YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR"

Transkript

1 Hakan Yalman ýn yazý dizisi YKIND YN SY D SMSUN, ÞHDN UÐULDI u8 YG ÇK TN H B V i YIL: 43 S YI: S Y NIN BH TI NIN MF T HI, MÞ V T V ÞÛ Â DI 25 YLÜL 2012 SLI/ 75 Kr ni as ya.com.tr 5 ÖÐNC ÖLDÜ, 6 YLI V I rak ta il ko ku la in ti har sal dý rý sý u l n bar l Mec li si Baþ kan Yar dým cý sý Sa dun bid Þa lan, Bað dat ýn 180 ki lo met re ba tý sýn da yer a lan Hit il çe sin de bir il ko ku la dün sa bah bom ba yük lü a raç la dü zen le nen in ti har sal dý rý sýn da 5 öð ren ci nin öl dü ðü nü ve 6 öð ren ci nin ya ra lan dý ðýný, ö len öð ren ci le rin a ra sýn da bi rin ci sý nýf öð ren ci si 3 ço cu ðun bu lun du ðu nu be lirt ti. n7 de KVZOVÇ: ONU DUYDUM Bosna ya yeni müftü seçildi u Bos na Her sek s lam Bir li ði Se çim Ku ru lu ta ra fýn dan ül ke nin ye ni e isul U le ma sý (Di ya net þ le ri Baþ ka ný) se çi len Tuz la Müf tü sü Hü se yin Ka va zo viç, Ü ze rim de ki yü kün ve so rum lu lu ðun far kýn da yým de di. Ka va zo viç, 374 ü ye nin 240 ý nýn o yu nu a la rak Bos na Her sek in 14. e is-ul U le ma sý se çil miþ ti. nha be ri say fa 7 de MÜSTÞINDN MUSÎ Y: Netanyahu ile tokalaþma u Mý sýr Cum hur baþ ka ný Mu ham med Mur si nin Müs te þa rý Seyf b dul fet tah, BM Ge nel Ku rul top lan tý sý na ka týl mak ü ze re me ri ka ya gi de cek Mur si ye, s ra il Baþ ba ka ný Bin ya min Ne tan ya hu i le to ka laþ mak tan ka çýn ma sý ný ö ner di ði ni söy le di. lk de fa BD ye gi de cek o lan Mur sî, Ne tan ya hu i le de ilk kez top lan tý ya ka tý la cak. nha be ri say fa 7 de 2008 D BN ÞKIN SVLN KTLDLDÐ DÖKM KUÞUN OPSYONUND GÖV LN SL TUGYI, TNKLI V BULDOZL L B KZ DH GZZ D. NSNSIZ HV UÇKLI KÞF UÇUÞLI YPIYO us ra il Or du su na bað lý Kfir Tu ga yý nýn Gaz ze'de ki l Me ga zi Mül te ci Kam pý nýn do ðu sun da ki kýr sal a la na gir di ði bil di ril di. Gör gü ta nýk la rý, bul do zer ve tank lar dan o lu þan Kfir Tu ga yýnýn böl ge ye gir di ði ni, in san sýz ha va a raç la rý nýn i se ke þif u çuþ la rý yap tý ðý ný be lirt ti. SL ODUSU: GZZ Y SLDII HZILIÐI ÇNDYZ us ra il Or du su ta ra fýn dan ya pý lan a çýk la ma da kü çük çap lý o pe ras yon la rýn Gaz ze'ye yö ne lik ya pý la cak ye ni sal dý rý i çin ha zýr lýk ni te li ði ta þý dý ðý, ay rý ca ta ri hi ve ril me yen ye ni Gaz ze sal dý rý sý i çin s ra il'in Tze;e lim böl ge sin de as ke rî tat bi kat ya pýl dý ðý i fa de e dil di. nha be ri say fa 7 de DBL ÞTIM KOMSYONUN KONUÞMYCKL v ren ve Þa hin ka ya ko mis yo na da gel me ye cek u Ke nan v ren ve Tah sin Þa hin ka ya, TBMM Dar be le ri raþ týr ma Ko mis yo nuna ya zý gön de re rek, ko mis yon da be yan da bu lun ma ya cak la rý ný bil dir di. Ya zý da, v ren ve Þa hin ka ya nýn ha len 12 y lül i le il gi li n ka ra 12. ðýr Ce za Mah ke me sinde yar gý lan dýk la rý hatýrla tý la rak, bu ne den le ko mis yo nun da ve ti ne ka týl ma ya cak la rý ve be yan da bu lun ma ya cak la rý be lir til di. n8 de TM BÞKNI BÜYÜKKÞ: Dünya ticareti doðuya kayýyor u Tür ki ye h ra cat çý lar Mec li si Baþ ka ný Meh met Bü yü kek þi, kü re sel kriz son ra sýn da dün ya ti ca re ti nin a ðýr lýk mer ke zi nin do ðu ya kay ma ya baþ la dý ðý ný ve bu sü re cin de vam e de ce ði ni kay det ti. n10 de Bal yoz sa nýk la rýn dan sü re tu tum di lek çe si nhb SYF 8 D Bal yoz kararý önemli, ama... nkâzim GÜLÇYÜZ ÜN YZISI SYF 3 T 28 Þu bat sa ný ðý Ko man, r ge ne kon ta ný ðý u r ge ne kon dâvâ sý na ba kan mah ke me he ye ti, es ki MT Müs te þa rý Þen kal ta sa gun, e mek li Or ge ne ral Te o man Ko man, es ki em ni yet a mi ri h met h ti ya roð lu ve CHP Mil let ve ki li m re han Ha lý cý nýn ta nýk o la rak din le nil me si ne ka rar ver di. Böy le ce 28 Þu bat sa ný ðý o lan e mek li Org. Ko man r ge ne kon ta ný ðý ol muþ ol du. nha be ri say fa 8 de Balyoz da tutuklamalar devam ediyor u Bal yoz Pla ný dâ vâ sý nýn ka ra ra bað lan ma sýy la bir lik te hak la rýn da ya ka la ma em ri çý ka rý lan 69 sa nýk tan Tüm ge ne ral til la Öz ler in de a ra la rýn da bu lun du ðu 3 ü al bay 1 i yar bay 5 mu vaz zaf as ker da ha tu tuk lan dý. Hak la rýn da ya ka la ma em ri bu lu nan ve ön ce ki gün ad li ye ye ge len 10 ki þi, iþ lem le ri nin ar dýn dan ce za e vi ne ko nul muþ tu.n8 de YSKÇI DYTML BTSN u3 ISSN YM Y BYSL BÞVUU BÞLDI u9

