çalışır Kendi kendinizi mtive edecek yöntemlerinizin lması lumlu bir etki yaratacaktır. Sru: Hangi özelliklerinizin bu iş için uygun lduğunu düşünüyrsunuz? Bu sruya cevap verirken yapacağın işte lması gereken özelliklere tam anlamı ile hâkim lmalısın. Mesela iyi bir satışçıda müzakere yeteneğinin güçlü lması gerekir. Bu özelliğin kendinde lduğunu, daha önce yaşadığın deneyimlerden yla çıkarak mutlaka örneklendirmeler ile anlatmalısın. Bu sruya verdiğin cevap ile yapacağın işin gerekliliklerinin ne kadar farkında lduğunu da göstermiş lursun. Sru: Arkadaşlarınız, aileniz, eski yöneticileriniz veya iş arkadaşlarınız sizin hakkınızda neler söyler?

10 Yine kişisel özelliklerini ve karakteristik yapını anlamaya yönelik bir srudur. Dışarıdan nasıl biri larak göründüğünün farkında lup lmadığını da anlamak için srulur. Bu sruya nlara srmak lazım hahaa diye sıradan bir yanıt vermemeni öneriyrum. En lumlu/güçlü yanlarınız nelerdir? İşinize lumlu katkısı lan yönleriniz nelerdir? Mülakatlarda srulan lumlu/lumsuz veya güçlü/zayıf yönleriniz neler srusuna yanıt vermekte zrluk çektiğini biliyrum. Bu srunun gereksiz lduğunu da düşünebilirsin. Ancak yine kişisel farkındalığını anlamak ve yetkinliklerin hakkında bir fikir edinebilmek için srulur. Bu sruya etkili bir yanıt vermek için bireysel Swt Analizi yapman yeterli lacaktır. Veya kişilik prfil testlerini yapabilirsin. Ancak çğu ücretli luyr. Swt analizinin nasıl yapıldığı ile ilgili ggle da bir çk kaynak var. Araştırıp kendin için uygulayabilirsin. Kendi kişilik özelliklerin ile yapacağın işin gerektirdiklerini mutlaka düşün. Hatta bir analiz yapıp yaptığın işte çalışan bir kişide hangi kişisel özellikler lması gerektiğini yazabilirsin. Bu çalışma sruya etkili bir yanıt vermek için ldukça faydalı lacaktır. Sru: Baskı ve stres altında çalışmak zrunda kaldığınız bir zamanı anlatır mısınız? Bu rtam nasıl luştu? Nasıl başa çıktınız? Olayın diğer srumluluklarınıza etkisi ne ldu? Daha önce strese maruz kalıp kalmadığını, kaldıysan ne kadar dayanıklı lduğunu ve bu durumu nasıl yönettiğini anlayabilmek için srulur. İkna edici lmak için yine örneklendirerek anlatmanda fayda var. Sru: Zamanınızı nasıl planlarsınız ve önceliklerinizi nasıl belirlersiniz? Önceliklerini nasıl belirlediğin, iş planlarını nasıl yaptığını ve zaman yönetimi knusunda iyi lup lmadığını anlamak için srulur. Sru: Mesleğinizin sevdiğiniz/sevmediğiniz yönleri neler? Yaptığın işin ne kadar farkında lduğunu anlamak, işin hangi yönlerinin sana zr geldiğini veya hangi yönlerini severek yaptığını anlayabilmek için srulur. Sru: Bugün tekrar iş hayatına atılma şansınız lsa hangi mesleği yapardınız? Uzman lduğun mesleği seçmiş lmaktan memnun lup lmadığını anlamak için srulur. Alternatif bir meslek söylemek istersen, söylediğin diğer meslek ile yaptığın işin çk tezat lmamasına dikkat etmelisin. Mesela muhasebe uzmanı lup, yeniden meslek seçme şansın lsaydı satışı seçmek isteyeceğini söylediğinde, iki mesleğin gerektirdikleri ve dinamikleri birbirinden çk farklı lduğu için karşı tarafta bir kafa karışıklığına sebebiyet verebilirsin. Muhasebe daha rakamlar ve veriler ile uğraşırken, satışın işi insandır. İki işin iş tanımı, srumlulukları, gerektirdikleri birbirinden ldukça farklıdır. Sru: Sektörümüz/işimiz ile ilgili neler biliyrsunuz?

11 Görüşmeye gitmeden önce firma hakkında araştırma yapıp yapmadığını anlamak veya sektör hakkında neler bildiğini anlamak için srulur. Bu sruya detaylı bir cevap verebilmek önemlidir mutlaka öncesinde araştırma yapmalısın. Sru: Başka görüşmeleriniz ldu mu? Nasıl snuçlandı? İş teklifi aldınız mı? Kabul etmediyseniz neden? Daha önce başka şirketler tarafından teklif yapıldı ve kabul etmediysen sebepleri merak edilir. Mesela ücret yetersiz geldiği için kabul etmedim dediğinde (ne kadar teklif edildi diye srabilirler) görüştüğün firma kendi tekliflerini de kabul etmeyeceğini düşünerek lumsuz bir snuca varabilir. Veya şuan snuçlanmak üzere lan bir görüşmen lup lmadığını anlamak içinde sruluyr labilir. Eğer kaçırmak istemedikleri bir adaysan hızlı hareket etmek için bu sruyu yöneltmiş labilirler. Hangi pzisynlara başvuruyrsun birbiri ile alakalı işler mi? Yani ne istediğini biliyr musun durumunu anlamak içinde srulur. Sru: Kendinizi geliştirmek için neler yapıyrsunuz? Geliştirmek istediğiniz yönleriniz neler? Geliştirmen gereken yönlerin farkında mısın ve bunlar ile ilgili bir planlaman var mı? Gelişime açık mısın? Anlamak için srulan bir srudur. Bu sruya geliştirmek istediğim bir yönüm yk demen çk lumlu karşılanmayacaktır. Zira hiç birimiz mükemmel değiliz değil mi? Sru srma sırası şimdi sende! Sru sruyr lman aynı zamanda işe ve şirkete ilgili lduğunu da gösterir. Aynı zamanda karar vermen için gerekli bilgileri edinmen açısından mutlaka sru srmanı öneriyrum. Bundan snraki süreç nasıl ilerleyecek? Ne zaman geri dönüş yapılacak? İşe kabul edilmen durumunda başlangıç tarihi ne lacak? Çalışan sayısı kaç ve departman yapısı nasıl? Bu pzisyndan beklentileri neler? Çalışma saatleri nasıl? Ulaşım desteği var mı? Pzisyn yeni bir pzisyn mu yksa ayrılan bir kişinin yerini mi dlduracak? Pzisyn için ne kadar ücret düşünüldüğü veya ne tür yan haklar lduğu knusunu ilk senin açmamanda fayda var. Knusu açılırsa nasıl yanıt vermen gerektiğini mülakat sruları arasında bulabilirsin. Aslında srulabilecek çk sru var ancak ilk görüşmede fazla talepkar ve antipatik lmadan srabileceğiniz sru listesi bu şekilde.

