YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR"

Transkript

1 Kâzým Güleçyüz Ahmet Taþgetiren Dr. Cemil Ertem Oral Çalýþlar rd. Doç. Dr. Cengiz Aktar Mustafa Özcan Ali Bulaç Mustafa Akyol Nazlý Ilýcak Nuray Mert Mehmet Barlas Mehmet Altan usuf Kaplan B E K L E Ý N Ý Z... GER ÇEK TEN HA BER VE RiR IL: 43 SA I: AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr ni as ya.com.tr ÝLKE VE ÝNKILÂPLAR eni Asya dan, çok ses getirecek yeni bir dosya... ANAASA KURALI OLAMAZ TA RIK ZÝ A E KÝN CÝ: A TA TÜRK MÝL LÝ ET ÇÝ LÝ ÐÝ Ý LE A TA TÜRK ÝL KE VE ÝN KI LÂP - LA RI, 21. ÜZIL DÜNASINDA A NA A SA KU RA LI O LA RAK BE NÝM SE NE MEZ. ATATÜRK MÝLLÝETÇÝLÝÐÝNÝN NET BÝR TANIMI OK u A ta türk mil li yet çi li ði nin a çýk ve net ta ný mý yok. Bu nu her kes ken di meþ re bi ne gö re al gý lý yor. A ta türk ün kon jonk tü rel o la rak yap tý ðý a çýk la ma lar da bu mil li yet çi li ði ta ným la mak i çin re fe rans ola maz. A ta türk mil li yet çi li ði ni be lir le yen, o nun sað lý ðýn da uy gu la dý ðý sür gün ve a si mi las yon po li ti ka la rýn da so mut la þý yor. Mil li yet çi li ðin bu al gý bi çi mi or du i çi e ði ti min ö zü nü o luþ tu ru yor. Dar be ler dö ne min de de uy gu lan ma ze mi ni bu lu yor. Atatürk milliyetçiliðini somutlaþtýran, 1925 tarihli Þark Islahat Planý ile 1934 tarihli Mecburî Ýskân Kanunu adlý belgelerdir. ÝNSANLIÐA KARÞI ÝÞLENMÝÞ SUÇLAR SÖZ KONUSU u A ta türk ün sað lý ðýn da o nun buy ru ðu i le çý ka rý lýp uy gu la nan mev zu at, A ta türk mil li yet çi li ði nin ýrk çý ve a si mi las yon cu ni te li ði nin so mut bel ge le ri. Bu gün kü ev ren sel öl çüt le re gö re, bir hal ký yer de ðiþ tir me ye zor la ma nýn ve dil le ri ni ya sak la ma nýn in san lý ða kar þý iþ len miþ suç lar ka te go ri sin de ol du ðu göz ö nü ne a lýn ýrsa, A ta türk mil li yet çi li ði ni bir a na ya sa ku ra lý o la rak be nim se me nin meþ ru i ye ti sa vu nu la maz. Baþ lan gýç bö lü mün de yer a lan A ta türk il ke ve in ký lâp la rý da 21. yüz yýlda bir a na ya sa ku ra lý o la rak be nim se ne mez. nazisi MEDAPOLÝTÝK'TE l Ýttihad ilim, hürriyet ve meþveretle olur l Ýstibdat ittihada engeldir l Haklý þûrâ, ihlâs ve tesanüdü netice verir l Bediüzzaman ve Ýslâm birliði l Arap baharý ve Risale-i Nur l Ýslâm birliði ve barýþ l Baþka din mensuplarýyla dostluk Kâzým Güleçyüz yazdý Cuma günü baþlýyoruz TARÝHÇÝ BUCK-MORSS: Ýs lâ mi yet ol ma say dý mo dern Av ru pa o lmaz dý u Fi lo zof ve ta rih pro fe sö rü Su san Buck- Morss, Ta rihî sü reç te Ýs lâmî ö ge ler in ce len me den Ba tý me de ni ye ti ne a it ol gu lar yo rum la na maz, do la yý sýy la Ýs lâ mi yet ol ma say dý bu gün kü mo dern Av ru pa nýn si ya sî ve e ko no mik de ðer le ri ne u la þý la maz dý de di. n8 de ENÝ ALMAN CUMHURBAÞKANI: Wulff un çiz gi si de vam et me li ual man ya nýn ye ni Cum hur baþ ka ný Jo ac him Ga uck, se le fi Chris ti an Wulff gi bi Al man ya da ki Ýs lâ mi yet ko nu su na bü yük ö nem ver di ði ni ve Wulff un çiz gi si nin sür me si ni is te di ði ni söy le di. n7 de BM he ye ti Su ri ye de ubm uz man la rý nýn Su ri ye ye git ti ði bil di ril di. BM-A rap Bir li ði Su ri ye ö zel tem sil ci si Ko fi An nan ýn söz cü sü Ah med Fev zi, An nan ýn is te ðiy le ül ke de ki þid de tin so na er me si i çin yet ki li ler le gö rüþ mek ü ze re BM uz man la rýn dan o lu þan u lus la ra ra sý e ki bin Su ri ye ye u laþ tý ðý ný be lirt ti. n7 de ISSN EKONOMÝSÝ HAZIR DEÐÝL Ýs ra il den Fi lis tin e ye ni ba ha ne u Ýs ra il, Fi lis tin e ko no mi si nin ba ðým sýz dev let kur mak i çin ge rek li is tik rar da ol ma dý ðý ný ö ne sür dü. Ýs ra il in, Fi lis tin e ko no mi si nin dev let kur ma ya ha zýr ol ma dý ðý ný id di a et ti ði ra po run, Fi lis tin e ba ðýþ ya pan ül ke ler ve ku ru luþ la ra su nu la ca ðý be lir til di. Bu ül ke ve ku ru luþ lar a ra sýn da ABD, AB, Dün ya Ban ka sý ve U lus la ra ra sý Pa ra Fo nu (IMF) bu lu nu yor. n7 de EÐÝTÝM-BÝR-SEN GENEL SEKRETERÝ ÖZER: Eðitimde vesayetin bütün izleri silinsin Ahmet Özer u E ði tim-bir-sen Ge nel Sek re te ri Ah met Ö zer An dý mýz da hil, e ði tim de ki ve sa ye tin bü tün iz le ri si lin me li, dü þün ce le ri ne pa ra lel bir þe kil de öð ren ci le rin ký lýk ký ya fet le ri de si vil leþ me li, ü ni for ma lý e ði ti me son ve ril me li, de mok ra tik e ði tim hak ký nýn ö nün de ki kar ma da yat ma sý so na er di ril me li, so run la ra ka lý cý çö züm bul mak i çin pay daþ la rýn ö ne ri le ri dik ka te a lýn ma lý dýr de di.n9 da