2 2 25 Y LÜL 2012 SLI Y L H K  Y T Ki min de mi za ný ha fif ge lir se, iþ te on lar, â yet le ri mi zi in kâr e de rek zul met tik le ri i çin ken di le ri ni hüs râ na at mýþ o lan lar dýr. H D S Kýyamet Gününde llah kullarýndan birini çaðýrýr, huzurunda durdurarak malýnýn hesabýný sorduðu gibi makamýnýn hesabýný da sorar. 'raf Sûresi: 9 /  ye t-i Ke ri me Me â li Câ mi ü s-sa ðîr, No: 457 / Ha di s-i Þe rif Me â li Din, siyaset-i slâmiyeye de âlet edilemez Giz li mü na fýk zýn dýk la rýn garp lý laþ - mak ba ha ne siy le si ya se ti din siz li ðe â let yap ma la rý na mu ka bil, bir ký sým din dar ehl-i si ya set, di ni si ya set-i s - lâ mi ye ye â let et me ye ça lýþ mýþ lar dý. s lâ mi yet gü ne þi yer de ki ý þýk la ra â - let ve ta bi o la maz. Ve â let yap mak, s lâ mi ye tin kýy me ti ni ten zil et mek tir, bü yük bir ci na yet tir. U ÇÜN CÜ K L M: Ki, bü tün ha ya tým da ki tah ki ka tým la ve ha yat-ý iç ti mâ i ye nin çal ka ma sýy la, hü lâ sa ve züb de si ba na kat î bil dir miþ ki: Sýdk, s lâ mi yet in üs sü l-e sa sý dýr ve ul vî se ci ye le ri nin ra bý ta sý dýr ve his si yat-ý ul vi ye si nin mi za cý dýr. Öy ley se, ha yat-ý iç ti mâ i ye mi zin e sa sý o lan sýd ký, doð ru lu ðu i çi miz de ih ya e dip o nun la mâ ne vî has ta lýk la rý mý zý te dâ vi et me li yiz. vet sýdk ve doð ru luk s lâ mi ye tin ha yat-ý iç ti ma i ye sin de uk de-i ha ya ti ye si dir. i ya kâr lýk, fi i lî bir ne vî ya lan cý lýk týr. Dal ka vuk luk ve ta san nu, al çak ça bir ya lan cý lýk týr. Ni fak ve mü na fýk lýk, mu zýr bir ya lan cý lýk týr. Ya lan cý lýk i se, Sâ ni-i Zül ce lâl in kud re ti ne if ti ra et mek tir. Kü für, bü tün en vâ ýy la kizb dir, ya lan cý lýk týr. man sýdk týr, doð ru luk tur. Bu sýr ra bi na en, kizb ve sýd kýn or ta sýn da had siz bir me sa fe var; Þark ve Garp ka dar bir bi rin den u zak ol mak lâ zým ge li yor. Nar ve nur gi bi bir bi ri ne gir me mek lâ zým. Hal bu ki, gad dar si ya set ve zâ lim pro pa gan da bir bi ri ne ka rýþ týr - (HÂ Þ Y) mýþ, be þe rin ke mâ lâ tý ný da ka rýþ týr mýþ. HÂ Þ Y: y kar deþ le rim! Kýrk beþ se ne ev vel s ki Sa id in bu der sin den an la þý lý yor ki, o Sa id si ya set le, iç ti mâ i yat-ý s lâ mi ye i le zi ya de a lâ ka dar dýr. Fa kat sa kýn zan net me yi niz ki, o, di ni si ya se te â let ve ya ve si le yap mak mes le ðin de git miþ. Hâ þâ, bel ki o bü tün kuv ve tiy le si ya se ti di ne â let e di yor muþ. Ve der di ki: Di nin bir ha ki ka ti ni bin si ya se te ter cih e de rim. vet, o za man da kýrk-el li se ne ev vel his set miþ ki, ba zý mü na fýk zýn dýk la rýn si ya se ti din siz li ðe â let et me ye te þeb büs ni yet le ri ne ve fi kir le ri ne mu ka bil, o da bü tün kuv ve tiy le si ya se ti s lâ mi ye tin ha kâ i ki ne bir hiz met kâr, bir â let yap ma ya ça lýþ mýþ. Fa kat o za man dan yir mi se ne son ra gör dü ki: O giz li mü na fýk zýn dýk la rýn garp lý laþ mak ba ha ne siy le si ya se ti din siz li ðe â let yap ma la rý na mu ka bil, bir ký sým din dar ehl-i si ya set, di ni si ya set-i s lâ mi ye ye â let et me ye ça lýþ mýþ lar dý. s lâ mi yet gü ne þi yer de ki ý þýk la ra â let ve ta bi o la maz. Ve â let yap mak, s lâ mi ye tin kýy me ti ni ten zil et mek tir, bü yük bir ci na yet tir. Hat tâ, s ki Sa id o çe þit si ya set ta raf gir li ðin den gör dü ki: Bir sâ lih â lim, ken di fikr-i si ya si si ne mu va fýk bir mü nâ fý ký ha râ ret le se nâ et ti ve si ya se ti ne mu ha lif bir sa lih ho ca yý ten kit ve tef sik et ti. s ki Sa id o na de di: Bir þey tan se nin fik ri ne yar dým et se rah met o ku ta cak sýn. Se nin fikr-i si ya si ye ne mu ha lif bir me lek ol sa lâ net e de cek sin. Bu nun i çin, s ki Sa id û zü bil lâ hi mi neþ þey ta ni ve s-si ya se ti (Þey tan dan ve si ya set ten l lah a sý ðý ný rým) de - (Hâ þi ye-1) di. Ve o tuz beþ se ne den be ri si ya se ti terk et ti. Sa id Nur sî. Hâ þi ye-1: Si ya se ti Ye ni Sa id bü tün bü tün terk et ti ði i çin bak ma dý ðýn dan, s ki Sa id in si ya se te te mas e den Hut be-i Þâ mi ye der si nin (o nun ye ri ne) (Hâ þi ye-2) ter cü me si ya zýl dý. Hâ þi ye-2: Hem Üs ta dý mý zýn yir mi ye di se ne lik ha ya tý ve yüz o tuz par ça ki ta bý ve mek tup la rý, üç mah ke me (þim di yüz mah ke me) ve hü kû met me mur la rý ta ra fýn dan tam tet kik e dil di ði ve a ley hin de ça lý þan zâ lim mür ted ve mü na fýk la ra kar þý mec bur da ol du ðu hal de, hat tâ i da mý i çin giz li e mir ve ril di ði hal de, di ni si ya se te â let et ti ði ne da ir en u fak bir e mâ re bu la ma ma la rý, di ni si ya se te â let et me di ði ni kat î is pat e di yor. Ve ha ya tý ný ya kýn dan ta ný yan biz Nur þa kirt le ri i se, bu fev ka lâ de ha le kar þý hay ran lýk duy mak ta ve i sâ le-i Nur da i re sin de ki ha ki kî ih lâ sa bir de lil say mak ta yýz. (Nur Þa kirt le ri). s ki Sa id Dö ne mi ser le ri, Hut be-i Þa mi ye, s. 344 LÛ GT Ç: zübde: Özet: sýdk: Doðruluk. üssü l-esas: Temel esas. riyakârlýk: ki yüzlülük. tasannu: Yapmacýk haraket. kizb: Yalancýlýk. nar: teþ. garplýlaþma: Batýlýlaþma. tenzil: ndirme, alçaltma. tefsik: Fýskla, günah iþlemekle itham etme. Hz. Âdem (as) ve dünya yüzünün insan için yaratýlýþý (2) S u âl: Ba zý ha ber ve ri va yet ler de Hz.  dem in (S) cis mî þek li nin bü yük ol du ðu i fa de e dil mek te. Bu i se bu gün kü ha yat þart la rýn da na sýl i zah e di le bi lir? Ce vap: Bu ko nu da Bu ha rî de ge çen bir ha dis-i þe ri fe gö re Hz.  dem in bo yu nun 60 zi ra (40 m gi bi) ol du ðu ri va yet e dil mek te dir. n cak bu ya ra tý lý þýn cen net te ol du ðu, dün ya ya in di ril di ði za man bo yu nun ký sal dý ðý yi ne â lim ler ta ra fýn dan be yan e dil miþ tir. n cak her þe ye rað men ilk in san la rýn bu gün kü vü cut ya pý mýz dan bir mik tar bü yük ol du ðu ve Hz. Mu sa (as) za ma ný na ka dar boy la rý üç met re ye yak la þan in san lar bu lun du ðu ba zý kay nak lar da yer al mak ta dýr. (Gü nü müz de, üç met re ye ya kýn in san is ke let le ri bu lun du ðu nu ba zý kay nak lar nak le di yor.) Bu na gö re de mek ki Hz.  dem in (as) vü cut ya pý sý a çý sýn dan, tam o la rak ma hi ye ti ni bi le me sek de, bir mik tar gü nü müz in sa nýn dan bü yük ol du ðu an la þý lý yor. Bu nun se be bi þu o la bi lir: Hz.  dem (as) dün ya yü zü ne in di ðin de dün ya yü ze yi tam o la rak so ðu ma mýþ, bel ki bi raz sý cak o la bi lir. Ve ya in san ya þa mý i çin ge rek li o lan dün ya yü zey kat ma ný, gü nü müz de ki ka dar ka lýn bir ka buk tut ma mýþ o la bi lir. Her i ki du rum da da dün ya nýn dö nüþ hý zý nýn bu gün kü dö nüþ hý zýn dan kü çük ol ma sý ge re kir. Zi ra sý cak bir mad de nin yo ðun lu ðu so ðuk bir mad de ye gö re az dýr. Bu da dün ya dön me hý zý nýn bu gün kü ne gö re da ha az, yer çe kim iv me si nin de yi ne bu gün kü çe kim iv me si ne gö re da ha dü þük ol ma sý ný ge rek ti rir. Bu gün kü bi li me gö re dün ya nýn hý zý ön ce ki yýl la ra gö re art mýþ týr ve hâ lâ da art ma ya de vam et mek te dir. Þa yet dün ya dön me hý zý az, yer çe kim iv me si de dü þük se vi ye ler de i se, in san cis mi nin dün ya yü zün de ra hat bir þe kil de ha re ket e de bil me si i çin da ha a ðýr ve bü yük bir ya pý ya sa hip ol ma sý ge re kir. Bu ko nu da bn-i sir, s lam Ta ri hi ad lý e se ri nin Hz.  dem in (as) ha ya tý nýn an la týl dý ðý 1. Cil din de, b ni b bas tan ri va yet le þöy le de mek te dir: Yü ce l lah Hz.  dem i Hin dis tan ýn Se ren dip a da sýn da Nud a dý ve ri len bir da ðýn te pe si ne, e þi Hav va yý da Cid de a dý ve ri len bir ka sa ba nýn çev re si ne in dir miþ tir. Hz.  dem Hav va yý a ra yýp bul mak i çin a dý mý ný at tý ðý ve bas tý ðý her yer bir köy ve ka sa ba hâ li ne gel miþ tir. dým la rý nýn a ra sý o ka dar ge niþ ti ki, her i ki a ya ðý nýn a ra sý da bir o va ya dö nü þü yor du. Bu bil gi le re gö re dün ya nýn dön me hý zý nýn az, yü zey ka bu ðu nun in ce ve sý cak, yer çe kim et ki si nin ol duk ça az ol du ðu nu an lý yo ruz. Zi ra yer çe kim et ki si nin za yýf ol du ðu bir or tam da ki bir yü rü yüþ þek li san ki u zun a dým lar a tý yor muþ gi bi o lur. Ba zý kay nak lar da Hz.  dem in Hin dis tan ve Cid de a ra sýn da çok kez yü rü ye rek gi dip gel di ði i fa de e di li yor. Yer çe kim et ki si nin az ol du ðu bir or tam da yü rü yüþ o de re ce ko lay o la cak týr. Hat ta böy le bir or tam da e ner ji ve ok si jen ih ti ya cý da az o la cak týr. Bu tür bir ha yat tar zý bi ze za man hak kýn da da ba zý ip uç la rý ve ri yor: Þa yet dün ya nýn dön me hý zý az i se za man da bu gün kü ne gö re da ha ya vaþ iþ le ye cek tir. Bu gün dün ya ken di et ra fýn da yak la þýk sa at te 1660 km bir hýz la dön mek te dir. Bu da 24 sa at et mek te dir. Þa yet dün ya bu nun ya rý sý bir hýz la dön müþ ol sa i di, ken di si ne gö re yi ne 24 sa at te, bu gün kü hý za gö re 48 sa at te dön müþ o la cak tý. De mek ki Hz.  dem ken di yý lý ve za ma ný na gö re on bin yýl gi bi bir yýl ya þa mýþ i ken, bi zim yý lý mý za gö re bin yýl ya þa mýþ o la bi lir. Ve ya ken di yý lý na gö re bin yýl ya þa mýþ i ken, bi zim bu gün kü yý lý mý za gö re yüz yýl ya þa mýþ o la bi lir. Bu ko nu da el li miz de ke sin ve ri ler ol ma dý ðý i çin net ve a çýk bir hü küm ver mek el bet te ki zor dur. n cak dün ya dö nüþ hý zý na gö re bir i ak gun il.com mik tar za man ve ci sim fark lý lýk la rý nýn ol du ðu söy le ne bi lir. Za ten di nî kay nak lar da Hz. dem (as) i le Hz. Nuh (as) a ra sýn da ki ha yat hak kýn da çok faz la bil gi yok tur. Bu gün kü in san þek li ve ci sim ya pý sý nýn Hz. Nuh (as) tu fa nýn dan son ra baþ la dý ðý, Hz. Nuh a (as) kin ci  dem den di ði, Hz. Nuh un (as) tüm mah lû ka týn to hum la rýn dan ve cins le rin den bi rer nu mu ne a la rak ye ni bir dün ya ha ya tý nýn baþ lan gý cý na ve si le ol du ðu, Nuh Tu fa ný nýn da bir çok hik me ti i le bir lik te dün ya yü ze yi nin tam o la rak so ðu tul ma sý iþ le mi ol du ðu ve yi ne tam o la rak bu gün kü ha yat tar zý na ze min ha zýr lan dý ðý da ay rý bir a raþ týr ma ve in ce le me ko nu su dur. HZ.  