12 Mülakat snrası ne yapmalı? Tanıştığına memnun lduğunu ve işe istekli lduğunu belirten bir teşekkür maili atabilirsin. Söylenen tarihte geri dönüş lmaz ise arayıp sürecin ne durumda lduğunu mutlaka srmalısın. Biliyrum lumsuz geri dönüş yapmayan çk fazla şirket var. Ancak bazen senin görüşme snucunu takip ediyr lman işe ne kadar istekli lduğunu göstermenin de bir yludur. Her şirketin bu süreci tamamlama süresi değişkenlik gösterebiliyr. Kimisi aylar sürerken kimisi ilk görüşmede snuca ulaşabiliyr. Eğer işi gerçekten istiyrsan takipte l. Söylenen tarihte dönüş lmadıysa çk da fazla ısrarcı lmadan uygun bir dil ile sürecin ne durumda lduğunu arayıp srabilirsin. Heyy iş teklifi aldın Tebrikler! Hadi iyisin İş teklifini kabul etmeden önce, aşağıdaki srulara mutlaka yanıt almaya veya gözlemlemeye çalışmalısın. Çk srgular şekilde değil, yumuşak ve ılımlı bir şekilde yaklaşman önemli. Ve mutlaka işin tanımının ve alacağın srumlulukların senin hedeflerin ile örtüştüğünden emin lmalısın. Maaşlar vb ödemeler zamanında yapılıyr mu? Çalışan ücretleri gerçekte aldıkları ücret üzerinden mi ödeniyr/brdrlanıyr? İzin kullanımları, mesai ödemeleri, tazminat ödemeleri vb. knular iş hukukuna uygun larak yürütülüyr mu? Persnel sirkülasynu ne durumda? Ücret pazarlığı Pazarlık yapılabilir tabi neden lmasın. Yine mümkün lduğunca yumuşak bir üslup ile fazla talepkar görünmeden yapılan teklifte iyileştirme isteyebilirsin. İyileştirme isteme sebebini uygun bir dil ile anlatman önemli. Deneme süresi Tebrik ederim artık bir işin var Yasal deneme süresi 2 aydır. Eğer başladığın işte kalıcı lmak istiyrsan bu süre içerisinde aşağıdaki knulara çk dikkat etmelisin. Anlatılan şeyleri mutlaka nt almalısın İlgili lmalı ve süreçler ve işleyiş hakkında srular srmalısın

13 İnsanlara ölçülü, sıcak, içten ve samimi yaklaşmalısın Öğle yemeği ve mlalarda mutlaka çalışma arkadaşların ile vakit geçirmelisin İşi öğrenmek için çaba göstermelisin ve çaba gösterdiğini belli etmelisin Yöneticinin beklentilerini anlamaya çalışmalısın ve kendisinden şunları bekliyrsunuz değil mi? diye mutlaka teyit almalısın Kurum kültürünü analiz edip ayak uydurmaya çalışmalısın. İnsan Kaynakları eğitmeni ve danışmanı Sinem IŞIK ın yazısından alınmıştır.

Özgeçmiş nasıl hazırlanır?

Özgeçmiş nasıl hazırlanır? Özgeçmiş nasıl hazırlanır? 2 7 Ş U B A T 2 0 1 8 10 İşe alım uzmanlarının cv değerlendirme süresi 1 dakikayı geçmez. Hatta 10-20 saniye diyeceğim kızanlar lacak. Bu nedenle özgeçmişinde labildiğin kadar

Detaylı

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN A. AMACIMIZ: TANITIMI Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken lduğumdan hareketle yla çıkan

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı İnsan Kaynakları Yönetimi Kdu Dönemi Zrunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS İST 373 3

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

Panik Atak ve Panik Bozukluk

Panik Atak ve Panik Bozukluk Panik Atak ve Panik Bzukluk Panik ve kaygı her türlü insanı yaşamının herhangi bir döneminde etkileyebilir. Araştırmalara göre her 30 kişiden biri hayatının bir döneminde ciddi panik atak srunu yaşayabilir.

Detaylı

Oyun Nintendo tarafından yapıldı ve ilk olarak Nintendo DS için piyasaya sürüldü.

Oyun Nintendo tarafından yapıldı ve ilk olarak Nintendo DS için piyasaya sürüldü. Bölüm 1 Oyuna Giriş Bu bölümü lütfen seçtiğniz yuna giriş için kullanınız 1.1 Oyunun Adı Big Brain Academy (Wii ler için) 1.2 Oyunun yapımcıları ve yaratıcıları Başka hangi yunları yaptılar Diğer önemli

Detaylı

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ...