2 2 LÂ HÝ KA Â E T Ýn kâr e den le re ge lin ce, yer yü zün de o lan þey le rin hep si ve on la rýn bir mis li da ha on la rýn ol sa ve ký ya met gü nü nün a za býn dan kur tul mak i çin hep si ni fe da e de cek ol sa lar, bu fid ye on lar dan ka bul o lun maz. On lar i çin pek a cý bir a zap var dýr. Mâide Sû re si: 86 / Â ye t-i Ke ri me Me â li H AD Ý S Dün ya i çin ça lýþ mak ta hýrs gös ter me yin. Çün kü her kes dün ya da ken di si i çin ne tak dir e dil miþ se o na ka vu þur. Câ mi ü s-sa ðîr, No: 118 / Ha di s-i Þe rif Me â li Meþ rû ti yet, e sas-ý in sa ni ye ti te min e der Meþ rû ti yet, her ke si bir pa di þah hük mü ne ge ti ri yor; siz de hür ri - yet per ver lik le pa di þah ol ma ya gay ret e di niz. E sâs-ý in sâ ni yet o - lan cüz -ü ih ti yâ rý te min e der, â - zâd e der; siz de câ mid ol ma ya râ zý ol ma yý nýz. Su âl: Ýs tib dat ne dir; meþ rû ti yet ne dir? Ce vap: Ýs tib dat ta hak küm dür, mu â me le-i key fi ye dir, kuv ve te is ti nad i le ce bir dir, rey-i vâ hid dir, sû-i is ti mâ lâ ta gâ yet mü sâ it bir ze min dir, zul mün te me li dir, in sâ ni ye tin mâ hi si dir. Se fâ let de re le ri nin es fel-i sâ fi lî ni ne in sa ný te ker len di ren ve â lem-i Ýs lâ mi ye ti zil let ve se fâ le te dü þürt tü ren ve að râz ve hu sû me ti u yan dý ran ve Ýs lâ mi ye ti ze hir len di ren, hat tâ her þe ye si râ yet i le zeh ri ni a tan, o de re ce ih ti lâ fâ tý bey ne l-ýs lâm î kâ e dip, Mû te zi le, Ceb ri ye, Mür ci e gi bi da lâ let fýr ka la rý ný tev lid e den, is tib dat týr. E vet, tak li din pe de ri ve is tib dâd-ý si yâ sî nin ve le di o lan is tib dâd-ý il mî dir ki, Ceb ri ye, Râ fý zi ye, Mû te zi le gi bi Ýs lâ mi ye ti mü þev veþ e den fýr ka la rý tev lid et miþ tir. Su âl: Ýs tib dat bu de re ce bir semm-i ka til ol du ðu nu bil mez dik. Le hü l-hamd, par ça lan dý. O nu e sâ siy le te dâ vi e de cek o lan tir yâk-ý meþ rû ti ye ti bi ze tâ rif et. Ce vap: Bâ zý me mur la rýn ef a li, a dem-i ül fet ten do la yý si ze yan lýþ ders gös ter di ði ve þid det ten neþ et e den mü þev ve þi yet le hâl-i ha zýr dan feh met ti ði niz meþ rû ti ye ti tef sir et me ye ce ðim. Bel ki hü kü me tin he def-i mak sa dý o lan meþ rû ti yet-i meþ rû â yý be yân e de ce ðim. Ýþ te, meþ rû ti yet Ve iþ ler de on lar la is ti þâ re et. (Âl-i Ým ran Sû re si:159); On la rýn a ra la rýn da ki iþ le ri is ti þâ re i le dir. (Þû râ Sû re si:38) â yet-i ke rî me le ri nin te cel lî si dir ve meþ ve ret-i þer i ye dir. O vü cud-u nû râ nî nin kuv ve te be del, ha ya tý hak týr, kal bi mâ ri fet tir, li sâ ný mu hab bet tir, ak lý kâ nun dur, þa hýs de ðil dir. E vet, meþ rû ti yet hâ ki mi yet-i mil let tir; siz da hi hâ kim ol du nuz. U mum ak vâ mýn se beb-i sa a de ti dir; siz de sa a de te gi de cek si niz. Bü tün eþ vâk ve his si yât-ý â li ye yi u yan dý rýr; uy ku bes, siz de u ya ný nýz. Ýn sa ný hay van lýk tan kur ta rýr; siz de tam in san o lu nuz. Ýs lâ mi ye tin bah tý ný, As ya nýn tâ li i ni a ça cak týr. Si ze müj de. Bi zim dev le ti, ömr-ü e be dî ye maz har e der. Mil le tin be kâ sýy la ib kâ e de cek; siz da ha me yus ol ma yý nýz. Bir in ce tel gi bi her ta ra fa he vâ ve he ve sin teh yî ci i le çev ril me ye müs ta id o lan rey-i vâ hid-i is tib dâ dý lâ ye te zel zel bir de mir di rek gi bi, lâ ye te fel lel bir el mas ký lýnç gi bi o lan ef kâr-ý âm me ye teb dil e der; siz de, se fi ne-i Nuh gi bi em ni yet e di niz. Her ke si bir pa di þah hük mü ne ge ti ri yor; siz de hür ri yet per ver lik le pa di þah ol ma ya gay ret e di niz. E sâs-ý in sâ ni yet o lan cüz -ü ih ti yâ rý te min e der, â zâd e der; siz de câ mid ol ma ya râ zý ol ma yý nýz. Üç yüz mil yon dan zi yâ de ehl-i Ýs lâ mý bir a þî ret gi bi bir bi ri ne rap te der; siz de o râ bý ta yý mu hâ fa za e di niz. Zî râ meþ ve ret per de yi at tý; mil li yet gö rün dü, ha re ke te gel di. Mil li yet i çin de Ýs lâ mi yet ý þýk lan dý, ih ti zâ za gel di. Zî râ, mil li ye ti mi zin rû hu Ýs lâ mi yet tir; ha kî ki ve nis bî ve i zâ fî den mü rek kep tir. Baþ ka mil le te ben ze mi yo ruz. Mü nâ za rât, s. 50 LÜ GAT ÇE câ mid: Can sýz, dur - gun, don muþ. is tib dat: Ka nu na ve ni zâ ma tâ bî ol ma yan, key fî, bas ký cý yö ne tim; zu lüm ve ta hak küm. ta hak küm: Zor ba lýk et me; zor la hük met - me. mu a me le-i key fi ye: Key fî mu â me le. ce bir: Zor la ma, bas ký. rey-i vâ hid: Tek gö - rüþ. sû-i is ti mâ lât: Kö tü - ye kul lan ma lar. mâ hi: Mah ve di ci. es fel-i sâ fi lîn: A þa ðý - la rýn en a þa ðý sý. að râz: Ga raz lar. bey ne l-ýs lâm: Müs - lü man lar a ra sýn da. î kâ: Or ta ya çý kar ma, mey da na ge tir me. mü þev veþ: Ka rý þýk. semm-i ka til: Öl dü - rü cü ze hir. a dem-i ül fet: A lý þýk ol ma ma. ak vâm: Ka vim ler. eþ vâk: Þevk ler. bes: e ter. lâ ye te zel zel: Sar sýl - maz. lâ ye te fel lel: Að zý ký - rýl maz ve kö rel mez. ü zü hal ket mek, yü zü nak let mek U nut ma kü çük bir kâ i nat sýn sen, Â lem de ne var sa sen de bu lu nur. Hik met le ya pýl mýþ bir sa ray sýn sen, Bin bir sa nat bir be den de bu lu nur. n san, be de nin de İ ta þý dý ðý u zuv la rýn ne ka dar kýy met li ol du ðu nu, on lar dan bi ri si ni kýs men ve ya ta ma men kay bet ti ði za man da ha i yi an lý yor. O nu ge ri ka za na bil mek i çin her tür lü mad dî ve ma ne vî fe da kâr lý ða ra zý o lu yor. Pro tez bir el, kol ve ya ba cak i çin ser ve ti ni har ca yan in san lar var. Hal bu ki en ge liþ miþ ve en has sas bir pro tez or gan, as lý nýn ye ri ni tu ta mý yor. Bu yüz den ta bip ler ek sik or gan la rý pro tez yo luy la de ðil de, can lý do ku la rý nak let mek le ta mam la mak i çin ça lýþ ma lar yap mýþ lar, bun dan da ba þa rý lý so nuç lar el de et miþ ler dir. Ül ke miz de ger çek leþ ti ri len or gan na kil le ri de bu ba þa rý lý ça lýþ ma la rýn bir so nu cu o la rak týp ta ri hi ne geç miþ bu lu nu yor. Ö zel lik le dün ya da ba þa rý i le ger çek leþ ti ri len ilk na kil ler den o lan yüz nak li a me li ya tý, ül ke miz a dý na da bir yüz a ký o la rak ka bul e di li yor. Biz de bu ka na a te ka tý lý yor ve bu nak li ger çek leþ ti ren dok tor ve di ðer sað lýk per so ne li mi zi teb rik e di yor, ba þa rý la rý nýn de va mý ný di li yo ruz. Týp ta ri hin de çý ðýr aç tý ðý ka bul e di len ve bu ka dar öv gü, teb rik ve tak di re ne den o lan o lay, ye ni bir or gan ü ret mek de ðil, var o lan bir or ga ný bir yer den a lýp, baþ ka bir ye re mon te et mek ten i ba ret tir. O la ya bu göz le bak tý ðý mýz da, en bü yük teb ri ke, tak di re ve ta zi me la yýk o la nýn, o or ga ný do ku de di ði miz hüc re grup la rý i le do ku yan, o na bir þe kil ve re rek ye ri ne ta kan Sâ ni-i Zül ce mâl ol du ðu nu gö rü rüz. O öy le bir Sa nat kâr dýr ki, ha va, su top rak gi bi ba sit un sur lar dan en lâ tif, en kýy met li, en sa nat lý, en lü zum lu or gan la rý i cat e der. Be di üz za man Haz ret le ri nin i fa de siy le, zî ha ya týn ye di ði ga yet muh te li fü l-cins ta am lar dan o zî ha ya ta bir lâhm-ý mah sus yap mak, bir cild-i ba sit do ku mak gi bi san at lar, Zat-ý E had-i Sa med o lan Sul tan-ý E zel ve E be din sik ke-i has sa sý dýr, hâ tem-i mah su su dur, tak lit e dil mez bir tu ra sý dýr. (Söz ler, 8. Söz) Ger çek ten de, hiç bir or ga nýn tak li di as lý nýn ye ri ni tut ma dý ðý gi bi, iþ lev ce ve sa nat ça ya ný na bi le yak la þa mý yor. O nun i çin, Ak de niz Ü ni ver si te si nde ken di si ne kol nak li ya pý lan A til la Kav dýr ýn on ya þýn da ki ký zý, En bü yük is te ðim, ba ba mýn e lin den tu tup gez mek di yor. Pro tez bir e lin plas tik ve ya me ta lik so ðuk lu ðu na de ðil, can lý bir e lin sý cak lý ðý na do kun mak is ti yor. Zi ra dün ya nýn en pa ha lý ve en gü zel pro tez e li, o ço cu ðun e lin de bir an lam ta þý maz. O na ba ba sý nýn e li nin sý cak lý ðý ný ver mez. An cak da mar la rýn da kan do la þan, hüc re le rin de can ta þý yan bir e lin sý cak lý ðý o ço cu ðu mut lu e de bi lir. üz nak li i se, el ve kol nak lin den da ha ö nem li o la rak ka bul e di le bi lir. Çün kü bir yüz de yüz ler ce hik met, sa nat ve a lâ met var dýr. Dün ya da ne ka dar in san var sa, ve bu gü ne ka dar ne ka dar in san gel miþ geç miþ i se, hiç bir yüz baþ ka bir yü ze ben ze me miþ tir. üz, sa de ce bir de ri par ça sýn dan i ba ret de ðil dir. Her yü ze ay rý bir mü hür vu rul muþ, fark lý bir si ma çi zil miþ tir. Ýn sa nýn kim li ði, ki þi li ði, se vi ye si, se ci ye si, yü zün den o ku nur. Se vin ci, ke de ri, kor ku su ve he ye ca ný yü zü ne yan sýr. üz ay ný za man da Ce nab-ý Hakk ýn yüz ler ce i sim ve sý fa tý nýn da cil ve le ri ni yan sý týr. ü zün de bu ka dar sa nat ve hik met ta þý yan yüz, Rab bâ nî tez gâh tan do ku nan bir cild-i ba sit tir. a ni in sa nýn cep he si ne giy di ril miþ lâ tif bir el bi se dir. üz nak li de di ði miz o lay i se, bir yüz de ki bu el bi se yi çý kar týp, baþ ka bir yü ze giy dir mek tir. a ni bir ne vî ter zi lik tir. Dok tor la ra ya pý lan bu ka dar öv gü ve tak dir ter zi lik gö re vi ni gü zel ce ye ri ne ge tir me le rin den do la yý dýr. A ma u nut ma mak ge re kir ki, bu yü zün ku ma þý kud ret tez gâ hýn da do kun muþ, ziy ne ti Ce mil-i Zül ce lâl ta ra fýn dan ta kýl mýþ týr. Dok tor la rýn yap tý ðý iþ el bet te ö nem li dir. Bü yük bir ü zün de bu ka dar sa nat ve hik met ta þý yan yüz, Rab bâ nî tez gâh tan do ku nan bir cild-i ba sit tir. üz nak li de di ði miz o lay i se, bir yüz de ki bu el bi se yi çý kar týp, baþ ka bir yü ze giy dir mek tir. a ni bir ne vî ter zi lik tir. ba þa rý dýr. An cak, yü zü nak le den dok tor la ra bu ka dar öv gü ler yað dý rýp tak dir e der ken, o yü zü hâlk e den Rab bi mi zi u nu tur sak, bü yük bir gaf let ve da lâ let i çi ne düþ müþ o lu ruz. Bir þe yi yok tan hâlk et mek, var o lan bir þe yi baþ ka bir ye re nak let mek ten çok da ha ö nem li ol du ðu gi bi, hâlk e den de nak le den den çok da ha faz la öv gü ye, tak di re ve ta zi me lâ yýk týr. Bu a ra da or gan ba ðý þý ya pan la rý da say gý ve rah met le an mak ge re kir. On lar, ar týk ken di le ri ne lâ zým ol ma ya cak bir or ga ný, ih ti ya cý o lan bi ri si ne ba ðýþ la mak la du â ve te þek kü rü hak e di yor lar. A ma, u nut ma ya lým ki, be de ni miz de ta þý dý ðý mýz tüm or gan la rý mýz ve kal bi miz de ta þý dý ðý mýz tüm duy gu la rý mýz da bi ze Ce nab-ý Hak ta ra fýn dan do ðuþ tan ba ðýþ lan mýþ tý. Bi ze bu ka dar or ga ný ba ðýþ la yan Rab bi mi ze kul luk e de rek te þek kür et me yi de u nut ma ya lým. hu se yi ne ni as ya.com.tr U fuk çiz gi si Gýy bet gri bi gir di ði ye ri Ýs pan yol has ta lý ðýn dan be ter e di yor. Bu laþ tý ðý zi hin le ri, u zan dý ðý di mað la rý, ört tü ðü a kýl la rý, ka pat tý ðý kalp le ri, hap set ti ði his le ri gö rün ce ma ne vî bün ye yi kal bu ra çe vir di ði an la þý lý yor. Hik met gel mi yor, il ham uð ra mý yor, sez gi giz le ni yor, dü þün ce u yu þu yor; var sa da yok sa da hoy rat lýk, ay ký rý lýk, ay rýþ ma, kal kýþ ma; ne ye, ki me, ne den? Ö lü e ti ye mek na sýl bir zevk-i ha bis tir? Kar de þi ni diþ le mek na sýl bir cin net ha li dir? Se vap def te ri ni ya kýp kül le ri ni son suz lu ða sa vur mak na sýl bir ka zanç týr; dü þü nen, ak le den, feh me den, id rak e den var mý? Grip gir me yi ver sin; kal bi ka rar tý yor, ak lý u çu ru yor, zih ni de li yor; nef si þah lan dý rý yor, þey ta ni his le ri ay yu ka çý kar tý yor. Ha ra mi ler e ti ni ye di ri yor da ye di ri yor. Zak kum zýk ký mý u zak lar da de ðil; di lin u cun da, kal bin ke li me le rin de, zan la bes le nen þu ur al tý nýn he men üs tün de. Gö rün mez vi rüs, gü zel lik ler def te ri ni, ha yýr ya zý la rý ný, sa lih a mel le ri; giz li den gös te re gös te re yi yi yor, e na ni ye ti þi þi ri yor, ben li ði bü yü tü yor Hor mo nal kof bü yü me er ken teþ his le mü da ha le e dil mez se ko ca vü cud ha ne si ni boþ luk, boþ ver miþ lik, mis kin lik ya ta ðýn da ya tý rý yor, ha yýr iþ le ye mez, ha yýr söy le ye mez, ha yýr hal al dýr maz ha le dü þü rü yor. Vi rüs lü hal gir di ði ye ri bu laþ tý rý yor, vi rüs lü böl ge ye gi ren de o ha le bü rü nü yor. Zak kum or ma nýn da han gi a ða ca çýk san ay ný zýk kým lýk, ay ný çü rü müþ lük, ay ný al çak lýk El ler pa ra la ný yor, yü rek ler ya ra la ný yor, kar deþ lik ka çý yor, mu hab bet u çu yor, feyz terk e di yor; sah te lik yol a lý yor, çok yüz lü lük yü rü yor ý lan dan, ak rep ten, as lan dan kaç mak na sýl bir kor ku yo ðun lu ðu dur, na sýl bir can hav li dir, na sýl bir can aç lý ðý dýr; gýy bet gri bi ay ný kor ku yo ðun lu ðu na, ay ný can hav li ne deð mez mi? He le e bed aç lý ðý ný ta þý yan lar, o aç lý ðý ve aþ ký bir tür lü dol du ra ma yan lar i çin Bir kaç ke li me ku ma rý na sa týl mak, bir kaç kem lez zet uð ru na a te þe a týl mak, bir kaç ö lü söz ye mek; han gi þer ri def et miþ, han gi hay rý ge tir miþ, han gi al tý ný celp et miþ, han gi hik me te ram et miþ, han gi se va ba e riþ tir miþ, han gi gü zel li ði gös ter miþ; gö ren, du yan, i þi ten, his se den, ak le den var mý? Grip or ta mýn dan; mu hab bet ik li mi ne, u huv vet þeh ri ne, hik met di ya rý na, him met ül ke si ne hic ret et mek; hem çok ko lay, hem de bir o ka dar zor. Zor luk ve ko lay lýk çöl le rin de to za ça mu ra bu lan mýþ yol a lý yo ruz; ne fis bý rak mý yor, þey tan terk et mi yor. U mut þa fa ðý her za man ber rak, ko lay lýk pý na rý ak mam de mi yor, rah met de ni zi da i ma te mev vüç te Ber rak pý nar da yý ka nýp de niz de dal ga lan ma ya de vam; u fuk çiz gi si be lir me ye baþ la dý ve bek le yen ler var; Kar de þim di yen le rin el le ri yü rek le ri mi ze do kun mak ü ze re