DM (S) V LN DÜN Y N MT L Dün ya þart la rýn da ki ha ya týn de va mý i çin te mel den ge þart la rý ku rul duk tan son ra Hz.  dem (as) arz yü ze yi ne in di ril miþ ti. Ba zý ha ber ler den i se Hz.  dem (as) ve Hav va nýn dün ya yü zü ne in dik ten son ra ge çim le ri i çin ba zý rýzk ka pý la rý nýn be ra ber ce a çýl dý ðý gö rü lü yor. Bu ko nu da bn-i sir, s lam Ta ri hi ad lý e se rin de ba zý il ginç ta ným lar ya pý yor: Hz.  dem l lah ka týn dan Hin dis tan a in di ri li ði va kit ba þýn da cen net a ðaç la rýn dan yap rak la rýn dan bir taç bu lu nu yor du. Dün ya ya a yak ba sýn ca ba þýn da taç o la rak ta þý dý ðý cen net yap rak la rý ku ru ya - rak ye re dö kül müþ, bu dö kün tü den gü zel ko ku lu bit ki ler Hin dis tan da ü re miþ tir. Yi ne Hz.  dem ve Hav va cen net ten ge lir ken ba zý a ðaç la rýn dal ve yap rak la rýn dan al mýþ lar ve bu gün kü mey ve ve gü zel ko ku lu bit ki ler o ra dan ü re miþ tir. Mez kur e ser de ilk buð day to hu mu nun da, in san la ra fay da lý o la cak ko yun, ke çi, sý ðýr gi bi e hil hay van la rýn da cen net ten in di ril di ði i fa de e dil miþ tir. Ben zer bil gi ler sa hih ri va yet ler de de yer al mak ta dýr. Bu bil gi ler den þöy le bir so nuç çý ka ra bi li riz: Dün ya da ki in san ha ya tý i çin te mel ni met ler cen net ten ik ti bas e dil miþ tir. Hz.  dem (as) cen net te gör dü ðü ni met le ri izni lâ hî i le, a de ta dün ya ya kop ya la mýþ týr. Fýt rî ih ti ya cý i çin ne is te miþ se Ce nab-ý Hak ver miþ tir. Hz.  dem ve e þi ilk o la rak cen ne te yer leþ ti ðin de Ce nab-ý Hakk ýn, Bu ra dan yi yin i çin di ye be yan bu yur du ðu mey ve ve a ðaç la rý bir þe kil de l lah ýn ya rat ma sý ný is te ye rek dün ya ya kop ya la mýþ týr. þ te Hz.  dem (as) na rý, in ci ri, el ma yý is te miþ; l lah ya rat mýþ týr. Mý sý rý, buð da yý, pi rin ci is te miþ; Ce nab-ý Hak halk et miþ tir. Ko yu nu, ke çi yi, de ve yi, sý ðý rý ar zu et miþ; l lah bu hay van la rý ya ra týp yu la rý ný in san lý ðýn e li ne ver miþ tir. Ya ni in san fýt rî o la rak ne is te miþ se l lah ver miþ tir. Be di üz za man Haz ret le ri bu hu su sa Ha þir i sâ le si nde þöy le dik kat çe ker: Hem, a dâ let ve mî zan i le iþ gö rül dü ðü ne bür han mý is ter sin? Her þe ye has sas mî zan lar la, mah sus öl çü ler le vü cud ver mek, sû ret giy dir mek, yer li ye ri ne koy mak, ni ha yet siz bir a dâ let ve mî zan i le iþ gö rül dü ðü nü gös te rir. Hem, her hak sa hi bi ne is ti da dý nis be tin de hak ký ný ver mek, ya ni vü cu du nun bü tün le vâ zý mâ tý ný, be kà sý nýn bü tün ci ha zâ tý ný en mü nâ sip bir tarz da ver mek, ni ha yet siz bir a dâ let e li ni gös te rir. Hem, is ti dad li sâ niy le, ih ti yac-ý fýt rî li sâ niy le, ýz tý râr li sâ niy le su âl e di len ve is te ni len her þe ye dâ i mî ce vap ver mek, ni ha yet de re ce de bir adl ve hik me ti gös te ri yor. (Söz ler, s. 67) De mek ki dün ya da ki tüm gü zel lik ler cen net ten ik ti bas e dil miþ tir. Dün ya nýn tüm gü zel lik le ri yi ne cen ne te dön mek te, o ra da e be di yet ka zan mak ta dýr. Bu ne den le dün ya a hi re tin mez ra a sý, s ma-i lâ hi ye nin çok gü zel ve e be dî mey ve ve ren bir ay na sý dýr den miþ tir. Her þe yi tüm key fi ye ti i le bi len an cak l lah týr. ah met de mir dog ma il.com n sa nýn va zi fe si ve ah sen-i tak vîm n san, Ce nab-ý Hakk ýn an ti ka bir san a tý dýr ve kâ i na týn kü çül tül müþ bir mi sâ li dir ve mah lû ka týn en þe ref li si dir ve ah sen-i tak vîm sû re tin de ya ra týl mýþ týr. n san bu dün ya ya bir me mur ve mi sa fir o la rak gön de ril miþ, çok e hem mi yet li is ti dat o na ve ril miþ ve o is ti da da ta gö re e hem mi yet li va zi fe ler tev di e dil miþ. 1 Bu va zi fe ve mer te be nok ta sýn da in san þu haþ met li kâ i na týn dik kat li bir se yir ci si, þu hik met li mev cu da týn be la ðat lý bir li san-ý na tý ký ve þu ki tab-ý â le min an la yýþ lý bir mü ta la a cý sý ve þu tes bih e den mah lû ka týn hay ret li bir na zý rý ve þu i ba det e den mas nu a týn hür met li bir us ta ba þý sý hük mün de dir. 2 Bu dün ya ya gön de ril me si nin hik me ti ve ga ye si Ce nab-ý Hakk ý ta ný yýp o na i man e dip, i ba det et mek 3 o lan n sa nýn vü cu dun da bir kaç da i re var dýr. Çün kü hem ne ba tî dir, hem hay vâ nî dir, hem in sâ nî dir, hem i mâ nî dir. 4 Ne ba tî cis ma ni ye ti ci he tiy le ve hay va nî nef si i ti ba rýy la sa ðir bir cüz, ha kir bir cüz î, fa kir bir mah lûk, za if bir hay van dýr. 5 Fa kat mu hab bet-i la hi ye nin zi ya sý ný ta zam mun e den i ma nýn nu ruy la mü nev ver o lan ve s lâ mi ye tin ter bi ye siy le te kem mül e dip; in sa ni ye ti ci he tin de, ab di ye ti i çin de bir kül lî, kü çük lü ðü i çin de bir â lem ve ha ka re ti i çin de ma ka mý bü yük ve da i re-i ne za re ti ge niþ bir na zýr dýr. 6 Ci ha zat ve â lât i ti ba rýy la çok zen gin ve hay van dan yüz de re ce üs tün o lan in sa na ve ri len bü tün ci ha zat-ý a cî be, bu e hem mi yet siz ha yat-ý dün ye vi ye i çin de ðil; bel ki, pek e hem mi yet li bir ha yat-ý ba ki ye i çin ve ril miþ tir. 7 Bu dün ya mi sa fir ha ne sin de va zi fe dar bir mi sa fir ve bir yol cu o lan ve yol cu lu ðu â lem-i er vah tan, rahm-ý ma der den, genç lik ten, ih ti yar lýk tan, ka bir den, ber zah tan, ha þir den, köp rü den ge çip e be dü l-â bâd ta ra fý na gi den 8 in sa nýn va zi fe-i as li ye si ni ha yet siz ma ka sý da mü te vec cih ve za i fi ni gö rüp, acz ve fakr ve ku su ru nu u bu di yet su re tin de i lân et mek ve kül lî na za rýy la mev cu da týn tes bi ha tý ný mü þa he de e de rek þe ha det et mek ve ni met ler i çin de im dâ dât-ý ah ma ni ye yi gö rüp þük ret mek ve mas nu ât ta kud ret-i ab ba ni ye nin mu ci za tý ný te mâ þâ e de rek na zar-ý ib ret le te fek kür et mek tir. 9 n san bu as lî va zi fe si nin þu u run da ol ma lý ve bu is ti ka me tin den sap ma ma lý dýr. Çün kü in san ah sen-i tak vîm de ya ra týl dý ðý ve o na ga yet ca mi bir is ti dat ve ril di ði i çin; es fel-i sâ fi lîn den ta â lâ-yý il liy yi ne, ferþ ten ta ar þa, zer re den ta þem se ka dar di zil miþ o lan ma ka ma ta, me ra ti be, de re ca ta, de re kâ ta gi re bi lir ve dü þe bi lir bir mey dan-ý im ti ha na a týl mýþ, ni ha yet siz su kut ve su u da gi den i ki yol o nun ö nün de a çýl mýþ bir mu ci ze-i kud ret ve ne ti ce-i hil kat ve a cû be-i san at o la rak þu dün ya ya gön de ril miþ tir. 10 Bu i ti bar la, in san, en mü kem mel bir ya ra tý lýþ o lan ah sen-i tak vîm ya ni ha ki ki in sa ni yet mer te be si ne çýk mak i çin te rak kî et me li dir. Bu nun i çin de, ken di si ne tev di e di len is ti dat çe kir de ði ni s lâ mi yet su yu i le i ma nýn zi ya sýy la u bu di yet top ra ðý al týn da ter bi ye e de rek, e va mir-i Kur â ni ye yi im ti sal e dip, ci ha zat-ý ma ne vi ye si ni ha ki ki ga ye le ri ne tev cih et me si lâ zým dýr. 11 Ya ni ha ki ki te rak ki si, in sa na ve ri len kalb, sýr, ruh, a kýl hat ta ha yal ve sa ir kuv ve le rin ha yat-ý e be di ye ye yüz le ri ni çe vi re rek, her bi ri ken di ne lâ yýk hu su si bir va zi fe-i u bu di yet i le meþ gul ol mak ta dýr. 12 Bu sa ye de â lâ-yý il li yî ne çý kar ve Cen ne te lâ yýk bir kýy met a lýr. Hem de in sa na ve ri len bü tün ci ha zat ve â lât, on dan mem nun o la rak a hi ret te le hin de þe ha det e der ler. 13 þ te bu çe þit i ba det ve te fek kü rât la ha ki ki in san o lur, ah sen-i tak vim de ol du ðu nu gös te rir. man yüm nüy le e ma ne te lâ yýk, e min bir ha li fe-i arz o lur 14 Ya ni; ti ca ret ve me mu ri yet i çin, mü him va zi fe ler le bu dar-ý im ti han o lan dün ya ya gön de ri len in san; ti ca re ti ni ya pýp, va zi fe si ni it mam e dip 15 ha ki ki bir mü min ve bir in san-ý kâ mil ve tam bir Müs lü man o lur. h sen-i tak vîm de ol du ðu nu gös ter mek le, be ni â de min me la i ke ye rüç ha ni ye ti ni is pat e de rek bu dün ya da sa a det-i e be di ye ye bak mak, bel ki de sa a de te gir mek tir. 16 vet, in sa nýn va zi fe si, ma hi ye ti ve ah sen-i tak vim ha ki ka ti i sa le-i Nur da öz o la rak bu þe kil de an la týl mýþ týr. Bu se bep le, in sa na hi tap e den i sa le-i Nur Kül li ya tý na o lan ih ti ya cýn ek mek gi bi, su gi bi ve ha va gi bi ol du ðu nun bi lin me si lâ zým hat ta el zem dir. Dip not lar: 1- Söz ler, s. 526, 2- ge., s. 525, 3-Þu â lar 166, 4- Mes - ne vî-i Nu ri ye, s. 329, 5-Söz ler, s. 525, 6- ge., s. 525, 7- - ge., s. 517, 8- ge., s. 522, 9- ge., s. 520, 10- ge., s. 509, 11- ge., s. 514, 12- ge., s. 514, 13- ge., s. 517, 14- ge., s. 528, 15-Mek tu bat, s. 385, 16- ge., s. 775