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ... OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

Lojistik & Tedarik Zinciri Projesi. 16.02.2015 / B.Arda Dedekoca

Lojistik & Tedarik Zinciri Projesi. 16.02.2015 / B.Arda Dedekoca Ljistik & Tedarik Zinciri Prjesi 16.02.2015 / B.Arda Dedekca Ljistik Genel bakış Ljistik şirketleri cir büyüklüklerine göre 3 grupta tplanabilir A-Yılllık cirsu 0 50 mtl (Pazarın %75 i) yerli sermaye B-Yıllık

Detaylı

Büyük Postane Cad. No:43 45 Kat:4 Bahçekapı İstanbul, Tel:

Büyük Postane Cad. No:43 45 Kat:4 Bahçekapı İstanbul, Tel: 1 ++ Büyük Pstane Cad. N:43 45 Kat:4 Bahçekapı 34420 İstanbul, Tel: 0 212 514 90 40 44 2 Öğretmene Ntlar: Önerilen ders planı, depremin bire bir yaşanmadığı yerlerde yaşayan öğrenciler ile uygulanmak üzere

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri MAGNA INTERNATIONAL INC. Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti

Detaylı

HANGİ DERSLER NASIL ÇALIŞILIR?

HANGİ DERSLER NASIL ÇALIŞILIR? HANGİ DERSLER NASIL ÇALIŞILIR? TÜRKÇE DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI Türkçe dersi SBS'de belirleyici derslerden biridir. Türkçe knuşmak, Türkçeyi ve nun kurallarını bilmek için yeterli değildir. Bu yüzden Türkçe

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti desteklemektedir. Tarafımızca,

Detaylı

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar.

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 1. AMAÇ Bu dkümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 2. KAPSAM Tüm XXXXX Persnelini kapsar. 3. TANIMLAR Bu dküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz.

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM /2017

ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM /2017 2017 ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK TERCİH YAPIYORUM http://lalasahinpasamtal.meb.k12.tr 2016/2017 Sevgili öğrencilerimiz, Tercih stresinin hâkim lduğu şu günlerde sizlere yl göstermek istiyruz ve uzman görüşü

Detaylı

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI:

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: 2018-01 1 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Birliği (ACFE) tarafından en sn 2016 da yayımlanan Glbal Hile ve

Detaylı

Akademik Kadro için Öğrencilere Yardım Rehberi

Akademik Kadro için Öğrencilere Yardım Rehberi Akademik Kadr için Öğrencilere Yardım Rehberi Üniversite dönemi, öğrenciler için ergenlikten yetişkinliğe geçiş ile birlikte, hem kişisel hem de akademik mücadeleleri beraberinde getiren bir süreç labilir.

Detaylı

Page 1 of 5 22/08/2010. Özgüven

Page 1 of 5 22/08/2010. Özgüven Page 1 f 5 22/08/2010 Özgüven Hayatbyu kendimizi ve başkalarını belli kriterlere göre değerlendiririz, benzer şekilde başkaları da bizi değerlendirir. Özgüvenin ardındaki fikir kendimiz hakkında nasıl

Detaylı

Bilim inanca değil akla, öznel gözlemlere değil deney ve nesnel gözlemlere dayanır.

Bilim inanca değil akla, öznel gözlemlere değil deney ve nesnel gözlemlere dayanır. Bilgiye ulaşmanın farklı ylları vardır. Gelenekler Otriteler Bireysel deneyimler Dğa üstü güçler Tüm bu kaynaklar güvenilir ve geçerli bilgi vermekten çk uzaktır. Güvenilir ve geçerli bilgi üretmenin ylu

Detaylı

Engellilik ve Beceri Rehberi:

Engellilik ve Beceri Rehberi: ...eğitim gören engelli gençlere destek Engellilik ve Beceri Rehberi: Ruh Sağlığı Srunları (RSS) 75%ini finanse eden İçindekiler Ruh Sağlığı Srunları (RSS)... 4 Neden engelim hakkında daha fazla bilgi

Detaylı

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ OKYANUS YÖNETİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri Telefnda İletişim

Detaylı

http://kariyer.ieu.edu.tr

http://kariyer.ieu.edu.tr ÖZGEÇMİŞİ ANLAMAK Öncelikle özgeçmişin nedir ve ne işe yarar açıklığa kavuşturalım. Özgeçmiş kim olduğunuzu, eğitim ve deneyimlerinizi içeren iyi sunulmuş bir özettir. Özgeçmişin tek amacı bir staja veya

Detaylı

Kıbrıs ın Kuzey Kesimindeki Kadınların Profili

Kıbrıs ın Kuzey Kesimindeki Kadınların Profili Kıbrıs ın Kuzey Kesimindeki Kadınların Prfili Önsöz Bu kitapcık Kıbrıs ın kuzey kesiminde yaşayan kadınların prfilini rtaya çıkarmak için yapılan bir araştırmanın snuçlarını göstermektedir. Bu araştırma

Detaylı

KARAR VERME VE SORUN ÇÖZME BECERİLERİ ÖĞRENCİ DESTEK PROGRAMI

KARAR VERME VE SORUN ÇÖZME BECERİLERİ ÖĞRENCİ DESTEK PROGRAMI KARAR VERME VE PROBLEM ÇÖZME BECERİLERİ MODÜL 5 MODÜL 6 KARAR VERME VE SORUN ÇÖZME BECERİLERİ ÖĞRENCİ DESTEK PROGRAMI ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULLULAŞMA ORANININ ARTIRILMASI PROJESİ Bu mdül, L. YAKUT

Detaylı

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler:

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler: İçindekiler: ÇP lerde Hakemlik Prje tekliflerinin değerlendirilmesi Değerlendirme Süreci Evaluatin criteria applicable t Cllabrative prject prpsals Işbirliği Prjeleri Değerlendirme Kriterleri Evaluatin

Detaylı

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna Internatinal Inc. 1 ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna çalışanları, Magna nın en iyi çıkarına göre hareket etmekle görevlidir.