3 HABER 3 e ni As ya Ga ze te ci lik Mat ba a cý lýk ve a yýn cý lýk Sa na yi ve Ti ca ret A.Þ. a dý na im ti yaz sa hi bi Meh met KUT LU LAR Ge nel a yýn Mü dü rü Kâ zým GÜ LEÇ ÜZ Ge nel Mü dür Re cep TAÞ CI a yýn Ko or di na tö rü Ab dul lah E RA ÇIK BAÞ a zý Ýþ le ri Mü dü rü (Sorumlu) Mus ta fa DÖ KÜ LER Ýs tih ba rat Þe fi Mustafa GÖKMEN Spor E di tö rü E rol DO URAN Ha ber Mü dü rü Recep BOZDAÐ An ka ra Tem sil ci si Meh met KA RA Rek lam Koordinatörü Mesut ÇOBAN Görsel önetmen: Ýbrahim ÖZDABAK Abone ve Daðýtým Ko or di na tö rü: Adem AZAT Mer kez: Gül ba har Cd., Gü nay Sk., No: 4 Gü neþ li Ýs tan bul Tel: (0212) a zý iþ le ri fax: (0212) Ki tap sa týþ fax: (0212) Ga ze te da ðý tým: Te le fax (0212) Ý lân Rek lam ser vi si fax: Ca ða loð lu: Ce mal Na dir Sk., Nur Ýþ ha ný, No: 1/2, Ýs tan bul. Tel: (0212) AN KA RA TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Meþ ru ti yet Cad. A li bey Ap. No: 29/24, Ba kan lýk lar/an KA RA Tel: (312) , , Fax: AL MAN A TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Zep pe lin Str. 25, Ah len, Tel: , Fax: KKTC TEM SÝL CÝ LÝ ÐÝ: Av ni E fen di Sok., No: 13, Lef ko þa. Tel: Bas ký: eni Asya Matbaacýlýk Da ðý tým: Do ðan Da ðý tým Sat. ve Paz. A.Þ. e ni As ya ba sýn mes lek il ke le ri ne uy ma ya söz ver miþ tir. a yýn Tü rü: ay gýn sü re li ISSN NA MAZ VA KÝT LE RÝ Hic rî: 27 Rebiülahir 1433 Ru mî: 7 Mart 1427 Ýl ler A da na An ka ra An tal ya Ba lý ke sir Bur sa Di yar ba kýr E la zýð Er zu rum Es ki þe hir Ga zi an tep Is par ta Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam at sý Ýl ler Ýs tan bul Ýz mir Kas ta mo nu Kay se ri Kon ya Sam sun Þan lý ur fa Trab zon Van Zon gul dak Lef ko þa Ým sak Gü neþ Öð le Ý kin di Ak þam at sý Kýzýlay dan kamplara ziyaret SURÝELÝLERÝN KALDIÐI KAMPLARI ZÝARET ETMEK ÝÇÝN HATA'A GELEN TÜRK KIZILAI GENEL BAÞKANI AKAR, MÝSAFÝRLERE APILACAK ARDIMLAR KONUSUNDA DEVLETE ARDIMCI ROL ÜSTLENDÝKLERÝNÝ KADETTÝ. TÜRK Ký zý la yý Ge nel Baþ ka ný Ah met Lüt fi A kar, Türk Ký zý la yý ne re de o lur sa ol sun mi sa fir le re ya pý la cak yar dým la rý dev le tin ya nýn da yar dým cý rol üst len mek su re tiy le yap mak ta dýr de di. A kar, Ha tay Va li si Meh met Ce la let tin Le ke siz i zi ya re tin de ga ze te ci le re yap tý ðý a çýk la ma da, kent te ki kamp lar la il gi li gö rüþ a lýþ ve ri þin de bu lun mak ve kamp la rý zi ya ret et mek ü ze re Ha tay a gel dik le ri ni söy le di. e ni ko nuþ la ný la cak yer ler de de in ce le me yap týk tan son ra Ga zi an tep e gi de ce ði ni be lir ten A kar, bir ga ze te ci nin 500 bin Su ri ye li nin gel me ih ti ma li bu lun du ðu yö nün de ki a çýk la ma sý ný ha týr lat ma sý ü ze ri ne, þun la rý söy le di: Bu ko nuy la il gi li yan lýþ an la þýl ma ol du ðu ka na a tin de yim. Bu ra ka mý te laf fuz e der ken muh te - mel bir se nar yo ü ze ri ne ko nuþ tum, 1991 de ki peþ mer ge gö çü ne a týf ta bu lun dum. Böy le bir ra ka mý tes pit ve ta yin e de mem. O Ah met Lüt fi A kar yö ne ti ci le rin, ta rih çi le rin, stra te jist le rin ve as ker le rin i þi dir. Bi zi il gi len di ren, hal de ki va zi yet tir bi ne ya kýn in san bu ra da, bu i þin e sas mer ke zi Ha tay dýr. Di ðer il le re de ha zýr lýk baþ la mýþ týr. Türk Ký zý la yý ne re de o lur sa ol sun mi sa fir le re ya pý la cak yar dým la rý dev le tin ya nýn da yar dým cý rol üst len mek su re tiy le yap mak ta dýr. Türk Ký zý la yý nýn mis yo nu, dev le tin ya nýn da yar dým cý rol oy na mak týr. A na ak tör dev let tir, biz on la rýn is te di ði nok ta da yar dým la rý ge ti rir, ken di lo jis tik im kan la rý mý zý se fer ber e de riz. e ni ka pa si te - ler o luþ tur ma ya gay ret e der, ça dýr kent ler ku ra rýz. Hep si dev le ti mi zin ta le bi ve is te ði doð rul tu sun da o lur. Va li Le ke siz de Su ri ye den in sa nî ge rek çe ler le ge çi ci mi sa fir e di len le rin bir yý lý ný dol dur du ðu nu ha týr la ta rak, hiz met ler de ak sak lýk ya þan ma ma sý i çin dev le tin tüm ku rum ve ku ru luþ la rýy la ko or di ne ha re ket e dil me si ge rek ti ði ni i fa de et ti. Bu kap sam da Türk Ký zý la yý nýn da tüm im kân la rýy la yan la rýn da yer al dý ðý ný be lir ten Le ke siz, Bu Tür ki ye nin i ti ba rý a çý sýn dan ö nem li. Ne ta lep et tiy sek en ký sa sü re de ka li te li bir þe kil de ye ri ne ge ti ril di. Bun dan son ra baþ ta Ki lis ol mak ü ze re Ga zi an tep ve Þan lý ur fa ya mi sa fir ler a ðýr a ðýr nak le di li yor. O ra lar da da ça lýþ ma lar de vam e di yor di ye ko nuþ tu. Le ke siz, Ha tay da ku ru lan Türk Ký zý la yý na a it yak la þýk 2 bin 500 ça dýr da top lam 14 bin 500 Su ri ye li nin kal dý ðý ný, cu mar te si gü nü Ki lis e 805 ki þi nin nak le dil di ði ni, da ha ön ce de Ga zi an tep, Ýs la hi ye ve Nur da ðý na na kil le rin ger çek leþ ti ði ni kay det ti. Ko nuþ ma la rýn ar dýn dan Va li Le ke siz le ba sý na ka pa lý gö rü þen A kar ýn kent te ki ba zý ça dýr kent ler de in ce le me ler de bu lu na ca ðý öð re nil di. A kar a zi ya re tin de Türk Ký zý la yý Ge nel Mü dü rü Ö mer Taþ lý, Ge nel Mü dür ar dým cý sý ük sel Ma hir A ras i le A lan Ko or di na tö rü Ýs ma il O ral eþ lik et ti. Ha tay / a a Mül te ci le re gün lük 3 ö ðün sý cak ye mek- Baþ ba kan lýk A fet ve A cil Du rum ö ne ti mi Baþ - kan lý ðý (A FAD), Su ri ye va tan daþ la rý na yar dým la rýn ke sin ti siz o la rak de vam et ti ði ni bil dir di. A FAD dan ya pý lan ya zý lý a çýk la - ma da, Su ri ye A rap Cum hu ri ye ti nden Tür ki ye ye yö ne lik nü fus ha re ket le ri ne i liþ kin o la rak Baþ kan lý ðýn ko or di nas yo nun da, il gi li ku rum ve ku ru luþ lar ca ça dýr kent ler de ve kon tey ner kent te ba rýn ma, yi ye cek, sað lýk, gü ven lik, sos yal ak ti vi te, e ði tim, i - ba det, ter cü man lýk, ha ber leþ me ve di ðer hiz met le rin ve ril di ði be lir til di. Bu gü ne ka dar ül ke mi ze ge len Su ri ye va tan da þý sa yý - sý, 29 bin 301, bu gü ne ka dar ge ri dö nen Su ri ye va tan da þý sa yý sý i se 13 bin 222 ol du ðu bil di ri len a çýk la ma da, ül ke mi ze gi riþ ya pan Su ri ye va tan daþ la rý na gün lük o la rak 3 ö ðün sý cak ye mek ve ril me ye de vam e dil mek te dir. An ka ra / a a az sa a ti uy gu la ma sý haf ta so nu baþ lý yor GÜN ý þý ðýn dan da ha faz la ya rar lan mak a ma cýy la her yýl ya pý lan i le ri sa at (yaz sa a ti) uy gu la ma sý kap sa mýn da, bü tün yurt ta sa at ler, 25 Mart Pa zar gü nü sa at den i ti ba ren bir sa at i le ri a lý na cak. Kýþ sa a ti uy gu la ma sý na 30 E kim 2011 ta ri hin de ge çi lir ken sa at ler de bir sa at ge ri a lýn mýþ tý. Gün ý þý ðýn dan da ha faz la ya rar lan mak a ma cýy la ya pý lan uy gu la ma ya i liþ kin Ba kan lar Ku ru lu Ka ra rý da 13 Mart 2012 ta rih li Res mi Ga ze te de ya yým lan mýþ tý. Ka rar çer çe ve sin de, bü tün yurt ta sa at ler, 25 Mart Pa zar gü nü sa at den (cu mar te si gü nü nü pa zar gü nü ne bað la yan ge ce) i ti ba ren sa at ler bir sa at i le ri a lý na cak. Sa at ler, 28 E kim 2012 Pa zar gü nü sa at den i ti ba ren de ge ri a lý na cak. az sa a ti uy gu la ma sý, ça lýþ ma sa at le ri nin gü nün gü neþ li bö lü mü ne a lýn ma sý su re tiy le, gün ý þý ðýn dan da ha faz la ya rar la nýl ma sý, e lek trik e ner ji si nin ay