3 Y H B 25 Y LÜL 2012 SLI 3 Ye ni s ya Ga ze te ci lik Mat ba a cý lýk ve Ya yýn cý lýk Sa na yi ve Ti ca ret.þ. a dý na im ti yaz sa hi bi Meh met KUT LU L Ge nel Ya yýn Mü dü rü Kâ zým GÜ LÇ YÜZ Ge nel Mü dür e cep TÞ CI Ya yýn Ko or di na tö rü b dul lah ÇIK BÞ Ya zý þ le ri Mü dü rü (So rum lu) Mus ta fa DÖ KÜ L s tih ba rat Þe fi Mus ta fa GÖK MN Spor di tö rü rol DO YU N Ha ber Mü dü rü e cep BOZ DÐ n ka ra Tem sil ci si Meh met K ek lam Ko or di na tö rü Me sut ÇO BN Gör sel Yö net men: b ra him ÖZ D BK bo ne ve Da ðý tým Ko or di na tö rü: dem ZT Mer kez: Gül ba har Cd., Gü nay Sk., No: 4 Gü neþ li s tan bul Tel: (0212) Ya zý iþ le ri fax: (0212) Ki tap sa týþ fax: (0212) Ga ze te da ðý tým: Te le fax (0212) lân ek lam ser vi si fax: Ca ða loð lu: Ce mal Na dir Sk., Nur þ ha ný, No: 1/2, s tan bul. Tel: (0212) N K TM SL C L Ð: Meþ ru ti yet Cad. li bey p. No: 29/24, Ba kan lýk lar/n K Tel: (312) , , Fax: L MN Y TM SL C L Ð: Zep pe lin Str. 25, h len, Tel: , Fax: KKTC TM SL C L Ð: v ni fen di Sok., No: 13, Lef ko þa. Tel: Bas ký: Ye ni s ya Mat - ba a cý lýk Da ðý tým: Do ðan Da ðý tým Sat. ve Paz..Þ. Ye ni s ya ba sýn mes lek il ke le ri ne uy ma ya söz ver miþ tir. Ya yýn Tü rü: Yay gýn sü re li ISSN N MZ V KT L Hic rî: 9 Zilkade 1433 u mî: 12 ylül 1428 l ler da na n ka ra n tal ya Ba lý ke sir Bur sa Di yar ba kýr la zýð r zu rum s ki þe hir Ga zi an tep Is par ta m sak Gü neþ Öð le kin di k þam Yat sý l ler s tan bul z mir Kas ta mo nu Kay se ri Kon ya Sam sun Þan lý ur fa Trab zon Van Zon gul dak Lef ko þa m sak Gü neþ Öð le kin di k þam Yat sý Yük se köð re tim sis te mi ye ni den ya pý lan dý rýl ma lý OD TÜ ek tö rü Prof. Dr. h met car, yük se - köð re tim sis te mi nin ye ni den ya pý lan dý rýl - ma sý ge rek li ol du ðu na, an cak bu ko nu da geç ka lýn dý ðý na i þa ret e de rek, Ye ni den ya - pý lan dýr ma da a na a maç, ül ke miz de u lus la - ra ra sý dü zey de ni te lik li ü ni ver si te le rin ya ra - týl ma sý ol ma lý dýr de di. OD TÜ e ði ti möð re tim yý lý, ü ni - ver si te nin Kül tür ve Kon gre Mer ke - zi nde dü zen le nen tö ren le baþ la dý. Tö re - ne, ek tör Prof. Dr. car, n ka ra Ü ni - ver si te si ek tö rü Prof. Dr. r kan biþ, ü - ni ver si te öð re tim ü ye le ri, öð ren ci ler ve da vet li ler ka týl dý. ek tör car, ko nuþ ma - sý na ü ni ver si te nin 57. e ði ti möð re tim yý lý - na baþ la ma sýn dan duy du ðu mem nu ni - ye ti di le ge ti re rek baþ la dý. Ge çen ders yý - lýn da 7 bin 816 sý li san süs tü öð ren ci ol - mak ü ze re 26 bin 268 öð ren ci ye e ði tim ver dik le ri ni an la tan car, a ka de mik yýl i - çin de 224 ü dok to ra ol mak ü ze re top lam 3 bin 686 dip lo ma ver dik le ri ni ak tar dý. ek tör Prof. Dr. car, ö nü müz de ki ay - Ya sak çý da yat ma lar bit sin MZLUMD ÜYS SON KTL, Þ HYTIND BÞÖTÜSÜ YSKÇILININ BULUNDUÐUNU BLT- K, BZI KUUMLIN KMLK KTLIND BÞÖTÜLÜ FOTOÐF YSÐININ SÜDÜÐÜNÜ KYDTT. F TH K GÖZ N K MZ LUM D n ka ra Þu be Yö ne tim Ku ru lu Ü ye si So ner Kar tal, Di le ði miz o kul lar dan ad li ye le re ka dar hiç kim se nin ký lýk ký ya fe ti yü zün den ça lýþ ma ha ya týn dan me ne di le me me si dir de di. n ka ra nanç Öz gür lü ðü Plat for mu nun b di pek çi Par ký nda dü zen le di ði 346. haf ta ey le min de ko nu þan Kar tal, Di le ði miz ka mu sal a lan da ve iþ ha ya týn da ba þör tü sü ya sak çý la rý na kar þý bu mü ca de le nin ka rar lý bir þe kil de sür dü - lar da, ü ni ver si te yi il gi len di ren gün dem mad de le ri a ra sýn da, yük se köð re ti min ye - ni den ya pý lan dý rýl ma sý an la mý na ge len 2547 sa yý lý ya sa yý de ðiþ tir me ko nu su nun ö ne çý ka ca ðý ný be lirt ti. YÖK bün ye sin de bu ko nu da ya pý lan ha - zýr lýk la rýn son on gün i çin de ü ni ver si te ler le ve ka mu o yu i le pay la þýl ma ya baþ lan dý ðý ný a - ným sa tan car, þöy le ko nuþ tu: Yük se köð - re tim sis te mi mi zin ye ni den ya pý lan dý rýl ma sý ge rek li dir ve bu ko nu da geç ka lýn mýþ týr. Son 1015 yýl i çin de bir çok v ru pa ül ke sin de cid dî yük se köð re tim re form la rý ta mam la nýr ken, ül ke miz de es ki ya pý de ðiþ ti ril me den çok sa yý da ye ni ü ni ver si te ku rul muþ tur. Bu ye - ni ka tý lým lar la hýz la bü yü yen, kar ma þýk la - þan ve çe þit le nen yük se köð re tim sis te mi - mi zin ye ni den ya pý lan dý rýl ma sý þim di da ha da zor bir iþ ha li ne gel miþ tir. Bu a ma ca u - laþ mak i çin i se, a tý la cak a dým la rýn ü ni ver si - te le ri mi zi ni te lik li in san gü cü ne, ye ter li mad di kay nak la ra ve i yi yö ne ti me ka vuþ - tur ma ya o dak lan ma sý ge re kir. n ka ra/a a rü le bil me si ve bun dan son ra o kul lar dan ad li ye le re ka dar hiç kim se nin ký lýk ký ya fe ti yü zün den ça lýþ ma ha ya týn dan me ne di le me me si dir di ye ko nuþ tu. Kar tal, þöy le de di: n cak ne ya zýk ki, ku rum lar da kim lik kart la rýn da da hi so run çý ka rýl mak ta ve ça lý þan la ra her han gi bir ya sal dü zen le me ol ma ma sý na rað men ku rum kim lik kart la rýn da da hi ba þör tü lü fo toð raf kul la ný la ma ya ca ðý na i liþ kin u ya rýl mak ta dýr. Kim lik kart la rý na da hi yan sý tý lan ya sak çý uy gu la ma la rýn der hal son bul ma sý ný ve ýs rar cý ol ma la rý ha lin de bu ku rum ve ku ru luþ la rýn i sim le ri ni a çýk la ya ca ðý mý zý be lir ti yo ruz. Geç ti ði miz haf ta lar da bir ba þör tü sü ya - OD TÜ ek tö rü Prof. Dr. h met car sak çý sý nýn 2 yýl bir ay ha pis ce za sý na çarp tý rýl ma sý nýn ta ri hi ve ö nem li bir ka rar ol du ðu nu ha týr lat tý. Ya sak çý la rýn ce za lan dý rýl dý ðý bu ha be rin ka mu o yun da ye te rin ce pay la þý la ma dý ðý ný i fa de e den Kar tal, ge Ü ni ver si te si nde ba þör tü sü mað du ru öð ren ci ler den Fat ma Nur Gi dal ýn MZ LUM D z mir Þu be si ne baþ vu ra rak hu ku ki des tek ta le bin de bu lun ma sý ü ze ri ne, MZ LUM D yö ne ti ci si ve ü ye le rin den v. Ha san r do ðan, v. Tur han Tu tum lu ve v. Meh met Gün z mir Cum hu ri yet Baþ sav cý lý ðý na suç du yu ru sun da bu lu na rak hu kuk sü re ci ni baþ lat týk la rý ný bil dir di. So ner Kar tal, Bu nun ü ze ri ne ge Ü ni ver si te si nde öð re nim gö ren ba þör tü lü öð ren ci nin, o ku la gir me si ni en gel le di ði ö ne sü rü len Prof. Dr. sat en nan Pe kün lü a çý lan dâvâ so nu cun da öð ren ci nin e ði tim öð re nim hak ký ný ih lal et ti ði ge rek çe siy le 2 yýl 1 ay ha pis ce za sý na çarp tý rýl dý ðý ný ha týr lat tý. Kar tal, böy le ce Ü ni ver si te le ri bi rer kýþ la ya çe vi ren, kam püs te ba þör tü sü av cý lý ðý ya pan zih ni yet yar gý sal o la rak da mah kûm e dil miþ ol du ðu nu i fa de et ti. Kar tal, Bu ka rar bun dan son ra ki dâ vâlar i çin bir em sal teþ kil e de cek o lup, ar týk ü ni ver si te ler de ký lýk ký ya fet da yat ma sý ný sür dü ren le re kar þý dâ vâ a çý la bi le cek tir di ye ko nuþ tu. Ka za ze de nin oð lu na bi ber ga zý i le mü da ha le BO LU D mey da na ge len tra fik ka za - sýn da an ne si nin ya ra lan dý ðý ný öð ren - me si ü ze ri ne o lay ye ri ne ge le rek po lis e kip le ri ne zor luk çý ka ran genç, bi ber ga zýy la et ki siz ha le ge ti ril dik ten son ra gö zal tý na a lýn dý. D100 ka ra yo lu s tan - bul yö nün de se yir ha lin de ki mi ne Ku - la yö ne ti min de ki 14 V 875 pla ka lý o - to mo bil, Göl köy Kav þa ðý nda Ce mal Zen gin i da re sin de ki 14 B 783 pla ka lý o to mo bil le çar pýþ tý. Ka za da ya ra la nan Ha cer Zen gin, o lay ye ri ne ge len sað lýk e kip le ri ta ra fýn dan am bu lans la bant z zet Bay sal Ü ni ver si te si Týp Fa kül te si Has ta ne si ne kal dý rýl dý. n ne ve ba ba - sý nýn ka za yap tý ðý ný öð ren me si ü ze ri ne o lay ye ri ne ge len y can Zen gin, a ra - cýy la po lis e kip le ri nin gü ven lik a ma cýy - la yo la koy du ðu du ba la rýn a ra sýn dan ge çe rek ka za ye ri ne gir di. Zen gin, u - ya rý la ra rað men o lay ye rin den ay rýl ma - ma sý ü ze ri ne ken di sin den eh li yet ve ruh sat is te yen po lis e kip le riy le tar týþ - ma ya baþ la dý. Ya ra lý an ne si ni gör mek is te di ði ni söy le ye rek taþ kýn lýk ya pan Zen gin i sa kin leþ ti re me yen po lis, bi ber ga zý kul la na rak bu ki þi yi gö zal tý na al dý. Bu a ra da, has ta ne de ki te da vi si sü ren Ha cer Zen gin in sað lýk du ru mu nun i yi ol du ðu öð re nil di. Bo lu/a a stanbul tfaiyesi 298. yýlýný kutluyor STNBUL t fa i ye si nin ku ru lu þun 298. yýl dö nü mü ve t fa i ye Haf ta sý et kin lik le ri, Tak sim Mey da ný nda tö - ren le baþ la dý. s tan bul Bü yük þe hir Be - le di ye si Ge nel Sek re ter Yar dým cý sý Kök sal Tan dý roð lu i le t fa i ye Da i re Baþ ka ný li Ka ra han ýn bir lik te ka týl dý ðý kut la ma lar da if fa i ye nin hiz met le ri ne dik kat çe kil di. t fa i ye Haf ta sý et kin lik - le ri kap sa mýn da, it fa i ye a raç la rý dün þe hir tu ru a ta cak. Tak sim, Ba kýr köy, O kul lardaki dar be mi ra sý yö net me lik ten kur tu lma vakti geldi D MOK T ði tim ci ler Sen di ka sý (DS) Ge nel Baþ ka - ný Gür kan v cý, Mil li ði tim Ba ka ný Ö mer Din çer in, öð - ren ci le rin ký lýk ký ya fe tin de ser best uy gu la ma la ra gi di - le bi le ce ði ni hat ta ço cuk la rýn o kul da saç la rý ný u za ta bi - le ce ði sin ya li ni ver me si nin o kul lar da u zun saç ve ký ya - fet kri zi ne ne den ol du ðu nu söy le di. U zun saç la, ön lük ve for ma dý þýn da ký ya fet ler le o ku la ge len öð ren ci ler le o kul yö ne ti mi a ra sýn da so run lar ya þan dý ðý ný kay de den Gür kan v cý, Mil li ði tim Ba ka ný Ö mer Din çer den, ký - ya fet yö net me li ði ni de ðiþ ti re rek, öð ren ci le ri ön lük ve o kul for ma sý na, öð ret men le ri de ta kým el bi se, kra vat ve göm le ðe mah kûm e den dar be mi ra sý ký ya fet yö - net me li ðin den kur tar ma sý ný is te di. Her o ku la gö re fark lý lýk gös te ren o kul ön lü ðü, for ma ve res mi ký ya fet - le rin a i le le rin büt çe si ne ö nem li bir yük ve ge rek siz mas raf ge tir di ði ni kay de den v cý, Ký sa saç, o kul ön - lü ðü, for ma ve ta kým el bi se den o lu þan o kul ký ya fet le - rin den ço cuk la rý mýz sý kýl dý. Kal dý ki ký ya fet yö net me li ði tek tip öð ren ci ve tek tip öð ret men pro fi li o luþ tu ru yor ve bu da e ði tim psi ko lo ji siy le ve pe da go jik an la yýþ la u - yuþ mu yor. O kul lar da ve öð ren ci le rin zih nin de mo no li - tik bir kül tür o luþ tu ru yor de di. nkara/ecep Gören nnesinin trafik kazasýnda yaralandýðýný öðnenen genç, polislerle tartýþtý. FO TOÐ F: Ga zi os man pa þa, Üm ra ni ye, Ka dý köy, Bü yük çek me ce, Si liv ri, Bey koz, Bah çe - li ev ler ve Kar tal da ki çe þit li nok ta lar da a çý lan stant lar la it fa i ye fa a li yet le ri ta - ný týl dý. Bu gün sa at da Sul ta nah - met Mey da ný nda Tu lum ba cý lar gös - te ri si ya pý la cak. t fa i ye teþ ki la tý nýn ku ru cu la rýn dan Kont O dön Szec - heny nin me za rý nýn zi ya re tin de yer al - dý ðý et kin lik ler, 28 y lül Cu ma gü nü ne ka dar sü re cek. s tan bul/a a ir ti ni as ya.com.tr Bal yoz ka ra rý Bal yoz dâ vâ sý 21 ay lýk bir sü re cin ar dýn dan so nuç lan dý. Kuv vet ve ya or du ko mu tan lý ðý yap mýþ, ü çü e mek li, bi ri mu vaz zaf dört or ge ne ral baþ ta ol mak ü ze re 300 ü aþ kýn TSK men su bu, dar be ye ek sik te þeb büs su çun dan yýl a ra sýn da de ði þen ha pis ce za la rý na çarp tý rýl dý. Þim di bu ka rar lar tar tý þý lý yor. Her þey den ev vel, ö zel lik le da ha ön ce a çý lan ve ne za man bi te ce ði bi lin me yen r ge ne kon dâ vâ sý na za ra a lýn dý ðýn da, Bal yoz da ilk e ta býn so nu ca bað lan mýþ ol ma sý ö nem li. Bun dan son ra tem yiz, YM, HM a þa ma la rý ge le cek; ya ni sü reç de vam e di yor. ma bu a þa ma la ra ge çil me si i çin ilk e ta býn ta mam lan ma sý ge re ki yor du, o ger çek leþ ti. Sa nýk a vu kat la rý nýn dâ vâ yý n ka ra ya ta þý ma ve ya son dö nem de du ruþ ma la ra ka týl ma ya rak sü re ci tý ka ma yö nün de ki gay ret le ri ne rað men... Tür ki ye de, ne ti ce ye u la þa ma mýþ dar be te þeb büs le ri da ha ön ce de ce za lan dý rýl mýþ tý. Bun lar dan bi rin de ba þý çe ken Ta lat y de mir in i dam e dil me si, bu nun en bi li nen ör nek le rin den bi ri. ma bunu yapan, yine bir cuntaydý. Bal yoz ka ra rý ise, bir si vil mah ke me ta ra fýn dan ve ril miþ ol ma sý yö nüy le bir ilk teþ kil e di yor. r dý ar ka sý gel me yen dar be le rin sü rek li hýr pa la dý ðý ve hâ lâ bir dar be dü ze ni nin cen de re sin de ya þa ma mü ca de le si ve ren de mok ra si mi zin dar be ler le he sap laþ ma sü re cin de ye ni bir mer ha le. Bu a çý dan ö nem li bir ge liþ me. Dar be te þeb bü sü id di a sý na da ya nak o luþ tu ran bel ge le rin bel li baþ lý la rý, Çe tin Do ðan dö ne min de 1. Or du Ko mu tan lý ðýn da ya pý lan; Hil mi Öz kök ün Mak sat a þýl mýþ, y taç Yal man ýn m ri me ay ký rý o la rak ya pýl dý de di ði plan se mi ne ri i le sa nýk lar dan Öz den Ör nek in dar be gün lük le ri. Çe tin Do ðan baþ ta ol mak ü ze re ön de ge len sa nýk lar, ço ðu bel ge le rin düz me ce ve sah te ol du ðu id di a sýy la ken di le ri ni sa vun ma ya ça lýþ tý lar. ma mah ke me bu sa vun ma ya i ti bar et me di. Çe þit li alt ka de me ler de ki di ðer bir çok sa ný ðýn da ce za al ma sý, ka ra rýn en çok tar tý þý la cak ta raf la rýn dan bi ri o la cak gi bi. Bil has sa al dýk la rý e mrin ge re ði se mi ne re ka týl mak zo run da ka lan, hat tâ ka týl ma dýk la rý hal de gý yap la rýn da i sim le ri zik re di lip bel ge le re ge çen ba zý su bay la rýn da mah kûm e dil me si, a ca ba ku ru nun ya nýn da ya þýn da yan ma sý sözünde ifade edilen durumun bir örneði olarak görülebilir mi? y ný þey, dâ vâ sü rer ken tu tuk lan ma la rý na ge rek gö rül me yen, da ha sý hak la rýn da ya ka la ma ka ra rý çýk tý ðýn da yurt dý þý gö rev de bu lu nup da ka ra rý öð ren diklerin de he men dö nüp tes lim o lan ki mi i sim le rin ce za al ma sý i çin de ge çer li. Ve o nok ta da cid dî so ru i þa ret le ri var. Ki, Bal yoz dâ vâ sý ný des tek le yip, dar be ler le he sap la þýl ma sý ge rek ti ði ne i na nan lar da n þa al lah ce za a lan lar i çin de suç la ma lar la il gi si ol ma yan ma sum lar yok tur te men nî si ni ses len di ri yor lar. Çün kü ma sum ol du ðu hal de mah kûm e di len tek bir ki þi nin da hi var lý ðý a da le te göl ge dü þü rür. Ger çi sü re cin bun dan son ra ki a þa ma la rýn da i þin bu ci he ti de mer cek al tý na a lý na cak. ðer bir hak sýz lýk ya pýl dýy sa o ka de me ler de dü zelt me ve te lâ fi im kân la rý do ða bi le cek. ma ne öl çü de? y lar ca ha pis te tu tul duk tan, bir çok hak la rý e lin den a lýn dýk tan, i ti ba rý beþ pa ra lýk e dil dik ten... son ra hak ye ri ni bul sa, mað dur i çin bir kýy met i fa de e der mi? Dileriz, böy le du rum lar yoktur. So nuç o la rak, mu vaz zaf ken de, e mek li lik le rin de de ir ti ca ya kar þý yap týk la rýy la ö vü nüp ag re sif du ruþ la rýy la ö ne çý kan Çe tin Do ðan gi bi ler a çý sýn dan, ka mu o yu nez din de en a zýn dan kuv vet li suç þüp he si vâ rit. Do la yý sýy la on la rýn dar be te þeb bü sü i le it ham e dil me si ya dýr gan mý yor. Ve o la ya, Meh met Ba ran su nun de di ði gi bi, Ta sav vur e dip ha zýr lý ðý ný yap týk la rý dar be gi ri þi mi ba þa rý lý ol say dý, he de fe koy duk la rý mil yon la rýn ha li ne o lur du? di ye de bak mak ge re ki yor. Plan se mi ne rin de Yu na nis tan la sa va þýr ken ir ti ca bi zi ar ka dan vur ma ya kal kar sa! var sa yý mý ü ze ri ne bi na e di len ted bir se çe nek le ri ni; ev le rin den top la nýp stad yum la ra dol du ru la cak ce ma at men sup la rý ný, bi zim de da hil e dil di ði miz tu tuk la na cak ga ze te ci ler lis te le ri ni ha týr lar sak.. l lah fýr sat ver me sin.