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK Prgram Değerlendiricileri erlendiricileri Eğitim E Sunum İçeriği Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci Evreleri

Detaylı

İşletme yöneticilerine danışmanlik hizmetlerinden sağladıkları yararları sorduğumuzda, aldığımız yanıtların üç temel alana odaklandığını gördük.

İşletme yöneticilerine danışmanlik hizmetlerinden sağladıkları yararları sorduğumuzda, aldığımız yanıtların üç temel alana odaklandığını gördük. www.aktifegitim.cm Aktifeğitim Danışmanlık Hizmetleri size ne yarar sağlar? İşletme yöneticilerine danışmanlik hizmetlerinden sağladıkları yararları srduğumuzda, aldığımız yanıtların üç temel alana daklandığını

Detaylı

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

VARANT AKADEMİ. Eğitimin Konusu: Eğitimin Amacı: Kimler İçin Uygundur: Varantın İpuçları

VARANT AKADEMİ. Eğitimin Konusu: Eğitimin Amacı: Kimler İçin Uygundur: Varantın İpuçları Varantın İpuçları VARANT AKADEMİ Eğitimin Knusu: Varantın İpuçları Eğitimin Amacı: Varant fiyatına etki eden parametreleri açıklamak ve en çk merak edilen srulara cevap vermek Kimler İçin Uygundur: Yeni

Detaylı

Engellilik ve Beceri Rehberi:

Engellilik ve Beceri Rehberi: ...eğitim gören engelli gençlere destek Engellilik ve Beceri Rehberi: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bzukluğu (DEHB) 75%ini finanse eden İçindekiler Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bzukluğu... 4 Neden

Detaylı

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama DESTEKLİ İŞ İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik prfilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama BİRLEŞTİRİLMİŞ ANKET BULGULARI RAPORU ÖZET GİRİŞ Destekli iş istihdamı;

Detaylı

5953 Sayılı Basın İş Kanunu 4857 Sayılı İş Kanunu. Kanunlar Arasındaki Farklar. Yusuf Yücel

5953 Sayılı Basın İş Kanunu 4857 Sayılı İş Kanunu. Kanunlar Arasındaki Farklar. Yusuf Yücel 5953 Sayılı Basın İş Kanunu 4857 Sayılı İş Kanunu Kanunlar Arasındaki Farklar Yusuf Yücel Deneme Süresi Basın İş Kanunu İş Kanunu Mesleğe ilk intisap eden gazeteciler için tecrübe müddeti en çk üç aydır

Detaylı

MÜLAKAT BECERİLERİ. Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU

MÜLAKAT BECERİLERİ. Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU MÜLAKAT BECERİLERİ Hazırlayan: İK Uzm.Seda MUMLU İçindekiler MÜLAKAT MÜLAKAT ÇEŞİTLERİ MÜLAKAT ÖNCESİ HAZIRLIK MÜLAKATTA NELER YAPILMALI/YAPILMAMALI MÜLAKAT SORULARI Mülakat Hakkında Mülakat ; Sınırlı

Detaylı

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR 2016 Yrd. Dç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY 3. HAFTA: PLANLAMA Yazılım geliştirme sürecinin ilk aşaması, planlama aşamasıdır. Başarılı bir prje geliştirebilmek için prjenin

Detaylı

Ygs-Lys. 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır.

Ygs-Lys. 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır. Ygs-Lys 2010 dan itibaren üniversitelere öğrenci seçimi iki aşamalı sınav uygulanarak yapılacaktır. 1.Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı () 2.Aşama : Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) larak adlandırılmıştır.

Detaylı

Araştırma Teknikleri Vize Sonrası 02/12/ /01/2016

Araştırma Teknikleri Vize Sonrası 02/12/ /01/2016 Araştırma Teknikleri Vize Snrası 02/12/2015-13/01/2016 Metdlji: Yöntem Bilimi Bir araştırmanın güvenirliği metdljisi ile ölçülür. Araştırmanın başarılı lmasından snra verilen ödüller; Para Tanılırlık Ödül

Detaylı

Çevre ve İmar Hukuku. Murat Taşdemir Çevre Mühendisi Yabataş Mühendislik Çevre Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı

Çevre ve İmar Hukuku. Murat Taşdemir Çevre Mühendisi Yabataş Mühendislik Çevre Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Çevre ve İmar Hukuku Murat Taşdemir Çevre Mühendisi Yabataş Mühendislik Çevre Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı 02.11.2016 Yabataş Mühendislik Ltd. Şti. Refik Belendir Skak 53/5 Yukarı Ayrancı/Çankaya/Ankara

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 01-016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 01-016 7. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - MATEMATİK Adı ve Syadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 0 SINAV SÜRESİ : 40

Detaylı

IBF, PIRI Group ve Jacobs & Associates Konsorsiyumu DEA REHBERİ

IBF, PIRI Group ve Jacobs & Associates Konsorsiyumu DEA REHBERİ IBF, PIRI Grup ve Jacbs & Assciates Knsrsiyumu DEA REHBERİ 1. GİRİŞ Bu Rehber, Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin kapsamına giren ve milli güvenlikle ilgili hususlar ile kesin hesap

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI. İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI. İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08. TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 Dğu_Lig_1001 TTF Dğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı 1. Kapsam

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul Sunum İçeriği Değerlendirme Sürecinin Üç Evresi Ziyaret Öncesi Evresi Başvuru Aşaması Özdeğerlendirme Rapru Teslimi

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ Sayfa N 1/5 1. AMAÇ Bu prsedürün amacı müşteri tarafından memnuniyetinin sağlanması için kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerin tümü ile ilgili müşteri görüşlerinin tplanması, bu knuda veri tplama