dýn lat ma da kul la ný lan bö lü mün den ta sar ruf sað lan ma sý a ma cý ný ta þý yor. Ö te yan dan tüm yýl i le ri sa at uy gu la ma sýn da ka lýn ma sý ko nu - sun da E ner ji ve Ta bii Kay nak lar Ba kan lý ðý bir ça lýþ ma ya pý yor. E ner ji E ner ji ve Ta bii Kay nak lar Ba ka ný Ta ner ýl dýz ve Ta bii Kay nak lar Ba ka ný Ta ner ýl dýz, geç ti ði miz gün ler de yap tý ðý a çýk la ma da, e ner ji a çý sýn dan ba kýl dý ðý za man sü rek li yaz sa a ti uy gu la ma sý nýn doð ru ol du ðu na i nan dýk la rý ný be lir te rek, ko nu yu Ba kan lar Ku ru lu na sun du ðu nu a çýk la mýþ tý. az sa a ti nin sü rek li o la rak uy gu lan ma sý nýn yýl lýk en az 200 me ga vat lýk bir san tral kur mak an la mý na gel di ði ne dik ka ti çe ken ýl dýz, ban ka cý lýk, Av ru pa ül ke le ri, i le ti þim, e ði tim ve ha va yol la rý nýn bað lan tý la rý a çý sýn dan da ko nu nun de ðer len di ri le ce ði ni, on dan son ra da bir ka rar a lý na ca ðý ný i fa de et miþ ti. An ka ra / a a Ýstanbul Valisi Mutlu, Özel Ermeni Lisesi'ni ziyaret etti. E sa yan Er me ni Li se si nde Fa tih Pro je si de ne ti mi ÝS TAN BUL Va li si Hü se yin Av ni Mut lu, Ýs tan bul da Fa tih Pro je si nin pi lot o la rak uy gu lan dý ðý tek a zýn lýk o ku lu o lan Ö zel E sa yan Er me ni Li se si nde in ce le me ler de bu lun du. Ýs tan bul Mil li E ði tim Mü dü rü Mu am mer ýl dýz, Be yoð lu Be le di ye Baþ ka ný Ah met Mis bah De mir can ve o kul yet ki li le ri ta ra fýn dan kar þý la nan Mut lu, öð ren ci ler le soh bet e de rek ha tý ra fo toð ra fý çek tir di. Fa tih Pro je si kap sa mýn da tab let bil gi sa yar la rýn da ðý týl dý ðý 9. sý nýf la rý da zi ya ret e den Va li Mut lu, öð ren ci le rin bil gi sa yar la rýn dan mem nun o lup ol ma dýk la rý ný sor du. Ar dýn dan tab let bil gi sa yar la gö rü len fi zik ve ma te ma tik der si ne ka tý lan Va li Mut lu, o kul da 44 öð ren ci nin tab let bil gi sa ya ra sa hip ol du ðu nu be lir te rek, e ði tim pro je si nin ga yet i yi git ti ði ni, öð ren ci le rin ve öð ret men le rin bu na u yum sað la dý ðý ný di le ge tir di. Tab let bil gi sa yar lar i le ders le rin da ha zevk li ha le ge ti ril di ði ni an la tan Va li Mut lu, Ýs tan bul ge ne lin de 9. sý nýf lar da ki tüm öð ren ci ler bu yýl tab let le ri ne ka vu þa cak. Þu an da Ýs tan bul da ki 8 li se de o ku yan 1039 öð ren ci ye tab let ve ril di. Siz de on lar dan bi ri si niz de di. Ýs tan bul / a a KUPON: 20 ir ti ni as ya.com.tr Meh met çi ðin e ve dön me za ma ný hâ lâ gel me di mi? Af ga nis tan da ki Sov yet iþ ga li nin so na er me sin de rol oy na yan en ö nem li et ken le rin ba þýn da, Af gan mü ca hit le rin a man sýz di re ni þi ve ta but i çin de Rus ya ya gön de ri len Ý van la rýn sa yý sýn da ki yük se liþ ge li yor du. Þim di ben zer bir du rum, 11 Ey lül sal dý rý la rý nýn ar dýn dan Ü sa me bin La din i e le geçir me ba ha ne siy le NA TO þem si ye si al týn da bu ül ke yi yi ne iþ gal e den ABD ve or tak la rý nýn da ba þýn da. On yýl dan faz la dýr de vam e den iþ gal sü re cin de ABD ve or tak la rý 3 bi ne ya kýn za yi at ver di. Kar þý lý ðýn da da on bin ler ce si vil Af gan kat le dil di. Son ör ne ði, bir A me ri kan as ke ri nin, 9 u ço cuk, 16 ma sum si vi li tek ba þý na öl dür me si. Þim di bir ta raf tan ABD yö ne ti mi bu o lay i çin ö zür üs tü ne ö zür di ler ken, di ðer ta raf tan kat li am cý as ker le il gi li o la rak Al kol lüy dü, cin net ge tir miþ gi bi sin den tür lü ma ze ret ler uy du ru lu yor. Da ha ön ce de yi ne ba zý ABD as ker le ri Kur ân yak ma pro vo kas yo nu na im za at mýþlar ve bu o lay yi ne Af gan la rýn can ver di ði ger gin pro tes to ey lem le ri ni te tik le miþ ti. O ra da da ABD yö ne ti mi ö zür di le yip gaz a lýr ken, pro vo ka tör as ker le re ký na ma ce za sý ve ri le rek olay ge çiþ ti ril miþ ti. Ü sa me nin öl dü rül dü ðü a çýk lan dýk tan son ra peþ pe þe ya þa nan bu çe þit o lay lar, O ba ma nýn a çýk la dý ðý ve ka de me li þe kil de uy gu la ma ya ko nu lan Af ga nis tan dan çe kil me tak vim ve pla ný nýn da ha da hýz lan dý rýl ma sý ge re ði ni gös te ri yor. Mâ lûm, ben zer o lay lar I rak ta da ya þan mýþ tý. Ve þim di I rak hâ lâ hu zu ra ka vu þa bil miþ de ðil. Öy le ki, Bush un De mok ra si ve öz gür lük gö tür düm di ye ö vün me ye de vam et ti ði I rak ta in san lar a de ta Sad dam dö ne mi ni a rar du rum da... Af gan la rýn ha li de on lar dan fark sýz de ðil. a ni, iþ gal ler bu ül ke le re is tik rar, hu zur, sü kû net ge tir me di; tam ter si ne her gün ne re yi he def a la ca ðý bi lin me yen in ti har sal dý rý la rý nýn ve ma sum si vil le ri vu ran ça týþ ma la rýn a re na sý yap tý. I rak ta ki kan lý iþ gal ve ka o sun or ta ðý ol mak tan, 1 Mart tez ke re si nin Mec li se ta kýl ma sý sa ye sin de kur tu lan Tür ki ye, Af gan iþ ga lin de i se sý kýn tý lý. Zi ra iþ gal sü re cin de gi de rek ar tan sa yý da ki mu ha rip as ker le riy le o ra da mev zi tu tu yor. Bu nun so nu cu o la rak, NA TO çer çe ve sin de bil has sa ABD-Ýn gi liz as ker le rin ce sýk sýk ya pý lan ve her de fa sýn da Ö zür di le riz, par don, yan lýþ lýk la ol du a çýk la ma la rýy la ge çiþ ti ri len si vil kat li am la rý nýn do lay lý or ta ðý du ru mu na dü þü yor. O ba ma Ni san-2009 da ki Tür ki ye zi ya re tin de Af ga nis tan a da ha faz la mu ha rip as ker gön der me miz ta le bin de bu lu nup da An ka ra da ki mu ha tap la rýn dan o lum lu ce vap al dý ðýn da, he men her ke sin or tak ve yay gýn en di þe si þu ol muþ tu: O za ma na ka dar bu ül ke de ki ça týþ ma la ra ka týl ma mýþ o lan Meh met çik, da ha faz la mu ha rip as ker le cep he ye sü rü lür ve Ta li ban la sa vaþ tý rý lýr sa, bu nun so nuç la rý ný kim se gö ðüs le ye mez. He le o ra dan da þe hit ce na ze le ri gel me ye baþ lar sa, ken di toprakla rý mýz da ki te rör mü ca de le sin de bin ler ce þe hit ver me nin a cý sý ný za ten ya þa mak ta o lan top lu mun böy le bir i lâ ve yü kü ta þý yýp ta þý ya ma ya ca ðý su a li gün de me ge ti ril miþ ti. Bu has sa si yet ler mâ kes bul muþ ol ma lý ki, Af ga nis tan da ça týþ ma la ra ve si vil kat li am la rý na Meh met çi ðin ka rýþ tý ðý na da ir bir ha ber gel me di. A ma ka za so nu cu þe hit ver di ði miz ol du. Son ge len 12 þe hit ha be ri i se her ke si þok et ti. Sa bý ka lý Skorsky he li kop ter le rin den bi ri nin da ha düþ me si so nu cu mey da na gel di ði be lir ti len bu e lîm ha di se, i çe ri de ki te rör mü ca de le sin de ve ri len þe hit ler le il gi li ha ber le rin e pey dir ke sil di ði ve bu nun ge tir di ði nis bî ra hat la ma nýn his se dil di ði bir or tam da ye ni den yü rek le ri yak tý. Al lah þe hit le ri mi ze rah met ey le sin, ge ri de ka lan a i le le ri ne ve ya kýn la rý na sa býr lar ih san et sin. Þim di ye ka dar Meh met çi ðin o ra da doð ru dan bir sý cak ça týþ ma ya gir me me si ve he le si vil ö lüm le rin de a dý nýn geç me me si ö nem li bir te sel lî. An cak bun la rý ya pan di ðer NA TO güç le riy le bir a ra da ol ma sý hâ lâ cid dî bir risk ve han di kap. Bi zim de o ra da ki as ke rî var lý ðý mý zý göz den ge çi rip tar týþ ma mý zýn ve çe kil me yi gün de me ge ti rip tak vi me bað la ma mý zýn zamaný gel me di mi?