4 4 Y Hak âþýðý KÜLTÜ SNT 25 YLÜL 2012 SLI SOL DN S Ð 1. Baþ çý ðýn i çin de bu lu nan, çi çek te döl - len me yi sað la yan toz. - Yü ze yi be lir li u zun luk ta bý ra kýl mýþ ham mad de lif le riy le kap lý, par lak, yu mu þak ku maþ, ve lur. 2. U zun müd det dil ler de des tan o lup ka lan be li ye ve dâ hi - ye. - Ya sa lar la sa hip o lu nan hak la rýn her kes ta ra fýn dan kul - la nýl ma sý nýn sað lan ma sý. 3. U zay la il gi li ça lýþ ma la rýn ya pýl - dý ðý yer de ku ru lan göz lem e vi. - Bir kim se yi, bir þe yi an lat - ma ya, ta ným la ma ya, a çýk la ma ya, bil dir me ye ya ra yan söz. 4. Buð day ta ne si nin ol gun laþ mýþ i çi, ö zü, hab be. - O nar mak - tan e mir. 5. U zak do ðu ü le ke le rin de ve ö zel lik le Ja pon la rýn kul lan dý ðý bir hu bu bat öl çe ði.- Me rak, ka rar sýz lýk ve ya kuþ - ku an la tan bir söz, a cep. 6. Kö pek. - Bir bi rin den u zak i ki yük sek yer a ra sýn da, ha va da ge ril miþ bir ve ya bir kaç kab lo ü ze rin de ka ya rak ha re ket e den a sý lý ta þýt. 7. Be lir li bir iþ i çin ge rek tik çe har can mak ü ze re ay rý lýp iþ le ti len pa ra, kay nak. - Ya vaþ ya vaþ göz den u zak laþ mak. 8. Pey nir ve ek mek ký rýn - tý sýy la ya pý lan köf te. - Da ha çok ge mi ler de gö rü len bir tür ha mam bö ce ði. 9. ði mi, i ni þi faz la o lan yer. - Kul lan dý ðý - mýz al fa be de on be þin ci har fin o ku nu þu. 10. Bit ki nin yap - rak ve ya kök le ri ni ve re rek has ta lý ðý i yi et me ye ça lýþ mak, te - da vi et mek. - es sam la rýn bo ya la rý ü ze ri ne di ze rek fýr ça i le ka rýþ týr dýk la rý tah ta ve ya por se len lev ha. YU K I DN Þ ÐI Y 1.Ti fo ya ben ze mek le bir lik te fark lý bir ba si lin yol aç tý ðý a teþ, kus ma gi bi be lir ti ler le a çý ða çý kan bir has ta lýk. 2. Ge nel lik le böl me li gö çe be ça dý rý. - Ya pý - lar da, mer di ven le ri ay dýn la ta cak bi çim de dü zen len miþ e lek trik dü ze ne ði. 3. Or ta o kul - dan son ra baþ la yan sis te mi nin son mer ha le si o lan o kul. - Ta vuk yav ru su, civ civ. 4. Bir iþ i çin ge rek li o lan mal ze me le rin, par ça la rýn tü mü. - Çam gil le rin ör nek bit ki si o lan, dört mev sim ye þil ka la bi len, ið ne yap rak lý, yur du muz da bir çok tü rü ye ti þen bir or man a - ða cý. 5. Son, so nuç. - (Ter si) Be yaz. 6. Ü vey an ne. 7. tar da mar ve top lar da mar la rýn i - çin de do la þa rak hüc re ler de ö züm le me, ya dým la ma gö rev le ri ni sað la yan plaz ma ve yu var - lar dan o luþ muþ kýr mý zý renk li sý vý. - Bir bu luþ tan, bir hak tan ya rar lan mak i çin dev let çe ve ri len bel ge, pa tent. 8. Ki mi yö re le ri miz de ab la. - U fuk lar. 9. us ça da e vet. - Ba tý top lum la rýn da kul la ný lan bir ba yan a dý. 10. çýk ça bil dir me, a çýk ça du yur ma. - Pa to lo jik ak ci ðer se si. 11. Bir a maç uð run da bir de ðer ve ya var lýk tan vaz geç me, uð ru - na ver me. - (Di van e de bi ya tý te ri mi) Ký sa he ce yi u zun o ku ma. 12. Ka sap - lýk hay van lar dan sað la nan kas lar dan o luþ muþ be sin mad de si. - Ke ke le me, dil tu tuk lu ðu. B U L M C Hazýrlayan: rdal Odabaþ (er da lo da DÜNKÜ BULMCNIN CVBI S V M N L H Y F N K M T M D N C Z K S Þ K O T K N M K Z C N K B Z Z L T L L Z T G L Z K L M Yo ðun ge çen ça lýþ ma tem po su i çer sin de zi ya - re te ge len i ki ar ka da þý ma geç de ol sa za man a yýr ma fýr sa tým ol du. On lar la be ra ber ge len ü çün cü ki þi yi ta ný mý yor dum. Yaþ lý bir ki þi ol du ðu i - çin o nun la ça buk di ya lo ga geç tik. Sa mi mi soh be ti - miz ko yu la þýn ca ö te ki ler: Biz ler yad el ol duk, Bey m ca ta nýþ ol du. San ki O, bi zi bu ra ya mi sa fir o la - rak ge tir miþ gi bi ol du de di ler. Sa kin du ruþ lu, ol gun ve ki bar ko nuþ ma sýy la boþ bir in sa na ben ze mi yor du. Ku la ðýn da ki i þit me ci ha - zý na rað men söy le nen le ri ra hat bir þe kil de an lý yor, uy gun ve ye rin de ce vap lar ve ri yor du. He men kar þý - lýk lý bir ül fet ve sa mi mi yet o luþ muþ tu. Bi raz da ha ko nuþ tuk tan son ra Ö mer Hu lu si Be yin hak â þý ðý, þa ir ol du ðu nu söy le di ler. Yü zün den i man ve s lam e sin ti le ri fark e di len yaþ lý in san dan bir kaç ke lam þi ir söy le me si ni ri ca et tim. Han gi ko nu da is te di ði mi so - run ca ez be rin de çok þi i ri nin ol du ðu nu an la dým. Pey gam be ri miz (asm) hak kýn da þi i ri nin o lup ol - ma dý ðý ný so run ca o, an lat ma ya baþ la dý. Mu kad des top rak la ra ya kýn da git miþ. O ra nýn ha va sý ný kok la - mýþ, zem ze mi ni iç miþ, has ret gi der miþ ve â þý ka ne gön lü nün te ren nüm le ri ni þi i re çe vir miþ. Bey tul - lah da gör dük le ri ni, duy duk la rý ný, his set tik le ri ni sa - týr la ra, þi ir o la rak ya zý la ra dök müþ: Dur dum da ta va fý sey ret tim hay ran, Gör düm bir kâ i nat mi sa li dev ran, Han gi si me lek tir, han gi si in san, Þa þýr dým çok za man Bey tul lah da ben. Bir sað nak mi sa li se lam yað mu ru, Ki mi sý rýl sýk lam ki mi kup ku ru, h lâs a te þin de ni ce ha mu ru, Pi þi yor ken gör düm Bey tul lah da ben. On ký tay la Kâ be-i Mu az zam da ki ha let-i ru hu ye - si ni an la tan þi i ri ni o ku duk tan son ra be nim bek le di - ðim ve me rak et ti ðim þi i re sý ra gel miþ ti. Me di ne ye doð ru yo la ko yu lun ca coþ muþ Ö mer Hu lu si Bey: Gü zel huy dan, tat lý dil den Hep si gi der bir gün el den Ses le ni rim ta gö nül den Mu ham met e gi di yo ruz (asm) Be yaz saç lar dö kül me den Sel vi boy lar bü kül me den Me zar ta þým di kil me den Mu ham met e gi di yo ruz (asm) Ma vi lik ler ka rar ma dan Ye þil lik ler sa rar ma dan Va kit faz la da ral ma dan Mu ham met e gi di yo ruz (asm) z be rin de ki þi i ri coþ kuy la, aþk la ve sev gi do lu duy gu lar la o kur ken yo ðun bir iþ tem po sun dan sýy - rý lýp çý ka rak o ul vi ve kut sal me kân la ra kal ben ve ma nen biz le ri gö tü rüp Kâ be de ta vaf et tir dik ten son ra sev gi li Pey gam be ri mi zin (asm) hu zur-u sa a - det le ri ne u laþ tý ran Ö mer m ca ya tak dir ve te þek - kür le ri mi zi bil dir dik. ra mý za ye ni ka tý lan þa ir Ö - mer Hu lu si Can ýn bir dört lü ðü i le bi ti re lim: cel yas tý ðý na ko yun ca ba þýn ký týr sýn gö zün den kan i le ya þýn man Kur ân o lur se nin yol da þýn z ra il e ca ný ný ver di ðin za man ST Va li si h met y dýn, y dýn lar (Til - lo) il çe sin de dü zen le nen Til lo I þýk Ha di - se si Bi lim Kül tür Gün le ri ni u lus la ra ra sý dü zey de yap ma yý plan la dýk la rý ný söy le di. Fa a li yet kap sa mýn da sa bah na ma zý nýn ar - dýn dan il çe mer ke zin de top la nan Va li y - dýn, Si irt mil let ve kil le ri fif De mir ký ran ve Os man Ö ren, Si irt Be le di ye Baþ ka ný Se - lim Sa dak i le Kay ma kam h met Yýl dýz ýn a ra la rýn da bu lun du ðu çok sa yý da da vet li ý þýk ha di se si ni iz le di. Prof. Dr. h san Sü - rey ya Sýr ma da b ra him Hak ký Haz ret le - ri nin ha ya tý i le ý þýk ha di se si nin o lu þu mu hak kýn da ka tý lým cý la rý bil gi len dir di. Va li h met y dýn, ý þýk ha di se si nin bir kez da ha ger çek leþ me si nin mut lu lu ðu nu ya - þa dýk la rý ný be lir te rek, Fa a li ye ti u lus la ra ra - sý dü zey de yap ma yý plan lý yo ruz de di. Fa - a li ye tin 3 gün sür dü ðü nü i fa de e den Kay - ma kam h met Yýl dýz i se þöy le ko nuþ tu: b ra him Hak ký fen di, bir de li ði bu lu nan a sa sý i le ge lip bu te pe de ça lýþ ma lar ya par - mýþ. Ho ca sý s ma il Fa ki rul lah Haz ret le ri da ha ve fat et me den bu sis te mi ka fa sýn da kur muþ. Ho ca sý 1734 yý lýn da ve fat e din ce me zar ye ri nin bu ra da ol ma sý ný is te miþ. Da ha son ra da tür be yi, ku le yi ve du va rý ya pý yor. 21 Mart ve 23 y lül ta rih le rin de, ya ni ge ce gün dü zün e þit ol du ðu e ki noks - lar da bu sis tem ça lý þý yor. Gü neþ, ka le nin tam ar ka nok ta sýn da dik bir a çý da do ðu - yor, ka le bir ni þan gö re vi gö rüp, gü neþ ý - þýn la rý tür be nin ö nün de ki ku le ye ge li yor. y na a ra cý lý ðýy la yan sý ya rak tür be den i çe - ri gi rip me za rýn ba þu cu na yan sý yor. O es - na da Til lo da ha ka ran lýk i çe ri sin de dir. Fel se fe o la rak ka ran lýk tan ay dýn lý ða çýk - ma nýn yo lu an la tý lý yor. Si irt / a a FKULLH hak kýn da bil gi Fa ki rul - lah, 1656 (H.1067) se ne sin de Si irt in Til - lo ka sa ba sýn da dün yâ ya gel di. s mi, s - mâ il, ba ba sý nýn ki Kâ sým dýr. Fa kî rul lah di ye ta ný nýr. na do lu da ye ti þen bü yük ve I î I er den dir. s ma ii Fa ki ru I I uh Hz. ço - cuk ya þi a rýn da i I im tah si I i ne ba þi a mýþ ve ho ca o I un ca ya ka dar i I im tah si I i ne a - ra I ýk sýz de vam et miþ tir. 24 ya þýn day - ken ba ba sý ný kay bet miþ tir. Bu yaþ ta e - vi e ne rek o tur du ðu ca mi de mü der ri si ik ve i ma mi ýk yap ma ya ba þi a mýþ týr. 30 ya þýn da an ne si ni kay bet tik ten son ra Zühd ve Tak va sý nýn ge re ði o I a rak ken - di si ne bir ta ri a sa týn a I mýþ, biz zat ken di e I I e ri yi e as ma a ða çi a rý dik miþ ve ge çi - mi ni sa ði a mak i çin ça I ýþ mýþ týr. 40 ya þý - na ka dar gü ni e ri nin ço ðu nu o ru çi a ge - çir miþ, o ru cu nu bir kaç ü züm ta ne si yi e aç mýþ týr. 40 gün ko nuþ ma dan, ye me iç me den ke si I e rek mâ nâ a I e mi ne da I - mýþ týr. s ma ii Fa ki ru I I ah Hz nin bi ri kýz o I mak ü ze re 5 ço cu ðu var dý. b ra him Hak ký Hz nin üs ta dý dýr. s ma il Fa ki rul lah kim dir? B HM Hak ký Hz. Hic ri 1115, Mi la di 1703 yý lýn da r zu rum a bað lý Ha san ka le l çe si nde doð muþ tur. Ba ba sý Mol la Os - man, bir mür þit a ra mak mak sa dýy la Til lo ya gel miþ, bu ra da s ma il Fa ki rul lah Hz. ni bu la rak hiz me ti ne gir miþ tir. Ba - ba sý nýn ar ka sýn dan b ra him Hak ký da am ca sý li i le bir lik te Til lo ya gel miþ tir. O ku ma ça ðýn day ken s ma il Fa ki rul lah Hz. ne ta le be o lup, o gü nün þart la rý na gö re çok i le ri se vi ye de di ni ve fen ni i - lim ler tah sil et miþ tir. Bu nun ü ze ri ne hem di ni i lim ler de, hem de fen ni i lim - ler de üs tün lü ðü i fa de e den Zül ce na - heyn ya ni ki ka nat lý ün va ný ný el de et miþ tir. Bu sý ra da ho ca sý ve þey hi o lan s ma il Fa ki rul lah Hz. nin ta ri ka tý o lan U vey siy ye ta ri ka tý na in ti sap et miþ tir. brahim Hakký kimdir? b ra him Hak ký (ks.)i le ka ran lýk tan ay dýn lý ða TL LO B LM V KÜL TÜ GÜN L N D M N V YT BÜ YÜK L MZ DN S M L F KU UL LH V B HM HK KI HZ T L NIL DI. Hocasýnýn defnedildiði türbenin yanýnda 8 köþeli ve 10 m yüksekliðinde bir kule yapan brahim Hakký Hazretleri, türbenin doðusuna harçsýz taþlarla bir duvar inþa ediyor. Gece ve gündüzün eþit olduðu ekinoks günlerinde (21 Mart ve 23 ylül) kalenin arkasýndaki vadiden yükselen güneþ bu duvara çarpýyor. Kaleden geçemediði için Tillo þehrine ýþýk gitmiyor. Iþýk sadece duvarda bulunan pencereden geçiyor. lerde bulunan bir tepeden kýrýlýyor. rkasýndan da türbenin penceresinden içeri girerek, smail Fakirullah Hazretleri nin mezarýnýn baþýný aydýnlatýyor ve böylece ýþýk hadisesi gerçekleþmiþ oluyor. Çok sa yý da da vet li ý þýk ha di se si ni iz le di. FO TOÐ F: Bu ya rýþ ma da top ra ðýn renk le ri res me di le cek BU yýl 60. yý lý ný kut la yan Güb re taþ, ye ni bir pro je yi da - ha ha ya ta ge çi ri yor. Bu Top ra ðýn enk le ri ad lý Ba sýn Fo toð raf Ya rýþ ma sý baþ la dý. Baþ vu ru lar, 30 Ni san 2013 ta ri hi ne ka dar de vam e de cek. Us ta fo toð raf çý lar dan o lu þan jü ri nin de ðer len dir me sin de de re ce ye gi ren le re top lam 11 bin TL pa ra ö dü lü da ðý tý la cak. y lül a yýn - dan i ti ba ren baþ la yan Bu Top ra ðýn enk le ri Ba sýn Fo - toð raf Ya rýþ ma sý na baþ vu ru lar, sa de ce in ter net ü ze - rin den ya pý la bi le cek. Baþ vu ru ve ya rýþ may la il gi li de - tay lar bil gi al mak is te yen ler, top ra gin renk le - ri.org ad re sin den u la þa bi lir. Kül tür Sa nat Ser vi si Yýl dýz Sa ra yý nda Kuþ çu oð lu a i le ser gi si SLÂM Ta rih, Sa nat ve Kül tür - raþ týr ma Mer ke zi (I CI C) ta ra - fýn dan dü zen le nen Ku þoð lu i le Ser gi si Yýl dýz Sa ra yý, Çit Kas rý nda zi ya re te a çýl dý. Ser gi 3 kim e ka - dar pa zar gün le ri ha riç 9.30 i le sa at le ri a ra sýn da zi ya ret e di le - bi le cek. Ku þoð lu i le Ser gi si nde Meh met Ze ki Ku þoð lu, Se vinç Ku - þoð lu ve s lý han Ku þoð lu na a it e - ser ler yer a lý yor. Ser gi de Ze ki Ku - þoð lu na a it al týn ve gü müþ oy ma, se def kak ma e ser ler, Os man lý pa di - þah tuð ra ve ma dal ya la rý i le gra vür - ler yer a lýr ken, Se vinç ve s lý han Ku þoð lu na a it yað lý bo ya, gu vaþ ve ak ri lik le ya pýl mýþ re sim ler de zi ya - ret çi le rin be ðe ni si ne su nul du. 29 y lül 2012 Cu mar te si gü nü i se Ze ki Ku þoð lu ta ra fýn dan Türk-s lam Sa nat la rý Ne dir, Ni çin ve Na sýl Öð - re til me li dir? baþ lýk lý bir kon fe rans ve ri le cek. Kül tür Sa nat Ser vi si D B Y T ve ya zý ya il gi nin top lum da gi - de rek art tý ðý gü nü müz de ya zý kurs la rý na da bü yük bir rað bet gö rü lü yor. Meh met Nu ri Yar dým yö ne ti min de üç yýl dan be ri de vam e den Ya zý ve di tör lük Kur su, Bir lik Vak fý nda ye ni den a çý lý yor. Bu yýl ders ler de ya zý tür le ri nin ya ný sý ra a töl ye ça lýþ ma la rý da ya pý la cak. l gi le nen ler, vak - fýn Çem ber li taþ ta ki mer ke zi ne (Ye ni çe ri - ler Cad de si, No: 13) mü ra ca at e de rek ve - ya 0 (212) nu ma ra lý te le fon la - rý a ra ya rak ka yýt yap tý ra bi le cek ler kim 2012 Pa zar gü nü baþ la ya cak o lan kurs la bir lik te a töl ye ça lýþ ma la rý ndan o - lu þa cak i kin ci bir kurs da ha e de bi yat se ver - le re su nu la cak. Bu na gö re dört ay sü re cek o lan kurs ta Ya zý tür le ri kur su Pa zar gün le ri sa at a ra sýn da, Ya zý a - töl ye si ders le ri i se sa at le ri a - ra sýn da ger çek le þe cek. Her i ki kurs, Þu bat a yý or ta sýn da so na e re cek. Ya zý ve di tör - lük Kur su nda, ö por taj, Ha ber, Ma - ka le, Hi kâ ye, De ne me, o man, - raþ týr ma, n ce le me, Þi ir ve Hâ tý - ra nýn ya ný sý ra pek çok e de bi yat tü rü ay rý ay rý e le a lý ný yor. Kül tür Sa nat Ser vi si ULUSL te le viz yon ve ga ze te le rin se ya hat ya zar la rý i le tu rist reh ber le ri, Sa kar ya nýn ta bii ve ta ri hi gü zel lik le ri nin ta ný tý mý i çin dü zen le nen ge zi de bir a ra ya gel di. Sa kar - ya Kül tür ve Tu rizm Kon se yi nin or ga ni - zas yo nu, na do lu jan sý, l Kül tür ve Tu - rizm Mü dür lü ðü, Sa kar ya Ti ca ret ve Sa - na yi O da sý (ST SO) i le iþ bir li ðiy le dü zen - le nen Sa kar ya ge zi si ne çok sa yý da da vet li ka týl dý. Ta bii gü zel lik le riy le zi ya ret çi le rin il gi si ni çe ken Na tür köy de yö re sel lez zet - le ri ta ný ma fýr sa tý bu lan da vet li ler, da ha son ra Sa kar ya Yel ken Ku lü bü ne a it yel - ken liy le Sa pan ca Gö lü nde ge zin ti yap tý. Yel ken li nin dü me ni ne ge çen Sa kar ya Va - li si Mus ta fa Bü yük, da vet li le re il çe nin ta - bii gü zel lik le ri ni an lat tý. Sa pan ca tu ru nun ar dýn dan Bi zans m pa ra tor lu ðu dö ne - min de in þa e di len Ser di van il çe sin de ki Jus tin ya nus Köp rü sü nü ge zen ka tý lým cý - lar, a raþ týr ma cý ya zar li k taþ tan ya pý - nýn ta ri hi hak kýn da bil gi a la rak, da pa za rý il çe sin de ki Poy raz lar Gö lü ne geç ti. Ký sa bir ge zi nin ar dýn dan Ka ra su il çe sin de ki Tür ki ye nin i kin ci bü yük su ba sar or ma ný car lar Lon go zu nu zi ya ret e den grup, yüz ler ce bit ki ve kuþ tü rü ne ev sa hip li ði ya pan lon goz da in ce le me yap tý ve Ka ra su Be le di ye Baþ ka ný Meh met s pi roð lu ndan bil gi al dý. Sa kar ya / a a Me ra ký o lan la ra e di tör lük kur su Se ya hat ya zar la rý ve rehberler Sa kar ya gezisinde buluþtular KON Y 9. U lus la ra ra sý Mis tik Mü - zik Fes ti va li baþ la dý. Kon ya Va li li ði i le l Kül tür ve Tu rizm Mü dür lü ðü nce, Mev la na nýn do ðu mu nun 805. yýl dö - nü mü fa a li yet le ri çer çe ve sin de dü - zen le nen 9. Kon ya U lus la ra ra sý Mis - tik Mü zik Fes ti va li nin a çý lý þý, Mev la - na Kül tür Mer ke zi nde ki tö ren le ger - çek leþ ti ril di. Kon ya Va li si y dýn Ne - zih Do ðan, tö ren de yap tý ðý ko nuþ - ma da, Kon ya nýn Mev la na de mek ol du ðu nu bil dik le ri ni i fa de et ti. Yý lýn 3 fark lý za ma nýn da Hz. Mev la na yý an mak ü ze re çe þit li or ga ni zas yon lar ger çek leþ tir dik le ri ni be lir ten Do ðan, þun la rý kay det ti: Bun lar dan il ki Hz. Mev la na nýn Kon ya ya ge li þi dir, Ma - yýs a yý i çin de ter tip e ti ði miz or ga ni - zas yon lar dýr. Þim di i kin ci sin de yiz. Bu yýl bu fes ti va lin do ku zun cu su nu ya pa ca ðýz a ma i fa de et me miz la zým ge lir ki dün ya da bu öl çek te ya pý lan en ni te lik li fes ti val ler den bi ri dir. Hz. Mev la na ya da ni te lik li bir iþ ya ký þýr di ye dü þü nü yo ruz. Ü çün cü sü de Þeb-i rus. O nu da ra lýk a yý i çin de ger çek leþ ti re ce ðiz. Kon ya Kül tür ve Tu rizm Mü dü rü Mus ta fa Çý pan da 2004 yý lýn dan be ri fes ti va lin ic ra e dil - di ði ni söy le di. Ko nuþ ma la rýn ar dýn - dan, ran lý sa nat çý Si ma Bi na sah ne al dý. Ho ra san Ta sav vuf Mü zi ði nden e ser ler ses len dir di. Kon ya / a a Mev lâ nâ i çin ikinci zaman