Detaylı

DOĞRU MÜŞTERİYİ SEÇMEK

DOĞRU MÜŞTERİYİ SEÇMEK DOĞRU MÜŞTERİYİ SEÇMEK BAŞARILI BİR STRATEJİNİN İLK ADIMI Rbert Simns- HBS İşletme Prfesörü Bütün şirketler stratejilerini müşteri daklı lduğunu iddia eder ama müşter kelimesi yönetim terisinin en esnek

Detaylı

Diş ve Diş Eti Hastalıklarında Mevcut Durum ve Koruyucu Dişhekimliği İle İlgili Talepler

Diş ve Diş Eti Hastalıklarında Mevcut Durum ve Koruyucu Dişhekimliği İle İlgili Talepler Diş ve Diş Eti Hastalıklarında Mevcut Durum ve Kruyucu Dişhekimliği İle İlgili Talepler Bugün, ülkemizdeki ağız ve diş sağlığı ranlarına baktığımızda, karşımıza çıkan tabl sn derece lumsuzdur. Halkımızın

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ EĞİTİM ADI İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlık Sertifika Prgramı Eğitimi EĞİTİMİN AMACI İşletmelerin sahip ldukları en önemli kaynaklardan birisi,

Detaylı

GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ

GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ Temel haklar, ssyal diyalg ve sürdürülebilir kalkınma knulu 16 kasım 2010 tarihli GDF SUEZ küresel anlaşmasını imzalayan tarafların hedeflerinden biri,

Detaylı

İLAÇ KULLANIM BİLGİLERİNİ (PROSPEKTÜS) MUTLAKA OKUYUN

İLAÇ KULLANIM BİLGİLERİNİ (PROSPEKTÜS) MUTLAKA OKUYUN DOĞRU İLAÇ KULLANIMI Bu kılavuz Knya Eczacı Odası Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Kmisynu tarafından hastalarımızın ilaçlarını dğru ylla kullanmalarını sağlamak ve tedavilerinden maksimum fayda sağlamalarını

Detaylı

İŞLETME STAJI RAPORU

İŞLETME STAJI RAPORU T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ İŞLETME STAJI RAPORU ONUR DEMİR 1112.00008 ABB TÜRKİYE 2014-2015 İŞLETME STAJI RAPORU HAKKINDA Bu rapr; işletme

Detaylı

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası Rüşvet ve Ylsuzlukla Mücadele Plitikası Yürürlük Tarihi: 1 Ocak 2016 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Giriş... 2 Pearsn ABC Plitikası'nın amacı nedir?... 2 Pearsn ABC Plitikası kimler için geçerlidir?...

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri

Etkili Sunum Teknikleri Giriş Sunumlar eğitimin her düzeyinde ve mesleki hayatta önemlidir. İletişim tüm öğretim faaliyetlerinin temelini luşturur. Etkili Sunum Teknikleri Düşünceleriniz ve siz, iletişim kurabilme yeteneğinize

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Rehberlik ve Psikljik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Psikljik danışma ve rehberlik uygulamalarının amacını rtaya kyabilmek için öncelikle, "kendini gerçekleştirme" (self-actualizing) kavramından hareket

Detaylı

2. ÜNİTE GİRİŞİMCİ VE BAŞARILI GİRİŞİMCİLERİN ÖZELLİKLERİ

2. ÜNİTE GİRİŞİMCİ VE BAŞARILI GİRİŞİMCİLERİN ÖZELLİKLERİ 2. ÜNİTE GİRİŞİMCİ VE BAŞARILI GİRİŞİMCİLERİN ÖZELLİKLERİ 1. Çevrenizdeki girişimcilerden nları başarıya götüren nedenleri, varsa başarısız girişimcilik deneyimi lanlardan da bunun nedenlerini srunuz.

Detaylı

Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu. III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler

Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu. III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler Esas Sosyal 2017 İlk Fırsat Programı Değerlendirme Raporu İÇİNDEKİLER I. İzleme Değerlendirme Yöntemi II. Yönetici Özeti III. Paydaşlara göre Genel Değerlendirmeler ve Geri Bildirimler 1 I. İzleme Değerlendirme

Detaylı

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul Sunum İçeriği Değerlendirme Sürecinin Üç Evresi Ziyaret Öncesi Evresi Başvuru Aşaması Özdeğerlendirme Rapru Teslimi

Detaylı

OMUZ ARTROSKOPİSİ TEŞHİS VE TEDAVİ İŞLEMLERİ AYRINTILI ONAY BELGESİ + Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi,

OMUZ ARTROSKOPİSİ TEŞHİS VE TEDAVİ İŞLEMLERİ AYRINTILI ONAY BELGESİ + Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi, TEŞHİS VE TEDAVİ İŞLEMLERİ AYRINTILI ONAY BELGESİ + OMUZ ARTROSKOPİSİ Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi, Hastanızın sağlık durumu ve size önerilen teşhis veya tedaviye yönelik işlemlerin yarar/zarar,

Detaylı

Bilgi Benim İşim Gönüllü Kitabı

Bilgi Benim İşim Gönüllü Kitabı TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI Bilgi Benim İşim Gönüllü Kitabı MODÜL 3 4./5. SINIFLAR Dç. Dr. Feza ORHAN Elif POLAT Defne YABAŞ Tuba UĞRAŞ 2011 Bilgi Benim İşim Etkinliği Mdül 3-4./5. Sınıflar 2 Bilgi

Detaylı

OMUZ İNSTABİLİTESİ CERRAHİSİ (TEKRARLAYAN OMUZ ÇIKIKLARI Veya OMUZUN STABİL OLMAMASI) Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi,