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Emek Kitaplığı: 1 Kitabın Adı: Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor Yayına Hazırlayan: Rojin Bahar Birinci Basım: Mart 2010 İSBN:xxxx Yayın

Detaylı

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Geniþletilmiþ Yeni Baský Yeni Dönem Yayýncýlýk Bas. Dað. Eðt. Hiz. Tan. Org. Tic. Ltd. Þti. Sofular Mah. Sofular Cad. 52/3 Fatih/ÝSTANBUL

Detaylı

Daima. Yoldaş Mektuplar

Daima. Yoldaş Mektuplar Daima Yoldaş Mektuplar 1 Ayışığı Kitaplığı Zindan Türkü Söylüyor / 2 Kitabın Adı: Daima Yayına Hazırlayan:Sıla Erciyes Birinci Basım: 19 Aralık 2009 İSBN:978-605-61008-3-3 Yayın Sertifika No:15814 Baskı:

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý:

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý: ÝÇÝNDEKÝLER Komünist Toplumun Zorunluluðu Venezuella Emekçileri... Ýsrail Ve Türkiye nin Kader Ortaklýðý... Ortadoðu Devrimleri... Denizler in Açtýðý Yoldan Zafere Kadar... Yaþasýn 1 Mayýs... Filistin

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN SiyahMaviKýrmýzýSarý HOBÝ KURSLARI STRES ATMAYA ÇOK ÝYÝ GELÝYOR HABERÝ SAYFA 13 TE ÇUKUROVA DA ÝLK KARPUZ HASADI YAPILDI HABERÝ SAYFA 11 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.802 AS YA NIN BAH

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI SiyahMaviKýrmýzýSarý HR TÜRLÜ OYUN OYNANIYOR HAZIR ÇKM KIYMALARDA SAHTKÂRLIK Ha be ri say fa 6 da MADNLR ÝÞÇÝ BULAMIYOR LÜL TAÞI ÇIKARACAK ÝÞÇÝ YOK Ha be ri say fa 16 da YGR ÇK TN HA BR V RiR YIL: 41 SA

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER EK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.673 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 2 0 ANAYASA YILI OLSUN

Detaylı

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak Nur cu lar, De mok rat la ra bir nok ta-i is ti nad dýr Mâ nen es ki Ýt ti had-ý Mu ham me - dî den (asm) o lan yüz bin ler Nur cu lar

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel Resimleyen: Mengü Ertel Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Çeviren: Aslı Özer Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA Resimleyen: Mengü Ertel Mengü

Detaylı

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET ÝMAN HÝZMETÝ ÝLE HÜRRÝYET RAMAZAN DA HEDÝYE VERECEÐÝZ MÜCADELESÝ ÝÇ ÝÇE GÝDÝYOR Ýnsana Allah tan baþkasýna kul olmama þuurunu kazandýran iman hizmeti, hürriyetin de saðlam ve sarsýlmaz temelini inþa ediyor.