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1

Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor & Tekel Güncesi Tekel Güncesi 1 Emek Kitaplığı: 1 Kitabın Adı: Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor Yayına Hazırlayan: Rojin Bahar Birinci Basım: Mart 2010 İSBN:xxxx Yayın

Detaylı

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE

Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Uður DAÐLI - C.DAÐLI YENÝ EVRE Geniþletilmiþ Yeni Baský Yeni Dönem Yayýncýlýk Bas. Dað. Eðt. Hiz. Tan. Org. Tic. Ltd. Þti. Sofular Mah. Sofular Cad. 52/3 Fatih/ÝSTANBUL

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý:

ÝÇÝNDEKÝLER OKU... OKUT... DAÐITIMINI YAP... ABONE OL... ABONE BUL... Yurtiçi Abonelik Koþullarý: Yurtdýþý Abonelik Koþullarý: ÝÇÝNDEKÝLER Komünist Toplumun Zorunluluðu Venezuella Emekçileri... Ýsrail Ve Türkiye nin Kader Ortaklýðý... Ortadoðu Devrimleri... Denizler in Açtýðý Yoldan Zafere Kadar... Yaþasýn 1 Mayýs... Filistin

Detaylı

Daima. Yoldaş Mektuplar

Daima. Yoldaş Mektuplar Daima Yoldaş Mektuplar 1 Ayışığı Kitaplığı Zindan Türkü Söylüyor / 2 Kitabın Adı: Daima Yayına Hazırlayan:Sıla Erciyes Birinci Basım: 19 Aralık 2009 İSBN:978-605-61008-3-3 Yayın Sertifika No:15814 Baskı:

Detaylı

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak

Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak SiyahMaviKýrmýzýSarý 2 LÂHÝKA Fa ni dün ya nýn bâ kî a da mý ol mak Nur cu lar, De mok rat la ra bir nok ta-i is ti nad dýr Mâ nen es ki Ýt ti had-ý Mu ham me - dî den (asm) o lan yüz bin ler Nur cu lar

Detaylı

Açýklama suç, gereði yapýlsýn

Açýklama suç, gereði yapýlsýn SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y TSK dan yargýya türban fiþleri uha be ri sayfa 4 te YIL: 42 SA YI: 14.769 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Erdoğan Kâhyaoğlu. Öykü SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA. Çeviren: Aslı Özer. Resimleyen: Mengü Ertel Resimleyen: Mengü Ertel Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Çeviren: Aslı Özer Erdoğan Kâhyaoğlu SUŞA İLE KİKİ YERLE GÖK ARASINDA Resimleyen: Mengü Ertel Mengü

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý YGER EK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.673 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 1 OCAK 2011 CUMARTESÝ / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr 2 0 ANAYASA YILI OLSUN

Detaylı

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ

KEMALÝST YAPIYLA DEMOKRASÝ OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y Türkiye nin AÝHM karnesi zayýf uha be ri say fa 5 te YIL: 42 SA YI: 14.772 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Cemaatler maksatta birleþmeli usa id Nur sî, a sýl ö nem li o la nýn mak sat ta it ti fak ve it ti had ol du ðu na, bu nun dý þýn - da ki mes lek, meþ rep, me tod fark la rý nýn mü

Detaylı

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN

YARGI DENETÝMÝ DESPOTÝZME DÖNÜÞMESÝN SiyahMaviKýrmýzýSarý HOBÝ KURSLARI STRES ATMAYA ÇOK ÝYÝ GELÝYOR HABERÝ SAYFA 13 TE ÇUKUROVA DA ÝLK KARPUZ HASADI YAPILDI HABERÝ SAYFA 11 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.802 AS YA NIN BAH

Detaylı

Oyunu reformlarla bozun

Oyunu reformlarla bozun ONKOLOG DOKTOR VE SANATÇI TAYFUN HANCILAR: MÜZÝKLE TEDAVÝ PSÝKÝYATRÝ HASTALARINA OLUMLU ETKÝ YAPIYOR PROF. DR. GUDRUN KRAMER: MÜSLÜMANLAR DA DÝNLERÝNÝ YAÞAYABÝLMELÝ Erol Doyran ýn röportajý say fa 10 da

Detaylı

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz

Devrim yasalarý varken Alevi açýlýmý olmaz SiyahMaviKýrmýzýSarý YAZAR MUSTAFA ÖZCAN: Ýslâm dünyasý ittihad yolunda uyavuz Topalcý nýn haberi sayfa 6 da DR. ENDER SARAÇ SORUYOR: Ya ruhlarýn obezliði nasýl tedavi edilecek? uha be ri say fa 13 te

Detaylı

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Y ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR SiyahMaviKýrmýzýSarý GERÇEKTEN HABER VERiR Y ENSTÝTÜ ELÝF ekimizi bugün bayinizden isteyin ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR YIL: 42 SAYI: 14.771 / 75 Kr www.yeniasya.com.tr ÝSRAÝL ASKERÝ

Detaylı

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM?

DERSÝM DE BÝR NUMARA KÝM? ÝTALYAN PROFESÖRDEN NAMAZ JESTÝ uý tal ya da, o kul da na maz kılmak i çin üniversite yö ne ti mine baþ vu - ran Türk ký zý Me lek nur Soy lu nun so ru nu nu, pro fe sör o lan ho ca sý çöz dü. Me lek nur,

Detaylı

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE

u AB Ko mis yo nu nun Ge niþ le me den So rum lu ü ye si Ste fan Fü le, de mok ra tik top lum lar da he sap SURÝYE DE ESKÝ BAKANLAR YÝNE GÖREVDE SiyahMaviKýrmýzýSarý Meþ ve ret ve þû râ sür dü rü le bi lir ba rý þýn a nah ta rý dýr up rof. Dr. Do ðu Er gil, An tal ya da gerçekleþtirilen Sa id Nur sî ye Gö re Ýs lâm Top lum la rý nýn Ge le ce ði

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSLÂMLA BATI: TARÝHÎ KUCAKLAÞMA K Â Z I M G Ü L E Ç Y Ü Z Ü N Y A Z I D Ý Z Ý S Ý S A Y F A 9 D A YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR E LÝF ga ze te mi zin say fa la rýn da YIL: 43 SA YI: 15.128 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Diyanet ten lmanya daki din derslerine destek nhbrý 16 D Kur ân bülbülleri hafýzlýk icazetlerini aldýlar nhbrý SF 4 T TRÖR SÝD NURSÎ ÇÖZÜMÜ DOSMIZ KÝTPLÞTI nzisi SF 3 T GR ÇK TN H BR V RiR IL: 43 S I:

Detaylı

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor

Þam da yakýlan ümit ýþýðý 100 yýldýr parlýyor SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr Ha liç te dün ya barýþý ko nu þul du u Ri sa le-i Nur Ens ti tü sünün

Detaylı

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ 10. IIF KOU ALATIMLI 2. ÜİTE: ELEKTRİK VE MAYETİZMA 4. Konu MAYETİZMA ETKİLİK ve TET ÇÖZÜMLERİ 2 Ünite 2 Elektrik ve Manyetizma 2. Ünite 4. Konu (Manyetizma) A nın Çözümleri 3. 1. Man ye tik kuv vet ler,

Detaylı

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Y AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Toplumun sosyal bir gerçeði: CEMAATLER lcemaat gerçeði lcemaat-birey iliþkileri lbiat kültürü ve cemaat lcemaatler ve devlet lcemaatlerin karþý karþýya olduðu dünyevîleþme tuzaklarý

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.111 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÖZEL ANA OKULLARI SIKINTILI YARGITAY BAÞKANI: SÜREÇ DEVAM EDÝYOR

Detaylı

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE

HAKSIZ YASAÐA GÜLÜNÇ GEREKÇE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÜSTADA BORCUMUZ VAR BÝZÝM ÝÇÝN ÇOK DEÐERLÝ, BÝZE ÜSTADIN HAYATI LÂZIM n Hi lal TV de Hür A dam fil miy le il gi li de ðer len dir me de bu lu nan ya zar Mus ta fa Ýs lâ moð lu, Üs

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 ÞUBAT 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr AKARYAKIT ÝSTASYONUNDA 13 KÝÞÝ YARALANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý Vatan sathýný mektep yapma idealine katký yapan kalemler B e k l e y i n i z YIL: 41 SA YI: 14.712 YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr

GERÇEKTEN HABER VERiR ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR. 5 MAYIS 2012 CUMARTESÝ/ 75 Kr 3. Â- U GÇ ÞÖ ÖC U Â-I IÞI, O ÜÜ ODU Genç aidler yarýn nkara da buluþuyor nnemin ve babamýn hidayee ermesi için duâ edin isâle-i ur nsiüsü arafýndan organize edilen 3. isâle-i ur Gençlik Þöleni, yarýn

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR TTHD-I SLÂMI TM ZMI Â Z I M G Ü L Ç Y Ü Z Ü Y Z I D Z S S Y F 1 5 T Söz veriyoruz, Bediüzzaman ýn düþüncelerini Batý ya yayacaðýz u U lus la ra ra sý Sa ray bos na Ü ni ver si te si nde ur ân Me de ni

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR KAPÝTALÝZM ÇARE OLMADI Ýngil te re Ti ca ret ve Ya tý rým Ba ka ný Lord Step - hen Gre en: Ka pi ta lizm, Av ru pa da ol sun, dün ya da ol sun, gü nü mü zün sos yal ge liþ me le - ri ne kar þý lýk ve re

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 21 AÐUSTOS 2012 SALI/ 75 Kr EN GÜZEL MANZARA ORHAN PAMUK: BAÞÖRTÜSÜNE TEPEDEN BAKANLAR BENÝ KIZDIRIYOR n HABERÝ SAYFA 8 DE GURBETÇÝLERÝN SEVÝNCÝ ABD DE BAYRAM NAMAZINDA CAMÝLER DOLDU TAÞTI n HABERÝ SAYFA 7 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y DARÜLACEZE

Detaylı

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler

Mezun olamadýlar, çünkü þehit düþtüler SiyahMaviKýrmýzýSarý ua. Turan Alkan ualper Görmüþ ucemil Ertem ucengiz Aktar uhayreddin Karaman uhüseyin Gülerce uýbrahim Kiras umehmet Altan umustafa Akyol umümtaz er Türköne unecmiye Alpay uosman Can