OMUZ İNSTABİLİTESİ CERRAHİSİ (TEKRARLAYAN OMUZ ÇIKIKLARI Veya OMUZUN STABİL OLMAMASI) Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi, TEŞHİS VE TEDAVİ İŞLEMLERİ AYRINTILI ONAY BELGESİ + OMUZ İNSTABİLİTESİ CERRAHİSİ (TEKRARLAYAN OMUZ ÇIKIKLARI Veya OMUZUN STABİL OLMAMASI) Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi, Hastanızın sağlık

Detaylı

Doğuş Otomotiv* Etik Kod

Doğuş Otomotiv* Etik Kod Dğuş Otmtiv* Etik Kd Ekim 2012 v1.0 İşimizi yaparken en dğru kararları vermek Dürüst yaklaşım, şeffaf iş ilişkisi *Dğuş Otmtiv Servis ve Ticaret A. Ş. ile Dğuş Ot Pazarlama ve Ticaret A.Ş. nin Kurumsal

Detaylı

ERKEK CİNSELLİĞİ DOSYASI

ERKEK CİNSELLİĞİ DOSYASI 6. BİLGİLENDİRME DOSYASI BASIN BÜLTENİ 28 Mart 2007 / İSTANBUL Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği nden: ERKEK CİNSELLİĞİ DOSYASI HER ERKEĞİN ÖNÜNDE BİR PENİS OLMAKLA BERABER HER PENİSİN ARKASINDA

Detaylı

İLK 5 DAKİKA (Mary Mitchell & John Corr)

İLK 5 DAKİKA (Mary Mitchell & John Corr) İLK 5 DAKİKA (Mary Mitchell & Jhn Crr) - İlk izlenimler genelde çatıdaki yağmur damlaları kadar sığdır. Ancak betn kadar kalıcıdır ve eğer siz de diğer pek çk insan gibiyseniz, nları değiştirmek en az

Detaylı

Doğuş Otomotiv* Etik Kod

Doğuş Otomotiv* Etik Kod Dğuş Otmtiv* Etik Kd Ekim 2012 v1.0 İşimizi yaparken en dğru kararları vermek Dürüst yaklaşım, şeffaf iş ilişkisi *Dğuş Otmtiv Servis ve Ticaret A. Ş. ile Dğuş Ot Pazarlama ve Ticaret A.Ş. nin Kurumsal

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS YAZAR KASA POS FIRSATLARI! GİB Onaylı yazar kasa POS cihazları ile uyumlu POS uygulaması Türkiye Finans ta!

TÜRKİYE FİNANS YAZAR KASA POS FIRSATLARI! GİB Onaylı yazar kasa POS cihazları ile uyumlu POS uygulaması Türkiye Finans ta! OSt@cı TÜRKİYE FİNANS BÜLTENİ 5. Sayı Ocak-Şubat-Mart 2014 TÜRKİYE FİNANS YAZAR KASA FIRSATLARI! HUGIN PROFILO VERA GİB Onaylı yazar kasa cihazları ile uyumlu uygulaması Türkiye Finans ta! 1 Ekim 2013

Detaylı

ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ ÇALIŞMA TABLOSU: İNŞAAT YÖNETMELİĞİNİN ETKİ DEĞERLENDİRMESİ

ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ ÇALIŞMA TABLOSU: İNŞAAT YÖNETMELİĞİNİN ETKİ DEĞERLENDİRMESİ IBF, PIRI Grup ve Jacbs & Assciates Knsrsiyumu ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ ÇALIŞMA TABLOSU: İNŞAAT YÖNETMELİĞİNİN ETKİ DEĞERLENDİRMESİ GÖREV: 1. Örnek Olay İncelemesi Çalışma Tablsunun tamamını kuyarak knuya

Detaylı

Üçüncü Kitapta Neler Var?

Üçüncü Kitapta Neler Var? Üçüncü Kitapta Neler Var?. Kümeler 7 0. Kartezyen çarpım - Bağıntı 4. Fnksiynlar 4 74 4. İşlem 7 84. Mdüler Aritmetik 8 00 6. Plinmlar 0 0 7. İkinci Dereceden Denklemler 6 8. Eşitsizlikler 7 6 9. Parabl

Detaylı

Dayanışma Evi Küçük Projeler Programı. Açık Başvuru Çağrısı

Dayanışma Evi Küçük Projeler Programı. Açık Başvuru Çağrısı Dayanışma Evi Küçük Prjeler Prgramı Açık Başvuru Çağrısı Başvuruların teslimi için sn tarih: 8 Kasım 2013, 17.00 Cuma günü Kıbrıs saati ile 17.00 DİKKAT: Bu belge sınırlı bir teklif çağrısıdır. Uygunluk

Detaylı

10 yaşta örtünme çocuk gelişimi açısından yanlış Cansu ÇAMLIBEL / YÜZ YÜZE PAZARTESİ 6 Ekim 2014

10 yaşta örtünme çocuk gelişimi açısından yanlış Cansu ÇAMLIBEL / YÜZ YÜZE PAZARTESİ 6 Ekim 2014 10 yaşta örtünme çcuk gelişimi açısından yanlış Cansu ÇAMLIBEL / YÜZ YÜZE PAZARTESİ 6 Ekim 2014 15 Paylaş inpaylaşın3 - A + Üniversitelerde ve kamuda yasağın kalkmasıyla gündemden düşen başörtüsü tartışması,

Detaylı

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK İş aramaya karar verdiniz. İş başvurularına başlamadan önce 3 şey hakkında net olmanız önemli: İdeal işinize kavuşmak; bu 3 faktörün birbiriyle örtüştüğü durumda mümkün.

Detaylı

Zorunlu Karşılık Oranları

Zorunlu Karşılık Oranları Zrunlu Karşılık Oranları Mevduat bankalarının elindeki mevduatlara karşılık Merkez Bankası nda bulundurmak zrunda ldukları mevduat ranıdır; Oranlar TCMB tarafından belirlenir; Amacı piyasa likiditesi kntrlüdür.