Detaylı

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz SiyahMaviKýrmýzýSarý YAZAR MUSTAFA ÖZCAN: Ýslâm dünyasý ittihad yolunda uyavuz Topalcý nýn haberi sayfa 6 da DR. ENDER SARAÇ SORUYOR: Ya ruhlarýn obezliði nasýl tedavi edilecek? uha be ri say fa 13 te

Detaylı

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Türkiye nin AÝHM karnesi zayýf uha be ri say fa 5 te YIL: 42 SA YI: 14.772 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Said Nursî nin Müslümanca demokrasi tanýmý, tüm Müslüman dünya için çok önemli bir vizyon Mustafa Akyol/ Star yazarý 23 MART I bekleyiniz BÝR DOKTORA 640 KÝÞÝ DÜÞÜYOR Ha be ri sayfa

Detaylı

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR Sizin en hayýrlýnýz, Kur'ân'ý öðrenen ve öðreteninizdir. (Hadis-i Þerif) ÝLK KUPON 8 HAZÝRAN CUMA GÜNÜ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.192 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH

Detaylı

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI SiyahMaviKýrmýzýSarý TIR BUGÜN BALIKESÝR DE, YARIN BURSA DA TRAKYA, BEDÝÜZZAMAN I BAÐRINA BASTI Ha be ri say fa 15 e SON ÞAHÝTLERDEN ALÝ DEMÝREL: RÝSALE-Ý NUR U ÖMER HALICI ÝLE TANIDIM Röporaj 8 de YGER

Detaylı

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÜSTADA BORCUMUZ VAR BÝZÝM ÝÇÝN ÇOK DEÐERLÝ, BÝZE ÜSTADIN HAYATI LÂZIM n Hi lal TV de Hür A dam fil miy le il gi li de ðer len dir me de bu lu nan ya zar Mus ta fa Ýs lâ moð lu, Üs

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Engeller, ihlâs, sebat ve metanetle bertaraf edilir YAZI nkâzim GÜLEÇYÜZ ÜN DÝZÝSÝ SAYFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Çocuklarýnýzý þu üç haslet

Detaylı

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR SiyahMaviKýrmýzýSarý GERÇEKTEN HABER VERiR Y ENSTÝTÜ ELÝF ekimizi bugün bayinizden isteyin ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.771 / 75 Kr www.yeniasya.com.tr ÝSRAÝL ASKERÝ

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Cemaatler maksatta birleþmeli usa id Nur sî, a sýl ö nem li o la nýn mak sat ta it ti fak ve it ti had ol du ðu na, bu nun dý þýn - da ki mes lek, meþ rep, me tod fark la rý nýn mü

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR DÜNYA RENKLERÝ SULTANAHMET TE Ýs tan bul ya rýn dan i ti ba ren üç gün bo - yun ca 75 ül ke nin öð ren ci le ri nin ka týl - dý ðý bu luþ ma ya sah ne o la cak. Renk - le rin bu luþ ma sý na ka tý lan

Detaylı

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Ha liç te dün ya barýþý ko nu þul du u Ri sa le-i Nur Ens ti tü sünün

Detaylı

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Antalya da Nur un bayramý uha be ri sayfa 15 te IL: 42 SA I: 14.773 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

Açýklama suç, gereði yapýlsýn

Açýklama suç, gereði yapýlsýn SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y TSK dan yargýya türban fiþleri uha be ri sayfa 4 te YIL: 42 SA YI: 14.769 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 25 ARALIK 2011 PAZAR/ 75 Kr HER YERDE KAR VAR nhaberý SAYFA 3 TE ONUN ADI TÜRKÝYE nhaberý SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y E LÝFga ze te mi zin say fa la rýn da SON NEFESE KADAR/ Kâzým Güleçyüz u3 te YIL: 42 SA YI: 15.030

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr.

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr. KARÝKATÜRÝST ÝBRAHÝM ÖZDABAK: GERÇEK SANATÇI, KÂÝNATI ARATAN ALLAH TIR HABERÝ SAFA u4 TE 10. KÝTAP FUARI BURSA KÝTABA DODU HABERÝ SAFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR GÜL ÜN ÝLGÝNÇ ÖZELLÝÐÝ HABERÝ SAFA

Detaylı

Oyunu reformlarla bozun

Oyunu reformlarla bozun ONKOLOG DOKTOR VE SANATÇI TAYFUN HANCILAR: MÜZÝKLE TEDAVÝ PSÝKÝYATRÝ HASTALARINA OLUMLU ETKÝ YAPIYOR PROF. DR. GUDRUN KRAMER: MÜSLÜMANLAR DA DÝNLERÝNÝ YAÞAYABÝLMELÝ Erol Doyran ýn röportajý say fa 10 da

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ve Ýslâm birliði dünya barýþý Þam dan Sa ray bos na ya ntahlýl KÖÞESÝ SAFA 3 TE Balkanlar daki mirasýmýzla hasret gidermek nnejat EREN ÝN AZISI SAFA 2 DE K Â Z I M G Ü L E Ç Ü Z Ü N A Z I D Ý Z Ý S Ý S

Detaylı

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar YIL: 43 SA YI: 15.091 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 24 ÞUBAT 2012 CUMA / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar SON KONUÞMASINDA TÜRKÝYE GÜCÜNÜ AB SÜRECÝNDEN

Detaylı

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meþ ve ret ve þû râ sür dü rü le bi lir ba rý þýn a nah ta rý dýr up rof. Dr. Do ðu Er gil, An tal ya da gerçekleþtirilen Sa id Nur sî ye Gö re Ýs lâm Top lum la rý nýn Ge le ce ði

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSLÂMLA BATI: TARÝHÎ KUCAKLAÞMA K Â Z I M G Ü L E Ç Y Ü Z Ü N Y A Z I D Ý Z Ý S Ý S A Y F A 9 D A YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR E LÝF ga ze te mi zin say fa la rýn da YIL: 43 SA YI: 15.128 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM?

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM? ÝTALYAN PROFESÖRDEN NAMAZ JESTÝ uý tal ya da, o kul da na maz kılmak i çin üniversite yö ne ti mine baþ vu - ran Türk ký zý Me lek nur Soy lu nun so ru nu nu, pro fe sör o lan ho ca sý çöz dü. Me lek nur,

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Toplumun sosyal bir gerçeði: CEMAATLER lcemaat gerçeði lcemaat-birey iliþkileri lbiat kültürü ve cemaat lcemaatler ve devlet lcemaatlerin karþý karþýya olduðu dünyevîleþme tuzaklarý

Detaylı

Mo dern za man la rýn Müs lü -

Mo dern za man la rýn Müs lü - intikâd Ýçtihad Kapýsý Nereye Açýlýr ya da Dinler Arasý Diyaloðun Öteki Yüzü Mo dern za man la rýn Müs lü - man lar a en bü yük he di - ye si nin, ku yu ya in me de kul lan ma mýz için eli mi ze tu tuþ

Detaylı

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA SiyahMaviKýrmýzýSarý BAYÝNÝZDEN ÝSTEYÝNÝZ l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA Y GERÇEKTEN HABER VERiR YARIN: HAFTA SONU ÝLÂVESÝ ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR TURGUTLU DA KONFERANS Bediüzzaman sevgisi, salona sýðmadý HABERÝ SAYFA u6'da YÖRÜKLERÝN ASIRLIK GELENEÐÝ Toroslar a tarihî göç yeniden hayat buldu HABERÝ SAYFA u6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.111 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÖZEL ANA OKULLARI SIKINTILI YARGITAY BAÞKANI: SÜREÇ DEVAM EDÝYOR

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Diyanet ten lmanya daki din derslerine destek nhbrý 16 D Kur ân bülbülleri hafýzlýk icazetlerini aldýlar nhbrý SF 4 T TRÖR SÝD NURSÎ ÇÖZÜMÜ DOSMIZ KÝTPLÞTI nzisi SF 3 T GR ÇK TN H BR V RiR IL: 43 S I:

Detaylı

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý AVRUPA NIN EN BÜYÜK VE MODERN CAMÝÝ HABERÝ SAYFA 7 DE BENZÝNE YÝNE ZAM GELDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.820 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman dan ilham alýnsýn umemur-sen Tür ki ye Bu luþ ma sýn da Tür ki ye de so run la rýn a þýl ma sý i çin kar deþ li ðin ö ne mi - ne te mas e den Memur-Sen Genel Baþkaný Ah

Detaylı

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN CUMA GÜNÜ HERKESE... GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.255 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN Çatýþmalar

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA ORHAN PAMUK: BAÞÖRTÜSÜNE TEPEDEN BAKANLAR BENÝ KIZDIRIYOR n HABERÝ SAYFA 8 DE GURBETÇÝLERÝN SEVÝNCÝ ABD DE BAYRAM NAMAZINDA CAMÝLER DOLDU TAÞTI n HABERÝ SAYFA 7 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y DARÜLACEZE

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR K N Y N Y R LKOLÝZM bru Olur sordu; Prof. Dr. Ýbrahim Balcýoðlu, v. Muharrem Balcý, Dr. Itýr Tarý Cömert, Doç. Dr. Osman balý, Kübra Yýlmaztürk, Bahattin Koç ve Süleyman Kösmene cevapladý. 12. SYFD 17

Detaylı

4. DALGADA 17 GÖZALTI

4. DALGADA 17 GÖZALTI ÇOK GÜZEL SÖZLER BUNLAR DEVRÝMLER EN BÜÜK DARBEÝ SANATA VURDU uaylýk sinema dergisi Film Arasý na konuþan ünlü oyuncu ve yönetmen ýlmaz Erdoðan, çarpýcý açýklamalarda bulundu. Toplum mühendisliðinin toplumsal

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Hasan Kanaatlý VAHDETÝ PEKÝÞTÝRMELÝÝZ EHLÝBET ÂLÝMLERÝ DERNEÐÝ BAÞKANI HASAN KANAATLI: MÜSLÜMANLAR ARASINDA VAHDET SORUNU OK. SORUN VAHDETÝN GÜÇLENMEMESÝ, AILMAMASI VE PEKÝÞTÝRÝLMEMESÝ. MÜSLÜMANLAR KENDÝ