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 10 MAYIS 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr YAYILIYOR Engelli gençlerin umre sevinci u3 Köprü ve otoyollar darphane gibi u10 Mucit gençler, Türkiye de yarýþýyor u6 Çocuklarýn din eðitimi ihtiyacý u12 2500 maaþla çoban aranýyor u16 66 AI BÝTÝREN, DOÐRU OKULA

Detaylı

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR

BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH IN EMANETÝDÝR Sizin en hayýrlýnýz, Kur'ân'ý öðrenen ve öðreteninizdir. (Hadis-i Þerif) ÝLK KUPON 8 HAZÝRAN CUMA GÜNÜ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.192 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr BEDEN DE, BEBEK DE ALLAH

Detaylı

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE

SEÇÝM YARDIMI ÜÇ PARTÝYE SiyahMaviKýrmýzýSarý Said Nursî nin Müslümanca demokrasi tanýmý, tüm Müslüman dünya için çok önemli bir vizyon Mustafa Akyol/ Star yazarý 23 MART I bekleyiniz BÝR DOKTORA 640 KÝÞÝ DÜÞÜYOR Ha be ri sayfa

Detaylı

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI

HAK ÝHLÂLLERÝ DÜNYAYI KUÞATTI SiyahMaviKýrmýzýSarý Bediüzzaman dan ilham alýnsýn umemur-sen Tür ki ye Bu luþ ma sýn da Tür ki ye de so run la rýn a þýl ma sý i çin kar deþ li ðin ö ne mi - ne te mas e den Memur-Sen Genel Baþkaný Ah

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 23 ARALIK 2010 PERÞEMBE/ 75 Kr DES ÝN ARAÞTIRMASI SiyahMaviKýrmýzýSarý HR TÜRLÜ OYUN OYNANIYOR HAZIR ÇKM KIYMALARDA SAHTKÂRLIK Ha be ri say fa 6 da MADNLR ÝÞÇÝ BULAMIYOR LÜL TAÞI ÇIKARACAK ÝÞÇÝ YOK Ha be ri say fa 16 da YGR ÇK TN HA BR V RiR YIL: 41 SA

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 1 HAZÝRAN 2012 CUMA 75 Kr ULUDERE MECLÝSTE nsanýn rahatý tembellikte deðil, meþakkatte nkâzim GÜLEÇYÜZ Ü YZI DZS SYF 11 DE En faziletli ibadet Kur ân okumaktýr. (Hadis-i Þerif) LK KUPO 8 HZR CUM GÜÜ GER ÇEK TE H BER VE RiR YIL: 43 S YI: 15.188

Detaylı

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la

HABERÝ SAYFA 12 DE. 21 MAYIS 2011 CUMARTESÝ/ 75 Kr ÇAÐRI, ÝSRAÝL Ý SARSTI. O ba ma, sü rek li iþ ga lin Ýs ra il e as la SiyahMaviKýrmýzýSarý FÝLÝPÝNLÝLER, RÝSÂLE-Ý NUR A SAHÝP ÇIKIYOR FARUK ÇAKIR IN RÖPORTAJI SAYFA 13 TE AÞIRI ÝNTERNET KULLANIMI BEYNE ZARARLI HABERÝ SAYFA 12 DE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y HAFTA SONU ilâvemizi

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR DÜNYA RENKLERÝ SULTANAHMET TE Ýs tan bul ya rýn dan i ti ba ren üç gün bo - yun ca 75 ül ke nin öð ren ci le ri nin ka týl - dý ðý bu luþ ma ya sah ne o la cak. Renk - le rin bu luþ ma sý na ka tý lan

Detaylı

Sabýr ve direniþ çaðrýsý

Sabýr ve direniþ çaðrýsý SiyahMaviKýrmýzýSarý YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDÝYOR ÞULE YÜKSEL ÞENLER: AVRUPA NIN EN BÜYÜK CAMÝSÝ TAMAMLANIYOR SUÇLU MASUMU AF EDEMEZ Haberi sayfa 16 da ODTÜ, ilk 500 üniversite arasýnda / 16 DA Röprotajý

Detaylı

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr

Yeni Çaðrý çekiliyor ÞÝMDÝ DE KARÝKATÜR TAHRÝKÝ / 7 DE AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 20 EYLÜL 2012 PERÞEMBE / 75 Kr FRANSA DIÞÝÞLERÝ BAKANI Kara film hem Batýyý, hem Doðuyu rahatsýz etti Fransa Dýþiþle ri Ba ka ný La u rent Fa bi us, Pey gam be ri mi ze ha ka ret i çe ren ve Müs lü man la rýn þid det li tep ki le ri

Detaylı

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET

KAOSUN SEBEBÝ KEMALÝST VESAYET ÝMAN HÝZMETÝ ÝLE HÜRRÝYET RAMAZAN DA HEDÝYE VERECEÐÝZ MÜCADELESÝ ÝÇ ÝÇE GÝDÝYOR Ýnsana Allah tan baþkasýna kul olmama þuurunu kazandýran iman hizmeti, hürriyetin de saðlam ve sarsýlmaz temelini inþa ediyor.

Detaylı

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA

O TARTIÞMAYA BÝR BELGE DAHA SiyahMaviKýrmýzýSarý BAYÝNÝZDEN ÝSTEYÝNÝZ l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA Y GERÇEKTEN HABER VERiR YARIN: HAFTA SONU ÝLÂVESÝ ASYA NIN BAHTININ MÝFTAHI, MEÞVERET VE ÞÛRÂDIR

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR PAPA DAN ARAPÇA DUÂ u16 DA ÇÝVÝSÝZ CAMÝYE BÜYÜK ÝLGÝ u16 DA ENSTÝTÜ SAYFASI u12 DE OYUNCAK, ÇOCUKLARIN PSÝKOLOJÝK DURUMUNU BELÝRLÝYOR u13 TE YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA YI: 15.321 AS YA NIN BAH

Detaylı

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ

Kan dökmekle ZAFER OLMAZ RAMAZAN SAYFALARIMIZ BUGÜN 14 ve 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Bugün gazetenizle birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.237 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as

Detaylı

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI

ÖÐRENCÝ ANDINA DANIÞTAY ZIRHI SiyahMaviKýrmýzýSarý DEÐERLER EÐÝTÝMÝ, SÝSTEMÝN NERESÝNDE? MEHMET YAÞAR VE ELÝF NUR KURTOÐLU NUN EÐÝTÝMCÝ MEHMET TEBER ÝLE YAPTIÐI RÖPORTAJ HAFTA SONU NDA HAFTA SONU ÝLÂVENÝZÝ BAYÝNÝZDEN ÝSTEMEYÝ UNUTMAYIN

Detaylı

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK. n HABERÝ SAYFA 9 DA. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR CAMÝLER ÇOCUKLARLA ÞENLENECEK n HABERÝ SAFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR FATÝH PROJESÝNÝN MALÝETÝ 8 MÝLAR n HABERÝ SAFA 3 TE IL: 43 SA I: 15.200 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil

BAÞÖRTÜSÜ aksesuar deðil SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y "Þüphesiz ki ben, Allah tarafýndan gönderilmiþ bir sakýndýrýcý ve müjde vericiyim (Hûd Sûresi: 2) 22 Nisan da herkese YIL: 42 SA YI: 14.780 AS YA NIN BAH

Detaylı

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli

BEDELLÝ MEMNUN ETMEDÝ Askerlikte sistem deðiþmeli EBRU OLUR UN RÖPORTAJLARI PAZARTESÝ YENÝ ASYA'DA AB DÜ LA ZÝZ TAN TÝK (E ÐÝ TÝM CÝ -YA ZAR): Te le viz yo nun a i le yio lum suz et ki le di ðigöz lem le ne bil mek te dir. Ö zel lik le son dö nem ler

Detaylı

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar

AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar YIL: 43 SA YI: 15.091 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 24 ÞUBAT 2012 CUMA / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr AB Bakanýndan çeliþkili mesajlar SON KONUÞMASINDA TÜRKÝYE GÜCÜNÜ AB SÜRECÝNDEN

Detaylı

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM

HÜRRÝYET VE ADALETÝN KAYNAÐI ÝSLÂM FO O 3 II ZVD Van ý hep bir lik te can lan dý ra lým UC G MÜDÜÜ Ü CV, V Ç Ü UMBI POJ Þ, V D HI HP B CDIIM, V I HP B Þ DM DD. n8 D OC ID ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.56, ÜC FI D (ÜF) ÜZD 0.38 I. II ÜZD 10.61' ÇI

Detaylı

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý

AÝHM den Rusya ya Risale-i Nur sorularý SiyahMaviKýrmýzýSarý GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Antalya da Nur un bayramý uha be ri sayfa 15 te IL: 42 SA I: 14.773 AS A NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr

Detaylı

DARBE ANAYASASI RESTORE EDÝLEMEZ

DARBE ANAYASASI RESTORE EDÝLEMEZ GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 14.979 / 75 Kr u Tabloit boy u 4 0 sayfa u T amamý renkli BUGÜN HERKESE ÜCRETSÝZ BAYÝNÝZDEN ÝSTEYÝNÝZ...

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ENDONEZA NIN MEÞHUR ROMANCISI HABÝBURRAHMAN EL-ÞÝRAZÎ: SAÝD NURSÎ E HARANIM uendonezya da düzenlenen kitap fuarýný gezen meþhur romancý Habiburrahman el-þirazî, Risale-i Nur satýlan standý gezerken Bende

Detaylı

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN

SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN CUMA GÜNÜ HERKESE... GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.255 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr SURÝYE DEN ÖNCE ÝÇERÝYÝ HALLEDÝN Çatýþmalar

Detaylı

Ramazan etkinlikleri mânevî iklimi bozmasýn

Ramazan etkinlikleri mânevî iklimi bozmasýn GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Cuma günü Yeni Asya ile birlikte ücretsiz Y YIL: 43 SA YI: 15.235 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr ÝBADET COÞKUSUNUN YERÝNÝ

Detaylı

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI

KATLÝAMI PKK YA ERGENEKON YAPTIRDI SiyahMaviKýrmýzýSarý TIR BUGÜN BALIKESÝR DE, YARIN BURSA DA TRAKYA, BEDÝÜZZAMAN I BAÐRINA BASTI Ha be ri say fa 15 e SON ÞAHÝTLERDEN ALÝ DEMÝREL: RÝSALE-Ý NUR U ÖMER HALICI ÝLE TANIDIM Röporaj 8 de YGER

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ve Ýslâm birliði dünya barýþý Þam dan Sa ray bos na ya ntahlýl KÖÞESÝ SAFA 3 TE Balkanlar daki mirasýmýzla hasret gidermek nnejat EREN ÝN AZISI SAFA 2 DE K Â Z I M G Ü L E Ç Ü Z Ü N A Z I D Ý Z Ý S Ý S

Detaylı

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ

O GÖRÜÞMEYÝ M. KEMAL ÝSTEDÝ SiyahMaviKýrmýzýSarý Cuma günü herkese ücretsiz l152 SAYFA lkuþe KÂÐIDA lrenklý BASKI, l215 FOTOÐRAF l21x27 EBADINDA YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 41 SA YI: 14.676 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Hasan Kanaatlý VAHDETÝ PEKÝÞTÝRMELÝÝZ EHLÝBET ÂLÝMLERÝ DERNEÐÝ BAÞKANI HASAN KANAATLI: MÜSLÜMANLAR ARASINDA VAHDET SORUNU OK. SORUN VAHDETÝN GÜÇLENMEMESÝ, AILMAMASI VE PEKÝÞTÝRÝLMEMESÝ. MÜSLÜMANLAR KENDÝ

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 7 ÞUBAT 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr. çözüm

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 7 ÞUBAT 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr. çözüm SiyahMaviKýrmýzýSarý YÝNE ARAÇLAR YAKILIYOR NERON LAR ÝÞBAÞINDA Ha be ri say fa 3 te Kýþ aylarýnda enerjimiz neden tükenir?/ 15 TE ICBA'DAN YENÝ BÝR KAMPANYA 100 BÝN HUTBE-Ý ÞAMÝYE E lif Nur Kur toð lu

Detaylı

Afrika, Van için gözyaþý döküyor

Afrika, Van için gözyaþý döküyor FAKÝRLER SEVÝNDÝ ÇAD A KURBAN YARDIMI MURAT SAYAN IN HABERÝ SAYFA 7 DE ANNELERÝNÝN KUCAÐINDA ÇOCUKLAR DA HACI OLDU HABERÝ SAYFA 16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.983 AS YA NIN BAH TI

Detaylı

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda

Devlet yasak ve istismar kýskacýnda ALMANYA ADALET BAKANI LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER, DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANI GÖRMEZ Ý ZÝYARET ETTÝ Her kes di ni ni ya þa ya bil me li HERÞEYE KURAL KOYMAK GEREKMEZ nal man ya A da let Ba ka ný Le ut he us

Detaylı

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ

MAAÞ ARTTI ÝTÝBAR DÜÞTÜ ÂKÝF, MISIR ÝÇÝN DE ÖNEMLÝ u Ve fa tý nýn 75. yýl dö nü mün de Mý sýr da da a ný lan istiklâl þa iri Meh met  kif i çin, Man su ra Ü ni ver si te si Öð re tim Gö rev li si Doç. Dr. Ab dul lah A ti ye,

Detaylı

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ

DAYATILAN ANAYASA SÝVÝL OLMAZ SiyahMaviKýrmýzýSarý AVRUPA NIN EN BÜYÜK VE MODERN CAMÝÝ HABERÝ SAYFA 7 DE BENZÝNE YÝNE ZAM GELDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.820 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR En önemli vazife: Ýman eðitimi BÝR ÝMAN EÐÝTÝMÝ SEFERBERLÝÐÝ BAÞLATMAK EN ÖNEMLÝ VE ÖNCELÝKLÝ GÖREV OLMA ÖZELLÝÐÝNÝ KORUYOR. ÝMAN HÝZMETÝNE ÝHTÝYAÇ

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR K N Y N Y R LKOLÝZM bru Olur sordu; Prof. Dr. Ýbrahim Balcýoðlu, v. Muharrem Balcý, Dr. Itýr Tarý Cömert, Doç. Dr. Osman balý, Kübra Yýlmaztürk, Bahattin Koç ve Süleyman Kösmene cevapladý. 12. SYFD 17

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR B L Y N Z... YGR Ç TN H BR V RiR VDOR CUHURBÞNI RFL CORR DLGDO: yasofya dan etkilendim, kýzýmýn ismini Sofya koydum nha be ri say fa 8 de YIL: 43 S YI: 15.112 S Y NIN BH TI NIN F T HI, Þ V RT V ÞÛ RÂ DIR

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR Risâle-i Nur Enstitüsü ile Uluslararasý Saraybosna Üniversitesinin ortaklaþa düzenlediði panelde, Bediüzzaman'ýn Medresetüzzehra projesini vurgulayan önemli mesajlar verilirken, söz konusu etkinliðin bu