Detaylı

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 260 ÜST YÖNETİMDEN SORUMLU OLANLARLA KURULACAK İLETİŞİM

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 260 ÜST YÖNETİMDEN SORUMLU OLANLARLA KURULACAK İLETİŞİM TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 260 ÜST YÖNETİMDEN SORUMLU OLANLARLA KURULACAK İLETİŞİM GÜNCELLEMELER VE YÜRÜRLÜK TARİHLERİ BDS 260 Üst Yönetimden Srumlu Olanlarla Kurulacak İletişim

Detaylı

MODÜL 15: ÖNYARGI VE AYRIMCILIK

MODÜL 15: ÖNYARGI VE AYRIMCILIK MODÜL 15: ÖNYARGI VE AYRIMCILIK Mdülün Hedef Kitlesi Öğretmenler, Okul ve eğitim yöneticileri, Maarif müfettişleri. Mdülün Hedefleri Oturumun snunda katılımcılar; 1- Fırsat eşitsizliği hakkında farkındalık

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2018-E.1537 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU56V8L* Sayı : 64481593-304.03/ Knu : Stajlar Aşamaları ve Frmları KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

MOTİVASYON ÖLÇEĞİ. Sizce fen ve teknoloji dersleriniz ilginç mi? Eğlenceli mi? Peki sizce fen ve teknoloji dersleri nasıl olmalı?

MOTİVASYON ÖLÇEĞİ. Sizce fen ve teknoloji dersleriniz ilginç mi? Eğlenceli mi? Peki sizce fen ve teknoloji dersleri nasıl olmalı? Sevgili öğrenciler, MOTİVASYON ÖLÇEĞİ Sizce fen ve teknlji dersleriniz ilginç mi? Eğlenceli mi? Peki sizce fen ve teknlji dersleri nasıl lmalı? Aşağıdaki srularla ilk önce sizi biraz tanımak, daha snra

Detaylı

OMUZ ARTROSKOPİSİ TEŞHİS VE TEDAVİ İŞLEMLERİ AYRINTILI ONAY BELGESİ + Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi,

OMUZ ARTROSKOPİSİ TEŞHİS VE TEDAVİ İŞLEMLERİ AYRINTILI ONAY BELGESİ + Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi, TEŞHİS VE TEDAVİ İŞLEMLERİ AYRINTILI ONAY BELGESİ + OMUZ ARTROSKOPİSİ Sayın hasta / hasta vekili / kanuni temsilcisi, Hastanızın sağlık durumu ve size önerilen teşhis veya tedaviye yönelik işlemlerin yarar/zarar,

Detaylı

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim Uzaktan Eğitim Uzaktan eğitim alternatif bir eğitim tarzıdır. Iletişim terisinde ki süreci incelediğimizde kaynak ve alıcı arasındaki süreç farklı fiziksel rtamlarda gerçekleşiyrsa buna uzaktan eğitim

Detaylı

MÜŞTERİYE DAHA YAKIN OLMAK

MÜŞTERİYE DAHA YAKIN OLMAK MÜŞTERİYE DAHA YAKIN OLMAK Mantık basit; Eğer şemsiye satıyrsanız, bahar aylarında satışlarınızın artacağını ve hatta yağmurlu günlerde zirveye ulaşacağını bilirsiniz. Pazarlama stratejinizin iskeletini

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER İş çevrelerinde hediye verilmesi veya alınması ve eğlencelere katılım,

Detaylı

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrencilerimizde ve velilerimizde kaygıyla heyecanın iç içe olduğunu biliyoruz.bu nedenle TEOG öncesinde

Detaylı

Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi

Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi www.pwc.cm.tr Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi Ocak 2016 Basel Standartlarına Uyum Kapsamında Yayımlanan Risk Yönetimi Düzenlemeleri İçerik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından

Detaylı

ANASINIFINDA TEMEL ALIŞKANLIKLARIN KAZANDIRILMASI: UYKU, BESLENME VE TUVALET

ANASINIFINDA TEMEL ALIŞKANLIKLARIN KAZANDIRILMASI: UYKU, BESLENME VE TUVALET ANASINIFINDA TEMEL ALIŞKANLIKLARIN KAZANDIRILMASI: UYKU, BESLENME VE TUVALET Alışkanlıklar, zamana, yönlendirmeye, özellikle de tekrara bağlı lan kazanılmış davranışlardır. Hiçbir alışkanlık bir kere yapılmakla

Detaylı

TÜRKİYE'DE NÜFUSUN TARİHSEL SÜREÇTEKİ GELİŞİMİ

TÜRKİYE'DE NÜFUSUN TARİHSEL SÜREÇTEKİ GELİŞİMİ TÜRKİYE'DE NÜFUSUN TARİHSEL SÜREÇTEKİ GELİŞİMİ Türkiye de Nüfusun Tarihsel Gelişimi I. Türkiye de nüfus ve nüfus sayımları II. III. IV. Türkiye de nüfus grafiği Türkiye de nüfus sayımının amaçları ve snuçları

Detaylı

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ

MATEMATÝK GEOMETRÝ DENEMELERÝ ENEME MTEMTÝK GEOMETRÝ ENEMELERÝ 1. ( ) 1, 3 9 : 9 4 6 0,5 1 4. K dğal sayısının 36 ile bölümünden kalan 14 tür. işleminin snucu kaçtır? 1 ) 3 ) 1 ) ) 1 E) 3 3 una göre, aşağıdakilerden hangisi 4 ile tam

Detaylı

A. BİÇİME İLİŞKİN ANALİZ VE DEĞERLENDİRME

A. BİÇİME İLİŞKİN ANALİZ VE DEĞERLENDİRME Y. Mimar Kerem ERCOŞKUN un Dktra Tez Çalışmasına İlişkin Rapr 29 Eylül 2006 A. BİÇİME İLİŞKİN ANALİZ VE DEĞERLENDİRME 1. Çalışmanın Bölümleri Aday tarafından hazırlanarak değerlendirmeye sunulan dktra