Detaylı

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI PAZARTESÝ YENÝ ASYA'DA AB DÜ LA ZÝZ TAN TÝK (E ÐÝ TÝM CÝ -YA ZAR): Te le viz yo nun a i le yio lum suz et ki le di ðigöz lem le ne bil mek te dir. Ö zel lik le son dö nem ler

Detaylı

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr FRANSA DIÞÝÞLERÝ BAKANI Kara film hem Batýyý, hem Doðuyu rahatsýz etti Fransa Dýþiþle ri Ba ka ný La u rent Fa bi us, Pey gam be ri mi ze ha ka ret i çe ren ve Müs lü man la rýn þid det li tep ki le ri

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR Engelli gençlerin umre sevinci u3 Köprü ve otoyollar darphane gibi u10 Mucit gençler, Türkiye de yarýþýyor u6 Çocuklarýn din eðitimi ihtiyacý u12 2500 maaþla çoban aranýyor u16 66 AI BÝTÝREN, DOÐRU OKULA

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR En önemli vazife: Ýman eðitimi BÝR ÝMAN EÐÝTÝMÝ SEFERBERLÝÐÝ BAÞLATMAK EN ÖNEMLÝ VE ÖNCELÝKLÝ GÖREV OLMA ÖZELLÝÐÝNÝ KORUYOR. ÝMAN HÝZMETÝNE ÝHTÝYAÇ

Detaylı

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kur ân ý okuyunuz. Çünkü Kur ân, Kýyamet Günü okuyanlarýna þefaat etmek için gelir. (Hadis-i Þerif) Mühim bir vazifemiz: Kur ân öðretmek YAZISI SAYFA 2 DE Y A K I N D A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý SÜSLÜ REKLÂMLARLA ÖZENDÝRÝLÝYOR ÝLÂÇ REKLÂMLARI HALKIN SAÐLIÐINI TEHDÝT EDÝYOR Ha be ri say fa 15 e YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSKENDERÝYE DE NOEL TÖRENÝNE KATILDILAR MÜSLÜMANLAR KÝLÝSEDE

Detaylı

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ ÜSTADIN EVÝ HAZIR, AÇILIÞ EYLÜL DE ube di üz za man Sa id Nur sî nin E mir dað da 1944 ten son ra 16 se ne i ka met et ti ði e vin týp ký sý E mir dað ýn A da çal mev ki i ne yap tý rý lý yor ve bitmek

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE nsanýn rahatý tembellikte deðil, meþakkatte nkâzim GÜLEÇYÜZ Ü YZI DZS SYF 11 DE En faziletli ibadet Kur ân okumaktýr. (Hadis-i Þerif) LK KUPO 8 HZR CUM GÜÜ GER ÇEK TE H BER VE RiR YIL: 43 S YI: 15.188

Detaylı

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ RAMAZAN SAYFALARIMIZ BUGÜN 14 ve 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Bugün gazetenizle birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.237 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ENDONEZA NIN MEÞHUR ROMANCISI HABÝBURRAHMAN EL-ÞÝRAZÎ: SAÝD NURSÎ E HARANIM uendonezya da düzenlenen kitap fuarýný gezen meþhur romancý Habiburrahman el-þirazî, Risale-i Nur satýlan standý gezerken Bende

Detaylı

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin

Tüketim çýlgýnlýðý aileyi tüketmesin SiyahMaviKýrmýzýSarý KUR ÂN-I KERÝMÝ TAÞA ÝÞLÝYOR HABERÝ SAYFA 10 DA DEMOKRASÝ MÜCADELESÝ KARARLILIK ÝSTER uosmanlýdan bugüne demokratikleþme sürecimizin önemli kilometre taþlarý... LATÝF SALÝHOÐLU'NUN

Detaylı

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ ÂKÝF, MISIR ÝÇÝN DE ÖNEMLÝ u Ve fa tý nýn 75. yýl dö nü mün de Mý sýr da da a ný lan istiklâl þa iri Meh met  kif i çin, Man su ra Ü ni ver si te si Öð re tim Gö rev li si Doç. Dr. Ab dul lah A ti ye,

Detaylı

Kardeþlik nutuklarý yetmez

Kardeþlik nutuklarý yetmez SiyahMaviKýrmýzýSarý Dünyevîleþtirme tuzaklarý Bir ta raf tan Ke ma lizm, bir ta raf tan kü re sel ka pi ta lizm, dün ye vî leþ tir me tu zak la rýna di ren me ye de vam e den son ka le du ru mun da ki

Detaylı

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÝSTANBUL UN ÞEHÝRLERÝ BELGESELÝ MEKKE VE MEDÝNE YÝ ÝSTANBUL KORUYOR Elif Kurtoðlu nun haberi say fa 10 da ENGELLERÝ SINAVLA AÞACAKLAR Ha be ri say fa 3 te BÝNLERCE YILLIK ESERLER HÂLÂ

Detaylı

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr 3. Â- U GÇ ÞÖ ÖC U Â-I IÞI, O ÜÜ ODU Genç aidler yarýn nkara da buluþuyor nnemin ve babamýn hidayee ermesi için duâ edin isâle-i ur nsiüsü arafýndan organize edilen 3. isâle-i ur Gençlik Þöleni, yarýn

Detaylı

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ.

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ. SiyahMaviKýrmýzýSarý BU YIL BUÐDAY BOL OLACAK NÝSAN YAÐMURLARI VERÝMÝ ARTTIRACAK uha be ri sayfa 11 de DOÐUDAKÝ OLAYLAR VE NUR TALEBELERÝ DEVLET, MÝLLETÝ VE DEÐERLERÝYLE BARIÞMALI umustafa Öztürkçü/ sayfa

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý KADIN VE KIZLAR ÇOÐUNLUKTA 4.8 MÝLYON KÝÞÝNÝN OKUMA YAZMASI YOK Ha be ri say fa 3 te SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANI ÖZAK: STADLARDA SUÇ ÝÞLEYEN ANINDA GÖZETÝME ALINSIN Ha be ri Spor

Detaylı

ÖZGÜR ANAYASA, DARBESÝZ TÜRKÝYE

ÖZGÜR ANAYASA, DARBESÝZ TÜRKÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meh met Tan rý se ver yeni film çekecek HÜR ADAM DAN SONRA ÇANAKKALE HABERÝ SAFA 10 DA Kaybolan uydudan bulunacak ÇOCUKLARA ÇÝPLÝ TAKÝP HABERÝ SAFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Detaylı

ELBÝRLÝÐÝYLE KARARTMA

ELBÝRLÝÐÝYLE KARARTMA IL: 43 SA I: 15.092 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BATILI ÜLKELER DERS ALSIN Tür ki ye Ý ran ý i yi ta nýr uu lus la ra ra sý Kriz Gru bu, Ba tý lý

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR PAPA DAN ARAPÇA DUÂ u16 DA ÇÝVÝSÝZ CAMÝYE BÜYÜK ÝLGÝ u16 DA ENSTÝTÜ SAYFASI u12 DE OYUNCAK, ÇOCUKLARIN PSÝKOLOJÝK DURUMUNU BELÝRLÝYOR u13 TE YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.321 AS YA NIN BAH

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR KAPÝTALÝZM ÇARE OLMADI Ýngil te re Ti ca ret ve Ya tý rým Ba ka ný Lord Step - hen Gre en: Ka pi ta lizm, Av ru pa da ol sun, dün ya da ol sun, gü nü mü zün sos yal ge liþ me le - ri ne kar þý lýk ve re

Detaylı

Sabýr ve direniþ çaðrýsý

Sabýr ve direniþ çaðrýsý SiyahMaviKýrmýzýSarý YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDÝYOR ÞULE YÜKSEL ÞENLER: AVRUPA NIN EN BÜYÜK CAMÝSÝ TAMAMLANIYOR SUÇLU MASUMU AF EDEMEZ Haberi sayfa 16 da ODTÜ, ilk 500 üniversite arasýnda / 16 DA Röprotajý

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Risâle-i Nur Enstitüsü ile Uluslararasý Saraybosna Üniversitesinin ortaklaþa düzenlediði panelde, Bediüzzaman'ýn Medresetüzzehra projesini vurgulayan önemli mesajlar verilirken, söz konusu etkinliðin bu

Detaylı

Afrika, Van için gözyaþý döküyor

Afrika, Van için gözyaþý döküyor FAKÝRLER SEVÝNDÝ ÇAD A KURBAN YARDIMI MURAT SAYAN IN HABERÝ SAYFA 7 DE ANNELERÝNÝN KUCAÐINDA ÇOCUKLAR DA HACI OLDU HABERÝ SAYFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.983 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK n HABERÝ SAFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR FATÝH PROJESÝNÝN MALÝETÝ 8 MÝLAR n HABERÝ SAFA 3 TE IL: 43 SA I: 15.200 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

Ramazan etkinlikleri mânevî iklimi bozmasýn

Ramazan etkinlikleri mânevî iklimi bozmasýn GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Cuma günü Yeni Asya ile birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.235 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÝBADET COÞKUSUNUN YERÝNÝ

Detaylı

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. 3 5 K U P O N A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 42 SA YI: 14.967YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 23 EKÝM

Detaylı

ÝSVÝÇRE PARASINDA RIZIK ALLAH TANDIR YAZIYOR n H ü s e y i n U z u n u n Ý s v i ç r e. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

ÝSVÝÇRE PARASINDA RIZIK ALLAH TANDIR YAZIYOR n H ü s e y i n U z u n u n Ý s v i ç r e. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Ri sa le-i Nur Ens ti tü sü ta ra fýn dan or ga ni ze e di len 3. Ri sa le-i Nur Genç lik Þö le ni, bugün sa at 14.00 te, An ka ra A na do lu Gös te ri ve Kon gre Mer ke zin de ya pý la cak. RÝSALELER