Detaylı

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak

Töreni býrak, iþsiz gençlere bak GÖNÜLLÜ DOKTORLARDAN GAZZE YE SAÐLIK ÇIKARMASI HABERÝ SAYFA u16 DA YAZ GELDÝ, TEHLÝKE ARTTI BAKANDAN KÖYLÜYE KENE UYARISI HABERÝ SAYFA u3 TE AZMÝN ZAFERÝ 80 YAÞINDA OKUMAYI ÖÐRENDÝ HABERÝ SAYFA u16 DA

Detaylı

4. DALGADA 17 GÖZALTI

4. DALGADA 17 GÖZALTI ÇOK GÜZEL SÖZLER BUNLAR DEVRÝMLER EN BÜÜK DARBEÝ SANATA VURDU uaylýk sinema dergisi Film Arasý na konuþan ünlü oyuncu ve yönetmen ýlmaz Erdoðan, çarpýcý açýklamalarda bulundu. Toplum mühendisliðinin toplumsal

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR TURGUTLU DA KONFERANS Bediüzzaman sevgisi, salona sýðmadý HABERÝ SAYFA u6'da YÖRÜKLERÝN ASIRLIK GELENEÐÝ Toroslar a tarihî göç yeniden hayat buldu HABERÝ SAYFA u6 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 30 MAYIS 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 30 MAYIS 2011 PAZARTESÝ / 75 Kr SiyahMaviýrmýzýSarý Baþörtüsü dosyasý B e k l e y i n i z GR Ç TN H BR V RiR Y YIL: 42 S YI: 14.821 S Y NIN BH TI NIN MÝF T HI, MÞ V RT V ÞÛ RÂ DIR 30 MYIS 2011 PZRTSÝ / 75 r www.ye ni as ya.com.tr Y Z

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Engeller, ihlâs, sebat ve metanetle bertaraf edilir YAZI nkâzim GÜLEÇYÜZ ÜN DÝZÝSÝ SAYFA 9 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Çocuklarýnýzý þu üç haslet

Detaylı

Dayatmacý deðil, demokratik eðitim

Dayatmacý deðil, demokratik eðitim ASIL REÇETE SAÝD NURSÎ'NÝN PROJESÝ KÂZIM GÜLEÇYÜZ ÜN YAZI DÝZÝSÝ SAYFA 13 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 43 SA YI: 15.228 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR / 75 Kr www.ye ni

Detaylı

YÜKSEK YARGIDAN HAZÝN ÝTÝRAFLAR

YÜKSEK YARGIDAN HAZÝN ÝTÝRAFLAR ANNELER GÜNÜ MÝSAFÝRLERÝ SREBRENÝTSA ANNELERÝ TÜRKÝYE YE GELÝYOR nha be ri say fa 7 de RÝSALE-Ý NUR GENÇLÝK ÞÖLENÝ 2012 BÝLGÝ YARIÞMASI LEM A LAR E LE ME SO RU LA RI n S A Y F A 1 1-1 2-1 3 T E GER ÇEK

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MAYIS 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr www.ye ni as ya.com.tr. GÜNEYDE DE 3 ÖLÜ VAR Tank lar Hu mus u SiyahaviKýrmýzýSarý Vatikan da Çözüm slâmda diyor BRIÞ, UHBBT V KRDÞLÐ DÂVT DYORUZ u Su u dî ra bis tan ýn ta nýn mýþ ilim ve fi kir a dam la rýn dan Prof. Dr. b dul lah bin b dü la ziz el-us lih, dün

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR KUR ÂN MEDENÝYETÝ MUCÝZEDÝR u16 ÖMSS de 60 bin 375 aday ter döktü u3 TE LYS baþvurularý için son gün u3 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 43 SA

Detaylı

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI

ÖÐRETMEN YETÝÞTÝRME SÝSTEMÝ TIKANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý EVLÝLÝK PROGRAMLARI KALDIRILSIN HABERÝ SAYFA 5 TE GÜVENLÝ ÝNTERNETTE FORMÜL ARAYIÞI HABERÝ SAYFA 3 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.816 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR Bediüzzaman ýn ÝZÝNDE, TÝFLÝS YOLLARINDA... UMUT YAVUZ UN KALEMÝNDEN 15 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR BEKLEYÝNÝZ... YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR YIL: 42 SA YI: 15.081 / 75 Kr

Detaylı

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý

ALÝ AKBAÞ: 5816 SAYILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝYE YE YAKIÞMIYOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý ALÝ AKBAÞ: 5816 SAILI KANUNU KALDIRIN, TÜRKÝE E AKIÞMIOR Koruma Kanunu bu ülkenin ayýbý da ukocaeli Kartepe Ýnsan Haklarý Derneði üyesi aktivistlerin yargýlandýðý, Atatürk e hakaret dâvâsýnýn dün gerçekleþen

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr.

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 12 MART 2012 PAZARTESÝ / 75 Kr. KARÝKATÜRÝST ÝBRAHÝM ÖZDABAK: GERÇEK SANATÇI, KÂÝNATI ARATAN ALLAH TIR HABERÝ SAFA u4 TE 10. KÝTAP FUARI BURSA KÝTABA DODU HABERÝ SAFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR GÜL ÜN ÝLGÝNÇ ÖZELLÝÐÝ HABERÝ SAFA

Detaylı

Afetler ve İlişkilerimiz

Afetler ve İlişkilerimiz Afetler ve İlişkilerimiz DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Sayfa 2 DEPREM, KAYIPLAR VE EŞLER ARASI İLİŞKİLER Sayfa 10 DEPREM, KAYIPLAR VE DOSTLUKLAR Sayfa 14 DEPREM KAYIPLARIMIZ VE YAS Aşa ğı da ki bil gi ve

Detaylı

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI

ASIL UCUBE BU KANUN. ne den dü þü yor? Tür ki ye, kýs men öz gür ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI SiyahMaviKýrmýzýSarý YÖNETMEN TANRISEVER: HÜR ADAM HEDEFÝNE ULAÞTI Ha be ri say fa 16 da ALMANCA ÖÐRENMEK HERKESÝN YARARINA ALMAN BAKAN ÝMAMLARI ZÝYARET ETTÝ Ha be ri say fa 11 de YIL: 41 SA YI: 14.687

Detaylı

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ

MESCÝD-Ý AKSA HASRETÝ ÜSTADIN EVÝ HAZIR, AÇILIÞ EYLÜL DE ube di üz za man Sa id Nur sî nin E mir dað da 1944 ten son ra 16 se ne i ka met et ti ði e vin týp ký sý E mir dað ýn A da çal mev ki i ne yap tý rý lý yor ve bitmek

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 13 EKÝM 2011 PERÞEMBE/ 75 Kr. ilerlemeli Helâl gýda konferansý baþlýyor nha be ri sayfa 6 da Viyana Kar di nal inden Müs lü man la ra zi ya ret Viyana Kardinali Baþpiskopos Christoph Schönborn, Avusturya-Türk Ýslâm Birliði Genel Merkezini ziyaret

Detaylı

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR

SAÐDUYUNUN SESÝ OYUNU BOZUYOR Her yeni gün, yeni bir âlemin kapýsý. Âlemlerimizi hadis le nurlandýralým. 3 5 K U P O N A GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YIL: 42 SA YI: 14.967YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR 23 EKÝM

Detaylı

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE

SIRA BÝZÝM DARBECÝLERDE SiyahMaviKýrmýzýSarý ÝSTANBUL UN ÞEHÝRLERÝ BELGESELÝ MEKKE VE MEDÝNE YÝ ÝSTANBUL KORUYOR Elif Kurtoðlu nun haberi say fa 10 da ENGELLERÝ SINAVLA AÞACAKLAR Ha be ri say fa 3 te BÝNLERCE YILLIK ESERLER HÂLÂ

Detaylı

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ.

ÜMÝT VEREN BULUÞMALAR YA GE LDÝ; FÝLÝSTÝNLÝLERÝ BÝRLEÞTÝREN ANLAÞMA YÜRÜRLÜÐE GÝRDÝ. SiyahMaviKýrmýzýSarý BU YIL BUÐDAY BOL OLACAK NÝSAN YAÐMURLARI VERÝMÝ ARTTIRACAK uha be ri sayfa 11 de DOÐUDAKÝ OLAYLAR VE NUR TALEBELERÝ DEVLET, MÝLLETÝ VE DEÐERLERÝYLE BARIÞMALI umustafa Öztürkçü/ sayfa

Detaylı

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne?

Din derslerinde Atatürk ün iþi ne? SiyahMaviKýrmýzýSarý 138 YÖRESEL ÜRÜN TESCÝL ALDI BAKLAVA GAZÝANTEP ÝN ÇÝÐ KÖFTE ÞANLIURFA NIN Ha be ri say fa 11 de KAYSERÝ'DE ÖRNEK UYGULAMA HÜR ADAM ÝZLEYÝCÝLERÝNE YENÝ ASYA DAN BÝLGÝLENDÝRME YHa be

Detaylı

Mo dern za man la rýn Müs lü -

Mo dern za man la rýn Müs lü - intikâd Ýçtihad Kapýsý Nereye Açýlýr ya da Dinler Arasý Diyaloðun Öteki Yüzü Mo dern za man la rýn Müs lü - man lar a en bü yük he di - ye si nin, ku yu ya in me de kul lan ma mýz için eli mi ze tu tuþ

Detaylı

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde

TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: uha be ri HAFTA SONU ekinde SiyahMaviKýrmýzýSarý EÞREFOÐLU CAMÝÝ UNESCO YA ADAY BU CAMÝDE BÝR TANE BÝLE ÇÝVÝ YOK uha be ri sayfa 10 da TUR OPERATÖRÜ ÝSMAÝL ÞENAY: DÝL EÐÝTÝMÝ HÝÇ BU KADAR ZEVKLÝ OLMAMIÞTI uha be ri HAFTA SONU ekinde

Detaylı

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR

YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ATOM ÝÇÝ ÂLEMDE NELER VAR? ÝLERLEEN GÜNÜMÜZ BÝLÝMÝ, ATOMUN KENDÝ ÝÇÝNDE BAMBAÞKA BÝR ÂLEM OLDUÐUNU; HEM ATOMUN, HEM DE ÝÇ ÂLEMÝNÝ OLUÞTURAN UNSURLARIN SÜREKLÝ BÝR HAREKETLÝLÝK VE GELÝÞ-GÝDÝÞ HALÝNDE OLDUÐUNU

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 8 MAYIS 2012 SALI/ 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 8 MAYIS 2012 SALI/ 75 Kr ANKARA DA BÜYÜK COÞKU HABERÝ SAYFA u16 DA GER ÇEK TEN HA BER VE RiR YMÜRÞÝT AÐA BAÐ: Hür Adam la gözümdeki perde kalktý HABERÝ SAYFA u16 DA YIL: 43 SA YI: 15.165 AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE

Detaylı

AB YE REST KÝME YARAR?

AB YE REST KÝME YARAR? SiyahMaviKýrmýzýSarý 22 NÝSAN I BEKLEYÝNÝZ... ukuraklik ENDÝÞESÝ ORTADAN KALKTI ÇÝFTÇÝNÝN NÝSAN YAÐMURU SEVÝNCÝ nha be ri sayfa 6 da utarýhîkýmlýðýne KAVUÞACAK SARAYBOSNA TEKRAR ÝLÝM ÞEHRÝ OLACAK nha be

Detaylı

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

YAS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý Zaman cemaat zamanýdýr ZAMAN CEMAAT ZAMANIDIR ÝFADESÝNÝ ESERLERÝNDE DEFAATLE TEKRARLAYAN BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÎ, ÝNSANLARDAKÝ CEMAATLEÞME ÝHTÝYACININ NEREDEN KAYNAKLANDIÐINI SOSYAL

Detaylı

Militarist müfredat ÝSTEMÝYORUZ MÝLLÎ GÜVENLÝK DERSLERÝNÝN ARDINDAN TÜM MÜFREDAT SORGULANIYOR. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR

Militarist müfredat ÝSTEMÝYORUZ MÝLLÎ GÜVENLÝK DERSLERÝNÝN ARDINDAN TÜM MÜFREDAT SORGULANIYOR. GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Militarist müfredat ÝSTEMÝYORUZ MÝLLÎ GÜVENLÝK DERSLERÝNÝN ARDINDAN TÜM MÜFREDAT SORGULANIYOR. BÜTÜN DERSLERDE MÝLÝTARÝZMÝN AYAK ÝZLERÝ VAR u Sa ban cý Ü ni ver si te si Sa nat ve Sos yal Bi lim ler Fa

Detaylı

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr

AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 9 OCAK 2011 PAZAR / 75 Kr SiyahMaviKýrmýzýSarý SÜSLÜ REKLÂMLARLA ÖZENDÝRÝLÝYOR ÝLÂÇ REKLÂMLARI HALKIN SAÐLIÐINI TEHDÝT EDÝYOR Ha be ri say fa 15 e YGER ÇEK TEN HA BER VE RiR ÝSKENDERÝYE DE NOEL TÖRENÝNE KATILDILAR MÜSLÜMANLAR KÝLÝSEDE

Detaylı

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI

CENAZE NAMAZI KANA BULANDI SiyahMaviKýrmýzýSarý SÝMAV DA 840 KONUTA OTURULAMAZ RAPORU VERÝLDÝ HABERÝ SAYFA 6 DA SAÝD NURSÎ NÝN DUÂLARI ÝNSANLIK ÝÇÝN HABERÝ SAYFA 4 TE GER ÇEK TEN HA BER VE RiR Y YIL: 42 SA YI: 14.814 AS YA NIN BAH

Detaylı

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 26 TEMMUZ 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr

GER ÇEK TEN HA BER VE RiR AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR. 26 TEMMUZ 2012 PERÞEMBE/ 75 Kr SOLRYUM D CÝLDE BÜYÜK ZRR VERÝYOR GÜNEÞLENME CÝLT KNSERÝNÝ TETÝKLÝYOR uuz man lar, gü neþ len me nin me la no mu (cilt kan se ri tü rü) te tik - le ye rek ar ttýr dý ðý ný, ay rý ca so lar yu ma gi den

Detaylı

AYDINLAR, VEFATININ 51. YILINDA BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÎ NÝN FÝKÝRLERÝNÝ DEÐERLENDÝRDÝ AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR

AYDINLAR, VEFATININ 51. YILINDA BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÎ NÝN FÝKÝRLERÝNÝ DEÐERLENDÝRDÝ AS YA NIN BAH TI NIN MÝF TA HI, MEÞ VE RET VE ÞÛ RÂ DIR SiyahMaviKýrmýzýSarý ÞAM IN SO KAK LA RIN DA BE DÝ ÜZ ZA MAN IN ÝZÝN DE umustafa Akyol un yazýsý sayfa 8 de KIÞTAN BAHARA 100. YIL ukâzým Güleçyüz ün yazýsý sayfa 3 te BEDÝÜZZAMAN HAKLI ÇIKIYOR uhasan

Detaylı