Detaylı

1Ç16 Finansal Sonuçları Bankacılık Sektörü

1Ç16 Finansal Sonuçları Bankacılık Sektörü 1Ç16 Finansal Snuçları Bankacılık Sektörü 1Ç16 Net Kar Beklenti ve Gerçekleşmeler Mn TL 1Ç16 4Ç15 Çeyreksel % 1Ç15 Yıllık % Kaynak: VKY Araştırma ve Strateji, BDDK, Research Turkey, Banka Finansalları

Detaylı

SÜREÇ İYİLEŞTİRME-II

SÜREÇ İYİLEŞTİRME-II İçindekiler SÜREÇ İYİLEŞTİRME-II... 1 1. SÜREÇ İYİLEŞTİRME YÖNTEMLERİ... 1 1.1. Sadeleştirme... 1 1.2. Katma Değer Analizi... 2 1.3. Bşluk ve Kpuklukları Giderme... 2 2. SÜREÇ İYİLEŞTİRME İÇİN BİR METODOLOJİ...

Detaylı

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ ENEKO A.Ş. de, müşteri istek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinin değerlendirilmesini, snuçlandırılmasını ve süreçte uygulanacak prsesleri belirlemektir, ayrıca bu prsesin etkinliğini sürekli iyileştirmek

Detaylı

Referans Araştırması Formu

Referans Araştırması Formu Referans Araştırması Formu../../... REFERANS ARAŞTIRMASI FORMU Adayın Adı Soyadı Başvurduğu Pozisyon Referansına Başvurulan Kişinin Adı Soyadı Çalıştığı Kuruluş Ünvanı Aday ile ilişki derecesi Adayı tanıdığı

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

Keşf@ Bilinçli İnternet Hareketi Projesi

Keşf@ Bilinçli İnternet Hareketi Projesi 4 5 Keşf@ Bilinçli İnternet Hareketi Prjesi İçinde bulunduğumuz dijital dönüşüm çağında, internet artık hayatımızın önemli bir parçası. İş, eğitim, ssyal hayat gibi temel alanların yanı sıra, internet

Detaylı

KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ

KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ ERA Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş. (ERA Türkiye larak anılacaktır) bünyesindeki kişisel veriler, ERA Türkiye ni güvencesi altındadır. ERA Türkiye

Detaylı

OYUN GECESİ: YEMEK PİŞİRME GÜNÜ

OYUN GECESİ: YEMEK PİŞİRME GÜNÜ Okan Kleji larak çcuklarımızın ssyal, bilişsel ve fiziksel larak geliştiklerini gözlemleme şansını yakaladığımız bir dönemi bitirmenin heyecanı içerisindeyiz. Rehberlik Birimi larak bir dönem byunca her

Detaylı

Mekan Adı. Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri

Mekan Adı. Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri Mekan Adı Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri Haziran 2012 PVS Pty Ltd Respnsible Gambling Cde f Cnduct page 1 f 12 Oyun Mekanı Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri 1. Mekanın

Detaylı

TCMB Enflasyon Raporu, Kasım 17 Sayı: 334

TCMB Enflasyon Raporu, Kasım 17 Sayı: 334 TCMB Enflasyn Rapru, Kasım 17 Sayı: 334 TCMB Eknmik Görünüm Varsayımları-2017 Ocak 16 Nisan 16 Tem.16 Eki.16 Ocak 17 Nis.17 Tem.17 Kasım 17 Gıda Fiyat Enflasynu (Yıl Snu % Değişim) 8.0 8.0 8.0 7.0 9.0

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları (Değişti/gelişti)

Detaylı

Fark Yaratanlar Programı 5. Sezonu

Fark Yaratanlar Programı 5. Sezonu 5. SEZON Bu rapr Ekim 2013 Mayıs 2014 arası yürütülen Fark Yaratanlar prgramının değerlendirmesini içerecek şekilde Sabancı Vakfı Prgramlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Ktan, Prgramlar Srumlusu

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 19. MATEMATİK YARIŞMASI 9. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 19. MATEMATİK YARIŞMASI 9. SINIF TEST SORULARI OKULLAR ARASI 9. MATEMATİK YARIŞMASI. f(x) sıfırdan farklı dğrusal fnksiyn lmak üzere, f(x 6) f(x ) f(x) f(x ) f(x) f(x ) işleminin snucu kaçtır?. Rakamları çarpımı ile rakamları tplamının tplamları kendisine

Detaylı

MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 17-18 Ocak 2015, Ankara

MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 17-18 Ocak 2015, Ankara Değerlendirme Sürecinde Davranışsal Byut MÜDEK Prgram Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 17-18 Ocak 2015, Ankara Sunum İçeriği Çalışma Tarzları Etik Davranış Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Knular Prgram

Detaylı

MÜLAKAT TEKNİKLERİ VE CV HAZIRLAMA

MÜLAKAT TEKNİKLERİ VE CV HAZIRLAMA MÜLAKAT TEKNİKLERİ VE CV HAZIRLAMA ALTUĞ TURAN 22.03.2017 MARCH 2017 Eğitim Yetkinlik Deneyim MARCH 2017 2 https://youtu.be/hk6bwf8lics MARCH 2017 3 ** Özgeçmişiniz hayat hikayeniz değildir! Kolay okunur

Detaylı

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır.

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır. İLK YARDIM POLİTİKASI Giriş Bugün Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri dünyada en çk ilk yardım sağlayan derneklerdir. Bu hasta ve yaralılara ayrım yapmaksızın yaralı askerlere ilk yardım yapıldığı Slferin Savaşından

Detaylı