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ATOM ÝÇÝ ÂLEMDE NELER VAR? ÝLERLEEN GÜNÜMÜZ BÝLÝMÝ, ATOMUN KENDÝ ÝÇÝNDE BAMBAÞKA BÝR ÂLEM OLDUÐUNU; HEM ATOMUN, HEM DE ÝÇ ÂLEMÝNÝ OLUÞTURAN UNSURLARIN SÜREKLÝ BÝR HAREKETLÝLÝK VE GELÝÞ-GÝDÝÞ HALÝNDE OLDUÐUNU

Detaylı

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler SiyahMaviKýrmýzýSarý ua. Turan Alkan ualper Görmüþ ucemil Ertem ucengiz Aktar uhayreddin Karaman uhüseyin Gülerce uýbrahim Kiras umehmet Altan umustafa Akyol umümtaz er Türköne unecmiye Alpay uosman Can

Detaylı

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý ALÝ AKBAÞ: 5816 SAILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝE E AKIÞMIOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý da ukocaeli Kartepe Ýnsan Haklarý Derneði üyesi aktivistlerin yargýlandýðý, Atatürk e hakaret dâvâsýnýn dün gerçekleþen

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR TTHD-I SLÂMI TM ZMI Â Z I M G Ü L Ç Y Ü Z Ü Y Z I D Z S S Y F 1 5 T Söz veriyoruz, Bediüzzaman ýn düþüncelerini Batý ya yayacaðýz u U lus la ra ra sý Sa ray bos na Ü ni ver si te si nde ur ân Me de ni

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Zaman cemaat zamanýdýr ZAMAN CEMAAT ZAMANIDIR ÝFADESÝNÝ ESERLERÝNDE DEFAATLE TEKRARLAYAN BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÎ, ÝNSANLARDAKÝ CEMAATLEÞME ÝHTÝYACININ NEREDEN KAYNAKLANDIÐINI SOSYAL

Detaylı

Tunus ta çöken, Kemalist model

Tunus ta çöken, Kemalist model SiyahMaviKýrmýzýSarý MUSTAFA AKYOL: RÝSALELERÝN MESAJI, ONU BASKIYLA SUSTURMAK ÝSTEYEN REJÝMDEN DAHA GÜÇLÜ ÇIKTI Risale-i Nur un mesajý müstebit rejimden daha güçlü n Ya zar Mus ta fa Ak yol, Hür A dam

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 8 MAYIS 2012 SALI/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 8 MAYIS 2012 SALI/ 75 Kr ANKARA DA BÜYÜK COÞKU HABERÝ SAYFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YMÜRÞÝT AÐA BAÐ: Hür Adam la gözümdeki perde kalktý HABERÝ SAYFA u16 DA YIL: 43 SA YI: 15.165 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE

Detaylı

SURÝYE BÖLÜNMENÝN EÞÝÐÝNDE

SURÝYE BÖLÜNMENÝN EÞÝÐÝNDE GÜNEY AFRÝKALI HAFIZ SADÝEN: GENÇLERÝN KUR AN I SEVMESÝ ÇOK ÖNEMLÝ nhaberý SAYFA 4 TE KANADA DA ÝFTARLA TANIÞTI TORONTO DA ÝLK DEFA RAMAZAN ÇADIRI KURULDU nhaberý SAYFA 7 DE TANIÞMA VE DÝYALOĞA VESÝLE

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI YENİ DÜNYANIN YENİ YÖNETİM SİSTEMLERİ TSE İZMİR BELGELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ 1 TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ 13.03.2014 TSE İZMİR BELGELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Kâzým Güleçyüz Ahmet Taþgetiren Dr. Cemil Ertem Oral Çalýþlar rd. Doç. Dr. Cengiz Aktar Mustafa Özcan Ali Bulaç Mustafa Akyol Nazlý Ilýcak Nuray Mert Mehmet Barlas Mehmet Altan usuf Kaplan B E K L E Ý

Detaylı

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý SÝMAV DA 840 KONUTA OTURULAMAZ RAPORU VERÝLDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA SAÝD NURSÎ NÝN DUÂLARI ÝNSANLIK ÝÇÝN HABERÝ SAYFA 4 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.814 AS YA NIN BAH

Detaylı

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak GÖNÜLLÜ DOKTORLARDAN GAZZE YE SAÐLIK ÇIKARMASI HABERÝ SAYFA u16 DA YAZ GELDÝ, TEHLÝKE ARTTI BAKANDAN KÖYLÜYE KENE UYARISI HABERÝ SAYFA u3 TE AZMÝN ZAFERÝ 80 YAÞINDA OKUMAYI ÖÐRENDÝ HABERÝ SAYFA u16 DA

Detaylı

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y "Þüphesiz ki ben, Allah tarafýndan gönderilmiþ bir sakýndýrýcý ve müjde vericiyim (Hûd Sûresi: 2) 22 Nisan da herkese YIL: 42 SA YI: 14.780 AS YA NIN BAH

Detaylı

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI SiyahMaviKýrmýzýSarý DEÐERLER EÐÝTÝMÝ, SÝSTEMÝN NERESÝNDE? MEHMET YAÞAR VE ELÝF NUR KURTOÐLU NUN EÐÝTÝMCÝ MEHMET TEBER ÝLE YAPTIÐI RÖPORTAJ HAFTA SONU NDA HAFTA SONU ÝLÂVENÝZÝ BAYÝNÝZDEN ÝSTEMEYÝ UNUTMAYIN

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Hakan Yalman ýn yazý dizisi YKIND YN SY D SMSUN, ÞHDN UÐULDI u8 YG ÇK TN H B V i YIL: 43 S YI: 15.304 S Y NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V T V ÞÛ Â DI 25 YLÜL 2012 SLI/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 5 ÖÐNC ÖLDÜ,

Detaylı

Afetler ve İlişkilerimiz

Afetler ve İlişkilerimiz Afetler ve İlişkilerimiz DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Sayfa 2 DEPREM, KAYIPLAR VE EŞLER ARASI İLİŞKİLER Sayfa 10 DEPREM, KAYIPLAR VE DOSTLUKLAR Sayfa 14 DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Aşa ğı da ki bil gi ve

Detaylı

Terörü demokratik anayasa bitirir

Terörü demokratik anayasa bitirir 01:01.qxd 12/8/2010 8:15 AM Page 1 SiyahMaviKýrmýzýSarý KAOS VE KADIN SEMPOZYUMU AÝLE, AHLÂKÎ ZENGÝNLÝÐÝN KAYNAÐIDIR E lif Nur Kur toð lu nun ha be ri say fa 13 te Akýllý iþaretler çocuklarý koruyacak/

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.082 / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr KÝÞÝYE ÖZEL YASA, DARBE HESAPLAÞMASINA DA ZARAR VERÝR

Detaylı

Dayatmacý deðil, demokratik eðitim

Dayatmacý deðil, demokratik eðitim ASIL REÇETE SAÝD NURSÎ'NÝN PROJESÝ KÂZIM GÜLEÇYÜZ ÜN YAZI DÝZÝSÝ SAYFA 13 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.228 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni

Detaylı

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la SiyahMaviKýrmýzýSarý FÝLÝPÝNLÝLER, RÝSÂLE-Ý NUR A SAHÝP ÇIKIYOR FARUK ÇAKIR IN RÖPORTAJI SAYFA 13 TE AÞIRI ÝNTERNET KULLANIMI BEYNE ZARARLI HABERÝ SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y HAFTA SONU ilâvemizi

Detaylı

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM FO O 3 II ZVD Van ý hep bir lik te can lan dý ra lým UC G MÜDÜÜ Ü CV, V Ç Ü UMBI POJ Þ, V D HI HP B CDIIM, V I HP B Þ DM DD. n8 D OC ID ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.56, ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.38 I. II ÜZD 10.61' ÇI

Detaylı

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda ALMANYA ADALET BAKANI LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER, DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANI GÖRMEZ Ý ZÝYARET ETTÝ Her kes di ni ni ya þa ya bil me li HERÞEYE KURAL KOYMAK GEREKMEZ nal man ya A da let Ba ka ný Le ut he us

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR B L Y N Z... YGR Ç TN H BR V RiR VDOR CUHURBÞNI RFL CORR DLGDO: yasofya dan etkilendim, kýzýmýn ismini Sofya koydum nha be ri say fa 8 de YIL: 43 S YI: 15.112 S Y NIN BH TI NIN F T HI, Þ V RT V ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde SiyahMaviKýrmýzýSarý EÞREFOÐLU CAMÝÝ UNESCO YA ADAY BU CAMÝDE BÝR TANE BÝLE ÇÝVÝ YOK uha be ri sayfa 10 da TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: DÝL EÐÝTÝMÝ HÝÇ BU KADAR ZEVKLÝ OLMAMIÞTI uha be ri HAFTA SONU ekinde

Detaylı

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak

ÝS LÂM YA ÞAR (E ÐÝ TÝM CÝ-YA ZAR)- Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI YARIN YENÝ ASYA'DA Ço cuk fýt ra tý sa nal â le mede ðil, ha yal â le mi ne â þi nâ dýr. Ha ya tý ha yal ku ra rak ta ný ma ya ça lý þýr. Þim di ki ço cuk lar ön le rin de ki

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u SiyahaviKýrmýzýSarý Vatikan da Çözüm slâmda diyor BRIÞ, UHBBT V KRDÞLÐ DÂVT DYORUZ u Su u dî ra bis tan ýn ta nýn mýþ ilim ve fi kir a dam la rýn dan Prof. Dr. b dul lah bin b dü la ziz el-us lih, dün

Detaylı

AB HEDEFÝNDEN SAPMAYALIM

AB HEDEFÝNDEN SAPMAYALIM KR ORI KPDI nha be ri say fa 3 te UZMNRDN PÝNGO URISI upsikolog Mehmet Nuri Turunç, hayallerin bir bilete baðlanmasýnýn doðru olmadýðýný söyleyerek, Kiþi çalýþmadýðý ve emek vermediði bir parayý bir gecede

Detaylı